Türev Nedir?- 3

  Рет қаралды 7,871

Neandertal Academy NA

Neandertal Academy NA

Күн бұрын

Пікірлер: 68
@okyanus369
@okyanus369 9 ай бұрын
Matematiği çok sevmeme rağmen derslerde hep tökezledim . Mantığını bilmeden ezberlediğim kurallar sanki uçup gidiyordu . Konu anlatımlarına baktım ama orda da hep şu formül bu kural diye diye mantığı geriye attılar. Biraz geç oldu ama bu kanalı bulduğum için gerçekten mutluyum . Yarın sınavım var ve bu videoyu izlemek endişelerimden kurtardım beni . Ellerinize sağlık çok güzel anlatıyorsunuz.
@tragedy2534
@tragedy2534 4 жыл бұрын
Hocam lütfen daha sık video atın. Okuldaki ezberci oğretime değil sizin gerçek öğretiminize ihtiyacımız var! 🙏
@ertungakasap6921
@ertungakasap6921 4 жыл бұрын
Hocam uzun süredir sizi takip ediyorum. Lütfen kanalı bırakmayın devam edin. Daha çok bilimsel videolar bekliyoruz. Pi , türev ve 4. boyut gibi videolarınız gerçekten mükemmel.
@emircangecit1572
@emircangecit1572 4 жыл бұрын
Luutfen izlenmeler az deyip video çekmeyi birakmayin bu düşünce beni baya korkutuyor ve lise matematiği konusu olan bi kaç konu daha eklerseniz çok mutlu olurum
@ritmerecords7675
@ritmerecords7675 4 жыл бұрын
Kesinlikle katiliyorum, benimde korkum o
@murtileyto
@murtileyto 4 жыл бұрын
İzlenmelere oranla beğeni sayısı diğer kanallara göre çok daha yüksek. İzleyen her 5 kişiden birisi videoyu beğenmiş gibi görünüyor ki bu bana kalırsa çok büyük bir başarı
@hasanyldz2657
@hasanyldz2657 4 жыл бұрын
Aynen ben bunun olmasını hiç istemiyorum
@fatihtutar3465
@fatihtutar3465 4 жыл бұрын
Emeginize saglık
@hasansimsek1
@hasansimsek1 4 жыл бұрын
Hocam sadece Türkiye değil dünyadaki matematik öğrenme sorununa çare olacak bir ışık var sizde. Saygılar başarılar tebrikler.
@NeandertalAcademyNA
@NeandertalAcademyNA 4 жыл бұрын
Teşekkürler.
@kemalcizik5096
@kemalcizik5096 4 жыл бұрын
Teşekkürler.
@NavrozbekQosimov
@NavrozbekQosimov 4 жыл бұрын
🌟Assalom-u alaykum 👍🌟
@turkturan234
@turkturan234 2 жыл бұрын
Selam hocam.size minnetdarım.indiye kadar men türevin manasıni anlamırdim.ama sayenizde beynimin karanlıklarında bir ışık gördüm.keşke vaxtınız olsa ve daha çox bele videolar paylaşsanızda taki bizlerde bunlari anlayax.ellerinize ve emeğinize sağlıx.çox teşekkür elerim.güney azerbaycan
@serhatoz
@serhatoz 4 жыл бұрын
Muthis
@berkaycelikguitar
@berkaycelikguitar 4 жыл бұрын
'' Matematik evrenin dilidir ''
@ertungakasap6921
@ertungakasap6921 4 жыл бұрын
Hocam ayriyeten sizden bir integral yorumu da bekliyorum :)
@azimesahin5774
@azimesahin5774 2 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/pKazl2eAfsyifas faydali sayfa
@NavrozbekQosimov
@NavrozbekQosimov 4 жыл бұрын
Chok gozal
@alitetik4810
@alitetik4810 3 жыл бұрын
Bir fizik öğrencisi olarak videolarınızı merakla izliyorum ve devamının gelmesini umut ediyorum.Bu galiba sizin kendi yaptığınız son konu anlatımı. Konu anlatımını neden durdunuz çünkü çok faydalı bir iş yapıyosunuz yani sizin yaptığınız işin youtubeda türkçe benzeri yok. Lütfen devam edin ders anlatımına.
@optionalnickname
@optionalnickname 2 жыл бұрын
Nerede fizik okuyorsunuz
@alitetik4810
@alitetik4810 2 жыл бұрын
@@optionalnickname Yeditepe
@alitetik4810
@alitetik4810 11 ай бұрын
şu üsluba bak terbiyesiz herif@@sineograph2973
@halitusta6914
@halitusta6914 4 жыл бұрын
Hocam kuantum dolanıklılıkla ilgili sizin fikirlerinizi cok merak ediyorum. sizin bu konuda bir neandartel academy teziniz var mıdır? Cunku sağduyuya cok aykırı geliyor, bunun mantıklı bir aciklamasi var mı yoksa öyle oldugu için mi öyle?
@NeandertalAcademyNA
@NeandertalAcademyNA 4 жыл бұрын
İlerde, dolanıklık, dalga tanecik ikilemi , elektromanyetik dalga nedir vb bahsedeceğiz. Dolanıklık konusu farklı anlaşıldığı veya anlatıldığı için gizemli geliyor.Oysa o kadar gizemli değil.
@divineatlatichus
@divineatlatichus Жыл бұрын
Kanalda bu olayı açıkladığınız bir videonuz var mı ? türev alındıktan sonra karede, küpde veya dikdörtgende oluşan boşluklar çok kafamı karıştırıyor çünkü geometrik şekli koruyamadan türev almış oluyoruz. kanalda bu konuyla alakalı bir video yoksa bu yorumumun altında bir açıklama yapmanızı şiddetle istiyorum. bu duruma çare getirememek beni korkutuyor.
@aysesevde2
@aysesevde2 3 жыл бұрын
Çok iyi ya
@lazziya5695
@lazziya5695 4 жыл бұрын
Hocam determinantın fizikteki yeri nedir
@NeandertalAcademyNA
@NeandertalAcademyNA 4 жыл бұрын
Vektörel ve skaler çarpım videosuna bir baktınız mı? Kısaca tensörel niceliklerin uzayı germe ve büzmesinin(- yönde germe) toplam değeridir. Örneğin bu germeler rank1 tensörler olan vektörlerde alansal, Rank 2 tensör matrislerde hacimseldir. Rank 3 tensörlerde ise 4 boyutludur. Maxwell denklemlerini incelerken de yine kısmen değineceğiz.İlerde detaylı olarak inceleyebiliriz.
@lazziya5695
@lazziya5695 4 жыл бұрын
@@NeandertalAcademyNA çok sağ olun hocam izlemiştim de tam anlamamıştım şimdi her şey yerine oturdu çok teşekkürler
@ismailsahin6922
@ismailsahin6922 4 жыл бұрын
Hocam lisede diferansiyel için sadece şu söylendi: Diferansiyelini aldığın değişkenin eşit olduğu değerin türevini al ve neye göre türevini aldığını yanına yaz dediler sizce orta öğretim düzeyine öğretilmesi gereken bilginin bu kadar sınırlı olması yeterli mi yani sadece bu kadarı öğretilmesi doğru mudur yanlış mıdır sizin düşüncenizi merak ediyorum
@NeandertalAcademyNA
@NeandertalAcademyNA 4 жыл бұрын
Bu anlattığınız durum; eğitimini kendi ihtiyaçlarına göre değilde emperyal ülkelerin ucuz işgücü ve mal ihtiyaçlarına göre düzenleyen ülkelerde eğitime yapılan bilinçli bir suikasttir. Oysa 200 yıl önce keşfedilen Calculus'u değil orta öğretim, ilk öğretim seviyesinde bile anlaşılabilir ve kullanılabilir olması gerekir.Çünkü bir dönem 3 basamaklı sayıları ancak o konudaki üst düzey uzmanlar çarpabilirken günümüzde bunu 6 yaşında çocuklar bile yapabiliyor. Orta öğrenim görmüş bir çiftçi bile tıpkı basit bir artimetik işlem yapar gibi gerekli değişkenleri(ot,Güneş,yem ,su,iklim vb) kullanarak diferansiyel denklem kurup çözebilebilmeli ve kendi toprağına uygun hayvanı en verimli olarak nasıl yetiştireceğini hesap edebilmeliydi.
@Alper_SEV
@Alper_SEV 4 жыл бұрын
@@NeandertalAcademyNA Hocam haklısınız ama arada küçük bir fark var sanki çünkü bilimin o zamanki birikimi ile bu zamanki birikimi bir değil.
@NeandertalAcademyNA
@NeandertalAcademyNA 4 жыл бұрын
@@Alper_SEV işte söylenen de zaten; bugün gelinen birikimle, asırlar önce sadece elit bir kesimin yapabildiği matematiği günümüzde çocukların bile yapabilmesi gerektiği. Sistem burada seçici davranıyor ve bilginin ancak istediği ve işine yaradığı kadarını deşifre ediyor.Günümüzde bilgi saf, özgün ve özgür değil.
@ramazangok5583
@ramazangok5583 4 жыл бұрын
Merhabalar tekrardan.Bu yorum önceki yorumun devamı niteliğinde olsun.İlk önce karekökpi faktörü ile ilgili konuşmak isterim.Bunun bir sebebi olabilir ona değineceğim.Normalde x yapısının yarı türevini aldığımızda dediğiniz gibi gama fonksiyonun dahilinde kökpi faktörü var.Sonra bu çıkan değerin tekrar yarı türevini aldığımızda "kökpi" ler sadeleştiğinde sonucun 1 olduğunu görüyoruz.Bunun bir sebebi olduğunu düşünüyorum.Çünkü bu durum sadece x e özel birşey değil.Hatta karekökx in yarı türevi 1 değil karekökpi/2 çıkması gerekiyor. Bu deformasyonun sebebi "Karekökx yapısının türevini x yapısına uygulamak" olabilir.Kesirli türevin tanımı olan d^a/dx^a (x^k)=Gama(k+1).x^k-a/Gama(k-a+1) ifade de a=k için ifade direk gama(k+1) e indirgenir bu da faktöriyel olur. XO halde yapıların türevlerinin 1 e eşit olması için şöyle bir formül gerekli Buarada a m/n den oluşan rasyonel sayı da olabilir x^m/n için d^m/n/dx^m/n/(m/n)! Peki neden 1 bunu çözebilmiş değilim.
@ramazangok5583
@ramazangok5583 4 жыл бұрын
Fakat bunun cauchy-riemann denklemlerinde işe yarayacağını düşünüyorum.Yani aslında bu tür karmaşık biçimli fonksiyonlar hep bu denklemleri sağlamalı. Fakat burada bir problem ortaya çıkmakta. x+kareköky bir fonksiyonun değişkeni olursa rasyonel tarafı u irrasyonel tarafı v fonksiyonu olsun du/dx in dv/dy yr eşit olduğunu görebiliriz. Fakat aynı şeyi dv/dx=-du/dy de göremiyoruz.- kısmı i'nin karesinin -1 oluşundan kaynaklandığını düşünsek bile diğer kuvvetli fonksiyonlarda işe yaramamakta. Aslında daha açık bir şekilde d^a/dx^b nin ortaya çıkması yani Örneğin d/dx^2 gibi.Bu durumu tanımlı hale getirmek için parçalarsak d/dx.dx örneğin f(x)=x^2 için Türevi 2x/dx olacak.Peki bu ne anlama gelir.
@NeandertalAcademyNA
@NeandertalAcademyNA 4 жыл бұрын
Anlamlarından birini hemen söyleyebiliriz. Nasıl ki df(x)/dx türevine, f(x) fonksiyonunun "dx" bağımsız değişkeni başına düşen "df" diferansiyel artım miktarı diyoruz.Aynı şekilde df(x)/dx.dx ifadesinin anlamlarından biri olarak "dx" bağımsız değişken başına düşen df/dx türevi diyebiliriz. Bu söylem bizi 0. boyutun altına taşır. Sıfırıncı boyut bize göre 0. dır. Çünkü boyut skalası izafidir.
@ramazangok5583
@ramazangok5583 4 жыл бұрын
Örneğin f(x)=x olsa türevi ile 1/dx Olur.Bu da -1. Boyuta geçiş gibi birşey olmalı
@NeandertalAcademyNA
@NeandertalAcademyNA 4 жыл бұрын
Evet. -1. boyuta geçişi lnx fonksiyonunun y=-x doğrusuna göre simetrik olan ln'x=1/x türevinin grafiğinde açıkça görebiliriz. Bu geçişten "Elipsin Çevresi" videosunda da kısaca bahsetmiştik.
@ramazangok5583
@ramazangok5583 4 жыл бұрын
Diğerleri için ne dersiniz? İşe yarar mı bu yöntem. Teşekkürler.
@ismailaricioglu
@ismailaricioglu 4 жыл бұрын
Bilgiyi sıkıştırabilir miyiz? Hangi yöntemler kullanılabilinir? (Diferansiyel, pisagor üçgeni, kök alma, vb yöntemlerle büyük verileri sıkıştırabilir miyiz?) Bir de kendi çalışmalarımla bulduğum bir şey var: - 25' in kare kökü 5 - 36' nın kare kökü 6 - 25 ile 36 arasındaki fark mutlak sayı olarak 11 - ardışık köklerin toplamı 5+6=11 - karelerinin farkına eşit çıkıyor Birbirini takip eden tüm tam sayılarda sonuç aynı çıkıyor. Asal çarpanlara ayırmada bir çeşit fonksiyon olarak kullanılabilinir mi? Bu yöntemle belkide sınırsız veri sıkıştırmayı gerçekleştirebiliriz. Emekleriniz ve ilginiz için teşekkürler.
@NeandertalAcademyNA
@NeandertalAcademyNA 4 жыл бұрын
Sıkıştırmanın ana fikri belli. Sıkıştırılacak bilgiye göre basit aritmetik işlemlerden tutun bir çok yöntem üretilebilir. Bu sebeple özel bir matematiksel kavram yok. Önemli olan kabul görüp genel sistemle uyumlu olması.Bir yöntem bulmanız güzel. Ama yine de bizden bir kavram isterseniz; bilgi saklama, kodlama, sıkıştırma vb konusunda tensörler çok kullanışlıdır.
@ismailaricioglu
@ismailaricioglu 4 жыл бұрын
@@NeandertalAcademyNA Yanıtınız için teşekkürler.
@kelbiray
@kelbiray 4 жыл бұрын
a²-b²=(a+b)(a-b) eşitliğinde a ile b'yi ardışık alarak a-b'yi 1'e eşitlemiş oluyosunuz. Maalesef yeni bi şey bulmadınız :(
@NeandertalAcademyNA
@NeandertalAcademyNA 4 жыл бұрын
Yorumunuzun devamı varmış görememişiz. Özür dileriz.
@ismailaricioglu
@ismailaricioglu 4 жыл бұрын
@@kelbiray Teşekkürler :)
@nightiery
@nightiery 4 жыл бұрын
Hocam algılayabildiğimiz en küçük artış(dx,dy) ile plank sabiti arasında bağlantı olabilirmi ?
@NeandertalAcademyNA
@NeandertalAcademyNA 4 жыл бұрын
Planck Sabiti başka bir şey. Sanıyoruz "Planck Uzunluğu" demek istediniz. Diferansiyellerin büyüklükleri seçilen türevlenebilir fonksiyonlara özeldir.Fonksiyonun özelliklerine göre değişirler.Böyle bir bağlantı kurmak hata olur. Ama bilinen en küçük mesafe Planck Uzunluğu'dur diyebiliriz.
@nightiery
@nightiery 4 жыл бұрын
@@NeandertalAcademyNA Açıklama için çok teşekkür ederim .Daha uzun süre kafamı yorabilirdi. En küçük değişim sözünü fazlaca düşünerek her fonksiyonun kendine özel durumunu dikkatimden kaçırdı.
@mehmetmurtazaklc
@mehmetmurtazaklc 4 жыл бұрын
süreksizlikten kalan nokta ifadesi net değil açıklama yapar mısınız lütfen?
@NeandertalAcademyNA
@NeandertalAcademyNA 4 жыл бұрын
Çok bilinen bir geometri olduğu için anlatım kolaylığı açısından smooth olmayan yani köşeli bir geometri olan kare seçilmiştir.Köşelerde süreksizlik olduğundan ( köşeler 90 derece olduğu için iki veya daha fazla nokta ile sağlanan yumuşak-smooth- geçişli komşuluk ilişkisi yok) türev yoktur.Bu durum atlanmaması için çizgiler noktalar olarak gösterildiğinden köşe ve kenarlar boş kalmıştır.Türev buralarda sıfırda diyebilirdik ama türevi yıllarca eğim olarak öğrenen arkadaşlar için yanıltıcı olabileceğinden türev yok diyoruz. Çünkü eğim sıfırla, türev sıfır demek gerçekte aynı şey değil.
@CanErtugay
@CanErtugay 4 жыл бұрын
Bu durumda bir şey sormak istiyorum. Eğer dx asla bir nokta değil ise ve en az iki noktadan oluşması gereken bir mesafe ise dx için Planck uzunluğu yakıştırması yapmak çok mu saçma sizce?
@NeandertalAcademyNA
@NeandertalAcademyNA 4 жыл бұрын
Bağımsız değişken diferansiyeli dx'in en küçük haline böyle bir yakıştırma yapmakta özgürsünüz.Ama ispat edebilir misiniz bilemeyiz. Burada dx aslında "en küçük olarak" en az 2 nokta olsa da skaler ve doğrusal olduğu için her zaman öyle olmayabilir. Örneğin; bir doğrusal hat üzerinde( örnek: bir hız zaman eğrisinde hızın sabit olduğu bir aralıkta) dt bağımsız değişkeni çok büyük değerler alabilir.Bu sebeple dx veya dt'ye Evren'de en küçük mesafe olarak bakmaktan daha ziyade, ilgili fonksiyonun en küçük doğrusal bağımsız değişken değeri olarak bakmak daha doğru olur.
@CanErtugay
@CanErtugay 4 жыл бұрын
@@NeandertalAcademyNA cok makul cevabınız, cok teşekkür ederim.
@ramazangok5583
@ramazangok5583 4 жыл бұрын
yarı türev ile bir soru soracaktım.f(x)=x fonksiyonunun x'e göre tam türevi df/dx=1 yarı türevi d^1/2/dx^1/2=x^1/2 Aynı zamanda f(x)=x^1/2 için x e göre yarı türevi 1 olmalı peki bu yarı türevi sayı kümelerinde ki ilişkiye uyarlarsak irrasyonel eksenlerde işler kökü 1 olan rasyonel doğru gibi işlemediği için türevleri de farklı mı olmuş olur? yani kısaca x doğrusuna göre 1 e ulaşmak için x'in tam türevini, irrasyonel eksene göre yarı türev almış olduk.x doğrusunda ki tam türev irrasyonel doğruda yarı türeve denk geldi.Bu kalibrasyon sayı kümelerinin ilişkisinden mi kaynaklandı? Yalnız benim kafamı karıştıran bir yer var sonuçta yarı türev derecesi 1/2 olan diferansiyellerin bölümü olmuş oldu.Fakat irrasyonel tüm eksenler (2 boyut için tabiki kök1 kök2 kök3 gibi) derecesi 2 olan eksenlerden oluşuyor. aynı şekilde cbrtx in 1/3 dereceden türevi tam 1 noktaya tekabul ediyor biraz uzun oldu kusura bakmayın teşekkürler
@NeandertalAcademyNA
@NeandertalAcademyNA 4 жыл бұрын
Sorularınıza zaman ayırıp bakmak lazım. Ayrıca yazdığınız x fonksiyonunun yarım türevini yanlış yazmışsınız gibi. Sanki bölümde gama(1/2) yani bir karekök pi olmalı. Ayrıca biz "yarım türev söylemini" hatalı buluyoruz.Belki ilerde mantığını anlatan bir çalışma yapabiliriz.Size kolay gelsin.
@ramazangok5583
@ramazangok5583 4 жыл бұрын
evet haklısınız ama işler orada karışıyor Aynı şekilde x'in 2. yarı türevi 1 oluyor o da gerçekten değişik.
@NeandertalAcademyNA
@NeandertalAcademyNA 4 жыл бұрын
Doğru hesaplamış olduğunuzu varsayarak: Eğer 1 çıksa bile bu ikisi aynı 1 değildir.1 kavramını sayılar kümesinde yeri mutlak olan bir sayı olarak düşünmeyin. 1, bulunduğu boyutun birimi, tabanı, kökü olabilir.Bu sebeple farklı şeyleri temsil edebilir. Örneğin; 0. boyutta 1 noktayı, 1. boyutta 1 birim uzunluğu, 2. boyutta 1 birim alanı,3. boyutta 1 birim hacmi temsil edebilir. Hepsi 1 ama farklı şeyleri temsil ederler.
@ramazangok5583
@ramazangok5583 4 жыл бұрын
@@feonaryus evet çok doğru dedin Ama benim merak ettiğim birşey var Bu n. dereceden türev için n=i Gibi bir sanal sayı olursa nasıl bir tanımı olur? Daha doğrusu i sayısal bir nicelik midir? Desek daha doğru olur İnternette birkaç kaynakta f(x)=x Fonksiyonunun x e göre i. Türevi baya karmaşık bir hal alıyor Tabi ki aklımda fikir yok değil :) Belli ki x yapısının tam türevi √x yapısının yarı türevine (x yapısına göre) denk geliyor aynı şekilde xi yapısının (tam emin değilim ama) i. türevine denk gelmeli Tabi ki benim kendi fikrim bu
@ramazangok5583
@ramazangok5583 4 жыл бұрын
İlk başta şöyle söyleyeyim.Ben hep matematik dünyasına küçükte olsa bir katkı sunmak istemişimdir.Ama tabi ki bu böyle kolay bir şey değil. Bu kanalı daha yeni tanıdım.Neredeyse 3 aydan fazla olacak.KZbin da gezinirken önerilenler arasında kg nin yeni tanımı nedir? videosu çıktı.Normal de bu tür videoları sevmem çünkü geçmişte bununla ilgili yapılan videolar anlamsızlıktan ibaretti.ama video ya girdim.Gerçekten çok mantıklı bir şekilde kg biriminin neden değişmesi gerektiği anlatıldı. Yorumlara baktığımda da az sayıda yorum ve izlenme olduğunu görünce anladım kanalın niteliğini.Ve hakettikleri değeri biraz olsun ben de katkı sağlayayım diye üye oldum. Sonra dördey videosu ilgimi çekti Normal de önceden de dördeyleri az çok bilirdim.Video da karmaşık sayılar bölümünü görünce Serinin 1.ni izledim. ilk izleyişimde pek birşey anlamadım.2. İzleyişte birşeyler kayda girdi.Yani kısaca bu fikri kanala borçluyum.Ya tabi ki bir fikir olabilir de olmayabilir de Ama nedense kendimce düzgün bir açıklama yapmadan içimden atmak istemiyorum Teşekkürler
@ramazangok5583
@ramazangok5583 4 жыл бұрын
e posta da bir problem mi var? gönderdiğim mailler görülüyor mu?
@NeandertalAcademyNA
@NeandertalAcademyNA 4 жыл бұрын
Sizde hak verirsiniz ki sürekli mail başında duran bir elemanımız yok.Belli aralıklarla kontrol edip cevaplandırıyoruz.Mailiniz cevaplandırıldı. Ayrıca mailinize 25 dakika içinde cevap vermiş oluyoruz. Bu cümleleriniz biraz bize haksızlık gibi.
@ramazangok5583
@ramazangok5583 4 жыл бұрын
Size birşey söylemedim Mailin sisteminde problem var sanırım gitmedi 1. Mesajım
@ramazangok5583
@ramazangok5583 4 жыл бұрын
O yüzden yani size bir atıf yok 1. Maili attım fakat silindi nedense
Limit ve Süreklilik 2- Limitin Matematiksel Tanımı
23:56
Neandertal Academy NA
Рет қаралды 5 М.
Türev uygulamalarına giriş
9:26
Neandertal Academy NA
Рет қаралды 27 М.
When you have a very capricious child 😂😘👍
00:16
Like Asiya
Рет қаралды 18 МЛН
小丑女COCO的审判。#天使 #小丑 #超人不会飞
00:53
超人不会飞
Рет қаралды 16 МЛН
Kalkülüs, Türev Nedir
23:19
MathProf
Рет қаралды 24 М.
TÜREV NEDİR?
19:12
Ecem Yılmaz Matematik
Рет қаралды 230 М.
Application of Calculus in Backpropagation
14:45
Orblitz
Рет қаралды 23 М.
7 Outside The Box Puzzles
12:16
MindYourDecisions
Рет қаралды 472 М.
Matematiği Anlamak-3-(Fourier Dönüşümü)
19:33
Neandertal Academy NA
Рет қаралды 7 М.
Zekanızı Zorlayacak Oxford Kabul Sorusu! (Oxford Admission 2012-Q6)
13:05
Tunç Kurt Matematik
Рет қаралды 301 М.
Tarihin En Önemli İcadı: TRANSİSTÖRLER!
9:23
Bebar Bilim
Рет қаралды 1,3 МЛН
TÜREVİN TANIMI
42:58
Mustafa Yağcı
Рет қаралды 509 М.
Sayılar-1- Irrasyonel ve Kompleks Sayılar
28:53
Neandertal Academy NA
Рет қаралды 18 М.
Limit ve Süreklilik-1
16:18
Neandertal Academy NA
Рет қаралды 7 М.
When you have a very capricious child 😂😘👍
00:16
Like Asiya
Рет қаралды 18 МЛН