#1020

  Рет қаралды 13,402

De Nieuwe Wereld TV

De Nieuwe Wereld TV

Күн бұрын

Пікірлер: 108
@smobach
@smobach Жыл бұрын
Als men het probleem 'vergrijzing' had willen oplossen dan was het veel en veel goedkoper geweest een fokpremie van 50.000,- Euro te 'geven' per kind per jaar. En die geboren kinderen hadden wel bijgedragen aan onze samenleving. Er steekt al tientallen jaren een andere agenda achter deze importproblematiek.
@stoempert
@stoempert Жыл бұрын
Als mensen met een niet-westerse/asielmigratie achtergrond veel 'fokken' t.o.v. de autochtonen wordt het daar ook niet perse beter van...
@Scorpeva
@Scorpeva Жыл бұрын
Haha goed plan
@imme98
@imme98 Жыл бұрын
Dat betekent wel weer meer overheid, meer coercie, je verplicht mensen om kinderen te krijgen om een economisch probleem op te lossen. Als je een kleinere overheid zou willen, kan je beter de vrije markt het laten doen, herverdeel geld door middel van productie en kapitaal in plaats van door subsidies en uitkeringen, zou ik zeggen. Is een AOW noodzakelijkerwijs zo hoog, iedereen die gewerkt heeft, heeft toch ook een pensioen? En wie arbeidsongeschikt was, kan die uitkering toch laten voortzetten na de pensioenleeftijd? Werkenden laten betalen voor andermans pensioenen is niet zo nodig, als de persoon in kwestie een eigen reserve op kan bouwen (pensioen).
@susanshelit
@susanshelit Жыл бұрын
Of gewoon net als Japan doen, accepteren dat de bevolking vergrijst, wachten tot de oudjes afgestorven zijn zodat je bevolking een natuurlijke balans bereikt.....
@GJ50
@GJ50 Жыл бұрын
Hier maakte ik mij 20 jaar geleden al zorgen over. Wie betaalt de migratie? Waar moeten al die mensen wonen? Kan dat allemaal wel in ons kleine landje? Maar dat het zo erg zou worden had ik nooit kunnen denken.
@martendewind
@martendewind Жыл бұрын
Interessant en gedurfd onderwerp! Dank voor dit gesprek!
@blender1188
@blender1188 Жыл бұрын
Dat is juist het trieste dat het gedurfd is. De linkse kerk wil het hier nooit over hebben. Tot het te laat is…
@NilodeRoock
@NilodeRoock Жыл бұрын
👍Ik kom zelden tot het eind van een Nieuwe Wereld TV uitzending... maar nu vond ik het jammer dat het afgelopen was.
@leudal29
@leudal29 Жыл бұрын
Jan en Marlies mooi dat jullie het probleem zo duidelijk op de voorgrond kunnen brengen en prima onderbouwd Gr Rob:)
@andriesschoneveld429
@andriesschoneveld429 Жыл бұрын
In Rotterdam is het helemaal niet gelukt Marlies! Ik woon hier 50 jaar en mijn vrouw werkt bij het Zadkine college, wij zien het stelselmatig achteruitgaan.
@verlatenwolf
@verlatenwolf Жыл бұрын
Het klinkt wel aangenaam en correct.
@arieh6368
@arieh6368 Жыл бұрын
Kijk eens aan een ervaringsdeskundige!!
@Dennell_Mount_and_Blade
@Dennell_Mount_and_Blade Жыл бұрын
@@arieh6368 Dat is tegenwoordig zo'n beetje iedereen in Nederland die niet in een afgesloten villawijk of landgoed woont.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 Жыл бұрын
De burgemeesters van Rotterdam en Antwerpen hebben wel krachten gebundeld in de strijd tegen drugscriminaliteit, maar ik krijg niet de indruk, met al die aanslagen en afrekeningen, dat ze al licht in de tunnel ervaren in die Havensteden.
@Epicures
@Epicures Жыл бұрын
En Marlies … het kan snel gaan. Twee weken geleden merkte je in gesprek met Jelle van Beek nog op 37:30 dat je bang was dat we aan het uitsterven waren. Maar de wereldbevolking is niet aan het uitsterven, integendeel… de wereld was in 1950 uitstekend leefbaar met 2,5 miljard mensen tegen bijna 10 miljard in 2050. Zo ook was het in Nederland goed toeven met 10 miljoen bewoners tegen een slordige 18 miljoen in 2030. En er was ook nog ruimte voor al onze mede aardbewoners en complete inheemse flora. Een dergelijke bevolkingsexplosie heeft zich in de hele geschiedenis van de mensheid niet eerder voorgedaan. Een keiharde natuurwet is dat soorten die zich explosief vermenigvuldigen en manifesteren ook razendsnel ten onder kunnen gaan.
@kevinsetz6556
@kevinsetz6556 Жыл бұрын
Ik zou graag veel meer belasting willen betalen om bij te dragen, maar we hebben een overvloed aan slechte werkgevers, een overheid die met de flexibilisering de macht heeft gelegd bij het grootkapitaal. En als de belasting over het loon dan ook nog eens door deze overheid eerlijk zou worden verdeelt. Maar de concentratie van de uitgaven is voornamelijk bij de goed bedeelden.
@janalleijn1904
@janalleijn1904 Жыл бұрын
Yes! Gauw kijken! Zo’n goede show elke keer! Prima👍
@harrykroonenberg198
@harrykroonenberg198 Жыл бұрын
Dit gaat ergens over,zeldzaam
@ceestimmers2433
@ceestimmers2433 Жыл бұрын
Vooroordelen loslaten blijkt niet zo makkelijk. Sterk betoog van Jan van de Beek. Openen dat gesprek !
@fransstijnman9728
@fransstijnman9728 Жыл бұрын
Zeer matige interviewer op een zeer belangrijk thema, over een onderzoeksrapport dat van groot maatschappelijk belang is en hier wordt toegelicht door een uitstekend wetenschapper. @Marlies: wanneer het begrip 'melting pot' voor jou iets geheel nieuws is dan maak ik me toch enigzins zorgen over de staat van je basiskennis. Verder complimenten dat Jan hier zijn waardevolle bijdrage mag delen!!
@martendewind
@martendewind Жыл бұрын
Ik heb de indruk dat de interviewer ook de rol speelt van de 'gemiddelde kijker' en daarom hier en daar vraagt om verheldering van bepaalde begrippen.
@Pfirtzer
@Pfirtzer Жыл бұрын
@@martendewind Dan kunnen we beter met z'n allen een ravijn inspringen of de Noordzee in als dit gemiddelde iq van de kijker van de NW is.
@harrykroonenberg198
@harrykroonenberg198 Жыл бұрын
Frans deze man promoot al 3 jaar z'n verhaal
@RoelandJansen
@RoelandJansen Жыл бұрын
@@martendewind exact. niets meer dan dat.
@connectedonline1060
@connectedonline1060 Жыл бұрын
A$ielzoekers zijn duur en krijgen zelfs voorrang op de woningmarkt! Hebben dakloze Nederlanders een fatsoenlijk onderkomen?
@cd4676
@cd4676 Жыл бұрын
Goed zo trots op jou MARIELS, hoop dat er een oplossing komt chapo
@marcelgerritsen4253
@marcelgerritsen4253 Жыл бұрын
Ik word hier niet vrolijk van.
@benbontjer
@benbontjer Жыл бұрын
Ter informatie enkele cijfers: Periode 2015-2020 Aantal asielzoekers: Nederland 204.927 - open grenzen Denemarken 35.136 - deels open maar inmiddels gesloten grenzen Noorwegen 19.787 - gesloten grenzen Het land zoekt de asielzoeker niet uit, maar de asielzoeker zoekt het land uit.
@yourchoice9361
@yourchoice9361 Жыл бұрын
Juist. Maar: wat beslist het land nu precies? U ziet dat open of gesloten grenzen uitsluitend theater is. Politiek is uitsluitend een theater om t volk een rad voor ogen te draaien.
@benbontjer
@benbontjer Жыл бұрын
@@yourchoice9361 Gesloten grenzen in deze houdt in, dat een asielzoeker eerst elders wordt beoordeeld ipv het binnenkomende land sec. Je zult dus in deze cultuur moeten, kunnen en willen passen: kzbin.info/www/bejne/rou8dnqAib91gpo
@bekpamper7376
@bekpamper7376 Жыл бұрын
Klinkt meer als omvolking dus aan de cijfers te zien.
@orlandofurioso357
@orlandofurioso357 Жыл бұрын
Beste Marlies, Ik denk niet dat die sociale cohesie in Rotterdam is gelukt. Misschien woon jij in een buurt waar ook enkele mensen met een migratieachtergrond wonen die wel zijn geslaagd in het proces van verrijking, maar in Hilligersberg vind je bijvoorbeeld niet een persoon met een niet-westerse migratieachtergrond.
@timmit2158
@timmit2158 Жыл бұрын
Hillegersberg heeft ook slechte gedeeltes hoor
@imme98
@imme98 Жыл бұрын
​​@@timmit2158wat voor buurten heeft Hillegersberg? En is er een correlatie tussen de migratieachtergrond van de mensen die er in die buurt zitten en hoe slecht die buurt wordt bevonden? Ik ben er nooit geweest, dus leg mij uit waarom het een goed voorbeeld is van een goede wijk waar ook slechte buurten zijn? Bovendien kunnen buurten met lage inkomens een goede sociale cohesie hebben, maar dan moeten mensen inderdaad geen angst hebben en graag bij elkaar op bezoek willen komen (goede integratie dus!)
@stoempert
@stoempert Жыл бұрын
Hulde voor de video. Helaas ook iets om heel erg moedeloos en pessimistisch van te worden. De regering ziet geen probleem of wil niet serieus werk maken van een inperking.
@Pfirtzer
@Pfirtzer Жыл бұрын
Hoort bij het plan! Of ben je zo onwetend? Kallergi-Coudenhoven plan. Nieuw dom werkvee en stemvee. Vrij vertaald Rockefeller: ik heb geen knappe koppen nodig maar arbeiders die de machines kunnen bedienen.
@theoenemeloen1500
@theoenemeloen1500 Жыл бұрын
Integratie in Rotterdam … laat me niet lachen …
@guidovanrhee3829
@guidovanrhee3829 Жыл бұрын
Ik weet niet waar Marlies woont, maar ik heb 20 jaar in de Spaanse Polder gewerkt. Een verschrikkelijk stadsdeel met enorm veel criminaliteit. De gemeente stelde een "stadsmarinier" aan. Kleine succesjes, maar de man vertrok snel met een burnout. Criminaliteit verplaatst zich. Het verdwijnt nooit.
@tomasviane3844
@tomasviane3844 Жыл бұрын
Ja, dat dacht ik ook, toen Marlies zei dat de criminaliteit werd aangepakt in Amsterdam (of was het Rotterdam)... dan verplaats je het probleem naar ergens anders.
@jccusell
@jccusell Жыл бұрын
Kosten en baten. Ja door massaal jongere mensem uit, zeg Afrika, op te nemen neemt de gemiddelde leeftijd of of althans de veroudering. Maar tne koste van wat? Zodat hier een soort Ethiopie light kan ontstaan? Of wellicht een 2e Egypte? Een groter Syrie?
@Pfirtzer
@Pfirtzer Жыл бұрын
Blijkbaar heb je geen kaas gegeten van hoe het werkt, als het Westen samen met Europa eens stopte met daar de boel plat te gooien en dat die landen zich kunnen ontwikkelen ipv maar dom en in ontwikkeling worden gehouden dan hadden we nu geen problemen. Aan het aantal duimpjes zijn er velen die niet begrijpen hoe de wereld in elkaar zit en wat de ware reden is dat volkeren weggaan. Laat ze daar met rust en je hypocriete vingertje dan komen ze er wel, maar Westen heeft daar geen baat bij. Het 'democratische' Westen wil grondstoffen stelen en dure zooi verkopen.En dat laatste willen die mensen daar ook, ergo ze komen hierheen.
@Isa-jr9en
@Isa-jr9en 6 ай бұрын
Dat was ook mijn instinct. De vergrijzing is een tijdeleijk probleem (wat we ook op voorhand wisten), maar op termijn lossen de problemen zichzelf op. We hebben wereldwijde overbevolking. Minder mensen lijken me op termijn, dan toch zo slecht niet....
@w.s.371
@w.s.371 Жыл бұрын
Kan iemand mij uitleggen wie de belanghebbende sprekers zoals Jan v/d Beek uitnodigt en wie de vragen bedenkt? Ik kan me niet indenken dat Mamaloe Dekkers dit zelf doet.
@harrykroonenberg198
@harrykroonenberg198 Жыл бұрын
Loop je achter de feiten aan nw ,deze man verteld al 3 jaar z'n verhaal
@elsschwencke9373
@elsschwencke9373 Жыл бұрын
Het is niet meer op te brengen, al die ongeschoolde mensen die nooit gaan werken, onbetaalbaar
@pietjepuk5183
@pietjepuk5183 Жыл бұрын
De afbraak zal snel gaan met de hoeveelheid asielzoekers die we dit jaar hebben.
@david5263
@david5263 Жыл бұрын
Over welke vergrijzing hebben we het dan? Bedoel komen migranten bij de fleet binnen ,en ze fokken als konijnen We zitten al ruim over de 17 miljoen mensen ,toen ik puber was waren het er 14miljoen
@alfredh2079
@alfredh2079 Жыл бұрын
Misschien een controversiële vraag, maar is het probleem van ontwikkelingsachterstanden, uitkeringen, criminaliteit en niet participeren (en dus niet bijdragen) in de samenleving dan terug te herleiden naar de islamitische cultuur? Hier lijkt toch duidelijk een verband zichtbaar?
@s.l.1233
@s.l.1233 Жыл бұрын
Wat bedoel je met islamitische cultuur? Islam is een religie. Als je de islam aanhangt ben je een moslim. Moslims komen uit alle culturen van de wereld. Over welke cultuur heb je het precies?
@louiskarregat3130
@louiskarregat3130 Жыл бұрын
Zou Jan,als ie het negatief over Thierry Baudet en FVD heeft,ook ff kunnen uitleggen/onderbouwen wat ie dan bedoelt? Zomaar wat roepen kan iedereen zie je. En die papegaai Judas Joost Eerdmans zegt dingen die al lang geleden door Geert Wilders en Thierry Baudet gezegd zijn.
@petrasmits5605
@petrasmits5605 Жыл бұрын
Natuurlijk is mislim import geen oplossing. Dat verergert problemen slechts.
@jamesboekbinder3967
@jamesboekbinder3967 8 ай бұрын
Dank voor het interview! Waar kunnen we het rapport bestellen?
@dennisvvugt
@dennisvvugt Жыл бұрын
zit het nu te luisteren
@annekebethlehem3954
@annekebethlehem3954 Жыл бұрын
Dus wat Jessie klaver zegt over dat migranten ons land hebben op gebouwd klopt dat dan wel
@Tubemanjac
@Tubemanjac Жыл бұрын
Hij is te jong om te zien dat Nederland in de 70er jaren al behoorlljk welvarend was en zich kon veroorloven om gastarbeiders aan te trekken die op hun beurt ook een goed gevuld loonzakje naar huis konden sturen.
@blender1188
@blender1188 Жыл бұрын
Niks wat Jesse Klaver zegt klopt. Te dom om te poepen die extreemlinkse populist.
@leatherface6352
@leatherface6352 Жыл бұрын
Leuk initiatief, maar we kennen dit soort verhalen nu wel. De oorzaak is bekend. Er wordt bewust niets aan gedaan.
@yessyloos
@yessyloos Жыл бұрын
Leuk die sjaal Marlies
@ouwebrood497
@ouwebrood497 Жыл бұрын
En die vlechten 😄.
@ranasen242
@ranasen242 Жыл бұрын
Is schatkist een afgeleide van het woord ’beschatten’ is belasting heffen?
@imme98
@imme98 Жыл бұрын
Ik denk dat er samenhang is, ben ook wel benieuwd hoe het woord schatkist is ontstaan
@josehellenbrand5398
@josehellenbrand5398 Жыл бұрын
Nee hoor daar zorgen de prikken wel voor
@dezwijgendemeerderheid2262
@dezwijgendemeerderheid2262 Жыл бұрын
Nou reken maar niet dat dit verhaal ook maar één poot aan de grond krijgt in het huidige politieke klimaat
@nikolabogdan715
@nikolabogdan715 Жыл бұрын
20:40 😵
@mk71b
@mk71b Жыл бұрын
2:48 ...en toch?! Nee, juist daardoor!!
@jos_t_band3912
@jos_t_band3912 Жыл бұрын
Volgende week Leo Lucassen
@jasperdusseljee854
@jasperdusseljee854 Жыл бұрын
Dan ga ik niet kijken
@arieh6368
@arieh6368 Жыл бұрын
Marlies ziet er weer uit als Pipi Langkous
@user-dp6wi1xc1k
@user-dp6wi1xc1k Жыл бұрын
Schattig boerinnetje
@Pfirtzer
@Pfirtzer Жыл бұрын
Zij wil naar Zweden verhuizen en dan een chocoprins aan de haak slaan.
@adrischolte
@adrischolte Жыл бұрын
@@Pfirtzer De persoon van Marlies op een dergelijke manier neerzetten raakt kant noch wal, Pfirtzer. Als een bewezen heeft onafhankelijk een bestaan te kunnen opbouwen, is zij dat wel
@Tubemanjac
@Tubemanjac Жыл бұрын
Paarse permanentjes en bloemetjesjurken beter dan? Of stemmig blauwe spijkerstof met zwart T-shirt zoals 3/4 van Nederland gekleed gaat.
@ouwebrood497
@ouwebrood497 Жыл бұрын
Er zijn ergere dingen. Vind het niet erg Marlies te zien 😉.
@klayed
@klayed Жыл бұрын
volgende keer make up niet onder de douche opdoen?? grapje moet kunnen niet je beste haardag hehehe
Paul Scheffer: Migratie net zo belangrijk als klimaat
22:27
小丑在游泳池做什么#short #angel #clown
00:13
Super Beauty team
Рет қаралды 41 МЛН
John Mearsheimer and Jeffrey Sachs | All-In Summit 2024
54:05
All-In Podcast
Рет қаралды 880 М.
Fed-pub: EFN tar emot räntebeskedet live
1:25:01
EFN Ekonomikanalen
Рет қаралды 3,9 М.
Baudet laat zien: Zó innig zijn het partijkartel en de NPO verstrengeld!
14:45
Forum voor Democratie
Рет қаралды 119 М.
小丑在游泳池做什么#short #angel #clown
00:13
Super Beauty team
Рет қаралды 41 МЛН