bayadır araştırma yapıyordum şunu şu şekilde düzgün anlatan sizsiniz tebrikler. herşeyi bilmeyen adam bile anlayacak düzeyde ve teknik bilgilerde vererek çok güzel anlatmışsınız teşekkürler emeğiniz için.
@farukata32753 жыл бұрын
Emeğinize sağlık, otomotiv mühendisiyim süspansiyon ve direksiyon üzerine çalışıyorum. Araştırmalarım için faydalı bir içerik izledim teşekkürler.
3 жыл бұрын
Faydali olabildiysek ne mutlu ben tesekkur ederim
@mustafaylmaz86474 жыл бұрын
Abi senin bu video serilerini getle, takozla yükseltip 37 lastik takan pick-up cı tayfaya izletmek lazım. Çin malı ledler ve abuk subuk fiber kabartmalarla proje aracı diye instagramda reklam yapıyorlar. Bincelerce takipçileri var. Senin gibi bilgili ve bilgisini paylaşan adamlar bu hobiyi Ülkemizde geliştirecek. Diğerleri hava civa.
4 жыл бұрын
Onlar isin show kisminda o da ayri bir kategori, biz farkli klasmandayiz ama ne yazik ki onlarin yaptigi daha cok prim yapiyor :)
@omerfarukguclu27697 күн бұрын
elinize sağlık Uğur bey, çok faydalı bir seri olmuş
@rebii62463 жыл бұрын
Mesleki branşınızın bu sektör olmamasına rağmen, merakınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum üstad. Çok değerli bu bilgi ve tecrübelerin birazını sanayilerde servislerde ustalar(ehil ustalar hariç) bu bilinçle yapsa işlerini, geliştirmelerini vs. çok daha güzel işler çıkar piyasamızdan.Teknik videoların devamını bekleriz selamlar.
3 жыл бұрын
Çok teşekkürler hocam teknik videolar ne yazık ki ilgi görmüyor 😊
@enderekinci60454 жыл бұрын
Verdiğin emekler için ve bilgini bizim LE paylaş dığın için çok teşekkür ederim abim.
4 жыл бұрын
Faydalı olabildiysek ne mutlu. "Bilgi paylaşıldıkça çoğalır"
@OKS013 жыл бұрын
Bağımsız süspansiyon çeşitlerinin yapısal farklılıklarını anlatan bi video hazılarsan çok güzel olur aralarında ki farklar nelerdir birbirine göre üstünlükleri var mıdır gibi
3 жыл бұрын
Double wishbone haric gerisi bizim ilgi alanimiza girmiyor.
@ahmetkeremkonak29074 жыл бұрын
Yine ufuk açıcı bir video, teşekkürler...
4 жыл бұрын
Eyvallah
@fuattayar14 ай бұрын
çok teşekkür ederim.
@nosfaraat5 ай бұрын
Beyim maalesef error verdi biri anlatsin lutfen; hocam soyle diyorsunuz: Ackerman icin direksiyon rotumuzun nokta ile direksiyon eksenimizden bir çizgi gecirecez, bu arka defransiyelimizin tam orta noktasina dek gelecek. Ackerman prensibi elde edilecek. Peki on soldaki takir badanaj yapmadan nasil gidiyor??
@ogulburnaz56934 жыл бұрын
90lık-110luk ve 130 defenderlar var ara şase uzadığı için bu ackerman geometrisi tam olarak işlemiyor mu o zaman? daha öncede 90lık defenderların bu yüzden viraj alışının daha kötü olduğunu duymuştum doğrumudur ?
4 жыл бұрын
Acikcasi bunu hic yorumlamamistim. On difler ayni, ancak 90 lik 130 luk farkinda rot kolunun takildigi poryadaki aci ayni mi orijinal bir 90 likla 130 lugu yanyana koyup incelemek lazim. Belki kimsenin dikkat etmedigi bir aci farki olabilir eger yoksa hersey 110 luga gore tasarlandiysa zaten viraj almalari sikintili olacaktir.
@mertyoksulabakan77553 жыл бұрын
Hocam video çok açıklayıcı emeğinize sağlık. Süspansiyon geometrisini tasarlarken hangi programlardan yardım alıyorsunuz?
3 жыл бұрын
Merhaba, teşekkür ederim. Şuan adams software ve solidworks kullanıyoruz.
@mehmetcetinkaya71374 жыл бұрын
eline emeğine sağlık. bu konularla ilgili hesap ve daha detaya girmek için kitap önerebilir misiniz
4 жыл бұрын
Kitap bilgim yok malesef, internetten erisebildigim videolar ve akademisyen arkadaslardan edindigim bazi makaleleri arastirmak yeterli oldu.
@dentprofesor50042 жыл бұрын
öncelikle çok teşekkür ediyorum benim mesleğim kaporta ve şase ustalığı ben birtane 600 cclik crosscart yapmak istiyorum bununla ilgili yurt dışı kaynaklı bir çok video izledim ilgimi çekti genel kapsamlı bir araştırma içerisine girdim bir araçta sispansiyon sistemi tasarlamanın en zor iş olduğunu bildiğim için bu videoya denk geldim çok teknik ve açıklayıcı bir video oldu hepsini kesintisiz izledim ve artık nerelerde hata yapabileceğimi biliyorum yada neyi neye göre tasarlayacağımı biliyorum ama keşke aks mesafesiyle ilgili teknik bir detay verseydiniz uzunmu olmalı kısamı olmalı genişliğe göre uzunluk ne olmalı gibi birde yay ve amortisör sistemi kiloya göre esneme boyutu salınım mesafesi agırlık merkezinin ayarlaması gibi cross kart yarışlarında izlediğim kadarıyla bazı araçlar mükemmel dönüşler ve yol tutuşu sağlarken bazıları berbat performans sergileyebiliyor bunuda belirliyen faktör işte bu optimizasyanun iyi yapılmasıyla alakalı onun için bişeyi yapmaya başlamadan önce bütün teknik detaylara hakim olmak diye düşünüyorum çünkü 100 lerce parametre ile karşı karşıyayız bir fabrikada 100lerce mühendis kordineli olarak bir araç tasarlarken bizim gibi kendi aracını tasarlayıp yapmak isteyenleri çok büyük zorluklar beklediğini düşünüyorum tabi anadoluda patpat yapan biri deyilsen
2 жыл бұрын
Hocam bu is öyle birsey ki Bi yeri iyilestirirken diğer taraf gidiyor onu düzeltmek için bir acı değiştiğinde başka yer koy veriyor. Hepsinin en iyisini yapmak mümkün değil en ideali yapmak mesele....