de consument moet ook bewegen we zijn te gewend om altijd maar het nieuwste te willen. en zodra iets kapot is het meteen weg te gooien.
@erics320 Жыл бұрын
Elke week gaat er minimaal 1 volle vuilniszak bij mij de deur uit. 99% Van de inhoud is verpakkingsmateriaal van eten en drinken. In verhouding is de vervuiling van weggegooide spullen als kleding en elektronica relatief klein. Maar onlangs heb ik wel een nieuwe friteuse gekocht, niet omdat de oude stuk was maar omdat deze erg smerig was en veel werk kost om goed schoon te maken. En aangezien ze al nieuw te koop zijn vanaf 24,95 is de verleiding groot om simpel weg te gooien en nieuw te kopen.
@lovemadeinjapanАй бұрын
De voor jou zichtbare vervuiling misschien. Maar het zou enorm helpen als verpakkingen flink zouden verduurzamen, soms is het heel makkelijk, en kun je de helft al weglaten: vis in plastic in doos: of doos, of plastic, niet allebei. Raampjes in dozen kunnen weg. Los verpakte koekjes. Zielige toetjes (van die toetjes met 2 happen in een bakje) vervangen door literbakken. Friteuse is trouwens ook een goed alternatief voor: het bakken uitbesteden. Ik ga echt niet klooien met al die troep als een gezinszak inclusief ingrediënten 6€ kost.
@robertolive2023 Жыл бұрын
ik moet me oma soms nog steeds uit leggen dat gaten in een broek gewoon mode is tegenwoordig
@patrick-bu3eq Жыл бұрын
Het ziet er ook niet uit van die nieuwe broeken met van die gaten er in. Koop dan gewoon een dure merkbroek en vraag of je opa er de schuttig even mee wilt schilderen of steun iemand uit een ontwikkelingsland door het dragen van je broek voor een jaar.
@lovemadeinjapanАй бұрын
In een heel beperkt niet opgevoed deel van de bevolking ja. Misschien kan oma jou iets uitleggen over kleding, aangevuld met het bezittelijk voornaamwoord "mijn", interpunctie en hoofdletters. Broeken met gaten zijn een Kurt Cobain exclusive, en die is dood naar mijn weten.