No video

Sfincterul artificial, o solutie de reconstructie

  Рет қаралды 4,558

MedLife

MedLife

3 жыл бұрын

Patologia prostatică este frecventă la bărbați, iar cancerul de prostată este cel mai frecvent tip de cancer care afectează populația masculină. Pacienții care au trecut prin intervenții chirurgicale în urma cancerului de prostată sau sunt adiotratați pot dezvolta o complicație redutabilă a unui asemenea tratament, ce se numește incontinență urinară.
Incontinența urinară este definită ca pierderea incontrolabilă de urină, o dizabilitate majoră ce poate apărea și în urma unor alte tipuri de chirurgii ale prostatei, precum rezecția transuretală a prostatei prin vaporizare laser sau diverse tipuri de uretrotomii.
Dr. Sorin Pătrășcoiu, medic primar urolog în cadrul Hyperclinicii MedLife Floreasc Agora, Spitalului de Pediatrie MedLife București și Life Memorial Hospital București, spune că soluția pentru acest tip de patologie, pentru pierderea necontrolată de urină, este sfincterul artificial. Pentru ca pacienții să poată înțelege pe deplin întregul proces, aceștia trebuie să știe că sfincterul artificial este un device complex de origine americană, compus dintr-o serie de elemente.
Sfincterul artificial este compus dintr-un manșon care se montează la nivelul uretrei bulbare, porțiunea uretrei care se găsește la nivelul perineului, în spatele scrotului. Un alt element component este balonul regulator de presiune care se montează în spațiul rețius, un spațiu anatomic situat în fața vezicii urinare. Ultimul element component al sfincterului artificial este o pompiță care se montează în scrotul pacientului. Pacientul are control asupra acestei pompițe și o poate manipula.
Totalitatea acestor componente sunt interconectate prin intermediul unor tuburi, care se găsesc sub tegumentul pacientului, fără ca vreunul dintre elementele componente să fie la vedere.
Dr. Sorin Pătrășcoiu spune că este o intervenție chirurgicală care durează în jur de 1 oră și jumătate sau 2 ore, iar recuperarea este una rapidă. Pacientul poate fi externat după 1-2 zile de spitalizare, iar device-ul se activează la un interval de 6 săptămâni de la intervenție, când zona manșonului și uretra sunt vindecate.
După ce device-ul este activat, un număr de până la 80% dintre pacienți înregistrează o îmbunătățire considerabilă a continenței și a calității vieții.
Pătrășcoiu Sorin, medic primar urologie - medlife.ro/med...
Specialitate - medlife.ro/uro...

Пікірлер
Uretroplastia, șansa la normalitate
2:43
MedLife
Рет қаралды 1,6 М.
Implant DENTAR fara BISTURIU / Tehnologie noua
13:24
Doctor Mihail
Рет қаралды 37 М.
WHO CAN RUN FASTER?
00:23
Zhong
Рет қаралды 44 МЛН
Schoolboy Runaway в реальной жизни🤣@onLI_gAmeS
00:31
МишАня
Рет қаралды 3,4 МЛН
The Giant sleep in the town 👹🛏️🏡
00:24
Construction Site
Рет қаралды 20 МЛН
Kind Waiter's Gesture to Homeless Boy #shorts
00:32
I migliori trucchetti di Fabiosa
Рет қаралды 13 МЛН
Demi Moore's NEW FACE | Plastic Surgery Analysis
12:02
Doctor Gary Linkov
Рет қаралды 584 М.
Artrita reumatoida
2:52
TVR
Рет қаралды 131 М.
Alimentele care "topesc" grăsimea din jurul taliei
14:01
Vorbește Lumea
Рет қаралды 408 М.
Scapa de OBOSEALA CRONICA: Cauze si Solutii
1:02:11
Doctor Mihail
Рет қаралды 241 М.
Calitate scăzută a spermei: cauze și soluții
2:36
Ana Medical Center
Рет қаралды 3,5 М.
WHO CAN RUN FASTER?
00:23
Zhong
Рет қаралды 44 МЛН