De ce nu se găsesc produse antivarroa în majoritatea farmaciilor veterinare?

  Рет қаралды 2,738

Viitor Sanatos

Viitor Sanatos

Күн бұрын

Пікірлер: 44
@zaharie.grigore
@zaharie.grigore 4 ай бұрын
Radule , doar când încep o discuție despre albine medicul veterinar tratează acest subiect cu maxim dezinteres . În cazul în care doctorul are albine se schimbă situația. Dar aceștia sunt puțini. Apicultorii români sau ,, descurcat '' singui dintotdeauna ! Mult succes tuturor apicultorilor din România !
@viitorsanatos6279
@viitorsanatos6279 4 ай бұрын
Asa este.
@danidani7082
@danidani7082 4 ай бұрын
Eu nu la albine mele eu lucrez cu ajutorul lui Dumnezeu domne ajuta domnu radu
@gheorghetudor-toiu1016
@gheorghetudor-toiu1016 4 ай бұрын
Deci sa ne asteptam ca acel produs sa fie bagat pe piata sub o alta forma dar mult mai scump , pacat ca pierdem o varianta buna de tratament si accesibila ca pret .
@viitorsanatos6279
@viitorsanatos6279 4 ай бұрын
vom vedea
@bogdanbogdan3864
@bogdanbogdan3864 4 ай бұрын
Dacă medicul nu îmi tratează albinele corect, răspunde pentru pierderile ulterioare?
@viitorsanatos6279
@viitorsanatos6279 4 ай бұрын
o intrebare foarte pertinenta ... Imi despagubeste statul albinele ?
@panaiteniscoveanu9061
@panaiteniscoveanu9061 4 ай бұрын
Și pe vremea lui Ceaușescu când școala era școală, existau medici veterinari care nu deosebească vaca de taur, dar acum când școala este o fabrică de diplome pun pariu că 50% dintre ei nu fac deosebirea între albină și viespe!
@viitorsanatos6279
@viitorsanatos6279 4 ай бұрын
asa e
@maryussindili5595
@maryussindili5595 4 ай бұрын
Ar fi firesc sa fie tratati stupii de catre medici veterinari dar nu este normal sa fie obligatoriu acest fapt, am urmarit cum trateaza apicultorii din SUA si Canada si nu am vazut decat apicultorul sau angajatii acestuia (non-medici) sa efectueze aceste tratamente, problema principala este ca apicultorii romani sau alti apicultori cu greu isi permit acest gen de servicii, statul cauta o noua sursa de impozitare.
@alfred3775
@alfred3775 4 ай бұрын
Sakut Radu. Pe medicii veterinari nu i invata in facultate despre bolile albinelor, sunt doar amintite si nu se pune nici un accent oe ele. Am vb cu studenti. Profesorii din facultate probabil unii fiind de pe vremea cand inca la noi erau mari complexe zootehnice pin accentul pe bolile animalelor mari de ferma (suine, bovine, pasari, cabaline). Medicii veterinari de oras care se ocupa de bolile animalelor de companie invata mai mult din mers pe la cabinetele veterinare cum sa trateze animalele de companie. Despre bolile albinelor stim noi mai multe ca ei si asta pentru ca nici ei nu au interes si nici la facultate nu i invata.
@viitorsanatos6279
@viitorsanatos6279 4 ай бұрын
asa e
@afire125
@afire125 4 ай бұрын
Cati medici veterinari care se pricep la bolile albinelor avem? De intrebat la dsv.
@mirceatirban8569
@mirceatirban8569 4 ай бұрын
1la10000
@CeaMaiBunaMiere
@CeaMaiBunaMiere 4 ай бұрын
Eu am o relație bună cu medicul veterinar din sat, are și farmacie și mi-a dat comandă ușor de mavrirol (preț nesimțit de mare de la producător) și varachet la prețul pieței, vine ia monstre de puiet, albină că apicultori au examinare gratis in laborator odată pe an. Cu mine pot spune că nu face profit .... dar sunt și eu drăguț;)). De Varostop nu pot spune nici de bine nici de râu (mi s a părut sub herbalstip și goldvarroa de ex) singurul atu era că se gasea ieftin, ceea ce nu e rău că și permitea mare parte dintre apicultori, dar nu pot spune că a fost cine știe ce sculă de tratament pt mine cel puțin. Cât despre tratamente făcute de veterinari nu știu ce să zic e destul de scump 1h din programul lui și nu știu cât ar fi de rentabil, pe de altă parte eu sunt singurul din sat cu albine ce are o relație cu el restul il ignoră și nici nu se înregistrează ce să mai vb de tratament de la el...., nu are pe stoc medicamente pt albine, dar când se duce să facă stocul pt alte animale eu zic că te poate ajuta dacă vb din timp cu el.(Eu unu nu știam că e posibil până nu mi a propus el când am cerut o rețetă de medicamentele varroa, dar nici nu am întrebat anterior..... așa că nu știu ce să zic e la mijloc treaba)
@CeaMaiBunaMiere
@CeaMaiBunaMiere 4 ай бұрын
Are cunoștințe generale despre albine și bolile lor, nu știu dacă ar avea curaj să umble prin stupi sincer, dar nu am văzut reavoință.
@gheorghetudor-toiu1016
@gheorghetudor-toiu1016 4 ай бұрын
Toutul este doar pe hârtie , formal , majoritatea medicilor veterinari și farmaciile veterinare se ocupa doar de câini și pisici , veterinarul de la mine nici nu vrea să audă de albine .
@CeaMaiBunaMiere
@CeaMaiBunaMiere 4 ай бұрын
Cred că depinde de om/zonă atunci, de ex intr un an nu a dat mai departe puiet căpăcit și albină moartă și din ce mi a zis a avut întrebări că de ce nu, eu i am zis ce vreau cam ce preț am găsit pe net și nr de bucăți la tratament și mi a adus intro săptămână, nu ma grăbeam, le am luat pt viitor prin pns, cică au asociației veterinari și fac comanda prin ea fără probleme.
@viitorsanatos6279
@viitorsanatos6279 4 ай бұрын
Ma bucur sa vad ca sunt si experiente bune cu medicii veterinari. Si eu am o relatie foarte buna cu medicul meu ... insa nu a fost niciodata nevoie sa ajungem la capitolul medicamente. Intotdeauna mi-a dat reteta si tacit m-a indreptat sa mi le procur de unde vreau eu. E clar ca nu face profit nici de pe urma mea ... ceea ce nu e bine pentru economie. Dar la fel ca si tine sunt si eu dragut :) si traim fericiti fiecare cu treaba lui. In concluzie ... daca nu este economic si nici logic sa faca el tratamentele albinelor ... de ce nu ne lasa in pace sa ne procuram linistiti medicamentele asa cum a fost inainte de 2010 ? De ce trebuie retete care oricum sunt doar hartii ... nimic altceva?
@viitorsanatos6279
@viitorsanatos6279 4 ай бұрын
@@gheorghetudor-toiu1016 asa este
@gheorghechisnenco7121
@gheorghechisnenco7121 4 ай бұрын
Căluț radu ce fel de tratament este
@MarianMihai-y5p
@MarianMihai-y5p 4 ай бұрын
😮nu este medic veterinar să se ocupe de apicultura
@aurelianratescu4757
@aurelianratescu4757 4 ай бұрын
In urma cu ceva ani, am dus probe la DSV Prahova Cand m au întrebat ce analiza vreau, le am zis prinre altele ca vreau si acarapioza Nici nu auzisera de asa ceva, va inchipuiti? Cei de la laboratorul DS V Prahova!😂 A fost pt ultima data cand m am dus la ei!
@aurelianratescu4757
@aurelianratescu4757 4 ай бұрын
Cine a spus ca numai medicii veterinari au dreptul sa trateze albinele este un odiot incompetent!
@timisoaratrafictube4217
@timisoaratrafictube4217 4 ай бұрын
Să nu fim farisei ! Toți ne dorim un tratament antivaroa ieftin și eficient. Sau mă rog 95 % din apicultori doresc asta. Cei 5 % nu pot să își dorească asta pentru că sunt plătiți de veterinar pharma să le promoveze medicamentele. Eu, dacă ar cădea păduchii de la fumul de tutun ; l-ași bagă în afumătoare și mi-ași face treaba. De ce să plătesc de 10 ori mai mult pentru un alt tratament care face același lucru?
@amorphis50-qv4sv
@amorphis50-qv4sv 4 ай бұрын
Subiectul este unul interesant. M-am straduit pana acum sa nu comentez nimic, niciodata, dar acum trebuie sa spun si eu o parere, pentru care, desigur, voi fi criticat. 1. datorita faptului ca tratamentele sunt efectuate cu medicamente de uz veterinar, logic ar fi ca respectivele medicamente se fie sub un control, respectiv al medicilor veterinari. Astfel vom avea certitudinea ca efectul obtinut va fi unul terapeutic, nu toxic. Am vazut pe youtube cum ca unii folosesc Scabatox, si exact cum spunea Radu in alt filmulet, unii abuzeaza de doze si cantitati, lucru care ori va afecta familia de albine, ori vom avea reziduuri in produsele apicole,fapt care face sa nu mai fie sigure pentru consum. Pentru adeptii Scabatoxului sau ale altor produse, atat am de spus: restul de substante de pe prospect, in afara substantei active pricipale, excipientii fac o imensa diferenta fata de specia pentru care este destinat medicamentul, profunzimea in care patrunde substanta activa, remanenta, stabilitatea produsului sau pretabilitatea pentru o anumita cale de administrare. Chiar daca pe piata exista multe produse cu aceeasi substanta activa, excipientii fac diferenta. Nu degeaba sunt autorizate medicamentele, in spatele acestor autorizatii existe teste legate de eficienta, doza, cale de administrare si siguranta de utilizare. 2. Da, poate nu sunt multi medici veterinari care sa se priceapa la apicultura, aceasta ramura fiind destul “de nisa”, iar ca medic veterinar nu prea ai multe ocazii sa dezvolti experienta de teren legat de albine, caci nimeni nu te lasa sa umbli la albinele altuia, apicultorul avand o strategie in a dezvolta familiile, strategie care nu se leaga mereu cu “eventualele” tratamente recomandate/facute de medicul veterinar.Nu minimalizez importanta medicilor veterinari prin prisma experientei sau a implicarii, dar poate cei care fac apicultura “dupa ureche”, nu le-ar strica sa discute macar cu un medic veterinar competent, ca ar invata multe, si vor intelege multe daca pun informatiile cap la cap. 3. In farmacii se aduc medicamente de uz veterinar, dar tratamentele se fac sezonier, cu medicamente cu un anumit termen de valabilitate, si nimeni nu doreste sa investeasca in produse care sa-i expire pe raft. Daca apicoltorii ar discuta cu farmaciile veterinare, sa fie un feedback de la apicultori la farmacii, vom avea si in farmacii produsele de care avem nevoie. In realitate, se trezeste apicultorul ca are nevoie de un produs, se duce la farmacie, nu gaseste si da comanda pe net. Farmacia nu stie ce sa aduca si mai ales ce cantitate, ca nu toti apicultorii fac tratament in aceeasi perioada sau cu aceleasi produse. Unii fac tratamente cand isi aduc aminte.Totul tine de comunicare, nu de adaosul comercial.
@MrCloscutz
@MrCloscutz 4 ай бұрын
Apicultura este in colaps datorita pretului mierii, cererii scazute de miere la borcan, toate inputurile s-au scumpit infiorator(motorina, rame, vopsea, sarma, cuie, tratamente, mana de lucru, asigurari, rovinieta, etc). Dumneata esti in mod sigur medic veterinar! Eu ca apicultor tratez cu acid oxalic sublimat (ai veni sa aplici tratamentul cu sublimatorul; sincer te-as lasa doar daca vrei sa incerci, dar nu te-as plati pt asta)! Tratez cu acid formic in evaporatoare( crezi ca e greu sa diluez acidul formic de la concentratia de 80% la 60 % si sa tor in evaporatoare?! Numai bazaconii, loby aiurea, specialisti de carton si habarnisti. Daca vanzarea mierii nu asigura un profit decent din ce sa platesti tot felul de ,,specialisti inutili”?!
@amorphis50-qv4sv
@amorphis50-qv4sv 4 ай бұрын
@@MrCloscutzDa, sunt medic veterinar si am si albine, din acest motiv tin cu apicultorii, dar si cu sigurnta alimentelor. Albinele le am pentru a avea in casa o miere sigura pentru copii. si familie. Nu am timp si nici dorinta de a ma extinde la nivel de afacere din apicultura. Pur si simplu nu se merita financiar, cel putin nu acum. Revolta mea e legata de un “expert”, care facea lobby pentru Scabatox, la niste doze enorme, si mai vindea altor persoane miere si familii de albine. Treaba lui, albinele lui, dar din acest motiv am albinele mele, am livada mea, fructele mele, legumele mele. Cum sa am incredere in asemenea “experti”!? Cu ce este mai bun decat un vanzator din piata care vinde legume si fructe importate, pline de pesticide, dar cu certificat de producator, iar el nu a dat cu sapa in pamant deloc in viata lui. Asemenea apicultori sunt nocivi pentru apicultura noastra si pentru imaginea apiculturii in fata consumatorilor. Din acest motiv nici mierea nu are pret. Cand o sa garantam calitatea, mierea o sa aiba pret. Iar calitatea inseamna costuri, efort si un bun marketing, care noi nu-l avem deloc
@mihaiclosca159
@mihaiclosca159 4 ай бұрын
​@@amorphis50-qv4sv daca tu crezi ca ,,mierea cu pesticide" din România sau ca badea Gheorghe sau nea Ion nu-si tratează familiile cu produse autorizate a produs aceasta situatie dezastroasa te imbeti cu apa rece! De ce mie pt mierea care se incadreaza oricand la bio nu mi se ofera de catre procesatori un pret pe masura dupa efectuarea analizelor?! Imi povestea o doamna care a lucrat in Germania ca acolo nu mai tin stupi decat in numar redus fiindcă odata cu dezvoltarea economica, cresterea salariilor, nu mai doreste nimeni sa traga in agricultura ca eroul...e mai mult o afacere de familie, micuta in cele mai multe cazuri. Asa se va întâmpla si la noi!
@viitorsanatos6279
@viitorsanatos6279 4 ай бұрын
​@@amorphis50-qv4sv Ai dreptate in majoritatea lucrurilor pe care le-ai scris. Totusi am cateva nelamuriri cu privire la partea comerciala... - Medicii veterinari antreprenori cu farmacii veterinare au avut dialoguri cu crescatorii de alte specii ca sa le tina pe raft acestora medicamentele necesare? - Au intrat in farmacie crescatorii de animale de companie si i-au spus medicului veterinar ce au ei nevoie ... sau veterinarul a facut un studiu de marketing si a constatat ca nisa animalelor de companie este mai buna, mai mare, mai tacuta decat cea a apicultorilor ... si de pe ea castiga bine cu un un nivel de risc foarte limitat? - De ce se gasea Scabatox in toate farmaciile, insa Varachet nu. Si daca se gasea, de ce pretul era cu 50% mai mare decat la Apicola? Ca si apicultor nu pot sa fac studiu de marketing pentru farmacie. Am nevoie de respectivul medicament acuma ... nu peste 3 zile. Farmacia este o afacere iar eu sunt clientul ei. Nu este firesc ca in 2024 farmacia sa-mi ceara sa ii comunic cand imi trebuie ceva ... am si eu gandurile mele ... cand am nevoie, caut, gasesc, cumpar. Daca farmacia din cartier nu are azi, nu are nici maine, nici poimaine ... nu mai apel;ez la ea. Daca vreodata va aduce, va fi nevoie sa ma caute si sa-mi spuna ca de acuma are si ea ... si daca e competitiva ca pret voi lua de la ea. E ca si la magazinele de la coltul blocului ... ai paine, iau de la tine ... nu ai paine, iau de la magazinul concurent, ca am nevoie de ea acuma nu peste 3 zile. In concluzie ... daca veterinarul are o afacere si vrea sa vanda si medicamente apicole, sa se ocupe de ea ... sa faca promovare si offline si online ... sa invete ce inseamna sezonalitatea.
@stoichinaiulian2879
@stoichinaiulian2879 4 ай бұрын
Dacă medicul veterinar este specializat în domeniul "apicultura" atunci da poate sa ajute.Daca nu este ca și în medicina umana , fiecare medic e specializat în domeniul lui. De obicei apicultorul știe mult mai multe despre albine decât majoritatea veterinarilor
@viitorsanatos6279
@viitorsanatos6279 4 ай бұрын
Legea este ca doar veterinarii au voie sa faac tratamentele la animale. Albinele sunt animale. Legea nu se aplica ca ei nu vor. Tratamentele la albine se fac altfel decat la oi, sau gaini. Sa aplice veterinarul varachet la 5 stupine de cate 200 de familii, in 3 repetitii ... va ramane fara nevasta.
@ionduinea8585
@ionduinea8585 4 ай бұрын
Nu cred și nu am auzit să vină veterinarul să uite în stupii cuiva doar dacă doamne ferește nu este ceva foarte grav sau trimis de DSV că albinele nu pot fi legate și prinse 😅😅😅 și mai și înțeapă și 9 din 10 nu cunosc foarte bine din ale apiculturii
@viitorsanatos6279
@viitorsanatos6279 4 ай бұрын
nici eu
@timisoaratrafictube4217
@timisoaratrafictube4217 4 ай бұрын
Medicul veterinar dacă e la fel de bun ca medicii de la pantelimon....... nu mai iese din perimetru 😂😂😂
@danidani7082
@danidani7082 4 ай бұрын
Asteas în stare sa le vaccineze de covit
@gheorghechisnenco7121
@gheorghechisnenco7121 4 ай бұрын
Apimol+
@liviuuleia7962
@liviuuleia7962 4 ай бұрын
Toți doctori veterinarii sunt repetenți în apicultura
@viitorsanatos6279
@viitorsanatos6279 4 ай бұрын
Nu putem generaliza, insa putem spune ca majoritatea.
@vladmolnar780
@vladmolnar780 4 ай бұрын
Apicultorii isi fac singuri produsele, isi fac singuri turtele ... Toate ca sa scuteasca cativa lei si vrei sa plateasca pe unu calificat sa vina sa le faca tratamentele? Ca in orice economie, daca nu este cerere nu este nici oferta. Daca ar fi cine sa plateasca ar aparea si cei care fac tratamente, verificari, analize etc.
@viitorsanatos6279
@viitorsanatos6279 4 ай бұрын
Din ce sa plateasca apicultorii ? Eu daca as fi veterinar as percepe o taxa de minim 100 lei/familie/an pentru 10 interventii. Sa zicem ca s-ar plati. Insa uneori albinele mor chiar si tratate. Ce se intampla atunci ? Le despagubeste statul ca la porci, gaini si vite?
@vladmolnar780
@vladmolnar780 4 ай бұрын
Pai 100 de lei per familie spera majoritatea sa scoata profit. Eu sunt de acord cu tine ca asa ar trebui sa functioneze lucrurile: ai o problema la masina mergi la mecanic, ai o problema la instalatii chemi un instalator, insa majoritatea apicultorilor sunt "specialisti la toate". Apoi ce spui tu se aplica la profesionisti, care nu tin n stupi de dragu de ai avea. Cand tii stupi strict cat poti duce sa fi si rentabil functioneaza toate cele ce le spui. Eu sper sa ajungem la un moment dat acolo dar e cale lunga. PS: nici mecanicul nu iti garanteaza ca daca repara ceva nu se va strica altceva. Si nici in materie de masini, instalatii, mobila sau altele nu te ajuta statul cu nimic.
@vladmolnar780
@vladmolnar780 4 ай бұрын
​​@@viitorsanatos6279 Daca ar tinti apicultorii la 80-100 kg miere per familie ar avea de unde plateasca 3kg pe veterinar, 5 kg pe turta, 5 kg pe zahar, 3kg pe tratamente etc. Dar daca tinta e 10-20kg miere pe stup e clar ca doar "anii buni" ne duc spre profit😂😂😂
Ce trebuie să faci în caz de furtișag în stupină !
13:00
Viitor Sanatos
Рет қаралды 6 М.
Хаги Ваги говорит разными голосами
0:22
Фани Хани
Рет қаралды 2,2 МЛН
I Sent a Subscriber to Disneyland
0:27
MrBeast
Рет қаралды 104 МЛН
Their Boat Engine Fell Off
0:13
Newsflare
Рет қаралды 15 МЛН
(01.01.2025)  UN NOU ÎNCEPUT
17:25
Sergiu Chetroi
Рет қаралды 9 М.
GROSIMEA IDEALĂ A PERETELUI STUPULUI - cu Mihai Grama [Sfatul zilei]
19:34
de ce nu restrîng albinele și argumentez
14:12
Apicultură în vestul țării
Рет қаралды 22 М.
Cum poți să elimini peste 80% din varroa într-un tratament?
12:29
Get Rid Of Lice From Chickens Effectively And Safely 100% Natural
13:51
TRATAREA FAMILIILOR DE PUIET VĂROS ȘI LOCĂ, PARTEA A 2--- A
20:55
Dănuț Puișoru
Рет қаралды 30 М.
КОГДА МАМА ЗАДЕРЖАЛАСЬ на работе #shorts
0:24
МИША НАС ПОКИНУЛА...
16:27
Magic Family
Рет қаралды 544 М.
Бентли один дома: 1
0:45
Бентли и Анжелика
Рет қаралды 2,4 МЛН
Куда бегут эти 10000 уток?
0:56
Сергей Милушкин
Рет қаралды 1,3 МЛН