No video

Soru - Cevap (Neden Sosyalizm?)

  Рет қаралды 19,978

Kerem Cankoçak

Kerem Cankoçak

Күн бұрын

#keremcankoçak #sosyalizm #artıdeğer

Пікірлер: 264
@mahsumyldz3525
@mahsumyldz3525 2 жыл бұрын
Kerem Hocam seni severek izliyoruz her ne kadar üniversite eğitimi alamazsak da
@cengizaltinveturkturanlilartar
@cengizaltinveturkturanlilartar 2 жыл бұрын
Mahsum kardeşim gizlenen Turk tarihimizi oriinal kaynaklarla ögrenmek isterseniz kanalımin ismi CENGIZ ALTIN VE TÜRK TURANLILAR TARIHIDIR bu saklanan Türk tarihimizi annlatmak ATATÜRKE VE TÜRK DÜNYAMIZA BORCUMDUR ilginize teşekkur eder saygılarımi sunarım
@maximilyen
@maximilyen Жыл бұрын
E al o zaman, uzaktan üniversiteye git, kendine beyninde engel koyma.
@rodindemirtas4175
@rodindemirtas4175 Жыл бұрын
Hocam sosyalizm ideal bir düzen olabilir fakat hayvanların en puştu insanlar için olmaz. Daha çok karınca ve arılara uygun olabilir. Umarım AI ve otomasyon ile hızla kapitalizmin sonuna geliriz
@onur2899
@onur2899 2 жыл бұрын
Paul Lafargue Tembellik Hakkı'nı okudum. Bir anda topluca fikirlerim değişti. Kısa idi ama çok etkili idi. Konu ile alakası ne denirse sanırsam kendisi de galiba sosyalistti.
@berketozlu
@berketozlu Жыл бұрын
Bu kitap benim de kutuphanemde var fakat daha okumaya baslayamadim
@VictorIrishman
@VictorIrishman 7 ай бұрын
Galibadan fazlası var hocam. Paul Lafargue, Birinci Enternasyonal'de bulunmuştur bunun yanı sıra Marx'ın damadıdır. Paris Komünü'nde görev almıştır. Fransız Işçi Partisi'nin temellerini atmıştır. Hatta hatırladığım kadarıyla liderlikte yapmıştı o partide.
@Abc-yq2pg
@Abc-yq2pg 16 сағат бұрын
Hocam bunu şimdi yetişen bir mühendise anlatsanız kurtlar vadisi ilk 97 bölüm izlemeniz gerektiğini ve öldürüleceğinizi söyler.
@ateizmicokertentopluigne1083
@ateizmicokertentopluigne1083 2 жыл бұрын
Sosyalizm ile yönetilen bir dünyada insanlar neden artı değer yaratmak için uğraşsın insanoğlunu ileriye taşıyacak en önemli olay yaratılan artı değerdir
@ateizmicokertentopluigne1083
@ateizmicokertentopluigne1083 2 жыл бұрын
Ayrıyeten bu üretilen artı degerden sadece patronlar faydalanmamaktadır işçilere oranla daha çok kazanç sağlıyor olması onun emek sömürüsü yaptığı anlamına gelmez aldığı riskin karşılığıdır
@mertaltay5664
@mertaltay5664 2 жыл бұрын
Toplu iğne diyip geçme, o toplu iğne bir fizikçiden daha iyi iktisat biliyor olabilir.
@bk13326
@bk13326 2 жыл бұрын
Neden uğraşsın? Devletin ilerlemesi için elbette. Patronlar için çalışacağına devlet için çalışmış olursun.
@thelastuniversalist
@thelastuniversalist 2 жыл бұрын
Bugün sahip olduğumuz teknolojinin vb. gelişmelerin temeli bilimden gelmektedir ve tarihte hayata olumlu anlamda etkisi en fazla dokunan bilim insanlarının bir çoğu bulunduğu dönemde ya geç saygı duyulan kimseler olmuşlardir ya da hakettiği değeri kesinlikle aristokratlar ve üst düzey yöneticiler kadar görememişlerdir.Var olan teknolojik gelişmelerin sanayi devriminden ortaya çıkması ve bu dönemde kapitalizm teknoloji üretimine ve gelişime bugünde olduğu gibi katkı sağlamıştır rekabetçi sistemi sayesinde çünkü özellikle batı toplumlarında çocuklar acımasızca güce tapmak ve gelişmek üzerine eğitilmiştir.Bu güdü kapitalizmin ilerlemesinde temel bir zorunluluktur.Kapitalizmin bu gibi bazı teknik konularda ilerleme sağlamış gibi görünüyor fakat bu sistemde temel problemlerdrn biri elde edilen ilerlemenin halka haksız dağıtılması ve yapılan işin pozitif etkisinden ve önemliliginden bağımsız olarak kapitalistlerin artı değer elde etmesi. Örneğin hiçbir teknoloji şirketinde teknoljiyi ve gelişimi üreten kişiler mühendisler ve bilim insanları olmasına rağmen bu kişiler asla kapitalist yöneticileri kadar kazanamazlar çünkü asıl artı değeri doğrudan yaratmaya yarayan pazarlama gibi işlerle ilgili değillerdir.Arz talep dengesi gereğince çok kazanabilmeniz için muhtemelen insanların çoğunluğu tarafından istenen bir ürüne sahip olmanız gerekir ve açıktır bu tarz ürünler ve istekler çoğu zaman doğaya ve insana zararlıdir.Cogu zaman eglence videoları eğitim videolarından daha çok izlenir ve bu kişiler diğerlerinden daha çok gelir elde ederler ama yaptıkları etki neredeyse her zaman pozitif değildir.Bu döngü devam ettikçe gerçekte zarar verici ve değersiz şeyler daha çok popüler hale gelir ve tüketilir.Boylece kapitalizm hakim olanin ideolojisini kitle çoğunluğuyla dayatir ve başarı elde eder.Zamanla kapitalizm paha biçilmez olan duygusal ve insani olarak yaşama faydalı bir çok şeye paha bicemedeginden degersizlestirir ve kalitesizlik ve "hırsızlık" trend haline gelir.Ve ayrıca kapitalizm lehinde savunulan hiçbir görüş durmaksızın tüketimin doğaya ve insanlığa verdiği zararı göz ardı edemez.İlerde kaynaklar tükendiğinde aşırı rekabetçi anlayış doğayi yok etmeye kadar gidebilir ve çok büyük çıkar çatışmaları ortaya çıkabilir(yeni dünya savaşları gibi) ve bedelini hem doğa hem biz fazlasıyla öderiz.Dediklerim sadece belli bakış açılarıyla kapitalizm eleştirileri.Sosyalist değilim onu da mükemmel bulmuyorum ama bugün ki anladığımız ve yaşadığımı anlamda kapitalizmin çok fazla doğma içerdiğini ve sorgulanması gerektiğini düşünüyorum.
@mertaltay5664
@mertaltay5664 2 жыл бұрын
@@bk13326 😆🐬😆
@ekremekiz1417
@ekremekiz1417 2 жыл бұрын
hocam bu videolar bayağı iyi bir format olmuş dört gözle bekliyorum bir sonraki videoyu. her konu da katılmasam da farklı bir bakış açısı sunuyorsunuz. devamm
@vengovoy4606
@vengovoy4606 2 жыл бұрын
Valla hocam gençken ben de böyle düşünüyordum büyüdükçe iş hayatına atılınca ve toplumu, insanları tanıdıkça tam bir kapitalist oldum. Sosyalizm ve sonrasında komünizim bu fikri can ı gönülden kabullenmiş kişiler için maalesef.
@fatihugurcali5587
@fatihugurcali5587 2 жыл бұрын
Kesinlikle aynı kanaatteyim. Ayrıca insanlar doğduklarında sosyalisttir argümanına da katılmıyorum.
@cengizaltinveturkturanlilartar
@cengizaltinveturkturanlilartar 2 жыл бұрын
@@fatihugurcali5587 kardeşim gizlenen Turk tarihimizi orijinal kaynaklarla ögrenmek isterseniz kanalımın ismi CENGİZ ALTIN VE TÜRK TURANLILAR TARIHİDİR bu saklanan Türk tarihimizi anlatmak ATATÚRKE VE TÜRK DÜNYAMIZA BORCUMDUR ilginize teşekkur eder saygılarımı sunarım
@user-kk1zn9gn4r
@user-kk1zn9gn4r Жыл бұрын
Koyunlar: hayvancilik çökmek zorunda, çünkü bizi sömürüyorlar. Çiftlik sahibi: haha ha. Sönerse sularım, taşarsa budarım.
@maximilyen
@maximilyen Жыл бұрын
Bravo akıllısın, insan böyledir insan şeytandır, acımayacaksın.
@tanklar1
@tanklar1 4 күн бұрын
Aslında düşünceler içinde bulunduğun şartlarla şekilleniyor,belki beş parasız kalsan gençken böyle düşünüyordum dediğin fikirlere geri döneceksin.Ben de zengin çocuğu olduğum için bildim bileli kapitalisttim hatta işçi sınıfından nefret ederdim.Sonra beş parasız kaldım ve işçiyim ve işçileri toplumun en üst sınıfı görmeye başladım.Muhtemelen bu hoca da hayatında ticaret yapmadığı yada toplumla çok içli dışlı olmadığı için böyle düşünüyor.Zaten mutlak doğru diye bişey yoktur,nerede durduğun önemlidir,kim jongun a göre kominizm mükemmeldir elbette ama vatandaşa göre değil.Araban varken büyükerşene küfrederdim tramvay yapıp yolu kapattı diye,şimdi arabam yok büyükerşene dua ediyorum tramvay yaptı diye
@caesar104
@caesar104 2 жыл бұрын
Hocam merhabalar yüklediğiniz videolar için teşekkür ederiz. Bir gün iklim, iklimin karbondioksit ile olan ilişkisi, küresel ısınmayla ilgili tartışmaları konu alan video da çekebilirseniz çok iyi olur.
@radioactivebeans8724
@radioactivebeans8724 2 жыл бұрын
yok oyle bi sey kardes inanma siyonist oyunlarina
@mustafaozkan774
@mustafaozkan774 4 ай бұрын
hocam evet kapitalizm çökmeye mahkum katılıyorum ama 21 yüzyılda sosyalizmin nasıl kurulacağı sıkıntı, onlarca değişik görüş var
@canerovet743
@canerovet743 Жыл бұрын
Hocam sizinle yüz yüze sohbet etmeyi (daha doğrusu dinlemeyi) çok isterim.
@muhammetyldz1712
@muhammetyldz1712 Жыл бұрын
Hocam sizi yeni keşfettim birazda araştırdım. Hemen hemen her konuda düşüncelerimiz örtüşüyor. Abone oldum takipdeyim.
@oguzhansartas8598
@oguzhansartas8598 2 жыл бұрын
Kerem hocayı Besim tibuk'un önüne atmak lazım. 😂 besim reyiz halleder. Valla şaşırdım. Kerem hocanın sosyalizme prim vereceği aklıma gelmezdi.
@ismailozkul7936
@ismailozkul7936 2 жыл бұрын
kerem hoca çok değerli bir insan, ama allahın belası Ankaranın bürokrasisinden etkilenmiş sosyalizm diktasını kabullenmesini kendime anlatamıyorum. almanyada üniversitede olsaydı harika bir evi, arabası ve yüksek yaşam standardı olacaktı. o zaman kapitalizmin en iyi uygulandığı ülkede fikirleri değişirdi bence.
@oguzhansartas8598
@oguzhansartas8598 2 жыл бұрын
@@ismailozkul7936 evet ben de değer veriyorum takip ediyorum Kerem hocayı. Bir dönem yaz okulunda kendisinden ders almıştım. Yapcak bişey yok. Özgürlüklere saygı bizim işimiz. O da sosyalizmi sevmiş.
@oguzhansartas8598
@oguzhansartas8598 2 жыл бұрын
Besim hiç kimseyi kandırmaz. Bizim toplumun çocuk masallarına ihtiyacı olduğu için oy oranı yüzde biri aşmadı.
@vtnn4122
@vtnn4122 2 жыл бұрын
@@oguzhansartas8598 adamin savunduğu liberalizm somurgeye dayali bir sistem. Amerika denen ülke sömürüyle ayakta kalan bir devlet. Ulkelerde savas çıkaran sonra o ülkelerdeki piyasayi ele geçiren bir ülkedir. Ya kendi kendini yok edecek ya yok olacak ve bizim gibi ülkeler kapitalizmle zengin olamaz, olmak istiyorsa emperyalizme basvurmalidir.
@oguzhansartas8598
@oguzhansartas8598 2 жыл бұрын
@@vtnn4122 liberalizmin omurgası haklar özgürlükler ve adalettir. Ekonomide de serbestliktir. Sömürü ile serbestçiliğin doğrudan bir ilişkisi yok. Serbestliği savunuyorum diye emperyalist puştları da savunmamalı. Dediğin doğru. Liberal ülkeler genellikle sömürüyor. Bu liberal olmayanlardan daha akıllı daha uyanık olmalarıyla ilgili olabilir.
@dogademiray7007
@dogademiray7007 Жыл бұрын
Lynn Margulis’in olmayabilir mi kitap? Michael Tomasello’nun kitabı mı bahsettiğiniz, yoksa Lynn Margulis’in Ortakyaşam Gezegeni mi? Gerçi ikisini de alacağım ama :)
@ilkayovaciklioglu6882
@ilkayovaciklioglu6882 2 жыл бұрын
Kapitalizmin olmadığı yerde artı değer üretimi için teşvik olmayacaktır hocam, çalmak olarak bahsettiğiniz "değer"; çalışanların, kapitalist girişimlerin aldığı riskler sonucu elde ettiği çalışma imkanıyla ortaya çıkmış katma değerdir ve sosyalist yönetimlerde mümkün değildir, teşekkür ediyorum.
@ilkayovaciklioglu6882
@ilkayovaciklioglu6882 2 жыл бұрын
@Merdan Akın Artı değer gereksiz olsaydı bu yazdığın mesajı yazacağın bilgisayar da yazmanı sağlayan internet de bulunmamış olurdu. Muhtemelen sen de ben de ilk çağdan kalma aktivitelerle hayatımızı sürdürmek için benzer primitif meslekleri icra ediyor ve karşılığında ekmek ve birayla ödeme alıp yaşayıp gidiyor olurduk.
@engindeniz2685
@engindeniz2685 3 ай бұрын
2.10 dakika ya bakınca gençlerden umut kalmiyor sosyalizm hayali bitiyor maalesef 😅
@mahirulas6564
@mahirulas6564 2 жыл бұрын
emeğine yüreğine sağlık hocam ..severek takıp edıyoruz
@aihsanasl
@aihsanasl 2 жыл бұрын
2:05 arka planda kapitalizm tam şiddetiyle devam ediyor, döğüşmeeen guzuuum
@sigmaupsilon3768
@sigmaupsilon3768 Жыл бұрын
Ağzınıza sağlık hocam, tkp den selamlar
@gokalpx1386
@gokalpx1386 2 жыл бұрын
Elbet farklı bir dalga görüş belirtmek pek etik değilsede fizikçilerin biraz hakkı olsun artık Her bilimin kökü sonuçda fiziğe dayanıyor.
@cengizaltinveturkturanlilartar
@cengizaltinveturkturanlilartar 2 жыл бұрын
Gökalpx kardeşim gizlenen Túrk tarihimizi orijinal kaynaklarla ögrenmek isterseniz kanalımin ismi CENGIZ ALTIN VE TÚRK TURANLILAR TARİHIDIR bu saklanan Túrk tarihimizi anlatmak ATATÜRKE VE TÜRK DÜNYAMIZA BORCUMDUR ilginize teşekkür eder saygılarımı sunarım
@seyyarsatc1082
@seyyarsatc1082 2 жыл бұрын
Hocam çok basit ve önyargılı anlatmışsınız. Öncelikle asıl kapitalizm insan doğasına sosyalizmden daha uygun bir sistemdir. İnsan da dahil tüm varlıklar bir rekabet ortamı içerisinde doğar büyür ve ölür burada zayıf olanlar ise elenir. Sosyalizmin herkese eşit davranması fazla iyimserlik. Bir atılım yapmayıp risk almayan kişilerin bunu yapanların altında onların işini yapıp onlardan az para alması gayet makul bir durum. Önemli olan buradaki adaletsizliği ve sömürüyü kanunsal yollarla engellemek ve toplumun refahını en uygun düzeye çıkarmaktır ve bu sosyalizmi gerçekleştirmekten kat ve kat daha kolay bir durum. Kapitalizmin sömürüden beslenmesi de ahbap çavuş kapitalizmi ve türevi dışındaki yollar harici mümkün değildir. Kaynak sömürüsünden insanlar değil şirketler beslenir. Bugün batılı saydığımız ülkelerdeki halkların refah içerisinde yaşamasının en büyük payı sömürgecilikte değil sağlanan özgür piyasa ortamındadır. Bugün bir telefon almak isteseniz en ucuzunu mu alırsınız yoksa fiyat performans açısından en iyi olanı mı? Genellikle şirketler tüketicilere ürününü aldırmak için bulunan rekabet pazarında kendilerini her daim yenileyip geliştirmesi gerektiğinin bilincindedir ve bu yüzden her alanda dünya hiç olmadığı kadar sanayi devrimi sonrası gelişme göstermektedir. Fakat sosyalist düzende bu pek mümkün değildir üreten adamın üstüne belki de yıllarca mesai harcamasını gerektiren işte bir itici güç yani para kazanma ya da bazıları için maneviyat duygusu olmadıkça üretmek istemez. Topluluk-birey kısmı daha çok özneldir fakat bence sırf bir kitleyi rahatsız ediyor diye bir kişinin özgürlüğünü kısıtlamak etik değildir. Bu arada anarko egozim hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum hocam
@ahmetyucel8328
@ahmetyucel8328 2 жыл бұрын
Evet çok doğru teknolojinin 20 yılda resmen patlamasının sebebi serbest piyasa.
@ismailozkul7936
@ismailozkul7936 2 жыл бұрын
kapitalizm çökmez krize girer ve toparlanıp yoluna devam eder. 3 bin yıl öncesine gidin pazarda bişek(kolay pişen) fasulye ve bişek olmayan fasulye var. bişek fasulye daha fazla çapa ve su ister. pazarda tabiiki bişek daha değerli olur. kapitalizm iyidir hocam.
@mesudcetinkaya9658
@mesudcetinkaya9658 2 жыл бұрын
muhteşem bir yorum 😎
@darwinlaisizm9111
@darwinlaisizm9111 2 жыл бұрын
Doğa katliyamını biz sosyalistler mi yapıyoruz?İlaca ulaşamadığı için ölen bebelerin sorumlusuda mı biziz? Bebesine ayakkabı alamayan harçlık veremiyen bu yüzden kendini asan anneler babaları Darvin 'in teorisine atıf yaparak geçiştirecek miyiz. Kapitalizmin afyonlu etkisindeki aptallara diyeceğim insan ömrünün hiç te sandıkları kadar uzun olmadığı ve mezarlıkların bu aptallarla dolu olduğudur.
@ahmetyucel8328
@ahmetyucel8328 2 жыл бұрын
@@darwinlaisizm9111 tipik komünist acıtasyonu. Bebesine bir ayakkabı alamadı ve öldüler ıaaaaaa kardeşim adamlar o kadar teori anlatıyor bu mu yani bebesine ayakkabı alamamış la o kadar fakirse çocuk getirmeseymiş ben niye suçlu olsum şimdi. Boşuna köle ahlakı denilmiyor işte.
@HASANSUKRUDAL
@HASANSUKRUDAL 2 жыл бұрын
Çok güzel bir özet olmuş eline yüreğine sağlık, Kerem Çankoçak ak
@cengizaltinveturkturanlilartar
@cengizaltinveturkturanlilartar 2 жыл бұрын
Hasan kardeşim gizlenen Türk tarihimizi orijinal kaynaklarla ögrenmek isterseniz kanalımin ismi CENGIZ ALTIN VE TÚRK TURANLILAR TARIHIDIR bu saklanan Türk tarihimizi anlatmak ATATÜRKE VE TÜRK DÜNYAMIZA BORCUMDUR ilginize teşekkur eder saygilarımi sunarım
@birsari
@birsari 2 жыл бұрын
ilgiyle takip ettiğim birinin bu şekil saçmaladığını duymasaydım keşke diyorum. utandım.
@mahmutmehmet4560
@mahmutmehmet4560 2 жыл бұрын
Veganlık hakkında ne düşünüyorsunuz? Size göre veganlığın bilimsel bir temeli var mı?
@TayyarePilotuOfficial
@TayyarePilotuOfficial 2 жыл бұрын
Evet, yemek yaparken dinlemek için başka bir popüler bilim hocası bulma vakti gelmiş.
@AbcManTr
@AbcManTr 3 ай бұрын
Amaçlı inceleme olursa önyargılı bir yaklaşım olur. Tarihin sonu neden marksizm olmadı?
@tanklar1
@tanklar1 4 күн бұрын
Ayrıca kapitalizm sana traktör yaptırır ve daha çok ekip biçersin.Makina yaptırır,kol gücü yerine makinayı kullanırsın.Çalışarak zengin olamayabilirsin ama ortaçağdaki adamdan daha rahat yaşarsın.
@jonathancorwinel-cermeni3228
@jonathancorwinel-cermeni3228 7 сағат бұрын
Şu anda Ortaçağ'daki adamdan daha iyi yaşamıyorsun. Daha kötü yaşıyorsun.
@erkam1090
@erkam1090 2 жыл бұрын
Cok saçma. Çalacak bir şey kalmayacak dediğin, çalmaktan kast ettiğin şey kas gücü, emek. Herkeste bulunan ve sıradan olan kas gücünün karşılığını kapitalizim zaten veriyor insanlar aç kalmıyor emek üretebilecek şekilde devam edebiliyorlar. Sıradan olmayan, yoktan değer yaratabilen insanlar da daha çok kazanabiliyor. Sen sıradan olanı, sıradan olmayanın sırtına yüklersen çökersin. Kim olduğunuzu bilmiyorum sanırım bir youtube kanalından görüp size abone olmuştum ama cidden fikirleriniz bu konuda tam anlamıyla zırva.
@g.8624
@g.8624 2 жыл бұрын
Kendisi İTÜ öğretim üyesi, fizikçi.
@erkam1090
@erkam1090 2 жыл бұрын
@@g.8624 çok saygı duyduğum, hayranlık beslediğim insanların bile bazı konukarda fikirlerinin saçma olduğunu düşünebiliyorum. Bu beyefendiyle bu videoda tanışmam talihsizlik oldu
@MustafaArslan2116
@MustafaArslan2116 2 жыл бұрын
@@erkam1090 hocam bu konuda bende sizinle aynı fikirdeyim aptallar rahat yaşayacak diye akillilarin önünü kesmek saçmalıktır . Tabiki basit , standart insanların yapabildiği şey artı değer değildir. Benim yaptığım üretim basit kas gücü veya bulunmuş bir şeyin üretiminden ,ticaretinden başka bir şey olmayacaktır. Benim gözümde benle Einstein eşit olmalı eşit kaznamali ,eşit çalışmalıyız. Gel gör ki evrim eşit olsaydı genel goreleligi ben bulurdum.
@erhandongel2944
@erhandongel2944 2 жыл бұрын
Benim anladığım eninde sonunda dünyanın verdiği nimetler yetersizleşecek ve sonunda insanlar tüm çalışma ve yaşam biçimlerini eşit paylaşımcı bir şekilde sağlayacak.
@erkam1090
@erkam1090 2 жыл бұрын
@@Dario_Romero_Noe dostum inanır mısın bu yazının tamamını okudum okurken vereceğim cevapları hazırladım ama son cümle ne kadar anti hümanist, cevap vermeye değmeyecek, bozuk ruh sağlığına sahip bir insan olduğunu inandırttı bana
@aytuggulec6147
@aytuggulec6147 2 жыл бұрын
Soru cevap videoları muhteşem olmuş.
@sirglors4029
@sirglors4029 2 жыл бұрын
serbest piyasa ve rekabet önemli hocam devlet denilen olguyada vergilerle gücü vermek komik olur çünkü devlet her zaman iyi şeyler yapmaz halkta her şeyin farkında uyanık olamaz
@tier1turks
@tier1turks 2 жыл бұрын
Serbest Piyasa orta doğu toplumu için bir cehennemdir. Bu fırsatçılık ortaminda da SP yi savunan varsa akıl ve ruh sağlığı iyi değildir derim. Z kuşağı son zamanlarda liberalizm savunuru oldu ama o genclerin liberalligi hastaneye yolu düşüne kadardır :).
@MustafaArslan2116
@MustafaArslan2116 2 жыл бұрын
Sosyalistler eşitlikçi adaletli bir dünya bekliyor öyle bir dünya hiçbir zaman olmadı olmayacak. Tek gerçek cikarcilik yani kapitalizm. Aklını daha iyi kullanan bir şeyler bulan Ahmet için basit insanların (mehmetlerin) köle olması gerekiyorsa olmalıdır olacaktır. Bir Newton için gerekirse bir milyon standart insan feda edilebilir,edilmelidir .
@tier1turks
@tier1turks 2 жыл бұрын
@@MustafaArslan2116 tamam git kendi ailenden birini feda et. Var mı maçan ?. Maçan yiyor mu oğlum ?. Başa gelene kadar herkes atıp tutar....
@MustafaArslan2116
@MustafaArslan2116 2 жыл бұрын
@@tier1turks hocam her topluluk bulunduğu topluluğun çıkarlarını dusunerek yada bireysel olarak kendi çıkarlarını dusunerek diğer canlıları yada toplulukları tüketme, yok etme eğilimindedir . Bu evrimin getirdiği bir zorunluluk.
@tier1turks
@tier1turks 2 жыл бұрын
@@MustafaArslan2116 yavrum sen ne başardın hayatta da filozof oldun başıma ?. Öte git.
@eyupboztas7884
@eyupboztas7884 4 ай бұрын
cengiz hocam siz ilber hocam celal hocam diğer hocalarım çok sağolun iyiki varsınız
@denizbabur992
@denizbabur992 2 жыл бұрын
Hocam bir gün hepimiz kapitalist olacağız çünkü sadece verimli sistemler hayatta kalır. İnsanların para ödeyerek aldıkları bir kitabı bitirme olasılığı kütüphaneden aldığı bir kitabı bitirme olasılığından daha yüksektir. Çünkü karşılığını almanın farklı bir psikolojisi vardır, ama bedava olan şeyler sadece sömürülür, toplumsal bir fayda sağlamaz. Kapitalizm acımasızdır, ücretlidir ama bu yüzden verimlidir.
@emergence1065
@emergence1065 2 жыл бұрын
Dünya sınırlı ama evren değil
@gokcenokdere
@gokcenokdere 2 жыл бұрын
Hocam, Teknololjik gelişmeler ve değişimler etkisiyle kapitalizm bu kadar uzun dayanıyor ve güncellemeler ile ömrü uzuyor. Yazılım, robot, asteroit madenciliğinden bahsediliyor. bunlar kapitalizmi n ömrünü daha ne kadar uzatır? Bu tarz değişimlerin bir sonu olur mu? Yoksa kapitalizmi ayakta tutacak yenilikler sürekli ortaya mı çıkacak?
@GokhanKabatas-kc2rb
@GokhanKabatas-kc2rb 6 ай бұрын
Çünkü merkezinde insan var Afrikada yapraklı insanda işlemiyor sistem ta ki O Afrikalının elindeki Taş mızrağa karşılık keskin sivri titanyum mızrağı Sadece 100 fil dişi ile takas ederim diye döngüyü başlatmaz isen.
@mehmetkarahanl4447
@mehmetkarahanl4447 14 күн бұрын
Teknolojinin sonu olmadığı için kapitalizminde sonu yok. Sosyalizmin var olmasının tek şartı makinelerin darbe yapıp insanları ele geçirip insanlara dünya ölçeğinde bir hayvanat bahçesi hazırlayıp herkese eşit miktarda et verip adaleti sağlamasıdır. İnsanların kendisi sosyalizmi kuramaz
@engindeniz2685
@engindeniz2685 3 ай бұрын
Arkadaki gençleri görünce umut kalmıyor
@kevindevries8855
@kevindevries8855 7 ай бұрын
Çalmadan zengin olanların hepsi hırsız ve ahlaksız mı?
@tanklar1
@tanklar1 3 күн бұрын
Hocam, hiçbir kapitalist çalışanın alım gücünün düşmesini istemez,bu nedenle sistem kendini dengeler zaten bizim gibi saçma bir ekonomi yönetimi olmadıkça.Yani mantık hatanız var.Fizikte bile bir faktörü formüle katmazsanız yanlış sonuç çıkar.Hesaba katmadığınız faktörler olduğu için doğru sonuca ulaştığınızı sanıyorsunuz.
@afacan42abdurrahman36
@afacan42abdurrahman36 2 ай бұрын
👏👏👏
@incememed55
@incememed55 6 ай бұрын
hocam "neden ortakliklar kurariz" kitabinin yazari Michael Tomasello olarak gozukuyor. bir karisiklik olmus olabilir, not dusmek istedim.
@tanklar1
@tanklar1 4 күн бұрын
Hocam önemli olan fakirlikte eşitlik değil zenginlikte eşitlik.Ayrıca akıllı telefon hiçbir sosyalist sistemde üretilemez,devlet bu fikri bulup bunu üretmekle uğraşmaz.Onun yerine dayar votkayı eğlensinler diye.Aynı model arabayı yüz sene üretir hiç değiştirmeden.Niye park sensörü koymak istesin devlet arabaya
@jonathancorwinel-cermeni3228
@jonathancorwinel-cermeni3228 7 сағат бұрын
Binemedikten sonra park sensörünün ne önemi var
@tanklar1
@tanklar1 7 сағат бұрын
@@jonathancorwinel-cermeni3228 evet ama daha iyisine binme imkanının olmaması araban olmamasından daha kötü.çünkü ümidin var en azından.Bugün hala serçe kullanmak zorunda olacaktın belkide
@jonathancorwinel-cermeni3228
@jonathancorwinel-cermeni3228 7 сағат бұрын
@@tanklar1 Lada kullanmayı arabasız olmaya tercih ederim. Demek ki senin düşüncelerin bu sahte "ümit" üzerine şekilleniyor. Yani kapitalizmi savunmanın tek sebebi bir gün bende zengin olacağım sanrısı..
@arduh
@arduh 2 жыл бұрын
Bu video şimdiden ilgi çekmişe benziyor, yorumlarda herkes karşı çıkmış. gelecek soru cevaplar ilginç olacak:D
@ozzy-r7i
@ozzy-r7i 2 жыл бұрын
Kısa cevabınız da çok hatalı hocam uzun şekilde anlatmaya kalksanız allah bilir neler anlatacaksınız. İnsanlar bir arada topluluk halinde yaşarlar bunun asıl amaçlı topluluğun sağlığı ve devamı değil kişinin hayatıdır. Kişi topluluğun değil şahsın yaşamını tek başına devam ettirebileceği bir ortamda olsa (diyelim ki bir ada) güçlünün diğerlerini nasıl yok edeceğine tanık oldurduk. Kapitalizmin çökeceği tezine gelince sadece gülünür buna 😁😁 sosyalizmin kurulacağı tezi orta ölçekli kapitalist olmuş eski devrimci amcalarım küba seyahatinden sonra yakınlarına anlattıkları zırvalıktır.. asıl ciltlik cevap bu mantıksız teze verilir.
@whyareyourunning2336
@whyareyourunning2336 2 жыл бұрын
Hoca gençken fazla Sovyet propagandasına maruz kalmış. Sosyalizmi yapılan tanımlamalar üzerinden açıklarken kapitalizmi, sosyalistlerin karşıt propaganda cümleleri ile açıklaması da ne bileyim komik :D
@whyareyourunning2336
@whyareyourunning2336 2 жыл бұрын
@Merdan Akın Ada örneğiyle açıklamak hem sosyalizm hem kapitalizmi örneklendirme açısından çok yetersiz
@ozzy-r7i
@ozzy-r7i 2 жыл бұрын
@Merdan Akın kaynaklarin kit ve yetersiz oldugu yerde savas ve rekabet olur. Sadece ada olarak bakmaya da gerek yok dunyada da yasanan bu. Ayrica kollektevizim kapitalizmde de olan bir sey sadece sosyalizme ait degil. Burda sosyalizmden kasit uretim araclarinin sahipligi ve "esit sinif" soylemi. Bilimin ve insan dogasinin gereginin bu oldugu... valla bilim ve insan dogasi o gun gelecek de isleyecek degildir. Gerek oyle olmasini gerektiyorsa idi suana kadar coktan sosyalizm kurulmustu...
@esatmesat1
@esatmesat1 2 жыл бұрын
Mesele hayatta kalmaksa bir kaza sonucu doğada hayvanlar arasında yaşayıp hayatta kalmış insan vakalari var fakat asla normal bir insan zeka ve beceri düzeyine sonradan ne kadar uğraşılsada ulaşılamıyor. Yani saviniz bir toplum değil bir sürü için daha geçerli olabilir. Burada toplum denilen şey organize üretim yapabilme yeteneği ile ilgili sadece maddi değil kültürü de içerir .Fakat bence Kerim Bey in savinda da eksik olan şey pek çok su anki sistemin az veya çok değişmeden kalmasını savunanlarin savlari içinde gecerli . Bu , bir insan doğasına atıf yapmaktır, hangi ekonomik-politik sistemi savunursaniz savunun insan doğası/ özü/ ruhu/ fıtratı ne derseniz deyin buradan baslamak yanlış geliyor bana
@francocaspari5508
@francocaspari5508 2 жыл бұрын
hocam bir soru.... Sosyalizm uygulamada neden error veriyor....
@ozkan7634
@ozkan7634 Жыл бұрын
Tüm ülkelerin sosyalizmi uygulamamasından, bir örnek vereyim 3x5 duvar yapılacak sosyalizm sistemde duvar ustası devlet memuru olduğu için ya işi umursamıyor veya sanatsal yapayım diyor, iş uzadıkça uzuyor. Kapitalizmde birey menfaati ön planda olduğu için sosyalist düzendeki duvar ustasının yaptığı duvarı çok daha kısa bir zamanda bitiriyor ve sosyalizm kapitalizm karşısında baş edemez bir hale geliyor. Gelişmeler çok geriden geliyor ve katma değer üretimi gerçekleşmiyor. Sosyalizmin gücü eline alması için kapitalizmin tamamen ortadan kalkması gerekiyor. Tabi buda benim düşüncem. Saygılar
@harrington555
@harrington555 4 ай бұрын
Uygulamada error vermemesi için üretim araçlarının tümden emekçilerin eline geçmesi gerekir
@MerhabaMuhtesem
@MerhabaMuhtesem 3 ай бұрын
Çünkü insanlar çalışmıyor ödül yok ceza çok
@ramsesnebula7267
@ramsesnebula7267 2 жыл бұрын
uygulaması zor hocam üretim araçlarını halka vermek pratikte mümkün değil. halk adına yine birilerine verilir ve onlar imtiyazlı hale gelir burjuva olmaz da başka bir şey olur
@ilterbeg
@ilterbeg Жыл бұрын
Sosyalist düzenin kurulacağına inanmayanların yegane argümanı bu söylediğin. Üretim araçlarının doğrudan halka verileceği tezi zaten bilimsel sosyalizm değildir bu olsa olsa sol komünizmdir. Bilimsel sosyalizmi daha da bilimsel temellere oturtan lenindir. Leninizme göre sosyalizme bile doğrudan geçilmez. Komünizm nihai bir hedeftir ve aynı zamanda sosyalist düzen de önceden hazırlanılması gereken bir düzendir. Nihayetinde imtiyazlı bir azınlığın oluşmaması için çok dikkatli bir yöntem izlenir. İşçi sınıfının kazanımları yavaş yavaş elde edilir fakat nihayetinde ideal refah toplumu muhakkak kurulacaktır. Kurulabilmesinin olası olmadığını söylemek abesle iştigaldir. Çünkü eğer istenilirse bu gayet mümkündür.
@horravel
@horravel Жыл бұрын
kerem tibuk vs kerem cankocak, kapitalizm vs sosyalizm tartismasi tadindan yenmezdi :))
@bykarizma555
@bykarizma555 2 жыл бұрын
Kerem hocam muzda anti madde oldugunu söylemiştiniz. Afrikadaki insanlar çok muz yiyolar. Anti madde uzun süreçte nasıl bir etki yapar. Acaba mutasuona uģrama olasılıģı varmıdır? Afrikalılar Dengesiz beslenmeden dolayi bence zaman ićerisinde ayrı bir tür oluşturacaklar diye tahmin ediyorum. Siz ne dersiniz ?
@SuperAykt
@SuperAykt 2 жыл бұрын
Hocam sizin gibi bir doğa bilimcinin diyalektik zırvalarını bilimsel olarak görüp de geleceğe dair kesinkes tahminlerde bulunması üzücü. Artı değer olayı da bir malın değerini sadece emek olarak kabul edersek geçerli olur. Genel-geçer bir durum değil.
@stattixx1795
@stattixx1795 Жыл бұрын
Hocam bir ateist bir bilimsever olarak cikariminizi doğru bulup tümevarımınızı yanlış buluyorum yani sebep doğru sonuç yanlış gibi olmuş kapitalizm'in altarnatifi sosyalizm olamaz
@ldeducationalvideos
@ldeducationalvideos Жыл бұрын
Yıllar yıllar önce kafası çalışan biri sanıp değerli görürdüm, corona ve aşı hakkındaki saçmalamalarını hayretle dinledim. Yazık.
@livefortoday9804
@livefortoday9804 2 жыл бұрын
Ay'a çıktığımıza da karşı mısınız hocam ?
@orhanak4624
@orhanak4624 2 жыл бұрын
Bu sıklıkta video gelmesi cok guzel
@jsfenks
@jsfenks 2 жыл бұрын
Sosyalizm konusunda kesinlikle katılıyorum. Yine de belli bir düzeyde de olsa bir serbest piyasa ve artı değerin olması bireyin kârınadır.
@ahmetkanbur2769
@ahmetkanbur2769 2 жыл бұрын
ne içiyonuz abi siz ya size bu kafayı ne yapıyor hem sosyalizm konusunda katılıp hem serbes piyasayı ve artı değer üretmeyi nasıl savunuyorsunuz
@zzsemirzzx6878
@zzsemirzzx6878 2 жыл бұрын
@@ahmetkanbur2769 agorist bu
@ismailozkul7936
@ismailozkul7936 2 жыл бұрын
@@ahmetkanbur2769 sen ne içiyosun. al sana sosyalist kapitalist ülke çin. kısmen türkiye, biraz küba. veya avrupaya bak finlandiya haftanın 3 günü tatili hayata geçiriyor. bu kapitalizm ve sosyalizmin karışımı değil de nedir.
@ahmetkanbur2769
@ahmetkanbur2769 2 жыл бұрын
@@ismailozkul7936 sen cahilin en önde gidenisin finlandiya liberal ülke özgürlükler sıralamasında ilk 3 te kusura bakma benim 12 yaşında ki oğlum bile orada yaşamayı hayal ediyor en azından onun kadar araştır be cahil
@ahmetkanbur2769
@ahmetkanbur2769 2 жыл бұрын
@@zzsemirzzx6878 öyleyimdir
@spookbuster9729
@spookbuster9729 2 жыл бұрын
Bir arada yaşamak ile sosyalizmi bağlayamadım.
@cuhittinkaragoz
@cuhittinkaragoz 2 жыл бұрын
Kapitalizm çok geniş bir çerçeve tabii ki. Ben daha ziyade işçi - işveren perspektifinden ele alacağım mevzuyu. İşveren dediğimiz zengin kesim işçinin maaşını asgari de olsa veriyor, işleyişin devamlılığı için vermek zorunda, çarklar dönmeli, işçi çalıştığı sürece "artı değer" üretiyor, yani bu godamana kendi emeği karşılığında para kazandırıyor. Şöyle ki, işçinin verdiği emek (total emekten zorunlu emeği çıkaralım ) işvereninmiş gibi oluyor. İşveren işçinin emeğini asgari ücrete satın alıyor bir nevi. Marks'ın "emeğin yabancılaşması" dediği şey de şu.. Diyelim ki işçi bir günde 5 balık tuttu. Birini kendi yiyor, dördünü işverene bırakıyor. Normalde diğer dört balığı da kendi tutmuştu. Ama onlar patronun hakkıydı. Balıklara , yani emeğine yabancılaştı. Balıksız kalmıyor bizimki, tencere kaynıyor evde. İşveren doyumsuz. Bana ya 10 balık tutarsın (mesaiyi arttırıyor) ya da 5 balıktan sana ancak yarım balık veririm, diyor. İşçi, "günde yarım balık olsun" dedi, diyelim. Ne oldu? Eski standartın yakalanması için yarım balığa daha ihtiyaç doğdu. Ev halkından biri daha yarım balık kazanmak için çalışmak zorunda kaldı. Dolayısıyla sistem küllerinden doğan bir Anka gibi. Kesinlikle aç bırakmıyor ama sömürüyor. Fakiri ölümün kıyısına itmiyor asla, e afyon da var , devamlılık sağlanıyor bir şekilde . Yoksa ayakta kalamazdı zaten.
@Viollatie
@Viollatie 2 жыл бұрын
atladığınız birk onu var burda balık tutmak için kullanılan oltayı işveren sağlıyor aksi halde katmadeğer üretmesi imkansız işçi katmadeğer üretmeye başlıyor
@cuhittinkaragoz
@cuhittinkaragoz 2 жыл бұрын
@@Viollatie doğru, eklemek gerekir. Teşekkürler
@cuhittinkaragoz
@cuhittinkaragoz 2 жыл бұрын
Bu durumda olta üretim araçlarının özel mülkiyetine karşılık geliyor.
@mveyselaykan
@mveyselaykan 2 жыл бұрын
Bu durum doğru eğer düşük ücret verimi düşürmüyorsa şirket kârını arttırmak için ücreti oldukça düşük verir. Bu işçiye piyasada ne kadar ihtiyaç duyduğuyla alakalı bir durum tabi. Biliyoruz ki batıda iş gücü açığı daha fazla olduğu için orada emek daha değerli. Nasıl evrimin en temel kodu genlerin bir sonraki nesle aktarılmasıysa kapitalizminde en temel kodu kârı maksimize etmektir. Ancak canlılar ve özellikle insanlar yine de tuttuğunu s*kmiyor . Bunu yapmak sürüye zararlıysa sürü yapanı hukuki veya kültürel olarak cezalandırıyor. Yalnızlaştırarak onun gen havuzundan silinmesini istiyor. Ancak kapitalizm maliyetleri düşürmek için (bu aynı zamanda tüketici faydasınaydı) önce vasıf gerektiren işleri bölüp basite indirgeyerek vasıfsız hâle getirdi. Şimdi artık insan işgücüne de ihtiyacı azalıyor. Belki öyle bir zaman gelecek ki toplum çalışmayıp şirketlerden sosyal yardım almak zorunda kalacak. Ya bunu reddeden şirketler batacak ya da toplumun bir kesimi işsiz ve aç kaldığında ayaklanma çıkacak. Toplum bir şekilde dengeyi gözetecektir. Ama bilmiyorum çanak çömlek patladı bu çağda. Tahmin etmesi zor.
@MerhabaMuhtesem
@MerhabaMuhtesem 3 ай бұрын
Bir sürü fabrikatör de batıyor, işçi adamın zararını ödüyor mu?
@gultekindurak8789
@gultekindurak8789 2 жыл бұрын
Aklını doğru kullananın kafası karışmaz
@mesudcetinkaya9658
@mesudcetinkaya9658 2 жыл бұрын
pandemi saçmalık mı? şaşırdım sizden bunu duyunca:)
@IOnur
@IOnur 2 жыл бұрын
Sosyalizmin çoktan çöktüğünü düşünürsek şu an elimizde kalan (hali hazırda kullanılan) en iyi sistem kapitalizm.
@IOnur
@IOnur 2 жыл бұрын
@@recepcinet762 Dünyada hiç bir zaman SSCB dışında sosyalist bir hükümdarlık olmadı.( Kabile, Köy, kasaba, şehir, ülke) Kabilede eti en çok avlanmaya giden kişiye verdiler, köyde en çok mahsulü en çok çocuğu olan kazandı, şehirde en çok parayı ticaret yapan kazandı. Farklı emek harcayıp aynı kazancı elde etmeyi beklemek insan doğasına aykırı. Videoda abi tam doğru bahsetmemiş ama evrimsel süreçte insanlar içinden bireysel ve kendi kabilesinin çıkarını koruyanlar yani gelişen şartlara en uyumlu olanlar hayatta kalmıştır. Sen de onların torunusun. İnsanoğlu çocuklarına paylaşımı ( sosyalizm?) öğretmemiş olsa emin ol öz kardeşini gırtlaklardı. Hayvanlarda kardeşlerini yuvadan atar dışlar vs. Yani öğretilmiş olan kapitalizm değil sosyalizmdir.
@nexus77650
@nexus77650 7 ай бұрын
Artı değer emek sömürüsü peki ben küçük bir şirket sahibiyim üniversitede öğrenim görürken aldığım öğrenim kredisi ve banka kredileriyle risk alarak bir iş kurdum. Bu işi kurarken tutup tutmayacağını bilmiyordum. Başkaları paralarını eğlenceye, gezmeye harcarken ben iş kurmak için harcadım ve ilk zamanlar sabahlara kadar çalıştım, makinaların başında uyuya kaldım. 5-6 ay sonunda işçi alacak duruma geldim. İşçiyi zorla çalıştırmıyorum, belli bir konfor sunuyorum çoğu işten çok daha rahat şekilde kendi evinde çalışıyor. İsterse benim firmamdan ayrılıp kendi işini risk alarak kurabilir. Ben emeğini çalmıyorum. Bu konu da bilimsel düşünceden uzak olduğunuzu düşünüyorum. Bireysel amaçlar olmasaydı teknolojik ve ekonomik gelişimlerin bir çoğu olmazdı.
@mehmetgomec8803
@mehmetgomec8803 6 ай бұрын
Birincisi öğrenim kredisiyle iş kurabiliyorsan helal olsun. Çok büyük yetenek. İkincisi hikayeye ortasından başlıyorsun. Hikayenin en başında sermaye sahipleri nasıl bu konuma geldiler düzeni oturttular bunu sorgulamıyorsun. Senin "risk" almaya yönelten şey ne? Neden "risk" almak zorundasındasın ki 150-200 yıldır zengin olan aileler 200 senedir hep doğru riskleri aldıkları için mi servetlerini korumayı başarmışlar? Küçük bir şirket kurduğunda aylarca eşek gibi çalışmak zorundasın (batıp bütün Çalışmanın hiçbir işe yaramaması da cabası) çünkü birilerini senin çalışmanın ürettiği artı değeri sömürüyor. Senden büyük olan da seni sömürüyor onun farkında değilsin. Ben ortalarda bir yerdeyim az sömürülüyorum diye tatmin oluyorsun. Çektiğin kredinin parasını kime gidiyor? Yaktığın yakıtın parası kime gidiyor? Kiraladığın veya satın aldığın ofisin parası kime gidiyor? Birileri de seni yiyor, sende senin altını yiyorsun, onun altındaki onu yiyor. Altında çalışan insan çoğu zaman sermaye biriktiremiyor ki bir de kendi işini kuracakmış. Aldığı bütün para ev kirası+faturalar+sağlık harcası+ beslenmeye gidiyor geriye bir şey kalmıyor. Ayrıca kapitalizm özgürlükçülüğü kendisine dokunana kadardır. William James Sidis adında gelmiş gelmiş en zeki insan olduğu söylenen birisi sırf sosyalist olduğu için hayatı kaydırılmıştır ve topluma hiçbir fayda sağlamadan, büyük keşifler yapma hakkından mahrum kalmıştır. Kapitalizm doğrudan paraya dönüşmeyecek olan bilimi de umursamaz. Onun için bilim satılabilir bir şey olmalıdır. Binlerce bilim insanı yıllarca bilimsel bir eğitim alıp, bunun sonuna bir şirkette çalışmaya başlayarak penisi dik tutmak için ilaç geliştirmeye zaman harcıyor.
@stein-21
@stein-21 Жыл бұрын
Kerem Hocaya sevgiler.
@anderson3087
@anderson3087 2 жыл бұрын
Sosyalizm konusunda haklı olabilirsiniz ama aşılar konusunda yanılıyorsunuz. Her kimi takip ediyorsanız onları takipten çıkarmanızı öneririm. Yanlış yönlendiriliyorsunuz.
@Tiltonbak
@Tiltonbak 2 жыл бұрын
Tam bir hayalkırıklığı
@superioritity4888
@superioritity4888 2 жыл бұрын
maalesef kafanız sosyalist propagandanın esiri olmuş bu konuda fikirleriniz çok sığ geldi ve açıkçası şaşırdım
@barisyasar7681
@barisyasar7681 Жыл бұрын
Senin sığ olmayan fikrin nedir?
@tahsinkocer2629
@tahsinkocer2629 2 жыл бұрын
Hocam nerdesiniz Arka plan neresi sevgiler
@can2098
@can2098 2 жыл бұрын
moda sahil
@tahsinkocer2629
@tahsinkocer2629 2 жыл бұрын
Can sağol teşekkürler 2 k li herhalde
@erk8918
@erk8918 2 жыл бұрын
canım hocam
@kemalbilgin8334
@kemalbilgin8334 2 жыл бұрын
Yaşasın Sosyalizm.👏👏👏👏👏🙏🙏🙏🙏🙏seni seviyoruz güzel insan.
@sterkasorkzlyldz6297
@sterkasorkzlyldz6297 2 жыл бұрын
Her bıji mamoste Kerem
@darkpassenger7339
@darkpassenger7339 2 жыл бұрын
💎
@hadimali6392
@hadimali6392 Жыл бұрын
Her şey bilimsel :D
@atakanyuksel1983
@atakanyuksel1983 5 ай бұрын
Fizik ve matematikte iyi olmak için dahi olmanıza gerek yok, gördüğünüz gibi.
@muzafferkurt8840
@muzafferkurt8840 Жыл бұрын
Ayrıca, Ben bütün hayvanların ve insanların faşist doğduğunu ancak bazı insanların insancıl yolu seçerek, kendilerini eğitierek sosyalist olduklarını düşünüyorum. Hatta bazı sosyalist hayvanlar bile var,örnek, karıncalar.
@mveyselaykan
@mveyselaykan 2 жыл бұрын
Bence firmaları boykot ederek veya toplumsal baskı yaparak daha toplum faydacı hale getirebilirsin. Firmaların daha fazla kâr etmesi için müşterilerini daha memnun etmesi gerekir. Toplum bilinçlenirse müşteri çalışanına değer veren şirketten tercihini kullanır. Şirketlerde "Çalışan Dostu" veya "Sosyal Yardımcı" gibi unvanlar almak için başka denetçi şirketlere para verip kendilerini denetlettirebilir. Denetçi şirket para alıyor diye kayırmacılık yapamaz çünkü toplumun güvenini kaybetmemek zorunda. Hatta bu denetlemeyi sivil toplum kuruluşları da yapabilir. Devlet ise bunu denetlemekten acizdir. Ve devlet bir tekel olduğu için genellikle hesap vermez. Nasıl ki toplumsal faydayı gözetmeyenleri en basitinden yalan söyleyeni, yere tüküreni, çöp atanı toplumdan dışlayarak onlara yaptırım uyguluyorsak. Bu şirketler için de geçerli. Toplumsal fayda öne alınırsa tüketici biraz daha pahalı bile olsa yerel şirketten ve yine yerele yatırım yapma niyeti olan şirketten yana tercihini kullanabiliyor. Tabi piyasa ne kadar tekelse bu tüketici açısından o kadar zor olacaktır. Eğer çok arkadaşın varsa bir arkadaşın sana kötü davrandığında onunla bir daha konuşmayabilirsin. İnsanların sosyal bir canlı olduğunu ve düşene yardım etmeye meyilli olduklarını kabul ediyorum. Ama böyle olması sosyalizmi kanıtlar mı emin değilim. Çalışmaksa her gün elleriyle oyma tesbih yapanda çalışıyor. Oda "genellikle" zengin olamıyor. Peki her çok çalışanın zengin mi olması gerekiyor? Birinin yaptığı işten elde edeceği zenginlik ortadaki problemin boyutu ve problemini çözdüğü toplumun alım gücüne göre değişir. Kapitalizmle ilgili bütün düğümler kafamda çözülmüş değil, o yüzden anlattıklarınıza değer veriyorum. Tavsiye ettiğiniz kaynakları gözden geçireceğim.
@ahmetkanbur2769
@ahmetkanbur2769 2 жыл бұрын
bunları kim profesör yapar bilmem ki herkes sosyalist doğar sonradan kapitalist olurmuş sen 6 aylık bebek iken hangi oyuncağını komşu oğluyla hangi bisküvini amcanın kızıyla paylaştın kerem hoca daha doğduğumuzda bireyciyiz önce ben ne toplumu
@ahmetkanbur2769
@ahmetkanbur2769 2 жыл бұрын
@@recepcinet762 sırada evin ve araban var onları da paylaş bakiyim
@dilrubaeren
@dilrubaeren 2 жыл бұрын
Bunları kim profesör yapıyor dediğin kişi Cern'de çalışmış ve Türkiye'nin en kaliteli fizikçilerinden biri. Burada bahsettiği kitaplardan kaçını okudun mesela? Okumadan cahil cahil konuşmayın
@carcharodoncarcharias
@carcharodoncarcharias 2 жыл бұрын
@@dilrubaeren Internetin en guzel yani bu adamlar icin cahilligini belli ederek karsindakine saydirabilmek. Gormezden gelmek en dogrusu her zaman.Selamlar
@dilrubaeren
@dilrubaeren 2 жыл бұрын
@@carcharodoncarcharias haklısınız maalesef (:
@ahmetkanbur2769
@ahmetkanbur2769 2 жыл бұрын
@@dilrubaeren cern de çalışmış olması tüm varlığını hatta o cern i bile kapitalizme borçlu olduğu gerçeğini değiştirmiyor insan borçlu olduğu üstünde ki kıyafet e kadar üreten sisteme düşman sömürücü derse cern de değil nerde çalışırsa çalışsın boş adamdır cern de ne için çalıştı PARA para kazanma duygusu olan her insan kapitaldir sen bile ben siyasi mesajlarına dedim keşke algılayabilseydin kerem hocanın soytarısı mısın kendisi kendini savunmuyor sen savunuyorsun varsa sosyalizm ile ilgili savunduğun bir konu tartışalım son komünist bükücü olarak burdayım
@erenardakaplan7984
@erenardakaplan7984 2 жыл бұрын
Hocam sosyalizm olayı çok komik kalmış bence
@rotaliseyyah2332
@rotaliseyyah2332 2 жыл бұрын
Beni de takip edin ben de hocayim ben de ünlüyüm
@erhandongel2944
@erhandongel2944 2 жыл бұрын
Herkes birgün sosyalist olacak..😂😂
@mstffstf8116
@mstffstf8116 7 ай бұрын
Yok hoca bu olmadı, biz Kemalistiz . Her aklı başında Türk de Kemalist olmalı o ne öyle sosyalizm falan çocukça şeyler. Z kuşağına ters böyle dogmatik hayali fikirler
@guneslawguneslaw
@guneslawguneslaw 2 жыл бұрын
Profesör doktor Ümit Özdağin yolu yolumuz, davası davamiz, kavgası kavgamız ve sevdası sevdamızdir!
@adimaddiradanaattir
@adimaddiradanaattir 2 жыл бұрын
Yolun da sevdan da çürük
@hopewish9775
@hopewish9775 2 жыл бұрын
Şimdi ne alaka?
@asil9935
@asil9935 2 жыл бұрын
Ben de severim Ümit Özdağ'ı ama burda bu mesaj ne alaka. Bir düşün istersen?
EVRENİ DÜŞÜNMEK: Kerem Cankoçak ile Fizikteki Felsefi Kavramlar Üzerine
44:06
КТО ЛЮБИТ ГРИБЫ?? #shorts
00:24
Паша Осадчий
Рет қаралды 3,1 МЛН
ROLLING DOWN
00:20
Natan por Aí
Рет қаралды 11 МЛН
English or Spanish 🤣
00:16
GL Show
Рет қаралды 6 МЛН
Bilim Dünyasının Cevap Veremediği Soru: Büyük Patlamadan Önce Ne Vardı?
13:35
Soru - Cevap (Ateizm, Teizm, İlahiyat, Bilim)
13:20
Kerem Cankoçak
Рет қаралды 72 М.
Soru - Cevap (Feyerabend, Kuhn, Sartre)
14:49
Kerem Cankoçak
Рет қаралды 7 М.
Sosyalizm mi Kapitalizm mi? | Ateş Ölçer 10
27:46
49W
Рет қаралды 72 М.
İnsan, Evren ve Evrene Bakışımız
1:06:10
Kerem Cankoçak
Рет қаралды 9 М.
КТО ЛЮБИТ ГРИБЫ?? #shorts
00:24
Паша Осадчий
Рет қаралды 3,1 МЛН