1477. Zellerlé valóban az új csodaszer? 🥬🎆💊

  Рет қаралды 11,167

Lukács László - Az élet iskolája

Lukács László - Az élet iskolája

Күн бұрын

#zellerlé
Ebben a videóban a zellerléről lesz szó, ami napjaink egyik felkapott "csodaszere". Valóban ennyire szuper élelmiszer? Nektek mi a tapasztalataitok?
Facebook oldalaim, iratkozzatok fel! :
Az élet iskolája: / azeletsulija
Vályogdoktor: / valyogdoki
telefon: 70/6 125-521
210330

Пікірлер: 32
@pergermatyas
@pergermatyas 2 жыл бұрын
Nekünk van egy drága gyümölcsprésünk, könnyen lehet, hogy az általad is említett modell (sana juicer). Valóban nagyon drága, de egy ilyen összcsaládi ajándék volt mindenki adott bele, mert barátnőm már régen kinézte magának. Használjuk is hetente 3-4 alkalommal minimum. Zellert is szoktunk préselni és főleg a kedvesem de én is szoktuk reggel éhgyomorra inni, sőt ami azt illeti a könyv is megvan ami a szárzellerről szól. A tapasztalataink: akár zellerről van szó akár más zöldsegről/gyümölcsről, tényleg sokkal nagyobb hatásfokkal nyomja ki a levet a prés mint a centrifuga, de teljesen jogos, hogy a 150 (mi 140ért vettük akciósan) elég drága egyetlen készülékért. Takarítani is egyszerűbb egy kicsit. Ami a hatást illeti: egy jó fél liternyi zöldség-gyümölcs mix, mint pl az alma-cékla-répa, vagy narancs-mandarin-mangó, olyan finom és olyan tisztán érezhető életerővel tölt el, hogy szinte kenterbe veri a kávé hatását. És mellékhatás nélkül (kivétel ezalól egy alkalom, amikor egy kizárólag narancsból készült lé miatt kicsit megszaladt a hasam, de a déli gyümölcsöket egyébként is fenntartással érdemes kezelni). Szóval nagyon úgy érezzük, hogy érdemes fogyasztani ezeket, mégpedig a következők miatt. Ez nem tudományos tény, hanem a saját tapasztalatainkon alapuló következtetés: a préssel kinyert lé kíméletesen és tisztán van kinyerve, így egyfajta esszenciája az adott növénynek. Az hogy ezáltal egy csomó rostot kihagyunk, kidobunk azért nem hülyeség, mert ha egészben fogyasztanám ugyanezt a mennyiséget, 5-6 kilót kéne magamba tömnöm. És tudom hogy kell a rost, meg egészséges, de nem minden mennyiségben. Igenis terheli az emésztést ha sokat eszik az ember. Így viszont hozzájuthatsz egy tényleg életerőtől pezsgő szinte kéjesen finom (lásd az angol "food porn" kifejezést) töményebb, könnyen fogyasztható, könnyen emésztődő léhez, a hozzá tartozó rostot pedig ha nagyon nem akarsz pazarolni, komposztálhatod, adhatod a jószágnak ha van, süthetsz belőle zöldségfasírtot, rakhatod joghurtba, zabkására stb. Mi nagyon ajánlanljuk mindenkinek aki megengedheti magának, szerintem orvosság szintű hatása van a prés által készített leveknek.
@andrasbuzas5162
@andrasbuzas5162 3 жыл бұрын
Nekem sokat segített januárban kezdtem el salátával enni nyersen. 105 kg-ról 85 kg -ra lefogytam 3,5 hónap alatt.
@maczosek01
@maczosek01 3 жыл бұрын
Szia! Én most próbálom ki azt a receptet amit zellerből, uborkából, fél citrom levéből turmixolok össze fél liter víz hozzá adásával. Elméletileg segít lebontani az alhasi zsír felesleget. Én nem szűrtem le, mindet meg ittam, még a rostartalmat is. Egy zacskó zeller olyan amilyet vettél, abból 3db-ot meg egy kígyóuborkának a felét felvágom, és mehet a turmixba. Ráfacsarom a citrom felét és hozzá adom a 0,5l vizet. Összedolgozom, aztán már fogyasztom is. Egy adag két napra elég, elméletileg Evés előtt fél órával kel elfogyasztani. Én este iszom vacsora gyanánt. Majd meg látom a végeredményt.
@raytry69
@raytry69 3 жыл бұрын
Minden ehető növénynek megvan a maga nagyon jó gyógyító hatása. Minél kevésbé feldolgozott, annál jobb. Ez alól van 1-2 kivétel, mint pl. hüvelyesek, vagy a burgonya, ami nyersen nem jó, bizonyos esetben még mérgezőek is.
@raytry69
@raytry69 3 жыл бұрын
Nagyon jól tudod, hogy a növény egészben jó, nem pedig bizonyos része kivonva. Arra azért kíváncsi vagyok miért nem ajánlják a rostjait. Hiszen az a legfontosabb tápanyaga az egészséges bélflórának.
@pethun
@pethun 3 жыл бұрын
Pontosan!
@cselegamplay0076
@cselegamplay0076 Жыл бұрын
El kell olvasni a könyvet! :)
@-JerryLee-
@-JerryLee- 3 жыл бұрын
Üdv! Egy kicsit túlzásba estél evvel a 150-ezres árral. Egy vertikális csigás lassú prés már 40k alatt megvehető, 60k-ért már Panasonicot kapsz! Ami nekünk van prés (kb. 30k volt), messze jobb hatásfokkal működik mint egy centrifuga. Centrifugát pedig semmihez se használj, mert rengeteg oxigént kever a lébe amitől a hatóanyagok tönkre mennek (oxidálódnak)!
@nepazarolj
@nepazarolj 3 жыл бұрын
Nekem ezt ajánlották, ami 150 K, hogy az a jó, a többi nem. Neked milyen márka a 30 K-s? Azt ajánlanád vagy inkább mást vegyek? Az oxigénnel igazad lehet, logikus. Meggyőztél.
@-JerryLee-
@-JerryLee- 3 жыл бұрын
@@nepazarolj Star Light SJB-240 Először én is a 150ezrest akartam, de nem akartam erre áldozni ha nem válik be, így hát próba cseresznye alapon ezért lett ez a gép. Akkor 25k volt. Őszintén szólva meglepett, mer ennyi pénzért gyengébb minőségre és anyaghasználatra számítottam. Itt a jutubon biztos van róla videó. Ami nem tetszik, hogy van vagy 50cm magas, szóval nem mindegyik konyhaszekrény alá fér be.
@arankahalmi5006
@arankahalmi5006 3 жыл бұрын
Szia Én nagyon szeretem a zeller ízét. Majd megőrülök érte... ha érzem az illatát. Nem bírok neki ellenállni. Ki fogom próbálni a préselt zellerszár levet. Köszönöm a tippet.
@zsuzsannakiraly8210
@zsuzsannakiraly8210 3 жыл бұрын
Nagyon ertheto es jo eloadas volt. Koszonom szepen!
@leventeimre
@leventeimre 3 жыл бұрын
Volt egy ismerősöm, aki azt mondta, hogy Amerika azért jó ország, mert ha kitalálsz bármit, de tényleg bármit, azt el tudod adni egy megfelelő reklámmal. Ha csak minden tízezredik embertől tudsz 10 dollárt szerezni, hülyére keresed magad, ha ennél jobb arányt érsz el, akkor dollármilliomos leszel. Ez az ember jókor volt jó helyen és sokkal nagyobb tömegeket ért el. Amit az első keresések alapján lehet róla találni akár Gődény György tanácsait is meg lehetne fogadni. Egy szinten vannak. Kitalálnak valamit és felsorolják mellé az összes betegséget is, amire ez megoldás. Minő döbbenet, hogy erre még a tanult tudósok nem jöttek rá, csak az írógéphuszárok. 🤣 Bocs de az ilyen nálam kiveri a biztosítékot. Egy biztos, azzal hogy ezt iszogatod biztos nem teszel nagy kárt magadban. 😎 Ha gyomorsav problémád van, akkor igyál természetes erjesztésű almaecetes vizet. Egy pohár vízhez adjál egy evőkanál almaecetet. Ez legalább tudományosan alátámasztott, hogy segít rendberakni a koleszterin szintet, segít a vércukorszint szabályozásban és a gyomorsavat is karbantartja. Emellett az ilyen almaecetes víz nagyon jó szomjoltó, akár egész nap lehet iszogatni. Mint mindent, ezt is mértékkel, 2-3 evőkanálnál nem kell több naponta. Ja és annyiba kerül egy üveg, mint egy csomag zeller. 😎 Ja és kár azért a rengeteg szárazanyagért. Remélem csináltok belőle egy jó kis krémlevest. 😍
@-JerryLee-
@-JerryLee- 3 жыл бұрын
Ismerős az a szó, hogy gyógynövény?
@gyorgyiberla1618
@gyorgyiberla1618 Жыл бұрын
Mivel indokolja az író ,h a zeller rostos része nem fogyasztható !?Köszi a választ 🤩
@nepazarolj
@nepazarolj Жыл бұрын
Állítólag abban olyan anyagok is vannak, amik rontják a hatásfokát. :-) Ez számomra is elég érthetetlen, hiszen úgy vagyunk teremtve, meg a növények is, hogy úgy együk ahogyan van.
@nikolettpavlenyi1659
@nikolettpavlenyi1659 9 ай бұрын
​@@nepazarolj sztem inkább arról lehet szó, hogy ha benne hagyjuk a rostokat, akkor előbb távozik a szervezetből és nem tud olyan hatékonyan felszívódni a növényben levő tápanyag. Ezért szokták javasolni a fogyókúrázóknak a rostos ételeket, mert telít, gyorsabban távozik a szervezetből és emiatt nem épül be annyi kalória a szervezetbe. Legalábbis én így emlékszem, hogy egy táplalkozással foglalkozó könyv ezt írta.
@csabahegedus3205
@csabahegedus3205 7 ай бұрын
​@@nikolettpavlenyi1659valószínűleg kényelmi szempont. Évek óta fogyasztom nyersen rostokkal, harapva, megrágva is nagyon sok lé kijön. Aztán megy le a rostjaival, amelyek gyorsítják az anyagcserét, megmozgatják a beleket. Ezért is nagyon egészséges. Fogyáshoz is jó. Alig van benne kalória. Annyira azért nem lesz gyors, hogy a tápanyagok ne bírjanak felszívódni. Szakemberektől tudom, hogy a legegészségesebb akkor, amikor közvetlen fogyasztjuk. 😉
@viktorvik1973
@viktorvik1973 3 жыл бұрын
melyik típus ez a centrifuga ? bár nem értem hoyg a rost miért nem kerülhet bele? erre nem tér ki a szerző?
@gatwicksound5412
@gatwicksound5412 Жыл бұрын
480ml az ajánlott minimum.
@eszterhobor702
@eszterhobor702 Жыл бұрын
Tetszik a videot egészen addig amíg a vírusokról nem kezdtél el beszélni. Javaslom olvass utána a témának, mert videod végével agyonvágod az egészet. :(
@maczosek01
@maczosek01 3 жыл бұрын
Köszönjük ezt a videót is!
@pereszhonved9905
@pereszhonved9905 11 ай бұрын
Miért kellene préselni?
@nepazarolj
@nepazarolj 11 ай бұрын
Mert állítólag, ha benne van a rostja is, akkor már nem jó.
@ferencpapp6775
@ferencpapp6775 2 жыл бұрын
Mire jo ez a zeller.
@anikohorvath1349
@anikohorvath1349 2 жыл бұрын
Kérem mi az igazság?A másik receptben felvágják a zeller levelet és a céklával együtt turmixolják.plusz citromlevével keverve.ezt kell felhígitani vizzel.és reggel inni. Itt meg nem szabad a rostot megenni.
@nepazarolj
@nepazarolj 2 жыл бұрын
Így van, eszerint a könyv szerint nem szabad még a rostjait sem fogyasztani. Elég meredek elképzelés szerintem is, de van aki hisz benne. Én sem hiszek egyébként ebben. :-)
@anikohorvath1349
@anikohorvath1349 2 жыл бұрын
@@nepazarolj Köszönöm a választ. Ki pórbálom egy az egyben felhasználni,aztán majd meglátjuk mi lesz velem-csak nem halok meg tőle.kellemes hétvégét.
@pethun
@pethun 3 жыл бұрын
Érdekes, ahogy nyomjátok ezt a csomagolás fertőtlenítést, 2 nap pihentetést. A pékárút is lemosod, vagy lefújod fertőtlenítővel? Vagy 2 napig pihenteted? :-) Gáz, hogy te is nyomod a propagandát.
@nepazarolj
@nepazarolj 3 жыл бұрын
Számomra az sokkal furcsább, hogy mára már teljesen egyértekmű, hogy itt a vírus közöttünk és bizony most már a fitalok között is szedi az áldozatait és mégis vannak, akik a megelőzést és a vírus elkerülését "nyomom a fertőtlenítést és nyomom a propagandátnak" állítják be. A gyakorlatunkból is jól látszik, hogy működnek a módszereink és védőoltás ide vagy oda, az a tuti ha nem kerülünk kapcsolatba a vírussal. Vagyis nem fertőződünk meg egyáltalán. Persze ez egy ápolónőnél, aki kénytelen betegek közé menni, lehetetlen küldetés. Ez így van. Ám vannak, akik megtehetik, hogy minimálisan érintkezzenek másokkal, ők simán elkerülhetik a fertőzést. Az írónikus megjegyzésed a pékárukra is arra utal, hogy nem akarsz ezzel foglalkozni, holott a megoldás ennél sokkal egyszerűbb. Beteszem pár percre egy kis grillsütőbe vagy kenyér esetén kenyérpirítóba és a magas hőfokon elpusztul ez a vírus is és minden más kórokozó is. Ennyire egyszerű a megoldás. Mindenki maga dönti el miben hisz. Én nem most jöttem le a falvédőről, elég sokat tapasztalat ember vagyok és minden helyzetben megtalálom a megoldást. A kulcs szó mindig az ALKALMAZKODÁS volt, ez a túlélés záloga.
@fodor801
@fodor801 3 жыл бұрын
Attól hogy betartja az alapvető higiéniát, még nem nyomja a propagandát. Én majdnem minden nap használom a tömegközlekedést (vasút, villamos) Bp -en. Csak ott hordok maszkot ahol feltétlen szükséges, pl üzletben, tömegközlekedésen, a nyílt utcán nem !! Semmi közöm nem volt eddig a vírushoz, vagy nem tudok róla. Kenyeret itthon sütjük, a gluténérzékenység miatt, rizslisztből, így ez kiesik. A főtt/sült ételnél meg eleve kiesik a hőkezelés miatt. A csalamádé meg hasonlókat nem tekintek kockázatnak. Mostanában a zöld hagymának lehet némi kockázata, de finom :) Nem foglalkozom a hírekkel, kiváltképp a vírussal kapcsolatosan. Több mint 1 éve nem nézek emiatt híreket a tv ben. Nem hagyom, hogy eluralkodjon a félelem rajtam a fertőzéssel kapcsolatban. Még Gődény György sem állít olyat, hogy a vírus ne létezne. A Propagandát nem Laci nyomja hanem a média, és azon keresztül a kormányzat. Az ember lelki állapota talán mindennél fontosabb akármilyen betegség ellen is.
Zöld turmix-green smoothie-a vitaminbomba
7:23
Napfényes Vegánséf
Рет қаралды 12 М.
الذرة أنقذت حياتي🌽😱
00:27
Cool Tool SHORTS Arabic
Рет қаралды 10 МЛН
Kind Waiter's Gesture to Homeless Boy #shorts
00:32
I migliori trucchetti di Fabiosa
Рет қаралды 11 МЛН
Doing This Instead Of Studying.. 😳
00:12
Jojo Sim
Рет қаралды 35 МЛН
Zombie Boy Saved My Life 💚
00:29
Alan Chikin Chow
Рет қаралды 7 МЛН
Dr Csomai Zita- hogyan fogyasszuk a zellert, a legerősebb gyógynövényt
2:51
LélekKözösség Peller Mariannal
Рет қаралды 13 М.
Zellerkrémleves Erő és potencia @Szoky konyhája
10:23
Szoky konyhája
Рет қаралды 93 М.
Zellerkrémleves - Borbás Marcsi szakácskönyve (2020.11.22.)
12:18
MTVA - tv műsorok, filmek, zene
Рет қаралды 69 М.
KrisnaKert hiradó - Szárzeller termesztése
8:02
Krisna völgy
Рет қаралды 10 М.
Zöld turmix/smoothie recept , nyers-vegán
11:21
Zsebibogyó
Рет қаралды 61 М.
The best diet of my life 1. part
11:54
Budapesti Família
Рет қаралды 1 МЛН
Így növeld meg a Tesztoszteron szintedet
7:28
Ujhelyi Szabolcs Zoárd
Рет қаралды 183 М.
Zeller krémleves egyszerűen / Anzsy konyhája
4:41
Anzsy konyhája
Рет қаралды 27 М.
Худший iPhone 16. #apple #iphone
1:01
Не шарю!
Рет қаралды 170 М.
Запрещенный Гаджет для Авто с aliexpress 2
0:50
Тимур Сидельников
Рет қаралды 1,8 МЛН
Новая функция в Xiaomi! Apple скопирует?
0:45
ÉЖИ АКСЁНОВ
Рет қаралды 1,3 МЛН
Смартфоны миллиардеров 🤑
0:53
serg1us
Рет қаралды 534 М.