Kerem hocam normal bir vatandaş olarak sizi çok seviyor ve saygı duyuyorum bilime çok aşığım Celal Şengör Alı Demirsoy Örsan Öymen Ve tabi ki Siz gibi değerli bilim insanlarını Ve aydınlarını Dinleywrek inanın Bu ülke de Mutlu oluyoruz Çunki Ne yazık ki Toplum daha 1400 sene öncesi kafasında saygılar sunuyorum
@anilsengonul_1392 жыл бұрын
Keşke halen yaşasaydı , Oktay sinanoğlu nu listede görmek isterdim :(
@mahsumyldz35252 жыл бұрын
@@anilsengonul_139 Ve merhum Ulus Baker ABLAM derdi Üniversite de Her ırktan öğrencisi vardı Ve Her biriyle onların diliyle ders anlatırdı Rusça Farsça vb
@ersoyyldrm26342 жыл бұрын
@@mahsumyldz3525 Evet Ulus Baker hoca, ❤❤❤ 😥😥😥
@batuhan84653 ай бұрын
Niye 1000 sene değil de 1400?@@mahsumyldz3525
@karker72 жыл бұрын
Hocam moda sahilinde dikilicem siz gelene kadar beklicem
@g.gravity80722 жыл бұрын
Ben de aynısını yapmayı düşünüyorum.
@recaizademahmutekremefendi87242 жыл бұрын
Üzerine işemesinler sıra sıra nöbet tutabiliriz
@mutercimcime Жыл бұрын
geldi mi :)
@TayyarePilotuOfficial2 жыл бұрын
2022 yılında hala müslüman kalabilmiş bir adama anlatılmak, ve o kişinin anlaması için çok komplike cevaplar bunlar. Tövbe edip geçerler bu videoyu da, cevapları da
@furkankuasar10 ай бұрын
Merhaba Hocam; Öncelükle iddia ettüğünüz bir ön sebeb olmadan canlılığın başlayabilmesü iddüanızı kanıtlamakla mükellefsunuz. İğer kanıtlayamazsanuz, uşağum, hopansınız, topansınız. Ben ise delüyüm. Saygularumla.
@cumhurcihatklc7918 Жыл бұрын
Hocam canlılığın oluşması ile ilgili kısım tamamen karanlık. Bu konuda yapılan çalışmalarda lab ortamında el ile organize edilerek bazı kontrollü ortamlarda bazı moleküller oluşturulabiliyor ama hepsi organize ve el ile ayarlanmış çalışmalar. Hala biri bazı ayarlamalar yapıyor.
@alidok42802 жыл бұрын
Hocam soru sonlarında kitap önerileri makale öneri çok iyi kendi kendime araştırınca daha zevkli oluyor böyle devam edelim
@erol-zj6gc3 ай бұрын
DEMEKKİ SEN HİÇKİSEYE İHTİYAC DUYMADAN VAR OLDUN BÜYÜDÜN ORADA OTURUYORSUN ÇOK İLGİNC BİR BİR BİLİM GELDE İNAN
@erdemtandirli9389 Жыл бұрын
"İspat/İspatlamak" matematiğe ait bir terimdir. Bilimsel Metot ise "yanlışlama" yöntemi ile çalışır, 'ispatlama' terimi bilimsel metodda kullanılmaz. Yani bilim ispatlamaz, hipotezleri yanlışlar, henüz yanlışlanmayan hipotezlerle çalışır...
@drlinux2 жыл бұрын
Sevgiler Kerem Bey, tesekkurler...
@Hisar_Coach2 жыл бұрын
Bilmek için akla, dilemek için iradeye ihtiyaç vardır. Tasarım bilmenin yansıması dilemenin sonucudur.
@TUĞRUL19952 жыл бұрын
Kaliteli değerli türkiyeye lazım bir insansınız 👍
@bumin45212 жыл бұрын
Kerem Hocam kitaplık vlogu gelsin bir sen kaldın vlog çekmeyen 😅
@sametguner95992 жыл бұрын
Hocam merhaba bu sene üniversite sınavına girdim ve öğrencilere tavsiyeler verdiğiniz videonuzu izledim. Lisans eğitiminden ziyade yüksek lisans ve doktoranın önemli olduğunu söylediniz. Teorik fizikçi olmak istediğim için fizik mi yoksa fizik mühendisliğimi seçeyim arasında kararsızlık yaşıyorum. Durum hala eski videonuzda da bahsettiğiniz gibi aynı mı? Yoksa aralarında güncel olarak fark var mı? Teşekkür ederim.
@caramel1522 жыл бұрын
merhaba hocam nasılsınız ben kuantumu öğrenmek istiyorum yani sıfırdan hangi kitapları tavsiye edersiniz (sizin tavsiyeniz üzere önceden fiziğin krizini okumak istedim kitap bende ztn getirdim ama düşünüyorum ki kuantumla ilgili hiç bişey bilmiyorsam nasıl okurum ) hocam yani temelinden öğrenmek istiyorum yani kitabı okurken de sıkılmam çünkü fiziği çok çok seviyorum ve sizin gibi boğaziçi de fizik okumak içi elimden geleni yapmaya çalışyorum ☺☺teşekkür ederim
@ahmetakkaya42615 ай бұрын
Merhabalar hocam bilimle ilgili cevap tam olmayan noktalar beni çok meraklandiriyor en basit bir bilgiyle bile kendimi tatmin etsem yeter şimdilik hocam moleküller nasıl böyle oluyor kristal yapı, çoklu yapı bu beni çok meraklandiriyor niye moleküllerin ve atomların özellikleri var buda beni çok meraklandiriyor 2.sinin elektronlarla ilgili olduğunu düşünmüyorum sizdende dinlemek isterim teşekkürler.
@cagdasozgun58832 жыл бұрын
hocam, bilincin zor problemi (hard problem of consciousness) hakkında ne düşünüyorsunuz? teşekkür ediyorum
@mcMasin22 жыл бұрын
Tasarımcı olmadan evren olabilir tamam. Ama tasarımcı olup evreni tasarlamasıyla da evren olabilir. Ya da tasarımcı bunu belkide biz ancak üst insan olabilisek bilgi açısından bulabilmemiz için bu kadar giz içersinde bir evren tasaralamista olabilir .
@Yusuf-xq3dv2 жыл бұрын
Evrenin tasarımcı olmadan oluştuğuna mı inanmak mı daha rasyonel yoksa kendini insanlardan gizleyen, varlığı belli olmasın diye evrimle yaratan. Olasılıkçı kuantum fiziği ile evreni yöneten bir tanrının olduğuna inanmak mı? Bence ilk seçenek.
@mcMasin22 жыл бұрын
Belkide öyle bir tasarımcıdır ki kendi ilmini öğrenebilenlerin , yalnızca araştıran öğrenen kişiler olmasını isteyen . Yorumun için tesekkürler . Çunku son indirilen kutsal kitaba baktığımızda ayetlerin büyük çoğunluğu üretmek düsünmekle alakalıdır. Ki bu hususta ilk ayetin bile okumanın anlamanın kutsiyeti geçer
@Yusuf-xq3dv2 жыл бұрын
@@mcMasin2 Dediğiniz gibi olsa bile Allah'ı nasıl bulacak ki? Yani Allah'ı gösteren bir kanıt var mı?
@mcMasin22 жыл бұрын
@@Yusuf-xq3dv Klasık müslümanlar şahsi fikrime göre olduğu gibi kabul ediyorlar araştırmıyorlar . Bazısıda araştırıp ateist olmaktan korkuyor . Ancak eğer akıllıca bakar isek çok fazla kanıt var .
@mcMasin22 жыл бұрын
Ancak şu da vardır bakara 7 . Allah, her kimi doğruya erdirmek isterse, onun göğsünü İslâm’a açar. Kimi de saptırmak isterse, onun da göğsünü göğe çıkıyormuşçasına daraltır, sıkar.31 Allah, inanmayanlara azap (ve sıkıntıyı) işte böyle verir. .
@omercandemirci64105 ай бұрын
Darwin'in tehlikeli fikrini ön bi kitap okumadan anlayabilir miyiz hocam? Mühendislik öğrencisiyim lise harici biyoloji egitimim yok benim dönemimde evrim de okutulmadı.
@cassini72 жыл бұрын
Teşekkürler Kerem Hocam tam da bu dönem akışkanlar mekaniği çalışıyordum çok iyi oldu
@TUĞRUL19952 жыл бұрын
Hocam saldırgan ve hakaret içeren yorumları silmenizi ve engellemenizi tavsiye ederim çünkü çok eğlenceli,şöyleki kanaldan engellenen kişi youtube tarafından engellendiniz mesajı almıyor bu sayede hala yazdığı şeylerin gözüktüğünü sanıyor aslında var olmuyor bile muhahahaha 😈
@uzmanyorumcu6362 жыл бұрын
Bu videoda dahil olmak üzere her şeyi tasarlayan insanlar kendi tasarımlarının rastgele olduğuna inanmak istiyor...
@tolakga98982 жыл бұрын
👌👌👌
@koseogluem2 жыл бұрын
Sayın hocam, kuantum teorisine göre olayların "tamamen rastgele" gerçekleşebilmeleri var mıdır yoksa bizim ölçebilme duyarlılığımız henüz düşük olduğu için mi bazı şeyler rastgele gerçekleşiyor gibi geliyordur? Verdiğiniz karmaşık sistemler örneklerinizde de böyle olabilir gibi geliyor, kaos durumunu ölçememenin verdiği belirsizlikler gibi.
@RelaxMode12 жыл бұрын
Bu sorunun cevabı 50 soruda maddenin evrimi kitabında var, benim de merak ettiğim bir soruydu, kitapta bu durumun ölçüm teknolojisinden bağımsız olarak tamamen rastgele olduğu anlatılmakta.
@TayyarePilotuOfficial2 жыл бұрын
Kendi matematiği itibariyle tamamen rastgele. Biz ölçemediğimiz için değil yani. Bell esitsizliği senin aradığın cevabı içeriyor ama amatör/prof fizikçi değilsen kavraması hayli güç.
@koseogluem2 жыл бұрын
Anladım teşekkür ederim yanıtlarınız için
@odysseiaodysseus7032 жыл бұрын
Kerem hocam Steven Rosen'ın Kendiliğinden Evrilen Kozmos'u hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir psikoloğun böyle bir kitap yazması ne kadar doğru?
@aihsanasl2 жыл бұрын
Hocam şapka takın katarak olacak gözlerinizde.
@gokalpx13862 жыл бұрын
Evren hakkında fizik,matemetik dışında mantıksal görüşlerim. Öncelikle uzay kavramını kavramak gerekli Uzay bir anlamdada mekan demektir bu mekanda varlık olabilir yoksa hiçlik olur Uzay/mekanın varlığı için bir şeylere şartlara ihtiyacı yoktur bu sebepden uzay/mekan sonsuzdur. İnsanlar olarak devamlı nesnelerle ilişkili olduğumuz için (ağaçlar,binalar,dağlar,tepeler,yollar) uzay ı nesnel düşünme eğilimine giriyoruz Bu sebeple uzayda bir sınır arıyoruz. Evren varlıkdan oluşur bunlar enerji,madde,karanlık enerji,karanlık maddedir evren derken varlığı kastederek görüşlerimi sunuyorum. A: Evren sonsuzdur ve sonradan yaratılmıştır.(bu diğer seçeneklere göre daha az olası geliyor mantıken. B: Evren sonludur sonradan! Oluşmuştur.(bu teistlerin dolayısıyla günümüz insanlarının çoğunca kabul gören görüştür) C:Evren sonsuzdur başlangıcı yoktur fikri meteryalist bana uygun bir görüş gibi gelsede bir çok soruları gündeme getireceği için sonra sıralayacaklarıma göre daha zayıf bir ihtimal olarak gözükmekte. D: Evren sonludur başlangıcı yoktur bana en mantıklı ihtimal gibi gelsede olasılık ihtimali açısından bir sonraki seçenekden daha düşük sıraya koyuyorum. E: Matrix evreni simulasyon ve benzeri teorilere ek olarak henüz ortaya çıkmamış fakat çıkabilecek ihtimaller her biri ayri birer secenekde olsa olasilik bakimindan birinci oluyor.
@albei-pd2dc6 ай бұрын
laboratuvar da o deneyi gerçekleştiren kişi o deneyin tanrısı olmuş olmaz mı
@RegionGaming2 жыл бұрын
Bilimin, tanrı olmadan kendi kendine de oluşabileceğini ispatlayan makale ve kitapları söyleyebilir misiniz? Bir arkadaşımla 1 aydır üzerine epey araştırma yaptığımız bir konu. Denk gelmediğimiz bir kaynak vardır belki.
2 жыл бұрын
pek çok kitap var, örneğin: ginkobilim.com/kitap/tanri-ve-coklu-evrenler-insanligin-kozmosa-dair-genisleyen-gorusu/ (ayrıca Lawrence Karuss'un Hiç Yoktan Bir Evren de iyidir)
@RegionGaming2 жыл бұрын
@ çok teşekkür ederim.
@adilkarakoc33912 жыл бұрын
@@RegionGaming 2020 Nobel Fizik ödülü sahibi ve Stephen Hawking’in yakın arkadaşı ünlü matematikçi Roger Penrose The Emperor’s New Mind kitabında evrenin kendi kendine oluşma olasılığını 10 üzeri 10 üzeri 123 olarak açıklamıştır. (10’10’123). '' Bu şimdi bize Yaratıcının amacının ne kadar kesin olması gerektiğini anlatıyor: Yani 10’10’123 ‘te bir doğruluk.'' Kaynak: Roger Penrose (1989) The Emperor’s New Mind, sayfa 344
@adilkarakoc33912 жыл бұрын
@@RegionGaming Evren kendi kendine oluşamaz ideolojik saplantı içine bulaşmış herşeyin kendi kendine var olduğunu söyleyen adamlara inanmamalısın ?
@RegionGaming2 жыл бұрын
@@adilkarakoc3391 okuyup göreceğiz dostum. Okumadan bir şey diyemem. Ancak bir tanrının yoktan var olma ihtimali varsa, evrenin de yoktan var olması her daim bir ihtimal olur. Ayrıca evrenin kendisini tanrısal güç olarak kabul eden inançlar da var. Bu şekilde konuşursak tonla ihtimal çıkar. İşte bu yüzden okumak gerek. İhtimalleri elden geldiği kadar azaltmak için.
@denizdilek10672 жыл бұрын
yarinki akiskanlar mekanigi quizine calisacakken yine videolariniza dustum hocam :(
@ramsesnebula72672 жыл бұрын
"hiç" likten birşey olur demek "hiç" kavramının içini boşaltır. zaten bir şey varsa o hiçbir zaman "hiç" olmamıştır. Kavramları bozarsınız her şey olur. Her şey yok olup gidecek tahminen ve bir zaman önce de yoktu zaten asl olan bir şey varsa o öz veya tanrı veya adına ne isterseniz onu söyleyin o hep vardı . Bu tabi benim tahminin gerçeği bile yok n sadece çeşitli yaklaşımlara inananlar var
@ramsesnebula72672 жыл бұрын
@Efe Ö. Olmadı hiç hep vardı "olmak" zamana baglı ve sonrayı kapsar. Bilmek ve inanmak bugün birbirine karışmış kavramlar. Bilen yok inanan çok
@g.gravity80722 жыл бұрын
Moda'da dikildim sizi bekliyorum hocam :)
@mehmet07612 жыл бұрын
Video nerede çekilmiş bilen varmı
@oytunmd2 жыл бұрын
Kitaplarınız ve çeviri danışmanı olduğunuz kitaplardan biliyorum sizi.. En tuttuğum fizik hocalarındansınız.. Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler.. 50 soruda maddenin evrimi, her satırı önemli, çok güzel bir kitaptı..
@cumhurcihatklc7918 Жыл бұрын
Laboratuvarda DNA'lar kendi kendilerine mi oluştular yoksa laboratuvarda tüm bu organizasyonu yapan birileri mi vardı?
@Anton-rj6nn2 жыл бұрын
Teşekkürler Kerem hocam
@atilimkocak2 жыл бұрын
Hocam selamlar, yıllar önce yaratılış ve düzen konusunda size bazı sorular iletmiştim. Ben bilimin henüz "yaratılış ve evrim" konularındaki tanımlamalarının yeterli olmadığını düşünüyorum. Çünkü sizin ifade ettiğiniz gibi "kendi kendine gerçekleşmesi mümkün olaylar" ifadesinin mutlak tarifi için kurallar ve düzen ile tanımlamalar yapılabiliyor. Yani evrenin kendi kendine oluşmuş olabildiğinin kanıtını, tekillikten başlayarak gerçekleşen olayların kendi kendine olabildiklerini toplumsal olarak kabul görmüş kurallar ile ifade edebiliyoruz. Peki yaratılışı neden olaylara odaklanarak çözmeye çalışıyoruz? Evrenin oluşumu olayına bakmaktansa neden evrenin oluşum olayının kuralına ve düzenine odaklanmıyoruz? Bu konulara odaklanmamak ve henüz kurallarını, düzenini anlayamadığımız şeylere kendimizi inandırmak için uydurduğumuz bir tanımlama biçimi var, adına "rastgelelik" diyoruz. Örneğin klasik fizik ve kuantum fiziği birbirinden keskin şekilde ayrışan ön kabullerle başlıyorlar. Henüz çözemediğimiz kurallara ve düzene rastgelelik diyerek bilimden uzaklaşıyoruz bence. Aslında tam da adına rastgelelik dediğimiz alanlara odaklanmamız gerekiyor bana sorarsanız. - Mesela tüm bu yaşam ve oluşumlar, yaratılış kurallarına ve düzenine göre tam da bu şekilde olması gerektiği için böyle olmuş olamazlar mı? - Örneğin az önce attığımız zar henüz bilmediğimiz kural ve ilkelere göre aslında tam olarak da 5 gelmesi gerektiği için 5 gelmiş olamaz mı? - Keşfettiğimiz ve tanımladığımız kurallara, düzene baktığımızda; adına ne dersek diyelim, bu mükemmel düzeni ve kuralları yaratan (doğrudan olayların kendisini yaratan değil, dolaylı yoldan yaratan) bir yaratıcı olamaz mı?
@nazannazan1712 жыл бұрын
Teşekkür ederim.
@tosunpasa312 жыл бұрын
hocam bi dahaki moda turunuz ne zaman =))
@ezgiguldas64822 жыл бұрын
Hocam okulda sizi bulamıyorum ☹️
@homodeus19302 жыл бұрын
Videonun çekildiği yer?
@ahmetselcuk14002 жыл бұрын
Evren bana fayda getiriyor oldu oldu oldu
@ozhakikiheavymetal38672 жыл бұрын
teşekkürler.
@emre-erdogan2 жыл бұрын
"Bilim şunu ispatladı. Başlangıçta hiçbir şey olmasa bile evren olur. Kuantum fiziği bunu söylüyor. Yani evren, kuantum dalgalanmalarından ortaya çıkabilir." Soru: Diyelim ki evren, kuantum dalgalanmalarından ortaya çıktı. Peki kuantum dalgalanmaları bir tasarımcı tarafından var edilmiş olamaz mı? Veya tersten soru, kuantum dalgalanmalarının ortaya çıkması için de tıpkı evrenin ortaya çıkması için bir tasarımcıya gerek yok mu? Hadi diyelim kuantum dalgalanmalarını ortaya çıkaran şey "tasarımcı" değil de muantum zıplamaları adında bir şey olsun. Peki o muantum zıplamalarını bir tasarımcı var etmiş olamaz mı? Bu döngü sonsuza kadar böyle gider... Bilimin evrenin ortaya çıkışı için bir tasarımcıya ihtiyaç olmadığını ispat ettiği falan yok. Kandırmayalım birbirimizi.
@melihuytun2 жыл бұрын
Kuvvet yasası için fiziksel olaylarla toplumsal olayların birleştiği tek nokta diyorsunuz. Size katılıyorum ve ekliyorum fiziksel olaylarla toplumsal olaylar birden fazla noktada birleşirler, örnek, etki-tepki yasası. Ana konunuz olan "canlılık kendi kendine oluşabilir, yani bir tasarımcıya ihtiyaç yok" biçiminde dile getirdiğiniz fikre katılamıyorum. Şöyle ki ; günümüzde laboratuvar koşullarında canlı hücre üretilebildiğini biliyorum ve buradan hareketle bugünkü canlı, cansız, tüm oluşumların ve bu oluşumların birbirleriyle olan ilişkilerini düzenleyen fizik, kimya ve matematik kurallarının bu mükemmellikte oluşup devam etmesini tesadüf eseri olarak kabul edemiyorum. Bu düşünce çağdaş bilimi inkar etmek anlamına gelir. Tüm bunlar bence bir yaratıcının varlığına inanmaktan da fazlası emin olmamız için yeterli bir sebep değilse nedir ? Ben kendimi bir yaratıcının varlığına körü körüne inanan insanların dışında tutuyorum. Kendi adıma bir yaratıcının olduğuna inanıyorum demeyi bile eksik buluyorum. Pozitif bilimin ışığında ben bir yaratıcının var olduğuna eminim. Bana çevremdeki gerçekler bir yaratıcının varlığını ispat etmeye yetiyor. Ben sizi olmadığını ispat etmeye davet ediyorum.
@melihuytun2 жыл бұрын
@Pall Mall Sokağı fil adam veya istakoz adamı bilmiyorum ama çok şükür Türkçe'yi ve dilbilgisini iyi biliyorum. Dilimizin geç kalınmadan öğrenilmesinde hepimiz için fayda görüyorum... Konumuza gelecek olursak ; yobaz dindarlığa ne kadar uzaksam ateizmi ayrıcalık sanan düşünce yapısına da o kadar uzağım. Her iki radikal düşünceyi savunan ve yaymaya gayret edenlere karşı aynı mesafede durmaya dikkat ediyor ve her iki uçtaki fikir önderlerine araştırmadan, körü körüne biat edenlerin sayısındaki artıştan endişe duyuyorum...
@varolbolukbasi91847 ай бұрын
Şartlar uygun olduktan sonra canlı olmak zorundadır mikroorganizmalar bakteriler yaşamak için sürekli mücadele içersinde dünya da olan malzemenin aynısı uzayda var bu materyaller sadece uygun gezegen de buluşması gerekiyor ve bunlar buluşuyorlar canlı hayat belirli yıllar içerisinde olusmak zorunda
@erol-zj6gc3 ай бұрын
VAROL--SENİN UYDURMA ANLAYIŞINMI BİLİMSEL ANLATIMIN MI.ZERRE KADAR DÜŞÜNMEZMİSİNİZ YA,NEDEN DİYE SORU VAR NEDEN ŞARTLAR OLUŞSUNDA SEN YAŞAYASIN NEDEN.BU SÖZDE BİLİM İNSANININ OLUŞMASI İÇİN HİÇ KİMSEYE İHTİYAÇ OLMADANMI VAR OLDU.SENİN OLUŞMAN İÇİN UYGUN MALZEMELER OLUŞACAK ONLAR İSTEMSİZ BİRLEŞECEKLER ŞARTLAR ÖYLE OLUŞACAKLARKİ EVRİLELE EVRİLE SENİN VARLIĞINI YAŞAMA KOŞULLARINI OLUŞTURACAK SENDE BUNA SENDE İNANACAKSIN ..BİR TEK SORU ,NERDEN NASIL BU ZAMANA GELDİN NE GEREKCEYLE VER CEVABINI,
@Laifoglu11111Ай бұрын
Sayın abi benim bir sorum olucak hayatta iyi bir insan olmak gerektiğini belirtmiştim peki bu konuyu biraz izah edermisin öbür sorum ise ölüm ile ilgili düşünceleriniz nedir tesekkurler
@ravilm984 Жыл бұрын
6:30 Soruyu soran arkadaşa hakaret etmek istemem ama anlattıklarınızı soruyu soranın anlama kapasitede olduğuna inanmıyorum.
@refikoguzcevrek63952 жыл бұрын
covit tasarlanmış insanı cansız hale getiriyor.
@sterkasorkzlyldz62972 жыл бұрын
Hocam fizik kurallarından bahsettiniz peki hocam bu fizik kanunlarının kaynağı nasıl evrimle varıolmuş
@mahsumyldz35252 жыл бұрын
Fizik sabitleri , Plank sabiti diyorlar ama bende anlamadım
@mahmutmehmet45602 жыл бұрын
Fizik kanunları evrimle varolmamış, evrim biyolojik bir süreç.
@mahsumyldz35252 жыл бұрын
@@mahmutmehmet4560 insanlık tarihi Bildiğimiz evrenin yaşına kıyasla Yeni doğmuş bir bebek gibi 1. tıp medeniyet bile değiliz
@sterkasorkzlyldz62972 жыл бұрын
@@mahsumyldz3525 sonuçta enerjinin de evrimi var evrenin varoluşundan itibaren evrimle gelişmiş
@sterkasorkzlyldz62972 жыл бұрын
@Pall Mall Sokağı onu biliyorum da bu özellikleri kazanma serüveni nasıl bu özellikler nasıl kazanıldı
@efesui132 жыл бұрын
Merhaba hocam. Bilimin isparladıģı yaratıcı olmadan var olmayı, bize bilim nasıl ispatladı anlayamadım. Bilm insanlarının var ettiği canlılara örnek verirmisiniz?
@beemo22992 жыл бұрын
miller urey deneyini arastirabilirsin
@ak_akurt7 ай бұрын
Seviliyorsun krall
@edwardwb.212 жыл бұрын
👏👏👏👍
@haguven2 жыл бұрын
Canlılığın laboratuar ortamında oluşturulduğu yanlış bilgi
@drtolga2 жыл бұрын
“Başlangıçta hiçbir şey olmasa bile evren olur” dan sonrasını dinlemedim. Bu kısıt sebebiyle bir yere varılamaz. Bu tip konularda bilim sınırlıdır, felsefe özgürlük alanı daha fazla.
@elrony422 жыл бұрын
Saygılar hocam emeklerinize sağlık ❤️
@kemalbilgin83342 жыл бұрын
Teşekkürler Kerem hocam.
@MrJokeroz2 жыл бұрын
Cok basarili, sagolun hocam
@fatihkurt86662 жыл бұрын
Değerli Kerem Hocam,bu ülkenin bir genç evladı olarak sizin gibi kaliteli bireyler olduğu için onur duyuyorum ve bu videolarınızı bizler için çok kıymetli buluyorum. Keşke sürekli sizi görsek ama çok meşgulsünüzdür,emeğinize sağlık. Tüm gençler adına müteşekkirim.
@cemozkan072 жыл бұрын
Canlılığı laboratuarda elde edebiliyoruz dediniz. O canlılığı var eden yaratıcı da siz olmuyor musunuz? ( herhangi Bir dine inanmıyorum)
@cihanturanesc8 ай бұрын
''tasarım için bir tasarımcıya ihtiyaç yok düzenek yeterli'' bende açtım şöyle sağlam mantıklı argümanları var zannediyorum :))) ...bunu söylemek bunun tersini iddia etmekten daha akıllıca öyle mi hocam :))... meseleyi saçma bir yerden tartışmaya devam ediyorsunuz sizin eylediklerinizin orta çağda cadı avına çıkanlardan veya ''tanrı gökten melek indirmeli'' diyenlerden ne farkı var .... saçmalığa bakar mısın ''düzenek var dolayısıyla tasarlayana ihtiyaç yok'' ... siz ciddi misiniz... incik boncukla uğraşmak mı sizi bu tuhaflığa itiyor bu kadar dumura uğramış olamaz zihinler, bu açmazdan çıkmanın meselenin bu tarafında kalmamanızın bir yolu olmalı ,gözünüzü seveyim bir silkelenin, şu mikroskoba takılan veya akla aykırı eylemleri yani mucize yaratan bir tanrı algısını bir atın ... bir boşluk olmalı ki o boşluğu tanrı doldursun ilkelliğini terk edin .. aklınız bu kadar mı maddeye indirgendi bu donelerle bu saçma sonuca nasıl varıyorsunuz sizin ki şuna benziyor süreç yolunda ilerlerken bir anda direksiyonu tarlaya kırıp ''yola buradan devam edeceğim'' demeye...
@Klonnnn2342 жыл бұрын
bir gün sende iman edeceksin
@132aro2 жыл бұрын
Öznel gerçeklik ve nesnel gerçeklik var ,objektif gerçeklik ile subjektif gerçeklik bazen uyuşuyor bazen de zıtlaşıyor
@cengizbasaran51642 жыл бұрын
Öyle o kadar basit işler değil, urrey deneyini söylüyorsun, canlılığın kaynağı farklı bir şey, belki hiç bir zaman anlaşılamayacak
@adilkarakoc33912 жыл бұрын
Adına ister bilim deyin ister başka bir şey şu kainata baktığımızda gördüğümüz ( doğa , dünya , bitkiler hayvanlar vs ) şu iki seçenekten başka hiçbir seçeneğiniz yok ya diyeceksiniz ki herşey kendi kendine var oldu ama aklınıza gelen herşey ; ya da yaratıcı irade etti ve bütün canlıları yarattı . Elini vicdanına koyan kişi şu kainata baktığı zaman derki kardeşim bu kadar mahlukat triyonlarca kendi kendine var olamaz elbetteki bir yaratıcı olmalıdır aksi mümkün değildir ? Yoksa onlar, hiçbir şeyin (etkisi ve bilgisi) olmaksızın (kendiliğinden ve tesadüfen) mi yaratıldılar? Yoksa yaratıcılar kendileri mi (oluyorlar)? ---- Tur suresi 35. ayet Andolsun, ilk inşanızı (yaratılışınızı ve ana rahminden dünyaya doğmanızı görüp) bildiniz; o halde (bundan) öğüt alıp-düşünmeniz gerekmez mi? (Ki aynen ve yeniden diriltilip hesaba çekileceksiniz.) ---- vakia 62.ayet
@berkeungordu14052 жыл бұрын
Göktürkler ,şimşekleri tanrının kızması olarak biliyolardı . Bilim açıkladı ve o inanç çürüdü . Yani ileride tasarımcınin olmadığını anlarsın . Çooook ilerde. Bilime inan . Dogmaları siktiret . Din sana bir fayda sağlamaz, bilim seni yaşatır.
@berkeungordu14052 жыл бұрын
@@adilkarakoc3391 ajajsjsjsjsjsjs neden bu dunyadayiz aq kim koydu bizi buraya aw ya
@berkeungordu14052 жыл бұрын
@@adilkarakoc3391 o soruyu evrilememis insanalr hep sorar . icguduzel olarak sorarlar.
@leventerikli91732 жыл бұрын
Çok saçma deilmi böyle bir düzen kendi kendine oluşacak ben birşey ispatladığınızı görmedim videoda ispatlanmıştır diyip geçmek hiç inandırıcı değil
@sforza19032 жыл бұрын
Moda sahilde keyif..sonra evrim teorisi :) Esenyurt'ta yapsana kanka bu yayını yada Bağcılar.sultangazi..yada Anadolu'nun kasabasında.. doğma.buyume kadikoyluyum. Evimde hala orda ama yolda sahilde gördüğün 10 kişinin 9 u Kadıköy'de oturmuyor oturamiyor . Muhafazakar yerde yaşayıp muhailif gezenler Kadıköy'de. Çakma muhalifler mahalle baskısından kacanlar Kadıköy'de..ama.kadikoun yerlisi bıktı bu dışarıdan gelenlerden. Ulan 10 milyona ev aliyon 100 binlik barakada yaşayan ibne geliyor kapının önüne isiyor. Vururmusun vurulmurusun.. Bütün İstanbul Kadıköy'de . Gidin mahallenize kardeşim biz sizin mahallenize geliyormuyuz..bu metro .metrobüsü yapana in Kadıköy'e yedi sülalesini..
@heredotrecayi2 жыл бұрын
Sen kaç yaşındasın bilemeyiz . Doğma büyüme demişsin yaşını bilmediğimiz içi kaç yıldır kadıköy ortamını soluyorsun onu da bilemiyoruz lakin senden kadıköylü de çıkmaaaz kadıköylü de olmaz. senin fıtratın bildiğin bağcılar varoşu buna yapacak birşey yok. Kadıköyde doğmak seni kadıköylü yapmaz babanın kütüğü nere hele bir onu yumurtla bakalım. Şu videoda arkadan geçen insan profillerinde bir tane türbanlı bile yok sen ne anlatıyon ? Avcılar bakırköy sahili gör sen . Bütün istanbul kadıköyde falan değil. Haftasonları ise elbette ümraniyeden bir akım oluyor bu da gayet normal evini satın aldın diyelim eyvallah kadıköyü de mi tapuna geçirdin tarraaam . Kadıköy dediğin haydarpaşadan bostancıya kadar sahil şeridine sahip bir ilçe, ne yapacak ümraniyede oturan adam aman dur kadıköye inmeyeyim 10 milyona ev alan kişi rahatsız olacak mı diyecek sığır ? kaldı ki fikirtepe de hasanpaşa da kadıköy ilçesine bağlı bunların da sahile inmesi yasak mı yoksa izin var mı ? haftasonu istediği kadar dış ilçelerden göç alsın yine insan profili yüksektir kadıköyün. Kadıköy rıhtım bahariye moda ise haftasonları lağım çukuruna dönüyor onun da sorumlusu insanlar değil kadıköy belediyesidir. taksim istiklali akp aldı içkili ruhsatları yenilemedi. kadıköye göçtü hepsi, bar saz elli tane mekana izin verdi belediye. üstelik işletmeciler hep doğulu. keşler alkolikler haftasonu doluşuyor kadıköye . Kadıköy Moda da modalı kalmadı bunun da tek sebebi kadıköy belediyesidir. sen derdini ona anlatacan. kadıköydeki simitcisi seyyar su midye hepsine göz yumuyor belediye üstelik sen istanbullulardan dert yanıyorsun bunlar hakkarili urfalı doğulu aşiretleri doldurdu kadıköye adam. kadıköyün chp li belediye başkanı Şanlıurfalı bir zat. Sanki başka adam yoktu. kadıköyü bile kadıköylü yönetmiyor ki sen ne anlatıyon . sen git derdini belediyeye anlat.
@jacobesau92892 жыл бұрын
isteyen istediği yerde gezer istediği yerde video çeker bu kadar önemli şeyin anlatıldığı videoda buna mı takıldın?
@sforza19032 жыл бұрын
@@jacobesau9289 isteyen istediği yerde gezer mi? Ben gezmez demedim.kendi Mahallesi'nde yiyip içip sicamayan adamların madamlarin.kadikoyu istila etmesini ve buranın yerel halkının huzuru kacirmasina değindim. Adam gibi gezene sözüm yok..sözüm gevseklere.. hergun biri sokağında kapına isese sabaha kadar gürültü yapsa sen ne yapardin. Tasinirim derdin degilmi..zkime tasinirsin bu hayat şartlarında ..neyse ne varsa Kadıköy'de en sonunda ben kacicam anne baba yaşlı hasta ihtiyaclari olmasa bı dakka durmam 35 senedir doğdum buydugum yerde. Dışarıdan gelene cennet ama. taşıyana öyle değil işin asli
@HASANSUKRUDAL2 жыл бұрын
Çok sade ve berrak anlatım..
@Oturanboga582 жыл бұрын
Zır cahil gerçekten çok garip ,sanat sanatçısız olur mu? Allah var