Extraordinar. Va mulțumesc pentru idee, părinților pentru sapun, iar albinuțelor pentru miere și propolis. Am sa incerc cat de curând.
@mariasavu88902 жыл бұрын
🤔😄🤗🤗🤗🤗
@moldovanlucian4034 жыл бұрын
Multumesc fain... imi place mult reteta si am sa fac si eu! Am la tara o gramada de sapun de la bunica nefolosit! Respect!!!
@obanaru4 жыл бұрын
Ma bucur Lucian, de la acelasi considerent am plecat si eu.Am sapun de casa facut de mama si m-am gandit sa incerc.Eu sunt multumit de rezultat.
@moldovanlucian4034 жыл бұрын
@@obanaru daca trecem de nebunia asta ma apuc de multe lucruri sa fac pt mine si familia mea, inclusiv sapun... Multumesc inca o data!
@obanaru4 жыл бұрын
Cu Drag! Eu m-am intors de multa vreme catre NATURAL si chiar da rezultate acest mod de viata.
@AndreeaBlanaru885 ай бұрын
Eu as fi recomandat spatula de silicon si o oala de inox de calitate...
@ohne19704 жыл бұрын
👍o idee buna felicitări !
@obanaru4 жыл бұрын
Multumesc!
@viana23682 жыл бұрын
Felicitări am sa fac și eu
@iuliaserban918111 ай бұрын
Multumesc frumos
@popagabriel65634 жыл бұрын
Super...!
@obanaru4 жыл бұрын
Merci Gabriel!
@michooblue4904 жыл бұрын
Chiar dacă ați folosit mierea pentru săpun, punând o în ceaiul foarte fierbinte ea și a pierdut din proprietăți.
@obanaru4 жыл бұрын
Este posibil, nu stiu!Voi analiza, Multumesc pentru atentionare.
@lacratimofte4 жыл бұрын
Puteti adauga mierea si uleiurile esențiale la sfârșit când pasta are în jur de 40 grade.
@cersenin48263 жыл бұрын
Daaaa,pt.că mierea,la temperatură mare,nu doar își pierde proprietățile, dar devine și toxică!Mai bine la sfârșit. ..deși...nu știu. ..se pare că temperatura nu e chiar asa mare...săpunul pare a fi doar cald,dacă se poate atinge...Atunci e ok.
@AlexandrinaFeraru-u4j2 ай бұрын
Adevărat
@anaharasemiuc91124 жыл бұрын
F frumos este ceea ce faceti...as vrea va rog si reteta ptr baza de sapun a mamei dvs!...multumesc!
@obanaru4 жыл бұрын
Buna Ana, Voi incerca sa aflu cum facea mama sapun.Mama are 86 de ani si de cativa ani buninu mai produce sapun, dar voi incerca sa aflu procesul.
@cersenin48262 жыл бұрын
Găsiți baza de sapun pe net...naturallhome.ro....și nu numai!El personalizează săpunul pe care-l are-n casă.O idee excelentă!Dar dacă nu aveți,puteți cumpăra de pe net.Sapunul de rufe,făcut de mamele noastre,era făcut la cald,îl fierbeau mult,puneau cantitățile la ochi,aveau experiență în sensul ăsta...Acum facem săpunuri la rece,impropriu spus,că tot trebuie să încălzești uleiurile,și sa lași să se răcească leşia,ca sa fie la temperaturi cat mai apropiate, 30 și ceva de grade...de exemplu...Iar la săpunurile cu bază,la care nu folosim lesie,tot trebuie topită baza,asa cum se arată și aici...
@marianavancea48083 жыл бұрын
Foarte frumos si util,ati putea sa cintariti ingredientele?MULTUMESC.
@obanaru3 жыл бұрын
Multumesc pentru sfat, voi tine cont!
@TaniaBleau4 жыл бұрын
Ovidiu, te rog frumos, as dori link-ul pentru formele ovale de sapun. Eu nu le-am gasit pe net. Multumesc.
@stelicabob93294 жыл бұрын
Buna ! Se pot găsi în magazinele Chinezești!
@obanaru3 жыл бұрын
Scuze Tania, Acum am vazut anuntul! Am cumparat formele de pe Alliexpres acum cativa ani buni. Numai bine!
@cersenin48262 жыл бұрын
De pe net am cumpărat.Am scris pe google,și am găsit mai multe site-uri.La noi în tara!Pe alliexpres...nu am încredere ca ajung...plătești online,de pe card...nu știu. ..
@nicusorporojan4 жыл бұрын
Foarte frumos domnule Ovidiu! De unde luati uleiurile esentiale? Se gasesc la plafar? Ce coloranti folositi pentru a obtine diferite culori pentru sapunuri?
@obanaru4 жыл бұрын
Buna Nicusor, uleiurile se gasesc la Plafar, dar trebuie sa fim atenti cand cumparam.Nu am folosit coloranti.S-au colorat de la propolis si infuzia de plante.Cele mai deschise sunt doar cu sapun asa cum este baza.
@nicusorporojan4 жыл бұрын
@@obanaru Va multumesc!
@obanaru4 жыл бұрын
@@nicusorporojan Cu drag!
@Marian-RXZ3 жыл бұрын
Interesant daca continea ceara naturala de albine pt ca ea catifeleaza pielea
@obanaru3 жыл бұрын
Multumesc pentru sfat! Voi incerca si in aceasta varianta!
@ludmilacamila75234 жыл бұрын
Ma scuzati, puteti va rog sa enumerati unul cite unul ingrediente. Ca ma confund. Multumesc
@obanaru4 жыл бұрын
Buna Ludmila, 1. Sapun de casa (baza) 2. Ceai concentrat de plante (diferite plante) 3. Uleiuri esentiale (diverse arome)
@mirelabaisanu13604 жыл бұрын
Buna ziua.As vrea sa fac sapun cu cafea.Cum procedez?
@obanaru4 жыл бұрын
Buna Mirela, nu am facut sapun de casa cu Cafea.Poti sa incerci sa folosesti o esenta de cafea (cafea foarte concentrata) eu pun de regula ceaiuri concentrate (menta, musetel, etc).Poti sa incerci sa pui si cagea macinata mai mare daca doresti sa ai un sapun abraziv.Poti incerca!
@humandesigncentre2 жыл бұрын
Resturi de sapun razuit + 50-100% lichid ( cafea,ceaiuri, apa, gel de aloe, gel de in, lapte,iaurt, piure de avocado, piure de catina si de alte fructe, etc..) + 50-100% glicerina +aditivi (10-20%: polen,argila, amidon,turmeric, cafea zaț, cacao, carbune activ, oxid de zinc, plante uscate rasnite, etc..). Eu adaug si 20-30% acid stearic din cantitatea totala( sapun+apa+glicerina). Se topesc toate in vas dublu, adica vasul cu compozitia se pune in alt vas cu apa si se pune la foc mic. NU direct pe foc. Exemplu: 100 gr sapun razuit+50-80 gr lichid+50-80 gr glicerina+ 40-60 gr acid stearic. Cand sunt bine topite se toarna in forme. SAU: Se topesc f bine, se lasa la racit si se bate spuma cu mixerul (nu cu blenderul) si iese whipped soap care se foloseste ca atare sau se combina cu zahar 1/1 pt a obtine scrub emulsifiant, care este fantastic. In loc de zahar se pune cafea, dar mai putina, cam max 50% din cantitatea de sapun batut obtinuta.
@aureliayldizsonmez29843 жыл бұрын
Cât costă un săpun de propolis ?
@obanaru3 жыл бұрын
Buna Aurelia, Nu am vandut niciodata sapun.Eu am procedat asa, pentru familie si m-am gandit ca poate sa fie interesanta ideea si altor persoane.
@luminitabanu23064 жыл бұрын
Pai fierbi mierea?
@obanaru4 жыл бұрын
Luminita, nu fierbi mierea.Indulcesti cu miere la fel cum indulcesti si ceaiul pe care il consumam.La aceasta cantitate nu sunt riscuri de a idetifica o cantitate de toxina care sa depaseasca parametrii de siguranta.Riscurile apar la procesatori daca se incalzesc cantitati mari de miere la temperaturi mari.
@creativegranny5752 жыл бұрын
Felicitări,Ovidiu!Fac de un timp sapunuri din uleiuri vegetale.si mă bucur de felul in care îmbogățești săpunul de casa,facut la cazan, prin fierbere,sapunul de rufe. E grea si riscantă această rețetă.Daca faci infuzie de galbenele,(Calendulla officinalis),atnci foloseste doar petale florii, bine uscate.Beneficiile plantei se vor simți asupra pielii.Adaugă mierea isi amesteca inainte de a turna in formeToate efectele ei se vor pastra intacte. C,u siguranță voi incerca si eu