Amerikada Yüksek Lisansa Kabul almak ve İş bulmak

  Рет қаралды 45,636

BilgisayarKavramlari

BilgisayarKavramlari

Күн бұрын

Пікірлер: 115
@shiny_apricot
@shiny_apricot 8 жыл бұрын
Hocam düşük izlenmeye rağmen insanlar bilgilensin diye bu kadar emek veriyorsunuz çok teşekkürler. Allah kanalın gelişmesini nasib etsin. pek ihtiyacınız yokturdur ama destek olsun diye reklamları tıklıyorum artık :)
@alperren
@alperren 5 жыл бұрын
Ne diyon birader video Türkçe neden milyonlar böyle başlıklı bir videoyu izlesin ne kadar da boş yaptınız yahu hari İngilizce olsa belki bi ihtimal olabilirdi
@II.Levon.
@II.Levon. 10 ай бұрын
Süper video, çok detay bilgileri hazır alabilmiş olduk, KZbin 'da sınırsız çöp içerikler dolmuşken ,çok faydalı oldu👏
@ohmakademi
@ohmakademi 7 жыл бұрын
kanalınız çok faydalı ve verdiğiniz bilgiler çok değerli. Teşekkür ederim bizlere kattığınız değerli bilgiler için.
@mehmetergunburtackray3818
@mehmetergunburtackray3818 6 жыл бұрын
Şu youtube da gördüğüm en iyi amme hizmeti yeminle teşekkürler hocam :)
@gokmensoysal7344
@gokmensoysal7344 4 жыл бұрын
Bugüne kadar izlediğim en yararlı video olabilir. Elinize, ağzınıza sağlık hocam.
@ayhandinc9920
@ayhandinc9920 6 жыл бұрын
TÜRK GENÇLERİ İÇİN UĞRAŞINIZA VE EMEĞİNİZE SAĞLIK.ÇOK TEŞEKKÜRLER.
@saulgoodman2942
@saulgoodman2942 6 жыл бұрын
Teşekkür ederim, bilgilendirici yararlı bir video.
@furkansametakyuz3039
@furkansametakyuz3039 7 жыл бұрын
ağzına yüreğine sağlık gerçekten çok yardımcı oldu
@yuni1566
@yuni1566 5 жыл бұрын
Hocam teşekkürler bilgilendirici video için
@zubeydeeroglu1035
@zubeydeeroglu1035 5 жыл бұрын
Neden sadece mühendislik lablorant kısacası sayısal bölümler konuşuluyor ya 😔😔😔psikoloji sosyoliji bölümler yüksek lisans ,iş olanakları hakkında bilgi verin lütfen 🙏🙏🙏🙏
@utkucifci9578
@utkucifci9578 8 жыл бұрын
Hocam merhabalar. hazır kanadada iken bilgisayar mühendisi kanada gibi biryerde nerede çalişabilir ? Yada oradaki yazılım devi firmaların yerlerini bizlere gösterseniz vlog tadında birazda oradaki işleyiş çalişma şartları gibi detayları verseniz hem gençlerimizin yurt dışına çıkma orada çalişma gibi faktörleri ele alabilirmisiniz ? imkanınız varsa tabiki. (işsizlik oranını duyunca valizi kapip gidesimiz geldi)
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
çok kısa kaldım ve bugün amerikaya döndüm, ama başka bir zaman gittiğimde daha planlı ve öncesinden randevü alarak buna benzer bir şeyler yapmaya çalışırız, ama ne zaman olur bilemiyorum.
@fiyatperformans3166
@fiyatperformans3166 7 жыл бұрын
Hocam efsane bir adamsınız
@Mert.Yildiz
@Mert.Yildiz 6 жыл бұрын
Hocam, GRE Subject testlerinden Computer Science sınavı Nisan 2013'te kaldırılmış. Artık öyle bir sınav yok. Bunun yerine ne uygulanıyor bilginiz var mı?
@feridrehimzade4437
@feridrehimzade4437 4 жыл бұрын
Mükəmməl vidyo 💪
@mrxbrk4624
@mrxbrk4624 7 жыл бұрын
youtube da ki en iyi kanal
@ertarcan
@ertarcan 7 жыл бұрын
Hocam haftalardir, belki aylardir arastirdigim ve ogrendigim seyleri yarim saatte ozetlemissiniz. Keske o zaman gorseymisim. Altin degerinde video valla. Agziniza, emeginize saglik. Lakin haftalardir kafamda olan ve ne yapacagimi bilmedigim bir soru var. Yazilim muh 4. sinifa gectim. 1 senem kaldi ve okulu bitirince Amerika'da yuksek lisans yapmak istiyorum. Uzun arastirmalar sonucunda sanki tek imkanim asistan olarak okul bursu almak gibi geliyor. Yapmak istedigim yuksek lisans konusu AI, Machine Learning uzerine ve okulda bunlar hakkinda hic tecrube edinmedim ve ogretilmedi bize. Zaten bircok universite bunlari yuksek lisans konusu olarak ogretiyor. Tabikide internetten, sagdan soldan bu konular hakkinda kendimi gelistirebilirim ama sonucta kagit ustunde bir tecrubem olmaz genede kendimi ispatlayabilecegim. Birde akademik basarim yuksek. Ugrastigim projelerde var. Yani son dakikada cok goz boyayacak bir tecrube edinemeyecegimi dusunuyorum bu konularda. Bunlari ogrenmeden bu alanda calisan bir hocanin asistani nasil olabilirim? Yoksa tecrube konusu sadece research assistant olmak istiyorsam mi onemli? Yani teaching yada lab assistant olmak icin kosullar farkli mi? Bu 3 asistanlikla ilgili biraz daha detayli bilgi verebilirseni sevinirim.
@ogrenciakakole
@ogrenciakakole 4 жыл бұрын
hocam ne yaptınız?
@irfancalsr7982
@irfancalsr7982 4 жыл бұрын
Aynen bende merak ettim yüksek lisans yapabildiniz mi hocam :)
@ertarcan
@ertarcan 4 жыл бұрын
Tecrübe olmadan olmadı. Yeterli tecrübeyi edinene kadarda bir kadın uğruna vazgeçtim 😅 Hala gözüm yurtdışında olsada artık el kol bağlı gidemem 😕
@metekrgz9902
@metekrgz9902 4 жыл бұрын
Çok aydınlatıcı bir program olmuş. İmkanı olan yurtdışına gidip okusun kendini geliştirsin. Doktora yapıp tezgahtar olmanın alemi yok.
@wiseman7495
@wiseman7495 7 жыл бұрын
MBM ve mühendislik üzerine master yapmak için hangi bölümlere girmek gerekir ? Yani GRE ye gireceksek ( GRE Subject Test Hazırlık Materyalleri: (Biyoloji, Moleküler Biyoloji, Kimya, Bilgisayar Bilimleri,İngiliz Edebiyatı, Matematik, Fizik, Psikoloji) hangisine girmek gerekir. Mühendislik masterı yapan kişi moleküler üzerine de sınava girmiyordur sanırım. Ne yapılması gereklidir ?
@Goksu97
@Goksu97 6 жыл бұрын
Merhaba beslenme ve diyetetik mezunuyum amerika da sağlık alanında denklik olmadığını duydum ve benim bölümüm yüzde yüz türkçeydi, acaba bu koşullarda sağlıkta denklik var mı bilginiz var mı? Oraya gidince yüksek lisans yapmak istiyorum ama diplomamı saymamaları gibi bir durum söz konusu olur mu
@Caribbeanbaklava
@Caribbeanbaklava 8 жыл бұрын
merhabalar hocam öncelikle bizleri aydınlattığınız ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim ülkemizin sizin gibi insanlara ihtiyacı var. ben selçuk ünv bilgisayar mühendisliginde 3. sınıfa geçtim öğrendiğim kadarıyla Abd ye gidip toefldan belirli bir puan aldıktan sonra orada üniversiteye devam edebiliyormuşuz ,okuduğun üniversiteden dersleri saydırarak. Amerika da buyuk ihtimalle 2. sınıftan devam ettirirler. size sorum üniversiteyi abd de mi bitireyim yoksa Türkiye de bitirip yüksek lisans için mi abd ye gidiyim her iki durumda da abd de kaçak çalışarak para kazanacam. bir diğer sorum ise abd de yüksek yapmadan denklik nasıl alabilirim alması ne denli Türkiyedeki ortalama bir mühendis için ? Teşekkürler.
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
denklik ile Türkiyedeki diplomanızın amerikadaki denkliğini kastediyorsanız böyle bir şey yok, yani diplomalarınız (resmi bazı durumlar hariç) çoğu yerde geçiyor ancak tam tersi için denklik almanız gerekiyor (yani amerikadaki diplomayı Türkiyede saydırmak istiyorsanız). Yüksek lisans kısmına gelince, Amerikadaki bir üniversiteden mezun olarak amerikada bir yüksek lisansa kabul almanız daha kolay olur (genel olarak), hele iyi bir üniversite ise çok daha kolay olur.
@javidanalizada468
@javidanalizada468 6 жыл бұрын
Ben Azerbaycanda ekonomi okuyorum Amerikada ve ya Almaniyada computer engineer Bachelor degree okumam mümkünmü?(java OCA sertifikat varsa)
@hamdiyanik5446
@hamdiyanik5446 2 жыл бұрын
Hocam 8 aydir ABD`de dil egitimi aliyorum. 8 aydir surekli burs ariyorum ancak henuz bir sey bulamadim. Basvurmami onerdiginiz specific bir kurum var mi ? Turkiye`de olmadigim icin Turk devleti burslarindan faydalanamiyorum. Turkiye`den mezun oldum ortalamam 3.39
@MC-bv7ni
@MC-bv7ni 4 ай бұрын
Abi 2 yıl olmuş ne yaptığını öğrenebilme şansımız var mı acaba? Hayat nasıl gelişti senin için
@hamdiyanik5446
@hamdiyanik5446 4 ай бұрын
@@MC-bv7ni Almanya’ya geçtim kral. Amerika’da burslu değilsen okul çileye, yazılımcı ya da iyi bir mühendis değilsen iş hayatı zulüme dönüyor.
@elizaphelia
@elizaphelia 8 жыл бұрын
Merhaba, YSLY bursu ile gelmeyi düşünüyorum. Mimarlık öğrencisiyim. Eğer yüksek lisans verilen sürede tamamlanamazsa ( mesela çok iyi bir üniversiteye kabul aldın ama oradaki eğitim buradakinden çok daha yüksek bir standart talep ediyorsa) uzatma durumunda ne olur? Veya bir yandan çalıştın masraflarını karşılamak için ve başarı durumun düştü. Ne olur? Mimarlıkta daha göreceli bir değerlendirme olduğu için hocaların beğenisi çok etkili olduğu için tereddütteyim.
@zeyzey0505
@zeyzey0505 7 жыл бұрын
Hande Nur Çalışkan ylsy bursu için ben de tercih hakkı kazandım. Bu sorunuza cevap bulabildiniz mı?
@zeyzey0505
@zeyzey0505 5 жыл бұрын
@İsmail Bozkurt şuan yurt disi dil kursuna baslayacagim. Geçerli mazeret durumunda mesela eğitimin bunu gerektirmesi arastirma uzunluğu gibi 6 ay bursu 6 ay burssuz uzatma alabiliyoruz diye biliyorum daha fazla uzatma alan var mıdır bilmiyorum. detaylı bilgim yok suan
@AylaNara
@AylaNara 6 жыл бұрын
Merhaba.ben işletme ile ilgili alandan mezun olucam.amerikada bilgisayar muhendisliginde master yapa bilirmiyim?.mesela UCLA veya USC gibi universitelerde
@mertyoutube0
@mertyoutube0 4 жыл бұрын
naptın reis
@hamzadurmus5727
@hamzadurmus5727 4 жыл бұрын
proje sunup begenildikten sonra ücretsiz üniversite ve burs imkanı saglanması için projeyi nereye sunmamız gerekiyo.saygılarımla
@gokhanozeloglu
@gokhanozeloglu 8 жыл бұрын
Biraz konu dışı ama ABD'de ki okulunuzda verdiğiniz derslerin 'lecture' şeklinde yayınlamayı düşünüyor musunuz? Böyle bir imkanınız varsa güzel olabilir bence :))))
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
evet düşünüyorum, hem ingilizce hem Türkçe olarak videolarını çekeceğim. Sınıfta çekim yapmayı düşünmüyorum.
@ayhandinc9920
@ayhandinc9920 6 жыл бұрын
TÜRKİYE'DE ULUSLARARASI TANINIRLIĞI OLAN BAŞARILI DEVLET VE VAKIF ÜNİVERSİTELERİNİ BİTİRENLER İÇİN YÜKSEK LİSANS YAPMADA BİR AYRICALIK VARMI? ÖRNEK OLARAK; KOÇ,SABANCI,BİLKENT,ODTÜ,BOĞAZİÇİ GİBİ ÜNİVERSİTELERİ BİTİRENLER İÇİN BİR AYRICALIK VAR MI?
@YunusEmre-lp2wn
@YunusEmre-lp2wn 3 жыл бұрын
Yok sıradan bir universiteden mezun olsanda yine aynı kritirler toefl,ortalaman,maddi ihtiyacı karşılayabilmen
@wakeupneo1
@wakeupneo1 8 жыл бұрын
Hocam merhabalar Türkiye'de donanım alanında kendimizi geliştirmek için ne yapmalıyız? Bilgisayar ağları ağ uzmanlığı Türkiye'de ne denli gelişmiş durumda bu alanda piyasa da açık olduğunu duydum ne kadar doğrudur. Teşekkürler.
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
Ağ uzmanlığı donanım değil. Donanım ile kastedilen bir elektronik eşyayı sizin tasarlamanız ve üretmenizdir. Ağ yönetimi (uzmalığı) alanında ise herhangi bir elektronik devre tasarımı veya üretimi yapılmadığı gibi tamamen üzerlerindeki yazılımların ayarlanması, yeni yazılımlar geliştirilmesi, protokollerin tasarımı veya ayarlanması gibi yazılım seviyesine çok daha yakın işler yapılmaktadır. Ağ uzmanlığı kavramını sistem yönetimi ile birlikte düşünürseniz bilişim sektöründe sanıyorum piyasanın %20 - %30luk bir kesimini oluşturur ve bilişimde her alanda ihtiyaç olduğu gibi bu alanda da ihtiyaç var, doğrudur. Başarılar dilerim.
@tembelogrenci2050
@tembelogrenci2050 7 жыл бұрын
hocam bilmiyorum doğrunun çevremde kiler tıp yazdırdı ama dinlemicem herhalde ODTÜ bilgisayar mühendisliği yazicam hayirlisi
@truschaoperation1539
@truschaoperation1539 7 жыл бұрын
Tembel Öğrenci sonuç ne oldu? Oldumu ODTU
@priamoslaomedon527
@priamoslaomedon527 4 жыл бұрын
Odtu bilgisayar muh dunya siralamasinda ilk 300 icerisinde. Eger unide kendini gelistirdiysen Dunya da ilk 50 deki herhangi bir universiteye rahatca gecebilirdin ve doktorluktan cok daha fazla para kazanabilirdin Amerika da 10-20k dolar gibi. Hangisini sectin?
@batuhanaydin1723
@batuhanaydin1723 7 жыл бұрын
Caltech nasil gireriz burslu bunuda soylermisiniz ? Master icin Fizik alaninda yapicam ??
@tahirgucsav5718
@tahirgucsav5718 4 жыл бұрын
Hocam zekadan kastınız ne yani iyi çalışmak mı yoksa doğuştan farklı doğmak mı?
@yunusemre3084
@yunusemre3084 8 жыл бұрын
abi merhaba ben 15 yasinda algoritmasiz c# form ogrenmeye calisiyorum ama cidden ogrenmeye calisiyorum ezberlemeye degil. videolari izliyorum falan bazi kodlari gorunce diyorumki bu kodu yazdi ama neden bu sekilde yazdi falan aklima ornek gelmiyor iste nasi gelistiricem kendimi ilk once algoritmami ve ne kadar sure icerisinde ogrenirim
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
bir kitap alıp bitirin. Mesela deitel & deitel gibi bol soruları olan bir kitabın bütün sorularını çözün.
@wiseman7495
@wiseman7495 7 жыл бұрын
Merhaba Greencardlılar için Denklik şartları nedir ? Mesela Türkiyeden Herhangi bir üniversiteden mezun biri Elektrik-Elektronik müh. mezunu biri Abd de çalışmak isterse direk özel yerlerde yada devlette genel olarak diploması kabul oluyor mu yoksa Yüksek lisans mı yapmak gerekir?
@ercugamer2483
@ercugamer2483 6 жыл бұрын
Bilgin KZbin Size tavsiyem : Almanya gibi bir yerde yüksek lisans yapıp öyle Amerika’ya gidiniz işi şansa bırakmayınız
@wiseman7495
@wiseman7495 7 жыл бұрын
GreenCard Cikti diyelim ve Yuksek lisans yapmayi dusunuyorum. Universite not ortalamam 3.02/4.00 GRE ve TOEFLdan kac puan almamiz gerekir. Scholarship imkanlari nedir? Ne yapmamiz gerekir.Greencardlilar icin Yuksek lisans ucretleri nedir ortalama? Teskkurler . . .
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 7 жыл бұрын
bu puan şartları her üniversitede değişir. Ayrıca her sene de değişir. O sene başvuranlar arasından en iyisini seçerler, dolayısıyla iyi üniversitelere başvuran çok olacağı için iyi üniversitelerde çok çok iyi puanlar gerekir. Yüksek lisans ücreti ve başvuru şartları ve bütün diğer detaylar, her üniversitenin kendi web sitesinde yazar, düşündüğünüz üniversitelerin web sitelerine girerek incelemenizde yarar var.
@thephoenix656
@thephoenix656 7 жыл бұрын
3.02 düşük bir ortalama. burs bulman zor.
@omerfaiktan3368
@omerfaiktan3368 7 жыл бұрын
hocam merhaba ben meslek yuksek okulu istanbul universitesi 2 sinif ortalamam 2 fakat 2.30 veya 2.50 ye yukselicek ben orda sinavsiz 2 yilliga lisans tamamlamak istiyorum acaba on lisanstan lisans tamamlama orda sartlar nelerdir cevaplarsaniz sevinirim :)
@esqinvelizade976
@esqinvelizade976 4 жыл бұрын
Fakulten hangisi?
@furkancelik9764
@furkancelik9764 7 жыл бұрын
Hocam iyi günler ben şuan da üniversiteye hazırlanıyorum inşallah mühendisliği kazanırsam kendimi oyun sektöründe geliştirmek istiyorum ve hedefim ubisoft gibi büyük firmalar bu tip yerlerde işe girebilmek için ne gibi şartlar gerekiyor normal bir öğrencinin o tip yerlerde işe girme ihtimali nedir acaba yoksa çok fark yapan kişiler mi oralarda işe girebiliyor?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 7 жыл бұрын
kanalda çok sayıda bu konuda hazırladığımız video var: kzbin.info/www/bejne/j3yWZoKXZdtgqq8 Sadece bunun linkini verdim ama herhalde 10'un üzerinde bu konuda video hazırlamışızdır, kanala bir bakın. Başarılar
@umutaydn6184
@umutaydn6184 Жыл бұрын
furkan selam , hayat nasıl gidiyor? Üniversite bitti mi 😂
@enesdincer7553
@enesdincer7553 6 жыл бұрын
meraba hocam odtü ee 3.2 ortalamam var acaba nerelere grebilirim zor bir bölüm olduğu için çok ortalama yapamadım maalesef
@invinciblefizz1955
@invinciblefizz1955 6 жыл бұрын
turkish guy Ortalaman fena değil sıkıntı olmaz diye dusunuyorum
@esqinvelizade976
@esqinvelizade976 4 жыл бұрын
Fakulten hangisi?
@emrekaragol1383
@emrekaragol1383 8 жыл бұрын
Hocam mesela iki tane ayrı kişi var.Biri tabela üniversitesi dediğimiz kötü üniversiteden 3.90 ortalama ile mezun diğeri ise odtü den 3.00 ortalamayla mezun.Bunların hangisinin kabul alma şansı daha fazla.Yani buradaki okuduğumuz üniversite önemli mi?Birde bölümü türkçe okusak ama kurslarla vs ingilizceyi öğrensek bir sorun olur mu?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
Bazı üniversiteler, başvuru yapanların üniversitesini bilirler. Mesela Türkiyeden daha önce gelen öğrenci / hoca vs. varsa o üniversite hakkında bir intiba oluşuyor, veya bazı üniversitelerde Türkieydeki üniversitelerin sıralamalarına bakılıyor alım sırasında. Ancak Vidoeda da söylediğim gibi Amerikadaki bir üniversite kadar bilmezler, sonuçta Dünyanın öbür ucundaki iki üniversiteyi karşılaştırmaları da beklenmez. Yine videoda da bahsettiğim gibi not ortalaması dışında çok etken var. Mesela GRE sınavından ikisi de aynı notu alabilmişse, toefl sınavından ikisi de aynı notu alabilmişse, sizin tabirinizle tabela üniversitesi veya odtü olması çok da fark etmeyebilir. Yani sizin vurgulamak istediğiniz noktayı anlıyorum sonuçta bu iki üniversite arasında kalite farkı olacak diyorsunuz ama kabuller incelenirken bu kalite farkını ortaya koyacak başka şeylere de bakılıyor, sadece not ortalamasına bakılmıyor, arada fark varsa başka yerlerden anlaşılıyor (belirli bir derecede diyelim). Başarılar dilerim.
@emrekaragol1383
@emrekaragol1383 8 жыл бұрын
Hocam benim bir arkadaşım Çankaya üniversitesinden Stanford üniversitesine kabul almıştı.Şuan silikon vadisinde google de çalışıyor.Benimde hedefim amerika da yüksek lisans yapabilmek.
@kaan7010
@kaan7010 Жыл бұрын
@@emrekaragol1383 nedir son durumunuz? bir de çankaya'da okuyan arkadaşınız nasıl kabul almıştı detayları biliyor musunuz?
@meryland7689
@meryland7689 5 жыл бұрын
Selam üniversite mezunuyum 3 yıl çalışıp ayrıldım şimdi 1 yıldır iş arıyorum işsiz olmam master içğn vize almamı engellermi
@MrOnurBilgin
@MrOnurBilgin 5 жыл бұрын
hayır engellemez. bu arada hangi üniversiteden mezunsunuz?
@cayocagitm1311
@cayocagitm1311 4 жыл бұрын
ben teknoloji fakültesinde okuyorum yüksek lisans yapabilirmiyim?
@roomcorporation9865
@roomcorporation9865 8 жыл бұрын
Hocam mrb bi ay önce mesaj attıydım alaylı yazılımcıyım ama puanım düşüktü biraz.Neyse ben çok şükür kazandım Elazığ ı bilgisayar müh.Dediğim gibi ben hep kendim öğreniyorum ya 1.sene sıkılır mıyım?okuma yazmayı da önce öğrendiydim 1. Sınıf sıkıntı olduydu :D bi de hocam daha ing kitap okuyamıyorum ama oreallynin ebook uygulamalarına baktım bi de dikeyeksen ve kodlabın kitaplarını almıştım bi 10 tane var :D ama bazıları çok gereksiz hep temel programlama anlatmışlar hiç farklı bişey yok siz bana kitap tavsiyelerinizi bi söyleseniz çok sevinirim fatay@outlook.com email adresim.Şimdiden sağol reyis :)
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
önceliği üniversitedeki derslerle paralel gitmeye verirseniz hem daha iyi bir not ortalaması hem de daha hızlı öğrenme süreci sağlayacaktır. Bence önümüzdeki dönem okutulan programlama derslerine ve o derslerdeki kitaplara bir bakın ve öncelikle o kitapları çalışın. Kitabı çok küçümsemeden bitirin (şayet basitse hızlı bitecek demektir), sonrasında yine konuşuruz ama öncelikle okulunuzdaki programlama dersinde okutulan kitabı bitirin. Başarılar
@roomcorporation9865
@roomcorporation9865 8 жыл бұрын
Teşekkürler hocam ben onları bitireyim sağolun :))
@silikonbilgi
@silikonbilgi Жыл бұрын
Mezun oldun mu naptın şuan firat müh aklimdada
@sarpkaya1786
@sarpkaya1786 8 жыл бұрын
25 dakika izlemedim, kusura bakmayin hocam. Ama lutfen bu video da H1B'nin zorlugundan bahsetmissinizdir? Ayni zamanda son 3 yilda kurayla cekildiginden, ve OPT ile 1 sanslarinin oldugundan da soylemissinizdir diye umuyorum.
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
evet bunlar doğru :)
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
aslında bu işi merak eden çok ve detaylı anlatılması gereken bir konu, belki bu konularda uzman birisini bulursam bir röportaj çekebiliriz.
@nefdulin7988
@nefdulin7988 8 жыл бұрын
Hocam şu bahsettiğiniz bilgilerin ölçüldüğü sınavla alakalı bir link atar mısınız rica etsem?
8 жыл бұрын
merhaba, GRE' den bahsediyorsanız www.ets.org/gre/ buradan bilgi edinebilirsiniz.
@burakgumussu7285
@burakgumussu7285 7 жыл бұрын
Hocam Slm ; KZbin da paylaşımlarınızı izledim gerçekten yaptığınız yararlı çalışmadan ötürü teşekkür ediyorum.Kendimi tanıtayım Burak Gümüşsu inşaat mühendisiyim.İstanbul da yaşıyorum.8 yıllık iş tecrübem var .Amerika da yüksek lisans eğitimi almak istiyorum .Türkiye de ingilizcemi halledip gitmek istiyorum.Burada yabancı bir hocadan özel ders alacağım ve bu şekilde speakingi geliştireceğim.Daha sonra da yıllardır çalışmam sonucu biriktirdiğim bir miktarım var bu da 40000 dolar civarı. 1- Burada ingilizceyi halledip gitsem yüksek lisans yapacak seviye oluşur mu ? 2- Yüksek lisansdan önce amerika da dil okuluna gitmeli miyim ? 3- Amerikaya gittiğimden ortalama ne kadar süre sonra geçimi mi sağlamak amacıyla iş bulabilirim ? 4- Bulacağım işlerde kimler yardımcı olabilir ? 5- Diploma ortalamam düşük fakat kaliteli bir üniversite de yüksek lisans yapmak istiyorum sizce hangi eyalette yada üniversitede yüksek lisansı mı yapmalıyım ? 6- Yapacağım yüksek lisansla birlikte Türkiye de üst seviye bir pozisyon da mı çalışmalı yoksa amerika da kalmalı mıyım ? 7- Amerikaya gitmek için kaç ay önceden işlemlere başlamalıyım ? 8- Sizce ne kadar para ile gitsem stressiz rahat bir şekilde amerika da yaşayabilirim ? saygılarımla..................
@halilsolmaz7904
@halilsolmaz7904 4 жыл бұрын
ne yaptın?
@yunusemrekaratatar5340
@yunusemrekaratatar5340 8 жыл бұрын
Hocam oraya hukuk mezunu olarak gelmek ne derece mantıklıdır?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
bildiğim ve uzmanı olduğum bir konu değil, ne yazık ki yardımcı olamayacağım.
7 жыл бұрын
Maalesef Türkiye'den alınan hukuk diploması ile calisamazsiniz ama burda hukuk Fakültesine başvuru yapabilirsiniz. Zaten 4 yıllık üniversiteden sonra hukuk fakültesine giriliyor
@conitv9733
@conitv9733 7 жыл бұрын
Hocam ziraat mühendisi olarak gelmek ne derece mantıklı ?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 7 жыл бұрын
Bu konuda uzmanlığım yok ne yazık ki, bu konunun uzmanı birilerine sorarsanız daha doğru olur. Başarılar
@ali9965
@ali9965 7 жыл бұрын
Hocam çok iyi anlatmışsınız, emeğinize sağlık ama; eğer zengin bir ailenin çocuğu değilsek bütün bu anlattıklarınızdan önce GRE sınavını geçmek gibi bir zorunluluğumuz var değil mi?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 7 жыл бұрын
GRE geçilecek bir sınav değil (Barajı yok) ancak evet bir şekilde size birilerinin burs vermesini istiyorsanız başarılı ve bursu hak eden birisi olduğunuzu ispatlamanız gerekiyor ve GRE bunu yapmanın yollarından birisi.
@ozlemkucukakgul7300
@ozlemkucukakgul7300 5 жыл бұрын
yüksek lisans için yaş sınırı var mıdır?
@keremcalisir4418
@keremcalisir4418 8 жыл бұрын
Hocam video icin tesekkurler, Amerika da dersleriniz tam olarak ne zaman baslayacak ve isletim sistemleri ile ilgili video fikriniz hala var mi ? Iyi gunler dilerim.
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
eylül ortası başlarız videolara. Evet dersleri hem ingilizce hem Türkçe olarak videolarla bu kanaldan yayınlama fikrim devam ediyor.
@Huseynlkin
@Huseynlkin 8 жыл бұрын
Bilgilendirici bir video oldu, çok teşekkür ederim hocam. Ortalamanın önemli olduğunu ve kültür farklılığından dolayı Türkiye`de ortalamaların daha düşük olduğunu belirttiniz. Peki daha düşük ortalamayla (3`ün altında) akademik eğitimimize nasıl devam ede biliriz? (Sadece Amerika için sormuyorum, genel olarak)
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
bakın kural olarak şunu söyleyebiliriz (istisnaları olmakla birlikte), eğitim hayatınız boyunca ne kadar fazla şey verirseniz o kadar fazla şey alırsınız. Yani skorlarınız ne kadar yüksekse o kadar iyi yerlere gidersiniz veya ne kadar fazla para vermeye razı iseniz o kadar iyi yere gibi. Dolayısıyla düşük not ortalmaası ile de akademik hayata devam edilebilir. Nispeten daha düşük üniversiteler tercih edilerek sonuçta da nispeten daha düşük bir profille devam etmeniz mümkün. Her iş gibi akademinin de birinci ligi, ikinci ligi, üçüncü ligi var.
@yasko481
@yasko481 6 жыл бұрын
Merhabalar, Master esnasında çalışmam ne kadar mümkün. work&travel dan kalan Social security kartım var o bir işe yarar mı
@yasar_arslnkrt
@yasar_arslnkrt 6 жыл бұрын
Hocam merhaba önlisans bilgisayar programcılığı diploması ile amerikada iş bulabilirmiyim
@sahin_basaran1
@sahin_basaran1 4 жыл бұрын
Arkadaslar Yuksek Lisans 2 sene sayiliyor, Docent ise 4 sene mi oluyor ?
@denizbaranaykul271
@denizbaranaykul271 3 жыл бұрын
doktora 4 6 sene master yani yüksek lisans 2 sene
@sahin_basaran1
@sahin_basaran1 3 жыл бұрын
@@denizbaranaykul271 Teşekkür ederim.
@TheSclare
@TheSclare 8 жыл бұрын
Hocam bugün size mail yoluyla bir yazı yolladım. Mail'i kontrol ederseniz çok sevinirim. :)
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
genelde burası daha hızlı baktığım bir yer ve çok sayıda mail kaybetmemle ünlüyüm ama bakarım tabi :)
@TheSclare
@TheSclare 8 жыл бұрын
+BilgisayarKavramlari Valla bakarsanız çok iyi olur hocam mühendislik ile ilgili bir konu. :)
@-Engineering01-
@-Engineering01- 8 жыл бұрын
Ölme eşeğim ölme
@serkandinc5134
@serkandinc5134 7 жыл бұрын
Ben sanatçıyım. Güzel sanatlar fakültesi 3. sınıftayım mezun olduktan sonra yüksek lisans için amerikaya gelmek istiyorum. Sanat akademileri hakkında bir bilginiz var mı ?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 7 жыл бұрын
ne yazık ki uzman olduğum bir konu değil, bu konudaki uzman kişilere sormanız çok daha doğru olacaktır. Başarılar
@serkandinc5134
@serkandinc5134 7 жыл бұрын
Teşekkürler cevap için. Avrupadaki üniversiteler için bilgim var fakat Amerika için hiç bilgim yok. Kaynakta yok açıkçası. Portfolyo gönderme işlemi oluyor bizim kabul şartlarımızda. Fakat bazı üniversiteler kabul için kısıtlamalar getiriyor. Belki bilginiz vardır diye sormuştum. Bu konu için üniversitelerle iletişime geçmeliyim o halde . İyi günler
@sarpkaya1786
@sarpkaya1786 8 жыл бұрын
Kisacadan tekrar baktim. 22. dakikaya katilmiyorum. Vize cidden sikinti. Facebook, Google, Microsoft vs dahil olmak uzere tek vizeyle calisma yontemi H1B dir. Baska yontemi yok bunun! H1B'de artik kurayla cikiyor. Zaten firma almak istediginde, size basvuramiyor. OPT denilen 21 aylik calisma vizesi veriliyor, o surede de 1 kere nomine olma sansiniz var. 2016'da basvursaydiniz cikma olasiligi 25% di, her gecen yil bu olasilik dusuyor. Cikmayinca da 21 ayin sonunda, sizi baska ulkeye gondermek zorunda kaliyorlar. Eger firmanin baska ulkede muhendislik gibi bir ofisi yoksa, ABD'ye elveda diyebilirsiniz :( Onun disinda baska ofisi olsa bile, bu yine garanti degil, o ofiste o takimlarin birisi is ariyor olmali ki girebilesiniz. Cogu Amerikan firmasi da HQ (ana merkezleri) disinda is alimi az da olsa yapiyor, ama atiyorum sizinle beraber belki 100 kisi daha ortaya cikiyor. Fakat bu 100 kisiden atiyorum 5 tane kisiye yeticek kadar yurtdisinda pozisyonu varsa, 95 kisi acikta kaliyor. Sonucta geri donmek zorunda kaliyor. Bana inanmiyorsaniz H1B alamadim geri dondum diye google'da aratin cok sonuc var. Onun disinda yarin Donald Trump secilirse, H1B musluman ulkelere tamamen kapanma veya 2. bir minimum kota gelme ihtimali var ki bu durumda H1B'ye gule gule diyebilirsiniz...
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
çalışmak için tek yol h1b değil diye biliyorum, j1, eb veya l1 gibi vize türleri de var. Tabi vatandaşlık almak istiyorsanız ve çalışarak bunu yapmak istiyorsanız ve çok özel yetenekleriniz yoksa, tek yolu h1b ve genelde bu yol izleniyor ve evet şayet bu yola girildiyse sizin de bahsettiğiniz gibi eskiden 1 yılda dolmayan kotalarda şimdi sıra bekleniyor ve benim bildiğim kadarıyla kotanın 3 ile 5 misline kadar sıra var.
@welcometomyhobbyworld
@welcometomyhobbyworld 3 жыл бұрын
Akademik dünya ne yazık ki hikaye genelde, neden mi? Mezun olanlar bir de işi öğrenmek için işe başlamak zorunda, zaten çoğu insan ABD diplomam olsun da çalışma izni alayım diye okuyor. Amaç işe girmek ve çalışmak elbette. Girince de yaptığınız işlerin okuldaki teori ile alakası olmaması çok muhtemel. EEEE o zaman neden senelerimizi verdik? Başa dönelim Akademik dünya hikaye. İspatladım mı? ;))
@tahirgucsav5718
@tahirgucsav5718 4 жыл бұрын
Hocam zekadan kastınız ne yani iyi çalışmak mı yoksa doğuştan farklı doğmak mı?
@yunusemre3084
@yunusemre3084 8 жыл бұрын
abi merhaba ben 15 yasinda algoritmasiz c# form ogrenmeye calisiyorum ama cidden ogrenmeye calisiyorum ezberlemeye degil. videolari izliyorum falan bazi kodlari gorunce diyorumki bu kodu yazdi ama neden bu sekilde yazdi falan aklima ornek gelmiyor iste nasi gelistiricem kendimi ilk once algoritmami ve ne kadar sure icerisinde ogrenirim
@yunusemre3084
@yunusemre3084 8 жыл бұрын
mesela random komutu kullanirken convert.toint32 yapmiyoruz ama hesap makinesi yazarken yapiyoruz neden
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
böyle bir öğrenme hatalı olur. Yani şu prolemde kullanılıyor, bu problemde kullanılmıyor şeklinde. Daha sağlılısı bu komutların ne anlama geldiğini öğrenmeniz ve ne zaman gerektiğine kendiniz karar vermeniz olur. Bir programlama kitabı alıp baştan sona bitirin. Tercihen deitel & deitel'ın her dil için yazılmış kitapları var bunları alıp bir kere okuyup bütün konu sonu sorularını çözebilirsiniz. Başarılar
Hayattaki Zorluklar ve Üniversiteyi Telafi etmek.
13:27
BilgisayarKavramlari
Рет қаралды 10 М.
Akademisyen olmak için Üniveriste Tercihi (y.lisans ve doktora seviyesinde)
30:26
Quilt Challenge, No Skills, Just Luck#Funnyfamily #Partygames #Funny
00:32
Family Games Media
Рет қаралды 55 МЛН
amerika'da yüksek lisans yapan arkadaşımın anlattıkları.
10:01
Ve Maaşlar ... (Soru Cevap)
19:04
BilgisayarKavramlari
Рет қаралды 112 М.
ABD'de Tam Burslu Okumanin Sirlari / Röportaj
27:42
Kariyer Kılavuzu
Рет қаралды 31 М.
Bilgisayar Mühendisliği Tezsiz Yüksek Lisansı
14:05
BilgisayarKavramlari
Рет қаралды 10 М.
🌟 Pros & Cons of Living in Austin! | Is Texas Right for You? 🇺🇸
26:26
Amerika'da Doktora Başvuruları için Bilmeniz Gereken Her Şey
36:49
Hangi Ülkeye Göçmelisin (Avrupa, İngiltere, ABD, Kanada)
30:35
Değerli Turizm
Рет қаралды 198 М.
Amerika ve Kanada'da doktora
15:18
BilgisayarKavramlari
Рет қаралды 9 М.