Faydalı bir konuya daha değinmişsiniz yine, çok teşekkür ederiz sayın hocam. 🙏👍👍Ek olarak, 🤔diğer giriş müziği 🎶 daha iyiydi sanki Saygılar. Takipteyiz hocam. %💯
@BahriKaracay4 жыл бұрын
Yeni ekledigim bolumlerde yeni muzigi kullaniyorum. Yeni bolumler hazir oluncaya kadar, guncelligini hala korudugu icin, bu bolumu bu sefer de KZbin olarak yayinlamak istedim. Ilginize tesekkurler.
@mcftr4 жыл бұрын
Sayın hocam Almanya'da ortalama altı öğrencileri ortalamaya yetiştirmek için kurs verildiğini söylediniz. Bizde ise en alt ve üst olmak üzere tüm sınıf aynı kursa giderek fen lisesini kazanmaya çalışıyor. Marangoz olması gereken çocuk ta sınava hazırlanıyor, öğretmen de hademe de doktor da... Kursta herşey teste yönelik. Analitik düşünme ve problem çözme yeteneği hedeflenmiyor. Almanya neden fersah fersah önümüzde anlıyorum. Ayrıca eklemek isterim ülkede 80'de aşağı not ortalamasına sahip öğrenci yok, LGS sınavında yüzlerce binlerce ful çeken var. Böyle saçma bir sınav olabilir mi? Bir sınavda 181 tane birinci olabilir mi? Ölçme böyle mi yapılır? İki çok zor soru sorarsın ve elersin..
@bulbulce4 жыл бұрын
Sn.hocam önce akıl ile zekayı ayırt etmek gerek miyor mu? bir kavram kargaşası var sanki..
@BahriKaracay4 жыл бұрын
Ingilizce "intelligence" kelimesinin Turkce karsiligi hem akil hem de zekayi kapsadigi icin boyle kullanmak zorunda kaldim.
@meral777774 жыл бұрын
Benimde tek yumurta ikizi öğrencilerim olmuştu 7 yıl kadar önce Bahri Hocam. Aynı ortamda yetişmişlerdi. Fakat öğrenme düzeyleri ve sınav sonuçları hep farklıydı. Hatta bir seferinde başarılı olan diğerinin yerine sınava girmiş, bunu da itiraf etmişlerdi. 🤔
@BahriKaracay4 жыл бұрын
Acaba her ikisi de ayni gayreti gosteriyor muydu diye merak ettim. Elbette bu sekilde farkliliklar olmasi mumkun. O nedenle calismaya katilan deneklerin sayisi ne kadar fazla olursa elde edilen verilerin gercegi yansitma ihtimali de o kadar artiyor. Calismada binlerce ikizin degerlendirilmis olmasi bu acidan cok onemli. Ilginize tesekkurler.