@@lizx9012 Is ook handig, veel succes op het examen makker
@cayoskrub2 жыл бұрын
@@laatma985 ja man succes, ik kijk nu ook nog ff snel
@lizx90122 жыл бұрын
@@laatma985 Jij ook succes zometeen! Gaat ons lukken :)
@cayoskrub2 жыл бұрын
@@lizx9012 ofc ofc
@jelle25732 жыл бұрын
meneer, kunt u misschien een review van het ce maken en wat voor n-term u verwacht?
@WouterRenkema2 жыл бұрын
Het examen was behoorlijk lang en denk ik ook wat aan de lastige kant. Het sloot denk ik wel vrij goed aan op de leerstof, maar er zaten zeker ook lastige vragen tussen. Degenen die het filmpje "laatste vragen havo scheikunde" hebben gezien, konden hopelijk best wat vragen die daar erg op leken herkennen. Woensdagavond kan ik meer zeggen over de N-term. Hopelijk viel het voor jullie een beetje mee.
@jelle25732 жыл бұрын
@@WouterRenkema Precies dit gevoel had ik tijdens het maken ook. Ik heb examens gemaakt van 2021 en 2019 en daar kon je makkelijk een 7 halen en waren de vragen veel duidelijker/makkelijker gesteld. Zou u misschien mij kunnen laten weten wat u verwacht van de N-term?
@scheikundechallenge77622 жыл бұрын
@@jelle2573 Het was inderdaad een talig examen en de vragen waren soms net wat anders gesteld dan je gewend bent. In het examen zaten een aantal erg lastige vragen (bijvoorbeeld 12) maar ook een aantal hele makkelijke vragen. Het correctievoorschrift is soms erg streng. Als je H in plaats van H2 als formule voor waterstof hebt, kost dat meteen 2 punten. Hij was ook aan de lange kant. Gokje: N=1,3. Maar dat is dus puur een gok. Nu lekker vakantie gaan houden en dan hoor je op 9 juni vast wel dat de vlag uit kan!
@scheikundechallenge77622 жыл бұрын
N=1,5. Dat is een hele mooie N-term (havo examen scheikunde). Hopelijk kan de vlag uit vandaag!
@supahguy2013 Жыл бұрын
moet je ook ijzer(I)oxide geven i.p.v ijzeroxide of mag het beide?
@WouterRenkema Жыл бұрын
Bij ijzerzouten moet je in de naam een Romeinse II (bij Fe2+) of Romeinse III (bij Fe3+) noteren. FeO heet ijzer(II)oxide en Fe2O3 heet ijzer(III)oxide.
@supahguy2013 Жыл бұрын
@@WouterRenkema oh ja, dankjewel heb er zo niet over nagedacht
@_.Apocalypse._2 жыл бұрын
Heeft u toevallig een voorspelling voor de n-term?
@scheikundechallenge77622 жыл бұрын
Dat is altijd lastig om precies te voorspellen. In het examen zaten een aantal erg lastige vragen (bijvoorbeeld 12) maar ook een aantal hele makkelijke vragen. Het correctievoorschrift is soms erg streng. Als je H in plaats van H2 als formule voor waterstof hebt, kost dat meteen 2 punten. Hij was ook aan de lange kant. Gokje: N=1,3. Maar dat is du puur een gok. Nu lekker vakantie gaan houden en dan hoor je op 9 juni vast wel dat de vlag uit kan!
@_.Apocalypse._2 жыл бұрын
@@scheikundechallenge7762 Top dank u wel! Ik heb rond de 45 punten gehaald dus ik denk dat het wel goed zal komen. :D
@scheikundechallenge77622 жыл бұрын
@@_.Apocalypse._ Zeker. dat is een mooie score! Dat moet wel voldoende zijn.
@scheikundechallenge77622 жыл бұрын
N=1,5. Hopelijk levert dit je een diploma op!
@_.Apocalypse._2 жыл бұрын
@@scheikundechallenge7762 Zeker! Ik ben geslaagd heb mijn voorlopige cijferlijst binnen nu nog ff op de diploma wachten. 😃😃
@96svn62 жыл бұрын
ik heb een vraagje, als er in de vraag staat dat je op significante cijfers moet afronden. Mag je dan tijdens het berekenen gewoon op een willekeurige decimalen doen en pas aan het einde van het berekening bij het conclusie het antwoord met de juiste significante cijfers opschrijven? Of moet je echt tijdens het berekenen ook altijd tot significante cijfers afronden
@laatma9852 жыл бұрын
pas aan het einde maak je de cijfers pas significant
@WouterRenkema2 жыл бұрын
Laat ma heeft al een goede reactie gegeven. Tussendoor ga je niet afronden. Pas op het eind ga je afronden op het juiste aantal significante cijfers.
@96svn62 жыл бұрын
@@laatma985 ohhh thanks, hoe moet je dan tijdens het berekenen opschrijven? Want je mag niet afronden. Moet je dan bijvoorbeeld 17.890… zo op schrijven?
@96svn62 жыл бұрын
@@WouterRenkema hoe moet je het antwoord tussendoor dan geven als je het niet mag afronden? Moet je dan 1.79… *10^3 opschrijven bijvoorbeeld?
@WouterRenkema2 жыл бұрын
@@96svn6 Dat is prima, je mag dan gewoon 17.890 opschrijven. Als je helemaal klaar bent met rekenen, ga je kijken in hoeveel significante cijfers je het antwoord moet geven. Dat hoef je alleen te doen als ze vragen om antwoord te geven in het juiste aantal significante cijfers. Succes vanmiddag!