#1390

  Рет қаралды 10,942

De Nieuwe Wereld TV

De Nieuwe Wereld TV

Күн бұрын

Martijntje Smits in gesprek met Jaap Hamburger, voorzitter van 'Een ander Joods geluid', naar aanleiding van de gebeurtenissen in Israël en Gaza.
De stichting 'Een ander Joods geluid' is ontstaan uit onvrede over een gebrek aan kritisch debat in Nederland over de staat Israël.
Bronnen en links bij deze uitzending:
Het artikel van Hamburger (paywall): www.nrc.nl/nieuws/2022/04/29/...
De bundel 'Israël: een blanco cheque?': 12-15.jeugdbibliotheek.nl/cat...
Gideon Levy over 'the one-state solution' (op 24 min.): • Red reality - Gideon L...
--
📺 Kijk reclamevrij op petje af petjeaf.com/denieuwewereld/
--
0:00 Intro
0:17 Waarom Een Ander Joods Geluid?
6:20 Van zionist naar criticus
11:30 Een territoriaal conflict of een existentieel conflict?
21:20 Mentaal belastende beelden en 'the one-state solution'
27:13 Over de rol van de internationale gemeenschap
31:45 Cumulatieve traumatisering en gecultiveerd slachtofferschap
39:55 Hamas: terreur of verzet?
45:19 Israël: rechtsstaat of apartheidsstaat?
50:26 Een inktzwart scenario
54:37 Psychologie van wraak
1:00:50 Geen hoopvol einde
--
Lid worden van ons Patronaat? Meld je hier aan! petjeaf.com/denieuwewereld
In deze video leggen we uit hoe jij je kunt abonneren: • Welkom bij het DNW Pat...
--
De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van filosoof Ad Verbrugge in samenwerking met anchors Jelle van Baardewijk, Marlies Dekkers en Willem de Witte.
De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met de Filosofische School Nederland.
Wil je ons éénmalig steunen? Dat kan hier: www.whydonate.nl/donate/denie...
Je kunt ook direct een bedrag overmaken op het volgende rekening nummer:
NL61 RABO 0357 5828 61 t.n.v. Stichting De Nieuwe Wereld
Onze website: denieuwewereld.tv/
DNW heeft ook een Substack. Meld je hier aan: denieuwewereld.substack.com/.

Пікірлер: 229
@DeNieuweWereldTV
@DeNieuweWereldTV 7 ай бұрын
Welkom in de commentaarsectie. Wij waarderen kritiek, maar houd het respectvol en speel niet op de man. Like, abonneer je en word patroon op petjeaf.com/denieuwewereld. Voor bronnen en links, zie de beschrijving onder de video.
@leonardussprengers3099
@leonardussprengers3099 7 ай бұрын
@@HansKazanstan Beter laat dan nooit.
@esterspitz
@esterspitz 7 ай бұрын
Jaa!! Eindelijk!! Heeeel veel dank!!!
@HenrikVisser
@HenrikVisser 7 ай бұрын
Nieuwe Wereld, ik denk dat het het een illusie is om te denken dat je dit conflict met politieke middelen kunt oplossen. In wezen is het een Godsdienstoorlog tussen de Moslims en het Jodendom. Of de strijd tussen het vrouwenzaad en slangenzaad. Het zou jullie sieren om bijvoorbeeld eens Willem Glashouwer uit te nodigen, die ook deze kant van het verhaal kan toelichten. Trouwens Israël is een democratie waarbij de bevolking de regering kan kiezen. Dat kun je van de Palestijnen niet zeggen, nog een van de andere Islamitische theocratische dictaturen rondom Israël.
@interestingyoghurt0242
@interestingyoghurt0242 7 ай бұрын
Ik heb met veel interesse en genot zitten luisteren naar deze man. Heerlijk om al die pro Israhell propaganda eens een keer aan de kant te schuiven bij dit kanaal. Gelukkig is er toch wat met de feedback gedaan. Hulde 😄
@Annemiek_Yoga
@Annemiek_Yoga 7 ай бұрын
Dank , dank en nog eens dank meneer Jaap Hamburger... eindelijk iemand die durft te zeggen wat het CIDI echt is: een zionistische lobbyclub is die Israel vertegenwoordigt.
@ankapleune
@ankapleune 5 ай бұрын
Naar aanleiding van een vreselijke video over een begrafenis waarbij de Israëlische soldaten en masse aanvallen op de rouwende stoet. Mijn enorme verbijstering zocht ik naar een zinvolle houding voor mij. En ik hoor jullie gesprek. Ik bedank jullie beiden voor dit gesprek. Het heeft mijn inzichten verdiept. En ik bewonder jullie beiden voor de houding... sterkte
@wimvanbeek6413
@wimvanbeek6413 7 ай бұрын
Jaap Hamburger je heb wél hoop geven door dit gesprek, je hebt de waarheid verteld als eerlijke Joodse man. Je hebt kans dat door jouw verhaal de mensen hun éénzijdig denken durven los te laten. Ik ben geëmotioneerd door jouw lef en kracht en eerlijkheid. Wat ik al jaren wil uiten (als niet Jood)doe jij in een uur. Diepe respect voor Jaap Hamburger en Martijntje Smit!!!!!!!!!!
@Tubemanjac
@Tubemanjac 7 ай бұрын
Prachtig gesprek, ik hoop dat er nog een deel II zal volgen. 🙏
@frankzatout6789
@frankzatout6789 7 ай бұрын
Dit is een gouden gozer jammer dat je hem niet vaker hoort!
@stofjes4204
@stofjes4204 7 ай бұрын
wel vet cool dat je de interviewer gewoon niet aankijkt. Love it haha
@frankzatout6789
@frankzatout6789 7 ай бұрын
@@stofjes4204 ja echt haha! Maar wat een karakter deze man, ik heb hem heel schaars wel eens eerder z'n licht over t een en ander horen schijnen echt een unieke vent
@vikidevries4441
@vikidevries4441 7 ай бұрын
Hartelijk dank voor Jaap!!!🙏 Ben totaal met eens!
@Nazli3210
@Nazli3210 5 ай бұрын
CIDI is eng, CIDI de lange arm van Israel heeft alles weg van de NSB en SS. Ik maak me zorgen om de wereld, Israel heeft een heel eng vrijbrief en is in staat gebleken om alle gruwelijkheden zonder schaamte live met ons te delen.
@peter-paulkoster1435
@peter-paulkoster1435 7 ай бұрын
Ik spreek de wens en hoop uit dat het ooit zover mag komen dat beide partijen gelijkwaardig in vrede met elkaar kunnen samenleven. En dat er mensen zullen zijn die niet een kant kiezen maar naar licht zoeken, ook al is het maar een vlammetje. Martijntje zie ik een poging hiertoe ondernemen waarvoor dank.
@metalfinch4929
@metalfinch4929 7 ай бұрын
Dat is wensdenken. De islamitische leer staat vrede niet toe (tot alles aan Allah behoort). Kijk naar de hele geschiedenis (voor de stichting van Israël). Israël is ons voorland. Dit wil maar niet doordringen tot de mensen.
@aboeshie3041
@aboeshie3041 7 ай бұрын
Sorry dat ik hier even op wil inhaken. Beide partijen horen in de eerste instantie niet naast elkaar te leven. Je hoort net dat de twee staten oplossing geen uitkomst is en bovendien hebben de joden nooit een eigen land gehad. Joden net zoals moslims hebben altijd al verspreid over de wereld geleefd en daar zijn nooit problemen mee geweest. De joden zelf mochten ook vrij in palestina leven en werden gerespecteerd. Het probleem is ontstaan op het moment dat zij vonden dat ALLEEN zij in palestina mogen leven en dat er een gebied moet zijn waar ALLEEN zij in mogen leven. Dus eigenlijk landje pik spelen, want laten we niet vergeten dat de mensen die de afgelopen decennia in palestina hebben geleefd, hier niet op heb zitten wachten.
@joopvandermast
@joopvandermast 7 ай бұрын
Het is nooit goed om boos te zijn over onrecht dat men ervaart en ziet gebeuren, doch Jaap heeft mijn hart gestolen als het inzicht betreft, in problematiek betreffende deze casus. Zuiver en Helder onder woorden brengend wat hij ziet en hoort. Ik wens hem veel vrede en wijsheid, aankomend geweld te dragen en in te zien dat slachtofferschap een keuze is, met gevolgen die niemand wenst. Vrede zij u allen.
@Jannette-mw7fg
@Jannette-mw7fg 7 ай бұрын
Het is wel degelijk goed om boos te zijn over onrecht! Alleen moet je je niet volledig laten leiden door die woede....en je verstand blijven gebruiken.
@mariajh55
@mariajh55 7 ай бұрын
We zijn bang voor boosheid, omdat t vaak of naar buiten - agressie - wordt geuit/ of naar binnen↙- ahw. depressie. Verticaal ervaren↕ kan t jezelf erg bekrachtigen, om je grens te voelen , wat niet of wel klopt!
@joopvandermast
@joopvandermast 7 ай бұрын
​@@mariajh55 Google ultieme ontmoeting.
@joopvandermast
@joopvandermast 7 ай бұрын
​@@Jannette-mw7fgGoogle ultieme ontmoeting.
@leudal29
@leudal29 7 ай бұрын
Top Jaap Gr Rob :)
@nilsblacksmith2147
@nilsblacksmith2147 7 ай бұрын
Goed openhartig en informatief gesprek. Daar was moed voor nodig. Mooi. Bedankt.
@elisaeverarda4174
@elisaeverarda4174 7 ай бұрын
Helaas Martijn, heb je duidelijk de laatste +/- 100 jaar zionism niet in je kennis, hoeft niet, helaas, wat ergelijk duidelijk in dit interview. Chapeau voor Jaap.
@Albert20yt
@Albert20yt 7 ай бұрын
Probeer eens buiten uw eigen kaders te kijken, en zien dat het beeld van de persoon “Elisa” slechts dat is: een mentaal plaatje dat gevormd is door ervaringen en herinneringen uit het verleden, waarmee u zich identificeert. Wanneer dat inzicht zich openbaart aan u dan begrijpt u dat uw opmerking totaal ledig is en alleen maar afleidt van de energie die nodig is om tot een transformatie van het brein te komen.
@patricksuiker2197
@patricksuiker2197 7 ай бұрын
"Het doen van voorspellingen is altijd lastig en zeker als het om de toekomst gaat." Fijn interview, dank!
@fuzzylogics139
@fuzzylogics139 7 ай бұрын
Bedankt voor dit geluid. De meest wijze mensen zijn zelden de schreeuwers aan tafel. Liefs!
@Tr3b0sa39
@Tr3b0sa39 7 ай бұрын
Hoog tijd voor het ander Palestijns geluid.
@rensvandenbulck
@rensvandenbulck 7 ай бұрын
Misschien ook tijd om de Palestijnen zelf aan het woord te laten.
@jonaswhale6451
@jonaswhale6451 7 ай бұрын
Al Jazeerah laat ze dagelijks spreken ,en George Galloway laat ze ook dagelijks spreken . Als je de wereld wil begrijpen zal niet alleen het Nationale nieuws moeten volgen ,want dan blijf je verstoken in de leugenbubbel .@@rensvandenbulck
@harrievanhamond1697
@harrievanhamond1697 7 ай бұрын
Pijnlijk bedankt. Er bestaat nuance . . . en rancune . . . welwillendheid en onvermogen.
@cd4676
@cd4676 7 ай бұрын
Nooit heeft een iemand een oorlog gewonnen alleen maar ellende en verdriet gebracht GOD BLES PEOPLE ❤❤❤
@pieterspaans
@pieterspaans 7 ай бұрын
Hoe denk je nu over de afloop van de Tweede Wereld oorlog...? Ben er blij mee dat de agressor werd verslagen. Dankzij dat feit kunnen wij ook met onwelgevallige meningen via dit kanaal van gedachten wisselen.
@inekevanholt5569
@inekevanholt5569 7 ай бұрын
Zit het gevaar niet in de Koran?
@siham247
@siham247 7 ай бұрын
Heb je die gelezen en begrepen?
@jonaswhale6451
@jonaswhale6451 7 ай бұрын
Heb je de bijbel wel eens uitgelezen dan , of the Talmud ?
@arjanvisser6658
@arjanvisser6658 7 ай бұрын
@@jonaswhale6451 De Bijbel heeft een Nieuw Testament, de Koran niet!
@Jannette-mw7fg
@Jannette-mw7fg 7 ай бұрын
In elke religie schuilt een groot gevaar, in het denken dat je geen religie hebt {waardoor je iets anders als hoogste waarde krijgt} een nog veel groter gevaar....Het is op dit moment de westerse ideologie die de hele wereld wil overheersen, en dat lukt hen beter dan dat het de stroming binnen de Islam die dat ook wil. De Chinese ideologie die dat ook wil, gaat ook verder
@rensvandenbulck
@rensvandenbulck 7 ай бұрын
Waar haal je het idee vandaan dat het ook maar iets met religie te maken heeft? Het merendeel van de Palestijnen waren en zijn tegen een joodse staat, zowel joden, als christenen als moslims.
@ZaftraMorgen
@ZaftraMorgen 7 ай бұрын
Bedankt Martijntje en je gast, zeer indrukwekkend gesprek. In de 51' minuut over slachtoffers en hun reacties zie ik overeenkomsten met dingen die actueel waren voor dit conflict, zoals bv woke, maar ook op persoonlijk gebied. Leerzaam. We leven in uitdagende tijden. Uit dit gesprek blijkt ook dat het onbeschrijvelijke leed van de tweede WO nog steeds na trilt - hoe kan het ook anders
@m.darghal1984
@m.darghal1984 7 ай бұрын
Het is een voortzetting van alle voorgaande oorlogen en niet het gevolg van 2e wo. Zionisten hebben duidelijk hun plannen uitgewerkt en in hun plan is er geen plek voor de gewone mensen en het geloven in een God.
@Jannette-mw7fg
@Jannette-mw7fg 7 ай бұрын
Ja, dat was mij ook opgevallen. Mooi gezegd trouwens...
@Albert20yt
@Albert20yt 7 ай бұрын
Het zijn altijd uitdagende tijden geweest voor iedere generatie. Het is juist een van de belangrijkste valkuilen om te blijven geloven en te leven in het verleden. Het ogenschijnlijke geloof in het bestaan van de persoon ‘Zaftra’ (net als voor ieder ander individu) zorgt voor een versterking en continuering van conflicten in de wereld. Wanneer u inziet dat u niet uw gedachten en gevoelens bent openbaart zich datgene wat er is aan u.
@ZaftraMorgen
@ZaftraMorgen 7 ай бұрын
@Albert20yt ik snap uw punt over de valkuil van leven in het verleden, ik denk dat helaas voor veel mensen, en zeker voor getraumatiseerden het zo goed als onmogelijk is om niet in het verleden te leven. Het trauma is vaak het enigste wat nog bestaat. Jezelf losmaken van je gevoelens en gedachten is (nog) niet voor iedereen bereikbaar, anders zaten we niet meer in deze duale wereld.
@Jannette-mw7fg
@Jannette-mw7fg 7 ай бұрын
@@ZaftraMorgen Juist! Zal voor de meeste mensen onmogelijk blijven, is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker met trauma's van het niveau Auschwitz...Ik durf niet eens met zekerheid te zeggen dat het "nobel" is om je van zo'n trauma los te maken....Je hebt dan namelijk iets geleerd, dat je niet vergeten mag, en helaas blijkt dat als we iets "los laten" het niet meer zo stringent voelen, we het ook minder herkennen als het in een andere vorm terug komt, maar dat kan juist ook weer gebeuren als je er teveel "in blijft zitten".......moeilijk hoor!
@Anne-qo2yg
@Anne-qo2yg 7 ай бұрын
Hierom luister ik naar de Nieuwe Wereld, om rustig de verschillende invalshoeken van een groot complex probleem te horen. Ik wil geen partij hoeven kiezen en door zo van beide kanten de complexiteit aan te horen, sterkt mij dat in mijn overtuiging. Ik ben nog geen veertig en al zolang als ik me kan herinneren heb ik gedacht dat de kwestie in het Midden-Oosten onoplosbaar is, en dat gevoel wordt alleen maar sterker. Dank voor dit gesprek, misschien wil deze meneer nog een keer een gesprek/discussie aan wil gaan met Wierd Duk, alhoewel zij het probleem ook niet gaan oplossen...
@GQ2593
@GQ2593 7 ай бұрын
Intrigerend gesprek met een zeer deskundige gast. Goed dat DNW zowel Wierd Duk als Jaap Hamburger uitnodigt zodat beide kanten belicht worden.
@Annemiek_Yoga
@Annemiek_Yoga 7 ай бұрын
Wierd Duk is een pion vh CIDI; Dat Wierd Duk uitgenodigd wordt is niet een teken van balans maar een teken van het ontbreken van journalistieke integriteit. De Nieuwe Wereld -> Misleidende gesprekken in een tijd van Zionisering
@hinderikusbos1370
@hinderikusbos1370 7 ай бұрын
Geweldige man , een jood met Nederlandse multiculturele wijsheid . Door kennis van de geschiedenis ben ik volkomen 100 procent voor Israël en hun strijd , maar ik zie wel in die gehele omgeving uni culturele trekjes . In Egypte hebben christenen het ook niet gemakkelijk en deze trekjes zie je in Israël ook . Alle landen ter wereld die niet voor multicultureel kiezen hebben dit soort trekjes . Nederlandse Joden lopen 100 jaar voor op hun medemens uit midden oosten
@m.darghal1984
@m.darghal1984 7 ай бұрын
Dhr. Hamburger is heel objectief over de situatie en door zijn deskundigheid is hij goed in staat om de situatie over te brengen zonder emoties. En dat is erg prettig en de juiste gesprek die gevoerd dient te worden. Dank voor het gesprek!
@sisi6056
@sisi6056 5 ай бұрын
De eerste aflevering die ik van begin tot het einde heb afgekeken. Heel belangrijk dat dit soort geluiden de boventoon gaan nemen, Cidi polariseert en wakker haat juist aan.
@loo6837
@loo6837 5 ай бұрын
Deze man had een zeer hoge morele intelligentie. Hij roept niet zomaar wat, hij onderbouwt zijn mening en doet dat met genoeg respect. Respect voor zichzelf en voor de mensen die hij als vijandig beschouwt.
@martinsjardijn
@martinsjardijn 7 ай бұрын
Heel juist: "Het is een politieke keuze om een beweging een terreurbeweging te noemen".
@baskleinendorst
@baskleinendorst 7 ай бұрын
Waardevol en uiterst noodzakelijk dit weerwerk. Goede keuze van DNW
@DeNieuweWereldTV
@DeNieuweWereldTV 7 ай бұрын
Dank voor het compliment!
@ypedejong2140
@ypedejong2140 7 ай бұрын
Ik ben benieuwd hoe lang deze video blijft staan.
@martinasmits1511
@martinasmits1511 7 ай бұрын
Uw opmerking maakt me nieuwsgierig: waarom denkt u dat de video zou kunnen worden verwijderd, en door wie?
@interestingyoghurt0242
@interestingyoghurt0242 7 ай бұрын
Omdat dit een keer geen pro-Israhell propaganda is @@martinasmits1511
@SADRailsim
@SADRailsim 7 ай бұрын
Inderdaad, een gesprek als deze hoeft niet in een liturgische vorm gegoten worden waar we altijd afsluiten met een positieve uitspraak van hoop. Een arts liegt ook niet tegen zijn terminale patient.
@ruudkuiper9727
@ruudkuiper9727 7 ай бұрын
Ik ben bang dat tijd de oplossing van het probleem zal blijken... Spreek je over zo'n 5000 jaar...
@riacafferata-pieterman4112
@riacafferata-pieterman4112 7 ай бұрын
Of meneer mankeert iets aan zijn gezichtsvermogen,dan neem ik mijn woorden terug☝️☺️
@nadiajijih7954
@nadiajijih7954 7 ай бұрын
Eindelijk iemand die vertelt hoe het werkelijk waar in elkaar zit. Compliment aan Martijntje in dit gesprek/ interview
@esterspitz
@esterspitz 7 ай бұрын
Dubbel like! Ja martijntje. Ik heb groot respect voor haar
@martinasmits1511
@martinasmits1511 7 ай бұрын
Dankuwel!
@simontakkenberg5349
@simontakkenberg5349 7 ай бұрын
Met mensen als Jaap is er weinig hoop voor israel
@myohmy-fb9ns
@myohmy-fb9ns 4 ай бұрын
nee gewoon wat meer hoop voor de palestina
@Annemiek_Yoga
@Annemiek_Yoga 7 ай бұрын
Griezelig ! 53:45 ; het gitzwarte scenario dat Hayo Meijer schetste over het plan van Israel om kernwapens op hoofdsteden in Europa te gooien in het geval dat ...
@jeanetteb2347
@jeanetteb2347 7 ай бұрын
Dat die meneer zijn interviewer bijna niet aankijkt zegt voor mij wel iets. Dat verhaal over kernraketten gericht op Europese steden is al helemaal heel vreemd om zoiets te zeggen.
@m.darghal1984
@m.darghal1984 7 ай бұрын
Niets erachter zoeken is een vorm van gewoonte/cultuur.
@Orf-dy7hr
@Orf-dy7hr 7 ай бұрын
Dan moet je het nog een keertje terugluisteren, of je begrijpt de context niet
@GuntherSDoumson2178
@GuntherSDoumson2178 7 ай бұрын
Nog nooit vd Samson Optie gehoord duidelijk?
@jokevandijk4867
@jokevandijk4867 7 ай бұрын
Zoals Byron Katie zeg: victims are very violent people.
@yourchoice9361
@yourchoice9361 7 ай бұрын
Fijn dat de heer Hamburger nauwkeurig aangeeft wat een rechtsstaat behelst. NL is net als Israël ook geen rechtsstaat, want NL heeft een regering die willens en wetens liegt, het parlement en volk informatie onthouden, etc., etc.
@IM-mw4zx
@IM-mw4zx 7 ай бұрын
Voorbeelden?
@yourchoice9361
@yourchoice9361 7 ай бұрын
@@IM-mw4zx Ik vermoed dat u de afgelopen jaren het nieuws niet heeft gevolgd. Het huidige demissionaire kabinet is al met willens en wetens en herhaald liegen tot stand gekomen. Dat het parlement dit liegen met de mantel der liefde bedekt maakt het ontbreken van rechtstatelijkheid spat helder. Of wat dacht u van de toeslagenaffaire? Het wordt welhaast ondoenlijk voor Omtzigt om partijen te vinden die de rechtsstaat wel omarmen.
@sacobelens
@sacobelens 7 ай бұрын
@@IM-mw4zx Vast zijn Feestboek.
@hennyheikens8637
@hennyheikens8637 7 ай бұрын
​@@IM-mw4zxte over
@b25671
@b25671 7 ай бұрын
33:09 boempatat
@mariandebas5861
@mariandebas5861 7 ай бұрын
Waarom kijkt hij haar niet aan?
@rensvandenbulck
@rensvandenbulck 7 ай бұрын
Wat goed dat jullie Jaap Hamburger uitgenodigd hebben.
@hermancevanloon5772
@hermancevanloon5772 7 ай бұрын
Er is een God, die door beiden wordt gedeeld.
@Rose-hw9tf
@Rose-hw9tf 5 ай бұрын
Waarom praat deze mevrouw zo vaak erdoorheen ? Laat die man praten
@adhoogenboezem6718
@adhoogenboezem6718 7 ай бұрын
Jaap leeft in een interessante bubbel. Ik heb altijd gedacht dat Israel was omringd door vijanden. Heb ik dat verkeerd begrepen ???
@HenrikVisser
@HenrikVisser 7 ай бұрын
Hoe kijkt meneer Hamburger aan tegen de Palestijnen in vluchtelingenkampen in landen rondom Israël. Worden ze daar zo goed behandeld?
@theo7326
@theo7326 7 ай бұрын
Waarom zitten ze daar?
@Carla-lovesfruit
@Carla-lovesfruit 7 ай бұрын
Dat komt omdat ze geen officiële status hebben als volk: Palestijnen vallen onder geen enkel staatsrecht. Dat vind ik het grootste manco van de Verenigde Naties. Onrecht en onderlinge issues worden niet op de kaart gezet en adequaat opgelost.
@HenrikVisser
@HenrikVisser 7 ай бұрын
@@theo7326 Ongeveer een miljoen Joden moesten vluchten vanuit Arabische landen en alle bezittingen gedwongen achterlaten. Er wonen nu bijna geen Joden meer in de Arabische landen. Er wonen wel 1,5 Arabieren in Israël die staatsburgerschap hebben.
@reddragonready
@reddragonready 5 ай бұрын
Dank zij domheid en antisemitisme@@theo7326
@stoempert
@stoempert 7 ай бұрын
Wel een lange manier om tot de conclusie te komen dat er geen hoop is. Ik sla de volgende over dit onderwerp maar over.
@user-hh3vd8th3y
@user-hh3vd8th3y 7 ай бұрын
Dag, ik keek net een stukje terug van Op1 met Raoul Heertje en Joris Luyendijk omdat ik ergens had opgepikt hoe mooi dit was. Het geeft misschien geen hoop en toch, er werden behartenswaardige uitspraken gedaan. Het ontroerde mij en dat deed me goed. Er waren veel positieve reacties bij die vaak schreven dat veel meer mensen het zouden moeten zien. Het staat hier op KZbin.
@wimvanbeek6413
@wimvanbeek6413 7 ай бұрын
Gewoon een coronaspuitje halen!!!!!!!!!!!
@orlandofurioso357
@orlandofurioso357 7 ай бұрын
Het is eigenlijk best jammer dat Noam Chomsky geen lijsttrekker wordt van Forum voor Democratie.
@m.darghal1984
@m.darghal1984 7 ай бұрын
Die man dien je rust te gunnen, hij heeft genoeg voor de mensheid gedaan.
@AnnaSchoneveld
@AnnaSchoneveld 7 ай бұрын
Deze man komt over als autistisch. Dat verklaart waarschijnlijk waarom hij Martijntje niet aankijkt.
@n.o.6443
@n.o.6443 7 ай бұрын
Waarom negeert DNW altijd FVD? Zij zijn de enige die geen partij willen kiezen in Israël/Palestina oorlog. Zou goed zijn als jullie eens één van FVD uitnodig. uitnodigen uitnodigen.
@GQ2593
@GQ2593 7 ай бұрын
DNW interviewt geen (actieve) politici.
@margreetdoodeman1441
@margreetdoodeman1441 7 ай бұрын
​@@GQ2593was Pieter Omtzigt er dan niet? In ieder geval is Ads boek aan hem uitgereikt. Dus volgens mij klopt dit niet helemaal.
@Jannette-mw7fg
@Jannette-mw7fg 7 ай бұрын
@@margreetdoodeman1441 Ze hadden Pepijn van Houwelingen wel al eens over de vloer, toen hij een boek had geschreven.....Baudet niet {die schrijft te veel boeken 😉}, maar ik denk dat ze voorzichtig willen zijn omdat er anders te veel mensen die meer in het midden zitten afhaken, wat ik persoonlijk heel verstandig vind.
@martendewind
@martendewind 7 ай бұрын
Waarom bij ieder onderwerp FvD erbij halen? De Nieuwe Wereld negeert Forum niet meer of minder dan D66, Ja21, CDA, PvdD, VVD en noem ze maar op.
@aboeshie3041
@aboeshie3041 7 ай бұрын
Als er een volk word onderdrukt, en jij bent onpartijdig dan behoor je tot de onderdrukkers.
@janbudding2066
@janbudding2066 7 ай бұрын
Als een gek als Harari zegt wat goed is voor Israël! Dan weet je toch genoeg
@vikidevries4441
@vikidevries4441 7 ай бұрын
Ja!!!100% me eens! Een 1,50 m lang, joodse homoseksuele, getrouwd met een man,profesor op gebied van futurisme, en de meest belangrijk- een dagelijkse adviseur van Claus Swab, oprichter van World Economic Forum( een start platform van "Club of Rome" en hun Agenda "Slow to growth " Deze mensen "citeren "....... Ik heb geen worden hier fan
@jonhagedoorn4874
@jonhagedoorn4874 7 ай бұрын
Is meneer Hamburger blind of slechtziend ??.... hij kijkt nauwelijks de interviewer/ster aan tijdens het interview.
@igorfreeke8368
@igorfreeke8368 7 ай бұрын
Goh, wat een relevante opmerking
@jonhagedoorn4874
@jonhagedoorn4874 7 ай бұрын
​@@igorfreeke8368Als het niet zo is, dan is het onbehouwenheid,..... en als het wel zo is dan kan ik het me voorstellen. Wat voor mij relevant is, kan voor een ander onzin zijn, maar zo zit de wereld nou eenmaal in elkaar.
@jonaswhale6451
@jonaswhale6451 7 ай бұрын
De man is zeer aangeslagen , en de pijn van de onmacht is ondragellijk voor hem omdat hij ook tussen twee vuren zit . Maar proficiat voor zijn betoog , ik zet hem in het rijtje van Illian Pappe , Gabor Mate , prof Norman Finkelstein , Gideon Levy mischien kan DNW een van hun eens interviewen om het Nederlandse Volk is wakker te schudden .
@martinasmits1511
@martinasmits1511 7 ай бұрын
Als interviewer kan ik u vertellen dat het beslist geen onbehouwenheid was, en ook niet zo op me overkwam. Meneer Hamburger blijkt in de omgang een sympathiek en aimabel mens. Het is niet voor iedereen altijd makkelijk de ander aan te kijken, als je dingen precies wilt formuleren, ik denk dat je daarin de verklaring moet zoeken. @@jonhagedoorn4874
@GQ2593
@GQ2593 7 ай бұрын
Zo ziet ingehouden woede en verslagenheid eruit. Deze man beseft dat het nooit meer goed komt. Dan is het wat lastig om opgewekt de gastvrouw aan te kijken.
@AABoyer
@AABoyer 7 ай бұрын
Eindelijk weer iemand die de plank mis slaat. Waar halen jullie ze toch vandaan.
@rensvandenbulck
@rensvandenbulck 7 ай бұрын
Misschien ook goed om wat argumenten erbij te zetten. Want dit is niet bepaald constructief.
@AnnaSchoneveld
@AnnaSchoneveld 7 ай бұрын
@@rensvandenbulck Hoeveel mensen die het met meneer Hamburger eens zijn beargumenteren waarom ze het met hem eens zijn?
@rensvandenbulck
@rensvandenbulck 7 ай бұрын
​@@AnnaSchoneveldIk heb geen idee, dat moet je aan hen vragen. Ik heb een andere vraag.
@robesveldt
@robesveldt 7 ай бұрын
Zijn lichaamstaal en manier van spreken laat zien dat hem dit gesprek eigenlijk helemaal niet interesseert en zich schaamt om dit onderwerp te bespreken.
@Orf-dy7hr
@Orf-dy7hr 7 ай бұрын
Domme reactie zeg
@robesveldt
@robesveldt 7 ай бұрын
@@Orf-dy7hr Jouw reactie laat alleen maar zien dat jij geen lichaamstaal kunt lezen.
@martinasmits1511
@martinasmits1511 7 ай бұрын
Ik kan u uit eerste hand bevestigen dat u met deze interpretatie de plank misslaat..
@Orf-dy7hr
@Orf-dy7hr 7 ай бұрын
@@robesveldt volgens mij kun jij niet luisteren en heb je professionele hulp nodig. De gast vindt het juist fijn er te zijn. Dat zegt hij al in het begin en is betrokken bij de zaak. Dat hij weinig oogcontact maakt heeft niets met desinteresse te maken.
@riacafferata-pieterman4112
@riacafferata-pieterman4112 7 ай бұрын
Kan hier niet naar kijken,kijk gewoon degene aan die tegen je spreekt!
@martinasmits1511
@martinasmits1511 7 ай бұрын
U kunt altijd nog de podcast proberen!
@m.darghal1984
@m.darghal1984 7 ай бұрын
Zijn cultuur/geloof laat hem toch, het gaat om de inhoud van zijn verhaal en die is erg objectief.
@interestingyoghurt0242
@interestingyoghurt0242 7 ай бұрын
Een gesprek kijk je niet, naar een gesprek luister je. Geen enkele reden om het op beeld te zien.
@riacafferata-pieterman4112
@riacafferata-pieterman4112 7 ай бұрын
@@interestingyoghurt0242 wil je het laatste woord hebben misschien?
@Haduj-the-Lion
@Haduj-the-Lion 7 ай бұрын
Eng he Jaap, een vrouw aankijken.
@janpavlovska1057
@janpavlovska1057 7 ай бұрын
respectloze vlegel
@Haduj-the-Lion
@Haduj-the-Lion 7 ай бұрын
@@janpavlovska1057 Ja vind ik ook. Vrij respectloos om in een uur durend gesprek je gesprekspartner niet 1 keer aan te kijken. Maargoed dat verklaart wel een beetje dit interview ;)
@siham247
@siham247 7 ай бұрын
Misschien iets met neurodiversiteit.. Kijk even verder dan je eigen bekrompen bubbel
@martinasmits1511
@martinasmits1511 7 ай бұрын
Als interviewer kan ik u vertellen dat het beslist geen onbehouwenheid was, en ook niet zo op me overkwam. Meneer Hamburger blijkt in de omgang een sympathiek en aimabel mens. Het is niet voor iedereen altijd makkelijk de ander aan te kijken, als je dingen precies wilt formuleren, zeker niet in een studio-setting. Ik denk dat je daarin de verklaring moet zoeken voor de richting van zijn blik.
@ernstoud
@ernstoud 7 ай бұрын
Kortzichtig. Je weet de reden niet.
@janvanfaassen1033
@janvanfaassen1033 7 ай бұрын
Jaap is totaal de weg kwijt....
@luxaflexdick
@luxaflexdick 7 ай бұрын
Praat lekker als iemand je niet aankijkt. Het heeft ook wel weer een voordeel, je wordt niet afgeleid door wat je voor je ziet. Je kunt je goed concentreren op wat je hebt te zeggen.
#1378: "Israël is ons Westerse project" | Een gesprek met Wierd Duk
1:06:56
Китайка и Пчелка 10 серия😂😆
00:19
KITAYKA
Рет қаралды 1,5 МЛН
Increíble final 😱
00:37
Juan De Dios Pantoja 2
Рет қаралды 17 МЛН
Countries Treat the Heart of Palestine #countryballs
00:13
CountryZ
Рет қаралды 18 МЛН
когда достали одноклассники!
00:49
БРУНО
Рет қаралды 4,3 МЛН
Podcast: Wie unsere Sprache entstanden ist | Lanz & Precht
1:01:08
ZDFheute Nachrichten
Рет қаралды 380 М.
⏳ [Etienne Klein] Peut-on voyager dans le temps ?
2:02:28
Espace des sciences
Рет қаралды 2,3 МЛН
Jack Barsky: KGB Spy | Lex Fridman Podcast #301
3:37:34
Lex Fridman
Рет қаралды 6 МЛН
Yanis Varoufakis: Is Capitalism Devouring Democracy?
1:48:08
GBH Forum Network
Рет қаралды 2,8 МЛН
Brian Greene and Adam Riess: The Accelerating Universe
3:05:20
World Science Festival
Рет қаралды 1,1 МЛН
🌌 [Jean-Pierre Bibring] Seuls dans l’Univers !
1:54:26
Espace des sciences
Рет қаралды 126 М.
♾️ [Christophe Galfard] Voyage vers l’infini
2:12:40
Espace des sciences
Рет қаралды 148 М.
Китайка и Пчелка 10 серия😂😆
00:19
KITAYKA
Рет қаралды 1,5 МЛН