www.youtube.com/@stefangeanta?sub_confirmation=1 Dacă aveți plăcerea și vreți să susțineți acest canal vă rog sa va abonati
@hbogo53063 жыл бұрын
Bine ca cineva mai si recicleaza in societatea de consum actuala !
@TraficRomania2 жыл бұрын
Foarte ingenios ati facut clipul
@stefangeanta2 жыл бұрын
👍
@stoianstefana77658 ай бұрын
Felicitari super adevarata arta bravooooo
@stefangeanta8 ай бұрын
Multumesc!
@mioarageanta69083 жыл бұрын
Buna pentru iarna!
@ionitarusu81813 жыл бұрын
Multe greșeli, și totuși te felicit👍se pun câte doua cleme la fiecare placa, nu se pun fiare la capac se poate face fără din samota suptire Te felicita un sobar cu experenta🙏🙏
@stefangeanta3 жыл бұрын
Multumesc, de la un sobar fara experienta!😁
@cioncaflorin6243 жыл бұрын
Salut , dă-mi si mie un sfat , ce sa pun in pamantul galben ca sa nu mai crape cand inchid caoacul sus la teracota . Pun tigla solz , pamantul galben facut cu apa si nisip si putina sare si dupa nivelez pun nisipul si dupa cand se usuca de multe ori crapa. Acum am incercat sa fac pamantul galben cu nisip in doze egale.
@ionitarusu81813 жыл бұрын
@@cioncaflorin624 fără sare e o prostie cine ți a zis sus se pun doua rânduri de samota la capac fără fiare dacă știi, după ce se usucă pământ cu balega de cal se lipește nu mai crapa în veci😁succes
@mihaiileana29183 жыл бұрын
@@ionitarusu8181 și cînd se încinge miroase ca în grajd👎👎👎👎👎
@ionitarusu81813 жыл бұрын
@@mihaiileana2918 când se usucă nu maimiroase a nimic, nu mai aberați dacă nu știți, pereți la tara sunt lipiți cu asa ceva, și nu miros
@karu.g57163 жыл бұрын
Eu am făcut 2 sobe până acum și am dărâmat câteva , se pune șamotă subțiere in placi o jumătate, se pun 2 sârme la placi, la vatră și al doilea sertar/pod se căptușește cu șamotă iar după nu se mai căptușește se incepe cu fumurile , îți garantez eu un consum mai redus de lemne și o rezistență mai mare in placi a căldurii
@stefangeanta3 жыл бұрын
Merci de sfat, la urmatoarea soba o sa tin cont!
@gheorghehutanu81322 жыл бұрын
Dacă ai pus cărămizi in placi nu prea e randament căldură putina mai bine pui bucăți de peatră din riu absoarbe căldura mai repede
@gheorghehutanu81322 жыл бұрын
Vorbesc din experiența de la 14 ani fac așa ceva.ma lua tata cu el fiind sobar de meserie.
@romulusbuta9318 Жыл бұрын
@@gheorghehutanu8132 .... vă salut ! Oare nu se crapă piatra de râu băgată în plăci de la căldură ??? Eu am scos piatră din râu de formă plată (....tip țiglă solzi) cu care aveam de gând să umplu plăcile împreună cu lut + nisip la următoarea teracotă. Am făcut probă....am ținut-o in focar cu foc în actuală teracotă... (Piatră plată....ce se aseamănă cu piatra de polizor ) La foc mare am văzut că crapă...... Vă mulțumesc anticipat !
@danielstroea2873 Жыл бұрын
Până la al 2 Lea sertar
@lc8777 Жыл бұрын
Salutare! O sa intreb aici, poate se pricepe careva cu un sfat. Am o soba de tabla mai groasa cu usa mai mare gen semineu. Acu as fi preferat una de teracota, dar nu am prevazut suficient spatiu pt asa ceva. Mi-a venit ideea sa captusesc hornul si peretele din spate, pana la nivelul recuperatorului de caldura cu samota. E caldura multa acolo si poate o inmagazineaza un pic. Cu ce as putea sa o lipesc pe perete. Si apoi cu ce as putea sa ii imbubanatatesc felul in care arata? As vrea sa pun ceva clincher peste, care arata mai bine, dar nu stiu daca rezista la caldura. Poate imi da careva o idee. Aici din nou va trebui sa stiu si cu ce il lipesc. Habar n-am daca praful de samota e bun.
@stefangeanta Жыл бұрын
Sper sa primesti sfaturi utile, eu nu sunt asa sobar profesionist. Spor!
@mariagradinaru994 Жыл бұрын
Două părți de pământ galben și una de nisip, cu cât mai fin nisipul cu atât mai bine. Le amestecați până rezulta o pastă.
@lc8777 Жыл бұрын
@@mariagradinaru994 OK. Multumesc. Pe unii i-am mai vazut scriind si despre apa de sticla. Trebuie sa adaug?
@romulusbuta9318 Жыл бұрын
@@lc8777mergi pe rețeta simplă : nisip + lut +apă !!!! Lasă baltă : sare, cenușă , apă de sticlă ,etc.....
@lc8777 Жыл бұрын
@@romulusbuta9318 Ok. Ms.
@adiradulescu81823 жыл бұрын
Tare frate...ok
@mcm2016 Жыл бұрын
Multe greseli!Cea mai mare lipsa samotei !Focaru blindat cu samota subtire si fumurile cladite cu samota groasa nu caramida !
@stefangeanta Жыл бұрын
Multumesc de sfat, dar ideea a fost sa reciclez materialele pe care le aveam in gospodarie, samota am avut putina😁
@mcm2016 Жыл бұрын
@@stefangeanta Soba o faci sa inmagazineze caldura nu sa o dea afara pe horn !Ai muncit fara sens si mai si ti face paguba la lemne !Nu i chiar asa simplu daca nu esti in cunostinta de cauza !Un sobar zicea pe aicea ca :,,Important e sa dea caldura! Da arata bine!"O sa intelegi cind vei face comparatie intre o soba facuta corect si asta !Sa vezi diferentele !
@stefangeanta Жыл бұрын
@@mcm2016 Daca tu cunosti un sobar asa meserias promit ca il caut cand voi face alta soba, pana atunci soba asta isi face bine treaba ,cu 2 galeti de lemne face cald in camera toata ziua, si nici nu am facut credit la banca ca sa o contruiesc.
@andreiraciu365510 ай бұрын
@@stefangeanta2 găleți de lemne? Eu la aceiași sobă cu aceiași cantitate lac focul 3 zile, câteva surcere și 4 lemne bag și dogorește, la atâta cantitate dărâmi soba
@stefangeanta10 ай бұрын
@@andreiraciu3655 Bravo, s -o folosesti sanatos!
@realvirtuala17512 жыл бұрын
Cum ai iesit din iarna cu soba asta, a dat randament?
@stefangeanta2 жыл бұрын
Am iesit foarte bine, soba functioneaza cu orice material care arde, lemn, hartie, rumegus, carbuni....nu face nazuri dar produce caldura. A fost o alegere buna sa refolosesc teracota pe care o aveam.
@mihaiileana29183 жыл бұрын
Trecere dintre fumuri se face cît este fumul de lat,iar pe trei fumuri toată căldura iese pe coș. Dacă se puntea o făceai pe două fumuri?
@stefangeanta3 жыл бұрын
Nu iese caldura pe cos, am reglaj cu clapeta la evacuare. Se incalzeste foarte bine cu cele 3 fumuri nu as modifica. Sunt multumit de soba!
@mihaiileana29183 жыл бұрын
@@stefangeanta dacă ai avea o altă sobă cu cel puțin cinci fumuri ai vedea diferența,arzi o grămadă de lemne, logic fumuri mai multe căldură mai multă.
@ioanvaduva40263 жыл бұрын
Tu cite faci 8
@mihaiileana29183 жыл бұрын
@@ioanvaduva4026 mim 5 și dacă ai posibilitatea să vi cu o țeavă de afară direct în camera de ardere(primul pod) ,asta se numește aer secundar este randament maxim o ardere perfectă nici nu se vede fum pe coș.
@sionascu Жыл бұрын
Eu as fi facut cin ci fumuri. La trei fumuri, faceam ultmile două pe lungime, pentru radiatia caldurii in camera.z
@stefangeanta Жыл бұрын
Cu siguranta este un sfat bun la urmatoarea soba o -l iau in calcul!👍
@mistrzmistrzow11827 ай бұрын
I've been making stoves like this all my life
@stefangeanta7 ай бұрын
Bravooo!👍
@cardan163 жыл бұрын
Soba asta contribuie la încălzirea globala
@stefangeanta3 жыл бұрын
Da ,contribuie la incalzirea globala a casei.
@cardan163 жыл бұрын
@@stefangeanta măsoară de curiozitate cu un termometru cu infraroșu racordul de la cos sa vezi cata căldură arunca pe cos și o sa te ei cu mâinile de cap la sobele mele nu depășește 60 de grade pt comparatie
@sulcaelisabeta83842 жыл бұрын
Și care nu contribuie?
@neculaimunteanu4286 Жыл бұрын
De aia n-are ursul coadă .
@FanRap20CM Жыл бұрын
@@cardan16 Dacă ești mare meseriaș filmează și tu una când o faci și dă toate detaliile că de vorbe sunteți toți buni.
@gheorghehutanu81322 жыл бұрын
Se face minim 5 fumurii in picioare și 2 poduri in in total iese7 fumurii.pentru cu cei care cunosc.
@gheorghehutanu81322 жыл бұрын
Iarna nu-i ca vara..
@stefangeanta2 жыл бұрын
@@gheorghehutanu8132 Multumesc de sfat, astept sa vad la tine pe canal cum construiești aceasta soba!
@gheorghehutanu81322 жыл бұрын
@@stefangeanta nu mie frica fiind fiu de sobar tata ma învățat toate secretele unei sobe.acum in timpurile de azi grele fiind.intro sobă mi-am pus serpentina care încălzesc toată casa cînd fac focul in ea .
@maryyynamaryyyna41033 жыл бұрын
Toată căldura se duce pe cos
@stefangeanta3 жыл бұрын
Nu se duce, racordul metalic are clapeta reglabila si eu decid ce debit de aer iese din soba.
@sulcaelisabeta83842 жыл бұрын
@@stefangeanta ce legatura are că îi poți micșora debitul, ala normal este bun după ce oprești focul? este vorba de altceva aici: este vorba de temperatura pe care o are aerul(fumul) care iese pe cos. Ea poate fi variabila. Nu zic acum date exacte ca un exemplu poate fi între 100 și 250 C. Cel mai bine este să fie cât mai mică astfel se păstrează cea mai mare parte în sobă, nu zboară pe cos inutil. Trebuie sa știi, să nu fie prea mică acea caldura, se poate obține și asa dar atunci produce condens care dăunează sobei. Nu știu care este temperatura care produce condens. Dacă ai canalele prea lungi maximul ar fi 9 metri în funcție de tipul combustibilului, atunci caldura ieșită pe coș, va fi mică dar va produce condens.
@stefangeanta2 жыл бұрын
@@sulcaelisabeta8384 Apreciez întotdeauna sfaturile și părerile specialiștilor, am sa țin cont pe viitor!
@sulcaelisabeta8384 Жыл бұрын
@@stefangeanta Nu este cazul meu, din auzite. Poate fi adevarat si ce a-ți spus, dar eu nu auzisem că se poate și asa. La sobele noi sunt acele dispozitive este adevărat dar nu le cunosc sensul. Eu știam doar de acea clapetă cu care blochezi coșul după ce s-au ars lemnele, credeam că la aia vă referiți si dacă o reglați in timp ce arde și vă dă ce a-ți spus, a sa o fi, nu contest.