Üniversiteler Zaman Kaybı mı?

  Рет қаралды 11,365

BilgisayarKavramlari

BilgisayarKavramlari

Күн бұрын

Gelen bir soru üzerine üniversitelerin durumunu, dünyada ve Türkiye'deki üniversitelerin durumunu, üniversitelerin geleceğini, bilim ve eğitimin ne durumda olduğunu, bir üniversitenin okuyan bir öğrenciye katacaklarını ve nasıl bir misyonu olduğunu, daha iyi bir Türkiye için üniversitelerin nasıl olması gerektiğini bilebildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım.

Пікірлер: 125
@kn23t
@kn23t 4 жыл бұрын
İyisi kötüsü yok hepsi gereksiz. Düz lise mantığı, sınavları geç, notlar al, ödev yap. Dayanıklı işçi köle yetiştiriyorlar.
@hydradragonantivirus
@hydradragonantivirus Жыл бұрын
Haklısın. Bunu düzeltmek gerek.
@DickyBalboa
@DickyBalboa 8 жыл бұрын
Teşekkürler hocam. Her videodunuzda ufkum biraz daha genişliyor,ülkenin sizin gibi insanlara çok ihtiyaçı var.
@tymrmhe
@tymrmhe 7 жыл бұрын
hocam keske dediğiniz kadar olsa bazi Üniversitelerde Şahid oldum adamlar sülaleyi toplamış . işin kötu yani anlatabilme kabiliyeti, araştırma ve geliştirme amaçı olmayan insanlar olması.
@MrFear-hn3yl
@MrFear-hn3yl 8 жыл бұрын
Hocam cidden zaman kaybı olduğunu düşünmeye başladık arkadaşlarla. Hacettepede bilgisayar mühendisliği okuyorum , kendime okulda ne öğrendiğimi sorunca aklıma birşey gelmiyor. Sadece proje ödevlerimiz faydalı oluyor , onlar sayesinde geliştiriyoruz kendimizi.
@lSunTzu
@lSunTzu 8 жыл бұрын
Mr.Fear benim hedefim hacettepe bilgisayar muh marmara bilg muh bunlar bile egitimi kotuyse ben 350 puana boluda bi uniye gideyim devam edeyim hayatima 400 e izmirde okuyayim olmazsa bu kadar kendimi kasipda 460 puana goz dikmeyeyim pratikte sonuc ay ni olacaksa
@MrFear-hn3yl
@MrFear-hn3yl 8 жыл бұрын
SunTzu Aslında eğitim dili ingilizce olduğu için anlaşılmıyor.Şimdi çıkmam gerekiyor ders var akşam yazarım yine :)
@burakucbinli3156
@burakucbinli3156 8 жыл бұрын
Mr. Fear kaçıncı sınıf öğrencisisin bilmiyorum ama okuduğumuz bölümün kıymetini 3. sınıftan sonra anladım :). Bilgisayar mühendisliğini sadece kod yazmak olarak görüyorsan gerçekten de üniversite zaman kaybıdır. Onun yerine 3-4 tane kursa gidersin sertifikalarını alırsın. Yerine göre bir çok mühendisten öne geçersin. Çalıştığım yerde böyle insanları da gördüm. Ama işin mühendislik kısmına gelince, bilgisayarın sadece bir yazılımdan ibaret olmadığını anlarsın. Bu güne gelene kadar neler nasıl değiştirilmiş, neler tarih, neler standart olmuş anlarsın. Yeri geldiğinde gerekli bilgiyi üretebilirsin. Fakat sadece kod anlamında düşünürsen geliştirebileceğin tek şey bir uygulama olur. Heh, şu anda bilgisayar mühendisliği mezunları ne yapıyor diye sorarsan %90-95 kod yazıyorlar. Ama bir uygulama geliştiriciyle bir mühendisin arasındaki farkı ilerde anlarsın. Onların takıldığı yerde farkı sen ortaya çıkarırsın. Eğer bölümde 5 dönemden yeniysen bölüm yeniden başlıyor demektir. Kendini geliştirmek için her fırsatı değerlendir.
@lSunTzu
@lSunTzu 8 жыл бұрын
Burak Üçbinli 20 yasindayim mecburluktan tm bolumu okuyorum uzaktan egitimle sayisal mezunuyum zehir gibi kafa var desem yeridir mattan hic soru kacirmam mesela bir sayisal ogrencisi olarak ozel bir egitim almadim ama hesap makinesi gibi hizli hesap yapabiliyorum maddiyatimi cozdukten sonra muhendislik icin tekrar sinava girecegim uniye direk giden arkafaslarim kafandan 500 tl yurda veriyor cep harcligiydi kiyafetiydi derken maddiyat onumu kesiyor simdilik saygilar
@MrFear-hn3yl
@MrFear-hn3yl 8 жыл бұрын
Şu an 3. sınıftayım , dönem başladığından beri hiç kod yazmadım bu da kafamı karıştırıyordu :) . Sadece Lexte kendi dilimizi geliştirdik , onda da basit BNF bilgisi yetti. Logic design , discrete mathematic , sistem programlama , böyle derslerde sanki hiç birşey öğrenmiyoruz gibi geliyor , aslında çok temele iniyoruz , amerikayı yeniden keşfetmek gibi geliyor. Kendim bir şeyler yapmak istiyorum , ama bu seferde bu saçma dediğim derslerin sınavları quizleri çıkıyor karışma :( Ama seçmeli dersler cidden çok hoş duruyor , veri tabanı yönetim sistemleri , bilgisayar ağları gibi derslerin faydalı olacağını düşünüyorum.
@sezerurun3647
@sezerurun3647 6 жыл бұрын
Hocam görüşleriniz ve saptamalarınız çok değerli. Teşekkürler.
8 жыл бұрын
Kesinlikle katılıyorum. İsmi duyulmuş 3 -4 tane üniversite dışında üniversitede bulunmanın gerekliliği gereksiz.Hocam birde birine benzetiyorum diyorum şimdi netleşti iyice . Michael Jai White a benzetiyorum sizi. ten farkı var o kadar :D
@HocaninYeri
@HocaninYeri 8 жыл бұрын
yunus emre dayı :D hay Allah razı olsun ya bende takmıştım o meseleye bir yerden tanıdık ama... :D bu arada cidden ten rengi dışında ikizi encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSxHboikcRl96cwZyFFf6PZGdU3mhsZBpwXGrA4Nn5OEzy7qqTRtsN2e5b7AA
8 жыл бұрын
+Alparslan Varol Yuz siması andırıyor bence :) eger hocam vücut işine girerse direkt yerli Michael jai White olur.
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
Hahahah daha bakalım kime benzetileceğiz, bu youtube yorumları üzerinden benzetildiğim 6. kişi oldu :)
8 жыл бұрын
+BilgisayarKavramlari diger 5 kişiyi merak ettim. hocam
@mustafasokmen3055
@mustafasokmen3055 8 жыл бұрын
abi isini hakkıyla yapıyorsun helal olsun
@ComputerScientist1
@ComputerScientist1 8 жыл бұрын
Teşekkürler Hocam , bu videonuzu özellikle ülkemizi yönetenler izlemeli ...
@fatiherol6518
@fatiherol6518 8 жыл бұрын
Emeğinize sağlık hocam.
8 жыл бұрын
Parti kurun oy verelim hocam
8 жыл бұрын
en kötü YÖK'ün başına geçin bari
@MERT-iq7ye
@MERT-iq7ye 6 жыл бұрын
abi on numara beş yıldızsın keşke üniversitemdeki hocalarda senin gibi düşünebilse
@amnesia3490
@amnesia3490 4 жыл бұрын
Üniversite misyonlarını saydığınızda çok güzel eğlendim
@chappie7399
@chappie7399 8 жыл бұрын
Selamın Aleyküm Hocam Süper Videolar Çekiyorsun Allah Razı Olsun Yarın Sınav Var Şans Dile Veri Tabanı Sınavı.
@denizbalc8685
@denizbalc8685 8 жыл бұрын
hocam çok teşekkürler :)
@fcandann
@fcandann 8 жыл бұрын
Müthiş bir soru👌
@fn.2426
@fn.2426 8 жыл бұрын
Yüzme bilmeyen ve hayatında hiç suya girmemiş biri, ne kadar iyi yüzme dersi verebilirse; hiç araştırma yapmamış öğretim elemanlarının da verecekleri derslerin kitaptaki bilgiyi tahtaya yazmaktan öteye geçemeyeceğine ve teorik, kullanışsız olacağına, ben bunu neden öğrendim sorusunu cevapsız bırakacağına inanıyorum. Belki de öğrencilerin bu bilgiler benim ne işime yarayacak, hiç işime yaramadı şikayetlerinin bir nedeni de budur. Ancak bazı teorik ve temel bilim derslerinin ise, analitik düşünmeye katkısı olduğunu, problem çözme becerisini geliştirdiğini düşünüyorum. En kötü ihtimalle benim mesleğimle ne alakası var dediğiniz bir ders beyninizde bir sinir yolu oluşturabilmiş ise, bambaşka bir durumda sahip olduğunuz bu ekstra sinir yolunu kullanarak probleminizi daha kolay çözebileceğinize inanıyorum. Hem sosyal bilimlerde hem de mühendislikte eğitim almış biri olarak; her iki camiada da similasyon ve anket gibi yöntemlerin ateşli savunucu olan hocalar ile tanıştım. Bu konuda da Hocam yine size katılıyorum; gerçek dünya tamamen kontrol edilebilir laboratuvar ortamı olmadığından, insanlar sorulan sorulara tamamen samimi ve dürüstçe cevap vermediğinden her iki yöntem ve uygulamaları mezun olup işbaşına geçen arkadaşlarımızın ne kadar işine yarıyor bu da tartışılır. Derslerde, hep süre, zaman, yer sıkışıklığı, öğrenci kalabalıklığı gibi bahanelere sığınıp, zaman zaman da bölümün istediği içeriği vermek zorunda olduğunuzdan, gerçek bir problemi öğrenciye verip 14 hafta uğraştırmak yerine (ve belki de 14 haftada da çözemeyecek), 14 hafta içerisinde önceden çözüp hazırladığımız birçok suni problemi çözmekteyiz. Ben gelecekte klasik kitap bilgilerinin çeşitli e-learning platformlarında öğrenciler tarafından kendi kendine öğrenileceğine ve üniversite gibi kurumlarda, bire-bir uygulama, proje çalışmaları yapılacağına inanıyorum.
@bekomatik
@bekomatik 8 жыл бұрын
Hocam 2de oturdum 5 buçuğa kadar videolarınızı izledim işi gücü bırakıp oh beee artık ders videoları hariç eksiğim kalmadı sizden
@salihwhitestone5119
@salihwhitestone5119 8 жыл бұрын
İnşaallah diyelim hocam. Şu üniversitelerin başına bela yökün kaldırılacağını duydum. İnşaalllah doğrudur.
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
ben kendimi bildim bileli yök kalkacak deniyor :)
@blackking4254
@blackking4254 4 жыл бұрын
Daha kalkmadı, üzerimizden ekmek yemeye devam
@ofgonen4716
@ofgonen4716 8 жыл бұрын
Hocam videolarınız altın değerinde olduğunu belirtmek isterim.Sizin de videolarınızda bahsettiğiniz gibi bu videoları insanların görmesi dinlenmesi ve faydalanması için olduğunu belirtiyorsunuz ve bu videoları KZbin'a koyuyorsunuz.Eğer KZbin'a koyuyorsanız oyunu kurallarına gore oynamak lazım. KZbin videoların önerilenlere çıkması ana sayfaya çıkması için belli şeyler yapmak gerek örneğin video'yu beğenmek gibi belli periyodlarla yukleme yapmak gibi. Her videonun sonunda arkadaşlardan video eğer faydalı olduysa beğenmelerini rica ederseniz ve KZbin'un algoritmasına göre doğru oynarsanız izleyici sayısı çok artacaktır ve daha çok kişiye ulaşılacaktır.Bunlar hiçbir şekilde videolarınızın içerine yansımaz.Sadece kanalınızın istatisliklerine yansır ki bunun ben faydalı olacağını dusunuyorum.
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
Evet, teşekkürler, belki bu konuda bir değişikliğe gidebiliriz, şimdiye kadar böyle bir şey yapmadık. Yapmalı mıyız emin değilim ama haklısınız etkisi olabilir.
@ofgonen4716
@ofgonen4716 8 жыл бұрын
Hocam şöyle bir örnek vereyim: Acı gerçekler adlı videonuz 18 bin izlenmiş.Gördüğüm en çok izlenen videonuzlardan birisi. Videonun başlığı vurucu veya "ClickBait" youtubeda denildiği gibi.Aslında clickbait değil çünkü clickbait videolar başlığı içeriğinden farklı videolar.Sizin videolarınızda oyle bir durum yok.Bakın Acı gerçekler diye çoğu kimse youtube arama motorunda arama yazmaz bu yuzden izlenmesi arama motorunun sonucundan değilde kanal abonelerinin başlığı gorduğu gıbı tıklaması videonun ivme kazanması ve belki tavsiye videolardan gozukmesi bu sayede izlenmesinin çok olması.Yani bu tur dinamikler izlenme sayını ciddi oranda etkiliyor. İlla ki beğeni ile abone dışındakiler değilde daha vurucu başlıklar ile kendi abonenizlerinizin izlenmesini sağlayabılırsınız videolarınızda.
@keremay8271
@keremay8271 6 жыл бұрын
Kessinlikle zaman kaybı
@goksuyalcn2933
@goksuyalcn2933 8 жыл бұрын
ya lise 1 deyim. Kendimi geliştirmek istiyorum ama zaman bulamıyorum. Sıkı çalışıp boğaziçi gibi yerleri kazanmak istiyorum ama şimdiden programlamayı başlayamazsam ilerde sıkıntı yaşarım diye düşünüyorum. Lise matematiğine çalışıyorum ancak videolarınızda lisede kötü olan bir matematiğin üniversitede farklı olabileceğini söylemiştiniz. Bunun için ne yapacağım bilemiyorum. İngilizcem ileri düzeye yakın.Kendimi diğerlerinden ayıracak bir şey bulmak da istiyorum. Önerininiz nedir? Videolarınızı takip ediyorum iyiki varsınız.
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
lisedeyken yapabileceğiniz en güzel şey, iyi bir üniversite kazanmak. Hobi olarak bu işlere (web programlama, mobil programlama vs. ) girebilirsiniz ancak bunlar hobi olmalı ve derslerinizi engellememeli, unutmayın iyi bir üniversite kazanmak çok şeyi etkiliyor.
@DahoTyo54
@DahoTyo54 8 жыл бұрын
Yarına ingilizce olarak sunumum hocam bu sunumun amacı bizi geleceğe hazırlamak için olduğunu söyledi puan vermek için değil
@yasindegirmenci1229
@yasindegirmenci1229 8 жыл бұрын
Hocam network tehory derslerini bekliyoruz
@tolgahanalb
@tolgahanalb 8 жыл бұрын
Hello World e çok güldüm hocam :D
@lizardking4944
@lizardking4944 4 жыл бұрын
4 yıl geçti üstünden... DEĞİŞEN TEK ŞEY ?
@hydradragonantivirus
@hydradragonantivirus Жыл бұрын
Daha kötüye gitmesi.
@Siefgard
@Siefgard 8 жыл бұрын
Hocam Türkiye de bir üniversitede bir ekol yaratıcam derken babadan oğula nesil oluyorlar. Ayırca açık öğretim gibi bir ekol var ki bu durum ile ilgi ne söyleyeceğinizi tahmin edebiliyorum. Dersleri internet de hocalar anlatmalı, öğrencilerde üniversitelerin laboratuvarın da; ps, pc'de online global oyunlar oynayıp hem kendi aralarında, hem dünya ile sosyalleşsinler. :D Ya şöyle Türkiye de 5-10 tane üniversite bir araya gelse de derste hocaların anlattıkları hocalar şöyle bildikleri bir ders hakkında tüm şeyleri anlatsalar. Bir dersi 3 - 4 farklı hoca ayrı ayrı, baştan sona anlatsa. Daha sonra bu dersler şöyle bir platformda paylaşılsa eminim Türkiye'nin bilgi düzeyi level atlar. insanlarda üniversiteyi daha çok sizin anlattığınız şekilde bilgili olarak yaşamaya çalışır. Ama nerdeee... :)
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
evet ama genelde üniversite sadece dersin anlatıldığı bir ortam değildir. Mesela benim derslerimde oturup farklı konuları tartışıyoruz, öğrenciler kendi görüşlerini söylüyorlar ve proje veriyorum bütün derslerde ve her proje grubu ile özel haftalık toplantılarımız oluyor, kodlarını, yazdıklarını oturup konuşup tartışıyoruz, neden yaptıklarını ne düşündüklerini ve farklı neler düşünülebileceğin tartışıyoruz. Sunum yapıyorlar, birbirlerini değerlendiriyorlar (eleştiriyorlar, yapıcı anlamda) vs. vs. Vaka analizleri var, daha önceden yaşanmış olayları (gerçek hayatta, sektörde) getirip tartışıyoruz. Özetle işi sadece ders anlatmaya indirirseniz, evet dediğiniz gibi videolar olur, ama üniversite dersi, bir hocanın anlattığı ve öğrencilerin dinlediği bir dersin çok ötesindedir.
@emrekazoglu4154
@emrekazoglu4154 4 жыл бұрын
Istanbul universitesi eem ogrencisiyim universite bueda zaman kaybi ona gore uni tercihinizi yapin
@mazeretimvar4033
@mazeretimvar4033 7 жыл бұрын
Hocam peki kötü bir üniversiteye gitmiş isek bunu nasıl telafi edebiliriz bunu?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 7 жыл бұрын
Edebilirsiniz, dünyanın sonu değil. Ancak baştan söyleyeyim daha fazla gayret göstermeniz gerekecek. Şuralarda anlatmaya çalışıyorum neler yapabileceğiniz: kzbin.info/www/bejne/jH-9Y6lvnperl5o kzbin.info/www/bejne/hWe1ZoeircZ0sLs kzbin.info/www/bejne/oKGsnGh9rKxqZ68
@mazeretimvar4033
@mazeretimvar4033 7 жыл бұрын
Teşekkür ederim hocam.
@emrahkaracam
@emrahkaracam 8 жыл бұрын
Okuldayken hocalara anketör diyorduk :d
@ahmetsakitas6416
@ahmetsakitas6416 8 жыл бұрын
hangi üniversite Oğuz
@hulk8889
@hulk8889 8 жыл бұрын
Hocam programcılar niye hep kel
@racingrt3664
@racingrt3664 8 жыл бұрын
HACKERLARLA İLGİLİ VİDEO İSTİYORUZ,İYİ HACKERLAR İYİ MUHENDİSLER MİDİR AYNİ ZAMANDA?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
iyi mühendisler isterlerse iyi hacker olabilirler ama tam tersi çok doğru değildir.
@ArielTVfan001
@ArielTVfan001 8 жыл бұрын
Teşekkürler
8 жыл бұрын
Hocam sizleri yakın bir zamandır keşfettim ve şu an ciddi anlamda takip ediyorum ve zevkle izliyorum bütün videolarınızı.Ben Kocaeli universitesinde okuyorum mekatronik muhendisligi bolumunde.Universiteye girince daha ilk seneden egitim anlaminda yeterliligini gormedigim bir sitemin varligini kesfettim ozellikle gittigim sessionlar ve konferanslar bana onu ogretti.Lakin universitelerin kulupleri veya AIESEC gibi liderlik uzerine ve exchange programlari uzerine calisan kurumlarda bir ozel universite kadar insani gelistirebiliyor.Kastetrigim hersey akademik bilgi degil is hayatinda ozellikle takim calismasi liderlik temalarinida cok dinliyoruz.Benim fikrim bilgiyi tekrar eden kurumlardan ziyade bilgiyi uretebilen ve bunu kullanabilen kurumlar her zaman bir adim onde olacak lakin universitelerimiz ciddi anlamda yetersiz bu konuda.Size sormak ve danismak istedigim bir husus var var.Sizce kendini ciddi anlamda gelistirip (Buna yurtdisi , kurslar vs. de dahil)okulu mu uzatmak yoksa guzel bir not ortalamasi ile akademi yuksek lisans vs. mi yapmak daha mantikli ? sizin gibi hem akademisyen hemde openmind olan bir kisiden cevap almak istiyorum.Tesekkür ederim
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
Bu sorunun cevabı kişiye göre değişir. Mesela bazı arkadaşların aile durumları, ekonomik durumları farklı olabiliyor, bazı arkadaşlar okulda çok gelişemiyor, yani kişiye göre değişir. Benim kişisel görüşüm okul ve eğitim sürecinin hiç bitmemesi üzerine kurulu. Yani okumak ve çalışmak bir rutin halinde devam etmeli. Dolayısıyla ben olsam mümkünse uzatmadan bu dediklerinizi yapmaya çalışırdım (ki kısmen yapabildiğimi düşünüyorum) ama ikisi arasında seçim yapacak olsam uzatabilirdim (ki yüksek lisansta buna benzer bir durum oldu benim için)
@yusufaslan4670
@yusufaslan4670 8 жыл бұрын
Hocam üniversitelerin bitmeyeceğini ve o MIT deki bayan hocanın kuracağı üni. den bahsettiniz. Bence bu hocanın yapmak istediği ve ilerde muhtemel gerçekleşek olan şey sadece derslerin interaktif olması, öğrenciler üniversitelere sadece öğrendiklerini üretmek için ve rehberlik için gelecekler. Diye tahmin ediyorum siz ne dersiniz ?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
ne olacağını bilmeyiz ancak araştırma bitmeyecek işlerden birisi. Üniversitelerin sivil insiyatif olarak kalacağı da kesin ve özgür olabilirlerse bağımsız kuruluşlar olarak çok önemli görevleri var topluma karşı. Ayrıca ekol oluşturmak, bilim içerisinde farklı bakış açılarını geliştirmek gibi görevleri de var. Bunlar toplumdan kopmasını engelliyor. Bilgi aktarımı açısından zaten uzaktan/açık eğitim uzun süredir üniversitelerde uygulanıyor, ancak eğitimin bir parçası da sınıfta olmayı gerektiriyor. Mesela benim derslerimde sınıfta farklı görüşleri tartışıyoruz, veya her hafta her proje grubu ile düzenli toplantılarım var, açıp projelerini beraber inceliyoruz, tartışıyoruz, farklı bakış açılarını aktarabiliyoruz. Bunlar eğitimin bir parçası ve uzaktan olması çok doğru değil.
@ahmetsakitas6416
@ahmetsakitas6416 8 жыл бұрын
hocam çok güzel anladdiniz ama biraz daha açıklayıcı olursanız :)
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
sorunuz varsa sorabilirsiniz.
@ahmetsakitas6416
@ahmetsakitas6416 8 жыл бұрын
ben kaldım da şimdiden.sınıf tekrari olacak ilerde ganomu etkiler. mi
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
sınıfta kaldıysanız zaten GANO etkilenmiştir. Bundan sonra aynı dersi alınca çok büyük ihtimalle yeni notunuz GANO hesabında kullanılacak ve dolayısıyla daha yüksek bir notunuz olacak. Ancak detaylar için üniversitenizin yönetmeliklerine bakın, her üniversitede uygulama farklı olabiliyor. Başarılar
@ahmetsakitas6416
@ahmetsakitas6416 8 жыл бұрын
gano etkilenmiştir derken hocam
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
eh kaldığınız dersler ortalamaya F olarak geçeceği için gano dönem sonu itibariyle etkilenmiştir artık.
@theboxingtimee3484
@theboxingtimee3484 4 жыл бұрын
Hocam Yaşar Üniversitesi Bilgisayar mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Daha doğrusu sizce gereksiz üniversiteler arasına mı giriyor? Evet veya hayır demeniz benim için yeterli hocam:)
@bozkurt6264
@bozkurt6264 5 жыл бұрын
hocam, ben lise bitiriyorum ve şu ana kadar kendim yzilimla ilgili çaliştim ve çok şeyler oğrendim. üniversitelerin yazilim mühendisliği bölüm lerinin ders program larina baktiğimda, teknik anlamda en az lisansa kadar olan dersleri biliyorum ve hata daha da fazla sini çalişdim benim durumumda biri için gerçekten üniversite şart mi?? bu arada fizik ve matematiğim çok kötü ve onlardan nefret ediyorum ama mantik ve pratiğim iyidir. ve üniversiteye gitmemek için nedenlerim den biri ise bu matematik dir
@emretufekci358
@emretufekci358 8 жыл бұрын
Hocam saygılar bu konuya değindiğiniz için teşekkür ederim ve vaktiniz varsa eğer lütfen bunu cevaplamanızı rica ediyorum; Ben Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (Cyprus International University)'de 2.sınıf Bilgisayar Mühenisliği öğrencisiyim. Okulumuz hemen her bölümde Türkiye'deki puanların çok altında öğrenci alıyor ancak bu okulun mühendislik bölümünde bir vizyon var ve ben bunu anlattıklarınız ışığında fark ettim ; -%100 İngilizce eğitime çok sadık bir okul ve iyi bir dil eğitimi var, bu işe çok saygı duyuyorlar. -Okulun isminden de anlayacağınız üzere hemen hemen Dünya'nın her kültüründen öğrencisi var. -Sunum yapmak, hazırlanmak, giyinmek ve konuşmak bu okulda çok önemli, bir çok dersin presentation kısmı var ve giydiğimiz ayakkabı dahi önemli bu sunumlarda. -Gelişime açık, öğrenciye yardım eden, Kıbrıs içerisinde kendi vizyonunu oluşturan bir okul. Yani hâl böyle iken anlattıklarınız ile örtüşen bir üniversite yani kriterlerinize göre iyi bir okul ancak benim sorum şu, bu okul sonuç itibari ile düşük puan ile yerleşim yapan, adı Türkiye'de pek duyulmamış, saygınlığını elde etmiş bir okul değil. Okul bu kriterleri karşılasa ve Türkiye'de saygınlığı elde etmemiş olsa dahi bize 4 yılın karşılığını verecek düzeyde bir hayat görüşü katacağını yine de söyleyebilir misiniz? Vakit ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim.
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
bir okula girmek ve bitirmek, bir okulu bitirmek ve sonrasında hayatta bu okulun etkilerini görmek çok farklı şeyler. Bir okulun kalitesini, o okuldan mezun kişiler belirler. Mesela sizin bahsettiğiniz gibi kaliteli bir eğitim veren okul (bilmediğim için bir şey söylemiyorum) uzun vadede zaten bilinen saygın bir okul olur. Mezunları iş dünyasında çalıştıkça tanınır ve tanındıkça talep edilir. Tabi kolay girildiği kadar kolay mezun olunan (bunu birşey katmamak anlamında söylüyorum) bir okul ise uzun vadede itibar yitirir. Mesela amerikada, lisans seviyesinde, Türkiye'deki dengi bir okula girmeye göre, sürecin çok kolay işlediğini söyleyebilirim. Yani mesela ilk 100'deki bir üniversiteye çok daha rahat (görece olarak) girebiliyorsunuz ancak belki ilk 300'deki bir üniversiteden mezun olmak için harcamanız gereken efor, Türkiye'ye göre çok çok daha fazla. Yani girmek ve mezun olmak farklı süreçler. Türkiye'de ne yazık ki imkansızlıklar yüzünden girmek zordu (uzun süredir), şimdi nispeten kolay, ama Türkiye'nin acilen eğitim içeriklerini ve buna bağlı olarak bir mezundan beklenen şartların kalitesini yükseltmesi, bunun için de ehil hocalar yetiştirmesi gerekiyor.
@emretufekci358
@emretufekci358 8 жыл бұрын
Sanırım bunu zaman gösterecek, çok teşekkür ederim değerli vaktinizi ayırıp yardımcı olduğunuz için, sıkı takipçilerinizden biriyim :)
@duzgun6131
@duzgun6131 4 жыл бұрын
iş buldun mu
@emretufekci358
@emretufekci358 4 жыл бұрын
​@@duzgun6131 Evet, mezun olmama bir ay kala işe başladım bir yıldır çalışıyorum
@duzgun6131
@duzgun6131 4 жыл бұрын
@@emretufekci358 Usta hayırlı olsun ben de yakın dogudayim ama gelecegimden çok umutsuzum iş bulabileceğim bir gelecek gözükmüyor benim için
@kal-el8402
@kal-el8402 6 жыл бұрын
Abi Zaman Kaybı ya 4 yıllıklar hele hele zaman kaybı
@selimucar2177
@selimucar2177 8 жыл бұрын
Yorumlarda Web tasarımı iyi olan arkadaş varmı ya dreamweawer den çok basit bir ödevim var yaptımda Örneğin; Anasayfanın div yükseliği kısaa hakkındanın div yüksekliği uzun olucakmış ben tek css le yaptım hepsini amatör olduğum içinde düzeltmeyi bilmiyorum yardımcı olabilcek varmı ya lütfen
@lSunTzu
@lSunTzu 8 жыл бұрын
hangi üniversiteden kaç yılı mezunsunuz hocam?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
Eğitim geçmişim kişisel sitemde var: sadievrenseker.com/wp/?page_id=133 Başarılar
@lSunTzu
@lSunTzu 8 жыл бұрын
BilgisayarKavramlari bakacagim hocam sadece youtubeden takip ediyordum sitenizide inceleyecegim
@yunuskucuk3366
@yunuskucuk3366 8 жыл бұрын
üniversitede ilk yılında tarih dil anlatım ve elektrik elektronik müh. bölümünde kimya dersinin olması ne kadar saçma oldupunu anlatıyor. hala bu dersler var ve hocam bunları sizde görmüşsünüzdür ama iş anlamında size lazım olduğunu düşünmüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz??
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
temel mühendislik dersleri aslında hakkıyla verildiğinde çok şey kazandırır. Ben bu derslerin olmasından yanayım (içerikleri, sayıları veya dersler ayarlanabilir, mesela kimya gerçekten gereksiz olabilir ama sonuçta bir miktar temel mühendislik dersi alınması gerektiğini düşünüyorum).
@arcaanil
@arcaanil 3 жыл бұрын
Aslında kimya ve electronik birbirleriyle oldukça iç içe olan konular. Örneğin semicondoctors, p-n junction potentials, Si ve n and p doped Si semiconductors. Sadece intel şirketini kuran kişilerin kimyager ve fizikçi olduğunu bilmeniz aslında iki alanın birbiriyle ne kadar alakalı olduğunu anlamanız için yeterli. Yada Samsungun geliştirmiş olduğu amoled ekran teklonojisinin belli ve çok nadir olan (nadir toprak elementleri) metallerin elektron transferine dayanan mantığını bilmiyorsanız. Absorption ve emission spectroscopy konularını derste görmediyseniz ve bunların anlamlarını bilmiyorsanız (yazdığınız cümlelerden bilmediğinizi görüyorum) genel kimya dersinin genelini dahi anlamamışsınızdır. Yazık...Birde bunu bir üniversite öğrencisinin yazması beni derinden sarstı. Sizin bu bilgisizliğinizi gidermeniz için bir makale bırakıyorum. Umarım bu saçma yorumunuzu bir kenera atıp cahiliğinizle yüzleşirsiniz: onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/adma.19900020604
@heyyofey6251
@heyyofey6251 8 жыл бұрын
Sizin gibi insanlara çok ihtiyacımız var. Çok teşekkürler. Peki kötü bir üniversiteye gitmiş mühendislik okuyan biri okulu bıraksın mı?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
hayır tabi ki. Bakın bu videoları, "bir ümit, belki bir şeylerin düzelmesine faydası olur" diye çekiyorum. Kişisel kariyer planında, arkadaşların kendileri için en iyisini yapması gerekiyor. Bu durumlar için şöyle videolar çekmeye çalışmıştım: kzbin.info/www/bejne/oKGsnGh9rKxqZ68 kzbin.info/www/bejne/hWe1ZoeircZ0sLs Başarılar dilerim.
@heyyofey6251
@heyyofey6251 8 жыл бұрын
***** hocam çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız
@ahmetsakitas6416
@ahmetsakitas6416 8 жыл бұрын
hocam sınıf tekrarında gano duser mi yoksa herşey. 0. dan mi başlar
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
her üniversitede farklı bir yol olabilir, üniversitenin yönetmeliğine bakın. Ancak genel bir durum olarak CGPA kavramı sınıf tekrarından bağımsız bir durumdur. Yani o ana kadar aldığınız dersler ve ortalamaları hesaplanır. Bir dersi, başka bir ders yerine alıp geçerseniz, son geçtiğiniz not hesaba katılır (dolayısıyla eski ders trascript'te durur ama ortalamaya katılmaz). Özetle CGPA (GANO) ders üzerinden hesaplanır, dönemle alakası yoktur.
@ahmetmungan703
@ahmetmungan703 8 жыл бұрын
Hocam bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Ben teknik lise mezunuyum ve bilgisayarda basit bir altyapım var. Lise bitince alanımda ilerlemek istedim ve şu an Muğla'da Bilişim Sistemleri Mühendisliği okuyorum 1. sınıfım. Bölüm genel olarak hoşuma gitti fakat bölümümün tamamen türkçe olması ve alanla ilgili kaynakların ingilizce olması benim kendimi geliştirmem konusunda sıkıntı yaratıyor. Ders müfredatında İngilizce dersimiz var ama işlenişi konusunda (çok temel bilgileri içeriyor) doyurucu olmuyor. Sınav sonuçlarım orta düzeyde ama içime sinmiyor işlenilen derslerin bana kazandırdıkları. Şöyle bir alternatif düşündüm, burslu olarak Atılım Üniversitesi'ne gitme imkanım var ve burdaki eğitim %100 ingilizce. Bu durumda etrafımdakiler "zor olur ingilizce okumak, içinden çıkamazsın durumun, hazırlık okuman gerekiyor 1 yıl kaybın olacak, türkçesi bitti ingilizcesini mi okuyacaksın?" tarzında cümleler duyuyorum. Bu arada hoca olarak da Atılım Üniversitesi'nin ciddi farkı var. Muğla'da geleceğim hakkında ciddi tedirginlik yaşıyorum bu konuda fikirlerinizi bekliyorum hocam. Şimdiden teşekkürler :)
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
uzun lafı kısa kesmek adına, atılım üniversitesi bilgisayar mühendisliğinin daha doğru bir adım olacağını düşünüyorum. Bölümlerin akademik seviyelerini detaylıca burada anlatmam mümkün değil ancak ikisinin de mükemmel üniversiteler olmadığını bilin. İkisinde de kendinizi geliştirmeniz gerekiyor ve size çok iş düşüyor. İngilizce sorunuza gelince, bu yaşlarda kaybettiğiniz 1 yılı hayatınızın geri kalanında genelde yapamayacağınız bir şey için verdiğinizi bilin. Bu sektörde olup ingilizce bilmemek ne demektir ben yaşamadım, ama yaşayan çok kişi ile konuştum, pişman olmayan kimse tanımadım, hayatınızın geri kalanı boyunca pişman olmaktansa 1 yıl vermeye değer (ayrıca herkesin bu bir yılı verdiğini unutmayın, ilk siz yapmıyorsunuz). Gördüklerim, bildiklerim çerçevesinde tavsiyem budur (kesin doğruları olmayan kararlar bunlar) umarım faydası olur. Başarılar dilerim.
@ahmetmungan703
@ahmetmungan703 8 жыл бұрын
Çok teşekkürler hocam :)
@masseyferguson5913
@masseyferguson5913 7 жыл бұрын
İstanbul üniversitesi bil.mühendisliği zaman kaybı mıdır ? teşekkürler
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 7 жыл бұрын
ben henüz zamanı kaybetmemenin yolunu bulamadım, ne yaparsanız yapın zaman kayboluyor :) Herhangi bir yerdeki zaman kaybını değerlendirebilmek için karşılaştırmalı bakmak gerekir. Mesela Amazon'un makine öğrenmesi ekibiyle bir gün geçirmek ve bir proje paylaşmak, istanbul üniversitesinde bilgisayar mühendisliğinde bir gün geçirmekten çok daha faydalı olabilir, veya evde dizi izlemeye göre istanbul üniversitesi bilgisayar mühendisliğini okumak daha doğru bir adım olabilir. Yani neyle karşılaştırmak istediğinizi söylerseniz yardımcı olmaya çalışayım. Ama genel olarak şu videolara bakın derim (çok farklı açılardan konuyu karşılaştırma kriterlerini vermeye çalıştık) : kzbin.info/www/bejne/sJTcoqV5nL94sLM Ayrıca İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğine özel olarak da şunlara bakabilirsiniz kzbin.info/www/bejne/r2Ksmnd8gpZjeNk kzbin.info/www/bejne/Y5vIqHukZa6BqdE kzbin.info/www/bejne/o3TSpalvrJqNac0 kzbin.info/www/bejne/iqCmmqCcab9qiNU
@masseyferguson5913
@masseyferguson5913 7 жыл бұрын
teşekkür ederim hocam
@OlanBitn
@OlanBitn 8 жыл бұрын
Hocam size birşey sora bilir miyim ben yeni üniversite başladım ama üniversitem çok kötü bilgisayar programcılığı okuyorum ama daha önce basit olarak kendi öğrendiklerimi karmaşık yöntemlerle liseden farksiz olarak okumaya çalışıyorum boşa zaman kaybettiğimi düşünüyorum tekrar üniversite sınavına hazirlanmayi kafayi koydum ama sizden bir akademisyen olarak tavsiye istiyorum hazırlanmam daha makul olur mu cevaplarsanız sevinirim
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
evet iyi bir üniversitede okumak çok daha fazla fayda sağlayacaktır. Hatta kötü üniversiteyi artık vakit kaybı olarak görebilirsiniz. Ancak buradaki kritik karar noktası, ne kadar iyi bir üniversite kazanabilecek olduğunuz. Şayet yine kötü bir üniversite olacaksa, o zaman bir yıl daha kaybetmek çok mantıklı olmayabilir.
@hueseyinguendogan8541
@hueseyinguendogan8541 8 жыл бұрын
hocam bir sorum olacak, ben avusturyada bilgisayar bilimleri okuyorum. Bazı dersler var gerçekten insanı bölümden soğutuyor örneğin analysis(matematik). Yaptığımız konular bana ileride mesela iş dünyasında 99% lazım olmayacak, neden böyle derslerin yerine daha yararlı dersler yok ? Son olarak Üniversiteyi tamamen (bütün dersler) bitirmektense, bir yandan çalışıp, diğer yandan işime uygun dersleri almak ne kadar doğru olur ?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
bitirmenin avantajı olur, özellikle de Türkiyeye bir şekilde geri dönme ihtimaliniz varsa diploma önemli. Okurken çalışmayı zaten hep tavsiye ediyorum. analiz dersi (matematik) bence oldukça önemli derslerden birisi, ama o dersteki bir problem, o dersin ne işe yaradığını alırken anlamıyorsunuz (Bende en azından böyle olmuştu), sonrasında ufkunuzu ne kadar geliştirdiğini görüyorsunuz (mesela hala çoğu sosyal olayda limit teoremini kullanıyorum) ama tabi veren kişinin bu ders içeriğini gerçek dünya ile bağlaması da önemli (bizde olmamıştı böyle bir anlatım, ben sonradan aydım diyebilirim).
@hueseyinguendogan8541
@hueseyinguendogan8541 8 жыл бұрын
BilgisayarKavramlari teşekkürler hocam, malesef bir çok öğrenci şikayetci dersin anlatımından, ve böyle oluncada insan problemlerden kaçmak için fırsat arıyo
@kenanayten838
@kenanayten838 8 жыл бұрын
Keşke YÖK başkanı olsanız :D
@rivero710
@rivero710 5 жыл бұрын
YÖK artık daha neler
@shadowman1759
@shadowman1759 3 жыл бұрын
siz gerçekten şadi hocamısınız? rabia yapıp foto gönderin inanalım hocam boş yapma :)
@kn23t
@kn23t 4 жыл бұрын
Üniversite= yüksek lise
@behlulbabiloglu2625
@behlulbabiloglu2625 8 жыл бұрын
hocam iyi günler , ben kocaeli üniversitesibilgisayar mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim.alttan derslerim var ve bana kağıt üstünde çalışmak çok sıkıcı geliyor.bu bölümü secerken iyi bi araştirma yapmistim fakat ne yazik ki okulumda umdugumu bulamadim.sizce derslerimi vermeye calisip sadece bitirmek icin mi okumaliyim yoksa kendimi gelistirip okulumu uzatmali miyim ?
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
şimdi, kendinizi geliştirmek neden okulunuzu uzatacak anlayamadım? yani üniversitedeki 4 yıllık eğitim sırasında oldukça fazla zaman var ve çok sayıda iş yapılabilir.
@Sadievrenseker_BK
@Sadievrenseker_BK 8 жыл бұрын
mümkünse uzatmadan kendinizi geliştirin. olmuyorsa okulu öncelemenizi tavsiye ederim çünkü elinizde diploma olduğunda yapabileceğiniz çok daha fazla şey var.
@erenboncuk1335
@erenboncuk1335 2 жыл бұрын
Boşşş🙂
Hayattaki Zorluklar ve Üniversiteyi Telafi etmek.
13:27
BilgisayarKavramlari
Рет қаралды 10 М.
Üniversite Okumak Şart mı?
19:19
BilgisayarKavramlari
Рет қаралды 19 М.
“Don’t stop the chances.”
00:44
ISSEI / いっせい
Рет қаралды 10 МЛН
Что-что Мурсдей говорит? 💭 #симбочка #симба #мурсдей
00:19
Симбочка Пимпочка
Рет қаралды 4,6 МЛН
Ve Maaşlar ... (Soru Cevap)
19:04
BilgisayarKavramlari
Рет қаралды 112 М.
TÜM GERÇEKLERİYLE ODTÜ! | Tercihlerden Önce Mutlaka İzleyin! #2
13:17
İrlanda’ya Gelmeyin | Kölelik Sistemi | Konaklama Problemi | Faşist Edward| Pps Problemi
19:36
Tayfun is travelling all around world
Рет қаралды 78 М.
Hayata Atılmak, Amaçlar ve İleri Yaşlar (Soru Cevap 13 Mayıs 2016)
13:16
BilgisayarKavramlari
Рет қаралды 14 М.
Üniversite Sınavı, Tercihler Sıralama ve Alternatifler
30:35
BilgisayarKavramlari
Рет қаралды 24 М.
Üniversite Okumak Boş mu?
22:37
Orhan Yenen
Рет қаралды 5 М.
Nerede ve Hangi alanda Yüksek Lisans Yapalım? (Bilgisayar Mühendisliği)
36:22
Okula gitmek zaman kaybı mı?
12:45
Süveyda Güleç
Рет қаралды 1,1 М.
Üniversitede Boş Vakitlerde ne Yapalım?
21:59
BilgisayarKavramlari
Рет қаралды 12 М.