#1257

  Рет қаралды 34,219

De Nieuwe Wereld TV

De Nieuwe Wereld TV

Күн бұрын

Marlies Dekkers in gesprek met Georgia Ede, psychiater en gespecialiseerd in het verband tussen voeding, spijsvertering en mentale gezondheid.
Zelf geplaagd door lichamelijke klachten onderzocht Ede of andere voeding een rol speelt. Haar bevindingen zijn opmerkelijk. De WHO zegt dat vlees eten slecht is, maar het bewijs daarvoor is flinterdun, zegt Georgia. Sterker nog: "Voor de meeste mensen is een carnivoor dieet heel interessant en heel krachtig."
📺 Kijk reclamevrij op petje af petjeaf.com/denieuwewereld/posts
--
Komt u ook naar de 2e nacht van DNW? Bestel hier uw kaartjes: dnw.eventgoose.com/
Patroons krijgen 50% korting. Stuur een mail naar redactie@denieuwewereld.tv voor meer informatie.
Lid worden van ons Patronaat? Meld je hier aan! petjeaf.com/denieuwewereld
In deze video leggen we uit hoe jij je kunt abonneren: • Welkom bij het DNW Pat...
--
Bronnen en links bij deze uitzending:
De website van Georgia Ede: www.diagnosisdiet.com/
De podcasts van My Zero Carb Life vind je hier: www.youtube.com/@myzerocarbli...
--
0:00 Intro
0:11 Mentale gezondheid: veranderde inzichten
4:18 Het persoonlijke verhaal van Georgia
8:51 Vlees is slecht! Echt?
11:48 Een wetenschappelijke benadering
15:49 Het wonderlijke mysterie van neurotransmitters
18:01 Food for thought: glucose, koolhydraten en zetmeel
22:52 Hersenschade. Één oorzaak, vele ziektes
28:07 Groente, fruit en peulvruchten zijn niet per se gezond
35:37 Vooral kinderen hebben vlees nodig
39:06 De voordelen van vlees, vis en gevogelte
50:38 Gezond eten, gezond slapen
--
De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van filosoof Ad Verbrugge in samenwerking met anchors Jelle van Baardewijk, Marlies Dekkers en Willem de Witte.
De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met Centrum Ethos aan de VU en Filosofische School Nederland.
Wil je ons éénmalig steunen? Dat kan hier: www.whydonate.nl/donate/denie...
Je kunt ook direct een bedrag overmaken op het volgende rekening nummer:
NL61 RABO 0357 5828 61 t.n.v. Stichting De Nieuwe Wereld
Onze website: denieuwewereld.tv/
DNW heeft ook een Substack. Meld je hier aan: denieuwewereld.substack.com/

Пікірлер: 417
@skeijenberg6251
@skeijenberg6251 3 ай бұрын
Dank Marlies voor dit intervieuw ❤ want ook ik ben zo ontzettend geholpen met deze eetstrategie. Eet ruim 1 jaar strikt carnivoor waarvan ruim vier maanden de lion variant. Er is zóveel wetenschappelijke én ervaringskennis dat bergen tegenargumenten van tafel kan vegen. Ben blij dat dit zich hier in Nederland meer aan het verspreiden is en meer mensen ervaren wat de kracht ervan is. 😊
@Mar_loes
@Mar_loes Жыл бұрын
Dit soort gesprekken zijn zo veel interessanter met iemand die het niet 100% met de gast eens is. Of in ieder geval iemand die een paar kritische vragen stelt. Vragen die ik gemist heb zijn bijvoorbeeld : - Wat zijn uw « conflicts of interest » ? Heeft u banden met de intensieve veehouderij ? Wat vindt u van de manier waarop in Nederland vlees geproduceerd wordt: import van enorm veel granen uit met name Zuid-Amerika, daardoor ontbossing, onnatuurlijke voeding, mestoverschot, veel dieren dicht op elkaar, stress, etc. - Denkt u dat het mogelijk is om in Nederland natuurlijke dierlijke voeding te produceren voor 17 miljoen inwoners? Hoe voed je al die dieren? - Hoe komt het dat de generatie van onze grootouders, de veel peulvruchten at en weinig vlees (1x per week op Zondag), veel minder welvaartsziekten en psychische aandoeningen had, ook als je het corrigeert voor leeftijd ? - Volgens u zijn de meeste planten en vooral vruchten toxisch voor mensen. De meeste primaten zijn planteneters, net zoals veel andere zoogdieren. Hoe overleven zij? Wat maakt dat mensen, die alleseters zijn, die stoffen uit planten niet goed kunnen verwerken? En dat terwijl wij ons eten kunnen koken, wat het makkelijker verteerbaar maakt. Mensen zijn toch van oorsprong jagers en verzamelaars? We hebben toch altijd heel veel planten en vruchten gegeten? - De Quakers in de VS zijn vegetarisch en leven gemiddeld langer dan andere Amerikanen. Hoe verklaart u dat? - In veel gebieden en landen, waaronder India, eten mensen al duizenden jaren vegetarisch. Welvaartsziekten zijn pas opgekomen met het westerse voedingspatroon. In Ethiopië en Eritrea zijn dierlijke producten de uitzondering. Daar komen enorm goede atleten vandaan. Ook daar zijn er veel minder welvaartsziektes. Hoe verklaart u dat? Wat ik ook heel vreemd vind is dat deze mensen vaak vinden dat je heel veel van iets moet eten. De mensheid is in schaarste geëvolueerd, met af en toe ook eens een dagje zonder eten. Dat is onze natuurlijke toestand. We moeten leren omgaat met het teveel. Uit Amerika komt heel veel gekte, gepusht door commerciële belangen. Doe voedseltrends horen daar bij. Ondertussen worden de Amerikanen er niet gezonder op. Voor mijzelf is het antwoord : Eet minder, eet beter, eet zo lokaal en natuurlijk mogelijk, kook zelf je eten. Als het kan, leer zelf weer om voedsel te verbouwen. Zorg zoveel mogelijk dat je weer een band hebt met je eten, dat je weet waar voedsel vandaan komt en wie ervoor gewerkt heeft.
@ingezwerts7641
@ingezwerts7641 Жыл бұрын
MOOI DAT JE HET ZO UITVOERIG WEERLEGD, ZET TOT NADENKEN IDD THANKS !!!
@suusyradiant570
@suusyradiant570 Жыл бұрын
Dat zijn inderdaad de vragen waar ik ook over nadacht. Het plaatje is groter. Maar zoals met heel veel onderwerpen is ook hier AlleS Up side down....
@skateboardtrainingdenhaag8757
@skateboardtrainingdenhaag8757 Жыл бұрын
Bedankt voor deze reactie!
@Mar_loes
@Mar_loes 11 ай бұрын
​@@ingezwerts7641 dank voor het compliment. Mijn bedoeling is niet weerleggen. Ik wil graag vragen.
@svw1978
@svw1978 11 ай бұрын
Wie is deze dame en wellicht dat een onderzoeksjournalist uitzoeken? Een psychologe die deel uitmaakt van het systeem ect in vind het bijzonder dat iemand die vanuit een ander vakgebied dit soort dingen roept zonder daadwerkelijke bewijzen neer te kunnen leggen behalve dingen te zeggen ik wil het onderbouwend zien documenten ect.
@akimoto033
@akimoto033 Жыл бұрын
Marlies sluit af met de opmerking dat het een heel leerzaam gesprek was voor haar. Ik denk dat ze bedoelt dat ze heel veel heeft gehoord wat ze graag wil horen. Ik mis in dit soort gesprekken, een kritische noot, een scherpe vraag. Dat is toch wel de stijl van De Nieuwe Wereld. Bijvoorbeeld: is het niet belangrijker wat je niet meer eet, dan wat je wel eet. Dus stoppen met bewerkte voedingsmiddelen heeft veel meer impact op het lichaam dan vlees of plantaardig.
@soccerjazz2022
@soccerjazz2022 Жыл бұрын
MD hoort hier niet. Sorry, maar biedt echt te weinig. Haar hele presence (kleding, bril, intonatie) past ook niet bij een kanaal op niveau, voor doordenkers en meedenkers.
@perrydobbel148
@perrydobbel148 Жыл бұрын
Beter was het geweest om te eindigen met: dank voor de informatie voor wat het waard is.
@jimmanuel3516
@jimmanuel3516 Жыл бұрын
​@@soccerjazz2022juist leuk, Marlies heeft een hele coole eigen style. Vrouw met diepgang, humor en echt een waardevolle interviewster voor DNW
@opperbouwmeester
@opperbouwmeester Жыл бұрын
Zij mocht van de bio-industrie niet al te kritische vragen stellen.
@gember1382
@gember1382 Жыл бұрын
Wat een fijn mens. Ze legt het erg goed uit. Wat er gelijk bij mij opkomt is: een aantal jaren geleden was raw eten hetgeen het beste was voor je lichaam, daarna werd het vegan en nu juist weer het tegenovergestelde. Het roept weerstand bij me op, maar dat is misschien ook logisch, want ik ben het zo anders gewend. Ik eet al koolhydraatarm en kan best wat dingetjes overnemen van wat ze zegt, maar zal niet direct een carnivoor dieet gaan volgen. Ook omdat ik zorgvuldig wil omgaan met het eten van vlees (niet alleen maar consumeren, maar met eerbied en respect naar dieren toe). En ik geloof heel erg dat er geen standaard dieet is wat voor iedereen goed is. Luisteren naar je eigen lijf en wat die aangeeft...waar verlangt die naar? Dat geven. En als mijn lichaam verlangt naar tomaten, dan eet ik tomaten (biologisch), want ieders metabolisme is anders. Maar...mooie elementen die ik eruit kan pikken. Dank voor het interview ❤
@m007mm
@m007mm 11 ай бұрын
Low oxalate carnivore diet is waarschijnlijk het beste. Om Oxalate dumping tegen te gaan. Dat zou ook kunnen verklaren waarom af en toe tomaten goed voelt...
@janvanwees8143
@janvanwees8143 Жыл бұрын
Vind de zgn. niet-kritische interviews van Marlies prima. Heb je eindelijk een interessante, slimme en enorm hoog opgeleide gast aan tafel, laat die dan ook lekker vertellen. En hoe prettiger hij/zij zich voelt, des te meer eruit komt. Die kritische vragen en kanttekeningen bedenk je er zelf wel bij om al dan niet naar de geboden informatie te handelen. Voor afzeikgesprekjes verwijs ik naar de publieke omroep, waar het soms eerder om de host dan de gast lijkt te gaan.
@Mar_loes
@Mar_loes Жыл бұрын
Misschien heb ik behoefte aan kritische vragen omdat mijn BS-radar heel hard aanslaat bij deze dame. Waarom zou haar dieet beter zijn dan alle andere dieten die we al gezien hebben? Doordat er geen kritische vragen gesteld worden, krijgt ze geen gelegenheid om het uit te leggen en mij te overtuigen. Als ze dan ook nog eens niets onderbouwt van wat ze zegt, zie ik het nut van het interview niet meer zo in, dan blijft het voor mij BS. Vaak heeft Marlies ook mensen die een duidelijk commercieel belang hebben bij wat ze aanraden.
@janvanwees8143
@janvanwees8143 Жыл бұрын
@@Mar_loes Ja, Marloes en dat is ook prima, ik heb ook wel mijn vraagtekens bij dit verhaal, maar we zijn toch wijs genoeg om zelf ons oordeel te vellen. Gewoon laten praten, dat goede mens is ook niet van gisteren, en wellicht pik je er iets uit waarmee je wat kunt.
@marliesroskam1761
@marliesroskam1761 Жыл бұрын
Je hoeft het niet over te nemen. Ik vind het interessant. Migraine is ook vaak gekoppeld aan sommige voeding. We weten gewoon heel veel nog niet.
@katrienopsomer8012
@katrienopsomer8012 Жыл бұрын
@@Mar_loes Welk commercieel belang heeft Georgia Ede dan volgens u? Ze behoort tot de nutrition coalition. En die zijn heus niet vlot terug te vinden op het "internet". Als u het grappiger wil :" health food and the wisdom of crowds." Is goed filmpje, kun je nog eens hartelijk lachen.
@Mar_loes
@Mar_loes 11 ай бұрын
@@katrienopsomer8012 Welke commerciele belangen ze heeft, dat vraag ik me nou juist af. Voor mij zegt ze hele vreemde dingen over eten, waar ik het totaal niet mee eens ben. Als er vragen gesteld waren, dan was het gesprek interessant geweest en had ik wellicht iets kunnen leren.
@janbroekema
@janbroekema Жыл бұрын
Belangrijk is luisteren / voelen naar je lichaam !
@Annbosman
@Annbosman Жыл бұрын
Precies dat!
@henkhessel3651
@henkhessel3651 Жыл бұрын
Klopt. Dat lukt alleen bij streng Keto of echt Carnivoor. De kat van de buren zit ook geen calorieën te tellen😊
@jurrehaagsma4753
@jurrehaagsma4753 2 ай бұрын
Door suikerziekte keto gaan eten, 3 jaar geleden. Toch nog veel darmproblemen gehad, door de vele groente. Nu eet ik 4 maanden carnivoor. Geen last meer van mijn darmen, huid wordt beter, ik heb meer kracht. Ik voel mij echt heel stevig in mijn lijf gegrond. Ik eet alleen rundvlees van natuurbegrazing. Vis van een goede visboer en eieren van eigen kippen. Voor mij geen planten meer in mijn voeding.
@franciscahof2419
@franciscahof2419 Жыл бұрын
Wat zullen de gevolgen zijn als we alleen dierlijke producten gaan consumeren? Nog meer leed, marteling en ellende voor de dieren die ons moeten voeden? We zouden juist wat minder vlees moeten eten en wat meer empathie tonen naar de miljoenen dieren die voor ons welzijn geslacht moeten worden. Zelf ben ik al 30 jaar vegetariër, nooit ziek en heb volop energie. Het lijkt mij dat we een toekomst moeten creëren waar al het leven voordeel bij heeft en niet alleen de mens.
@Brechtjeturnt
@Brechtjeturnt 10 ай бұрын
Helemaal mee eens! Weet je wat er in de zuivel en ei industrie gebeurt? Ik kwam daar pas na 33 Vega achter en werd toen vegan.
@jurrehaagsma4753
@jurrehaagsma4753 2 ай бұрын
Eet alleen vlees en zuivel uit de biologische winkel of bij landwinkels van boeren zelf. Ik koop rundvlees van natuurbegrazing. Ik koop nooit eten uit de supermarkt. Dat vlees is ongezond. Alles bij de supermarkt is ongezond. Planten moeten ook sterven voor ons voedsel plus alle dieren bij de groenteteelt. 😢 Het maakt in wezen niet uit wat jij eet, Planten of dieren. De kwaliteit maakt wel uit. Ik eet wat voor mijn lichaam gezond is. Ik drink alleen water.
@MaaikevanBroekhovenIBCLC
@MaaikevanBroekhovenIBCLC 11 ай бұрын
Ik ben al 5 jaar afhankelijk van B12 injecties. Nu gestopt met koolhydraten ook groenten, alleen nog maar vlees en vis room en boter met veel eieren. Eindelijk genoeg vitaminen en mineralen, veel beter opneembaar uit vlees. Orgaanvlees is je beste multivitamin ❤
@winny3455
@winny3455 10 ай бұрын
Je hebt gelijk, maar ik vind het zooo moeilijk om zoveel vlees en eieren te eten.
@Brechtjeturnt
@Brechtjeturnt 10 ай бұрын
De meeste dieren krijgen ook b12 gesuplementeerd. 70% van de b12 productie gaat naar de veehouderij. Het maakt dus niet uit of je een pilletje neemt of een pilletje via een dier. Als je een opname probleem hebt dan helpen alleen injecties.
@ludyjansen5936
@ludyjansen5936 10 ай бұрын
Het is toch vreselijk wat je hier zegt. Heb je weleens naar je slachtoffers gekeken??? Hoe ze lijden en hoe ze sterven? Fruit en Plantaardig voedsel is natuurlijk voor de mens. Wij zijn geen leeuwen die onze prooi rauw, met huid en haar opeten. Alleen dan zou het onze natuurlijke voeding zijn. Niet als we het moeten opsluiten en tegen hun wil op geweldadige wijze moeten vermoorden. Dat is mishandeling en onrechtvaardigheid. Dat is geen voedsel.
@nacirahm1498
@nacirahm1498 7 ай бұрын
Ja klopt mijn moeder is 76 en eet alleen maar groenten, fruit, peulvruchten, brood en bijna geen vlees. Ze heeft echter zo vaak last van alles en nog wat. Ontstekingen, hoofdpijn, fibromyalgia, alles tekort aan vitaminen en mineralen. Ze spuugt alles eruit als ze vlees eet.
@MaaikevanBroekhovenIBCLC
@MaaikevanBroekhovenIBCLC 7 ай бұрын
​@@nacirahm1498erg moeilijk om om te schakelen dan nog. Maar veel oudere you tubers berichten veel verbeteringen. Meer vetten meer eiwitten minder tot geen koolhydraten
@erics320
@erics320 Жыл бұрын
Ben pas een paar minuten in het gesprek. Dit doet mij denken aan diverse onderzoeken naar vitamine D. Hoge waardes Vit D blijkt de kans te verlagen op dementie, hartfalen, sommige vormen van kanker, virusinfecties en te laag vit D heeft zelfs invloed op depressies. Mensen zijn de laatste 100 jaar steeds meer binnen gaan werken, en veel mensen hebben in de donkere maanden een tekort aan vit D. Door het eten van vlees krijg je ook een beetje vit D. binnen.
@imagerydivine1554
@imagerydivine1554 Жыл бұрын
Klopt. Ik ga nu met bijna 10.000 iu beginnen. Je moet er wel vitamine K2 (type MK7) bij slikken. Dat voorkomt dat de calcium uit je lichaam getrokken wordt. Verhouding K2:D is 1:100 Ik hoop dat het wat voor me oplost. Eet al een jaar keto/low carb/carnivoor. Het helpt, maar niet genoeg. Als ik koolhydraten eet, dan worden mijn symptomen erger. Vandaar dat ik nu dit er bij probeer.
@ericduve1860
@ericduve1860 Жыл бұрын
Vitamine D is een hormoon dat 813 genen reguleert die van invloed zijn op de imuunfunctie, hersenchemicaliën enz. Voorgeschreven dosis vitamine D in Nederland is veels te laag.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 Жыл бұрын
Jaren terug hoorde ik bij een lezing dat in een zuivel land, kinderen tekorten vertonen aan waardevolle stoffen die erin zouden moeten zitten, omdat de kwaliteit niet meer is van decennia terug. Dat geldt voor veel voedings producten.
@NataschavanderLindenHeartsz
@NataschavanderLindenHeartsz Жыл бұрын
Gewoon meer de natuur in, in verbinding. Vit. D. Idd. De rest over vlees om alszheimer te voorkomen, wat een onzin
@sjaakpeters9645
@sjaakpeters9645 Жыл бұрын
Paddestoelen met de lamellen naar boven een hele dag in de zon leggen. Dan heb je een vitamine D bom waar geen supplement tegenop kan.
@ivonnewagenaar9620
@ivonnewagenaar9620 Жыл бұрын
Heel informatief en overtuigend. Prima interviewer, Margriet!
@MariekeStolp
@MariekeStolp Жыл бұрын
Margriet???
@cdieters8382
@cdieters8382 11 ай бұрын
Alleen vergeten zij het over de vlees en vis kwaliteit te hebben.. Deze dieren zitten ook vol injecties, met vitamines, antibiotica, groeihormonen, eten bespoten grassen enz. En wat dacht je van onze kweekvijver, die zijn alles behalve gezond.. dat krijgen we dan weer binnen, en wat veroorzaakt dit weer allemaal in ons brein en lijf, alles van vlees, vis t/m de groente aan toe, is gemanipuleerd, en vervuild door onze gif spuiterijen, microplastic enz. Vind nog maar eens gezond vlees en vis dat bestaat niet meer. Ben dus bang dat een vlees, vis, eier dieet, ons ook niet verder helpt😢
@cdieters8382
@cdieters8382 11 ай бұрын
Maar echt alles ziekmakend is. wat kunnen we nog echt eten.. Wat niet gemanipuleerd is door de mens?
@Tubemanjac
@Tubemanjac Жыл бұрын
There is no such holy grail en micro managing met grammetje dit en vitamientje dat, veel variatie en kleine porties is de oplossing. Mensen laten zich helemaal gek maken door al die adviezen.
@siddified
@siddified Жыл бұрын
Ik denk dat we politici en bankiers moeten eten voor een betere wereld.
@paulienvandergoot1728
@paulienvandergoot1728 11 ай бұрын
wil ze nog niet eens opsnuffelen zeer slechte energie hahah
@Misterdandamanify
@Misterdandamanify 10 ай бұрын
One day the poor will have nothing to eat but the rich
@Flevoman
@Flevoman Жыл бұрын
zeer goed gesprek , en heel fijn dat dit onder de aandacht gebracht wordt. volg zelf het carnivoor dieet een kleine 5 maanden nu en 27 kilo kwijt plus veel lekkerder in mijn vel , in vele opzichten. hoop dat meer mensen dit een kans gaan geven
@linnewieltjes
@linnewieltjes Жыл бұрын
Welk carnivoor dieet volg je. Ik hoor het heel graag. Ben op zoek. Wil ook graag afvallen.
@Flevoman
@Flevoman Жыл бұрын
@@linnewieltjes ik begrijp niet goed wat je precies bedoelt met de vraag "welk". Ik volg iig het carnivoor dieet. Dit betekent alle koolhydraten vermijden. En dit zit echt nagenoeg in alles. Dan blijven alleen maar dierlijke producten over zoals, vlees, vis, boter, kaas, ei, etc. Kleine tip, ik kan dit om veel redenen echt aanraden. Mede ook omdat het zo goed vol te houden is en het effect op zo veel vlakken positief is. Maar lees je echt eerst even in. Er zijn ontzettend veel podcasts, videos of andere informatie bronnen over dit onderwerp te vinden. Heb je nog vragen dan hoor ik dit wel. Succes
@jopie82
@jopie82 Жыл бұрын
Hier nu sinds 6 weken bezig. Mijn man 9 kilo en ik 7 kilo kwijt. Voel me veel beter.
@Flevoman
@Flevoman Жыл бұрын
@@jopie82 top, en welke positieve verschillen merken jullie zelf?
@zevendehemeltarot123
@zevendehemeltarot123 Жыл бұрын
Op de lange termijn word je alleen maar dikker als je meer vlees of andere dierlijke producten gaat eten. Je maakt je lichaam kapot op deze manier.
@sjaakpeters9645
@sjaakpeters9645 Жыл бұрын
Wie herinnerd zich al die tienduizenden jaren oude grottekeningen met jagers die een broccoli jagen. :))
@ranasen242
@ranasen242 Жыл бұрын
Heel goed Marlies! En helaas ook weer een polariserend onderwerp.
@Maria-PaulaMajoor
@Maria-PaulaMajoor Жыл бұрын
Fantastische uitzending!
@madvriendt7131
@madvriendt7131 10 ай бұрын
Ik heb decennialang vega gegeten.ben nu weer langzaam maar zeker op wat vlees overgegaan. Wel van geschoten wild dat een natuurlijk leven gehad heeft, want 1 van de redenen dat ik gestopt was met vlees eten had te maken met dierenleed. Maar ook met de vleesmaffia, die hier miscchien ook wel aan 't woord is. Ik zou zeggen: eet van alles een beetje en luister naar je lichaam.
@ernstvingerhoets
@ernstvingerhoets Жыл бұрын
Jammer dat ze niet naar andere eetculturen kijkt. Want daar ligt kennis opgeslagen van eeuwenlang .Zeker in de aziatische keuken. Meeste mensen eten daar drie keer per dag rijst met groente met af en toe wat vlees of vis. Ik eet zelf al 55 jaar lang macrobiotisch (japanse keuken) en dat bevalt heel goed. Ben nooit ziek en heb altijd energie. Dus goed naar je lichaam luisteren.
@blender1188
@blender1188 Жыл бұрын
Ik eet al 59 jaar lang vlees bevalt ook heel goed. Als je van iemand die liever vlees eet een veganist maakt wordt ie daar niet gelukkig van.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 Жыл бұрын
Gezond verstand en het begint toch bij overgewicht vermijden. Minder eten, wellicht kleinere bordjes, na elke 10 jaar als je aanleg hebt voor gewichtstoename, zelfs bij gezonde voeding en bewegen. Zit je in die categorie dan kun je nooit de hoeveelheid voedsel nuttigen voor alle nodige voedingstoffen, tenzij je dagelijks lang genoeg sport wellicht. Het komt niet aan de orde, maar dan komen vordingssupplementen om de hoek kijken waar je ook een betrouwbare overheids label voor nodig zou hebben en het liefst een EU label, die het ook controleert dan hopelijk.
@WaarheidWintAltijd
@WaarheidWintAltijd Жыл бұрын
De Inuit, nomaden in Mongolië en bv. de Masaï in Afrika: Sterke botten, geen scheve tanden. Hun kaken hebben plaats voor hun verstandskiezen zoals de mens het hoort te hebben, enz. enz. enz. Het eten waar u het over heeft is om te overleven als het andere niet te krijgen is of onbetaalbaar gemaakt wordt.
@Ace-hs2bu
@Ace-hs2bu 11 ай бұрын
Het beste advies van dietolog zou zijn- eet zo als jouw voorouders aten, want de voedsel voormt historische dna van elk mens. Er zijn ook volken die cannibals zijn. Wij gaan toch niet het voorbeeld van nemen?
@patriciasmit4436
@patriciasmit4436 Жыл бұрын
Marlies, ik vind jou fantastisch. Een vrouw met diepgang en niet bang om redelijk controversiële onderwerpen aan te snijden. Bedankt voor dit interview, het is fijn om dit soort dingen te luisteren en op deze manier te verdiepen. Het resoneert bij mij en ik kan de dingen er uit halen die goed voelen voor mijn lichaam. Ik ga zeker experimenteren met het lowcarb/carnivoor dieet en testen of ík hierdoor minder hoofdpijn zal hebben. Fijne dag en veel wijsheid voor iedereen. 🤩
@truusjenskens8485
@truusjenskens8485 11 ай бұрын
Probeer maar eens wat zout als je hoofdpijn hebt....of meer eten..
@jennifers8302
@jennifers8302 Жыл бұрын
Interessant, maar verwarrend. Zoveel tegenstrijdige informatie. Dan hoor je weer dat heel veel groente en fruit heel goed is voor je darmbacteriën, dan weer over alleen vlees...verwarrend. ik denk toch dat ons oude spreekwoord " doe naar normaal, dan doe je gek genoeg" nog steeds van toepassing is. Ik hoorde laatst een deskundige die zei dat ieder dieet op den duur niet werkt omdat je lijf er aan gaat wennen. Dus eet verstandig, eet gevarieerd is denk ik toch waar ik steeds weer bij uitkom. Ik eet koolhydraat armer, maar heb regelmatig een koolhydraat rijke dag er Russen. Probeer zo veel mogelijk zelf te maken I.p.v. voorbewerkt enz. Al het andere hou je maar moeilijk vol.
@makingapoint
@makingapoint 3 ай бұрын
Ketovoor(carnivoor in ketose) is het beste voor je gezondheid, daarna carnivoor en daarna keto. Geen enkel dier verbrand suikers zoald wij. Echt compleet onnatuurlijk.
@jurrehaagsma4753
@jurrehaagsma4753 2 ай бұрын
Ik zou die dag er Russen vervangen voor een dag eieren, vlees en vis. Koolhydraten zijn heel verslavend en ongezond. Er zitten geen vitamines en mineralen in Koolhydraten, alleen suikers.
@janvandijk6123
@janvandijk6123 Жыл бұрын
Wat een fantastiche uitzending. Zeer interessant!!
@agatharademakers3929
@agatharademakers3929 3 ай бұрын
Ieder zijn gezond verstand genruiken alles met mate en denk ook aan andere gezondheidswinsten als sociale cohesie en beweging. Bovendien helaas maar waar is het leven eindig en zullen we ermee moeten dealen(helaas al vroeg ben ik geconfronteerd met overlijdens dus in die zin "ervaringsdeskundige)
@lorenzospaans370
@lorenzospaans370 Жыл бұрын
Toen ik 2 jaar geen vlees at voelde ik mij zo slecht en geen energie. Nu elke week grasgevoerd vlees en ik voel mij weer top. Ik hoef het niet elke dag en zal ook nooit meer supermarkt vlees eten.
@lorenzospaans370
@lorenzospaans370 Жыл бұрын
@Yuri R. Haha oke :)
@marianclaasen594
@marianclaasen594 Жыл бұрын
Eet al jaren geen vlees en barst van de energie.
@lorenzospaans370
@lorenzospaans370 Жыл бұрын
@@marianclaasen594 gelukkig is ieder mens verschillend in zijn behoeftes he ;)
@marianclaasen594
@marianclaasen594 Жыл бұрын
@@lorenzospaans370 Voor het gemak vergeet je even de behoefte van de dieren. De meeste 'normaal' etende mensen maken er een potje van. Bewerkte zooi, weinig variatie, nauwelijks vezels. Daar valt een wereld te winnen.
@Brechtjeturnt
@Brechtjeturnt 10 ай бұрын
Dan at je waarschijnlijk niet de goede plantaardige voeding. Ik ben 35 jaar Vega en 7 jaar vegan en voel me prima. Pds stopte wel pas toen ik vegan werd
@svw1978
@svw1978 11 ай бұрын
Zouden jullie omdat deze uitzending in het Engels is deze ondertitelen? Zodat er meer mensen deze kennis tot zich kunnen nemen. Alvast bedankt :-)
@DeNieuweWereldTV
@DeNieuweWereldTV 11 ай бұрын
Dat hebben we al gedaan! Klik op het icoontje links van het tandwieltje om de ondertiteling in te schakelen.
@tomtom2030
@tomtom2030 10 ай бұрын
​@@DeNieuweWereldTVWert niet, helaas.
@Annbosman
@Annbosman Жыл бұрын
Las het al in voorgaande reacties maar voeding is idd heel persoonlijk! Helaas is daar nog veel te weinig over bekend, maar ik zie het terug in de DNA testen van mijn klanten. Waar de ene het idd vooral heel goed doet op vlees kan dat zomaar funest zijn voor iemand anders, die zou het veeel beter doen op een plantaardig dieet. Voeding is geen one size fits all, als je al algemeenheden wilt trekken is dat idd het Mediterrane en het Japanse eetpatroon zoals hieronder werd genoemd. Het mooie is dat je echt geen DNA test hoeft te doen om erachter te komen wat goed is voor jou. Luister naar je lichaam, dat is de intelligentie ten top en geeft zelf heel goed aan wat het nodig heeft. We zijn dat luisteren verleerd, maar wanneer je alle bewerkte voeding schrapt zul je versteld staan hoe goed jouw lijf communiceert wat het nodig heeft! Sorry uitgebreide reactie maar dit is ook mijn vakgebied en grote passie. Wel heel boeiend om haar verhaal te horen!
@ericduve1860
@ericduve1860 Жыл бұрын
Het gaat niet om welk voedsel men eet maar wat voor voedsel men eet! 85% procent van de mensen eten volop bewerkt voedsel uit de supermarkt. Elke dag hormonen, clembuterol en elbenzopireen, antibiotica en vele E-nummers, pesticiden etc.etc Op een gegeven moment raakt het lichaam overbelast en dan ontstaan de problemen.....
@izerinavanderlinden94
@izerinavanderlinden94 Жыл бұрын
Ik probeerde een jaar paleo. Maar het deed me geen goed. Gewoon terug naar veel groenten en verder van alles iets. Geen junkfood.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 Жыл бұрын
Een homeopathische arts met een electro accupunctuur apparaat, heeft in mijn familie heel goede diensten bewezen. Ook wat voorgeschreven medicatie betreft. Gewoon op gezette tijden testen bij nieuwe producten wat je naar binnen krijgt als je twijfelt en initiatief geheel bij de cliënt.
@madvriendt7131
@madvriendt7131 10 ай бұрын
Bloedgroependieet geeft aan dat mensen met bloedgroep 0 behoefte
@madvriendt7131
@madvriendt7131 10 ай бұрын
... hebben aan vlees. Bloedgroep A eet meer vega en bldgr B meer zuivel enz.
@DeNieuweWereldTV
@DeNieuweWereldTV Жыл бұрын
Welkom in de commentaarsectie bij deze uitzending!
@joopvandermast
@joopvandermast Жыл бұрын
Prachtig hoe deze vrouw verwoordt, dat zij in de wetenschap heeft ervaren hoe onbetrouwbaar dit domein is, wat betreft aanbevelingen in verband met gezondheid en voeding. Jammer dat zij dit zelfde discours hanteert om aanbevelingen te doen betreffende dat wat gezonde voeding is. Liever had ik verwijzing gehoord, naar bronnen van wijsheid als richtlijn. Bijvoorbeeld: het is niet wat de mond ingaat wat ons vervuilt, maar wat er uit gaat. Of deze: eet wat gaar is, drink wat klaar is, spreek wat waar is. De Ultieme geeft richting, vrede zij u allen
@aliefolkersma4267
@aliefolkersma4267 Жыл бұрын
Het was een eenzijdig interview en had wel wat kritischer gemogen, wat mij betreft. Waarom geen vraag over de impact die de vleesindustrie heeft op onze aarde. En ik miste in dit verhaal nog de impact die alcohol heeft op onze gezondheid ons brein en hoe het onze slaap negatief beïnvloed. Ook miste ik de onderbouwing voor dit dieet. Jammer, dit kunnen jullie echt beter.
@63RobWanders
@63RobWanders Жыл бұрын
Geen vraag over het verschil tussen biologisch en nietbiologisch vlees met al zijn gifstoffen, wat dat voor schade aan het lichaam toebrengt. Ook geen vraag over het dierenleed dat de intensieve veehouderij met zich meebrengt. Vind ik toch wel 2 missers ☹
@jiskadevries4692
@jiskadevries4692 Жыл бұрын
Hele grote missers inderdaad. Ik blijf lekker veganistisch en biologisch eten :).
@user-fm1bk1mz3w
@user-fm1bk1mz3w Жыл бұрын
Mee eens!
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 Жыл бұрын
Voor de mensen aan tafel is het zo vanzelfsprekend, dat het over verantwoord geproduceerde voeding gaat, dat dit type reacties mij verbazen, alsof dat niet zo is.
@SusKa22
@SusKa22 Жыл бұрын
Uiteraard bedoeld ze met vlees, biologische en onbewerkt vlees. Retorische opmerking.
@SusKa22
@SusKa22 Жыл бұрын
@@derkkeijzer6874 mee eens
@paca8188
@paca8188 Жыл бұрын
gewoon zelf bepalen wat je eet
@soniadentoonder5457
@soniadentoonder5457 Жыл бұрын
Nu alles zo duur is in de winkel, is de keuze om meer dierlijke producten te eten heel beperkt als je moet leven van een pensioentje.
@WaarheidWintAltijd
@WaarheidWintAltijd Жыл бұрын
@@JV-yx2rc 😉
@Lamz..
@Lamz.. Жыл бұрын
Gehakt en eieren zijn goedkoop, en heel veelzijdig.
@sjaakpeters9645
@sjaakpeters9645 Жыл бұрын
@@JV-yx2rc Yup je zou bijna denken dat ze ons aan de insecten willen hebben. .
@bobborghartgooglable
@bobborghartgooglable 11 ай бұрын
@@Lamz.. Inderdaad, en dat zijn 2 vd meest voedzame producten met zowel eiwit en goede vetten. Alles wat je nodig hebt in feite.
@denisecameron9653
@denisecameron9653 Жыл бұрын
Heel mooi gesprek en duidelijke informatie. Echter jammer dat de prijs van vlees niet wordt benoemd. Zeker in deze dure tijden waarin veel mensen moeilijk rondkomen. Als je een gezin moet voeden en opgroeiende jongens dan heb je echt heel veel vlees en vis nodig en dat is heel duur
@denisecameron9653
@denisecameron9653 Жыл бұрын
@Yuri R. zeker, maar kaas gebruik je relatief minder van per dag dan vlees of vis. Rijst, brood aardappelen pasta het is in verhouding natuurlijk een stuk goedkoper. Dus als je daar het meeste van eet dan zit je vol voor een lager bedrag. Dus naast het sociale zit er ook nog eens een prijskaartje aan.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 Жыл бұрын
Ik meen dat 50 gram vlees per dag voldoende is gemiddeld. Van kwaliteit uiteraard.
@WaarheidWintAltijd
@WaarheidWintAltijd Жыл бұрын
@@derkkeijzer6874 Beter is het om maar eens zelf onderzoek te gaan doen bij onafhankelijke experts.
@jannekedevries2360
@jannekedevries2360 10 ай бұрын
Het is belangrijk dat je per kilo lichaamsgewicht 0.8 gram eiwit eet per dag: zuivelproducten, eieren, vis, kip, vlees, peulvruchten, volkorenproducten. Teveel vlees en kip kan tot verstopping leiden masr fruit, groente en volkorenproducten zijn goed voor de stoelgang.
@jurrehaagsma4753
@jurrehaagsma4753 2 ай бұрын
Ik eet 4 maanden carnivoor. Rundvlees, vis, eieren en boter. Mijn gezondheid verbeterd. Ik voel mij krachtig en gegrond. Alleen natuurvlees. De kosten zijn niet hoger geworden. Ik drink alleen water. Ik eet 750 gram vlees per dag.
@tjongejongeman8153
@tjongejongeman8153 Жыл бұрын
Persoonlijk wil ik geen vlees/gevogelte/vis meer eten omdat ik na het zien van beelden van dieren die naar de slacht gingen meteen ben gestopt met het eten er van. Ook denk ik dat al die gezondheidsklachten meer komen door het eten van 'troep' als in fastfood, bewerkt voedsel, suiker, vleesvervangers met allerlei troep er in. Ik vind het prima hoe ik eet nu, heb zelfs op mijn vega dieet qua krachttraining mooie resultaten neergezet, ik voel mij beter dan toen ik mijn eiwitrijke, vlees/kip/vis, dieet volgde. Maar alles is persoonlijk, uit principe wil ik gewoon geen vlees meer eten, ik wil geen deel uitmaken van het dierenleed.
@miemeke5260
@miemeke5260 Жыл бұрын
iedereen is anders, maar ik sluit me volledig aan bij dit commentaar. De voorkeur is heel persoonlijk en ieder maakt dat voor zichzelf uit. Wat mezelf betreft : als kind was het altijd een 'gevecht' aan tafel omdat ik geen vlees lustte🤷‍♀️ Uiteindelijk heb ik het 'leren' eten. Altijd spijsverteringsproblemen gehad, mijn hele volwassen leven. Uiteindelijk met pensioen, opnieuw mijn ganse eetpatroon omgegooid... en met succes : ik heb me nooit zo goed gevoeld....zónder vlees😊
@alfonsmelenhorst9672
@alfonsmelenhorst9672 Жыл бұрын
Dit geldt ook voor mij. Ik eet mijn hele leven vegetarisch en de laatste tien jaar vegan. Ik ben boven de zestig en fitter en gezonder dan mijn leeftijdsgenoten op mijn werk. Elke dag fiets ik twee maal 25 km naar mijn werk.
@user-fm1bk1mz3w
@user-fm1bk1mz3w Жыл бұрын
Goed dat jullie een tegengeluid laten horen! Hier ook een veganist. Ik wil niet bijdragen aan het lijden van niet-menselijke dieren.
@yessyloos
@yessyloos Жыл бұрын
@@user-fm1bk1mz3w wat zijn menselijke dieren?
@Joop3000
@Joop3000 Жыл бұрын
@@user-fm1bk1mz3w Ik weet niet of je wel eens de landerijen omgeploegd heb zien worden? Of wat een fruitteler doet als er een merel zijn boomgaard binnenvliegt? Of wat er gebeurt met 't leven op de landerijen als de trekker ze besproeit? Veganisme heeft ook zijn tol op dieren. Misschien als je alles uit een moestuintje haalt dat je daar aan kan ontkomen.
@martijnvander3896
@martijnvander3896 Жыл бұрын
fantastisch!!!! volgende keer Frederic Leroy! Of Miki ben-dor! Ga zo door Marlies! Bedankt
@jolienjobse5065
@jolienjobse5065 11 ай бұрын
Hoe kan ik dit omzetten naar Nederlands?
@DeNieuweWereldTV
@DeNieuweWereldTV 11 ай бұрын
Als u op het vijfde icoontje onderaan rechts klikt, links van het tandwieltje, schakelt u de Nederlandse ondertiteling in.
@teunhoogeveen6833
@teunhoogeveen6833 Жыл бұрын
Super intressant. Lijkt wel op de theorie achter 'Holbewonercode' of het 'Keto-dieet'. Ik probeer ook grotendeels zo te eten
@paulienvandergoot1728
@paulienvandergoot1728 11 ай бұрын
Conclusie ?enkel rood vlees eten zaden ,planten groenten is not done .BESTUDEER het prachtige boek .vertaald door Micke Donkers .WESTEN PRICE .een tandarts in de jaren 50 die een eerlijk verslag doet met zelf waargenomen kennis die vele landen heeft bezocht aanrader en back to de oertijd
@vrijbuiterspartei2715
@vrijbuiterspartei2715 10 ай бұрын
Mein Moeder heeft dit een tijdje geprobeerd maar ze begonn te bloeden 😳
@pjisonline
@pjisonline Жыл бұрын
Is dit dan eigenlijk hetzelfde als Keto?
@m007mm
@m007mm 11 ай бұрын
Keto is low carb (soms zelfs met weinig proteïne en veel groentes). Ze kijken veel meer naar in ketosis zijn. Carnivore is "zero" carb. Het belangrijkste is om de giftige planten niet meer te eten. Alhoewel low oxalate carnivore diet waarschijnlijk het beste is. Om Oxalate dumping te voorkomen.
@hortensianoten5916
@hortensianoten5916 Жыл бұрын
Ik blijft er bij niks te van het één en niets te veel van het ander. Zoveel als mogelijk toch maar "bio". Casaver wordt al voor velen jaren in Zuid América gegeten. Alles met maten, zowel eten als drinken.❤
@hortensianoten5916
@hortensianoten5916 Жыл бұрын
Casaver
@roel8294
@roel8294 11 ай бұрын
Legt er natuurlijk wel aan wat je als voeding ziet. Brood of pasta of koffie etc heeft niets met voeding te maken, alleen met vulling waardoor je geen hongergevoel heb. Dit is ook waar al onze producten van tegenwoordig vandaan komen, slavernij en oorlogs voedsel
@suus789
@suus789 Жыл бұрын
Eet vlees,een geen vlees,veel vers groenten en fruit,ook weer niet goed,ik word een beetje moe van al die voedsel expers,eet mijn hele leven al gewoon gevarieerd voedsel nooit overgewicht en nog wat ....eten moet ook eetbaar en lekker zijn
@nickiseb8910
@nickiseb8910 4 ай бұрын
planten lijden ook
@HubertLR
@HubertLR Жыл бұрын
Vaak is het grootste gezondheidsvoordeel voor mensen die met een, wat voor dan ook, "alternatieve" voedingswijze beginnen, dat ze in ieder geval stoppen met het eten van industrieel geproduceerde rotzooi. Alhoewel het in dit geval natuurlijk wel de vraag is hoe "diervriendelijk" en vrij van chemicalien het vlees geproduceerd wordt.
@heartemisart700
@heartemisart700 Жыл бұрын
Nodig Jessie Inchauspe uit voor cutting edge voedingsleer!!
@ingezwerts7641
@ingezwerts7641 Жыл бұрын
Thanks Georgia Ede for your explanation about the nutrition🙏👍 Ik vergat nog te melden dat ik sinds 5 jaar ''geen zuivel meer gebruik'' vanwege een Lactose intolerantie en de lactose vrije producten vindt ik niks = ook bewerkt 😉 Dus ga zeker meer gekookte eieren eten vanaf morgen🤗
@hilke3071
@hilke3071 Жыл бұрын
Ik eet voornamelijk grasgevoerd natuurvlees van dieren die een goed leven hebben gehad.
@Brechtjeturnt
@Brechtjeturnt 10 ай бұрын
En daarna geweldadig en tegen hun wil gedood worden
@jurrehaagsma4753
@jurrehaagsma4753 2 ай бұрын
Voor veganisten worden heel veel dieren gedood om de oogsten niet te laten mislukken. Slakken, konijnen, vele insecten. Daarnaast wordt er veel gif gespoten tegen onkruid, schimmels en insecten. Daarna moet het ook vervoerd worden, over de hele wereld.
@euhdink4501
@euhdink4501 4 күн бұрын
@@Brechtjeturnt de dooddoener
@hedwichkamphuis2823
@hedwichkamphuis2823 Жыл бұрын
Iedere ochtend een ei maakt blij.
@nishahanegraaff
@nishahanegraaff Жыл бұрын
Hiermee wordt de zelfde verwarring gezaaid als new age, het is deels waar, deels zijn het leugens.
@leaflow
@leaflow Жыл бұрын
❤🍗🍳 Nou, eigenlijk kunnen we dus heel simpel met een paar voedingsmiddelen Super gezond eten❣️👍🥩
@henkhessel3651
@henkhessel3651 Жыл бұрын
Ja, en het zorgt er voor dat je aan 1 of 2 maaltijden per dag genoeg hebt: je gaat vanzelf weer eten om te leven in plaats van leven om te eten.
@dini7363
@dini7363 10 ай бұрын
Op zich leuk om eens een onderwerp te zien op de NW, dat zo controversieel is. Marlies is al wat idolaat van deze "wetenschapper"/psychiater, lijkt het. Positief aan Georgia Ede vind ik, dat zij haar conclusies baseert op persoonlijk onderzoek. Hoe heeft het bij haar uitgewerkt? Altijd goed om te doen, als het om voeding gaat. Want, denk ik, er zijn zoveel verschillende metabolismen, als dat er mensen zijn. Er is daarom veel af te dingen op de resultaten die GE ziet bij psychiatrische patienten, die dan voor alle mensen zouden gelden. Mijn persoonlijk ervaring op het gebied van voeding, is vooral uitzoeken, uitproberen, testen wat bij jou past. Met andere woorden: bewustzijn kweken over voeding. Dan ga je ontdekken dat voeding verweven is met je hele Zijn, dus materiële, emotionele, mentale én spirituele aspecten heeft. Samenhangt met alles. Wat je wel of niet wilt eten, verdraagt of juist niet, hangt samen met je energetisch bewustzijn. Zo kan vlees voor de één (tijdelijk) heilzaam zijn en voor de ander onverdraaglijk. Voor psychiater GE een advies: Don't focus only on food for the body, but also on food for the mind and soul
@AngelaCaranea
@AngelaCaranea Жыл бұрын
Nederland exporteerde in 2020 voor 8,8 miljard euro aan vlees en was daarmee de grootste exporteur van vlees in de Europese Unie. 60 procent van de totale Nederlandse verdiensten aan vleesafzet wordt behaald met export en 40 procent met binnenlandse handel.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 Жыл бұрын
Toch zegt Sybe Schaap, zelf agrariër van huis uit en lange tijd een bekwame en verantwoordelijk lid van Eerste Kamer geweest, dat als de grenzen van Nederland sluiten voor import voedsel, de voedselproductie van ons zelf alleen in NL slechts 40% van de bevolking kan voeden.
@AngelaCaranea
@AngelaCaranea Жыл бұрын
Jammer dat ze niets zegt over de kwaliteit van vlees. Tijdens het slachtingsproces hebben de dieren veel stress en die stress hormonen eet je dan op. Gelukkig kan je online natuurvlees kopen. Dieren die zijn afgeschoten van de Veluwe oa.
@Lamz..
@Lamz.. Жыл бұрын
Een hert dat wordt opgejaagd en levend wordt opgevreten door een leeuw heeft stress, westerse slachterijen zijn super snel en humaan. De dieren hebben geen enkel benul of stress.
@isabellesix500
@isabellesix500 Жыл бұрын
Als flexitariër krijg ik het gevoel dat ze gesponsord wordt door de vleesindustrie. Ik ben niet tegen het eten vn vlees mr heb wel een probleem met de manier waarop dieren gekweekt worden. Dus meer vlees eten is nog meer dierenleed. Staat ze daar bij stil?
@isabellesix500
@isabellesix500 Жыл бұрын
Alles met mate
@amsterdamned6209
@amsterdamned6209 Жыл бұрын
Nee nee nee, niet de Amerikaanse [Ahrimanische] keuken maar de Mediterrane en Japanse keuken zijn het gezondste!
@edwinschaap5532
@edwinschaap5532 Жыл бұрын
😂
@spaceforthesoul6286
@spaceforthesoul6286 Жыл бұрын
Volgens "wetenschappelijk" onderzoek?
@amsterdamned6209
@amsterdamned6209 Жыл бұрын
@@spaceforthesoul6286 Zes op de tien volwassen Amerikanen heeft een chronische ziekte! Sclerose en plaque, de Ahrimanische keuken!
@noamay
@noamay 11 ай бұрын
Ja, verwarrend dit! Blue zones dieet dacht ik altijd...
@amsterdamned6209
@amsterdamned6209 11 ай бұрын
@@noamay Ach die Amerikaanse voedingsdeskundigen ook altijd, vlees vlees vlees en nog eens vlees en bijna de helft is obees.
@drsprof6295
@drsprof6295 Жыл бұрын
She forgets that meat is expensive. But yeah, eggs are cheap.🙂 You can also eat more times a day (eg. 10 times), small amounts. Still I like the concept: like meat as well.
@Ben-mw6es
@Ben-mw6es Жыл бұрын
Nice! Goed geregeld Marlies
@henkpowersnatch
@henkpowersnatch 10 ай бұрын
Een tegengeluid is niet altijd een correct geluid
@paulienvandergoot1728
@paulienvandergoot1728 11 ай бұрын
Ga morgen een eerlijk biefstuk eten . YES IN ROOMBOTER GEBAKKEN
@dirkhebgeennaamachter9056
@dirkhebgeennaamachter9056 11 ай бұрын
Volgens de oude beschavingen, oude eetculturen wist met toen al om balans aan te brengen. De chinees doet veel meer met vlees
@rahbourelas6457
@rahbourelas6457 Жыл бұрын
Man has eaten meat ever since time began! The fuss made by a sub-set of humanity fails the test of reason, though not that of emotion!
@WaarheidWintAltijd
@WaarheidWintAltijd Жыл бұрын
Exactly.
@vlaminggarrulus4785
@vlaminggarrulus4785 Жыл бұрын
Ben jij er bij geweest dan?
@claudiaschmitschilderijen
@claudiaschmitschilderijen Жыл бұрын
Ik eet al 6 jaar vegan en ik voel me fantastisch! Ik ben veganist vanwege het dierenleed en ik vind slachthuizen vreselijk. De dieren staan doodsangsten uit en staan soms letterlijk te huilen bij de ingang van een slachthuis. En de dieren worden vaak geslacht op peuterleeftijd. Ik heb sinds ik vegetarisch/vegan eet, nog nooit zo lekker en gevarieerd gegeten. Zolang je gevarieerd eet, kun je alle voedingsstoffen genoeg binnen krijgen. En zonder dierenleed :D
@maudyneophytou3184
@maudyneophytou3184 Жыл бұрын
Vlees eten hoeft niet gelijk te staan aan dierenleed, het vergt wel wat meer zoekwerk en financiën. Ik ben ook een dierenliefhebber en vindt de reguliere slachthuizen ook ronduit verschrikkelijk.
@blender1188
@blender1188 Жыл бұрын
De hele naatuur bestaat uit dierenleed. Veganisten sporen niet.
@claudiaschmitschilderijen
@claudiaschmitschilderijen Жыл бұрын
@@maudyneophytou3184 Voor mij bestaat er geen humane manier van slachten. Volgens mij wil elk dier graag leven ❤
@hilke3071
@hilke3071 Жыл бұрын
Ik trek het me niet aan, want het is zij of ik en dan kies ik toch voor mezelf. Ik heb het wel geprobeerd om veganistisch te leven maar na 3 maanden al werd ik erg ziek...twee weken vlees eten en ik was alweer stukken beter. Nu eet ik voor 98 procent vlees en ik wil nooit meer terug.
@hilke3071
@hilke3071 Жыл бұрын
Ik eet trouwens voornamelijk grasgevoerd natuurvlees van dieren die een goed leven hebben gehad.
@YsonaGreenleaf
@YsonaGreenleaf Жыл бұрын
Daar gaan we weer. Iemand uitnodigen die zegt wat Marlies zelf wilt horen. Nodig eens iemand uit die ook goed kan onderbouwen dat een voornamelijk plantaardig dieet het gezondst is. Daar zijn er genoeg van. David Sinclair, Christopher Gradner, Micheal Greger om er maar een paar te noemen. Ook in de tijd voor dat de WHO begon te zeggen dat vlees eten slecht is en vlees eten de normaalste zaak van de wereld was (en btw nog steeds is), waren er al talloze boeken en geleerden die wezen op het gezonde effect van het eten van onbewerkt, gevarieerd en voornamelijk plantaardig voedsel. Er wordt nu net gedaan of geen vlees eten op dit moment het narratief of de norm is, maar dat is absoluut nog niet het geval. En ook al zou vlees eten heel gezond zijn, moeten we dat wel veel willen eten, als je bedenkt hoe vreselijk naar de bio industrie is?
@patrick-bu3eq
@patrick-bu3eq 11 ай бұрын
Boeiend soylent is beter ;)
@jurrehaagsma4753
@jurrehaagsma4753 2 ай бұрын
Ik koop gezond vlees van een boer met een landwinkel. De Schotsehooglanders grazen op natuurgebieden in Drenthe. Via webshop door heel Nederland te bestellen.
@winnifredadmiraal4346
@winnifredadmiraal4346 Жыл бұрын
Ik geloof in geen enkel dieet. Elk lichaam is anders. Volgens mij doe je het goed wanneer je met mate en goed gevarieerd eet. Drie maaltijden per dag, groente en fruit volgens het seizoen (biologisch daar waar het kan), zo onbewerkt mogelijk en beweeg veel.
@erikdenhouter
@erikdenhouter Жыл бұрын
Ik zou jouw eerste zinnen willen wijzigen: "Ik geloof geen enkel dieet. Elke voedselstroom is anders".
@marcristina6669
@marcristina6669 11 ай бұрын
Yesssss 🎉🎉
@aetanis
@aetanis Жыл бұрын
Ik deed een bijscholing bij haar. Fantastisch ik eet zelf 8 jaar op deze manier. CFS, lyme en depressie in remissie.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 Жыл бұрын
Eet Jordan Peterson ook niet uitsluitend vlees en ook zijn dochter, om een medische reden?
@RibollitaSy
@RibollitaSy Жыл бұрын
Een heel interessant onderwerp, maar Marlies als interviewer is te vooringenomen. Geen enkele vraag over wat voor vlees, over de bio-industrie met haar gifstoffen in vlees. Het hele probleem met de landbouw in Nederland wordt door Marlies populistisch afgedaan met dat de boeren weggejaagd worden, dit ligt toch even wat genuanceerder. Niet het onderwerp, maar het interview vind ik De Nieuwe Wereld onwaardig. Ik krijg de laatste tijd een beetje het gevoel dat De Nieuwe Wereld begint af te glijden in haar kritische houding, neem meer vooringenomenheid waar. Jammer, want ik heb in het verleden met veel plezier naar jullie geluisterd. Tip: kies een gast die plantaardig eten voorstaat en leg dit onderwerp van carnivoor dieet voor. Ik ben benieuwd naar het inhoudelijke gesprek. Misschien Rineke Dijkinga? Ik ben echt heel benieuwd hoe zij hier tegenover staat.
@DeNieuweWereldTV
@DeNieuweWereldTV Жыл бұрын
Een aantal maanden terug is Rineke Dijkinga te gast geweest: kzbin.info/www/bejne/aWqXmoSMft1paKs
@noamay
@noamay 11 ай бұрын
Ja die heb ik ook beluisterd! Dus wat moeten wij nu als leek met tegenstrijdige informatie waardoor wij meer verwarring en stress krijgen? De meeste mensen hebben geen tijd een grondig onderzoek te doen naast hun werk en kinderen.... Geef ons dan ook wat meer duiding over wat waar is? Of zet al deze tegenstrijdige denkers bij elkaar, dat is ook leuk! :)
@Brechtjeturnt
@Brechtjeturnt 10 ай бұрын
Of Janneke van der Meulen!
@sibelle1
@sibelle1 Жыл бұрын
Had dit gesprek nog wel kunnen waarderen als het meer beschouwend was geweest, vanuit filosofisch perspectief, maar dit is foodbelieve. Type boekpresentatie met een hoop gejubel. Prima, in de Linda, maar een jubelende leek die je in een gesprek alles kunt wijs maken op deze plek? Super interessant onderwerp voor onderzoek, discussie, maar niet op deze commerciële Amerikaanse manier voor groter publiek van voedsel consumenten. Jammer dat een kwaliteitskanaal clicks boven kwaliteit en signatuur verkiest en niet duidelijk het imago van De Nieuwe Wereld beschermt.
@m007mm
@m007mm 11 ай бұрын
Probeer het en je zult overtuigd zijn. Doe wel low oxalate carnivore diet om oxalate dumping te voorkomen.
@josephus8121
@josephus8121 10 ай бұрын
Hup, daar hebben we de zoveelste wijsneus op voedingsgebied. Talloze onderzoeken wijzen uit dat we minder vlees zouden moeten eten. En dan hebben we het nog niet eens over het onbeschrijflijke dierenleen, risico’s op zoönosen, de enorme milieu-effecten en zoetwaterverbruik die de intensieve veeteelt ons kost. Daarnaast is Marlies Dekkers sowieso totaal ongeschikt als interviewer. Slijmerig en niet-kritisch. Ik vraag me nog steeds af wat haar beweegt om op dit dubieuze kanaal zo nadrukkelijk aanwezig te zijn.
@adilk100
@adilk100 Жыл бұрын
Whaaaatttt "flax seeds poison your mitochondria" 32m25s Ik eet elke dag anderhalve lepel in de havermout ... Zou ik daarom zo moe zijn steeds?
@Tubemanjac
@Tubemanjac Жыл бұрын
Je kunt zelf gemakkelijk testen of dit zo is door een tijdje geen flax seeds te eten, te logisch voor woorden.
@omgpickle
@omgpickle Жыл бұрын
Zal ongetwijfeld te maken hebben met de omega 6 tot omega 3 balans. Zoek Brian Peskin eens op met parent essential oils.
@adilk100
@adilk100 Жыл бұрын
@@omgpickle ok, dank je ...
@lukloek
@lukloek Жыл бұрын
@@omgpickle Omega 3 & 6 wil je allebei liever niet te veel van hebben.
@Elisabeth19031978
@Elisabeth19031978 Жыл бұрын
@@Tubemanjac Lijnzaad heet dat in het Nederlands.😤
@safsult
@safsult Жыл бұрын
vreemd ,nu hoor je ineens dt we vlees moeten eten ...dt veel groente niet meer goed is voor je , alles is toch omgedraaid ....dus dit ook , ...dat is nu de new world
@wdn838
@wdn838 Жыл бұрын
Dit zou standaard op school als les moeten worden gegeven ipv de schijf van 5🙄
@WaarheidWintAltijd
@WaarheidWintAltijd Жыл бұрын
U begrijpt het.
@skateboardtrainingdenhaag8757
@skateboardtrainingdenhaag8757 Жыл бұрын
Waanzin wat Georgia allemaal zegt in dit gesprek. Jammer dat zo'n intelligente vrouw de verkeerde bronnen heeft bestudeerd.
@Flevoman
@Flevoman Жыл бұрын
ik heb het idee dat jij niet veel moeite gedaan hebt om informatie te winnen over wat Georgia hier verteld. doe eens een zoektocht op carnivoren dieet voor je zo stellig deze mening uit.
@skateboardtrainingdenhaag8757
@skateboardtrainingdenhaag8757 Жыл бұрын
​@@Flevoman Dank voor je reactie Mel. Mijn tocht strandde helaas nadat Georgia adviseerde dat vooral kinderen vlees nodig hebben (na 36 minuten). Thuis eten wij onbewerkt plantaardig. Maar misschien dat jij ons wel kunt overtuigen om onze zoektocht op een carnivoren dieet te hervatten?
@Flevoman
@Flevoman Жыл бұрын
@@skateboardtrainingdenhaag8757 allemachtig hele lap tekst getikt ,tik de verkeerde knop aan , weg tekst.... Even de korte versie dan. Positieve reactie , zie je niet zo vaak meer helaas. Maar sorry..nee , het gaat mij niet lukken om jullie te overtuigen in 1 reactie. Ik begrijp uit uw reactie dat jullie al een zeer bewuste eetstijl er op na houden wat waarschijnlijk zal betekenen laag in koolhydraten. En dat is het grootste gewin. Wat het carnivoren dieet betreft , via podcasts en Google van voedseldeskundige /artsen/etc is er zo veel te vinden aan ervaringen en onderzoek , kan het alleen maar aanraden om eens die informatie tot je te nemen. Mijn ervaring is , na een maand of 5 dit zelf te volgen , zeer positief.
@edwinschaap5532
@edwinschaap5532 Жыл бұрын
Je kan ook planten eten. Als je maar zorgt dat je geen koolhydraten en zaden eet. Sterkte met je gezondheid.
@skateboardtrainingdenhaag8757
@skateboardtrainingdenhaag8757 Жыл бұрын
​@@Flevoman Wederom bedankt voor je reactie. Mag ik je vragen in welke positieve zin jij de veranderingen na 5 maanden precies hebt ervaren?
@andrebos8394
@andrebos8394 Жыл бұрын
Haar opvattingen conflicteren aanzienlijk met de zogenoemde blauwe zones als Sardinië? Pasta, pomodori etc.
@noamay
@noamay 11 ай бұрын
Ja nogal! Hoe kan het dan dat als ik een een vegan restaurant eet bijvoorbeeld bij spirit in Amsterdam ik mij altijd heel goed voel daarna? Ik eet overigens wel vlees en vis maar heel beperkt. Ik snap er niks meer van..
@Vincent-nt2ml
@Vincent-nt2ml Жыл бұрын
Weet niet of de aannames over slechte eigenschappen van planten voor ons dieet kloppen. Klinkt bizar dat een vlees only dieet een aanrader kan zijn ooit.
@TheCryingJack
@TheCryingJack Жыл бұрын
Some people say that "vegan" is another word for "bad hunter" 😁.
@TheCryingJack
@TheCryingJack Жыл бұрын
WHO is not a friend, neither the Pharma. Followers can die or be crazy, watch out yourself.
@pupsik62
@pupsik62 Жыл бұрын
Zou handig zijn om de mevrouw op zijn minst even te introduceren DNW?? Niet na vier minuten.
@CashMoneyMoore
@CashMoneyMoore Жыл бұрын
Really cool interview. I've been following Georgia's work for a long time. Ketogenic diet is going to revolutionize health and mental health care. 90% of american's are metabolically unhealthy, we need new solutions and we need them quickly. Thank you all for considering a new course
@perrydobbel148
@perrydobbel148 Жыл бұрын
Weer iemand die zendtijd krijgt om leeg te lopen waarvan je niet weet of het ‘diarree’ of een ‘consistente drol’ is om maar in termen van de spijsvertering te blijven. Vraag is: wat heeft Marlies aan het eind nou precies geleerd? Beter was te eindigen met: dank voor de informatie, voor wat het waard is.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 Жыл бұрын
Dat valt onder breed adviezen van experts tot je nemen en zelf filteren wat in elk individueel geval uit die kringen, reëel lijkt of niet, dan wel wat je zelf wilt of niet. Deze dame lijkt mij een integere wetenschapper in elk geval. Niet een soort eetgoeroe die graag bekend wil worden en financieel binnen wil lopen, via gelikte marketing.
@perrydobbel148
@perrydobbel148 Жыл бұрын
@@derkkeijzer6874 Er was in het verleden op TV het programma 'Opgelicht'. Een veel voorkomende uitspraak van slachtoffers over de oplichter was:' hij was zo aardig, vriendelijk en leek zo integer'. Zodra er een eenzijdige belichting is op een onderwerp, zonder al te veel diepgang, wees dan op je hoede.
@faridbensafia
@faridbensafia 11 ай бұрын
Graag een debat met dr michael gregger, dr john mcdougall
@wiepkejan
@wiepkejan Жыл бұрын
a recent study published in the American Journal of Clinical Nutrition, and the first-large scale study of its kind, scientists found that a 25-gram serving of processed meat a day correlates to a 44-percent increased risk in developing dementia.
@m007mm
@m007mm 11 ай бұрын
Show us the link 🔗
@wilhelminahoogeveen184
@wilhelminahoogeveen184 Жыл бұрын
Het interview is prima Marlies, maar de adviezen van Georgia zijn om van te gruwen. Geen woord o er hoe die biefstuk tot stand komt!!! En hoe stressvol dierlijke produkten voor ons lichaam zijn. 😢
@soccerjazz2022
@soccerjazz2022 Жыл бұрын
Die is gewoon van de vleeslobby. Een psychiater naar voren schuiven, waarom ook niet? Ik wilde De Nieuwe Wereld steunen maar laagvlieger MD trekt de kwaliteit steeds weer ernstig omlaag. Ad en Jelle zijn top, echte hoogvliegers! Zo'n figuur als die filosoof-astroloog met z'n zalvende stem en lachje. Nee DNW, wordt em niet, de steun. Nog niet. Eerst maar consistente kwaliteit tentoonspreiden.
@derkkeijzer6874
@derkkeijzer6874 Жыл бұрын
U ziet deze dame ervoor aan dat zij het niet heeft over verantwoord geproduceerd voedsel? Daar twijfel ik geen moment aan. Dit vind ik een van de overtrokken reacties op de uitzending, alsof er alleen maar slechte scenario bestaat.
@perrydobbel148
@perrydobbel148 Жыл бұрын
@@derkkeijzer6874 Helaas is dat het realistische scenario, de kiloknaller. Een verantwoorde vleesconsumptie voor iedereen betekent een hoeveelheid die marginaal is in een gem voedselpakket en feitelijk overwegend plantaardig zal zijn
@jedadruled984
@jedadruled984 7 ай бұрын
Dit is niet politiek correct. Heel erg fout. Do beter.
@manjaplanting3196
@manjaplanting3196 Жыл бұрын
ik eet geen dieren vanwege het dierenleed.
@elenamanevska9508
@elenamanevska9508 Жыл бұрын
Zoals je achternaam al doet vermoeden ;-)
@user-fm1bk1mz3w
@user-fm1bk1mz3w Жыл бұрын
Daar sluit ik mij bij aan!
@Joop3000
@Joop3000 Жыл бұрын
& weet je nu wel zeker dat er geen dierenleed is bij wat je eet? Denk aan de honderden kraaien, meeuwen e.d. die achter de trekker aanvliegen bij het omploegen en oogsten voor een gratis feestmaal (& dat is niet veganistisch). Of 't fruit uit de boomgaard waarin elke vogel die weet binnen te dringen over hoop geschoten wordt. En dan nog alle bestrijdingsmiddelen om eigenlijk 't land steriel te maken van al 't leven behalve dat ene plantje dat er mag groeien. Geen dieren eten, betekend niet dat je dierenleed voorkomt.
@Jajadore
@Jajadore Жыл бұрын
Ik ook niet.
@gember1382
@gember1382 Жыл бұрын
Hier zou je wel zorgvuldig mee om kunnen gaan. Er zijn steeds meer plekken waar dieren een goed leven hebben en zonder teveel stress (per dier, dus niet met z'n allen tegelijk) "humaan" geslacht worden. Ik eet om deze zelfde reden momenteel ook geen vlees, maar was me al aan t voorbereiden om wel weer wat vlees te gaan eten. Maar dan alleen "goed" vlees. Ik geloof dat onze voorouders ook dieren aten, maar dat alleen deden met eerbied voor het dier. Dus geen consumptie om de consumptie, maar het dier dankbaar zijn dat het zijn leven geeft om jou te voeden. En zoals in the lion King wordt gezegd...wij eten de dieren en als wij dood gaan worden wij de aarde waar de dieren weer van eten. De circle of life. En...het is een prima keuze om geen vlees te eten, dat is ieders eigen keuze. Ik geloof in het luisteren naar je lijf. Je lichaam is wijs ❤
@herwigvandevelde5525
@herwigvandevelde5525 Жыл бұрын
Toch wel vreemd hoor, totaal tegengesteld aan zowat alles wat de laatste decennia is gepubliceerd over voeding. Waar haalt zij al die 'info'? Er is altijd voortschrijdend inzicht maar zo'n bocht van 180 graden kan ik niet geloven.
@katrienopsomer8012
@katrienopsomer8012 Жыл бұрын
Wil je er meer over weten? Op een grappige manier? "Health, food and the wisdom of crowds". Hilarious!🤣🤣🤣
@dirkwest6378
@dirkwest6378 10 ай бұрын
Usually I am highly delighted when I watch videos on this platform, but in this case I am highly disappointed. The interviewer clearly hasn't done her homework and uses deficient English to obtain information, which doesn't provide her with the needed competence to ask in depth or critical questions. The combination of being unprepared and flawed English forces her to accept anything Georgia Ede says as a given, and further build on this in the interview. This is unworthy of an intellectual platform like De Nieuwe Wereld. Ede's statements 'There is no evidence that meat is bad for you', or 'There is no evidence that saturated fat is bad for you' are outright insane. Specialists like Colin Campbell, John A. Mc Dougall, Neal Barnard and Michael Greger (I could go on and on), have published extensive studies proving that a plant based diet is the healthiest diet. So we are not exactly looking at guess work, like Ede says. Ede is merely referring to the bad American diet. This consists of consuming an extraordinary high amount of calories;- animal products and junk food. Part of this junk food are processed carbohydrates. However, this is not saying that all carbs are bad for you. What you have to analyse is the quality of those carbs. A rapidly increasing amount of patients heals, further, by skipping animal products and consuming high quality plant based foods, as evidently shown by scholars like the scientists mentioned above as well.
@zevendehemeltarot123
@zevendehemeltarot123 Жыл бұрын
Dat vlees goed voor je is, is de grootste leugen ooit. In eerste instantie zou je je beter kunnen gaan voelen, als je veel meer vlees gaat eten, omdat je lichaam stopt met afvalstoffen en gifstoffen afvoeren. Je lichaam richt zich volledig op overleven, omdat je je lichaam niet geeft wat het nodig heeft. (En dat is gezond plantaardig voedsel, vooral fruit.) Je lichaam komt in enorme stress, als je vlees eet. Je lichaam kan het vlees niet verteren en parasieten in je darmen schieten je te hulp om het toch nog af te kunnen breken. De hoeveelheid parasieten in je darmen neemt gestaag toe als je meer vlees gaat eten, wat ook weer voor allerlei gezondheidsproblemen zorgt. De afvalstoffen, die vrijkomen, als je lichaam met de grootst mogelijke inspanning toch het vlees heeft verteerd, kunnen niet makkelijk worden afgevoerd en worden in je lever en andere organen opgeslagen, wat in de toekomst weer voor allerlei ziektes gaat zorgen. Je zult steeds dikker en dikker worden. Kijk maar naar de gewichtstoename van mensen. Dat komt omdat we door de tijd heen steeds meer vlees zijn gaan eten. Deze "deskundige" doet net alsof de overheid altijd vlees eten heeft ontmoedigd. Het tegendeel is waar. En vroeger aten we juist veel minder of geen vlees. En waren we gezonder.
@blender1188
@blender1188 Жыл бұрын
Wat een onzin. Neem de Eskimo’s die eten nooit plantaardig voedsel of fruit en die zijn heel gezond. Je bent gewoon een vleeshater die onzin uitkraamt.
@WaarheidWintAltijd
@WaarheidWintAltijd Жыл бұрын
Wat u daar beweert heeft geen enkel bewijs. Gebakken lucht.
@Lamz..
@Lamz.. Жыл бұрын
Ik heb zelden zo veel onzin in een comment gezien.
@Elisabeth19031978
@Elisabeth19031978 Жыл бұрын
Niks van waar. Als kind at ik veel meer vlees en was ik veel slanker.
@e.onatuur4321
@e.onatuur4321 Жыл бұрын
Voor mezlf voelt deze postcast niet goed aan, ik wil leren om geen vlees meer te eten en nu hoor ik het tegenovergestelde, verwarring alom. Ik eet al jaren maar 1 keer per dag en mijn gewicht staat ook goed. Ik kan zelfs dagen verder zonder een maaltijd. In de nieuwe wereld hebben we geen vlees meer nodig is mijn gedachte, ik ga verder op mijn manier fijne groet Saela
@edwinschaap5532
@edwinschaap5532 Жыл бұрын
Georgia Ede was ook al te gast in de Keto podcast. Wat leuk. Wel een rare vraag wat je dan eet als je uit bed komt. Niets natuurlijk. Met een of twee maaltijden later op de dag ben je klaar. Dat weet je zelf toch ook Marlies. Voor alle vegans en koolhydraat loves, ga gewoon lekker door met wat je doet. De pensioenen moeten wel betaalbaar blijven en de schoorsteen van het pharma industrie moet ook blijven roken. Alvast dank daar voor.
@Annbosman
@Annbosman Жыл бұрын
Daar hoort ze inderdaad ook, persoonlijk word ik hier heel verdrietig van. Zoveel afkraken van moeder natuur, hoe dan .. Suikers uit fruit vergelijken met alle suikers... 🤷🤦
@Annbosman
@Annbosman Жыл бұрын
En op jouw vraag, als ontbijt kun je prima een biefstuk eten toch? Heb je energie voor de hele dag!
@edwinschaap5532
@edwinschaap5532 Жыл бұрын
@@Annbosman "Moeder natuur" komt net als vader tijd bij de smurfen vandaan. Dat is een vrij naïef beeld van de natuur. Suiker in fruit is ook gewoon suiker. En fruitsappen zijn nog erger. Dat is gewoon suikerwater. Vergeet niet dat het fruit wat we nu kopen de afgelopen eeuwen veredeld is waardoor het vaak veel zoeter is dan de "wilde" oer planten vroeger ooit waren. Dat geld ook voor groenten. Wel eens een bloemkool tegen gekomen in het bos?
@edwinschaap5532
@edwinschaap5532 Жыл бұрын
@@Annbosman Ik had geen vraag. Dat was een opmerking. Maar natuurlijk kan je ook je maaltijd gelijk nuttigen als je uit bed komt. Maar de meesten zullen dat toch wat later plannen. Voor de energie over de hele dag hoef je het niet te doen. Dat is nu juist het mooie aan keto. Je hebt altijd genoeg energie en geen honger gevoel. Dus wanneer je eet doet er niet zoveel toe.
@Annbosman
@Annbosman Жыл бұрын
@@edwinschaap5532 ja ik zie dat je je tekst bewerkt hebt inmiddels, helemaal goed. Top dat keto zo goed werkt, voor mij werkt het totaal niet maar gelukkig voor mij heb ik ook geen honger gedurende de dag en voldoende energie. We zijn allemaal anders he.
@SusKa22
@SusKa22 Жыл бұрын
Grappig maar ik heb dit ook gedaan. Nooit meer darmkrampen. Schetenvrij, en beter in mijn vel. Brainfog vrij.
@Brechtjeturnt
@Brechtjeturnt 10 ай бұрын
Ik ben 35 jaar vegetariër en nu 7 jaar vegan. Ik ben gezond en voel me goed. Ik ben pas van PDS afgekomen toen ik stopte met zuivel. Ik heb altijd veel gesport. Maar mijn nr 1 reden om vegan te zijn, zijn de dieren. Het leed dat hen wordt aangedaan is verschrikkelijk. Er bestaat geen humane slacht. Het is een horrosysteem en we bijven lijden in stand houden waar iedereen last van heeft. Mensen die over plants have feelings beginnen, Ja dat geloof ik ook, maar het kost enorm veel planten om dieren op te laten groeien voor vlees en zuivel consumptie. Dus dan kost vegan nog steeds het minste leven.
@liesbeth4271
@liesbeth4271 Жыл бұрын
Ik ga niet kijken want ik eet geen vlees. Maar de dementie-afdelingen zitten vol met mensen die hun hele leven elke dag vlees hebben gegeten.
@WaarheidWintAltijd
@WaarheidWintAltijd Жыл бұрын
Waarom kwam o.a. deze aandoening voor het midden van de vorige eeuw niet of nauwelijks voor Liesbeth4271? Vooral wegkijken.
@liesbeth4271
@liesbeth4271 Жыл бұрын
@@WaarheidWintAltijd we eten nu 2 x zoveel vlees als toen.
@WaarheidWintAltijd
@WaarheidWintAltijd Жыл бұрын
@@liesbeth4271 De groenten die u eet bestonden een jaar of vierhonderd geleden niet. Het fruit dat u het hele jaar door eet en veel daarvan wordt daarbij ook nog hier naar toe gevlogen, ook niet. Mensen aten hooguit fruit dat in hun omgeving groeide en rijp was aan het einde van de zomer. Doe eens wat onderzoek naar wat planten maken om niet gegeten te worden, ze kunnen immers niet vluchten. Sally K. Norton bijvoorbeeld kan u daarbij van veel informatie voorzien.
@liesbeth4271
@liesbeth4271 Жыл бұрын
​@@WaarheidWintAltijd ​@QuestionEverything mensen in Nederland aten aardappelen, granen, bonen, seizoensgroenten en fruit en een beetje vlees, vis, ei, zuivel.
@WaarheidWintAltijd
@WaarheidWintAltijd Жыл бұрын
@@liesbeth4271 400 jaar geleden??? De voorloper van de aardappel zoals wij die nu kennen, komt uit Peru en was vooral voor arme mensen om te overleven en heeft niets met gezondheid te maken. Tja: de waarheid is alleen voor degene die de waarheid zoekt..
@janalleijn1904
@janalleijn1904 Жыл бұрын
Hoe meer vlees 🥩 hoe meer feest 🎈
@MsErik69
@MsErik69 Жыл бұрын
Het is allemaal heel verwarrend, de ene deskundige gat voor vegan en de ander voor vlees , je weet het toch gewoon niet meer?
@blender1188
@blender1188 Жыл бұрын
Je hebt maar een beperkte invloed op je gezondheid. Heel veel zaken zijn het gevolg van pech en genetisch bepaald.
@mayaberk3270
@mayaberk3270 Жыл бұрын
De titel op zichzelf klinkt dubieus
@timearth5287
@timearth5287 Жыл бұрын
Waarom ? Veganisten hebben een tekort aan Choline maar kunnen dit wel aanvullen via supplementen .
@gertvink
@gertvink 11 ай бұрын
Marlies moet wel het woordje 'teach' leren. 'learn' is echt niet het zelfde! Voor de rest boeiend gesprek!
@anitaw1740
@anitaw1740 Жыл бұрын
Een echte 😊introductie was fijn geweest. Ik ken haar niet.
@opperbouwmeester
@opperbouwmeester Жыл бұрын
Dit 'onderzoek' is mede mogelijk gemaakt door de bio-industrie. NEXT topic.
@opperbouwmeester
@opperbouwmeester Жыл бұрын
Och jee, Marlies. Nah, toch maar weer eens proberen....
@carnivalenoblesse
@carnivalenoblesse Жыл бұрын
Ik heb een aantal weken een carnivoor dieet gevolgd, omdat ik mezelf wilde genezen van mijn sebboroïsch eczeem. Om mezelf voor te bereiden heb ik veel video's gekeken van youtubers die het stricte carnivoor dieet promoten. Zij beweren dat je alleen vlees moet eten omdat planten toxisch zijn. Na een aantal weken kreeg ik serieuze obstipatie, iets waarvan deze youtubers zeiden dat het niet hoeft als het vlees dat je eet maar genoeg vet heeft. Je hebt geen vezels nodig, zeggen de carnivoren. Nou, bij mij was dit niet zo. Ik moet wel zeggen dat het vlees eten best een goede invloed op me had. Zo merkte ik dat het hongergevoel voor een belangrijk deel koolhydratenverslaving is. Ik ben enorm afgevallen en ik heb er een aantal goede gewoontes aan overgehouden. Zo eet ik nooit meer plantaardige olieën, die zwaar chemisch bewerkt zijn en een grote bijdrage leveren aan kanker, diabetis en allerlei vormen van inflammatie in het lichaam. Ik zou iedereen kunnen aanraden om te stoppen met zonnebloem, raapzaad en andere zogenaamde gezonde oliën, want he t is de grootste leugen dat meervoudig onverzadigde vetten gezonder zouden zijn dan verzadigde. Als je veel oliën eet, kun je al veel gewicht verliezen door deze met echte boter te vervangen. Wat is altijd mis bij de carnivoren is: 1) hoe gezond is ons vlees eigenlijk? 2) Het ethische aspect van zo veel vlees eten. 3) hoe zit het met eeuwenoude technieken van fermentatie van groenten? 4) de betaalbaarheid van een dieet van enkel dierlijke producten.
@stefanvenbroek2028
@stefanvenbroek2028 Жыл бұрын
Wat voor effect had het carnivoor dieet op je sebboroïsch eczeem? Ben ik wel benieuwd naar ...
@WaarheidWintAltijd
@WaarheidWintAltijd Жыл бұрын
@@stefanvenbroek2028 Dr. Anthony Chaffee, Dr. Shawn Baker en vele anderen hebben podcasts met ervaringsdeskundigen die hun verhaal vertellen.
@faridbensafia
@faridbensafia 11 ай бұрын
Dit is zo fout! kzbin.info/www/bejne/lYXSnKSoqauZn5o
@ingrideekers4454
@ingrideekers4454 11 ай бұрын
Ik eet liever geen dieren leed kan nooit ergens goed voor zijn
@NataschavanderLindenHeartsz
@NataschavanderLindenHeartsz Жыл бұрын
Wat een onzin!
#1610: "Wetenschap is ook gewoon rommelen" | Gesprek met Vincent Icke
1:03:38
Ketogeen dieet inzitten in de GGZ | In gesprek met ex-psychiater Bram Bakker
25:28
The Worlds Most Powerfull Batteries !
00:48
Woody & Kleiny
Рет қаралды 27 МЛН
Is it Cake or Fake ? 🍰
00:53
A4
Рет қаралды 16 МЛН
Заметили?
00:11
Double Bubble
Рет қаралды 3,5 МЛН
How Diet Improves Mental Health - with Dr. Georgia Ede E81 - Keto Made Simple Podcast
58:19
Dr. Eric Westman - Adapt Your Life
Рет қаралды 21 М.
Dr. Georgia Ede - How to take care of your mental health with nutrition
28:23
Ketogeen Instituut Nederland
Рет қаралды 13 М.
How nutrition affects the brain by Georgia Ede
32:27
Swiss Re
Рет қаралды 44 М.
Hein de Haas over migratiemythes | VPRO Frontlinie
38:22
Frontlinie
Рет қаралды 7 М.
The Worlds Most Powerfull Batteries !
00:48
Woody & Kleiny
Рет қаралды 27 МЛН