hayatımda izlediğim en kaliteli unity videosu keşke devam etseydiniz
@rakun989893 жыл бұрын
Anlatımınız güzel, teşekkürler. Eğitici içerikler yüklemeye devam ederseniz gerçekten çok iyi olurdu
@beng26202 жыл бұрын
8.30 dakikada dolu dolu ve net şekilde anlatmışsınız. Teşekkürler
@gelistiriciningozunden2 жыл бұрын
Dostum inanılmaz iyi ve kaliteli videoların, sanırım youtube'ı bıraktın ama umarım silmezsin videolarını.
@gmangman1232 жыл бұрын
Kısaca örnek vermek gerekirse Photoshopdaki action özelliği gibi bir şey :) Ders için teşekkürler.
@JrVigilante2 жыл бұрын
Harika anlatim. elinize dilinize saglik. keske devam etseydiniz youtube a 😞
@ZenOfKursat5 ай бұрын
teşekkürler kardeş.
@ErtBaran2 жыл бұрын
Ağzınıza sağlık.
@paradas44312 жыл бұрын
Çok iyi video olmuş
@cihantay53 жыл бұрын
Merhaba 6:58 de sürükle bırak yöntemi ile attığınız scriptable objelerden yüzlerce varsa (mesela bir oyunun her levelinde değişen veriler gibi) script tarafında atama işlemini nasıl yapabiliriz ?
@huseyinakkoc1062 Жыл бұрын
düşman prefap olunca zaten prefabı değiştirince yine tüm tüm düşmanlar değişiyor zaten buna neden gerek duyayım ki ? bir şey mi kaçırıyorum söylermisiniz
@Nekx862 жыл бұрын
Adam
@mertarslang Жыл бұрын
Hocam merhabalar, Unity 3D'de oyun geliştirmekteyim. İlk sahnemde duvarda duran bir nesneye basarak bir sonraki sahneye geçiş sağlıyorum eğer oyuncu Q tuşuna basarsa bir önceki sahneye geri dönüyor. Fakat benim şöyle bir problemim var; kullanıcı Q tuşuna bastığında bir önceki sahnede kaldığı positiondan değil; direkt olarak o sahneye restart atıyor ve tekrar spawnlanıyor en baştan. Bunu nasıl düzeltebilirim? DontDestroyOnLoad adında bir method gördüm fakat kameraya bunu atadığımda kamera 2 tane oluyor ve oyun buga giriyor.
@cengizhan58333 жыл бұрын
Hocam teşekkür ederim tam olarak anlayabilmek için soruyorum ben bu değişiklikleri bir prefab üzerinde değişiklik yaparak da elde edebilirim scriptableobjects in farkı burada tam olarak ne oluyor bize avantajı tam olarak ne ?
@oyuntuneli64173 жыл бұрын
genelde boyut olarak değişiklik gösteriyor diye biliyorum. (prefab detaylı değil ise 5-6 kb yer kaplarken scriptable object 1-5 kb yer kaplıyor. )
@atakankuloglu48772 жыл бұрын
@@oyuntuneli6417 Manuel olarak değişiklik yapmamak ve sürekli yeni scriptlerle uğraşmamak için kullanıyoruz. Direk yeni bir scriptable obje oluştur, manipüle etmek istediğin objenin üzerine sürükle bırak ve artık kolaylıkla değerleri değiştirebilirsin.
@omurpods23 күн бұрын
@@atakankuloglu4877 ama aynısını scriptable object olmadan yapabiliriz, mesela objeyi prefab yaparız. Her prefab'a aynı ve tek monobehavior scriptindeki enemyColor, enemyScale gibi değerleri public yapıp değerlerini dışarıdan veririz. Yani videoda obje çoklanmış yani küpten iki tane oluşturulmuş ve ikisi de monobehavior scripti almış performans açısından ne kazanımı olacak ki?
@vegovego23153 жыл бұрын
Abi selam . Bu Derslikleriniz Ust Duzey Oyun Kodlamasi Qaliba . Bunlari Ne Zaman Ogrenmeliyiz ilk basliklardami yoksa baya ozumuzu gelislendirdikden sonrami ? 2D basit oyunlar yaradan 3D basit oyunlar yaradan Devaloper bunlari Ogrenmelimi ?
3 жыл бұрын
Selamlar dostum, ilk olarak nesne tabanlı programlamanın temellerine iyice hakim olmak lazım. Ondan sonra 2 veya 3 boyutlu her türlü oyunu geliştiren geliştiricilerin kendini ve oyunlarını geliştirmek için bunları öğrenmesi gerekiyor.
@ucagdascoskun Жыл бұрын
Bu tarz işler struct kullanıyorum, tek farkı içindeki verinin Inspector'den değiştirilebilmesi mi?
@YapayZeka-zn9kn11 ай бұрын
Envanter sisteminde benzer itemler için craft işlemini sadelestiriyor. En büyük artısı bu gidi görünüyor
@emretasdemiir11 ай бұрын
hocam merhaba belki cevap verirsin, benim bi rpg oyunum var ve bi envanter sistemi yaptım ancak scriptable objectler sürekli değiştiği için mesela bir karakterde can potlarının sayısı envanterin içinde 10 a çıktıysa diyelim sonra yeni karakter açıp girince bu 10 olarak kalıyor yani kalıcı değişiklik yapıyor, acaba struct yapınca bunlar sabit olarak mı kalıyor sürekli, struct hakkında hiç bilgim yok bilgi verirseniz sevinirim..
@ucagdascoskun11 ай бұрын
@@emretasdemiir Hocam bu struct veya scriptable object ile alakalı bir durum değil. Karaktere girildiğinde "Initialize" vs. bir method yazıp değerleri sıfırlaman gerekiyor.
@emretasdemiir11 ай бұрын
@@ucagdascoskun eyv hocam ben bı yöntem buldum sonunda Google'dan, iki ayrı quantity tanımlıyor sc.objectde, birini 1 olarak tutuyor hep, sonra onafterserializeda buna tekrar esitliyor degisen değeri ve her açılışta 1 olarak açılıyor, işe yaradi yani :)
@ucagdascoskun11 ай бұрын
@@emretasdemiir eyv kolay gelsin. :)
@galipcankaraarslan1607 Жыл бұрын
Hocam merhaba, birden fazla objede tek tek değişikliği yapana kadar scriptable objede değişiklik yaparız diyorsunuz ya, scriptable objede değişiklik yapmak ile direkt objede değişiklik yapmak aynı süre. Tek farkı o zaman memory'de kapladığı yer oluyor. Yanlış mıyım ? Yani mesela 6 tane farklı düşman var, her düşman için ayrı scriptable obje oluşturmamız gerekiyor, e bunun yerine direkt 6 ayrı düşman datasını direkt kendi objeleri içinde oluşturursak da aynı işi yapmış oluyoruz ? Burayı aydınlatabilir misiniz lütfen
@yapayzekali Жыл бұрын
Bulabildin mi cevabını
@galipcankaraarslan1607 Жыл бұрын
@@yapayzekali cevap gelmedi
@emirsaidhaliloglu25233 жыл бұрын
Sizi Türk Brackeys olarak görüyorum ama anlaşılan bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz videolar gayet kaliteli olmasına rağmen üst sıralarda çıkmıyorsunuz maalesef
@erenozklnc94272 жыл бұрын
chatgpt ile bişeyler öğrenmeye çalışıyorum bana yanlış bilgi veriyor bende gelip senden izleyip doğrusnu öğreniyorum xd.