#1149

  Рет қаралды 30,447

De Nieuwe Wereld TV

De Nieuwe Wereld TV

Жыл бұрын

Willem de Witte in gesprek met sociaal wetenschapper Laurens Buijs over het stopzetten van zijn collegereeks door de UVA en zijn eigen, online collegereeks.
Website van Laurens Buijs met meer informatie over de hoorcolleges: laurensbuijs.org/2023/02/12/v...
-
De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van filosoof Ad Verbrugge in samenwerking met anchors Jelle van Baardewijk, Marlies Dekkers en Willem de Witte.
De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met Centrum Ethos aan de VU en Filosofische School Nederland.
Onze website: denieuwewereld.tv/
DNW heeft ook een Substack! Meld je hier aan: denieuwewereld.substack.com/

Пікірлер: 246
@marietjevanderloo6442
@marietjevanderloo6442 Жыл бұрын
Diep triest om zo'n goede docent te cancelen. Ik kan die UvA nu niet meer serieus nemen. Hoe gaat dat straks op de rechten faculteit mbt tot het recht op vrijheid van meningsuiting?
@dikkyvanderven2878
@dikkyvanderven2878 Жыл бұрын
Mevr. Blommensteijn weet daar alles van.
@dutchsuperempath5494
@dutchsuperempath5494 Жыл бұрын
En Rudolf Valkhoff ook
@ernstoud
@ernstoud Жыл бұрын
Wat er binnen de UvA gaat gebeuren: recht? Scheelt 1 letter met rechts, dus fout. Zover gaat het komen.
@kiekaboo625
@kiekaboo625 Жыл бұрын
Als je dit soort genuanceerde types al gaat cancellen dan leven we toch wel in heel erg donkere tijden. Zeg maar een soort akademische kristallnacht. Kijken wat het CIDI van deze vergelijking vindt :)
@sheiguan2202
@sheiguan2202 Жыл бұрын
Ik denk dat ze dit soort vergelijkingen niet kunnen waarderen.
@igcmr5084
@igcmr5084 Жыл бұрын
…academische staatsinrichting:)
@erwindebruyn
@erwindebruyn Жыл бұрын
Wat een verademing om deze man te horen. Wat een gezonde visie, perspectief en duiding! Deze warme, ontwapenende benadering is precies wat deze tijdsgeest nodig heeft.
@ShelZahav
@ShelZahav Жыл бұрын
Wat een goed interview maar eigenlijk college. Ik heb hier echt veel van geleerd en de antwoorden gevonden die ik binnen de hele woke en gender discussies al heel lang zocht. Ik snap mijn eigen bezwaren tegen veel in het woke activisme nu eindelijk en kan ze nu ook beter onderbouwen. Een van de beste uitzendingen van De Nieuwe Wereld. Graag meer van dit op deze manier. Dank Dank Dank !
@pltrcks1436
@pltrcks1436 Жыл бұрын
Beide heren erg bedankt voor dit interview. Wat een interessant, belangrijk en verfrissend gesprek. En wat een moedige man die meneer Buijs, heel veel respect voor.
@zaniwoob
@zaniwoob Жыл бұрын
En plots veranderde het uitzicht op de UvA in een panorama van publieke pressie, intellectuele uitsluiting en plezier door pijn.
@maria-sylvialingen48
@maria-sylvialingen48 Жыл бұрын
Mooi gesprek. Een pleidooi om weer naar elkaar te gaan luisteren. Eigenlijk gewoon een kwestie van respect hebben voor andermans mening. Verwachtte je ooit van een universiteit. Hoe kan je anders uit je bubbel komen? Maar door mensen als Laurens krijg ik weer moed!
@martendewind
@martendewind Жыл бұрын
Dank voor dit gesprek! Prachtig initiatief van Laurens. We zouden meer vrije toegang moeten hebben tot wetenschappelijke kennis. Fijn om te zien dat meneer Buijs weer wat meer ontspannen lijkt te zijn.
@r.l.7852
@r.l.7852 Жыл бұрын
Petje af voor Buijs. Authentiek, zelfstandige denker en een heldere geest die complexe zaken heel toegankelijk kan uitleggen. Een van de hele weinige keren dat ik een wetenschapper 'in de zachte omgeving' zie analyseren zonder een sterk ideologische bril. Door simpel dingen te blijven bevragen. Mooi gesprek. Wens hem veel voldoening voor de ingeslagen weg. Benieuwd ook om meer van hem te zien.
@myrnavanthof3349
@myrnavanthof3349 Жыл бұрын
Dappere man! Goed om te zien hoe hij zijn eigen pad inslaat. Interessante filosofische inzichten, en een verademend pleidooi voor diversiteit in brede zin 👍🏻 Topgesprek, waarvoor dank!
@esengersma5391
@esengersma5391 Жыл бұрын
Uitstekende sessie, snel, inhoudelijk, kwalitatief, complimenten, zowel Willem als Laurens.
@deathprooofff
@deathprooofff Жыл бұрын
Super dat er zo snel opvolging is gegeven aan de eerdere video met Laurens, ik was ook erg benieuwd naar de laatste ontwikkelingen en meer te horen over zijn visie 😁👌
@steefv2695
@steefv2695 Жыл бұрын
Duurde best even, maar gelukkig eindelijk een vervolg. Vind Laurens super moedig en ben het zo met hem eens. Wens hem alle succes in de gekke strijd met de UvA, voor zover dat nog speelt.
@ceestimmers2433
@ceestimmers2433 Жыл бұрын
Helder inzicht. Heldere feiten. Hard nodig. Klasse podcast.
@jannigjedegeus3162
@jannigjedegeus3162 Жыл бұрын
Wat een mooie heldere uitleg, en wat een dappere man.,
@janet4437
@janet4437 Жыл бұрын
Wat een leerzaam, verhelderend en evenwichtig gesprek, dank allebei🍀
@poekie1838
@poekie1838 Жыл бұрын
Wat het nog triester maakt is dat er transmensen zijn die zich absoluut niet in deze doorgeslagen gekte kunnen vinden en zich daardoor ook in een hoek gezet voelen. Ik spreek uit ervaring want ik ben al meer dan 40 jaar een gelukkig transmens. Een klein groepje mensen hebben deze agenda gekaapt en ze weten werkelijk niet waar zij het over hebben. Laurens ik sta absoluut achter jouw visie en mening. Dank je wel voor dit tegen en helder geluid!
@claaspersoon
@claaspersoon Жыл бұрын
Verhelderend gesprek over voor mij complexe materie. Heren, bedankt hiervoor. Laurens , veel succes met je colleges en moge een volledige rehabilitatie je ten deel vallen. Je voert een eerlijke en oprechte strijd voor het vrije woord.
@yardengali
@yardengali Жыл бұрын
Vindt je? Klinkt voor mij dat zijn strijd pas begon op moment dat hij toevallig iets zei wat niet goed viel bij woke.
@doortjeleupens9079
@doortjeleupens9079 Жыл бұрын
Wie had ooit gedacht in Nederland dat we dit soort gesprekken gingen voeren???
@yourchoice9361
@yourchoice9361 Жыл бұрын
Degene die dat nooit heeft gedacht heeft nooit willen weten wat er in het wetenschappelijk onderwijs sinds jaar en dag gaande is. Het enige verrassende is dat - met alle respect - uitsluitend marginale media kanalen het aan de orde stellen.
@appie7575
@appie7575 Жыл бұрын
Hoogmoed komt voor de val.
@yardengali
@yardengali Жыл бұрын
@@IM02424 ik roep al 30 jaar dat Nederland de perfecte dictatuur is omdat het 95% van de bevolking in volledige overtuiging heeft zien te houden dat zij in vrije democratie leven. In feite is Nederland ' s werelds grootste specialist in " controled opposition".
@elsmeervd4893
@elsmeervd4893 Жыл бұрын
Ik ben niet hoogopgeleid ,maar weet wel dat dit de hel bedoeling is van de linkse WOKE kliek ,om ons maatschappelijk op een vreselijke mannier te laten botsen ! En laat ze dat nou nog lukken ook ! Wij moeten daar tegen in het verweer komen ! WANT men verliest er oprechte docenten mee zoals Laurens wij verarmen zo ,worden schraal in onze opvattingen!
@pietvandamme1964
@pietvandamme1964 Жыл бұрын
Inderdaad. Gewoon terug naar het echte gewone normaal.... man en vrouw en verder niet.
@adrianagertrude7907
@adrianagertrude7907 Жыл бұрын
Fantastisch gesprek! Bedankt heren!
@ceestimmers2433
@ceestimmers2433 Жыл бұрын
Compliment voor Willem de Witte : Ondanks de hoge snelheid van Laurens Buijs, wat zit jij goed IN dit gesprek. Grote klasse in dit zeer complexe sociaal/maatschappelijke onderwerp. Historisch van belang ? Door er zelf in te zitten bevestig je het belang én geef je Laurens juist meer ruimte. Een openingsgesprek !
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 Жыл бұрын
Ze zijn wat denksnelheid en verwoorden daarvan, geheel aan elkaar gewaagd in goede zin.
@jamesboekbinder3967
@jamesboekbinder3967 5 ай бұрын
Great! Very much looking forward to these lectures!
@heinvanvlastuin5418
@heinvanvlastuin5418 Жыл бұрын
Wat een heldere denker, deze Laurens Buijs. Ik ben zelf helemaal niet anti-woke en ik heb weinig met de vooringenomen anti woke houding die ik soms bij Ad Verbrugge proef, maar ik vond deze aflevering erg leerzaam.
@imbolc8024
@imbolc8024 Жыл бұрын
elke klokkenluider met faire inzichtrijke bevindingen, zoals Laurens, verdienen grote (symbolische) 'prijzen', jullie doén het wel : zorgen voor verbetering
@nicoverbrugh3089
@nicoverbrugh3089 Жыл бұрын
Wijze man deze docent. Ik denk ook dat we doorslaan in gender en woke. Wat ik jammer vind in het gesprek is dat ik termen hoor waar ik nog niet van gehoord had en die wat mij betreft in het gesprek meer verduidelijkt hadden kunnen worden, om de discussie beter te kunnen volgen. Ok, mijn tekortkomingen maar even zo goed lastig.
@pcdispatch
@pcdispatch Жыл бұрын
Het is niet doorslaan, het is een agenda.
@Elisabeth19031978
@Elisabeth19031978 Жыл бұрын
@@pcdispatch Ja, maar mensen gaan toch doorslaan door die agenda. De agenda is nl niet voor veel mensen zichtbaar.
@marjanhemme3964
@marjanhemme3964 Жыл бұрын
Tof die trui Laurens! 😁 Uitstekend gesprek, verhelderend en zeer informatief. Blij dat er zo snel opvolging is gekomen op het eerste indrukwekkende gesprek. Krachtig realistische wetenschapper is Laurens. UvA verliest alle (regenboog) kleur. Hoop dat Laurens ruim baan en relevante steun krijgt van non-Woke, succes!
@omvaren
@omvaren Жыл бұрын
goed gesprek, mijn compliment!
@doortjeleupens9079
@doortjeleupens9079 Жыл бұрын
Waar zijn mee in godsnaam mee bezig… laat de kinderen met rust
@yvonnevanderleeuw-fries9058
@yvonnevanderleeuw-fries9058 Жыл бұрын
Wat n goede spreker is die man, sta volledig achter hem (of haar of ? (Grapje!)
@arnoudkulk7619
@arnoudkulk7619 Жыл бұрын
Heel hartelijk dank hiervoor! Als linkse rakker voelde ik me steeds meer verloren. Ben heeeeeeeel erg blij dat iemand met kennis mijn ideeën en gevoelens goed kan verwoorden en onderbouwen. En goed dat hij hiermee voorkomt dat dit thema (nog meer) wordt geïdeologiseerd en gepolitiseerd. 👍👍🙏🙏🙏
@anderlecht1969
@anderlecht1969 Жыл бұрын
Bruno Latour is buitengewoon interessant. Bovendien is een systemische, hybride en fluïde benadering van het leven de meest interessante, maar juist de mens zelf heeft het blijkbaar enorm moeilijk met complexiteit. Heel bijzonder gesprek. Dit lijkt mij alvast een steengoede docent.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 Жыл бұрын
We hebben artikel 1 van de grondwet. Daarnaast zou het niet zo complex moeten zijn indien burgers onderling eenvoudigweg hun fatsoen ophouden tegen elkaar en elkaar niet de mond snoeren. Ook geen absurde eisen stellen, waarbij de een de ander wil dwingen met wisselende identiteiten mee te bewegen bijvoorbeeld. Doe in je privetijd wat je wil, zolang het niet om misdaden gaat, of anderen schade berokkend. Dan heb ik niet over alle mogelijke varianten van gekwets voelen en met name daar waar dat zeer subjectief is. Dat dekt de wet niet.
@anderlecht1969
@anderlecht1969 Жыл бұрын
@@derkkeijzer6874 Het feit dat je in de voorwaardelijke wijze schrijft, bewijst hoe moeilijk het weldegelijk is.
@arnoldvankampen3672
@arnoldvankampen3672 Жыл бұрын
Voor "doe maar gewoon" heb je tegenwoordig heldenmoed nodig.
@ruudnefkens7664
@ruudnefkens7664 Жыл бұрын
exact, complete waanzin
@HubertLR
@HubertLR Жыл бұрын
"Ik ken maar al te goed en van dichtbij de op de UvA heersende doctrine, en ook de neiging onwelgevallig weerwoord te proberen de kop in te drukken" Plaatste dit commentaar in oktober 2019 op de "Folia UvA" site, toen dat nog kon. Die mogelijkheid werd natuurlijk al snel daarna afgekapt (want ik was ook verre van de enige), daarmee de juistheid van de bewering onderschrijvend. Laurens is dus wat mij betreft laat met z'n inzicht, maar toch chapeau want hij heeft natuurlijk wel met ontzettend veel tegenwind vanuit de UvA hoek te maken en daar is moed voor nodig. Daarnaast: beter ten halve gekeerd ... Dus: sterkte !
@ramonstam9049
@ramonstam9049 Жыл бұрын
Dappere man.
@PersonS6
@PersonS6 5 ай бұрын
Mijn eerste reactie na het luisteren naar deze man is ook wat een verademing dit is! Er is iets zo fijn aan wanneer iemand gedachten die ik al maanden in mijn hoofd heb zo goed weet te formuleren. Blijkbaar ben ik niet de enige die me hier zorgen over maakt
@theraheemskerk9498
@theraheemskerk9498 Жыл бұрын
Ik las laatst: "Het huidige systeem bedreigt, wat het pretendeert te beschermen."
@Petruss67
@Petruss67 Жыл бұрын
Misleidde Mensen crashen altijd... Houd je aan de werkelijkheid, ook al is dat nog zo ongemakkelijk.
@luuk6718
@luuk6718 Жыл бұрын
Ik vind het heel grappig dat je bij psychologie (een sociale wetenschap) JUIST verschillende benaderingen leert, zoals behaviorisme en psychoanalyse en dat het NOOIT een 'of dit of dit' is. Mensen die te scherp categoriseren kunnen volgens mij de complexiteit gewoon niet aan en kunnen niet toegeven dat ze, net als iedereen, er niets van snappen. Hokjes geeft houvast en maakt dingen simpeler; vandaar die niemand ontkomt aan generalisering.
@pettelaar
@pettelaar Жыл бұрын
Dat deze man zich moet verdedigen geeft al te denken
@novak621
@novak621 Жыл бұрын
Sympathieke man. Zag hem ook bij Ongehoord Nieuws maar ik heb werkelijk geen idee waar hij het allemaal over heeft. Na een minuut of 8 heb ik het voor geluisterd gehouden.
@prinsesopdeerwt1
@prinsesopdeerwt1 Жыл бұрын
Het is echt de moeite waard om toch de hele uitzending te kijken
@sibelle1
@sibelle1 Жыл бұрын
Kun je ook terugkijken naar de colleges, Laurens (voor als je aan het werk bent)?
@nettysimons9828
@nettysimons9828 Жыл бұрын
Dank u wel. Krankzinnige groep.
@marcstone60
@marcstone60 Жыл бұрын
Vond hem eerst nogal verdacht. Maar hier doet hij een heel goede zet. Het is de polarisatie die ons nekt. Niemand praat nog met anders denkenden. Dat hij dit nu probeert en propageert is prima. En hij legt het goed uit. Nu hopen dat hij echt het middenveld blijft bedienen en ook niet een kant wordt opgezogen.
@yaki-moon
@yaki-moon Жыл бұрын
Heel goed interview, erg van genoten.
@kdevries6667
@kdevries6667 Жыл бұрын
Top!
@richardbraam8028
@richardbraam8028 Жыл бұрын
Narcistische compassie zonder authenticiteit is de grootste dooddoener van de hele maakbaarheid.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 Жыл бұрын
Spijker op de kop geslagen
@hennavanopstal1979
@hennavanopstal1979 Жыл бұрын
Ik heb nog aap, noot, mies gestudeerd, toen was geluk nog heel gewoon....
@janmentz4476
@janmentz4476 Жыл бұрын
Ik vind die laurens een topgast. Ik kan hem heel goed volgen.
@gerlindestam8843
@gerlindestam8843 Жыл бұрын
Top gesprek. Dank daarvoor!
@fourworldseurope4648
@fourworldseurope4648 Жыл бұрын
English translating subtitles would be great for colleagues worldwide
@kooistradurk
@kooistradurk Жыл бұрын
It takes a while before KZbin is done processing the transcript - Once done, you can click on the little speech bubble n the lower right of the player. Which gives you the option to do automatic translation (which is not flawless, but better than nothing)
@mamalada3296
@mamalada3296 Жыл бұрын
Wtetenschap moet geen politiek bedrijven.
@siestem2989
@siestem2989 Жыл бұрын
EINDELIJK! !!
@guidovanrhee3829
@guidovanrhee3829 Жыл бұрын
De sociale cohesie wordt succesvol ondermijnd. Vooral succesvol onder zogenaamde hoger opgeleiden. De decadentie ten top met onherstelbare schade voor de welvaart.
@HubertLR
@HubertLR Жыл бұрын
" Vooral succesvol onder zogenaamde hoger opgeleiden." Dat is ook logisch want deze groep staat langer en intensiever bloot aan de indoctrinatie op scholen en universiteiten. Dit is immers juist de essentiele bedoeling van de "long march through the institutions" (Gramsci/Dutschke/Marcuse)
@jorritoud536
@jorritoud536 Жыл бұрын
Bruno Latour, had er nog niet van gehoord. Leuk en informatief gesprek, jammer dat de UvA Laurens zo dwars zit. Hele woke cultuur begint te lijken op een hond die in zijn eigen staart aan het bijten is...
@saskiagardien3024
@saskiagardien3024 Жыл бұрын
Fantastisch!
@RobbertJoostens-mf1vn
@RobbertJoostens-mf1vn 5 ай бұрын
Ik zeg het ook altijd over de top van de belastingdienst, jeugdzorg, openbaar ministerie en nu dus ook de universiteiten. Daar moet flink de bezem door. Het is te belachelijk voor woorden dat deze capable en evenwichtige decent gecanceld worden.
@lucaspolderman6622
@lucaspolderman6622 Жыл бұрын
In de VS wordt per transgender 1,3 miljoen dollar verdiend aan chirurgie, begeleiding en vooral levenslange hormoon therapie. Een ordinair verdienmodel dus dat geraffineerd door big farma is geïntroduceerd..
@elsschwencke9373
@elsschwencke9373 Жыл бұрын
Geweldig!
@Mivak1964
@Mivak1964 Жыл бұрын
Deze man is een held!
@dutchsuperempath5494
@dutchsuperempath5494 Жыл бұрын
@ De Nieuwe Wereld: willen jullie oud UvA docent Rudolf Valkhoff ook eens in het zonnetje zetten? Degene die de Maagdenhuisprotesten heeft geleid en die daarvoor ontslagen is?
@martinasmits1511
@martinasmits1511 Жыл бұрын
Eens!!
@jackpotsearlytapes
@jackpotsearlytapes Жыл бұрын
Werd tijd. Niets is wat het lijkt.
@daanvangeijlswijk7787
@daanvangeijlswijk7787 Жыл бұрын
Mooi dit enthousiasme voor het eigen vakgebied en blij dat er nog mensen zijn die bezig zijn met waarheidsvinding zonder zich te laten leiden door conventies en druk.
@mamalada3296
@mamalada3296 Жыл бұрын
Ja, dat polariseren is hier in NL wel goed gelukt.....
@astroscribe
@astroscribe Жыл бұрын
"Post truth" moge dan betekenen dat de waarheid onbereikbaar is, maar de onwaarheid is dat natuurlijk niet.
@ceestimmers2433
@ceestimmers2433 Жыл бұрын
Voor Laurens Buijs. Je hebt leraren en leraren. Jou zie ik als een Meester die naar de constructie ve Kathedraal kijkt: Vanaf de beslommeringen vd bouwvakker om aan zijn ontbijt te geraken ,tot aan het met de laatste stuiver vergulden van het hoogste punt: Alleen het zuivere van ALLE fragmenten zorgt voor een waarheidsgetrouw, én het kunnen blijven staan vh gebouw. Als architect trek je aan juiste touw. Ga door. Zodat meer mensen je belklank mogen horen ringen. Helend geluid !
@nachtwandeling1237
@nachtwandeling1237 Жыл бұрын
Uw analogie van de kathedraal deed me denken aan de kathedraalanalogie van de neo-reactionairen (NRx). Hopelijk is Buijs geen priester van deze laatstgenoemde: Gramsciaans incrementalisme om rechtsconservatieven aan een bepaald gedachtegoed te helpen, door een positie in te nemen die raakvlakken heeft met deze groep en daarnaast zich ietsje af zet tegen de wokebrigade zodat er sympathie komt. Het kan natuurlijk ook nog puur opportunisme zijn want je bent verzekerd van aandacht in deze positie. Maar laten we positief blijven.
@ceestimmers2433
@ceestimmers2433 Жыл бұрын
@@nachtwandeling1237 De bemoeienis van bepaalde politieke partijen en universiteiten duidt mijn inziens juist meer op een Gramsciaans incrementalistische beinvloeding. Waarom schuiven zij niet aan bij de Nieuwe Wereld of een andere podcast ? Waarom opereren zij alleen vanuit hun veilige vesting ? Zijn zij dan niet zeker van hun kennis , van hun macht en/of gedekt door vriendjespolitiek ? Komt over als negatief.
@nachtwandeling1237
@nachtwandeling1237 Жыл бұрын
@@ceestimmers2433 Of een gezond wantrouwen. Door de geschiedenis heen is "links" altijd slimmer en succesvoller geweest in het beinvloeden van de publieke opinie. We zullen zien.
@HubertLR
@HubertLR Жыл бұрын
@@ceestimmers2433 "Gramsciaans incrementalistische beinvloeding." Doelt u hiermee op het zelfde wat ik als "the long march" aanduidt ? (hoewel door u natuurlijk veel beter verwoordt 😉)
@ceestimmers2433
@ceestimmers2433 Жыл бұрын
@@nachtwandeling1237 Slim is een zeer tijdelijk iets en de 'succesvolle' beinvloeding heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd : Rechts is overwegend aan de macht. Die heeft waarschijnlijk connecties met andere kanalen die succesvol zijn. Zelf ben ik voorstander voor optimale samenwerking tussen links en rechts, met behoudt van de eigen identiteit. Dat geruzie in de Kamer is zonde vd tijd. Ook in dit onderwerp is het goed dat iedereen zich kan laten horen. Gráág zonder vooroordelen, dat vertraagd meestal het proces.We zullen hopen.
@hansmeissner1889
@hansmeissner1889 Жыл бұрын
Laten we het n.a.v. dit verhaal ook eens hebben over 'haat' of 'angst' voor nageslacht: prolesfobie. De luxe om geen nageslacht meer na te streven.
@ernstoud
@ernstoud Жыл бұрын
Prachtig gesprek. Laurens is een moedig en wijs man. Interessante vraag is waarom - volledig geschat - 2% van de bevolking hier mee bezig is. Ik woon in het oosten in buitengebied, hier is werkelijk niemand hier mee bezig. Er zijn belangrijker dingen, vooral hier. Moet deze gemaakte “crisis” er ook nog bij?
@HubertLR
@HubertLR Жыл бұрын
"Ik woon in het oosten in buitengebied, hier is werkelijk niemand hier mee bezig." Woon zelf in een vergelijkbare situatie en denk dus te begrijpen wat u bedoelt. Toen ik echter hoorde dat op de treinstations het bekende: "Dames en heren, de volgende trein ...." vervangen moest worden door "Beste reizigers..." en dit om meer "inclusief" te zijn, vond ik dat dit soort linkse "woke" zich al wel behoorlijk ver de maatschappij binnen begint te vreten. Better stamp it out it when its still small.
@cwlbroeders
@cwlbroeders Жыл бұрын
maandag tussen 15:00 en 17:00 via zoom, staat in de agenda!
@Ronaldus81
@Ronaldus81 Жыл бұрын
Wat een interessante man. Als een persoon omwille van zijn mening of visie van links èn rechts beschoten wordt, ga ik er meestal eens goed voor zitten. Dat zijn vaak de mensen die uit een harde bubbel proberen te blijven en mij het meeste leren en toch uitdagend zijn.
@yardengali
@yardengali Жыл бұрын
Zou ik toch maar heel goed luisteren want Laurens zit wel degelijk in een bubbel..de woke bubbel. Alleen vindt hij nu 1 dingetje niet in de bubbel horen dat de rest van de bubbel vindt er wel in hoort. En ineens voelt hij zich opgesloten in zijn bubbel maar verlaten wil hij hem nog lang niet..hij wil gewoon dat er in zijn bubbel ruimte gemaakt wordt voor hem.
@Ronaldus81
@Ronaldus81 Жыл бұрын
@@yardengali niet mee eens, wat jij benoemt is dat hij uit zijn visie moet stappen en naar jouw visie moet komen anders zit hij in een bubbel. Hij overlapt bubbels, daar gaat het me om. Hij heeft een voorkeur voor een bepaalde visie, duidelijk, maar snapt ook heel goed wat de standpunten van de andere bubbels zijn en is het met een gedeelte ervan ook eens, net zoals hij het een gedeelte niet eens is met zijn eigen bubbel. Dus krijg hij de shit van voren en van achteren. Dat is hetgeen hem zo interessant maakt. Jouw reactie laat juist zien dat jij niet op zoek bent naar mensen die vrij durven te denken, en zich niet totaal laten knechten door ideologische dogma’s. Dingen zijn niet zwart of wit, maar grijs. De ene vindt het wat meer donkergrijs, de ander lichtgrijs. Die man praat tenminste nog met andersdenkenden en kan nuances aanbrengen. Dat maakt hem voor mij direct de moeite waard.
@yardengali
@yardengali Жыл бұрын
​​​​​@@Ronaldus81De man is hardstikke woke, zegt dat ook zelf, verdient zijn geld met de wereld nog meer woke maken...en toen viel hij over " binair" en kwam erachter hoe woke in realiteit werkt. Maar hij zegt nog steeds woke te zijn, hij klinkt verschrikkelijk woke op elke manier. Hij overlapt helemaal geen bubbels en als hij zo'n gelover was in dat praten en respecteren van andersdenkenden...had hij dat eerder gedaan ipv pas toen hij zelf viel over een puntje. Een vrijdenkende zou nooit zo woke worden als Laurens is, noch zou die zo lang goed en succesvol kunnen fungeren binnen die woke bubbel waar hij jarenlang blij in heeft geleefd. Jouw " read" van mij is zeer amusant ik geef hem door aan mensen die mij echt kennen. Vindt het altijd fijn mensen aan het lachen te maken👍 Wat denk jij precies te lezen dat mijn visie is in die reactie van mij?
@Ronaldus81
@Ronaldus81 Жыл бұрын
@@yardengali ik read helemaal niks van je je behalve dat je een woke visie negatief beoordeelt en daarmee schijnbaar ook een probleem hebt met de drager van die visie. Woke mensen zijn geen zuil waarin iedereen exact hetzelfde is en exact hetzelfde denkt, je hebt ze in alle vormen en maten, van zeloten tot wat genuanceerdere types als deze man. Ik heb liever dit laatste type. Dat is alles wat ik probeer te zeggen. En als je mensen kunt laten lachen moet je dat vooral doen lijkt me. Wel een beetje een zwaktebod dat stukje ad hominem van je op zich prima reactie.
@yardengali
@yardengali Жыл бұрын
​​​​​​@@Ronaldus81Waar ik probeerde op te wijzen is dat deze man geen " genuanceerd type" is maar op het moment reageert op zijn eigen bubbelgenoten. En hij doet dat niet vanuit " grijs" of " vrij" denken maar in reactie op een aspect van woke dat hem pas opviel toen hij er zelf slachtoffer van werd. Ik heb niets tegen Laurens zelf, ik reageer op die in mijn ogen blinde beoordeling van hem waarin men staart op zijn ene puntje van kritiek op woke van zijn kant en zijn eigen enorme "woke zijn" alswel zijn mede verantwoordelijkheid voor de macht die woke beweging heeft gekregen volledig genegeerd word. Jij beweerde dat hij een voorbeeld is van iemand die niet in een " harde bubbel wil leven". Ik wees erop dat de feiten in meerderheid die conclusie over Laurens niet ondersteunen. Hij heeft dat nl al jaren lang gedaan en wilde ook niet uit de bubbel. Vandaar die " geheime" klokkenluiders procedure. En jij kwam met de ad hominum toen jij mij maar gelijk even beschuldigde van star denken en alles zwart/ wit zien. Ik zei alleen dat mensen die mij beter kennen daar om zouden lachen omdat ik juist helemaal niet in een specifiek hokje zit. In feite zelfs iemand hier gooide dat feit rond als dat hij geen peil kon krijgen van mij ( vanuit zijn juist wel hokjes denken.) Dat is geen " ad hominum" dus maar een geamuseerd zijn over jouw niet toepasselijke ad hominum. Woke zijn IS een linkse zealot zijn. Een extreem doortrekken van linkse ideeën.
@RobBominaar
@RobBominaar Жыл бұрын
Ik kan iedereen aanraden 'Behave: The Biology of Humans at Our Best and Worst' van Robert Sapolsky te lezen.
@martendewind
@martendewind Жыл бұрын
Sapolsky is geweldig!
@rf6724
@rf6724 Жыл бұрын
Te triest voor woorden dat deze man gecanceld wordt.
@ivonnewagenaar9620
@ivonnewagenaar9620 Жыл бұрын
Héél goed, deze gedeeltelijke stop- poging gekkigheid. Duidelijk geformuleerd
@PimVree
@PimVree Жыл бұрын
De dialoog die Latour voorstaat zou wel eens wereld reddend kunnen zijn. Een goed begrip van het fenomeen holisme is daarbij onontbeerlijk. Helaas
@recolaq
@recolaq Жыл бұрын
Van surrealisme terug naar realisme. Waren er maar meer mensen die uit de hokjes durven te stappen. Respect
@orlandofurioso357
@orlandofurioso357 Жыл бұрын
Ik ben inmiddels helemaal tegen deze lhtq-beweging. De reden is de propaganda die vrijwel iedere dag over mij heen wordt gestort.
@yardengali
@yardengali Жыл бұрын
Was het nog maar de lhb beweging .. het is nu meer de T en W beweging..Trans en Woke
@upwk7
@upwk7 Жыл бұрын
dappere man
@ellisdewal
@ellisdewal Жыл бұрын
Wil woke stoppen met zich ten onrechte de term links toebedelen.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 Жыл бұрын
Wat mij betreft vooral onrechtmatig de claim leggen dat zij alleen per definitie voor progressie/vooruitgang zijn, op de enig juiste wijze en al de rest dus niet woke nog is. Dat is aan die kant de arrogantie en hoogmoed ten top, in hun absolute orbit van zelfgenoegzaamheid en struisvogelpolitiek.
@HubertLR
@HubertLR Жыл бұрын
"ten onrechte de term links". "Woke" komt toch echt historisch aanwijsbaar, onder andere, uit de marxistisch/linkse koker. Het zijn bijv. ook echt niet de "rechts kapitalistische denkers" op de UvA die Laurens Buijs nu het les geven onmogelijk maken.
@user-dp6wi1xc1k
@user-dp6wi1xc1k Жыл бұрын
💪
@poekie1838
@poekie1838 Жыл бұрын
Latour heeft ons iets heel moois nagelaten. Interessant!
@hjsworld3299
@hjsworld3299 Жыл бұрын
Oproep voor een dialoog in een gepolariseerde wereld is altijd goed
@rtotdexwtothef2943
@rtotdexwtothef2943 7 ай бұрын
Hoe zit het nu met die Martijntje?? Waarom mag zij Laurens cancelen?
@noah4546
@noah4546 8 ай бұрын
Geweldige kerel. Wat een verademing.
@janhemmer8181
@janhemmer8181 Жыл бұрын
Cultuur = Gedrag - instinct.
@K_Woudenberg
@K_Woudenberg Жыл бұрын
Mijn hele leven in het midden aan de linker kant gezeten, maar echt never never never never ever ever ever ever again zul je mij ooit weer aan de linkerkant terug vinden, na wat ik heb gezien hoe al die Pro Big Pharma idioten zich de afgelopen 3 jaar hebben gedragen en hebben uitgedrukt. FvD is de enige groep met mensen die genoeg doorziet en mijn stem waardig is. Zonder Big Pharma en de miljarden winst die zij willen maken, had dat hele gender gebeuren nooit een ding geweest zoals het dat is vandaag.
@prinsesopdeerwt1
@prinsesopdeerwt1 Жыл бұрын
Kritisch zijn op o.a. Big Pharma is best links hoor, links heeft tenslotte geen markt gemaakt van de zorg!
@nachtwandeling1237
@nachtwandeling1237 Жыл бұрын
'kennisdiplomatie" haha fantastisch!
@catharinavervoort1986
@catharinavervoort1986 Жыл бұрын
Knap dat beide mannen meerdere kanten op ( proberen) te denken, terwijl anderen "de chaos" politiek- correct proberen toe te dekken.
@HubertLR
@HubertLR Жыл бұрын
-kzbin.info/www/bejne/jmaoqqGgd7-FkNFh Woke avant la lettre in 1969 en 1994. Natuurlijk toen ook al, geen verrassing, vanuit de links academische hoek.
@Robfenix
@Robfenix Жыл бұрын
Knap gedaan. Hij kan in een toehankelijke manier over ingewilkelde onderwerpen praten!
@Sc0rpic0m
@Sc0rpic0m Жыл бұрын
Iemand die bruggen slaat? Cancelen die handel!
@rinskekegel401
@rinskekegel401 Жыл бұрын
Wat een verademing dit.
@thiadriktwerda7408
@thiadriktwerda7408 Жыл бұрын
Waar gaat dit allemaal over ? Onbegrijpelijk verhaal.
@johnveerkamp1501
@johnveerkamp1501 Жыл бұрын
Hoe kan je nu een ontwikkeling. Afremmen. ???
@yardengali
@yardengali Жыл бұрын
Vraag het trans tieners
@rsd1987
@rsd1987 Жыл бұрын
11:28 ...nou wat zijn we conservatief zeg
@SADRailsim
@SADRailsim Жыл бұрын
Ik denk dat hij bedoelt, conservatief, als een natuurlijk gegeven. Mensen behouden graag dingen, zijn dus conservatief. Daarom zegt hij ook, pas op de plaats, omdat je anders te snel gaat, en daar houden mensen niet van. Conservatief dus als object, niet de politieke stroming. Daarom zegt hij ook ‘wereld’, een beetje als ‘moeder aarde’, de materie waar je mee werkt.
@thenonexistinghero
@thenonexistinghero Жыл бұрын
Snap dat gedoe over de wetenschap. Wetenschap is feitelijk, objectief. Het gaat om het concreet en begrijpbaar maken van de wereld. Als dat het niet is, is het niet wetenschappelijk aantoonbaar. Dat betekent niet automatisch dat iets wat (nog) niet wetenschappelijk aantoonbaar te maken is niet bestaat.
@yardengali
@yardengali Жыл бұрын
Nee, maar het betekent dat je het bestaan van iets niet kunt weten. En zeker niet eigenschappen van dat iets wat je niet kunt weten dat het zelfs maar bestaat.
@Max-nv4fb
@Max-nv4fb Жыл бұрын
Meer willem!
@addhoc256
@addhoc256 Жыл бұрын
Nobelprijswinnar Kandel schreef "a new intellectual framework for psychiatry". Hierin staan interessante dingen over nature nurture and politiek en biologie; en exacte en sociale wetenschappen.
@HubertLR
@HubertLR Жыл бұрын
Dank ! Artikel gevonden en "gedownload" 👍
@jacktihs2963
@jacktihs2963 Жыл бұрын
Mooi mens. Ik vind zelf dat dingen als links en rechts een beetje te veel focus krijgen. Als ik hem hoor praten, zijn er ook vaak linkse ideeen die mij aanspreken, maar ook rechtse ideeen heb ik soms wat mee, alleen nooit de extremen. Het hangt ook van de situatie af, kijk ik ben b.v. voor opvang van extreme gevallen van vluchtelingen, maar dat is zo doorgeslagen, dat het nu een komt-maar-binnen-met-je-knecht verhaal geworden is (ik bedoel, iedereen mag komen, wij zorgen wel dat we een hotel afhuren, of een cruise boot, of....). Ik denk dat veel mensen beetje midden zijn, soms links, soms rechts. Het midden is weg, je wordt echt bijna gedwongen te kiezen, want anders ben je........
@juliebell5158
@juliebell5158 Жыл бұрын
Hum ..native objectieve realiteit... Ayn Rand kon zich prima verwoorden !! Oja and btw......gaat hem niet worden !!
@rosebroek2620
@rosebroek2620 Жыл бұрын
Laatst in een vrouwen kroeg in Amsterdam; jonge mooie vrouw ik voel mij non binair. Ik; wat is dat dan? Zij; ik heb een vrouwenlichaam maar ik voel mij geen vrouw of man. Ik: kom eens bij mij thuis kijken. Dan ben ik ook non-binair. Kortom ik ben mens, in vrouwenlichaam. MAAR ik laat mij geen restricties opleggen, door niemand. Dus jongelui ignore labels.
@yardengali
@yardengali Жыл бұрын
Ik zou wel eens van Laurens willen horen waarom hij die "t" en "i" wel ziet passen in een beweging die eigenlijk bezig hield met sexuele voorkeur? Wel lachen dat die "t" nu klaagt over " hun" beweging en daar niet meer thuis voelen terwijl zij dat zelf hebben gedaan met een kapen van een beweging waar zij helemaal niet thuis hoorden ipv eigen beweging opzetten en toen mensen van die oorspronkelijke groep echt wegjoegen. Ik zie hier ontzettend veel overeenkomsten in met de manier waarop christelijk geloof tenach, daarna islam bijbel en tenach kaapten om zich te legitimeren maar tegelijkertijd die oudere religies uit de groep weren en zelfs haten. Sorry maar Laurens klinkt voor mij als ongelofelijk selfserving en nog steeds niet ziende dat hij zelf nog steeds doet waar hij zelf ook slachtoffer van is. Laurens doet mij denken aan een vroeger heel populaire linkse poster met een tekst van " toen men aan de katholieken kwam z3i ik niets, want ik ben niet katholiek, toen met aan de armen kwam zei ik niets want ik ben niet arm, etc etc tot aan de bodem waar de poster zegt..toen zei voor mij kwamen was er niemand meer om voor mij te spreken" Laurens werd pas wakker op het moment dat ze voor hem kwamen. Gelukkig voor hem was de lijst nog niet op zijn einde en zijn er nog mensrn om voor hem te spreken...maar de principiele boodschap van die poster...die gaat aan Laurens voorbij. En Laurens is zeer zeker woke genoeg om "kennis" te herdefinieëren. " spirituele kennis" 🤣😂🤣😂🤣😂🤣
@larreye8451
@larreye8451 Жыл бұрын
"Naam van de Gast", dat is toch ook een apart verschijnsel aangezien hij zich eerder voordeed als Laurens Buijs.
@DeNieuweWereldTV
@DeNieuweWereldTV Жыл бұрын
Oei, dat is een slordige fout zeg! Dank voor het attenderen.
@harry356
@harry356 Жыл бұрын
Is het niet zo simpel als xy chromosomen = man, xx chromosomen = vrouw? Waarom wordt dat losgelaten?
@abcdefg91111
@abcdefg91111 Жыл бұрын
dat past niet in z'n agenda
@yardengali
@yardengali Жыл бұрын
Biologisch gaat dat soms echter mis.
@harry356
@harry356 Жыл бұрын
@@yardengali zijn er mensen zonder 2 chromosomen dan? Of met een 3e?
@yardengali
@yardengali Жыл бұрын
@@harry356 Ten eerste ja bv klinefelder syndrome waar man een extra X heeft dus XXY. Maar ik refereerde naar dingen die fout kunnen gaan in ontwikkeling foetus waardoor lichaam bv niet reageert op testosteron en iemand met XY chromosomen niet de bijbehorende sexuele eigenschappen ontwikkelt.
#1130: 'Woke maakt debat onmogelijk' |  Een gesprek met Laurens Buijs
1:14:02
Studenten en wetenschappers over academische vrijheid
13:50
YouTube's Biggest Mistake..
00:34
Stokes Twins
Рет қаралды 23 МЛН
请善待你的娃娃第二集 #naruto  #cosplay  #shorts
00:52
佐助与鸣人
Рет қаралды 24 МЛН
Surprise Gifts #couplegoals
00:21
Jay & Sharon
Рет қаралды 27 МЛН
#851: De psychologie van totalitarisme deel I. Met Mattias Desmet
1:01:23
De Nieuwe Wereld
Рет қаралды 77 М.
Wat is Woke? met Laurens Buijs & Floris van den Berg
1:53:40
Argan Amsterdam
Рет қаралды 26 М.
Keer Diabetes 2 Om: 10 Simpele Tips Om Suikerziekte Te GENEZEN
22:34
Ziektevrijleven
Рет қаралды 19 М.
Bart: 'Ik ging steeds meer over mijn eigen grens. Dat ging van kwaad tot erger.'
7:33
113 Zelfmoordpreventie | Denk je aan zelfmoord?
Рет қаралды 45 М.
FaceTime met Maarten van Rossem - Radio Oranje Troost TV
44:17
Betty Asfalt TV
Рет қаралды 68 М.
Kontroverse Debatte nach Angriff auf Politiker | Markus Lanz vom 18. April 2024
26:39
#1102: Het verdriet van Nederland | Gesprek met Wierd Duk & Ewald Engelen
50:09
YouTube's Biggest Mistake..
00:34
Stokes Twins
Рет қаралды 23 МЛН