kendime sürekli iyi ki makine mühendisliğini seçmişim diyorum, çevremizde görüp geçtiğimiz basit şeylerin altındaki o anlamları o ince hesapları her etrafıma baktığımda bunları düşünüyorum bu çok güzel bişey bu konuda beni etkileyen bir youtube kanalı var hocam Kafile incelemenizi tavsiye ederim. Mühendislik öğrencilerinin kanalı. mühendisler hem bakan hem gören hem anlayandır. Eyvallah hocam.
@SametAysametay5 жыл бұрын
Hocam memlekete faydanız çok büyük idealist her bilim insanı sizin gibi paylaşımcı ve ilham verici olmalı.Bilim dersi verir iken bilim kültürü de veriyorsunuz resmen. Farkı fark yapar....Fark yarattığınız açıkça belli. Umarım Türkiye Cumhuriyeti Bilim ve bilim kültürü için de ilham verici olur çalışmalarınız. Yürekten teşekkür ve şükranlarımı sunarım.
@TahsinEngin-Akademi5 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim Samet bey, eksik olmayın.
@dzertblue80154 жыл бұрын
Tahsin hocam çok keyifli bir dersti, zaman geçtikçe göreceğiz kesinlikle bu ülkenin gençlerinde bizzat büyük emekleriniz olmuş olacak, ki oluyor da. Not: ağaçların yapraklarındaki o muhteşem dizayn detayı vermeniz, bitkilerin ortam koşullarına adapte olacak şekilde evrimleşmesi mesajı harikaydı, bunu ancak bilimin dilinden konuşan birisi güzelce anlatabilirdi... Emeğinize sağlık 🙏
@simdilikcaylak76903 жыл бұрын
hocam izlediğim tüm dizi ,filmden daha heyecanlı .Videolarınızı paylaştığınız için çok teşekkürler.
@sallama9814 жыл бұрын
hocam lisans seviyesinde verdiğiniz bilgilerden yaraarlaniyorum , çok tesekkür ederim. Gerceek manada cok degerli bir video kayıdı olmuş.
@begliannasahedov26124 жыл бұрын
Hocam emeginize saglık sizin sayenizde iyiyi anlamaya başladım.Teşekkürler
@begliannasahedov26124 жыл бұрын
Super anlatım.
@oezbackable4 жыл бұрын
Tahsin Hocam merhaba, kanalınızdaki bütün videoları ilgiyle takip etmeyi sürdürüyorum. Bir uçak mühendisi olarak su damlasının limit hıza çıkana kadar yaşadığı form değişikliğini anlatmanızın çok güzel bir örnek olduğunu söylemek isterim. Yine bir nacizane düzeltmemi de yoruma eklemek istiyorum. Mesleki terminolojide kaldırma kuvveti genelde buocancy yani aerostatik durumlar için kullanılır. Aerodinamik olarak üretilen yukarı yönlü kuvvete ise Lift yani Taşıma kuvveti adı yaygın olarak kullanılır. Belki video adını bu şekilde güncellemeniz daha çok kişinin bu değerli kaynağa ulaşmasını sağlayabilir. Saygılarımla.
@TahsinEngin-Akademi4 жыл бұрын
Bu güzel öneriler için çok teşekkür ederim. Sanırım sürükleme / direnç kuvveti için de benzer bir durum var. Bir sonraki kitap baskısında bu önerinizi değerlendireceğim. Selamlar.
@oezbackable4 жыл бұрын
@@TahsinEngin-Akademi evet hocam hava direncine sürükleme diyoruz.
@suleymanemircansuner10112 жыл бұрын
Can hocam videonun başlarında ''hele ki bu pahalı yakıt döneminde'' diyor, 4 yıl önceden şimdiyi görmüş :D
@osmansari80883 жыл бұрын
ağzınıza sağlık hocam
@bahattinavcuoglu53664 жыл бұрын
Sayın hocam ben inşaat muh. Hidrolik ve su kaynakları programında itü de dr yapıyorum yeterlilik sınavına gireceğim. .. çok ciddi katkı aldım. Bazı karanlık kalan yerleri videolarını z la aydinlattim. Devam ediyorum. Size teşekkür etsem yetmez. Sağlığınıza ve zihinsel aktivitelerinizin devamı için dua edeceğim. Bende bildiğim ne varsa karşılıksız dağıtarak olabildiğince paylaşımcı olarak teşekkürü mu sunmaya çalışacağım. .. sanırım amacınız bu olsa gerek.... mesajı iletmek. .akm dışında da çok şey öğrendim bu videolardan. ...
@TahsinEngin-Akademi4 жыл бұрын
Bahattin bey, latif sözleriniz için çok teşekkür ederim. Gayem, bildiğim kadarıyla konuyu daha geniş kitlelere, bu memleketin genclerine ulaştırmak ve geride insanların istifade edebileceği bir şey bırakmak. İnşallah bunda başarılı olurum. Selamlar.
@omerkenan36254 жыл бұрын
Hocam bu kritik Re = 50*10^5 hava ve su, ikisi içinde aynı değer mi
@TahsinEngin-Akademi4 жыл бұрын
Konu akış rejiminin türü olduğunda karar verici Re sayısıdır. Bu Re sayısını hangi akışkanın verdiğinin önemi yoktur. Re gibi boyutsuz sayıların güzelliği de budur zaten.