#1127

  Рет қаралды 30,807

De Nieuwe Wereld TV

De Nieuwe Wereld TV

Жыл бұрын

In deze aflevering van Nieuws van de Week gaan Ad, Marlies en Jelle in gesprek over Oekraïne, Oversterfte en Jordan Peterson.
-
02:08 Jordan
31:55 Oversterfte
1:00:13 Sanna Marin & Oekraïne
-
Doe mee met onze decemberactie. Steun DNW hier: www.gofundme.com/f/decemberac...
Je kunt ook direct een bedrag overmaken op het volgende rekeningnummer:
NL61 RABO 0357 5828 61
t.n.v. Stichting De Nieuwe Wereld
Bij voorbaat dank!
--
De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van filosoof Ad Verbrugge in samenwerking met anchors Jelle van Baardewijk, Marlies Dekkers en Willem de Witte.
De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met Centrum Ethos aan de VU en Filosofische School Nederland.
Wil je ons steunen? Dat kan hier: www.whydonate.nl/donate/denie...

Пікірлер: 443
@martendewind
@martendewind Жыл бұрын
Voor mij is Jordan Peterson één van de dapperste denkers van dit moment. Een enigszins getormenteerde figuur die de duistere krochten van zijn geest heeft leren kennen en daarom een grote zeggingskracht heeft ontwikkeld. Zijn Biblical Series vind ik briljant, evenals de meer recente gesprekken met Jonathan Pageau en John Vervaeke. Ik begrijp dat hij het hele proces dat nu tegen hem wordt opgezet helemaal openbaar wil maken. Dat lijkt me een gewaagd staaltje armpje drukken, maar anderzijds - gezien zijn aanhang - wellicht toch de juiste strategie. We gaan het zien. Nu snel verder met het gesprek!
@wonksliver
@wonksliver Жыл бұрын
​@@yardengali Je mocht willen papie. Weet dat je 'vrienden', diegenen waarvan je denkt dat ze tegen je terugpraten vanwege dat waarvan je over jezelf zo tevreden bent, of ook geen niveau hebben of je zwaar minachten haha. Stuk miezerigheid dat je hier aan existentie inneemt. Werkelijk helemaal niks heb je tot nu toe naar deze wereld gebracht.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 Жыл бұрын
Helemaal met de heer de Wind eens. Peterson stond als een Fortuyn op tegen de linkse politiek correcte kerk in Canada onder Trudeau, terwijl zovelen met invloed, die het met hem eens waren, hun mond hielden, bang om ook gecanceld te worden. Hij was vroeg met zijn kritiek op opgelegde gelijkheid als uitkomst van het principiële uitgangspunt - gelijkwaardigheid van ieder geboren mens. Met die opgelegde uitkomst, heb je communisme en dat gruwelijke mondiale experiment hebben we al meegemaakt. Dit moedige, principiële, autonome en bekwame type mensen, helaas te schaars zijn. Ziij wel degenen zijn, die eerst een pad moeten kappen door het neo marxistische oerwoud, voordat deze moedige mensen steun krijgen achter zich op dat pad, van invloedrijke mensen aan het stuur. Fans te over overal, maar die nog niet de nodige omvang hebben, om het politieke verschil maken in Canada zelf. Nou meen ik hem te hebben horen zeggen dat hij autisme heeft en een apart voedingspatroon volgt uit noodzaak. Ja hij is geëmotioneerd, maar dat zie ik als gevolg van zijn on going strijd en een tank die constant wat weinig brandstof nog over heeft, naar de woorden van de ontslag nemende premier van Nieuw Zeeland. Niettemin ik van mening ben dat zijn politieke vijanden, die ook in zijn beroepsgroep zitten, hem willen raken met veel laffe steun. De bekende heksenjacht. Hij vecht terug, maar als hij zijn bevoegdheid verliest is dat door zijn status slechts een papieren zaak en twijfelt niemand aan zijn kennen en kunnen als psychotherapeut. Anders dan de heer Verbrugge, ik wel zeker ben, dat hiij professioneel genoeg is, om dan enkel in die ervaren rol te stappen bij een persoon die bij hem te rade gaat, los van alle openbare optredens. Uit principe wil hij zijn bevoegdheid verdedigen, maar het ware denk ik beter zijn energie te bewaken voor zijn kwaliteit van leven en met wat hij doet gewoon door te gaan. Hij wordt evengoed wel geconsulteerd en kan zijn vakkennis benutten.
@Pfirtzer
@Pfirtzer Жыл бұрын
@@yardengali Vraag me af hoe dapper jij bent als jouw dierbare ziek wordt en jij verslaafd bent aan diazepamum en co. Hoop voor ej dat je nooit meemaakt, wacht misschien eens goed kan je laten zien hoe dapper je wel niet bent.
@luuk6718
@luuk6718 Жыл бұрын
@@Pfirtzer grappig, de comments zijn verwijderd door yardengali, gewoon een trollertje dus
@deeetjevb1232
@deeetjevb1232 Жыл бұрын
Bedankt Jelle, Marlies en Ad, dit is mijn favoriete onderdeel van DNW!
@sabinefrancet6758
@sabinefrancet6758 Жыл бұрын
Lady and the guys, opnieuw zo boeiend om naar jullie te luisteren en te kijken heel veel dank en het allerbeste aan jullie allemaal daar !!
@louishopstaken2259
@louishopstaken2259 Жыл бұрын
Heel boeiend, maar ook Russische jonge soldaten sneuvelen en dat komt te weinig ter sprake. Pure waanzin dat dit in deze eeuw nog plaatsvind .
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 Жыл бұрын
Ja dat is kanonnenvoer, aangetrokken door kwijtschelding gevangenisstraf, of een aanlokkelijk salaris voor de jongens en mannen in de minder bedeelde regio's, naast wie opgeroepen wordt voor de mobilisatie. Dat laatste heeft grote weerstand onder burgers en daar is Poetin huiverig voor, tot hij de bekende kat in het nauw wordt en daartoe massaal overgaat om zijn vege lijf te redden, met de al bestaande giga repressie, zoals succesvol ook in Belarus, door die mini maffia-achtige poetin, met hulp van poetin, die nu de puppet van poetin is.
@allahisdeenigewaregod5941
@allahisdeenigewaregod5941 Жыл бұрын
Ab, Jelle en Marlies, zonder jullie word het een echt gemis.❤❤❤
@DeNieuweWereldTV
@DeNieuweWereldTV Жыл бұрын
Zonder een rijmpje van jou, blijven de comments maar wat grauw.
@allahisdeenigewaregod5941
@allahisdeenigewaregod5941 Жыл бұрын
@@DeNieuweWereldTV 👍
@wart85
@wart85 Жыл бұрын
Dat ben ik voor 2/3 helemaal met je eens, maar je kunt nu eenmaal niet alles hebben in deze wereld. Wat erger ik me telkens weer aan haar geenszins ondersteunende erg opzichtelijke outfit. Ik begin onderhand te geloven, dat zij het enkel doet om mij te pesten 😒 Het is vanwege de beide heren dat ik haar outfit heb te dulden. Dit platform biedt immers met stip de allerhoogste kwaliteit.
@annettelangerhorst6134
@annettelangerhorst6134 Жыл бұрын
Ad Verbruggen je was hier op zn best! maar alledrie dank voor jullie duiding vd oversterfte Dit geeft hoop!
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 Жыл бұрын
Dat gold niet voor mij dit keer.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 Жыл бұрын
NB behalve dat de heer Verbrugge zei, dat hij het tot hun taak rekende het rationeel voorstellingsvermogen te proberen te herstellen, wat over het algemeen sterk afgevlakt is.
@alexlucassen8489
@alexlucassen8489 Жыл бұрын
Het beste info-kanaal van NL.
@cd4676
@cd4676 Жыл бұрын
Trots op jullie mensen doorgaan waarheid moet naar boven komen
@Bananenbennie
@Bananenbennie Жыл бұрын
Ik vind Jelle steeds beter worden. Hij weet de vinger op de zere plek te leggen en blijft daarbij toch genuanceerd.
@daanvanamelsfoort5308
@daanvanamelsfoort5308 Жыл бұрын
Jullie video's worden steeds mooier met die edits! 👏
@astroscribe
@astroscribe Жыл бұрын
'Helaas' publiceert Dr. Peterson zo veel (en zo divers!) dat het vrijwel onmogelijk is om bij te blijven. Desalniettemin, erg goed om te horen dat jullie ook proberen om hem bij te houden.
@liesbethmaris3180
@liesbethmaris3180 Жыл бұрын
Ik zou graag aanschuiven bij deze intelligente mensen die de moed hebben om zich uit te spreken, maar ik voel wel dat ze voorzichtig blijven in hun mening. Marlies heeft een goede rol, blijft heerlijk met haar beide voeten op de grond. Mooi Trio!
@franciscusjohannesburger3720
@franciscusjohannesburger3720 Жыл бұрын
Heren en Dame , dank voor dit gesprek met top thema s !
@aidenarmin
@aidenarmin Жыл бұрын
Jungiaanse dieptepsychologie heb ik persoonlijk veel gehad in mijn depressie om mezelf te leren begrijpen en wat zich in mij afspeelde. Dr Peterson kan dit heel goed en mooi duidelijk uitleggen met heel veel diepgang.
@ceestimmers2433
@ceestimmers2433 Жыл бұрын
Weer een mooie uitzending van NvdW. Het WEF reageerde direct : Dit jaar 18 Miljard aan humanitaire hulp naar Oekraine. Wat een Top ! Wapens vallen nu onder humanitaire hulp ! Mijn 3X gestegen energierekening valt nu gelukkig ook onder humaitaire hulp. Ik doe mee. Oversterfte : Zijn dit mensen die overbodig waren ? Leg me dat eens uit...Of doe ik al niet meer mee ?
@Pfirtzer
@Pfirtzer Жыл бұрын
Om de planeet te redden van teveel mensen,is dat niet geweldig ? Is een onderdeel van gereedschapskistje van de elite psychopaten om de wereld leefbaar te maken liefst zonder mensen. Ook mooi dat aarde er beter van wordt door chemishe troep door vervuiling van tanks, raketten,granaten etc. Heel mooi toch.
@vincentwesterhuis7151
@vincentwesterhuis7151 Жыл бұрын
Dank jullie wel. Ik waardeer jullie enorm, maar wil toch ook wat feedback geven. Dat heb ik tijdens corona nagelaten en ben toen gewoon afgehaakt. Het komt erop neer dat ik jullie, nu bv luisterend naar het item over Oekraïne, "redelijk tegen beter weten in" vind of "redelijk, als dat eigenlijk al een gepasseerd station is". De analyse van de situatie die ik hier hoor werd door anderen al in de eerste maand van dit conflict gemaakt. En net als bij corona, blijven jullie in die verbazing en verontwaardiging over mainstream-media en -politiek hangen. Op een gegeven moment moet je dan toch aandacht besteden aan wat er achter dat eensgezinde oorlogszuchtige geluid zit. Maar, als je dat doet, word je al gauw van complotdenken beticht en daar lijken jullie extreem huiverig voor, terwijl jullie dit soort achtergronden juist heel intelligent en genuanceerd zouden kunnen belichten.
@jantulen204
@jantulen204 Жыл бұрын
Helemaal mee eens! Ik ga er nog een korte reactie nu op geven. zoals ; meer conclusie ontwijkend dan verdiepend.
@Marcustheseer
@Marcustheseer Жыл бұрын
ik vind vaak dat ze te mak en naive denken,als je je onderzoek doet dan weet je dat putin niet de foute kant is maar zelenksi en amerikaanse overheid en de eu top en het wef zelfde met dit virus en dit vaccine en toch blijven ze hier vaak in de veilige hoek hangen. ik weet niet om dat temaken heeft met de veiligheid van hun you tube kanaal en ik ben blij dat ze dit doen maar ze maken het zichzelf vind ik toch vaak te makkelijk of ze zijn gewoon te naief.
@jurriaanverweij314
@jurriaanverweij314 Жыл бұрын
je verwoord exact mijn gedachten. Marlies lijkt hier het minst last van te hebben en beroept zich op haar boerenverstand. Ik vraag me af of het mogelijk is ooit achter het waarom van globale bewegingen en het waarom van alle crises van de laatste decennia te komen als je de waarom-vraag bij voorbaat niet wil onderzoeken. Jelle blijft maar uitgaan van de gedachte dat de machthebbers het beste met ons voor hebben en juist hij is telkens weer verbaasd als er iets gebeurt waarbij het welzijn van de (wereld)bevolking niet bepaald de eerste prioriteit lijkt te zijn. Jelle geeft in dit stuk toe dat hij af en toe moet opletten met wat hij zegt rondom bepaalde thema's. Mijns inziens doet vooral hij in grote mate door deze angst aan zelfcensuur en leidt dit tot een onvermogen om gebeurtenissen in een verband te zien.
@ellenvangelderen-schaart733
@ellenvangelderen-schaart733 Жыл бұрын
Hier sluit ik mij bij aan. In
@aquarius42
@aquarius42 Жыл бұрын
Dank jullie wel. Voor het gesprek. Mooie zondag gewenst
@martinkoek5745
@martinkoek5745 Жыл бұрын
Veel waardering voor dit verdiepende gesprek. Een belangrijke bijdrage aan het debat in ons land over drie onderwerpen van gewicht. Erg goed!
@MdeKok-gv7wg
@MdeKok-gv7wg Жыл бұрын
Wat een verademing om Ad Verbrugge over de situatie in de Oekraïne te horen spreken.
@SADRailsim
@SADRailsim Жыл бұрын
Heel fijn, om als amateur-intellectueel 😉 jullie te horen sparren over de grote vraagstukken, het helpt me een afgewogen mening te vormen. Het NCTV zou jullie juist moeten scharen als ‘contracomplotdenkers’, maar ik vrees dat het daar nog te vroeg voor is. Geduld en inzet is dus gevraagd. Wederom dank.
@jellevanbaardewijk7253
@jellevanbaardewijk7253 Жыл бұрын
@ingesmidt58
@ingesmidt58 Жыл бұрын
Weer fijn om jullie zo te horen. Kritisch, nuchter, open, eerlijk, duidelijk. (Zo'n gesprek waarbij ik af en toe zit te knikken en 'inderdaad' zeg 😉) Dank jullie wel!
@ericvanduin7760
@ericvanduin7760 Жыл бұрын
Dank voor jullie gesprek. Stof tot nadenken. Heel erg fijn dat jullie dit doen.
@giedirietveld7425
@giedirietveld7425 Жыл бұрын
Fijn dat Popper weer even wordt aangehaald! En fijn dat jullie de filosofie verbinden met de actualiteit.
@Davoet
@Davoet Жыл бұрын
Hele goede aflevering! Goed bezig DNW.
@hedwichkamphuis2823
@hedwichkamphuis2823 Жыл бұрын
Een mooi en bovenal EERLIJK gesprek.🙏
@gerritrikkers2631
@gerritrikkers2631 Жыл бұрын
Bedankt voor dit gesprek. Zal me verder op de vlakte houden omdat ik moeite heb met nuance. Enige wat ik wel denk is dat de invloed van geheime diensten heel groot is en ook het ontstaan daarvan. Operatie paperclip van Ann Jacobsen is dan erg interessant en Game Over van Heiko Schoning( langdradig dat wel ) . Interessant kanaal om te volgen is canadian patriot. Nogmaals dank!
@reneclaessen4915
@reneclaessen4915 Жыл бұрын
Een mooie beschouwing en eerlijk objectief verhaal bedankt van uit Litouwen
@tolgroningen4419
@tolgroningen4419 Жыл бұрын
Dank dank dank een verademing hoe deze onderwerpen worden beschouwd. Ik voel me begrepen door jullie, nogmaals dank!
@luuk6718
@luuk6718 Жыл бұрын
Jordan Peterson heeft me sinds 2018 zoveel geleerd en doet dat nog steeds. Zelf ging ik erg goed op zijn personality lectures, de biblical series moet ik nog kijken. Het verbaast mij echt dat mensen zo dom zijn om geen waarde te zien in wat die man zegt. Ik begrijp echter ook wel dat mensen die diep in hun slachtofferrol en/of identiteit zitten sterk getriggerd kunnen worden door wat hij zegt. Het is niet makkelijk om waar je altijd in hebt geloofd moet bevragen, dat kan pijn doen en lastig zijn en een uitweg kan dan een toxische route zijn door bijvoorbeeld een persoon te cancellen. Hopelijk kunnen die mensen wat meer groeien voor zichzelf.
@ernstvingerhoets
@ernstvingerhoets Жыл бұрын
Er zijn nu drie jaren van oplopende oversterfte geweest en een gemiddelde leeftijd die daalt. Normaal is er na een jaar van oversterfte ondersterfte .Dus de oversterfte moet je nog met een factor twee vergroten.
@Elly-1512
@Elly-1512 Жыл бұрын
Kan de pensioenleeftijd ook wel weer omlaag,, aangezien die berekend is op een stijgende gemiddelde leeftijd ......!
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 Жыл бұрын
Ik denk dat doordat vaccinaties en boosters een half jaar op zijn best werkten, dat besmetting alsnog bij kwetsbare mensen hun tol hebben geëist.
@corvankuijk9786
@corvankuijk9786 Жыл бұрын
Zie ook Ukraine on Fire van Oliver Stone uit 2016, om een goed beeld van de huidige oorlog te krijgen..
@Huh560
@Huh560 Жыл бұрын
Bedankt weer TOPPERS!
@berlindaverhulst9664
@berlindaverhulst9664 Жыл бұрын
Interessante boeken om lezen: Ontmoeting met je schaduw van Connie Zweig en Jeremiah Abrams en Omgaan met je schaduw van Connie Zweig en Steve Wolf. Ik volg Jordan Peterson en hoop dat hij nog lang therapie mag blijven geven. Overdracht, tegenoverdracht en projecties daar houden therapeuten rekening mee. Bedankt Marlies, Ad en Jelle ik blijf jullie volgen vanuit België
@vanvlietlinda
@vanvlietlinda Жыл бұрын
Fijn om te beluisteren, bedankt weer.
@sonjaduursma248
@sonjaduursma248 Жыл бұрын
Mooi gesprek! Dank jullie wel.
@lauranvermue1274
@lauranvermue1274 Жыл бұрын
Paniek bij de mensen wordt minder, maar bij het kabinet is het de angst die er voor zorgt dat ze de oversterfte niet willen uitzoeken. Wat gaat er met hun gebeuren, kunnen ze zich zelf nog aan kijken. 😢
@paraglide01
@paraglide01 Жыл бұрын
Hoi Jelle bedankt voor de tip van Peterson/Lion king. Zit dat nu te kijken en wat een fascinerende analyse. Mocht je nog meer van dit soort aanbevelingen hebben, graag.
@jellevanbaardewijk7253
@jellevanbaardewijk7253 Жыл бұрын
Die aflevering is episch. Onderdeel van een hele serie, echt de moeite waard ❤
@loeshanskamp7710
@loeshanskamp7710 Жыл бұрын
Mooi gesprek weer.
@pino12ollie
@pino12ollie Жыл бұрын
Sociaal medium van deze kwaliteit, verdient een plaats als Main Stream Medium en dan ver boven al die anderen
@HubertLR
@HubertLR Жыл бұрын
Begrijpelijk dat in het gesprek over Oekraine steeds wordt gesproken over moraliteit en ethiek. Maar dit is gewoon een zoveelste van een eindeloze reeks geo-politieke oorlogen in de menselijke geschiedenis, waarin moraliteit nooit een rol heeft gespeeld en mensenlevens ook nauwelijks tellen.
@Carla-lovesfruit
@Carla-lovesfruit Жыл бұрын
Alles in het leven is emotie, oorlogen helemaal. Men liegt, bedriegt, manipuleert.. het zijn eeuwig en altijd gewetenloze individuen die dit aanzwengelen. Toen en nu..! Als het oorlogsmonster eenmaal is aangezet is het nauwelijks te temmen, het verslindt miljoenen levens, vernietigt alle goeds en laat de haat achter in haar puinhopen. Nie Wieder Krieg.. maar de mens leert niets omdat het telkens en constant doelbewust op het verkeerde been wordt gezet, zich door MIS-leiders telkens naar vernietiging laat leiden. Je kunt op 4-mei wel wat staan roepen of de Dam, vlaggen half stok steken maar als je niet bewust bent & kent over het Hoe en Waarom blijft het bij de wat schamele woorden.. Nie Wieder Krieg
@arieh6368
@arieh6368 Жыл бұрын
Weer een mooie aflevering De Nieuwe Wereld is voor mennen van een zeker intellectueel niveau en de NPO voor het minder denkende deel der natie. NPO is volkomen gespeend van ook maar enige geestelijke prikkeling i.t.t. de Nieuwe Wereld. Fantastisch zijn jullie. Marlies ziet er ditmaal chique uit, mijn complimenten!!!
@ruudnefkens7664
@ruudnefkens7664 Жыл бұрын
helemaal mee eens
@ariekanarie1059
@ariekanarie1059 Жыл бұрын
Tja, of je nu het eenzijdige verhaal van ‘msm’ NPO of het eenzijdige verhaal van DNW hoort, what’s the difference?
@ruudnefkens7664
@ruudnefkens7664 Жыл бұрын
@@ariekanarie1059 gewoon niks vinden kanarie/ geen mening vormen, niet tot nieuwe inzichten komen, niet verschillende nzichten afwegen en overdenken. Niks van dat alles/ gewoon als kanarie in je benauwde kooitje doelloos fladderen. Mag!
@sigerseinen3273
@sigerseinen3273 Жыл бұрын
Boek van Robert Kennedy over Fauci al gelezen?
@lizbrouwer6347
@lizbrouwer6347 Жыл бұрын
Dan kom je weer uit bij het onderwijs. Allemaal de neus dezelfde kant op en hetzelfde denken.
@cark939
@cark939 Жыл бұрын
Boeiende uitzending. Goed informatief!
@tripzincluded8087
@tripzincluded8087 Жыл бұрын
Mooi, Dank .. [::] [het gevolg van en de effecten = hun doel]
@marcelluntungan
@marcelluntungan Жыл бұрын
Goed gesprek, dank weer!
@Bengastar
@Bengastar Жыл бұрын
Kijk nog wel eens naar het nieuws,maar meer wel het idee wat ze ons nu weer willen laten geloven.
@edwinvandam5359
@edwinvandam5359 Жыл бұрын
Mooie uitzending weer. Vraag aan Ad en Jelle. Waarom zou iemand die zich zo uitspreekt over zaken met het oog op psychiatrische niet capabel zijn? Psychiaters die wel woke ingesteld zijn kunnen iemand net zoveel beinvloeden alleen weet niemand er dan vanaf. Ik zou bijna durven stellen dat het juist eerlijker is om te weten waar iemand voor staat zodat je het ook mee kan nemen in een beoordeling of ?
@jellevanbaardewijk7253
@jellevanbaardewijk7253 Жыл бұрын
Deels eens Ewin. Het punt is natuurlijk dat een therapeutische relatie ook wel een beetje een spiegelrelatie is. Als je als therapeut zoveel 'beelden en ideeën' oproept dan verander je zeker ook het therapeutische proces. Niettemin denk ik dat het voor bepaalde mensen, die passen bij Jordans ideaal, ook goed bij hem in therapie zouden kunnen. Ook kunnen we ons afvragen of we niet al lang collectief bij hem in therapie zijn ;-)
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 Жыл бұрын
Uitstekende opmerking. Het doel is te bereiken dat de cliënt geholpen is. Met een arts waar je geen click mee hebt en vanuit een andere planeet spreekt, lijkt mij die kans veel minder te zijn.
@diamantimaths2135
@diamantimaths2135 Жыл бұрын
Helemaal mee eens. Als Nederlander die in het verenigd koninkrijk woont heb ik hier veel ervaring mee. De culturele regel hier is dat je niet zegt wat je denkt als dat een ander zou kunnen kwetsen. Op mij komt dat heel hypokriet over omdat mensen je wel op basis van hun onuitgesproken mening beoordelen en behandelen. Dat maakt relaties heel troebel. Ik heb persoonlijk liever een therapeut waarvan ik weet waar hij staat. Dan kan ik zijn/haar reactie plaatsen en dan mijn eigen conclusies trekken.
@rickyhulsen7873
@rickyhulsen7873 Жыл бұрын
Aanrader: kijk en luister maar eens naar de laatste lezing van Karel van Wolferen
@rednaxrednax1499
@rednaxrednax1499 Жыл бұрын
Dit was weer een fantastisch gesprek om te volgen! Vwb Oekraïne heb ik echter de indruk dat Ad weinig militaire, strategische kennis heeft. Daar waar de oorlogstaal werd gebruikt om ‘het virus te verslaan’ is juist de oorlogstaal inzake de Russische invasie van Oekraïne - de oorlog in Oekraïne wel gepast. Hier is het wel degelijk mogelijk om Rusland te verslaan. Dat Rusland gebieden annexeert van een soeverein buurland is onacceptabel en dat daarna de Russische nucleaire garantie geldt ook. Als het westen dat accepteert dan is het hek van de dam en is dit de manier waarop landen toegang kunnen krijgen tot grondstoffen. Er is immers altijd wel een historisch argument te verzinnen om claim te leggen op een gebied. Immers de Antwerpse haven in Vlaanderen wat tot eind 19de eeuw tot Nederland hoorde is economisch interessant en een bedreiging voor de economische positie van de Rotterdamse haven… Verder deel ik de zorgen over de nucleaire optie die Rusland heeft en dat Rusland die als ‘deterrence’ gebruikt, net als de escalatieladder die we beklimmen. In mijn ogen is dit echter onvermijdelijk. Als je als EU, NAVO of westerse democratieën geloofwaardig wil blijven voortbestaan dan kun je niet anders. Tenslotte is het ook niet zo dat de Oekraïners worden geofferd om onze kastanjes uit het vuur te halen. Het is dat de Oekraïners die onafhankelijk en soeverein willen leven van Rusland dat decennia lang verantwoordelijk was voor ellende en wandbeleid in Oekraïne. Van de holomodor naar Russificatie en deportatie van etnische bevolkingsgroepen uit Oekraïne en de Krim. Ofwel het eindigt hier en nu ofwel Oekraïne blijft een speelbal van Rusland. Bovendien opent Russisch succes in Oekraïne de deur naar meer militair avonturisme in voormalig sovjet landen. De prijs gerekend in mensenlevens is inderdaad enorm hoog. En het is inderdaad goed dat steeds in beschouwing te nemen. Maar onder aan de streep bepalen niet wij maar de Oekraïners onder leiding van Zelenski de prijs die ze willen bepalen voor vrijheid en onafhankelijkheid. Historisch gezien is bloed en mensenlevens de prijs die daarvoor moet worden betaald. Pijnlijk primitief maar helaas nog steeds waar. Het risico is en dat uiteindelijk ook wij bij de oorlog betrokken worden. Dat risico blijft bestaan, ook als Rusland wint, want de Oekraïne zal dan niet de laatste sovjet staat zijn om het ‘grote Rusland’ in ere te herstellen. Zomaar wat gedachten die bij me opkwamen toen ik het gesprek luisterde. Doe ermee wat je wil. Hartelijk groet, een trouwe luisteraar.
@baskleinendorst
@baskleinendorst Жыл бұрын
Uitstekende historische aanvullingen en correcties op betoog Verbrugge. Dat de oorlog gruwelijk en zorgelijk is en dat er (uiteindelijk) onderhandeld moet worden zijn gratuite waarheden.
@rednaxrednax1499
@rednaxrednax1499 Жыл бұрын
@@yardengali Waarom?
@rednaxrednax1499
@rednaxrednax1499 Жыл бұрын
@@yardengali Waar uit blijkt dat de VS Oekraïners hebben gebruikt om een oorlog uit te lokken?
@rednaxrednax1499
@rednaxrednax1499 Жыл бұрын
@@yardengali Het spijt me, ik heb het nog niet voorbij zien komen. Natuurlijk ben ik me bewust van het feit dat de VS ook haar belangen nastreeft. Maar zo zwart wit als jij het stelt zie ik het niet. Het feit dat de Poetins speciale operatie zo’n fiasco is komt toch primair door Zelensky’s leiderschap, die aan het begin van de oorlog zei tegen de Amerikanen toen ze hem aanboden te evacueren: ‘I do not need a ride, I need weapons’. Had Zelensky toen ‘ja’ gezegd dan was de oorlog voorbij. Daarbovenop komt dat de Poetin’s invasie in Oekraïne vooral Poetins kliek de ‘solaviki’ dient. Uiteindelijk is een select gezelschap door en door corrupte Russen schat hemeltje rijk en worden gewone Russen geofferd om het regime te beschermen. De reden Poetin’s ‘speciale operatie’ is gedurende het conflict al een aantal keren veranderd. Het regime van Poetin heeft steeds laten zien de meest schaamteloze leugens te verkopen om hun misdaden te versluieren. De VS is zeker geen heilig land, de oorlogen in Irak en Afghanistan (grenst aan Rusland…) zijn daar voorbeelden van. In die landen zou democratie worden gebracht. In het eerste land heeft dat geleid tot IS in het tweede land tot een smadelijke terugtrekking en is de situatie inmiddels weer als voor de interventie. En dan zou het de VS nu wel lukken om de Oekraïners zo te manipuleren dat die de speelbal worden in een door de VS uitgelokte oorlog met Rusland? Dat lijkt me sterk. Wat wel is gebeurd is dat de EU en de VS Oekraïne hebben verleid zich meer op ons te richten voor handel en samenwerking. Dat kon Poetin niet verkroppen, maar in plaats van een betere voorwaarden te scheppen koos Poetin te doen wat Rusland vaker heeft gedaan: het Oekraïense volk te intimideren en als dat niet lukt met geweld haar wil op te leggen. En daarna krokodillen tranen huilen als Oekraïne zich daar tegen verzet en terugvecht. Wat had de VS en de NAVO landen dan moeten doen? Hun handen er van af trekken en moeten zeggen succes Oekraïne?
@ariekanarie1059
@ariekanarie1059 Жыл бұрын
Goed verhaal, mee eens, maar ik denk parelen voor de zwijnen. Veel sprekers hier weten werkelijk elke westerse actie tot complottheorie om te vormen en lijken Poetin wel een frisse jongen met gerechtvaardigde eisen te vinden.
@metalkim1
@metalkim1 Жыл бұрын
Zeer verhelderend weer dank jullie wel
@rubevanpoelgeest
@rubevanpoelgeest Жыл бұрын
Top weer. Veelbgeleerd
@erikjanse3994
@erikjanse3994 Жыл бұрын
Zeer interessante discussie! Dank hiervoor!
@zondag7684
@zondag7684 Жыл бұрын
❤❤❤ toppertje weer
@MrMisterMist
@MrMisterMist Жыл бұрын
Ik had nog wel iets toe willen voegen, maar jullie hebben alles gezegd. ;) Dank.
@jaapdewaal2494
@jaapdewaal2494 Жыл бұрын
Respect, een goede dialoog.
@huibgeertsema6195
@huibgeertsema6195 Жыл бұрын
Mooie gesprekken, dank jullie wel. Vooral Jordan Peterson raakte mij, een man die een mening heeft en nu eigenlijk te horen krijgt, een beetje minder mannetje want anders..... Clienten kunnen toch zeggen dat zij hem niet willen als psycholoog wanneer zijn mening je niet aan staat? Verder lijkt het mij juist wel prettig iemand tegenover je die een andere mening heeft en die kan verdedigen, lijkt mij prettiger dan politici die anderen alleen maar kunnen wegzetten als fascist of extremist.
@huibgeertsema6195
@huibgeertsema6195 Жыл бұрын
@@yardengali Maar als je zijn mening al weet en het staat je niet aan, dan ga je naar een ander. Iedere therapeut heeft opvattingen en die laat hij/zij ook horen, weet ik uit ervaring.
@huibgeertsema6195
@huibgeertsema6195 Жыл бұрын
@@yardengali Nee, dat zei ik ook niet, maar zodra dingen worden besproken komen de persoonlijke inbreng naar voren. Ik zou het liever eerder weten, scheelt soms een hoop ellende. Juist wanneer je er later achterkomt waar de therapeut staat, kan dat een niet gehoord voelen.
@Ro8st3r
@Ro8st3r Жыл бұрын
Van Peterson ben ik een fan, net als jullie ook her en der niet helemaal met hem eens, maar hoe hij gesprekken kan voeren en exact de vooringenomen lijn van de interviewer weet te herkennen en aan de kaak te stellen is legendarisch. Wat mij wel enorm sterk had geleken is als hij het “vonnis” had beetgepakt en rug recht. Zo van “oke, jullie denken mij te kunnen overtuigen tot anders denken door een social media training, kom kaar op” Want dat is wat de universiteit eigenlijk zegt, dat ze hem tot andere gedachten kunnen brengen. De gang naar de rechter geeft het heft uit handen, terwijl de dialoog aangaan met de social media trainer (met wie ik bij voorbaat al medelijden heb, ha er maar aan staan..) alleen maar winst op levert. A je bewijst dat je niet met een training kan veranderen en B je hebt je registratie nog. Het ego zegt uiteraard er tegen te vechten: in mij ook zeker, als Rotterdammer zit het bokken toch een beetje in het bloed, maar oh wat kan je sterk zijn door de aanval laten plaats te vinden en laten zien dat het je niets deert. Fijne gesprekken lieve mensen!!
@Ro8st3r
@Ro8st3r Жыл бұрын
@@yardengali Bokken, dat wat een paard doet als hij je van z'n rug af wil hebben
@eriklaken1025
@eriklaken1025 Жыл бұрын
Wiens brood men eet wiens taal men spreekt
@lesmellier
@lesmellier Жыл бұрын
Blij met jullie!
@ronbouterse9237
@ronbouterse9237 Жыл бұрын
heel goed gesprek!
@IskanderYacub
@IskanderYacub Жыл бұрын
Jordan Peterson. Zo als jullie hem beschrijven, zou ik hem ook [willen] beschrijven. Wat een mannetje. 🙏🏻👍🏻
@praktijksensus7554
@praktijksensus7554 Жыл бұрын
Dank voor deze discussie, werkelijk heel interessant. Ad heeft een punt...zal .een therapeut die zeer (openbaar) uitgesproken meningen heeft wellicht een aantal of bepaalde cliënten niet oordeelloos genoeg kunnen aanhoren en begeleiden? Dat is een vraag. Aan de andere kant kiezen vele clienten hun eigen therapeut. Daarin zijn ze vrij vanuit bepaalde behoeften, cultuur, visie en structuren van de zorgverleners. Bij welke therapeut voel je je veilig, met wie heb je een klik, in welke therapeut heb je vertrouwen? Welke therapeut heeft geen projectie of tegenoverdracht? Een interessante vraag binnen de wereld van psychology en therapie....en generaal in het begeleiden van mensen: van kleuterleidster, onderwijs tot mensen in de palliatieve zorg. Elk gesprek geeft meer vragen......
@sketchandsmile
@sketchandsmile Жыл бұрын
Nou ❤ voel me al weer iets normaler nu ik naar jullie heb geluisterd.
@coromacovidee779
@coromacovidee779 Жыл бұрын
Yes, mijn favorieten! 😎😎😎
@marjanpostma1970
@marjanpostma1970 Жыл бұрын
Interessant
@esengersma5391
@esengersma5391 Жыл бұрын
Over Jordan Peterson: Professionele distantie wordt vaak gedefinieerd als de afstand die een professional houdt ten opzichte van zijn of haar cliënten of patiënten. Het bevordert objectiviteit, beschermt de professional tegen overbelasting en vermindert de kans op besmetting of conflicten. Wanneer iemand als hulpverlener zelf depressief, of onder invloed van middelen is, dan is het behandelen van anderen, die fundamenteel afhankelijk zijn van een oordeel of richting, niet raadzaam. Wanneer het meer vrijblijvend van aard is, zoals binnen dialogische meningsvorming tussen gelijken, dan is het niet problematisch. Ja, er zijn grenzen aan iemands uitgesproken mening. In veel landen zijn er wetten die discriminatie, haat zaaien, laster of smaad verbieden. Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen het recht heeft op vrijheid van meningsuiting, maar dat dit niet betekent dat men zonder consequenties kan spreken. Men moet verantwoordelijkheid nemen voor de gevolgen van een uitgesproken meningen en ervoor zorgen dat ze niemand, ook indirect, schaden. We weten niet precies wat de implicaties zijn wanneer Jordan zich publiekelijk uitspreekt over onderwerpen en omdat hij enigszins 'grenzeloos' in zijn (publieke) opvattingen lijkt, is enige voorzichtigheid geboden, zeker omdat 'mainstraim' de normatieve discussie nog uit de weg gaat en het gevaar van slachtofferen of slachtofferschap bestaat. De remedie voor deze discussie is m.i. om in de buurt te blijven van de actualiteit, het proces te volgen en vooral in gesprek blijven over dit onderwerp? Wat ons onderwijs betreft echter; dat is juist de vrijplaats om deze discussie over 'distantie en nabijheid' in alle rijkheid te voeren en helaas gebeurt dat nu te weinig, ook op hogescholen. Dank voor dit impliciete pleidooi voor het doneren van vers bloed in strijd tegen de 'levensbeschoudelijke bloedarmoede' (..).
@HubertLR
@HubertLR Жыл бұрын
"Men moet verantwoordelijkheid nemen voor de gevolgen van een uitgesproken meningen en ervoor zorgen dat ze niemand, ook indirect, schaden" Ik vind uw uitspraak een hele vreemde "slippery slope". Er is namelijk altijd wel iemand te vinden die kan beweren "schade" te ondervinden van welke uitspraak dan ook. Dit is nu juist de kaart die door "woke" wordt getrokken om, niet alleen Peterson, de mond te snoeren. Dit is ook duidelijk te zien in één van de eerste confrontatie's van Peterson met transgenders. Het slachtofferschap viert immers hoogtij.
@HubertLR
@HubertLR Жыл бұрын
@@yardengali Doelde meer op het : "ervoor zorgen dat ze niemand, ook indirect, schaden." gedeelte van de uitspraak. Daarom zei ik ook : "Er is namelijk altijd wel iemand te vinden die kan beweren "schade" te ondervinden van welke uitspraak dan ook".
@Elly-1512
@Elly-1512 Жыл бұрын
@@yardengali één ding: Trump heeft toen géén opruiende woorden gezegd. De msm hebben zijn uitspraken ingekort cq verdraaid! Dat hele Jan.6 "onderzoek" is een aanfluiting, zoals inmiddels ook steeds meer naar voren komt.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 Жыл бұрын
Dat is een mooi uitgewerkte theorie in haar algemeenheid. Maar als de moed bij enkele maar bestaat, die up hill door een onbuigzame dominant geworden orde heen probeert te beuken, om dat andere geluid boven tafel te krijgen onder de beslissingmakende structuren en veel te dominante orde, is dit ideaalplaatje meer van toepassing naar mijn mening voor die te dominante orde.
@frankpolman1396
@frankpolman1396 Жыл бұрын
Wat mij opvalt, is het tamme karakter van de gesprekken. Er wordt heel erg om de brij heen gedraaid, er wordt niet gekeken naar de samenhang van, in dit geval, de 3 thema's', die er toch zeker is. Men doet net of het op zichzelf staande gevallen/incidenten zijn. Terwijl toch duidelijk is dat er een centrale sturing uitgaat, van wat er gebeurt met Peterson, oversterfte, en Oekraïne.
@wilbertthijsen7574
@wilbertthijsen7574 Жыл бұрын
Klopt helemaal ! Dat stoort mij ook
@lydiablondt
@lydiablondt Жыл бұрын
Ze houden het neutraal wil je diepere info dan zijn er andere podcasten. Bij hun kunnen ook mensen nog kijken die alleen npo 1 bv gewend zijn. Dan horen ze hier een ander geluid wat makkelijk is om dieper te onderzoeken.
@martendewind
@martendewind Жыл бұрын
Ik zou zeggen: doe een voorzetje en pak die samenhang en de centrale sturing eens wat verder uit.
@louisminderhoud6010
@louisminderhoud6010 Жыл бұрын
Oh nee u bent een complot denker🤐
@frankpolman1396
@frankpolman1396 Жыл бұрын
@@louisminderhoud6010 boring
@ingmarbeldman
@ingmarbeldman Жыл бұрын
mooi gesprek! Zeker de gedachten over politisering en depolitisering van Ad. Dank!
@uomunumerous2350
@uomunumerous2350 Жыл бұрын
Ze denken dat het doel de middelen heiligt. Het doel is minder mensen.
@gradusserno7291
@gradusserno7291 Жыл бұрын
1:06 / 1:47:21 Een mooi gesprek. Ga zo door! Wat betreft de oorlog in Ukraine: verhelderende achtergrondinformatie in de lezing op YT van John J. Mearsheimer: Great Power Politics in the 21st Century & The Implications for Hungary.
@karelschut
@karelschut Жыл бұрын
Ik kende de term oversterft niet voor Corono nu wel is er dan toch een connectie...?
@Bengastar
@Bengastar Жыл бұрын
Volkskrant opgezegt en kijk niet meer naar het nieuws en talk/nieuwsshows
@jellevanbaardewijk7253
@jellevanbaardewijk7253 Жыл бұрын
Dan mis je Martin Sommer! 😭
@jonhagedoorn4874
@jonhagedoorn4874 Жыл бұрын
👍
@jonaswhale6451
@jonaswhale6451 Жыл бұрын
Hier een quote van Pieter Klok journalist van de Volkskrant ,,Wij dienen leiders kritiekloos te volgen ! . Goed dat je die krant hebt gedumbt want het is een Volksverraders krant verworden !
@ETij-uk7bl
@ETij-uk7bl Жыл бұрын
Doe je jezelf wel tekort…..
@ariekanarie1059
@ariekanarie1059 Жыл бұрын
Verstandig man! Je bent dus van oogkleppen gewisseld?
@alyboe2
@alyboe2 Жыл бұрын
Ik ben het zoooo ontzettend eens met Ad over de oorlog.
@mamalada3296
@mamalada3296 Жыл бұрын
Het laatste jaar gaat het bij de oversterfte vooral om de stijging in de leeftijdsgroep 20 tot 40 jaar. J. Campbell. Er wordt hier wel een enkel onderzoek gedaan maar niet naar het eventuele verband met het vaccin.
@eindhovendegekste168
@eindhovendegekste168 Жыл бұрын
Dat we een man als JP als controversieel beschouwen, zegt eigenlijk alles. Hij weigert slechts om achter de wokies aan te rennen en benadrukt, dat je vooral verantwoordelijkheid moet nemen voor je eigen gedragingen en keuzes. Blijkbaar, en dat wisten we al, zijn werkgebieden als psychologie politiek gekleurd geraakt.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 Жыл бұрын
Spijker exact op de kop geslagen. In deze bizarre maatschappelijke dominante structuur van neo marxisme, is Jordan Peterson de dader i.p.v het slachtoffer daarvan. Fortuyn heeft een 10tal aanklachten aan zijn broek gehad wegens racisme etc. Allemaal geseponeerd, maar vervolgens deze valse aantijgingen geen reden werden om de aangevers te vervolgen jegens smaad. Als dat een gevolg zou zijn, zou men het rechtelijke systeem danig ontlasten en aangifte doen op politiek correct gemotiveerde gronden, danig verminderen.
@emelyjayyy
@emelyjayyy Жыл бұрын
👍👍👍Dank jullie.
@edmarsille3760
@edmarsille3760 Жыл бұрын
Het hogere percentage oversterfte onder ons nu al maaanden zou toch een signaal moeten zijn om te willen onderzoeken door de politiek waar dit vandaan komt? Wie, wat, hoe oud, oorzaak of gevolg waarvan, etc.. etc. etc. en gaat inderdaad meer dan de oversterfte Ad, want heel veel mensen met klachten zonder dat dat leidt tot direct sterfte.
@jopie82
@jopie82 Жыл бұрын
Ze weten al hoe die oversterfte veroorzaakt wordt.
@edmarsille3760
@edmarsille3760 Жыл бұрын
@@jopie82 dat is ook zo inderdaad!!!
@rinskedevries3272
@rinskedevries3272 Жыл бұрын
Daar wil het "kabinet" géén onafhankelijk onderzoek naar doen : want dan komt de waarheid "boven tafel"....💉
@luuk6718
@luuk6718 Жыл бұрын
De politiek wil dit op één of andere manier kostte wat het kost uitstellen/niet doen. Ze geven niet zo om het volk, ook al zeggen ze dat in reclames. Uiteindelijk is het geld en macht.
@ouwebrood497
@ouwebrood497 Жыл бұрын
Dank voor de uitgebreide en evenwichtige bespreking van Jordan Peterson. Heel goed om deze beschouwing zo te horen met goede enerzijds-anderzijds overwegingen. Ik herken me vooral in de notie dat het wel heel lastig wordt om als een zodanig geprofileerd publiek figuur nog praktisch psychotherapeut te zijn. Of dit niet in de aanklachten zit, dat weet ik niet, en we zullen moeten afwachten wat die commissie naar voren brengt. Maar mijn persoonlijke oordeel (als iemand die ook psychologie heeft gestudeerd en nog wat stage heeft gelopen in de psychiatrie) is dat die twee niet verenigbaar zijn. Dat is op zichzelf ook niet erg, JP kan verder met zijn publieke werk en de praktijk aan anderen overlaten. Of eventueel nog wat betekenen als ongecertificeerde hulpverlener. Wat niet genoemd is maar wat mij betreft echt byond the limit was, was zijn tweets betreffende Elliot Page, waar hij onder meer de chirurg die zijn borsten verwijderde een crimineel noemde. Hij kreeg daarvoor ook een twitterban. Ik kan me onmogelijk een psychotherapeut indenken die zijn clienten onbevangen kan ontvangen met een dergelijke publieke uitlating. Verder vind ik JP zeker inspirerend en een intelligente toevoeging in het filosofische / culturele discours, maar ik vind hem ook erg reactionair in zijn visie op seksualiteit, daar haak ik zonder meer op af. Maar goed, dat zou los moeten staan van hetgeen hierboven genoemd. Ik zie uit naar het vervolg mbt JP.
@jonaswhale6451
@jonaswhale6451 Жыл бұрын
Stuur maar een regenboog regiment , kunnen ze knokken voor hun slachtoffer rollenspel !
@gerkerkhoven
@gerkerkhoven Жыл бұрын
Een video van Campbell heeft hij kortgeleden van KZbin moeten halen. Het ging o.a. over een zeer groot onderzoek betreffende toename van virusgevoeligheid na c.vaccinatie. Heeft iemand van jullie bedoelde video bewaard of genoteerd waar ik betrokken onderzoek kan vinden?
@pkoelewijn
@pkoelewijn Жыл бұрын
Staat op Rumble
@gerkerkhoven
@gerkerkhoven Жыл бұрын
@@pkoelewijn …duimpje waard heer of mevrouw Koelewijn. Dank!
@noneyerbusiness203
@noneyerbusiness203 Жыл бұрын
Doen jullie héél lang over een intro van JBP en dan slagen jullie er in om de “verslavingskwestie”, volgens mij, zo beperkt en ook foutief weer te geven.
@jellevanbaardewijk7253
@jellevanbaardewijk7253 Жыл бұрын
Wat missen we?
@noneyerbusiness203
@noneyerbusiness203 Жыл бұрын
@@jellevanbaardewijk7253 Ad gaf het weer als een “gewone” verslaving zoals aan crystal meth, coke of oxy en dat jbp “met deze verslaving worstelde”. Hij impliceert daarmee dat JBP, net als elke andere “verslaafde” moeite had met “kicking the habit”. Dit beeld klopt niet imo. 1 op de x (veel) mensen die benzodiazipenes gebruiken leidt het stoppen ermee tot dusdanige ernstige fysieke en mentale klachten die levensbedreigend zijn. Dit is een uitzonderlijke situatie en niet het normale verloop van stoppen met benzo zoals bij 99,xx procent van mensen gebeurt. Het weergeven als een “normale” verslaving met “normale afkickverschijnselen” is dan geen terechte weergave. Ik denk niet dat Ad dat expres doet, want dan zou dat een beetje flauw zijn geweest. Dit gebeurd namelijk nogal eens door jbp bashers. En zo zijn jullie niet. Grote fan van DNW en van jullie allemaal. Zeer attent dat je navraag verricht.
@ejvds-
@ejvds- Жыл бұрын
👍
@jeanetteb2347
@jeanetteb2347 Жыл бұрын
De politie hoeft bij mij niet meer aan te komen voor support. Iedereen maar in elkaar rammen, walgelijk.
@CoenM33
@CoenM33 Жыл бұрын
Volgens mij was het een relatief klein deel van de politie dat zich hieraan schuldig heeft gemaakt, dus in dat opzicht is je reactie ietwat overtrokken.
@CoenM33
@CoenM33 Жыл бұрын
@@yardengali Elaboreer!
@CoenM33
@CoenM33 Жыл бұрын
@@yardengali Jaja, Christopher Browning, Ordinary Men, ik ken het fenomeen. Het probleem voor mij is: wie reken je het aan? Het individu? De groep? Een ideologie? Alledrie? En dan? Die mensen moeten toch zelf tot het inzicht komen, dat wat ze gedaan hebben, niet oké is? En als dit nou niet gebeurd? Wat dan? Ga jij ze dan persoonlijk in elkaar meppen, omdat de rechtsstaat klaarblijkelijk niet meer naar behoren functioneert? Ik ben bang dat je dan lekker de bak invliegt. Ik zeg dit: de nonchalante onwil van de meeste mensen om eerst een fatsoenlijk publiek debat aan te gaan, voordat er door de overheid(de overheid, dat ben jij, dat zijn wij, toch?) allerlei vergaande maatregelen op sluwe wijze in het leven werden geroepen, heeft als resultaat gehad dat mijn mens- en wereldbeeld er niet optimistischer op zijn geworden. En dan druk ik mij nog heel voorzichtig uit.
@CoenM33
@CoenM33 Жыл бұрын
​@@yardengaliGisteren een reactie getikt, vandaag weer nergens te bekennen. Ik word hier heel moe van.
@fred6319
@fred6319 Жыл бұрын
en er wordt met geen wordt gesproken over de bekentenissen van Angela Merkel en Holande
@hennavanopstal1979
@hennavanopstal1979 Жыл бұрын
Dat mogen we niet weten
@ejvds-
@ejvds- Жыл бұрын
De nieuwe wereld moet even Thierry uitnodigen want die heeft op elk punt gelijk gekregen.
@Scientia.Et.Aequitas
@Scientia.Et.Aequitas Жыл бұрын
Ze nodigen geen politici uit. En dat is prima beleid want anders wordt het te politiek.
@fendermarshallbluesbox3407
@fendermarshallbluesbox3407 Жыл бұрын
bill heeft verteld waar het spuitje voor is , dit is zoals eerdere comments vertellen , redelijk slap
@aquarius42
@aquarius42 Жыл бұрын
Jelle Kun je dat stukje van de politie delen.. Wel belangrijk!
@jellevanbaardewijk7253
@jellevanbaardewijk7253 Жыл бұрын
Ik ga aantal gesprekken over de politie doen komende tijd. En dit thema - terugblik bij politie agenten - uitpakken. Ik kan dit fragment nu niet vinden, schiet me hopelijk weer te binnen.
@aquarius42
@aquarius42 Жыл бұрын
@@jellevanbaardewijk7253 Dankje wel. Ik heb zelf van het BPOC2020 een politie rapport.. Ken je dat rapport ook?
@clausvandenbrink7955
@clausvandenbrink7955 Жыл бұрын
Het is allemaal niet nieuw. Ik wil even K. Galbraith 1954 citeren over media en scholing: "With so extensive a demand, it follows that a very large part of our social comment-and nearly all that is well regarded-is devoted at any time to articulating the conventional wisdom. To some extent, this has been professionalized. Individuals, most notably the great television and radio commentators, make a profession of knowing and saying with elegance and unction what their audience will find most acceptable. But, in general, the articulation of the conventional wisdom is a prerogative of academic, public or business position. Thus any individual, on being elected president of a college or university, automatically wins the right to enunciate the conventional wisdom. It is one of the rewards of high academic rank, although such rank itself is a reward for expounding the conventional wisdom at a properly sophisticated level." JP gaat daar deels buiten staan en schuwt niet te bruskeren als het nodig is: "in order to think you must risk being offensive". Ik heb daar respect voor ook al ben ik het soms niet met hem eens.
@rahbourelas6457
@rahbourelas6457 Жыл бұрын
Oversteerfte in Duitsland bedragd 36%!
@marcelvaneijk1962
@marcelvaneijk1962 Жыл бұрын
GB 30% vlg Campbell in Jan
@fendermarshallbluesbox3407
@fendermarshallbluesbox3407 Жыл бұрын
het komt niet door het spuitje, want op tv zeggen ze dat het veilig is
@wilbertthijsen7574
@wilbertthijsen7574 Жыл бұрын
Zo triest is het
@orlandofurioso357
@orlandofurioso357 Жыл бұрын
Er wonen 1 miljoen Russen in Duitsland...... Ook in Nederland wonen Russen en zij zijn grotendeels voor Rusland. De partners van die Russen zijn eveneens voor Rusland.
@huusvader
@huusvader Жыл бұрын
Marlies heeft weer een enige trui aan. Goed dat er buiten de verdieping, ook aan t oog wordt gedacht.
@arcocarib
@arcocarib Жыл бұрын
Gevolg van de politisering en commercialisering van de wetenschap.
@BrigitteMak
@BrigitteMak Жыл бұрын
Hè gezellig. Zondagavond onder een dekentje op de bank met Marlies, Jelle, Ad en chocola.
@jeanmarchand6682
@jeanmarchand6682 Жыл бұрын
Ik hou van de thema's, maar niet van langdurig getetter met weinig inhoud, vol van nutteloze tussenwoorden en zoeken naar wat en hoe je iets wil zeggen. Je kan veel kletsen, maar wij willen inhoud!! Jullie zuiderburen doen dat doorgaans heel wat beter, maar jullie laten ze wel aan het woord. In België krijgen ze die kans niet!
@jeanmarchand6682
@jeanmarchand6682 Жыл бұрын
@@yardengali Als je kijkers wil lokken is het goed je probleem te kennen. Dat is de enige reden waarom ik die opmerking maak! Als ik wil luisteren, dan neem ik dat erbij. Maar misschien is het wel beter naar genode gasten te luisteren die minder kwebbelen, al worden ze constant onderbroken! Het is niet mijn probleem, eerder wel hun probleem. Je reactie is best leuk, maar niet erg relevant...
@yardengali
@yardengali Жыл бұрын
​​ " probleem" ," kijkers lokken" al interessant als dat je insteek is. Wel beetje veel ego denk je zelf niet? Dit kanaal trekt met elke video al goed aantal kijkers die gezien duimpjes omhoog tevreden zijn. Maar jij denkt als zij meer naar jou wens zouden gedragen er meer kijkers zouden komen? Wie weet zouden er juist minder komen? Of soort kijkers wat helemaal niet de doelgroep is van dit kanaal? 🤔 Ik zou zeggen...doe eens een test! Zet een kanaal op waar jij laat zien hoe het wel moet en dan zien we wel of jij inderdaad meer kijkers trekt en vooral ook huidige kijkers van dit kanaal weg lokt. Ik ben wel benieuwd. Gezien het feit dat er toch wel een stuk of 30 zeikerds over Ad alleen zijn...kun je vast snel een leuke start maken door het wel " goed" te doen. Ga ervoor zou ik zeggen! Wie weet lok je met jouw superieure kanaal zoveel kijkers dat je een van die rijke youtube influencers wordt. Je weet het nooit! 💪
@jeanmarchand6682
@jeanmarchand6682 Жыл бұрын
@@yardengali Nu hebben we er nog een beledigende kwebbelaar bij!! Ik heb al genoeg tijd verspild! Dada......
@gerkerkhoven
@gerkerkhoven Жыл бұрын
Meneer Ad zet vraagtekens bij Peterson als psychotherapeut. Heeft u meneer Ad, kennis van kwaliteit en uitkomsten van het therapeutisch werk van Peterson?
@Dwyane3MVP
@Dwyane3MVP Жыл бұрын
In het licht van de discussie over de rol van de universiteit vond ik het heel verfrissend om The Closing of the American Mind (1987) van Allan Bloom te lezen. De rol die hij voor ogen heeft, en die de universiteit volgens hem van oudsher had en hoort te hebben, kunnen we wel vergeten. Jammer... Komt nooit meer terug en is zó nodig.
@jellevanbaardewijk7253
@jellevanbaardewijk7253 Жыл бұрын
Prachtig boek inderdaad!
@HubertLR
@HubertLR Жыл бұрын
Mooi voorbeeld: Folia / UvA, "Laurens Buijs", "UvA stelt onderzoek in" let vooral ook op het taalgebruik en ook de natuurlijk onmiddelijke oproep tot verwijdering van Laurens van de UvA door één van de studenten.
@Dwyane3MVP
@Dwyane3MVP Жыл бұрын
@@HubertLR Ik volg de zaak. Ik zie het somber voor hem in, want hij werkt in het hol van de leeuw als ik zijn onderzoeksgebied zo zie. Ik ben zeer benieuwd of hij beschermd wordt. Bloom betuigt overigens dat men op de universiteit moet (kunnen) denken buiten de morele, politieke, en vooral ook democratische waarden van de tijd. Zelfs dat dit cruciaal is voor het voortbestaan van de democratie. Dat kun je nu natuurlijk wel vergeten.
@louisminderhoud6010
@louisminderhoud6010 Жыл бұрын
Jordan zou de essays van Dan Sirotkin eens moeten lezen dan wordt de reden van ongezuurde broden eten ook een stuk duidelijker. kzbin.info/www/bejne/j3fIoaGAn7t6qLs
#1141: Het gave gidsland van Syp Wynia
54:26
De Nieuwe Wereld
Рет қаралды 42 М.
когда одна дома // EVA mash
00:51
EVA mash
Рет қаралды 4,3 МЛН
ТОМАТНЫЙ ДОЖДЬ #shorts
00:28
Паша Осадчий
Рет қаралды 11 МЛН
Which one will take more 😉
00:27
Polar
Рет қаралды 38 МЛН
#1032: Tirade tegen een rentesamenleving | Een gesprek met Anthony Migchels
52:22
Verzet in een land dat niet bestaat
10:22
Nieuwsuur
Рет қаралды 149 М.
#1345: Werken antidepressiva wel? | Gesprek met Dick Bijl
44:01
De Nieuwe Wereld
Рет қаралды 35 М.
#1130: 'Woke maakt debat onmogelijk' |  Een gesprek met Laurens Buijs
1:14:02
#1117: Sietske Bergsma ontmaskert hedendaags moralisme
58:00
De Nieuwe Wereld
Рет қаралды 36 М.