Foarte interesante informații. Nu știam atâtea detalii despre mici. Felicitări domnului Florin Cristescu pentru prezentare!
@giuclea20 сағат бұрын
🍢Cine credeți că face cei mai buni mici din Balcani? 🇷🇴 România, 🇷🇸 Serbia sau poate 🇹🇷 Turcia? 🍴 Aștept părerile voastre și, dacă aveți rețete sau amintiri speciale legate de mititei, să le împărtășiți cu noi! 😋🔥
@Ariana-vp8nb19 сағат бұрын
Depinde de gust !!!😊
@TheBanatan18 сағат бұрын
Romanii, definitiv, o recunosc si sarbii !!
@mariamihaelaiamandi915911 сағат бұрын
@@Ariana-vp8nb, Sigur că în România sunt cei mai gustoși. Sunt singurii suculenți. ( La toți ceilalți sunt ...seci). Și totul este chestie de hazard și de ... chimie. Cum de sunt astfel suculenți ? Pentru că nimeni din celelalte țări nu adăuga în compoziție ... bicarbonatul de sodiu. Acesta are proprietatea de a modifica PH-ul tocăturii, (care la căldură se alterează rapid). Ori cu ajutorul bicarbonatului se încetinește mult alterarea cărnii , modificarea PH ului. Pentru acoperirea mirosului de bicarbonat , se adăugau usturoi , cimbru , ardei iute/piper . Toate cu miros , și arome țări. Pus pe grătar , care îi și afumau , produsul era perfect ! Asta înseamnă și economie de gheață , care trebuia cumpărată ( căci doar nu existau frigidere in acea vreme), adică cheltuieli.
@mariamihaelaiamandi915911 сағат бұрын
Sigur că în România sunt cei mai gustoși. Sunt singurii suculenți. ( La toți ceilalți sunt ...seci). Și totul este chestie de hazard și de ... chimie. Cum de sunt astfel suculenți ? Pentru că nimeni din celelalte țări nu adăuga în compoziție ... bicarbonatul de sodiu. Acesta are proprietatea de a modifica PH-ul tocăturii, (care la căldură se alterează rapid). Ori cu ajutorul bicarbonatului se încetinește mult alterarea cărnii , modificarea PH ului. Pentru acoperirea mirosului de bicarbonat , se adăugau usturoi , cimbru , ardei iute/piper . Toate cu miros , și arome țări. Pus pe grătar , care îi și afumau , produsul era perfect ! Asta înseamnă și economie de gheață , care trebuia cumpărată ( căci doar nu existau frigidere in acea vreme), adică cheltuieli.
@TheValentinco9 сағат бұрын
Cei mai buni micii romanesti, am mancat In Turcia , Bulgaria si Serbia ,cei de la restaurantul Cocosatu de vis . Plescavitza mai buna in Banat decat Serbia.Cevapcici sunt sub orice critica dupa gustul meu. Nu am incercat la Hepaticus de la Obor ....inca ,cum vin dau peste ei iama.Succes Cristi.
@tudorcojocaru140213 сағат бұрын
Traiasca GLUTENUL!!!
@mariamihaelaiamandi915912 сағат бұрын
Sunt multe rețete de mancare in lumea asta extraordinar de intuitive. Eu insami am creat unele crezând in acele momente că-s rețete proprii , o serie de mâncăruri pe care dupa decenii le-am descoperit IDENTICE in bucătăriile turceasca, maghrebiană sau chiar franțuzească! Extrapoland , ca o concluzie NU avem nicio garanție că Iordache ar fi cunoscut obligatoriu modul de preparare din celelalte țări (balcanice) a acestui preparat numit "mititei" ca sa pretindem ca s-ar fi inspirat că să-l prepare si el identic. Pana si ... suedezii au niste "chiftele" preparate cu ceapă in loc de usturoi. Si nimeni nu contesta ca se numesc suedeze desi seamănă ia gust cu pârjoalele moldovenești , (dar care sunt mai mari, singura diferență). De ce spun asta ? Argumentul e de natură logică: Eu ma indoiesc că ar fi călătorit prea mult sau prea departe de București înainte de a-si deschide localul sau propriu căci o calatorie costă orișicât , iar el facea economii , care nu aveau cum sa fie prea mari din munca lui de băiat de prăvălie. Și un băiat de prăvălie facea , munca fizica serioasă nu numai mancare si dormit , ca altfel n-ar fi fost pastrat prea multa vreme sau cu simbrie atât incat să facă si economii. Deci probabilitatea de a se fi inspirat din bucătăriile altor țări , scade vertiginos din lipsa de contacte din aceste alte țări! Sa presupunem ca ar fi pus mâna pe o carte de bucate de-a lui Negruzzi si Kogălniceanu? Cu ce bani? Sau dacă ar fi rasfoit-o de la proprietar ar fi trebuit ca proprietarul sa realizeze rețeta inaintea lui ! Oricum ai încerca să explici , pica pentru ca in România cel puțin el a fost primul care a pus carnea de cârnați pe grătarul cu cărbuni cum făceau turcii cu ..."șiș-kebapul" dar fără "șiș" si fără legume, (ardei + pătrunjel), in compoziție. Rosii nu , caci abia italienii începuseră sa le folosească in alimentatie , in pizza. Pana atunci fuseseră cultivate doar ca plante ornamentale. (Roșiile erau micuțe , mai tarziu s-au obținut speciile cu legume mari tip "inima boului").
@Constantin-g3z4 сағат бұрын
Se numesc mititei ! Aceasta e denumirea data de Iordache Ionescu !
@TheBanatan18 сағат бұрын
Micii, sunt cu mult mai buni de cat cevpcici balcanici!