VİLLAMIZIN ÇATI SU İZOLASYONUNU NASIL YAPTIK

  Рет қаралды 9,662

Erdem Fidan

Erdem Fidan

2 жыл бұрын

-----------------------------------------------------------------------------------------------------workindo.com/trMüteahhit iletişim:
SALİH BEY
0541 803 8580
LÜTFEN SERİYİ İLK VİDEOSUNDAN İTİBAREN İZLEYELİM
• VİLLA PROJESİ (MOVİL)
Kevin MacLeod sanatçısının Funk Game Loop adlı şarkısı, Creative Commons Attribution lisansı (creativecommons.org/licenses/...) altında lisanslıdır.
Kaynak: incompetech.com/music/royalty-...
Sanatçı: incompetech.com/

Пікірлер: 34
@nuripalta2102
@nuripalta2102 2 жыл бұрын
O kadar çatı alanı heba edilmiş gibi görünüyor erdem ustam
@yusuftekin4255
@yusuftekin4255 2 жыл бұрын
Erdem Bey, sakaryada yapilirken çöken villa! Insaati videsunun analizini yapabilir misiniz? Güzel bir içerik olur gibi.
@4everkill
@4everkill 2 жыл бұрын
Koster varsa sıkıntı yok. Abi yatay ile dikey bileşim noktalarına balık sırtı pah yaptırsaydın daha sağlıklı olurdu. Emeğinize sağlık teşekkür ederim güzel paylaşımlarınız için👏👏
@kerimkandaz7615
@kerimkandaz7615 2 жыл бұрын
Teşekkürler emeğine sağlık
@ahmetkaratas4695
@ahmetkaratas4695 2 жыл бұрын
Çatı dikmelerinin altındaki yastık tahtalarına izolasyon yapılmadı.Ahşap suyu emer,su izalasyon altına girdikten sonra izolasyon kabaracaktır.
@salimozcan2389
@salimozcan2389 2 жыл бұрын
Bu uygulamanın karkas oluşturulmadan önce yapılması gerekirdi.Ayrıca yastıkların boyutları çok küçük kalmış.
@kazmuysal976
@kazmuysal976 2 жыл бұрын
Su görmiyecek yerlere koster elastik su görecek yerlere mebran hiç olmamiş yanlis yatirim
@hakkbozac6817
@hakkbozac6817 2 жыл бұрын
"Bilen de bilmeyen de konuşuyor" derse birisi o "bilmeyen" benim arkadaşlar. Fırçayla sürülen yalıtım malzemesi ahşap imalattan önce yapılabilseydi daha mantıklı olurdu. İmalatlarda en önemli şey kullandığımız malzemelerin yarılanma ömürleri gibi geliyor bana. Yaptığımız binanın ömrüne eşit yarılanma ömürlü malzemeler kullanılması önemli. İmalat sonrasında binada oluşabilecek geometri bozulmalarına ( çökme, kayma, çatlama v.b)karşı özellikle yalıtımda kullandığımız malzemenin cevap vermesi de önemli. Isı değişimlerine uyumluluk ta önemli. Çatı su oluğu yapılıyor ancak bir kaç yıl içinde her taraftan şemsiye gibi sular akıyor. Dere yapılıyor, içi kar ve buzla doluyor, oradan çatı katına su yayılıyor, tavanlar düşüyor. Ancak her şey bir tarafa Erdem kardeşimiz burada bana göre çok güzel bir hizmet yapıyor. Sonsuz teşekkürler.
@ridvantopcu7684
@ridvantopcu7684 2 жыл бұрын
Bu tip yalıtım malzemeleri üzerinde çok fazla çalışmamak gerekir bu yalıtım katmanına zarar verir bu nedenle sonrasına bırakılmış olabilir
@atakan_s
@atakan_s 2 жыл бұрын
Teşekkürler.
@ahmetturan9311
@ahmetturan9311 Жыл бұрын
Kolay gelsin ustam
@apertureclassura
@apertureclassura 2 жыл бұрын
Yalıtım işinde çalıştığım yıllardan hatırlıyorum Köster markasını.Bu malzemenin iki bileşenli olması lazım.(A bileşeni kauçuk esaslı olanı B bileşeni toz olarak).Ama kalite olarak bana göre Sika'dan daha iyi bir marka yok.Ancak çok fazla pahalı olduğundan tercih kısmında sonlarda kalıyordur artık.Sika'nın aynı esaslı malzemesinin ismi Igolflex (35 kg lık tek bileşen).Muğla/Sarıgerme/Ortaca'daki 7 yıldızlı otelin inşaatında kullanmıştık 15 16 sene önce.Ancak bu malzeme öyle güneş ışığına dayanacak bir malzeme değil.Güneş hariç neredeyse her şeye karşı dayanımı olan bir ürün.Muhtemelen usta ezbere konuşuyor.Ayrıca malzemenin kür süresi çok uzun (1-3 gün arası toz kuruması vardır.1 haftaya yakın da tam kurur).Eğer o zamandan bu zaman malzemenin içeriği değişmediyse uygulamasında da eksik var.Sıva filesi ile uygulanması gerekiyor.Tabi bu çatının o alanında uygulaması zor olduğundan atlanmış olabilir.Daha sonra üzerinin şap veya benzeri örtücü uygulama ile kapatılması gerekiyor.Kuruma süresi içinde yağış alırsa her şey başa dönüyor.Muğla'nın değişken kış havasında çok tecrübe ettik.Ustam biraz da mecburiyetten dolayı ikinci uygulama tekniğine geçiş yapmak zorunda kalmış.Normalde sıva filesi ve taraklı mala ile yüzeye tam yediriliyor.(asgari iki kat yapıyorduk(.Bu arada malzeme bildiğiniz çamur gibi ve çok aşırı yapışkan bir doğaya sahip.Bir çok arkadaşım kamyonla tulum harcamıştı o yüzden :) Eldivene bir kez yapıştığında taraklı malayla bütünleşiyorsunuz.Çözüm olarak malanın sapına keçe sarmış ve ıslatarak kullanmıştık.Keçenin tutuculuğu sayesinde çok rahatlamıştık.Yaklaşık 40 bin metrekarelik bir tecrübemiz oldu orada.Daha sonra Antalya/Kemer'deki bir sağlık kurumunun inşaatında Köster'i kullandığımızı hatırlıyorum.
@agahcagrzorlu782
@agahcagrzorlu782 2 жыл бұрын
Videodaki ustayla ve bağlı olduğu firmayla aynı projede çalışma fırsatım oldu(Gölbaşı/ 51 villa ). Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki kendileri Ankara'da bulunan en iyi firmalardandır. Çok iyi esnaflardır. Sadece yalıtım işi yaparlar ve isimlerine asla leke sürdürmek istemezler. Bu sebeple ustanın ezbere konuştuğunu sanmıyorum. Tabiki sizin tecrübenize de saygım var, başarılar dilerim.
@apertureclassura
@apertureclassura 2 жыл бұрын
@@agahcagrzorlu782 Yanlış anlaşılmaya mahal bırakmamak için detaylandırmam gerekiyordu ama atlamışım.Ezbere konuşmaktan maksadım ağız alışkanlığı idi.Ben de kimseyi kırmak ve yermek için yazmadım.Ama bu ürünü kullanan veya kullanacak kişilerin yanlış yönlenmesini istemediğimden dolayı bunu yazma gereği duydum.Çalışan emek döken herkese saygım vardır.Nihayetinde aynı sektörün içindeyiz(inşaat).
@agahcagrzorlu782
@agahcagrzorlu782 2 жыл бұрын
@@apertureclassura Haklısınız, iyi niyetiniz için teşekkür ederim
@ridvantopcu7684
@ridvantopcu7684 2 жыл бұрын
Güzel açıklamasınız konuyu fakat bu malzeme çift bileşenli bir malzeme değildir.Ayrica çatı arasına böyle Bi malzemeyi uygulamak bana çok anlamsız geldi tabi arkadaşta belirtmiş müşteri isteği yapılmasında Bi sakınca yok
@apertureclassura
@apertureclassura 2 жыл бұрын
@@ridvantopcu7684 Ben zaten eskiyi belirtim ama 2 bileşenli modelini kullandığımı çok iyi biliyorum.Belki buradaki de gelişmişi ya da tek bileşenli modelidir.Artık yapmadığım için ürünlerde ne gibi değişiklikler olduğunu bilmiyorum.Çatı varken kullanılması biraz garip gelebilir evet.Bu kabul edilebilir.Ancak yapılan yerin ve bölgenin nem sorunu varsa diye tercih edilmiş olabileceğini düşünüyorum.Diğer seçenekler konuyu farklı yere taşıyabilir o yüzden nem ve sıcak soğuk dengesidir diye aklınızda canlandırabilirsiniz.
@Ryzen-gw7yl
@Ryzen-gw7yl 2 жыл бұрын
Aslında çatı altına membran ve üstüne 10cm'lik folyolu cam yünü serip, su geçen kenar kanal yerlerine U şeklinde Membran(çatıya yakın yerde dönme yaparak)>Temizlik>ince şap>temizlik>astar>UV ve akışkan su dayanımlı su yalıtım malzemesi sürmek daha doğru olmaz mıydı ?
@muhammetkarabas9024
@muhammetkarabas9024 2 жыл бұрын
Uygulanan malzeme çatı imalatindan önce kullanilsaydi daha kolay ve yararlı olabilir miydi?
@orhanerciyas9080
@orhanerciyas9080 2 жыл бұрын
Bizde insaat siralamasi hep tersten ilerliyor malzeme kullanimida bilincli degil bu olursa iyi olur bu olurmu aceba kesin bir bilgiyle yapilan bir is yok
@enestopal5739
@enestopal5739 2 жыл бұрын
Salih bey kolay gelsin iyi çalışmalar, genç inşaat mühendisiyim şuanki projemde gizli dere imalatı var daha önce görmediğim bir imalat *gizli derenin içine oluk yapacak mısınız yoksa sadece mebranla mı kapatacaksınız ? 2 seçenek arasında kararsız kaldım yardımcı olursanız sevinirim .
@Ryzen-gw7yl
@Ryzen-gw7yl 2 жыл бұрын
Burada bütçeye göre seçenek değişir. Bölge iklimine göre yağmur ve kar yükü gizli derelerde yük bindirerek oluk birleşim yerlerinde zamanla boşluk açabiliyor. Birde işçilik kalitesi de önemli. ayrıca hava değişimleri. Bundan dolayı yatay gizli dere imalatlarında betonundan sonra şaloma ile 3'lük membran(tavsiyem) yapılmalı. Sonrasında eğim şapı verilerek gider boşluğuna eğim verilmesi. Su bu yönde akar. ardından izolasyon su yalıtım malzemesi sürmek gerekir. Su yalıtım malzemesini iki yönlü sürün çift kat.
@ridvantopcu7684
@ridvantopcu7684 2 жыл бұрын
Diğer arkadasimiz membranli uygulamayi güzel bir şekilde tarif etmiş fakat ben eksiz sac ile çalışmanızı öneririm membran çok uzun ömürlü değil malesef sürme yalitimda dar alanda çok doğru bir şekilde uygulanmalı eksiz sac ile daha kolay bir imalat süreci olacaktır
@cagcl1945
@cagcl1945 2 жыл бұрын
Taşyünu veya cam yunu fiatlari arasinda fark kalmadi deniyor 🤔
@serkancakil4742
@serkancakil4742 2 жыл бұрын
Çatılarda en çok kış şartlarında buz sarkıtları oluşmakta, bina olukları donduğu için eriyen kar oluklardan değilde çatının kenarlarında akıp donup sarkıt oluşmakta sizce bunun çözümü ne olmalı. Yardımcı olursanız çok sevinirim
@ErdemFidan
@ErdemFidan 2 жыл бұрын
serdar yıldız 0532 741 96 33 tüm dertlerinizin dermanı bu bey efendidir. Selamımı iletin
@iv.murat..3039
@iv.murat..3039 2 жыл бұрын
Çatı ısı yalıtımını nasıl yaptınız veya yapacaksınız?
@hamzayaprak4497
@hamzayaprak4497 2 жыл бұрын
taş yünü yapacaz dedi ya
@suleymanakin7301
@suleymanakin7301 2 жыл бұрын
Merhaba Erdem bey, Neden bu yanlis uygulamalari yapiyorlar. Yazik bos yere para veriyorlar. Hayatimda ilk defa cati alti yapilan bu uygulamayi goruyorum. Gereksiz. Deden derseniz. Cati uzerine nembran zaten kullanilacak. Onenli olan ouluklar. Ve pirket uzerine yapilan gaz beton da yanlis. Yazik. Bu sekilde kesinlikle bina izalayonu yapilmama si gerekiyor. Oluk larin uzeri ve yanlari ilk once EPS ile kaplanir, ondan sonra nembran ve oluk otutturulur. Cati uzeri veya beton yer uzeri isolasyon ile kaplanir. Onemli olan hangi Rd deyerini kullanilmasi. Tabi buda hangi tur isolasyon ve kalinlik ile ilgili. Neyse kolay gelsin.
@erkutkoksal1913
@erkutkoksal1913 2 жыл бұрын
Kenarlara da surseydi iyiydi
@mahmutimamoglu8662
@mahmutimamoglu8662 2 жыл бұрын
.
@selcukozel8597
@selcukozel8597 2 жыл бұрын
Bu kadar saçma uygulama görmedim. Erdem bey onlarca paylaşımınızı izledim, bir çok bilgi edindim. Ama bu uygulama kadar yanlışlık görmedim. Yapılan yer zaten su görmeyecek, diyelim gördü; bu uygulama suyu kesmez. Ahşap çatı ayakları tamamen korumasız. Hele göllenme olan yerlerde suyu nasıl tutacaksınız.
MÜSTAKİL EVİMİZİN SU İZOLASYONU UYGULAMASI | #movil6
18:01
Erdem Fidan
Рет қаралды 69 М.
39kgのガリガリが踊る絵文字ダンス/39kg boney emoji dance#dance #ダンス #にんげんっていいな
00:16
💀Skeleton Ninja🥷【にんげんっていいなチャンネル】
Рет қаралды 8 МЛН
Spot The Fake Animal For $10,000
00:40
MrBeast
Рет қаралды 185 МЛН
КАК ДУМАЕТЕ КТО ВЫЙГРАЕТ😂
00:29
МЯТНАЯ ФАНТА
Рет қаралды 10 МЛН
ÇATI TERASI SU YALITIMI
9:37
MEHMET ÖKTEM
Рет қаралды 144 М.
BAHÇEŞEHİR 2.KISIM MANOLYA EVLERİ TERAS SU YALITIMI
3:06
KALKAN GRUP
Рет қаралды 184
WATERPROOFING with KÖSTER Dachflex
10:02
KÖSTER BAUCHEMIE AG
Рет қаралды 515
Bina Temel Su Yalıtımı Nasıl Yapılır? PROOF SİSTEM
11:00
Mahmut Gürün
Рет қаралды 47 М.
AKPOR - AQUAFLEX 1K (Likit Membran)
6:49
Akpor Türkiye
Рет қаралды 93 М.
2 MM #GALVANİZ #YAĞMUR #OLUĞU /  MONTAJI NASIL YAPILIR ?
8:02
Bi Tanıdık
Рет қаралды 64 М.
Gizli Dere İzolasyon Uygulaması. Önemli detaylar...#sicalastic685 @srbsika
4:16
Mühendis Suat Altun~SALTUN YAPI
Рет қаралды 3,8 М.