TÜRK İŞİ OKULDA EĞİTİM

  Рет қаралды 163,559

Neo & Toprak

Neo & Toprak

Күн бұрын

Türk eğitimi sistemini yine şaşırtmıyor.
evrenselkume.com/ İNCELEMENİZİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM.
Kanalıma Abone Olmayı Unutmayın ► goo.gl/zjnLLW
KATIL BUTONU İLE DESTEK ► www.youtube.co...
bCBxyQqXPk_Q6vQ/join
İnstagram ► / neotoprak_
Twitter ► goo.gl/ksxYy9
Facebook ► / neo-1428643457232067
İzlediğiniz için teşekkürler. Görüşmek üzere..

Пікірлер: 712
@neovetoprak
@neovetoprak Жыл бұрын
Uzun zaman oldu be bu konuları konuşmayalı dimi? Okullar nasıl gidiyor? neler değişti? kaçırdığım noktalar var mı? yoksa hala tahtada yazanı defteremi yazıyorsunuz? :)))
@selahattinozdemir2889
@selahattinozdemir2889 Жыл бұрын
Aynı değişen bişey yok
@selahattinozdemir2889
@selahattinozdemir2889 Жыл бұрын
Sadece daha zorlaştı
@sutlucikolata350
@sutlucikolata350 Жыл бұрын
Okumayalım diye ellerinden geline yapıyolar
@veronica.505
@veronica.505 Жыл бұрын
Kitaptaki lerle beraber yazıyoruz
@escape142
@escape142 Жыл бұрын
.d maalesef
@sude11
@sude11 Жыл бұрын
Uzun süre sonra sizden değerli hiç kimse yok demiş GÖZLERİM YASARDİİİ
@KayseriliHarry
@KayseriliHarry Жыл бұрын
SNWOHAGQSO BENİMDE
@eminguvenc3418
@eminguvenc3418 Жыл бұрын
Altıma oturdum
@eminguvenc3418
@eminguvenc3418 Жыл бұрын
Pardon osurdum sude hahahaha
@gokyuzum.sennnn35
@gokyuzum.sennnn35 Жыл бұрын
_“Eğitimime, okul yüzünden uzunca bir süre ara vermek zorunda kaldım.”_ - Türk Genci
@degisim1955
@degisim1955 Жыл бұрын
Hayatin yok
@vargas44
@vargas44 Жыл бұрын
kanka sen niye heryere özlü söz yazmaya çalışıyorsun
@FehimPasa
@FehimPasa Жыл бұрын
KZbin Türkiye'nin Yorum Fatihlerinden Biri Biat Edin.
@degisim1955
@degisim1955 Жыл бұрын
@@FehimPasa özgün olmayan bos yorumlar aw
@trrtrrr1409
@trrtrrr1409 Жыл бұрын
dayı ben seni sadece shorts'da çıkıyorsun sanıyordum, oysa sen normal videolara da bakıyormuşsun. bu nasıl bir işsizliktir, türk genci eğitimine okul yüzünden uzun süre ara veriyorsa sen de bu işsizliğin yüzünden ara veriyorsun.
@YusufCavli
@YusufCavli Жыл бұрын
Lise son sınıfım, bu sene sınava hazırlanmak için dershaneye yazılıp liseyi açıktan bitirmeyi planlıyordum. Okulum evimden çok uzak olduğu için yurtta kalıyordum, zaten açığa alacağım diye yurttan ayrılma dilekçemi verdim ve dershaneye yazılıp açık kayıtlarının açılmasını beklemeye başladım. Sonra bi anda açığa geçişleri hayvan gibi sınırlandırdılar, yaptığım ilk şey okulumun yurt müdürünü arayıp yurtta yer sormak oldu ama kontenjan kalmamış, evimin yakınındaki okullarda da yine aynı şekilde kontenjan yok, şimdi sayın milli eğitim bakanımız sağolsun günde 5 saat otobüs yolu yaparak üniversite sınavına hazırlanıyorum. Hayatımdan 1 sene çaldığınız için teşekkür ederim.
@enur_
@enur_ Жыл бұрын
ayni durumdayız ve üstüne dershane de eklenince ders çalışmaya zaman kalmiyor tam bı zaman kaybı
@YusufCavli
@YusufCavli Жыл бұрын
@@enur_ evet öyle ne kendime ayırabileceğim vaktim oluyor ne de ders çalışabileceğim, bir seneyi nasıl geçireceğimi bilmiyorum
@gulefekan4218
@gulefekan4218 Жыл бұрын
Aga be üzdün,senin gibi çabalayan vatandaş görünce utanıyorum çevremdeki arkedeşlerimden.Burda o kadar çok ımkanları var ama gidip nargıle içip cavur sik*yorlar…
@enur_
@enur_ Жыл бұрын
@@YusufCavli bunlari bizlere yaşatanlara hakkım helal değil.
@adrenokortikotropik_0
@adrenokortikotropik_0 2 ай бұрын
​@@YusufCavli Neler yaptın? Umarım ki kazanmışsındır. :(((
@artenedt
@artenedt Жыл бұрын
Geçen yıl okullara verilen ödenek bu yıl verilmedi, anaokuluna verilen kahvaltı uygulaması kaldırıldı. Okulların çoğunluğuna hizmetli ve güvenlik görevlisi verilmedi bu yıl. Okullar tasarrufa gitmek için sınıflardan bazı lambalar söküldü. Bu yıl ders kitabı dışında tek bir kitap dahi verilmedi. Ders kitaplarının içeriklerini o bölümün mezunu bile olmayan yandaslarin isimleriyle dolu. Daha anlatılacak dünya kadar sıkıntı var.
@SHACOLOMASTIC
@SHACOLOMASTIC Жыл бұрын
Ders kitabı dışında verilecek kitapları "tasarruf" için sadece on ikilere vereceklerini biliyorum ben. On ikinci sınıfım ve daha verilmedi bu arada. Geçen sene de ilk sınavlardan önce mi ne vermişlerdi
@quii7971
@quii7971 Жыл бұрын
gerçekten kitaplarin icerigi oldukca gereksiz uzerine baska kaynak almamiz yasaklandi hem yasakliyorlar hem de alabilecegimiz herhangi bi kaynagin kalitesinde kitap çıkarmıyorlar onu gectim kitabin uzerine kalem oynatmıyorum bile gelecek yilki ogrenciler bu kitabi alacak diye..
@artenedt
@artenedt Жыл бұрын
@@quii7971 kitapları hazırlayanların profillerini tek tek inceliyorum mesela çok iyi kaliteli insanlarda var, Halil inalcik gibi değerli tarih hocasından alınmış bilgilerde var. Ama ilk okul Türkçe kitabını bir inceliyorum rezalet Allah aşkına sema maraşlı'nın adı var. Yahu bu kadının düşünce yapısı belli, bu kadın küçük yaşta evliliği destekleyen birisi. Okuduğunu iddia ettiği üniversite ne olduğu belli. Bu insanin yazılarını çocuklara okutacağız gerçekten içler acısı durumdayız. Her aile kitaplarda kaynakçalarda ki isimleri araştırmalı. Çocuklarımıza pedagojik eğitimli insanların mı, bilim insanlarının mı yazıları okutuluyor. Yoksa hangi düşüncelere sahip olduğu belli olmayan üniversite mezunu bile olmayan insanların yazıları mı okutuluyor. Ders kitaplarının içeriğinin neden içler acısı olduğunu buradan yola çıkarak bulabiliriz aslında.
@enesmail
@enesmail Жыл бұрын
Geçen sene seçime bir iki hafta kala tekrar dağıtmışlardı o israf değilmiydi 3 haftada ne yapcaz kitabı
@marcusclarkson5520
@marcusclarkson5520 Жыл бұрын
@@quii7971 nasıl yasaklandı? Yaptırımı ne olabilir ve kaynak aldığını nereden anlayacaklar?
@narem777
@narem777 Жыл бұрын
Fen lisesinde okuyan son lise öğrencisi olmama rağmen yine de kendimizin çalıştığı zamanlar olmak zorunda ve bu devamsızlık da bize denk geldi bi 2006-2007'liler olarak bi yüzümüz gülmedi ya
@herrybearft
@herrybearft Жыл бұрын
Aynen aga sen tyt yi ayt yi bitirmişsin koni bazlı olarak nabicam ben 8 saat veya hiç birmemişsin başlaman lazım hop -8 saat daha çok saçma konuyu bilmedikten sonra okula gitsem ne olur gitmesem
@TolgahanAyrim132
@TolgahanAyrim132 Жыл бұрын
Harbi biz baya şanssız olduk. 9. Sınıf pandemiye denk geldi temelimiz yok. Şimdi de bu saçmalıklar.
@WRre67
@WRre67 Жыл бұрын
Bakanlık kaynak kitap yasak diyor ama tüm okullarda başka kaynak kitaplar kullanılıyor.Çünkü devletin verdiği kitaplarda hiçbir şey yok.Mesela bizde masal dersi falan eklemişler masal falan yapmıyoruz o derse hangi hoca giriyorsa o hocanın dersini yapıyoruz.
@shrodanza6583
@shrodanza6583 Жыл бұрын
sözelcisn sanırım knk
@QinPuyi
@QinPuyi Жыл бұрын
mebin kitabına laf atanı yakarım mk geçen sene 12. sınıf fiziğe bakmıştım mesela, süperdi olum kitap. boş yapmayın çalışın
@Mduruwsq
@Mduruwsq Жыл бұрын
Masal anlattırıyor hoca o derste bize çok saçma bence
@Toprak1907FB
@Toprak1907FB Жыл бұрын
Dediğin şey bizim okulda var.Nerdeyse tüm hocalar kaynak kitap aldırıyor ve bu kaynak kitaplar en düşük 250-300 tl.Almak zorunda değilsiniz diyorlar ama almazsan o derste hiç bir şey öğrenemezsin demektir.İçimden diyorum lan bu devlet okulu değilmi neden para vermeden hiç birşey öğrenemiyorum diye.
@quii7971
@quii7971 Жыл бұрын
​@@Toprak1907FBevet haklısın ama devletin verdiği kitaplar ile de nereye kadar öğrenebiliriz ki cok yetersiz
@camilenn
@camilenn Жыл бұрын
Edebiyat öğretmenimizin güzel bir sözü var. "Bir ülkeyi geliştirmek ya da batırmak istiyorsanız eğitim sistemine el atmalısınız."
@StroWberryO
@StroWberryO Жыл бұрын
+Abi sayısalcıyım AYT den edebiyat yapmak zorunda değilim ama 5 saat edebiyat zorunlu ve 70 ortalama üstü almam lzm. +Yazılı sınava gireceğiz ama asıl sınavlar çoktan seçmeli olacak. +Kursa param yetmiyor okulun kendi kurslarınıda ekonomi kötü diye kapattılar. +9. Ve 10. Sınıfta ilahiyat okumamama rağmen din,Arapça,peygamber hayatı gördüm ( Arapça dewamke) +11.deprem iliyiz sınava 7 gün kala haber vermişlerdi olmayacağını söylemelerine rağmen ( Ramazan ayıydı,okula gidinceye ders anlatmıyorlardı okula gelmeye tenezzül etmiyorlardı öğretmen hazretleri ) aynı zamanda sınav olurken görevli öğretmen sınava çalışmanızda yapamazdınız diye bizle bütün sınav boyunca dalga geçti sınavı zor sormuşlardı… +Öğretmenler atanmıyor ama bizim 9,10.sınıfta fizik ve kimya öğretmeni yoktu yarım yamalak!? +Saat 8:20 de derslerin başlaması gerekmesine rağmen müdür hazretleri bizi 8:30 geçe derse gönderiyor ( o sırada forma kontrolü ve bize hakaret etme durumu söz konusu) ve teneffüsümüzden alıyorlar. +Doğuda açıktan okuyabilen kızların hayatını mahvettiler.
@StroWberryO
@StroWberryO Жыл бұрын
1 gün 24 saat 12.sınıfa giden bir öğrenci 8 saat uyuyup 8 saat okula gidip +1 saat okula hazırlanırsa geriye 7 saati kalıyor eve dönüş banyosu,lavabosu,molası,sosyalleşme ( Aile fertleri veya arkadaşlar ) geriye 3 saat kalıyor okul ödevi okul dersleri derken çünkü af yok ve edebiyattan 70 üstü ortalama alman lazım ve 3 ders üstü kalamazsın YKS ye çalışamazsın uyku saatinden 1 saat alsan işte yazı yazarsan geç olur konu çalışamazsın reklam fln yani TÜRKİYE ŞARTLARINDA YARASA OLMAMIZ BEKLENİYOR BİZDEN!!!
@vargas44
@vargas44 Жыл бұрын
umarım güzel bi üniversite kazanırsın 💓💓
@StroWberryO
@StroWberryO Жыл бұрын
@@vargas44 Allah razı olsun kardeşim sende inşallah
@vargas44
@vargas44 Жыл бұрын
@@StroWberryO amin kardeşim 😍
@n1nj442
@n1nj442 Жыл бұрын
Forma kontrolü için bütün okulu dışarı çıkarıp tekrar içeri sokmak dünyanın en saçma şeyi.
@themanwhosavedtheworld236
@themanwhosavedtheworld236 Жыл бұрын
Bence okul dediğimiz şey insanları bir şeyle meşgul etme kurumundan başka bir şey değil. Okulda, hele hele ilkokul sonrasında aldığımız eğitimin %90ı sınavdan sonra unutulacak çöp. Eğitim sistemimiz de tamamen üniversite kazandırmaya yönelik saçma sapan bir yapı. Öğrenciye kendini geliştirmesi için imkanlar sağlanması lazım bilgi yüklemesi yapmak yerine. Üniversitelerde de geçerli bu bu arada. Askerliği ve iş hayatını uzatmak için lise 5 yerine okunan bir yer haline geldi üniversitelerimiz
@muhonaber6303
@muhonaber6303 Жыл бұрын
haklısın ama eğitim sistemimiz kötü olmak zorunda. "Coğrafya kaderdir" sözü burda da geçerli. Dünyanın en kalabalık genç nüfusuna sahip ülkelerden biriyiz. Bu sene sınava 4 milyon kadar kişi girmesi bekleniyor. Bunların arasından başarılı öğrencileri seçmek gerekiyor. Ve mecbur öğrencilerin yemeden içmeden ders çalışmasını gerktiricek bir sınav türü tercih ediliyor. Her sene sistemin değişmesinin sebebi de bu. Her değişimde daha da zorlaşıyor. Yani finlandiya sistemini falan Tr de uygulamak teknik olarak imkansız. Tr gibi Hindistan gibi ülkelerin eğitim sistemi hiç bir zaman iyi olamaz. Dedelerimiz çok üremiş bu sebepden.
@uranuskim25
@uranuskim25 Жыл бұрын
@@muhonaber6303 eğitim sistemimiz kötü olmak "zorunda" falan değil. Başaramadığımızı kabul etmeliyiz sadece. Başarılı bir eğitim sistemimiz yok. Olamaz değil, yok. Kader kurbanı mantığından da çıkmak gerek. Nüfus evet etkili bir etmen ama her şeyi nüfusa bağlamak da kaçamak bir düşünce yapısı.
@muhonaber6303
@muhonaber6303 Жыл бұрын
@@uranuskim25 Tabii ki de şu anki eğitim sisteminden çok daha iyi bir sistem geliştirilebilir. Ama bu Finlandiya tipi bir sistem olamaz. Demek istediğim Finlandiya'da ki gibi bol vakitli, sınavlarda temel cibirsel ifadelerin sorulduğu bir sistem getirilirse ilk sene otuz bin birinci çıkar.
@kvanc5066
@kvanc5066 Ай бұрын
​@@muhonaber6303 Sınav sisteminden bahsetmişsin de memlekette herkes üniversite okuyacak doktor, avukat, mühendis olacak diye bir kaide mi var.? Zaten binlerce mezun ortalıkta kol geziyor hala daha neden bu fakülteler mezun vermeye devam ediyor anlamıyorum.. Devlet her ile üniversite kurmak yerine meslek liselerine gerekli yatırımı yapmalıydı.. Ayrıca en büyük sıkıntılardan olan ülkenin kanayan yarası iş güvenliği için de komisyon kurup gerekli tedbirlerin alınması için belirli periyotlarla denetim yapılması gerekliydi.. Ancak maalesef artık iş işten geçti..
@Imyoung.
@Imyoung. Жыл бұрын
Gerçekten çok zor, gerçekten. Hani ülkenin sadece eğitimi veya ekonomisinin kötü olması gerçeğini de geçtim iyice boka saran siyasetle daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum. Zaten ülkedeki gençlerin en az %90inda psikoloji diye bir şey kalmadı, üstüne ailelerin hiçbir "gelişme"den haberleri yokken notlar, üniversiteler hakkında baskı kurmaya çalışmaları çok daha kötü. Çünkü bu ülkede ailesine yük olmadan güzel yerlerde okumak ve çalışmak isteyen öğrenciler de var. Benim annem babam 60 yasinda sırf ben okuyayım diye sabahtan akşama kadar çalışırlarsa ki yine de maaşları hiçbir şeye yetmezse ben kendime de daha çok yuklenirim. Ama insanın da bir sınırı vardır..yani bilmiyorum çok bölük pörçük anlattım ama mesela bakıyorum şu an 7 8 yaşında cocuklara, acıyorum yani. Ki bende onlardan sadece 6 7 yaş büyüğüm. O kadar karamsarim o kadar ümidim yok ki. Diyorum ki yeter artık, biraz ayağa kalkip kendimi geliştirmem gerekiyor, biraz hareket etmem gerekiyor, biraz çalışmam gerekiyor, umitleniyorum ama sonra eğitimden gram anlamayan bir adam saçma sapan kurallar koyuyor.
@hakanhatipoglu6412
@hakanhatipoglu6412 Жыл бұрын
Sırf değerli bu düşüncelerinden dolayı senin ve Türk gençliği için ağlayabilirim. Ama yalan söylemek istemiyorum. Çünkü artık ağlayamıyorum. Duygu, his hiçbir şey kalmadı. Robot gibiyim veya zombi gibi.
@ismailefesahingoz2266
@ismailefesahingoz2266 Жыл бұрын
Sıkıntı bu işte, Bir ülkenin her şeyi mo kötü olur anasını satıyım. Siyasetçisi ayrı bok, Yaşlısı ayrı bok, Genci ayrı bok, Mültecisi ayrı bok, Turisti ayrı bok, ekonimisi ayrı bok, Adaleti zaten yok. Ya ülkenin hiç mi iyi bir şeyi olmaz, ülkede tek iyi bir şey say dedi arkadaşım nefesimi aldım tam diyecektim bir şeyler inan aklıma gelmedi. Diyecek bir şey yok ben Bu hükumete de halka da hakkımı helal etmiyorum.
@banana53358
@banana53358 Жыл бұрын
👏👏👏
@marcusclarkson5520
@marcusclarkson5520 Жыл бұрын
Diğer gelişmiş ülkelerin eğitim sistemlerini tek tek analiz ettiğin bir video yaparsan çok güzel olur. Biliyorum uzun bir iş ama verimli olacağına inanıyorum
@Hitler-pw1fk
@Hitler-pw1fk Жыл бұрын
Adam ne ki analizetsin sen bu adamı ne sanıyorsun
@gogolaasigim
@gogolaasigim Жыл бұрын
Kesinlikle haklısın, şu an sınav öğrencisiyim ve devamsızlık çok zorluyor. Okuldan yeterli verim alamıyorum ve okul çıkışı etüte gidiyorum. Gündüz cidden vakit kaybı. Ayrıyeten sayısal öğrencisi olmama rağmen sözel derslerin yazılıları da olacak. Özel okullar gibi tolerans da tanınmıyor yazılılarda. Kaldı ki bu yıl yazılıların ortak yapılması söz konusu. Cidden zor.
@imrandom-mw9bw
@imrandom-mw9bw Жыл бұрын
Allah sabır versin
@n1nj442
@n1nj442 Жыл бұрын
Bizim edebiyatçılarımız sınavda tyt Türkçe ağılıklı soracaklardı ama şimdi ortak sınav saçmalığı da geldi o da yalan oldu. Biz 2006'lıların çektiği nedir bu sistemden.
@gogolaasigim
@gogolaasigim Жыл бұрын
@@n1nj442 cidden, zaten 9. Sınıfımız olmadı. 11. Sınıfın 2. Dönemi deprem bölgesinde olduğumuz için çöp oldu. Lise namına adam akıllı hiçbir şey yaşamadık.
@Monika-cc7hg
@Monika-cc7hg Жыл бұрын
11. Sınıf dil öğrencisiyim. Trajik bulduğum olaylardan bir tanesi (ki bu o kadar da yeni birşey değil) bizim 1 yıl boyunca hazırlandığımız YDS sınavından full yapsak dahi eğer matematikten 25-30 gibi iyi bir net çıkaramıyorsak gerçekten iyi bir üniversiteye (İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi vs.) gidemeyecek olmamız. Nitekim sayısal öğrencisi gelip matematikten iyi netler çıkarıp 70 civarı bir YDS neti yaptığında çok rahat bizim önümüze geçebiliyor. Sistemimiz bizi kendi yeteneklerimizin farkına varma ve bunların üzerine eğitip bağımsız ve topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmek gibi amaçlar gütmek yerine "matematiği iyi olan geçer" kafasında. Evet matematik gerçekten önemli bir ders ve tüm hayat, evren dediğimiz kavramların içinde dahi matematik hakim ancak herkes bunu sevemiyor veya merak etmiyor. Bu da yine sistemin hatası aslında... Konuşulacak çok konu var :') Ayrı olarak söylemek istediğim diğer birşey 1:32 Deki örnek ile yakın olduğunu düşündüğüm bir gelişme. Bu dönem 6 ve 9. Sınıflarla uygulanıp sonradan genele taşınmak üzere Almanca derslerinin yerine Arapça, aynı şekilde de 4 saat zorunlu din dersi getirildi. Çok merak ediyorum şu ülkede bu kadar mülteci sorunları ve arap kültürünün o mükemmel (!) Yapısını göz önünde bulundurursak, kaç kişi gerçekten bu dili severek merak ederek o dersi işleyecek. Din dersi de ayrı mesele tabii, hiç olmaması gereken bir dersin zorunlu olup iki katına çıkması bizi çok ileriye taşıyacak olsa gerek :)
@bluejeans458
@bluejeans458 Жыл бұрын
Bende bu sene dil bölümünü seçicem ve bu sayısalcıların dil yapıp bizim önümüze geçmesi beni çok üzüyo ve sinirleniyorum ayrıca dilciler sınavda ydt fullese bile boş tyt matematikte bitiyor her şey.. söylenecek o kadar şey var ki bu ülkede dilciler yok sayılıyo
@Monika-cc7hg
@Monika-cc7hg Жыл бұрын
@@bluejeans458 Maalesef öyle evet. Ancak eğer gerçekten ilgilendiğin ve sevdiğin bir bölüm olunca az çok telafi edebiliyorsun aradaki farkı. Matematik de şart tabii ki, hevesini kırmamaya çalış. Sana şimdiden başarılar dilerim :)
@bluejeans458
@bluejeans458 Жыл бұрын
@@Monika-cc7hg Teşekkürler ne olursa olsun matematik yapmak lazım
@bahaozsoy3690
@bahaozsoy3690 Жыл бұрын
​@@bluejeans458dilciysen olmuyor o olay sayısalcı eşit ağırlığın önüne geçiyor.
@livingwithghos7s
@livingwithghos7s Жыл бұрын
Dostum ben de dil öğrencisiyim fakat birazcık dişini sık ve matematiğe çalış zaten üniversitede istersen hiç matematik çalışma ama sana bi dost tavsiyesi vereyim elinden geldiğince matematik çalış çünkü zaten YDS'den 70-74 net üzeri yapacaksın (İngilizceye gerçekten meraklıysan ve yapabiliyorsan). Ve zaten sınavda belirleyici olan YDS değil matematik olacak (Ben de 11.Sınıfım)
@_ideatrash
@_ideatrash Жыл бұрын
Neo çok yorulduk hepimiz... herkeste bir bıkkınlık bir bitkinlik bir kahır... herkes çok depresif çok öfkeli. Eskiden sakin sakin eleştirirdim çevrem solcu musun lan gebertirim seni falan derdi... şimdi boşladım tamamen, sorulmadıkça yorum yapmıyorum. Taktir ediyorum halen yorulmadan konuyu ele almanı... benim kafam çok doldu, inandığımı savunsam da uzun süredir zombi gibi geziyorum... üniversiteliyim, sınıf atladım bir kez şanslıydım, benden bir iki yaş küçük geleceği parlak tanıdığım lise sondaki arkadaşlar ne kadar yorulup bezdi anlatamam... çok üzülüyorum keşke elimden bir şey gelse...
@dnbsvitkona3802
@dnbsvitkona3802 Жыл бұрын
Neocum valla fen lisesi mezunuyum ama 12. sınıfta matematiği okulda değil youtubedan öğrendim. Yorumsuz ya bu kadar kötü bir sistem olamaz doğrusu. Yine de benden küçükler varsa yılmasınlar lütfen çalışın mutlaka her öğrendiğiniz lazım olacaktır🙏
@ballorannminireenas2306
@ballorannminireenas2306 Жыл бұрын
9.sınıfım korkuyorum bu sistemden bende fen lisesinde okuyorum
@dnbsvitkona3802
@dnbsvitkona3802 Жыл бұрын
@@ballorannminireenas2306 korkmaktan ziyade mücadele etmek daha iyi olacak. Sen yeter ki çalış zaten her şey hallolacak. Kendine bir yol çiz ve ona ulaşmaya çalış bu yeterli. Bunun yolunda da illaki geçmen gereken işine yaramayacak dersleri de geçmen gerekecek ama cidden şikayetlenmenin bir faydası yok doğrusu. Bazen bazı şeylere katlanmak gerek. İyi şanslar umarım her şey senin için güzel olur.
@ballorannminireenas2306
@ballorannminireenas2306 Жыл бұрын
@@dnbsvitkona3802 teşekkürler
@apheliossama9388
@apheliossama9388 Жыл бұрын
Nereyi kazandin
@dnbsvitkona3802
@dnbsvitkona3802 Жыл бұрын
@@apheliossama9388 Hacettepe tıp
@Konkov7840
@Konkov7840 Жыл бұрын
Bir öğrenci olarak ortalama altı yaşam için çalışıyorum doğu-büyü-oku-meslek sahibi ol-evlen-çocuk yap -öl
@arabalarvearaclar1508
@arabalarvearaclar1508 Жыл бұрын
TR de yaşamın kısa ve net özeti 👍👍. Ben kendim için evlenmeyi ve çocuk yapmayı düşünmüyorum o ayrı konu. Benim için 5 yaşam temeli oluyor bu şekilde 👍👍
@reydelamusicaa
@reydelamusicaa Жыл бұрын
biz bittik arkadaşlar ne olursa olsun asla düzelmeyecek 20 yıl içinde her şeyin içine yaptılar. Bir 20 yılda daha düzelmez biz gerçekten bittik....
@irmakistiyorhuzur
@irmakistiyorhuzur Жыл бұрын
Hayır hala varız, ayaktayız ümidimizi kaybetmeyelim ve eğer ümidimizi kaybedersek işte o zaman ”bittik” içini korkutma sadece şuana ayak uydur ve ayakta kal ki sonra bu düzeni yıkıp arkamizdaki türk gençlerine ümit ol
@YahyaMertBuroğlu
@YahyaMertBuroğlu Ай бұрын
Aynen
@therealbaneva
@therealbaneva Жыл бұрын
Lise mezunu olup çatır çutur ingilizce konuşan hiçbir öğerncimiz yok
@ceren-zu9my
@ceren-zu9my Жыл бұрын
Abim öğrencileri boşver öğretmenler konuşamıyor kendi çapımda yabancı dil öğrenmeye çalışıyorum telaffuzum kötü diye hocaya sordum kelimeyi okuyamadı İnterneten bakıp video açtı
@expect_deli7074
@expect_deli7074 Жыл бұрын
12 sınıf hocalarımdan Allah razı olsun ilk haftadan itibaren bütün hocalarım tyt çalıştırmaya başladı imamhatip te olduğumdan dolayı meslek öğretmenlerimiz derslerinin yarısını test çözmemiz için bırakıyor bazı öğretmenler bütün derslerini de bırakıyor bazen umarım ilk yılımdan güzle bir üniversite kazabilirim
@burakk4447
@burakk4447 Жыл бұрын
Okul aslında anne babaların çalışması için dizayn edilmiştir. 8 saat okulda ders gereksiz. Ders saati 5 saate indirilmeli, çocuklara verilecek ödev miktarı arttırılmalıdır.
@Kh0as
@Kh0as Жыл бұрын
devamsızlık diye bir şey bence olmamalı, okulda öğrenmek isteyen oklula gider öğrenmek isteyen öğrenir ve sınava girer, okulu yetersiz gören evde çalışır okulda pratik yapar sınava yine girer, gitmek istemeyen gitmez ve bence çoğu kişi elenir. (5 dk üzerine düşündüm hatalı olması çok olası :D)
@MCR_Roblox
@MCR_Roblox Жыл бұрын
Hasta olan nasıl gelecek?
@p4wt48
@p4wt48 Жыл бұрын
​@@MCR_Robloxarkadaş zaten gelmediğimiz günler sayılmasın anlamında devamsızlık olmasın diyo
@Halilişkonun_babası
@Halilişkonun_babası Жыл бұрын
Bende ilk sene kazanamadım çok kötü bir sıralama yapmıştım. İkinci senemde evde hazırlandım ve ilk sene ki sıralamamı bayaa aşağı çektim ondan sonra da bir sene daha hazırlandım ve şuan ki bölümü ve üniversiteyi kazandım. Hiç bir zaman mezuna bıraktığıma da pişman olmadım çünkü çoğu arkadaşım online okumak zorunda kaldılar. Demem o ki canınızı sıkmayın arkadaşlar siz elinizden geleni yapın takdir Allah'ın. Bide şunu da eklemek istiyorum lisenin ve bu eğitim sisteminin bana hiç bir getirisi olmadı şuan ki konumumda olmanın tek sebebi ben ve KZbin ta ki bazı ders kanallarıdır.
@Mahmut-63-63
@Mahmut-63-63 Ай бұрын
Benimde hikayem seninki ile aynı.
@yusufhan_bulut53
@yusufhan_bulut53 Жыл бұрын
Teşekkürler.
@shoutouttomyhopeworld
@shoutouttomyhopeworld Жыл бұрын
4. 5. sınıftan beri değil 2. sınıftan beri İngilizce öğreniyoruz ama yine de doğru dürüst cümle kuramıyoruz
@Dilhun2
@Dilhun2 Жыл бұрын
Üniversite'de güzel sanatlara (resim) girmek istiyorum. Ama içine ettiğimin sistemi yüzünden bir tek çizimlere odaklanamıyorum. Çünkü üniversite sınavını da dikkate alıyorlar. Bence sadece yetenek sınavı olmalı ya da illah sınav olacaksa da genel kültür tarzında olmalı.
@Nergreed
@Nergreed Жыл бұрын
evet çizimcisin, ama sana boş boş sorular öğretmeye çalışıyorlar
@Dilhun2
@Dilhun2 Жыл бұрын
@@Nergreed :/
@Nergreed
@Nergreed Жыл бұрын
@@Dilhun2 demek istediğim, çizimle uğraşıyorsun ama bazı konuları alman gerekse bile, gerçekten hiç bir işine yaramyacak şeyleride öğretiyorlar
@Nergreed
@Nergreed Жыл бұрын
@@Dilhun2 mesela duyduğuma göre, güzel sanatlar fakültesine gireceğin zaman yetenek puanı ve yanında tyt puanıda gerekiyormuş
@Dilhun2
@Dilhun2 Жыл бұрын
@@Nergreed Aynen ben de ondan bahsettim. Yani şöyle gene tyt puanı düşük olup da giren kişiler var ama oldukça zor. Yani tyt'de de iyi bir puan olması gerekiyor.
@Pulsaar34
@Pulsaar34 Жыл бұрын
Türkiye youtube kanalı challenge yapsın "Bir günlüğüne Finlandiya oldum"diye biraz mutlu olsak yeterdi
@chlorophyll5771
@chlorophyll5771 Жыл бұрын
Neo abi selamm MEB’in yeni kararlarına dair araştırma yapıp bir eleştiri daha yapmanı öneririm çünkü bayağı şey oldu ki birkaçından sen bahsetmiştin: (belki benim de yanlışlarım olabilir) - Açıköğretime geçiş zorunlu nedenler haricinde kaldırıldı - Önceden okullar bütün yazılılarını kendisi yapabiliyordu ama artık 5.sınıflar hariç ortaokul ve lise gruplarına MEB her dersten birer tane kendisi ortak sınav yapıcak - Yapacakları sınav artık test şeklinde değil açık uçlu olacak - Devamsızlık affı kaldırıldı - Yıl sonu ortalaması 50’nin altındaysa öğrenci kalıyor (ortaokulda kalma yoktu) - Ortaokulda türkçen ortalaman 70’in altındaysa kalıyorsun
@barisbasoglu2836
@barisbasoglu2836 Жыл бұрын
lisede turkce ortalaman 70in altindaysa da kaliyorsun bunuda ekle
@nisayldirim
@nisayldirim Жыл бұрын
​@@barisbasoglu2836ortaokullar icin o
@ЭнесГок
@ЭнесГок Жыл бұрын
Eskiden de sınıfta kalma zardı. Özellikle Anadolu liselerinde bazı hocalar sınıfta kalalım diye diğer hocalar geçelim diye not verirken sayısal dersin hocaları notları indirirdi. Başımıza geldi ondan dolayı diyorum.
@monarchreal
@monarchreal Жыл бұрын
Artık matematiğin de 70 altındaysa kalıyorsun dostum
@chlorophyll5771
@chlorophyll5771 Жыл бұрын
@@monarchreal lisede mi böyle yoksa ortaokulda da mı geçerli
@i.needtherapy
@i.needtherapy Жыл бұрын
Eğer YKS değişirse mezuna kalıp para biriktirerek yurtdışına en erken vakitte gitmeyi planlıyorum.
@MrWhite479
@MrWhite479 Жыл бұрын
tek sorun lise değil bir sene sonra tüm orta ve lise sınıflarında ortak sınav şuan için 6 ve 9'lar icin artık şıksız ve acık uclu sorular sorulcakmış tüm orta ve liselerde en belirginler senin anlattığın ama böyle gelişmeler uzun vadede daha etkili
@shoutouttomyhopeworld
@shoutouttomyhopeworld Жыл бұрын
11'e gidiyorum bize de açık uçlu yapacaklar sınavları
@mioshikokusanali
@mioshikokusanali Жыл бұрын
7. sınıfa gidiyorum bizde de sınavlar şıksız ve açık uçlu yapılacak
@Korayyoss
@Korayyoss Жыл бұрын
neo öyle bir adam ki sponsora ayırdığı kısmı bile izletiyor, aldığı sponsor da yararlı.
@Pinterest87
@Pinterest87 Жыл бұрын
Gülüm bu ne aktiflik kurban olim sana
@dekowalacy
@dekowalacy Жыл бұрын
Sıkıntılarımıza değindiğin için teşekkürler neo
@aliefesenerx123
@aliefesenerx123 Жыл бұрын
Eğitim Sistemi Bizi bitirdi artık eğitim sistemi değil eğitim cahilliği diyorum
@themina5262
@themina5262 Жыл бұрын
egitim cehehnnemi de olucak artik..
@Toprak1907FB
@Toprak1907FB Жыл бұрын
Keşke imkanım olsada gitsem şu ülkeden...
@Poison-01.1
@Poison-01.1 Жыл бұрын
Abi senin sesin çok güzel ciddiyim.Konu ne olursa olsun sırf yorumların ve sesin için sonsuza kadar dinleyebilirim(ve ayrıca sesini motorcu birine aşşırı benzetiyorum ztn sesindede garip bir şekilde motorcu tipi var ztn motor sürüyosun bfnfnd)
@lalithy
@lalithy Жыл бұрын
Son sınıfım ve her şeyi mahvettiler. En azından arada okula gitmem evde ders çalışırım diye düşünüyordum. Çünkü okul insanı inanılmaz yoruyor. Okulda anlamadığım yetmiyormuş gibi eve gelince kendim de çalışamıyorum doğru dürüst. Şimdi ne yapacağım hiç bilmiyorum. Her şeyi de inanılmaz sıkılaştırdılar. Dk başı arama oluyor zaten sınava mı hazırlanalım ne zaman arama olacağına mı kafa yoralım?
@muhammedalikarademir8870
@muhammedalikarademir8870 Жыл бұрын
Geçen sene erasmus için Belçika ya gittim ve orda üniversiteye girmek için bi sınav yok ama ordan mezun olabilirsen de işverenler seni işe alabiliyor gemen çünkü orayı geçtikten sonra başka bir şeye çok ihtiyaç duymuyosunuz genelde
@ecegencay
@ecegencay Жыл бұрын
Neo 16 yaşındayım şu son çıkan kararlar yüzünden stresten saçlarım dökülüyor. Seneye 11. Sınıf olunca dil bölümünü okuyacağım,2 bin TL kitaplara vericem devlet okulunda okumama rağmen. İyice çöp ettiler her şeyi.
@l-._-.l01
@l-._-.l01 Жыл бұрын
abi sanatçılara verilmeyen değer hakkında video yaparsan hoş olur ya bende sanatçı olmak istiyorum ama türkiyede olmaz
@04lulers
@04lulers Жыл бұрын
Satranç oynamaya basla
@l-._-.l01
@l-._-.l01 Жыл бұрын
@@04lulers oynuyorum
@eymenefe1923
@eymenefe1923 Жыл бұрын
sadık abiden referans alarak (en son izlediğimde 25 yaşındaydı) bende 15 yaşındayım ve eğitim sistemi arada 5 6 kere değişti ama hala genel düzene oturtulmuş bi sitem yok canım ülkem çok seviyorum bu düzensizliğini
@lwi7338
@lwi7338 Жыл бұрын
Selam abi, gençler için yurt dışına nasıl daha kolay çıkılır gibi bir video yapabilir misin? Yada farklı farklı eğitim ve sınav sistemleri hakkında da yapabilirsin. Yaptıysan da unuttuysam affola valla yorum yapmışken söylemek istiyorum ki valla abi seni 5-6 belki daha fazla senedir takip ediyorumdur sadece seni çok sevdiğimi söylemek de istedim
@Piskevit
@Piskevit Жыл бұрын
Site için teşekkürler sadık abi ❤
@1rmak258
@1rmak258 Жыл бұрын
abi yorumumla içini karartmak istemem ama senin de bizden çok farkın olmadığını tahmin ederek yazıyorum. şu günler gerçekten kötü. çoğumuz depresyon halindeyiz. yıkılmadık ama ayakta da değiliz. sürünüyoruz. bir şekilde yaşamaya çalışıyoruz. mücadele ediyoruz. videoların şahsen bana moral veriyor. beş on dakikalığına da olsa dinlerken mutlu oluyorum. bunun için teşekkürler. 💗
@omerkaan448
@omerkaan448 Жыл бұрын
Ülkemizde finlandiya nüfusu kadar öğrenci olduğu için sistemi kopyalayıp yapıştıramıyoruz
@飴屋あけみ
@飴屋あけみ 3 ай бұрын
Okumak istemeyenlerde okula gidiyor bizde o zorunluluk kalkarsa en az 5 milyon kişi azalır bizden
@omerenray
@omerenray Жыл бұрын
Bunları umursayan bile yok işte. Yok. Yok. Yok.
@beybey7554
@beybey7554 Жыл бұрын
Ya tamam eleştiriyoruz da 2 hafta sonra unutulucak bu da bi isyan falan çıkarın artık hayat böyle geçmez!
@Arda_Tasdemir
@Arda_Tasdemir Жыл бұрын
Neo 2 günde 2 video çekmiş dünyanın sonu yakın demek
@seckinsolak1569
@seckinsolak1569 Жыл бұрын
Okulda spor müzik sanat derslerinden gittikçe uzaklaştık18saat arapça dersi koyacaklatmış
@Ahmetmertgungor07
@Ahmetmertgungor07 Жыл бұрын
Adamın dibisin Sadık abi ❤
@Dolardakiilluminati
@Dolardakiilluminati Жыл бұрын
İşte bu yüzden yks'ye değil sat'a girmek istiyorum. Çünkü hem adam akıllı eğitim yok hem de istediğim bölüme sahip üniversiteler beni hiç tatmin etmedi
@Mov1star
@Mov1star Жыл бұрын
@@randomguy-x4j adam girmek istiyorum demiş nasıl giricem dememiş bro yorumu yazan kişi istikrarlı bi şekilde çalışıyorsa rahatca girebilir sata
@Dolardakiilluminati
@Dolardakiilluminati Жыл бұрын
​@@randomguy-x4jverdiğin bilgilerin çoğunu araştırmıştım ama yine de sağol bu verdiğin bilgiler bana yardımcı olacak
@Dolardakiilluminati
@Dolardakiilluminati Жыл бұрын
@@randomguy-x4j sağolasın
@Vorgyrym
@Vorgyrym Жыл бұрын
İtü’de gemi inşa mühendisliği okudum. İlk senemde lise arkadaşlarım yazmıştı, fizik 2 sınavı var örnek soru attı bakabilir misin diye sorduklarında tamam dedim. Soruları görünce çok şaşırdım. Lisede çözdüğümüz soru düzeyinde sorular. Okuduğu okul da uludağ üniversitesiydi. Zamanında fizik2 almamama rağmen soruları çözebilmiştim ki elektriğe ilgim de yok.
@therealbaneva
@therealbaneva Жыл бұрын
Her sene kurultay toplandığını yıllardır senden duyup sıkı izleyicin oluyorum
@karinastan3008
@karinastan3008 Жыл бұрын
Ülkeden gitmek için okuyorum zaten 2 hafta sonra Yunanistan'a gidiyoruz size iyi şanslar
@Jeniwisi1
@Jeniwisi1 Жыл бұрын
Öğretmek yerine yazı yazmak ve ezberlemek ile uğraştırıyorlar bizi
@Starlight_52onyt
@Starlight_52onyt 4 ай бұрын
1:34 İngilizceyi okuldan veya kurslarda değil kendim öğrendim. Ekstradan fln da çalışmadım. İngilizce dersinde istesem 1. Olabirim ama dersler ilgimi çekmediği için hep uyuyorum. Sınıfta akıcı bi şekilde konuşabilen tek kişi benim hatta hocadan bile daha iyi telaffuz ediyorum. Hocalar sürekli "Bu sistem olmasa halinizi düşünemiyorum" diye övüyolar sistemi ama nedense anlattıklarını anlayan bir kişi dahi yok. Anlattıklarının yanlış olduğunu açıklamaya çalışınca "Sen nerden biliceksin, ben sende kaç yaş büyüğüm" diye iteliyolar.
@Molanko
@Molanko Жыл бұрын
Abi artık,arkaya başka bi oyunun videosu koyarsan iyi olur ezberledim artık😂
@C.A._Old
@C.A._Old Жыл бұрын
*3:27** proje yapmak diye bir şey var. O hoşuma gidiyor.*
@c0de2nllx
@c0de2nllx Жыл бұрын
3:31 evrim ağacı
@beratleader6322
@beratleader6322 Жыл бұрын
Hayla tuvalette kol gibi bırakan sanatçılarımız var.
@tecchou6327
@tecchou6327 Жыл бұрын
Dil bölümünde okuyamıyorum, dershaneye de yazılamıyorum. Kendim çalışacağım, dil bölümünden mesleğimi seçeceğim sonrada bu ülkeden gitmek için elimden ne geliyorsa yapacağım. Ülkeden umudum yok ama kendimden sonuna kadar umudum var.
@hasan34428
@hasan34428 Жыл бұрын
Umarım istediğin olur çünkü memleketini sevmeyenden hayır gelmez
@burakakkaya2971
@burakakkaya2971 Жыл бұрын
Bir öğretmen olarak söylüyorum ki çoğu genç hocalar bile halen geri kafalı, okumuş öğretmen olmuş ama malesef o savunduğu konular hakkında tartışmaya dahi girilmiyor malesef. O hocalar ders anlatıyor işte :(
@ahmetsabantoklu1073
@ahmetsabantoklu1073 Жыл бұрын
BENİM DERSGİRİYOR BRRE BOYLE 3 KİŞİ GİRİOR
@XxsckekmkxX
@XxsckekmkxX Жыл бұрын
x:bu eğitim sistemi kötü buna bişey yapmalıyız öğrenciler:ölüyoz amınagoduuuum
@xscrable1911
@xscrable1911 Жыл бұрын
Çok iyi video olmuş emeğine sağlık 🙂
@C.A._Old
@C.A._Old Жыл бұрын
*Neo & Toprak Sana inanamayacağın Bir Hikaye anlatayım: Ben Lise Zamanında Defter Tutmayı Sadece 6 Ay Sürdü Ondan Sonra 13 Mart 2020'den 16 Haziran 2023'e kadar Liseyi bitirdim o günleri hiç bir zaman defter tutmadım. 3 ile 3.5 Yıl! Buna bile inanamazsın.*
@halil8891
@halil8891 Жыл бұрын
O imam bize de geldi top oynarken bacağı kırılan birinin arkasından dua okuttu sjjsjsjsjsj
@withson5581
@withson5581 Жыл бұрын
Abi bence bizdeki en büyük problem konuşma problemi derste okumak yerine kolay yerden para vurmak peşinde öğrenciler konuşuyor okuma derdine düşen öğrenciler anlama zorluğu çekiyor
@FurkanÖzkaya-f4o
@FurkanÖzkaya-f4o Жыл бұрын
Reis bu aktiflik gözümü yaşartıyor
@Turko.
@Turko. Жыл бұрын
Sadık abi muhtemelen duymadın duysaydın videoya eklerdin diye düşünüyorum artık türkçe dersinden 70 den aşağı not alırsak direkt sınıfta kalıyoruz...😢😢
@korewajosephdesu
@korewajosephdesu Жыл бұрын
Oha o ne lan
@korewajosephdesu
@korewajosephdesu Жыл бұрын
Edebiyatta geçerli mi
@nildakose6558
@nildakose6558 Жыл бұрын
​@@korewajosephdesuyok sadece ortaokullara
@korewajosephdesu
@korewajosephdesu Жыл бұрын
Neyse tamam
@korewajosephdesu
@korewajosephdesu Жыл бұрын
Gerçi ben olsaydım ortaokulda sınıfta kalırdım
@kindarnugget
@kindarnugget Жыл бұрын
Toprak abi video atınca gelen mutluluk hissi
@yusufdiyarpetekkaya
@yusufdiyarpetekkaya Жыл бұрын
Abi gülüşün çok güzel bir saatlik versiyonu gelir mi ?
@Ace_water
@Ace_water Жыл бұрын
Tuvalette sıçamam! [ çünkü tuvaletlere 1 ton temizlik parası vermemize rağmen bok gibi ]
@mustafaturanm1206
@mustafaturanm1206 Жыл бұрын
EİNE SAGLIK SESINE SAGLIK REEİS
@OcakbasiBerker
@OcakbasiBerker Жыл бұрын
Kaç gündür neoya bakmıyodum sırf okula gıcığım için bu videoyu açtım
@Bi-yq5yn
@Bi-yq5yn 7 ай бұрын
Abi korede ortaokullu kız günde 14 saat ingilizce eğitimi görüyor, bir de sınıfta sanal gerçeklik gözlükleriyle karşısında ana dili ingilizce olan kişilerle konuşuyor, yılda 100 bin dolarlık bir dershane, özel hoca için ebeveynler masrafa giriyor. Onlarda notu düüşük olana böcek muamelesiyle bakılıyor bizde notu yüksek olana inek deniyor. Çok fark var çok
@nismo_hub
@nismo_hub Жыл бұрын
9 Eylül üniversitesinde okuyorum ve kaldığımız yurt gerçekten rezalet bir yer. Hapishane gibi resmen. Daracık ranzalı odada 6 kişi kalıyoruz. Lavabolar ortak kullanım. Şimdi bakıyorum da keşke okulu bırakıp askere gitseydim, sonra uzaman çavuş falan olurdum diyorum. :(
@bbibimbappi
@bbibimbappi Жыл бұрын
ben gecenlerde ingiltereye tasindim hep dilime guvenen biriyken hic sey bilmedigimi farkettim oysaki sinifimdaki yabanci dil olarak ispanyolca alan ogrencilet kendi aralari hatta bazen ispanyolca bilen ogretmenlerle akici ana dilleri gibi ispanyolca konusuyolar
@hayattakalmayacalisiyorum.
@hayattakalmayacalisiyorum. Жыл бұрын
Merhaba üni okumak için mi çalışmak için mi tasindiniz?
@lelylLek-es3ty
@lelylLek-es3ty Жыл бұрын
Agliyodum sonra bu videoyu gördüm ilk başta "merhaba dostlarım ben Neo" dediğinde bosluguma gelip merhaba Neo dedim
@canisikkin3432
@canisikkin3432 Жыл бұрын
Abi İmam atama olayı şu diyanet seçtiği imamları okullara din dersi hocası olarak atıyor. Bunun çok büyük bir sorunu var. Adamlar formasyon almadığı için eğitmeyi bilmiyor
@definitelynotaspy3453
@definitelynotaspy3453 Жыл бұрын
Ben İngilizceyi internetten öğrendim oyunlardan falan sonra geliştirdim akıcı konuşabiliyorum sonra Almanca da eğitim alıp yurtdışına kaçacağım ülkemi seviyorum ama yakında sevecek ülke kalmayacak
@Builderadam31
@Builderadam31 Жыл бұрын
2:18 lan hani hoca camideydi
@benimhalaumudumvarsaveuygh6568
@benimhalaumudumvarsaveuygh6568 Жыл бұрын
Tutmalı bu yorum.
@Cadusias
@Cadusias Жыл бұрын
Türkiye ve Azerbaycan Finlandiya eğitim sistemini kopyalamali ve ordaki oğretmenleride ülkeye cağirip Türk öğretmenlere eğitim verilmeli bu benim fikrim. 1:48 bak abi bende bunu diyordum iste
@alpherus
@alpherus Жыл бұрын
Birkaç şey hakkında konuşmak istiyorum. Biraz (kanal ortalamasına göre aşırı) uzun olacağının farkındayım hatta uzunluğundan dolayı yorumumu 2 parça halinde yazdım. Buna rağmen kaydırmayıp sabırla okuyan herkese de ayrıca teşekkür ederim. 1- Finlandiya'dan Singapur'dan sistemi olduğu gibi alsak olmuyor mu? Finlandiya'daki öğrenci sayısı kadar öğretmenin olduğu ve Finlandiya'nın 5'te 1'i kadar kişi başına düşen milli gelirle bu çok pahalıya mal olur. Ama nüfusu bizimle aynı ölçekteki ülkelere bakılması elbette mümkündür ki kağıt üstünde çoğu devlet kurumu bu kıyaslamalara ve yapılacaklara dair 400-500 sayfa rapor yığınlarını zaten yazıyor. OECD ülkelerinin uyguladığı PISA testlerinde de bir iki şeyde yükselme görüldüğü oluyor. Hatta bu fakirliğe dair PISA raporundan alıntı yapayım: "Investment in education as a share of GDP is a measure of the priority that countries give to education, but it does not reflect the resources available within education systems as GDP levels vary between countries. Expenditure per student varies greatly across OECD countries. Colombia, Mexico and Türkiye spend less than USD 5 000 per student annually, while Luxembourg spends almost USD 25 000." Burada Türkiye'nin Lüksemburg'tan 5 kat daha az öğrenci harcaması yapabildiği görülüyor. Bu kadar az harcama yapabiliyorken de onlarla aynı eğitim sistemini uygulayabilmek de zor olacaktır. Ha Türkiye kesin parayı oransal olarak çok kötü biçimde eğitime ayırıyor dersek de cevap yine hayır. Okuyalım: "All OECD and partner countries devote a substantial share of their domestic output to education. In 2020, OECD countries spent on average 5.1% of their gross domestic product (GDP) on primary to tertiary educational institutions. In Türkiye, the corresponding share was 4.7% of GDP, of which 20% was dedicated to primary education, 20% to lower secondary education, 28% to upper secondary education and 32% to tertiary education." Yani Lüksemburg'tan 5 kat az harcama yapıyor ama bu harcamanın kişi başına düşen milli gelire oranı OECD ortalamasından düşük olsa da ortalamaya o kadar da uzak değil. Ki milli gelirimizin %10'unu eğitime ayırsak bile yine de bu farkı kapatmak mümkün görünmüyor. Yukarıda rapor yığınları yazdıklarını söylemiştim ama her rapor aynı şekilde uygulanmıyor. Ya da MEB'in farklı müdürlükleri arasında çatışmalar ve çelişkiler yaşanabiliyor. Ya da raporlarda geçen bazı şeyler siyasetçilerin talepleri yüzünden uygulanmayabiliyor. Bazı derslerde içerikler 1960'lardan kalma olsa bile sırf ideolojik beklentiler nedeniyle bu içeriklerin düzeltilemediği de görülüyor. Çünkü bunu daha bilimsel temelde yapmak muhtemelen siyasetçilerin eğitim düzeyi düşük insanlar yoluyla aldıkları oy oranlarını düşürecek. Hatta buna dair trajikomik açıklamaların siyasetçiler tarafından yapıldığını gördük. Eğitim sisteminin sorunlarını çözmek için de muhtemelen lise düzeyinde kritik yapabilen, araştırma yapabilen hatta asgari düzeyde bir eğitimde bile kendini ifade edebilen bireyler ortaya çıkartabilmesi gerekecek. Ama buna dair bir talep yok. Talebi olan da şehirlerde özel okullarda şansını zorluyor. Alıntıları aldığım kaynak: www.oecd-ilibrary.org/education/education-at-a-glance-2023_e13bef63-en
@alpherus
@alpherus Жыл бұрын
2- Üniversite sınavı niye var ki? Herkes istediği bölüme gitsin ama sınıfta kaldığında okulla ilişiği kesilsin. Üniversite sınavı gelişmekte olan ülkelerin yeterli olmayan kaynaklarını verimli bir şekilde harcaması için kullanılan bir sistem. Eğer herkese kendi şehrinde nitelikli eğitim verebileceksen ya da belli bir nüfusun üstündeki her şehirde standart olanaklar olacaksa bu büyük bir sorun değil ama 15-20 üniversiteden fazla üniversitede her şeyi fonlayamıyorsan, hatta bazı laboratuvarları sadece 2-3 üniversiteye kurabiliyorsan, bazı sanayi tesislerini sadece 1-2 şehre getirebiliyorsan, bazı endüstrileri 5-10 yerde kurabiliyorsan ve gerçekten iyi eğitimli ve nitelikli hocalar sadece 20 ve bazı bölümlerde 30-40 üniversiteye yetecek kadarsa eğer bu kaynaklara erişecek öğrencilerin diğer öğrencilerden belli konularda daha iyi olabilmesi lazım ki mevcut durumdan daha iyi bir duruma gelinebilsin. Hele ABD gibi beyin göçü alan bir ülke değilken. Hatta aksine sürekli beyin göçü veriyorken. Kaldı ki Güney Kore, Çin gibi ülkelerde merkezi yerleştirme sınavları hep uygulanır ve Çin de kişi başına düşen milli geliri Türkiye'den düşükken şimdi üniversiteleri Dünya sıralamalarında yükseliyor, milli gelir olarak artık Almanya ve Japonya'nın önünde olan bir ülke. Güney Kore de aynı şekilde 1980'lerde 1.711 USD kişi başına GSMH'ye sahipken (Türkiye'ninki 2269 USD) şimdi 30 bin USD bandında. Türkiye ise 10 bin USD kişi başına düşen GSMH ile orta gelir tuzağına düşmüş bir ülke ve kişi başına düşen milli gelirde Avrupa'nın en kötü ekonomisi. Peki ama üniversite sınavında hiç mi sorun yok? Hayır üniversite sınavının kendisi de sorunlu bir sistem. Çünkü yığınlarca farklı üniversite bölümünü sadece 4 farklı (ön lisans ile 5) puan türüne göre değerlendiriliyor. Mesela Eşit Ağırlık'ta İktisat'ta matematik çok önemli bir konuyken Hukuk için matematik o kadar da önemli değil. Psikoloji içinse matematik gereksiz bile. Sayısal'da Bilgisayar Mühendisliğinin kendisi neredeyse matematik ve ondan türetilmiş şeylerden ibaretken Tıpta matematik çok çok az kullanılıyor hatta çoğu zaman kullanılmıyor. Biyoloji ise mühendisliklerin çoğunda bir işe yaramazken Tıp için hayati bir öneme sahip. Bu en azından YGS-LYS sistemindeki 15-16 farklı puan türüyle çözülebiliyordu. MF-4'te Matematik ve Fizik daha önemliyken MF-3'te Kimya ve Biyoloji önemliydi. Şimdi ise 3 saatte bütün lisans yerleştirme puanı elde edilebiliyor. Bana kalırsa üniversiteye yerleştirmede en büyük sorunlardan birisi bu. Diğer bir sorunsa ülkede çoğu insanın gerçekten bir şeyleri öğrenmek istemesinden çok bir şeyleri öğrenmiş gibi yapmaya çalışması, hatta ezberleyip unutması. Çünkü insanlar çoğu zaman yaptıkları işin uzmanı olmaktansa yaptıkları işin onların etiketi olmasını yani bununla statülerini yükseltmesini istiyorlar. Ailelerin çocuklarına memur ol demesinde de o makam, mevki, koltuk, etiket sevdası bence biraz görülebiliyor. Ya da "bizim oğlan mühendis", "bizimkisi savcı" diyebilmek onlar için daha övünülesi olabiliyor. Sonuç olarak da çok büyük bir çoğunluk üniversite okumaya çalışıyor. Oysaki çoğu insan için bir lisans diploması fazlasıyla gereksiz. Onun yerine lisede bir yerlerde çalışmaya başlasa ve iş öğrense zaten 25 yaşına geldiğinde muhtemelen çoğu örnek için üniversite mezunu biriyle yakın düzeyde bir geliri olacak. Ama okullar çoğu zaman üniversitelere öğrenci yetiştirecekmiş gibi bir müfredata sahipler. Oysa herkesin trigonometri bilmesi gerekmese de herkesin evini geçindirebilmesi gerekir. Niçin vergi verdiğini, ne tür vergiler vermesi gerektiğini, vatandaş olarak haklarını ve sorumluluklarını bilmesi gerekir. Ya da cinsiyet ve cinsellik eğitimi alıp en azından ilişkiye girerken korunabileceğini, kondom kullanmanın, ped kullanmanın ayıp olmadığını bilmesi gerekir. Hatta en önemlisi ola ki hayatıyla ilgili kararları değişirse yeni bir şeyi nasıl öğrenebileceğini öğrenmesi gerekir. Çünkü hayatta düşüncelerimiz sürekli değişse bile bir şeyleri öğrenmeyi öğrendiğimiz sürece en azından yeni bilgileri nereden edinebileceğimize dair bir bilgimiz olacaktır. Sosyal bir devletin bana kalırsa bir diğer görevi de insanlar kararlarını değiştirdiğinde bile onlara kaliteli eğitim olanağı sağlayabilmesidir. Sosyal bir devleti isteyen vatandaşın görevi de bir mevkiye daha kolay bir şekilde ulaşmanın yollarını aramaktansa kaliteli bir eğitim alabilmeyi kendisinden sürekli vergi alan devletinden isteyebilmelidir. Üniversite sınavı konusunda benim kafamdaki çözüm liselerde son 2 sınıfta kredili sistem ve bakalorya uygulamasına geçip üniversite yerleştirme sınavında da TYT'den fen ve sosyali tamamen kaldırıp AYT'yi de LYS'den bile daha parçalı biçimde ders ders uygulamak. Mesela Tıp için ön koşul Kimya-1, Kimya-2, Biyoloji-1, Biyoloji-2 derslerini vermek olsun. Lisede bir öğrenci bunun kredisini almamış hâlde mezun olsa bile isterse başka bir lisenin bu dersleri veren sınıfına kaydolup bu dersleri alabilir. Lisede ilgili dersleri vermiş öğrenci de standardize TYT'yle dil ve problem çözme becerileri ölçülecek. Sonra branşlaşmış AYT'yle o bölüm için gereken Kimya ve Biyoloji sınavlarını çözecek. Tıp için gerekli yerleştirme puanı da sadece TYT ve branşlı AYT ile hesaplanacak ve bu şekilde yerleştirilecek. Bilgisayar Mühendisliği isteyen öğrenciye de mesela Matematik-1, Matematik-2, Fizik-1, Fizik-2, Temel Programlama şart koşulacak. TYT'ye girecek ve aynı şekilde AYT'de de Algoritmik Matematik, Analitik Matematik, Fizik sınavlarını çözecek. Geometriyle bile uğraşmayacak. Ya da başka mühendisliklerde algoritmik matematik yerine geometri gelebilecek. Bu sayede öğrenciler en azından seçecekleri bölümü ilgilendiren dersleri lisede görmüş olacak, üniversiteye gitmek istemiyor olsa bile liseyi bitirmek için bakalorya sınavına girmesi gerektiğinden aldığı lise diplomasının da bir kıymeti olacak ve öğrenci üniversiteye gitmek istediğinde üniversitede göreceği derslerle ilgili konuların sınavlarına girerek üniversiteye yerleşecek. Peki madem YGS-LYS bile YKS'den çok daha iyi çalışıyordu o zaman biz niye sistemi değiştirdik? Benim tahminim odur ki ekonomik sıkıntılar gereği sınavı daha ucuz biçimde yapmaya çalıştılar. YGS şubatta LYS haziranda hem cumartesi hem pazar yapılırken bir öğretmene ödenecek ücret, sınav kağıtlarını basmanın, soruları hazırlamanın, her sınavda kalem silgi dağıtmanın, sınavları Ankara'ya yollamanın ve kontrol edip 15-20 puana göre sıralamanın maliyeti de ona göre fazla oluyordu. Onlar da bu kadar maliyet kalemi yerine tek celsede biten 160 soruluk bir AYT'yle sınavı daha ucuzlaştırmaya çalıştı. Çünkü tek haftasonunda bütün üniversite sınavını bitirince tek LYS maliyetine hem TYT hem AYT'yi yapabiliyordu. Üstelik YGS barajını aşamayan LYS'ye giremediğinden iş LYS'ye gelince bu tahsil edebildikleri ücreti azaltıyordu. Oysa TYT-AYT'yi dip dibe yapınca öğrenci baraj altında kalsa bile sınavdan çift ücret alabiliyorlardı. Ki zaten daha fazla öğrenciyi sınava girmeye teşvik etmek (ve bahsetmek istemediğim ek nedenlerden ötürü) sınavda barajı bile kaldırdılar. Kısacası burada öncelik nitelikli bir sınavdan çok daha ucuz ve daha kârlı ve uygulaması kolay bir sınav ortaya çıkarmak gibi görünüyor.
@naunseynada7887
@naunseynada7887 Жыл бұрын
Lise 1 e gidiyorum ve hala sadece deftere biseyler yazdırıyorlar ve sevdiğim dersler hariç aklımda kalan yok :(
@Surtone
@Surtone Жыл бұрын
Okulları bilmiyorum ama kyk yurtlarına imam atandı 1 yıl önce başladı bu
@sefbloodpeac4
@sefbloodpeac4 Жыл бұрын
Meb in öğrencileri skleme seviyesi sıfır
@Ali-tq6st
@Ali-tq6st 2 ай бұрын
Geçen sene bu durmalardan dolayı dile geçmek istedim ilerdeki hayatım için ve çok çalışmadığımdan dolayı bi an önce okulu bitirmek istedim şu an lise sonum son 3 gündür okula gitmiyorum gitmek istemiyorum ve son 1 gün devamsızlığım kaldı 🫠
@zafersevim-y6v
@zafersevim-y6v Жыл бұрын
Bu sene sınav sisteminin değişme ihtimali de çok yüksek bilindik bir yayın evinde çalışan tanıdığım kulağına gelen bilgiler bu yönde.
@berkankask6062
@berkankask6062 Жыл бұрын
Bu devirde üniversite okumak ile ilgili bir video yapsan güzel olur bence
@mantra4yall
@mantra4yall Жыл бұрын
abi bir önceki videoyla aynı arkaplan oyun videosu ama olsun cansın
@irmakistiyorhuzur
@irmakistiyorhuzur Жыл бұрын
Matematik ve Türkçe' de 70 üstü ortalaması olmiyan öğrenciler sinfita kalıyor artık :D
@editsofturkish
@editsofturkish Жыл бұрын
Onu hocaya sorduk öyle bir şey olmadığını söyledi
@editsofturkish
@editsofturkish Жыл бұрын
@@randomguy-x4j evet Allah'tan ben liseliyim
@butlerralseitheinnocent
@butlerralseitheinnocent Жыл бұрын
Sadece ortaokul için ama yine de acayip aptal bir karar . Matematik ve Türkçe'de işlenilen çoğu şey hiçbir boka yaramayacak . Üstüne bir de şimdi iyi not almazsan işin bitiyor . İyi ki şu an lisedeyim
@radrsss123
@radrsss123 Жыл бұрын
İyi olmuş
@the_simile
@the_simile Жыл бұрын
Ortaokul gg
@nejatishlerbenishlemem
@nejatishlerbenishlemem Жыл бұрын
abi bence yurt dışındaki eğitim sistemi hakkında bir video serisi gelmeli
@kaancelik8934
@kaancelik8934 Жыл бұрын
Her konuda olduğu gibi bu konuda da haklısın kral
@Lxi1029
@Lxi1029 Жыл бұрын
kanka adam videoyu 30 sn önce attı video 6 dk LSPWKDÖCODOSKSÖX
@endercatt2
@endercatt2 Жыл бұрын
daha videoyu full izlemedin bile
@kaancelik8934
@kaancelik8934 Жыл бұрын
10 saniyesini izlemem yetti kanka diyeceğini tahmin edebiliyorum
@KayseriliHarry
@KayseriliHarry Жыл бұрын
Abi findanlandiyanin eğitim sistemini al kopyala demişsin ama bu 40 numara ayağı olan birine 38 numara giydirmeye çalışmak gibi olur tamam 38 daha güzel ama zorla güzellik olmuyor ben lise 2 ye gidiyorum cidden eğitim sistemi kotu fakat bunu kopyalamak yerine daha farklı şeyler yapabiliriz bence çünkü ordaki nüfus olsun okulların durumu olsun daha iyi bizim okulda laboratuvar dedikleri yere hic girmedik sacma sapan bir şey değiştirilmesi gerekiyor fakat önce köklü bir değişiklik yapmak lazim saygilar.
@burakcanoner1543
@burakcanoner1543 Жыл бұрын
Evrensel kümeye yeğenimi kaydettirim. Gerçekten çok kaliteli bir eğitim veriyorlar. Tavsiye ederim
@Kyse82
@Kyse82 Жыл бұрын
Abim yanlışın var ben 2007 doğumluyum ve (2.sınıfıtan itibaren ingilizce dersi aldık.) ancak gel gör ki bize 2. sınıfta anlattıkları ile lise de anlattıkları arasında hiç bir fark yok. çocuklar daha kendi dilini konuşamazken bir de ingilizce dayadılar.
@hatewillneverwin4162
@hatewillneverwin4162 Жыл бұрын
korku yayınlarını özledim be neo dlive youtube falan of of
@Soul_of_Artorias
@Soul_of_Artorias 2 ай бұрын
Neo, yabancı dil konusunda yanıldığını düşünüyorum. Yalnızca Türkiye'de değil Avrupa'da da insanlar sadece okuldan aldığı İngilizce ile akıcı cümleler kuramıyorlar. Ben İtalyada okuyorum ve burada İngilizce konuşabilen (en basit cümlelerden bahsediyorum) insan bulmak gerçekten çok zor.
@radrsss123
@radrsss123 Жыл бұрын
Türkiye'de okul yok neo bunu çok net söyleyebilirim
@Mirza1621
@Mirza1621 Жыл бұрын
neo hoca durur mu yapıştırmış reklamı :) UWEHNWUBNQW
@BARis.1
@BARis.1 Жыл бұрын
Neo ölmemiş bide video atmış daş yağacak daş
FİNLANDİYA'NIN MÜKEMMEL EĞİTİM SİSTEMİ (!)
20:44
AkademikLink
Рет қаралды 223 М.
HOCALAR ÖĞRENCİLERİNİ NE KADAR TANIYOR | EĞİTİM SİSTEMİ
5:06
Yunus Emre Gündüz
Рет қаралды 84 М.
진짜✅ 아님 가짜❌???
0:21
승비니 Seungbini
Рет қаралды 10 МЛН
Their Boat Engine Fell Off
0:13
Newsflare
Рет қаралды 15 МЛН
How to have fun with a child 🤣 Food wrap frame! #shorts
0:21
BadaBOOM!
Рет қаралды 17 МЛН
We Got The Best Education System in The World
5:05
Yusuf Kayaalp
Рет қаралды 2,1 МЛН
Hazırlıksız yakalandım
14:05
Porçay
Рет қаралды 1,5 МЛН
CRİNGE SEVİYEM ANDROMEDA GALAKSİSİ
10:31
Neo & Toprak
Рет қаралды 214 М.
Türk işi feminizm; NAFAKA!
13:20
Neo & Toprak
Рет қаралды 236 М.
They will not teach you this at school-Summer School Part1
12:32
Barış Özcan
Рет қаралды 766 М.
YÜKSEK IQ'LU İNSANLARIN 12 ALIŞKANLIĞI - ZEKİ İNSANLAR NE YAPAR?
8:23
Varlığını Bilmediğiniz 10 Alternatif Okul Türü
5:32
Sprouts Türkiye
Рет қаралды 37 М.
OKULLAR AÇILDI, AMA..
8:11
Sadece ENES
Рет қаралды 489 М.
진짜✅ 아님 가짜❌???
0:21
승비니 Seungbini
Рет қаралды 10 МЛН