Ölmeden buna binmek lazım dedim ve şu anda o makinenin içinde seyahat yapıyorum
@MuzafferZara2 жыл бұрын
harika eline sağlık
@adilizolluoglu51297 жыл бұрын
Eline sağlık abi TEK bir şey diyecem nostalji film çekimi gibi olmuş
@mustafaergul037 жыл бұрын
Teşekkür ederim Adil beğenmenizi beni çok mutlu ediyor.
@ramazanbelge24937 жыл бұрын
Hocam teşekkürler. 😊
@mustafaergul037 жыл бұрын
Rica ederim. 🙂
@teacherahmet7 жыл бұрын
Pamukkale ekspresi afyonda nasıl manevra yapıyorda geri gidiyor diye hep merak etmişimdir bundan 6 7 yıl önce iç anadolu mavi ile haydarpaşadan gelirken tren gece arızalanmış yataklı vagonda idim gece gece dibimizde loko sesi geliyor şaşırdım geri geri de24000 çekiyordu kütahyadan afyona öyle geldik ve orda yuvarlak hatta manevra yaparak tren düz hale geldi ve konya yönüne devam etti:( güzel bir anıydı... nerde o eski güzel günler...
@devranklclar37417 жыл бұрын
Çok iyi olmuş eline sağlık
@mustafaergul037 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim.
@karolymarkus62556 жыл бұрын
Nice locomotive!!!!
@paganviodio3 жыл бұрын
3 vagonlu yolcu treni Türkiye gibi 82 milyonluk bir ülke için çok az. En az 17-18 vagonlu olması lazım trenlerin. Demiryolu taşımacılığı çok geri demek ki Türkiye 'de. Ben Almanya'dayım, uzunyol trenleri hep 14-15 vagonlu olur ve her saat kalkarlar, günde 2 kere diil yani. 3 vagonlu yolcu treni...Mini tren oluyo. Çok az.
@mustafaergul033 жыл бұрын
Maalesef demiryollarında treni kaçırmışız. Gerekli yatırımlar 1950 lerden bu yana demiryollarına yapılmamış. Yatırım planlarıda genellikle karayollarına yapılmış. Bu büyük bir kayıp olmuş ülkemiz adına. Ülkemizin konvansiyonel tren yolları tek hattan oluşmakta. Bu da buluşmalar gibi etkenler oluşturmakta ve büyük zaman kaybı oluşturmakta. Ayrıca tek demiryolu olması bakım zamanlarında (yol yenileme vs.) veya herhangi bir istenilmeyen kaza durumunda; trenlerin seferden kalkmasına veya büyük gecikmelere neden olmakta. Buda yolcunun yavaş giden trenle istediği yere gitmektense daha hızlı giden otobüsle veya şahsi arabası ile seyehat etmekte. Daha bugün yaşadığım olayı size anlatayım. Vatandaşın biri çekim yaparken 'bu tren nereye gider?' diye sordu. Bende 'Eskişehire gider' dedim. Vatandaş bundan 7 8 sene önce posta treni ile Eskişehir'e 4 satte gittiğini söyledi ve çok sıkıcı bir yolculuk olduğunu dile getirdi. 'Şimdi kaç saatte gider' dedi. Bende '3 saat 15 dakikada Eskişehir e varır' dedim. Vatandaş 'O ne ya dedi insan sıkılır o kadar saatte, Otobüsle 2 saatte varırım' dedi. 'Ama tren ucuz' dedim. 'Olsun Yeğenim'. Yine aynı şekilde pandemiden önce trende muhabbet ettiğim bir yolcu çek geç gitmesinden dem vurmuştu. Ve bir daha treni kullanmayacağını söylemişti. Maalesef trenlerimiz yavaş ve vatandaş şikayetçi. Bu nedenle vagon sayısı az olmakta. Vagon sayılarının az olmasının diğer bir nedeni ise; bu tren 2012 öncesi İstanbul' a varmaktaydı. İstanbul gibi bir metropolde yolcu potansiyeli illaki yüksek olurdu ve bu tren en az 7 vagonlu çalışırdı. Hızlı tren çalışmaları bitti fakat Haydarpaşa garındaki arkeolojik çalışmalar bitmedi. Bu nedenle tren İstanbula varamamakta.
@mustafaergul033 жыл бұрын
Daha söylenebilecek çok şey olabilir. Siz bunu bir özet olarak kabul edin.
@gezenpedal07guray816 жыл бұрын
Ölmeden bir kez daha su makineye binmezsem gozlerim acik gider
@gezKaangez7 жыл бұрын
Neden aynı anda iki pamukkale ekspresi gjdiyor ikiside aynı yöne aynı anda gidiyor nasıl oluyo bu açıklar mısınız
@mustafaergul037 жыл бұрын
afyon tren garı buluşma noktası şuan, denizli ve kütahya istikametinden gelen trenler bu noktada buluşup manevra sonrası kendi güzergahlarına dönüş yaparak gidiyorlar.