תוספי סידן: טובים או רעים? תוספי סידן ומזונות עשירים בסידן נחוצים למאבק באוסטיאופורוזיס, מחלה שכיחה בה העצמות הופכות שבירות ונשברות בקלות. עם זאת סידן אינו נספג ביעילות וחלק בלתי מבוטל ממנו לא מגיע אל העצמות. על כן תוספי סידן ידועים כמגדילים את הסיכון להתקפי לב בשיעור של עד 30%. אוכלוסיות גדולות צורכות תיסוף של סידן + D3 בעולם, אך עדיין סובלות משיעור גבוה מדאיג של התקפי לב ואוסטאופורוזיס. ברור שצריך עוד משהו, שיהפוך את תיסוף הסידן ליעיל ובטוח יותר. ויטמין K2 kzbin.info/www/bejne/aKHNpKhnoKxka68 תומך בקשירת סידן מזרם הדם למטריצת העצם ומניעת שקיעתו במערכת הלב וכלי הדם נעשה ע"י חלבונים הנקראים אוסטאוקליצין וחלבון גלאי מטריצה (MGP), בהתאמה. לשם כך הם צריכים לעבור תחילה תהליך שנקרא גמא-קרבוקסילציה, התלוי בנוכחות ויטמין K2. מחקר יפני מצא כי רמות האוסטיאוקלצין מתחת לקרבוקסילציה ירדו באופן משמעותי בקבוצות שקיבלו ויטמין K2.
@yosizilberfarb7 жыл бұрын
הסבר מעולה על אוסטיאופורוזיס.והטיפול במחלה. בגדול מתווכי הסידן המשמשים בבניית העצם הם הויטמינים: A, D, K2 סרטון חשוב מאוד לציבור הרחב. תודה רבה.
@kobiezra7 жыл бұрын
רוב תודות על הפירגון :-) אכן ויטמין K (מצוי בעיקר בעלים ירוקים כהים) שחיוני לתהליכי קרישת הדם, חיוני גם לשמירה על מסת העצמות, זאת עקב שקיעת הסידן ב-matrix של העצמות....
@kobiezra3 жыл бұрын
#אוסטאופורוזיס_טיפול_טבעי
@vitamins.minerals8 жыл бұрын
D וסידן ויטמין משמשים לטיפול באנשים עם אוסטיאופורוזיס, במיוחד לאחר שבר, כמו גם למנוע אוסטאופורוזיס אצל אנשים שיש להם בעיות אנדוקריניות או תזונה.
@vitamins.minerals9 жыл бұрын
Pubertal Timing Is an Independent Predictor of Central Adiposity in Young Adult Males: The Gothenburg Osteoporosis and Obesity Determinants Study Diabetes November 2006 55:11 3047-3052; doi:10.2337/db06-0192
@אבינידם-צ5ח7 жыл бұрын
היי אני אשמח עם תוכל לענות לי על שאלה זו הייתי אצל אורטופד והוא אמר לי שהגב שלי כפוף בגלל שהעצמות שלי בגב חלשות והם לא יכולות להחזיק את הגב אז אני צריכה ללכת לפיזיוטרפיה אתה חושב שזו מחלה ? אשמח לתשובה.
@kobiezra7 жыл бұрын
זה לא חייב להיות מחלה! אך יש לבצע בדיקות נוספות ולראות תשובות של בדיקות העבר שלך. כמו כן, ניתן לטפל ולאזן את מצבך הפיזיולוגי בעזרת תוכנית תזונה בהתאמה אישית וכו'... הטיפול הפיזיותרפי רק תומך ועשוי להועיל אך עליך לקחת אחריות ולטפל בכל הרבדים. רפואה שלמה :-)
@vegetarianismnaturalism8 жыл бұрын
גיל ההתבגרות הוא תקופת מעבר מילדות לבגרות, והוא מאופיין בהתנהגות מאתגרת ולעתים בעלת סיכונים, בין היתר גם בתחום הבריאות כגון: תזונה לקויה, שימוש בחומרים ממכרים והתנהגות מינית בלתי אחראית. ניתן לזהות התנהגות זו כבר בגיל 13. מקובל לחלק את תקופת ההתבגרות לשלוש: מתבגרות צעירות 14-10 שנים, מתבגרות בגיל הביניים 17-15 שנים ומתבגרות בוגרות 21-18 שנים. נתונים מארה"ב מצביעים על ניסיון מיני בקרב %66.2 מן השמיניסטיות. מתוכן מעל %20 היו בקשר עם יותר מ-4 בני זוג. %18.9 מתלמידות התיכון מעשנות ו-%44.6 נוהגות לצרוך משקאות חריפים על בסיס קבוע. כ-%25 מהבנות בגילאי התיכון סובלות מהשמנה, אך רק %25.6 עוסקות בפעילות גופנית מותאמת לגילן )לעומת %43.7 מן הבנים בגילאים אלו שעוסקים בפעילות גופנית(. רופאי נשים יכולים לשנות את המגמה השלילית על ידי הכוונה להתנהגות מינית אחראית, הפניה לחיסון, מיגור מחלות המועברות במגע מיני ומתן מרשמים לאמצעי מניעה יעילים. למרבה הצער רק מיעוט מהמתבגרות הצעירות פונות לשירותי רפואת הנשים במטרה לקבל הדרכה מונעת היריון/מחלות מין. רק %8.6 מהבנות בגילאי 17-15 שנים עושות זאת, לעומת %35 בגילאי 21-18 שנים. האם ההסבר לתופעה טמון באיכות השירות הניתן למתבגרות על ידי רופאי נשים?
@daliavainiger82387 жыл бұрын
אני לוקחת תוספת סידן 2 כדורים ליום 1200 מ"ג . כל הזמן נאמר לקחת בריחוק ממאכלי חלב. לאחרונה שמעתי הרצאה להיפך ממהוראה הקודמת שיש לקחת את התוסף תוך כדי אכילת מאכלי חלב . מה נכון לעשות??.
@kobiezra7 жыл бұрын
נאמר לך לא לקחת את כדורי תוספת סידן (ובמקרה שלך כנראה את המוצר שמכיל סידן קרבונאט) המינרל הנ"ל הינו מלח קשה תמס שספיגתו בקרב אנשים מעל מעשור החמישי לחיים מתקשים בניצולו, זאת בהשוואה לסידן ציטראט, או סידן גלוקונאט וכו'... ולשאלתך אמרו לך שלא ליטול תוספת סידן בצמוד למוצרי חלב, היותר ומוצרי חלב עשירים בזרחן (חוץ מסידן), והזרחן נקלט ונספג בגופנו בדרך אותם נשאים של הסידן, כלומר שאם נצרוך אותם יחד אנו נספוג וננצל פחות סידן!. ומה ש"שמעת לאחרונה" באופן תיאורטי ישנה המלצה לצרוך תוספת סידן (בעיקר כמלח קשה תמס) יחד עם מזון מעשיר באופן טבעי בסידן, זאת בכדי "לחקות את הטבע". בנוסף ניתן לומר גם במטרה למנוע תופעות לוואי של הקלציום קרבונט, כגון: עצירויות ותופעות עיכול שונות. אז מה לעשות את שואלת, רשאת לא כתבת איזה מוצר מדובר ויתר הרכיבים שלו כך שלא אוכל להשיב לך... אז את מוזמנת לרשום שוב פעם כאן את כל הפרטים המדויקים שרשום לך על המוצר!
@daliavainiger82387 жыл бұрын
אני לוקחת 2 כדורים של קלציצו שניתנים בקופות החולים.. בהרצאה לא היתה התייחסות לסוג הכדור אם מכיל או לא קרבונט. פשוט נאמר שיש לצורך עם הכדור מאכלי חלב.
@kobiezra7 жыл бұрын
בדקתי אודות התוסף תזונה "קלציצ'ו D3 פורטה" של יצרן Takeda, המכיל סידן כ-500 מ"ג (קלציום קרבונט) וויטמין D3 400 יב"ל. באופן כללי ההמלצה היא שמומלץ ליטול אותו לאחר הארוחה. ואם הרופא המליץ לך על 2 כדורים אז יש לפצל את הנטילה לפעמיים ביום למשל לצהריים וערב לאחר האוכל.
@daliavainiger82387 жыл бұрын
תודה רבה
@kobiezra7 жыл бұрын
בשמחה, תמיד שמחה לעזור... בריאות :-)
@yuvalfogel24045 жыл бұрын
מסכים איתך לגמרי. התזונה הבריאה ממש חשובה ואין לה תחליף. אבל כדאי להוסיף לה תוספים כמו הסידן האמורפי שממש עוזר במקרים של דלדול עצם - יש הרבה עדויות של אנשים - בגלל שהוא נספג פי 2 מסידן רגיל. ממליץ לכם לקרוא: www.density-calcium.co.il/