Soru - Cevap (BioNTech, İsveç Modeli, Düz Dünya)

  Рет қаралды 6,021

Kerem Cankoçak

Kerem Cankoçak

Күн бұрын

Пікірлер: 63
@cuhittinkaragoz
@cuhittinkaragoz 2 жыл бұрын
Sayın hocam , abartısız, kanalınızdaki tüm videoları dinledim. Genel olarak bilim insanlarına karakterize bir kişilik özelliği olduğu düşündüğüm akıl yürütme biçimindeki o ucu açıklık, ahkamsızlık beni ve eminim takipçilerinizi de yakalıyor. Sihirli sesinizle, bir tutam kuantum, bir tutam kaos, bir tutam tersinir özelliği olan (non -lineer) nedensellik içerikli bir video gelirse çıldırtır açıkçası. Sizden çok şey öğrendim. Minnettarım...
@RelaxMode1
@RelaxMode1 2 жыл бұрын
Sizden en çok dinlemeyi sevdiğim konu parçacık fiziği, umarım bununla ilgili video da gelir.
@ugurr999uu6
@ugurr999uu6 2 жыл бұрын
Hocam şöyle bir 8-10 konuluk 10-15 dk'lık video serisi gelse iyi olur. Arayı çok açıyorsunuz.
@sayatavedikyan9056
@sayatavedikyan9056 2 жыл бұрын
Her videonuz ayrı keyifli ve zihin açıcı,bilimin ufuk açıcı ve gerçekçi yönü muazzam.
@jonturksaul
@jonturksaul 2 жыл бұрын
Kerem hocam varlığınız ve fikirleriniz insana güven ve akıl katıyor
@kagannasuhbeyoglu
@kagannasuhbeyoglu 2 жыл бұрын
Kerem Hoca'm teşekkür ederiz video için özlemiştik 👍👏
@mustafaardakavak9483
@mustafaardakavak9483 2 жыл бұрын
Arkadaki çocuk bir vuramadı badminton topuna ya
@sinanakdag5316
@sinanakdag5316 2 жыл бұрын
Kerem hocam sizi uzun zamandır takip ediyorum. Başarılar...
@tamerturkmen1695
@tamerturkmen1695 2 жыл бұрын
Sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.Hoşça kalınız.
@onur2899
@onur2899 2 жыл бұрын
Uzun zamandır şahsen video bekliyordum. Teşekkürler.Ancak sizi dikkate alan ve dinleyen birisi olarak önerim fizik ile ilgili videolar paylaşmanız modern fizik olur klasik fizik olur veya bilim felsefesi olur. Ancak sizi dinleyenlerin yorumlarına cevap vermeniz de güzel.
@SesTonuu
@SesTonuu 2 жыл бұрын
Hocam teşekkür ederim. İyi ki varsınız.
@meryemvera7074
@meryemvera7074 2 жыл бұрын
Çok haklısınız hocam
@cenkmiri2646
@cenkmiri2646 2 жыл бұрын
Keşke paylaştım dediğiniz bilim insanlarının isimlerini videoda verseydiniz. Mesela biontech'in içindeki grafenle mobil ağlara bağlanacağımızı iddia eden bir bilim insanını (?) Tam da bunu söylediği tweetini paylaşmıştınız. Gerçekten bu insanın bilim insanı olduğunu düşünüyorsanız kanalınıza konuk alın. Bakalım sizinle 3 satır bilim konuşabilecekler mi?
@emirzdm2082
@emirzdm2082 2 жыл бұрын
Ankara Üniversitesi Fizik Mühendisliği'nden selamlar hocam.
@ramsesnebula7267
@ramsesnebula7267 2 жыл бұрын
hocam iyi çalışmalar maillerinize gelen sorulara saçma bulsanız bile cevap verirseniz çok makbule geçer . saygılar
@denizozturk1453
@denizozturk1453 2 жыл бұрын
Bilim, din, salgın, felsefe, aşı vs birçok konuda adeta iç sesim gibi olan Kerem Hoca'ma saygılar. Bir de metalci olsa babaaaaa diye sarılırdım :) Keşke Kuantum bilgisayarların bilimsel prensipleri ile ilgili de bir video çekse.
@karker3776
@karker3776 2 жыл бұрын
Hocam 19. Özellikle 20. asırdan itibaren bilimin/bilgi üretiminin tekelleşmesi hakkında ne düşünüyorsunuz, kaygılı mısınız?
@ozgurdemircioglu7433
@ozgurdemircioglu7433 2 жыл бұрын
Teşekkürler Kerem bey.
@Yagmur-oc3zk
@Yagmur-oc3zk 2 жыл бұрын
Kerem Hocam sonsuz saygılar 🍃
@HasanKarakus
@HasanKarakus 2 жыл бұрын
özlemiştik hocam
@eylulsahin348
@eylulsahin348 2 жыл бұрын
Hocam merhaba ben fizik okumak istiyorum ama Ankara veya İstanbul üniversitesileri arasında kalıyorum sizce hangisi (kişisel şeylere pek cevap vermiyorsunuz biliyorum ama şansımı denemek istedim)
2 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/ZpuwqYmDhM95i68
@obi-wankenobi7900
@obi-wankenobi7900 2 жыл бұрын
Kerem hoca: Kimseyi bilimsel otorite olarak kabul etmeyin, sorgulayın. O sırada sorgulayanlar: Evrim varsa şimdiki maymunlar neden insan olmuyor? Öyleyse bence(!) evrim diye bir şey yok. Ben: LYS'de yaptığım 24 fizik netiyle, +100.000 atıflı fizik profesörünü sorgulayamam hocam... Şaka bir yana, bir yöntem olarak şüphecilik ile postmodern inkarcılığı birbirine karıştıranları, sorgulamak derken ''bilimsel yöntemi kullanarak sorgulayın'' kısmını es geçip evde kendi imkanlarıyla Evrim Teorisini veya Einstein'ı çürütenleri(!) yada bilimsel kavramları bazen istemeden bazen bilerek de kişisel evren kavrayışları yada maddi çıkarları (din, astroloji, aşı karşıtlığı, düz dünyacılık vs.) için çarpıtanları ne yapacağız? Bu noktada bence Kerem hoca gibi (yüksek akademik kariyeri ve entelektüel bir yaşantısı olan) insanların tevazulu, iyi niyetli ve meraklı kimseleri cesaretlendirici olan '' beni de bir otorite olarak kabul etmeyin, sorgulayın'' sözleri ''bilimi sorgulayın ama bilimi, bilimsel yöntem kullanarak sorgulayın'' şeklinde anlaşılmaktan ziyade bilimin gerçekliğinin sorgulanması şeklinde anlaşılıyor. Bu açıdan bilimin, bilimin konusunun ve bilimsel yöntemin ne olduğunu bilmeden, bilimin verilerini sorgulayan insanlar ise benim fikrimce çoğu zaman yarardan çok zarara sebep oluyor. Mesela geçenlerde, bir fizik profesörünün bir tv programında söylediği ''evrendeki dört temel etkileşim ile ''şu anda gözlemleyebildiğimiz'' şeyi açıklayabiliyoruz ama ilerde açıklayamayacağımız şeylerle de karşılaşabilir ve hatta belki de beşinci bir etkileşim olduğunu da öğrenebiliriz, bu yüzden şüphe etmeye ve araştırmaya devam etmeliyiz'' şeklindeki ifadesini astrolojiyi aklamak için kullanan insanlara denk geldim. Zannımca bu tür insanlar (eski tabirle bilimsel şarlatanlar) bir yöntem olarak şüpheciliği suistimal ederek bir de üstüne kendilerine bilim adamlarının tevazulu sözleri ile kılıf dikiyorlar. O yüzden belki bir gün bir videonun konusunu bilimsel sorgulama nedir, ne değildir diye yapar ve şarlatanlara karşı bağışıklığımızı arttırırsınız. Saygılar hocam.
@kagannasuhbeyoglu
@kagannasuhbeyoglu 2 жыл бұрын
Paragraf o kadar iyi ki taktir ve teşekkür edemeden duramadım Obi-Wan :) Bahsettiğin ayrıntı çok can alıcı! Ayrıca şüphecilik ve post-modern inkarcılık ayrımı tam isabet olmuş. Birde bu zamanlarda kabus gibi gelen post truth dedikleri algı biçimini de ben ekleyeyim. 21.yy da salt bilim savunulamaz oldu resmen... Yorum için tekrar teşekkürler, bahsettiğin şeyler çok çok önemli👍
@obi-wankenobi7900
@obi-wankenobi7900 2 жыл бұрын
@@kagannasuhbeyoglu Teşekkür ediyorum Kağan bey, rahmetli Cem Karaca yarım porsiyon aydınlık demişti ama gelin görün ki bizim payımıza olsa olsa çeyrek porsiyon aydınlık düştü ve finalde gerçekten de bir çıkmaza girdik. Artık bu (ne) bilim(!) soslu aydınlanma, ilerleme, modernizm düşmanlığı (tabi bunun temelinde neden olarak siyasal ve ekonomik çıkarlar var) günümüzde başlı başına bir pazar haline geldi. Bunların bir kolunu da bu yarı (ne) bilimciler oluştuyor. Sözde bilimsel argümanlarla din, astroloji yada çeşitli komplo teorilerinin yazdığı kitaplar binlerce satıyor çok değil bundan on sene önce Migros'tan alınan Kuantum kitabıyla aydınlanma mı olur diye dalga geçilirken günümüzde insanlar buna ciddi ciddi meylediyor. Eskiden günlük burç yorumları şaka yapmak için okunurken şimdi insanlar bunu sözüm ona bilimsel(!) temellere bağlıyor. Bir de akademide sosyal bilimleri ele geçiren postmodernizm vebasının ufaktan ufaktan fen bilimlerine sızması durumu var ki işler iyice evlere şenlik bir hale geliyor. Hepimize geçmiş olsun...
@kagannasuhbeyoglu
@kagannasuhbeyoglu 2 жыл бұрын
@@obi-wankenobi7900 Haklısınız çoğuna katılıyorum. Yine de enseyi karatmamak lazım diye düşünüyorum. Ortaçağ da bile bir şekilde bilimsel metodolojinin yolu bulunduysa ve bu günlere gelindiyse. Ne kadar sızma girişimi olursa olsun bu saatten sonra geriye gidiş olamaz diye düşünüyorum. Asıl sorunun dünya toplumlarının bilimin önemini kavrayamaması ve sorunların çözümünde bilimi arka sıralara koyması olarak görüyorum. Ki bunuda gayet doğal buluyorum : 8 Milyar nüfus, çoğu Devlet yapısı bilime zaten uzak! Ya da yeterli ekonomik seviyede olamadıkları için bilimsel eğitim en alt düzeylerde. Artı sosyolojik yapılar, dini değerler, kültürel ögeler vs. Hal böyle olunca bilime sıra gelemiyor maalesef... Asıl konumuza dönersek, dediğiniz gibi bazı biliminsanlarının arasında post-modern akımlar etki ediyor olabilir. Fen bilimlerinde açıkçası hiç şansları olacağını sanmıyorum. Ama sosyal bilimlerde olabilir, oluyorda! Bununda nedeninin, sosyal bilimler gerçekten bilim midir değil midir tartışmasıyla direkt ilgili olmasına bağlıyorum. Çünkü sızmalar en rahat bu alanda oluyor. Tesadüf olmasa gerek... Sağlıcakla kal Obi-Wan :)
@AbcManTr
@AbcManTr 4 ай бұрын
Yuvarlak dünyacılar ilk olarak az sayıda felsefeci
@cengox3831
@cengox3831 2 жыл бұрын
Hocam bu videonuza biraz şaşırdım. Başka kanalda görsem dublaj yapıldı sanırdım, o derece :) Bilim insanının aykırı olması, saçma önlemler falan mantıklı geldi tabii ki ama birkaç nokta dikkatimi çekti. 9:50 de dünya soğuyor mu ısınıyor mu o tartışılıyor demişsiniz ama dünyanın ortalama sıcaklığının arttığı ölçümlerde görülüyor. Her yeri ısınmıyor ama ortalaması ısınıyor. Soğumadan bahseden gördüğüm tek kişi Trump'dı. Dünya ikliminin çok kez değiştiği biliniyor. Bir süpervolkan yüzünden belki bir anda milyarlarca insan da ölebilir tabii ama insan etkisi sera gazları nedeniyle Kastamonuda 80, almanyada 200 kişi öldü geçen yaz (deniz sularının 1-2 derece sıcak olması yüzünden). Birkaç yıl içinde çok daha fazlasının muhtemelen ölmesini beklemek mantıksız değil gibi. Sera gazlarının, dünyadan yansıyan uzundalga ışınımı absorbe ettiği doğru değil mi? Eğer doğruysa sıcaklığı arttırması kaçınılmaz değil mi? Mrna kategorik olarak aşı değil demişsiniz ama mrna da bağışıklığı uyarıyor ve antikor ürettiriyor. Aşı sayılması için mutlaka inaktif virüsten mi yapılması lazım? Ayrıca buna bilimsel olarak kim karar vermeli? Dsö buna aşı diyor sonuçta. Misal plütona gezegen diyenler kendine göre haklı sayılabilir mi? Veya ben bir ziraat mühendisi olarak, "fizik hareketle ilgili bir disiplindir, o yüzden teorik fizik aslında fiziğin bir dalı değildir" demeye hakkım var mı? Son corona varyantını ben rahat atlattım (5 aşım da vardı, ama aşı olmayan arkadaşım da rahat atlattı). Ama özellikle geçen seneki varyasyonda 5-6 arkadaşım (yaşları 45 civarıydı) hastanede yattı. 2 tanesi yoğun bakımda kaldı, kilolu olan bir tanesi vefat etti. Aşı meselesinden ayrı olarak, bu hastalığın önemsiz gösterilmesi bence eğitimsiz kitle üzerinde olumsuz etki yapıyor. Sizin gibi "hatırı sayılır" hocalarımız, en azından hastalığın önemine de bir yerde vurgu yaparlarsa sanki daha mı iyi olur diye düşünüyorum. Sonuçta ülkemizde hatta dünyadaki eğitim düzeyi belli, ben dahil çoğunluk söylediklerinizin tam anlamını çıkartamıyor muhtemelen. Ukalalık amacıyla yazmadım bunları tabii ki. Direk sizin uzmanlığınız olmasa bile söylediklerinizin bazıları "garibime gitti" doğrusu. Onun için yazmak istedim. Saygılarımla, Cengiz Çelik.
@nursenakcay693
@nursenakcay693 Жыл бұрын
Aşı tanımı da sorunlu.Aşı ,sadece virüslerin zayıflatılmasıyla oluşturulmaz.Canlı aşılar,ölü aşılar vardır,onlar da kendi içlerinde ayrılır.Bionceh de farklı teknikle üretilen bir aşıdır.Açıkçası her an"sıvı" demesini bekledim :)İsveç,10 milyon nüfuslu,gelişmiş,zengin bir ülke,refah düzeyi yüksek.Orada fazladan ölümlerin olmaması,dünya genelinde olmayacak anlamını taşımaz.İyi bir örnek değil yani..Herkes kendi alanıyla ilgili konuşmalı.Bilim insanı olmak,bilimin tüm alanlarıyla ilgili otorite olduğu anlamını taşımaz.Mesela,kalp rahatsızlığı olan birisi kalkıp da Diş doktoruna gitmez..O da doktordur ama uzmanlık alanı farkldır..İklim konusuna gelirsek,doğrudur,dünya farklı koşullar nedeniyle ısınır ve soğur.Ama bu doğanın kendi dinamikleriyle olur.Şu an olan,insan etkisiyle bu sürecin daha agresif daha hızlı ilerlemesi.Neredeyse,konuyla ilgili tüm bilim insanlarının kabul ettiği bir durum.Konudan bağımsız olarak,son cümle..Bir insan,neden soruların çoğunluğuna"Bir iki cümleyle bu konu anlatılamaz" deyip,soruların birçoğuna cevap vermeyecekse,"Soru cevap"diye videolar çeker?
@mahirulas6564
@mahirulas6564 2 жыл бұрын
emeğine sağlık hocam
@orhanak4624
@orhanak4624 2 жыл бұрын
Kerem bey çoklu evrenler ile ilgili bir video yapar misiniz?
@berkg6419
@berkg6419 2 жыл бұрын
Sizi Celal Şengör ile sosyalizm-komunizm tartışması yaparken görmeyi çok isterdim.
@mertuzun4868
@mertuzun4868 2 жыл бұрын
corona sürecinin koca bir saçmalık olduğunu umarım insanlar kısa sürede tamamen farkına varır. Size sorum ülkedeki akademi gerçekten dedikleri kadar kötü mü hiçbir ciddi çalışması olmayan yüzlerce öğretim üyesi var deniliyor
@korelgokce4008
@korelgokce4008 2 жыл бұрын
Peki değerli hocam , öncelikle biyoloji biliminden hiçbir şey bilmediğimi söyleyeyim , ki değerlendirmelerim bu objektiflik içerisinde tanımlamaya taabi tutulabilsin...Şimdi yöneticilerimiz kapatma kararı aldı , sonuçları iyi mi yoksa kötü ya da olumsuz mu diye tartmaya anlamaya çalışıyoruz...Siz bir karar verici olsaydınız ve Türkiye'nin kendi içerisindeki '' standart koşullarında '' acaba İsviçre modeli uygulansa daha iyi bir sonuç alabilir miydik ? Sadece soru düşünüyoruz ? Elimizde ilk günlerde , veri yetersiz , virüsün dizilimi kamuoyuna açıklanmamış ... Her kafadan farklı ses çıkıyor , ülkeler maske temin edebilmek için birbirine girmişler...Elde sihirli değnek yok bir anda çözüm odaklı girişimlerde bulunabilelim ...Ve toplum sizden bir açıklama bekliyor ...? Yüksek sesle yazıyorum , Ne yapardınız ? Y a da neyi yapmak '' çok daha uygun olurdu ? '' Bilime saygımız sonsuz fakat bilim insanları bile bölündü kendi aralarında ? Maske takmak iyi mi yoksa gereksiz mi ? Üstelik maske kıtlığı varken kimse bulamazken 🤔 Ne yapmalıydık ? Belki en doğru tedbir olmayabilir ? Fakat İsveç modeli Türkiye kültüründe nası işlerdi ? Bunlar öyle kolay verilebilecek kararlar değil ? Uzman isimlerden bahsediyorsunuz , fakat o insanların çoğu için bilim istatistiksel bir data veri sadece , insanların hayatından bahsediyoruz , ben o bilim insanının iyi niyetine bilgisinden daha çok nasıl güvenebilirim,bu güveni düşük toplumda ? Ölümün paniği başlamışken faydası tartışmalı siyasi mülahazalar mı , bizleri kurtaracaktır...Evrimin yasaları acımasız diye bi de evrime mi '' deneysel kurban '' verecektik...Hoş şimdi de verdik ya neyse meseleyi irdeleyelim...Dünyada kaç kişi toplamda vefat etti rakamı tam bilmiyorum fakat aşı adaletsizliğini net biliyorum...Maske adaletsizliğini net biliyorum...Çalışma saatlerinin insan biyolojisine uygun ,hızlıca düzenlemelerde hazırlıksız ve plansız olup son dakikalarda yapılan insanüstü çabalar ile düzenlendiğini biliyorum...Karantinanın salgın hızını yavaşlatabildiğini ve bu sürenin zaman ve vakit kazandırabildiğini biliyorum en azından virüsü tanımlayabilmek için...Devlet kararı ile hızlı otopsiler yapıldı mı ? Bilmiyorum ? Gerekli mi ?Bence Evet...En azından dünyada 50 milyondan az kişi vefat etti ? Umarım bu bilgi doğrudur ? Peki başka pandemi olsa idi ? Örneğin Afrika Sarı Humması gibi kesin ve ani öldüren ? Ne yapacaktık İsveç modeli mi ? İsveç modeline karşı değilim fakat bu kadar bu gibi durumlara aşırı hazırlıksız oluşa karşı duruyorum...Kapanmaların siyasetize edilmesine karşı duruyorum ...Politika bilebildiğim kadarı ile izlenecek çoklu - çoğul multiyönlendirmeler diye şekillenmiş kafamda...Belki doğru Belki eksik ya da kısmen doğru...Her neyse , halkı , toplumu oluşturan insanlar buna benzer şekillerde düşünür...Bizim ülkemizin dezavantajları çok çok fazla olduğu için bu pandemide görece büyük yaralar aldık...Fakat benim kişisel olarak izlenimim ve kanaatim şu : Mevcut ülke şartlarında ve kültüründe daha iyisi anca bu kadar olabilirdi...Fakat gelecek için şu sorularım hala net öğrenebilmek adına ? 1- Maske takmak hangi zamanlarda gerekir ... 2 - Aşı tutmasaydı sonuçlar nasıl olurdu ? Afrika örnekleri var , belgesellerini bulun ,öneririm NG 3- Siyasetçilere ve politikacılara çok güven duyan birisi değilim , fakat bilim insanıyım diyen birçok kişiyi de gördük - tanıdık çok şükür ne diyeyim...Sadece Türkiye de değil , dünyada da benzer örnekler var ,...Sağlık karlılığı , ilaç karlılığı sektörleri var...Bunu politika adı altında siyasetize edip mevki nüfuzu elde etmek isteyenler var...Ne yok bağlayayım...Keratokonus diye bir göz hastalığım var 1870 lerden beri literatürde mevcut ...Ve sayı, bu konudaki hasta sayısı azımsanamayacak rakamlarda... Türkiye de Oftalmoloji derneği var ? Fakat uzmanlık gerektiren Keratokonus derneği yok...Bilgiler bile yavan ve karmakarışık...Fakat laf , söz ,konuşmak gırla...Yapılması gerekenler bellidir , hayat aynı şeyi iki defa ya da daha çok adette gösterebilir...Tedbir için gerçekten çalışmak , hastalığı tedavi etmeye uğraşmaktan daha kaŕlıdır... Fakat bu fazla para kazandırmayabilir , böyle bir yan etkisi olabiliyor ,tedbirlerin...Mesele budur...Sevgiler...
@mehmetirmak4246
@mehmetirmak4246 2 жыл бұрын
Bilim insanları ve sürü analojinize katılmıyorum hocam. Biraz basit bir argüman olmuş. Ama bilimde tartışma ortamının kaldırılması gerçekten çok korkutucu. Son yaşananlar ve bazı bilim insanlarının bu kadar dışlanması, bilim otoritelerinin yeni bilim yaratması gibi oldu. Keşke sorgulayıcı olmayı hep sürdürebilsek.
@torikbaba
@torikbaba 2 жыл бұрын
👍⚛️💙
@kuzey1888
@kuzey1888 2 жыл бұрын
Hocam krauss'un yoktan evren modeli ile “Var olan şey yok, yok olan da var edilemez” yasasıyla çelişir mi açıklarsanız çok iyi olur.
@EmirD48
@EmirD48 2 жыл бұрын
hocam esit agirlikci olmama ragmen beni seviyor musunuz?
@nicathuseynli-cs
@nicathuseynli-cs 2 жыл бұрын
Salam Tanri nasıl bir gücdur ??
@bk13326
@bk13326 2 жыл бұрын
Hocam soruları nereden aldınız? Nereden sorabiliriz?
@lionturtle5071
@lionturtle5071 2 жыл бұрын
Hocam sizinle ilgili ilginç bulduğum 2 şeyi söylemek istiyorum Kapitalizm eleştirinizden anladığım kadarıyla sol görüşlü birisiniz. Pandemi zamanında bu akıl dışı yasakları ve uygulamaları sonuna kadar savunan grup hep solculardı. Ama sağcılar ise karşıydılar. Sizin burda karşı tarafta olmanız beni şaşırttı ve iyi bir şey olarak söylüyorum elbet bunu. Sonuçta sürüye katılmadığınız ortaya çıkıyo. Bana daha ilginç gelen ikinci şey ise şu: Sizin gibi sürüye uymayan, devamlı sorgulayan birinin kapitalizmi kötü bir şey olarak göstermesine şaşırdım. Bana göre biraz antropoloji, ekonomi bilen birinin kapitalizmi savunması gerekir. Tabi burda kapitalizm tanımını da konuşmak lazım. Belki de sizinle benim kapitalizm tanımımız aynı değildir. Çünkü benim için ABD bile kapitalist sayılmaz. Ya da benim kapitalizm diye kast ettiğim şey aslında serbest ticaret ve bireysel özgürlükler. Yani temel olarak ticaret yapan iki kişinin arasına devletin girmemesi gerektiğini savunuyorum. Ayrıca devletin toplum üzerine tahakküm kurmasını da tehlikeli buluyorum. Bu görüşü günümüzde liberteryenler temsil ediyor. O yüzden ABD bile serbest piyasa olduğunu düşünmeyiz biz. Ordaki şirketlerin de ABD devleti tarafından kayrılıp haksız rekabet ortamında öne geçtiklerini görüyoruz çünkü. Liberteryenler olarak tam serbestiyeti savunuyoruz ticari ve sosyal olarak. Sizin bu görüşler için düşüncelerinizi merak ediyorum açıkçası. Ayrıca sizi solcu olarak tahmin ettim ama belki yanlış olabilir, kendi dünya görüşünüzü de bir video ile anlatabilirsiniz, dinlemek isterim. Biraz da siyaset felsefesine girelim hocam yani :)
@ozandosorion703
@ozandosorion703 2 жыл бұрын
Çok güzel yorum, teşekkürler
@travisbickle3835
@travisbickle3835 2 жыл бұрын
kapitalizm çöp bir sistemdir.
@travisbickle3835
@travisbickle3835 2 жыл бұрын
aaa cidden libertarian mısın cringeden ölücem tutun beni ahhhhhhh
@ardaguctekin1376
@ardaguctekin1376 2 жыл бұрын
Biontech aşısındaki sorunu nedir peki?
@sirglors4029
@sirglors4029 2 жыл бұрын
Aaa yeni video çok iyi
@asacrim6930
@asacrim6930 2 жыл бұрын
Hocam Türk üniversitelerinde akademisyenlerin kaprisli olduğu iddiası ne kadar gerçekçi? Kendi hocalarıma sorduğumda soru bile sorulmuyor diyorlar. Ben bırak soru sormayı münazara yapmak istiyorum. Cevaplarsanız çok sevinirim.
@sevketsahin5239
@sevketsahin5239 2 жыл бұрын
Merhaba hocam tanrı neden var?
@UlgenGercekTanridir
@UlgenGercekTanridir Жыл бұрын
Tanrı neden var değil? Bu bir ihtiyaç olduğu için olabilir mi? Tanrı neden görülemez neden Tanrı somut değildir yoksa öyle mi ?
@mrkaleli7912
@mrkaleli7912 2 жыл бұрын
hocam nerde yaşıyosunuz
@aklmantk5648
@aklmantk5648 2 жыл бұрын
Hocam, merhaba, her ne kadar 3 yaş da olsa abin yaşında olsamda bu konularda hocamsın. Bir yere dikkati çekeceğim. Dediğiniz gibi Düz Dünya ya inananlar dinlerin etkisiyle de olsa sürü psikolojisinde olarak inananlardır. Fakat artık günümüzde teknoloji geliştikçe ve Yuvarlaklığı ispat olduktan sonra ve eğitim yardımıylada Dünya da şimdiki zamanımızda Yuvarlak olduğuna inanlar çoğalmıştır. Buna rağmen halen sürü psikolojisinde kalan ve Dünyanın düz olduğuna inananlar azınlıkta kalmasına rağmen ama hala bulunmaktadır. İyi de, günümüzde çoğunluk yuvarlak olduğuna inandığına göre , o mantığa göre, bu sefer yuvarlak olduğuna inanalar mı sürü psikolojisine giriyor, bu durumda?
@sedatbayrak1598
@sedatbayrak1598 2 жыл бұрын
Selamlar
@sahinatakan
@sahinatakan 2 жыл бұрын
Malone... :d
@travisbickle3835
@travisbickle3835 2 жыл бұрын
9:15 bu çocuklar sakat mı?
@HRN100
@HRN100 Жыл бұрын
Evrime inanıyor musun hocam?
@UlgenGercekTanridir
@UlgenGercekTanridir Жыл бұрын
Evet inaniyor
Soru - Cevap (Feyerabend, Kuhn, Sartre)
14:49
Kerem Cankoçak
Рет қаралды 7 М.
Крутой фокус + секрет! #shorts
00:10
Роман Magic
Рет қаралды 36 МЛН
SHAPALAQ 6 серия / 3 часть #aminkavitaminka #aminak #aminokka #расулшоу
00:59
Аминка Витаминка
Рет қаралды 3 МЛН
🍉😋 #shorts
00:24
Денис Кукояка
Рет қаралды 4,1 МЛН
CERN Günlükleri - 13 (Ece'nin CERN'e Geliş Hikayesi)
12:05
Kerem Cankoçak
Рет қаралды 3 М.
CERN'de Bulut Odası deneyi (II)
11:34
Kerem Cankoçak
Рет қаралды 1,5 М.
'Entelektüel' Gerçekte Kime Denir? Foucault & Chomsky Anlatıyor
15:50
Pelin Dilara Çolak
Рет қаралды 25 М.
CERN'de Rehberlik
7:18
Kerem Cankoçak
Рет қаралды 2,5 М.
CERN Günlükleri - 11 (Ahmet'in CERN'e Geliş Hikayesi)
12:23
Kerem Cankoçak
Рет қаралды 1,6 М.
CERN'de Bulut Odası deneyi (I)
13:15
Kerem Cankoçak
Рет қаралды 2,8 М.
CERN Günlükleri - 8 (Ezgi'nin CERN'e Geliş Hikayesi)
6:16
Kerem Cankoçak
Рет қаралды 2 М.
CERN'de Bulut Odası deneyi (III)
13:22
Kerem Cankoçak
Рет қаралды 2,7 М.
CERN Günlükleri - 12 (Aydın'ın CERN'e Geliş Hikayesi)
9:06
Kerem Cankoçak
Рет қаралды 2 М.
Крутой фокус + секрет! #shorts
00:10
Роман Magic
Рет қаралды 36 МЛН