son zamanlardaki en şahane yayın oldu. Ayşe hanımın ağzına sağlık. "Bu bir haysiyet sorunudur"
@zekiakar369 Жыл бұрын
Ruşen bey tebrik ederim sizi ,bu konuyu devamlı işlediğiniz için .
@bayramilhan30 Жыл бұрын
Konuşulması gereken bir konu, Ayşe Çavdar'a ayrıca teşekkürler...
@cicekyuce Жыл бұрын
Rusen bey, size vakit bulup yazamadim ama yeterince kisi ulastigi icin mutlu oldum. Biz de bahsettiginiz sekilde Turkiye’den 2019’da Kanada’ya gocen iki master dereceli muhendisiz. Once gezi sonra 15 temmuz’un kesin gocme kararimizda buyuk etkisi oldu. Gecen hafta Kanada vatandasi olduk. Sevindik diyemem. Karmasik duygular icerisindeyiz. Ne Kanadali gibi hissediyoruz, ne Turkiye’ye geri donmek istiyoruz. Kisacasi arafta kalanlarin bire bir ornegiyiz. Umarim hepimizin hakkinda hayirlisi olur demekten baska bir sey gelmiyor elden..
@veysisitilci7697 Жыл бұрын
@MuratAydemir-os5bt1994 de 600 dolardı..
@sematufan3617 Жыл бұрын
Teşekkürler.
@esinkaraoglan9010 Жыл бұрын
Bizim iyi egitimli cocuklarimiz ne burali ne de gittikleri ulkenin insani arafta yasiycaklar
@damadorian Жыл бұрын
Türkiye'ye doğru gerçekleşen düzensiz göç hakkında da yayın yapın lütfen. en büyük sorunumuz bu!
@ozlemhoscan7215 Жыл бұрын
Bavyera'ya Munich'e gelirseniz Ingce konustugunuzda Almanlar'dan "burasi Almanya burda Almanca konusulur"'u bol bol duyarsiniz. Siz daha cok universite cevresinde oldugunuz icin bence bunu duymamissinizdir.
@yasemintonga7033 Жыл бұрын
2çocuğu yırtdışında olan emekli biri olarak yurtdışında yaşamayı düşünüyorum
@cellofcells Жыл бұрын
gidenler haklı, ne zaman bir sorunu dile getirseler, "beğenmiyorsan git" diye karşılık aldılar.. gidince de "e bak gitti" demek bir başka iki yüzlülük...
@ersinttas Жыл бұрын
İçim acıdı dinlerken. =(
@ametistmine4943 Жыл бұрын
😢😢😢
@umitoorcan3463 Жыл бұрын
Ayşe Hanım benim gibi çok öfkeli
@hacmustafaus173 Жыл бұрын
Sorunun cevabını herkes biliyor, açıkça söyleyememenizi bir yere kadar anlayışla karşılamak zorunda olmamız çok acı....
@cemre7243 Жыл бұрын
Hem almanca hem türkçe hem ingilizce bilen biri olarak gideceğim ve oralı olacağım buralı hiç olamadık oldurulmadık zaten, kendi neslimde %1 lik dilime girip bu sıkıntıları yaşamak için mi doğduk.
@ihsanakaln9598 Жыл бұрын
❤
@TheController16 Жыл бұрын
Ayşe Çavdar haysiyet konusunda son derece haklı. Hatta ahlak sorununu eklemek lazım. Dünyanın en ahlaklı ülkesinde yaşadığını zanneden ahlaksızlıklar ülkesi Türkiye. Ahlâk'ı din üzerinden tanimlamiyorum. Her türlü torpilin, saygısızligin, iki yüzlülüğün normal sayıldığı hatta takdir edildiği bir ülke Türkiye. Ortadoğu ile Avrupa arasina sıkışmış ne hiçbir zaman tam anlamıyla Ortadoğu olabilecek ya da olmasina izin verilebilecek ne de Avrupa olabilecek ya da olamsina izin verilebilecek bir ülke. Mühendisim, Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden mezun oldum. Türkiye'nin en gelişmiş sektörlerinden olan Savunma Sanayinde 3 büyükerden birinde 3 sene çalıştım. 5 yıldır Hollanda'da yaşıyorum. Son 5 senede bile, sadece bulundugum şehire binlerce kisi göç etti. Özellikle farkettigim her gecen sene gelenler dönme konusunu daha da kapatip geliyor. Daha once gelenlerde Türkiye de istedigi ama bulamadığı hayati bulduğu icin donme ihtimali kalmıyor ki bu kisiler bende dahil daha da kök salıyor artik. Eğitimli gençler cok büyük seyler istemiyor. Bu insanlarin para ile bir sorunu yok. Türkiye de istekleri gibi yaşıyorlardı. Hatta pek çoğu kendi mahallesinde yaşıyordu. Fakat ulkenin gundemi 2013 ten sonra o kadar bozukdu o kadar yoğunlaştı ki artik gunluk yasaminin her aninda siyaset, ekonomi konusur düşünür oldular. Bu da bir sure sonra insana şu soruyu sorduruyor. Ben ulkenin/devletin benim gundemimi bu kadar belirlemesini istiyor muyum, istemiyor muyum. Sorunun cevabı zaten net. Göç daha da derinleşek maalesef. Ayse Cavdar i tekrardan tebrik ediyorum cok cok iyi yorumladı göçün sebeplerini ve sonuçlarını. Her ikizinde ağzınıza sağlık, mükemmel program olmuş 👏
@karakter-sizsiniztv399 Жыл бұрын
ASML deki turklere selam olsun.❤
@mehmetgurlek6245 Жыл бұрын
Hakkı var Ayşe. Haysiyet sorunu kesinlikle
@keremefekara8513 Жыл бұрын
bence çok zor, orta sınıfın yok olduğu bir ülkede, göç durmaz.
@kenanodabas6576 Жыл бұрын
Tablosu çok güzel
@e5d4c3d2a1 Жыл бұрын
Sosyolojide "push" (itici) etmenler ve "pull" (çekici) etmenler denir. Bir iki kuşak önceki göçte "çekici" etmenler daha ağır basarken günümüzde "itici" etmenler daha ağır basıyor denebilir belki. Ama 80 darbesi sebeiyle ya da Kürt illerinden gidenler için de itici etmenler birincil önemdeydi.
@cananodabasi19 Жыл бұрын
🙏🍀
@gundi6730 Жыл бұрын
Rusen bey size nasil ulasirim. Saygilar
@RusenCakirTR Жыл бұрын
rusencakir@medyascope.tv
@candanustun1023 Жыл бұрын
Peki bu yeni jenerasyon Almanya göçmenleri, orada yaşayacak bir sonraki jenerasyon, Almanya'da mevcut ikinci veya üçüncü jenerasyondan farklı olarak Türkiye ile bağı kopuk insanlar olacak. Bunun siyasetten bağımsız yorumu olamaz mı? Çok ideolojik bir sohbet.
@veysisitilci7697 Жыл бұрын
Yurt dışına gidenlerin çoğu gezide olanlar…😔😔😔
@ipektugan Жыл бұрын
Güzel bir seri olmuş. 5 yıldır Avrupa’da çalışan ve yaşayan bir Türk olarak aşağıdaki iki noktaya da değinmenizi isterdim. 1- yapay zeka ve kuantum bilgisayarlar ile birlikte dünyada birçok ülke insanının beyni gereksiz hale geldi. Kimsenin beyne ihtiyacı kalmadı. Türkiye gibi global ekonomiye bağlı bir ülke ancak ucuz işçilik sunarak değer yaratabilir. tam olarak da bunu yapıyorlar. okumuş etmiş adamın şu an türkiye’ye ekonomik olarak faydası yok ne yazık ki. 2- lübnan örneğinde olduğu gibi daha yüksek para kazanma potansiyeli olan high skilled çalışanların ülkeye döviz sokması lazım. hepimiz emekli annemize babamıza para yolluyoruz. deprem olunca euroyla dolarla bağış yapıyoruz. ülkemizde hala çok uzak da olsa bir gelecek olur mu acaba diye yatırım yapıyoruz. lübnan ekonomisini yurt dışında çalışan lübnanlılar döndürüyor. türkiye’de de bize biçilen görev bu oldu. bilinçli bir şekilde kovulduğumuzu ve rahatsız edildiğimizi düşünüyorum.
Жыл бұрын
Kısmetse bu yıl Avusturya'ya beyin göçü yapacağım. Gidince benle de röportaj yapın:)
@veysisitilci7697 Жыл бұрын
Huzur sıçıyoruz deye tarif ediyor lar.
@ahmetemreinan8011 Жыл бұрын
Adını Koyalım neden bitti?
@RusenCakirTR Жыл бұрын
ara verdik başlarız yeniden
@ahmetemreinan8011 Жыл бұрын
@@RusenCakirTR Eyvallah abi... Seviyoruz o kadroyu. Ayrı bir ruhu var sanki o programın.
@Umut19868 Жыл бұрын
Durdurulamaz. Ben dahil tum okumus insanlar gitme pesinde. Bugun almanca ogretmeni bir arkadas is buldu. Daha 23 yasinda. Gidecek. Ben o kadar okudum ettim mal mulk edindim. Hepsini satip gidecem.
@enginu.3996 Жыл бұрын
türkiye ye daha büyük göçü nasıl engelleyeceksiniz ? onuda konuşalım. kötü kalitesiz göç, ulus devlet cöktü, 15 milyon arap pakistan afgan afrikalı... ve hızlı çoğalıyorlar. sürekli atlantik odaklı yorumlar, ya vatan ne olucak ?
@sinankastriot Жыл бұрын
Ayşe Çavdar seçimden önce altılı masanın siyasetine övgülerde bulunuyordu, şimdi herhangi bir konuda onun söylediklerini oturup dinlemek için kendimi ikna edemiyorum.