No video

1533. Hyundai Ioniq 28 kWh mennyit fogyaszt ⛽⚡ város/országút + Mátra hegymenet fel/le fogyasztás.⛰

  Рет қаралды 4,224

Lukács László - Az élet iskolája

Lukács László - Az élet iskolája

Күн бұрын

Ebben a videóban megnézzük, hogy város/országúti környezetben mekkora hatótávra és fogyasztásra képes egy 4 éves 116 e km-t futott Hyundai Ioniq a kisebb 28 kWh-s akkuval. Képes 300 km-t megtenni?
Továbbá arra is nagyon kíváncsi voltam, hogy hegymenetben le/fel mekkora érték jön ki, mennyire hatékony az autó visszatöltése? Ezért felmentem vele út közben Mátraházáig és vissza.

Пікірлер: 45
@peterdornyi8624
@peterdornyi8624 3 жыл бұрын
Én nagyon bírom videóidat, de pont az ilyenektől durran el az agyam akik közúton 65-70 km/h-val tartanak fel akár több tucat autót is, és okoznak potenicális baleseteket azzal hogy torlódást okoznak. Az autó ettől függetlenül nagyon tetszik. De ez a spórolósdi már beteges :(
@nepazarolj
@nepazarolj 3 жыл бұрын
Városban 55 km/h, országúton 90 km/h-val mentem. Videó alatt és a sebesség korlátozásoknál mentem 70-80-al, de ezt direkt el is mondtam videó közben is.
@Daditss
@Daditss 3 жыл бұрын
Ez mind szép és jó, hogy minden kocsival ilyen szép alacsony fogyaszt tudsz elérni, de nem életszerű és az ember 90%-át nem érinti. Legtöbb ember ezekkel a fogyasztási értékekkel kitörölheti. Lehetne egyszer 1 autónál olyat is csinálni aminek "mennyit fogyaszt" címet adod és normálisan tempóba mész? Lakot területen belül 40-45, azon kívül meg 75-80 nagyon karcsú. Ilyen tempóba anyám közlekedik a biciklivel. Amikor a bejelentkezéseket csinálod 10 másodperc alatt 4-en előznek meg. Gondolom nem véletlen. Kanyargós részeken ott voltak a seggedbe és várták mikor tudnak megelőzni. Vagy egy tipp. Csinálsz egy kört és megnézed mennyi a te vezetési stílusoddal. Odaadod egy olyan ismerősödnek/családtagodnak, hogy tegye meg ő is ezt a kört úgy vezetve ahogy ő szokott. Nálam lakott területen 56-ra és lakott területen kívül 96-ra lőve a tempomat, mert a kocsi órája annyit csal. Te meg óra szerint még 45-el meg 85-el...
@molnartiby
@molnartiby 3 жыл бұрын
Nem vagy villanyautós ez nyilvánvaló. Nem is tudod, miről beszélsz, miként vezet egy már legalább "fél éves" villanyautós. Olvass, próbáld ki! Laci itt és most azt mutatta meg, miként érhetsz haza minimális fogyasztással, a forgalmat nem feltartva...
@Daditss
@Daditss 3 жыл бұрын
@@molnartiby Benzines kocsikat is így vezeti. Régóta követem, tudom jól, hogy nagyon spórolósan vezet. Ezért vetettem fel a témát, hogy jó lenne már látni egy olyat is, hogy mennyit fogyaszt normális tempóba. És biztos, hogy feltartja a forgalmat, mert akkor nem mennének el mellette ennyien.
@nepazarolj
@nepazarolj 3 жыл бұрын
Az én videóm egyetlen dolgot mutatnak be, hogy mi az a maximum, amit ki lehet hozni normál 50/90 km/h -ás tempóval egy autóból. Nem nem alacsonyabb az átlagsebesség és ez a lemagasabb megengedett sebesség kis hazánkban. Az, hogy mások, hogyan füstölik el a pénzüket feleslegesen szennyezve pluszban ezzel a környezetünket, ahol mindannyian ugyanazt a levegőt lélegezzük be sajnos, na az már nem az én felelőségem. Én minden esetre nyugodtan alszom, mert engem szórakoztat, hogy optimális módon közlekedem, a lehető legkisebb környezeti terheléssel. Most még nem érzi senki ennek a súlyát, ám hamarosan jön majd a fekete leves, mikor jönnek a korlátozások sebességekben is. Pedig most csak a jelenlegieket is elég lenne betartani, de ezt jól láthatóan kevesen hajlandók, ezért majd jön a szívás. Nekem nem fog annyira fájni, mint a száguldozóknak. Én mindig időben elindulok és mindig pontosan érkezem. Minden körülmények között.
@molnartiby
@molnartiby 3 жыл бұрын
@@nepazarolj nagyon jól látod: a vérbeli villanyautós időben indul...vagy talán még korábban és van a fejében hosszabb túrák esetében A és B (régebben C is) töltési terv...amíg nem vagyunk a norvég töltőinfrastruktúra szintjén, addig kell a B terv.
@ildikoszerenyi7629
@ildikoszerenyi7629 3 жыл бұрын
@@nepazarolj miért hiszed, hogy ez környezetbarátabb? Árammal töltöd. Szerinted hogy áramot csináljanak, az nem környezet szennyező? És a használt aksikkal mi lesz? Mert az aztán baromi zöld. Nem az átlagember energia fogyasztása a sok, hanem az iparé.
@adampatkos3774
@adampatkos3774 3 жыл бұрын
Szép is jó is,de ez egy 2ütemű trabant tempója. Légyszi csinálj normális tempóban is egy videót. Országút 95 km/h óra legyen. Autópálya pedig 120kmh. Az úgy már reálisabb képet adna.
@nepazarolj
@nepazarolj 3 жыл бұрын
Suzukival is csináltam ilyet, ezzel is fogok. :-)
@adampatkos3774
@adampatkos3774 3 жыл бұрын
@@nepazarolj amúgy gratula az autóhoz, nagyon tetszik. Jó választás volt.
@nepazarolj
@nepazarolj 3 жыл бұрын
👍
@danielerdei2121
@danielerdei2121 3 жыл бұрын
sajnos a sebességeken látszik, hogy nagyon spórolós a tempó. Olyan 10-11 kWh lehet a realitása ennek az autónak.
@nepazarolj
@nepazarolj 3 жыл бұрын
Az egészen nyilvánvaló, hogy nálam minden autó a gyári adat alatt fogyaszt. Ennek egyetlen egy oka van azaz előrelátó és sokat vitorlázó, motorfékező vezetés. Üzemi féket szinte sosem kell használnom, még a Suzukiban sem. :-) Ez nagy odafigyelést igényel, ami engem szórakoztat. A tempók városban 55 km/h, országúton 90 km/h az óra szerint. 50/90-es város/országút átlaga 60 km/h átlagosan. Tehát én normál tempóban közlekedtem most is és a közlekedési szabályok MAXIMÁLIS sebességhatárait betartva.
@danielerdei2121
@danielerdei2121 3 жыл бұрын
@@nepazarolj jó dolog a takarékos vezetés, én is híve vagyok, bár én inkább a technika tartósság, mintsem üzemanyag spórolás miatt. pl motorfeket én is használom, így pl szinte sosem kell az autóim fekehez nyúlni.. ez ugye üzemanyagot is spórol, duplán jó. lehet, hogy rosszul fogalmaztam, a szabályok teljes betartasaval, viszont a forgalom ritmusát tartva ez egy lehetetlen vállalkozás. attól még le a kalappal.illetve gratulálok a csatornádhoz, sokat lehet belőle tanulni.
@Olliver70
@Olliver70 Жыл бұрын
@@nepazaroljna de még te is találtál olyat aki lassabb epóban ment előtted és feltartott😊 profi mindenre kiterjedő infókat kapunk tőled mindig! Köszi👍
@bergeronx367
@bergeronx367 3 жыл бұрын
Hagyjuk már, 10:00 -nél a 24-es főút azon szakaszán 45-49-el és akkor ez egy valós mindennapi fogyasztási érték, ó nem. (sehol egy korlátozó tábla, még a kanyarok előtt se és mégis lassú tempó) Lefelé mikkor nem kell a spórolásra menni egyből más tart fel, és ez jól mutatja hogy nem normál módon közlekedsz. A te jaj elfogy az energia tempódba ennyi a fogyasztást mutatod be, nem egy normál bárki által tartott tempóba fogyasztást. Csak saját magadhoz tudsz viszonyítani hogy másik kocsihoz képest ez mennyi energiából jön ki, de az hogy másnál mennyi neki normál tempóval nem releváns a tapasztalatod.
@nepazarolj
@nepazarolj 3 жыл бұрын
Már kezdem megszokni, hogy távolról mindenki mindent jobban tud mint én magam, akivel történik. Én senkinek semmit nem fogok bizonygatni, mert úgyis mindenkinek meg van a saját meggyőződése már. :-) Én sosem állítottam, hogy másnak is ennyi lesz a fogyasztása mint nekem és készítettem már olyan videókat is ahol nyomom neki én is, de ilyen videót én minek készítsek, mikor mindenki más tesztelő ilyen adatokat közöl. Amit én tesztelek azt más nem teszi, hogy mennyit lehet legalacsonyabb értéket kihozni az autóból 90/50 km/h országút város tempóban. Az hogy éppen a videoban milyen a forgalmi helyzet és mennyivel megyek felvétel közben éppen az nem az egész utam átlagsebességét tükrözi. Ám nem fogok senkivel sem vitatkozni. Ha 110 km/h val megyek akkor is sokan meg előznek közúton tehát ezt a sebesség témát inkább engedjük el. A lényeg hogy én azt mutatom meg, hogy mi a minimális értek amit ki lehet hozni, ha ez eddig nem jött volna át és erre jó pár ismerősöm is képes egyébként, sőt van aki 7-8 kWh val is eljár Ioniqal. :-)
@bergeronx367
@bergeronx367 3 жыл бұрын
@@nepazarolj Senki nem kérdőjelezi azt meg amit mondasz a kocsi fogyasztásáról, csak te nem normál tempóba mész. Mint mindenki más. Ha mondjuk leírásban is úgy lenne írva hogy: "hogy város/országúti környezetben mekkora hatótávra és fogyasztásra képes spórolósan ahogy én járok" Akkor oké jellemezve van hogy te hogy használod a kocsit, és akkor mindenki be tudja lőni, és ép ezért írják be sokan hogy ez nem normál tempó mert az embereke 85-90% nem ilyen lassan jár. De igaz nem csak a tiszta elektromosokra, mert egy benzinessel is lehet normált tempóval menni(ahogy a forgalom kb), meg lehet spórolósan 1200fordulaton felváltva, meg jön a kanyar 500m múlva minek gyorsítsak fel, ráérek kamion mögött menni majd megelőzöm ha nem kell nagyobbat gyorsítani, és persze hogy sokkal kisebb fogyasztási érték jön ki. Csak ép az emberek 85-90% nem így használja a kocsiját, így nem a spórolós fogyasztásra kíváncsi. A 24-út azon szakaszát ismerem, persze nem úgy mint a tenyeremet de Parádóhután nyaraltam párszor Kékestetőre is fene tudja hányszor felmentem már, legdurvább kanyarokban is 50felett lehet menni ott, nem hogy a kanyarok közötti egyenesekben.
@peterhliva2889
@peterhliva2889 2 жыл бұрын
Szia. Írtad többször is,hogy 50/90km/h sebességgel tetted meg a távot,de én úgy látom a video alapján,hogy a bejelentkezéseidben soha nem érted el a 90et,inkább 77körül volt az végig.Az km óra szerint is csak 82. Nagyon spórolósra vetted. Nem tartom életszerűnek. Ettől függetlenül tetszenek a videoid,és az ionic egy cél nekem.😉
@nepazarolj
@nepazarolj 2 жыл бұрын
Videózás közben óvatosabban olykor megyek, ezért tűnhet úgy, hogy nem 90 km/h, de minek állítanék mást, mint a valóság. Nem fűződik hozzá egyébként sem semmi érdekem, nálam a hazugság pedig alapból ki van zárva. :-)
@zoltanbarcsay4440
@zoltanbarcsay4440 2 жыл бұрын
üdv azt kérdezném ezt a menüt hogy hozod elő nekem nem sikerül amin látszik a fogyasztás stb
@LeLehel
@LeLehel 3 жыл бұрын
Királyak az Ioniq videók! Keep it coming!!!
@alexferenci5038
@alexferenci5038 2 жыл бұрын
Ezt az appot külön kell felrakni? Köszi
@zsolts5576
@zsolts5576 3 жыл бұрын
Zseniális köszi
@egy2924
@egy2924 3 жыл бұрын
Üdvözöllek László! Tanácsod szeretném kérni. A telkemen tengerkék színű agyagot találtunk. Mennyire ritka ez a fajta agyag? Èrdemes lenne komolyabban is foglalkoznom vele, ha igen mit tanácsolsz merre induljak el?
@nepazarolj
@nepazarolj 3 жыл бұрын
Holnap beszéljünk telefonon: 70/ 6 125-521
@rycoboi564
@rycoboi564 3 жыл бұрын
Én miért nézek ilyen videókat,amikor az én szívem is v8-ból van?
@nepazarolj
@nepazarolj 3 жыл бұрын
Mert a villanyautózás egy férfias játék és szórakozás. Az is nagyon élvezetes nem csak a V8 hangja. :-)
@rycoboi564
@rycoboi564 3 жыл бұрын
Nagyon fiatal vagyok,aki még csak azt akarja vallásos módon,hogy minden nap valami csodaautó az ülés bélésébe nyomjon engem. De attól még sokat lehet ezekből is tanulni. c:
@markbrekocki
@markbrekocki 3 жыл бұрын
Maga nem szinkron hang valamely filmben? Oltári jó hangja van😅👌
@gaborfeher741
@gaborfeher741 3 жыл бұрын
Elég sok esetben töltöd 100%-ra, mert kicsi az akku kapacitása, de ez nem megy az akku élettartamának a kárára?
@nepazarolj
@nepazarolj 3 жыл бұрын
Ha azonnal elhasználjuk akkor nem. Az a gond, ha így áll az autó. Alapból 94%-ig engedi villámtölteni is. Tehát van még ott puffer bőven és ezek nem a hagyományos li-ion akkuk.
@Vahur10
@Vahur10 3 жыл бұрын
H.andras szerint lassú és gyenge az ioniq(a többi villanyautóhoz képest). Szerinted is az? Zoé fürgébb volt?
@nepazarolj
@nepazarolj 3 жыл бұрын
Ki is verte nálam az András videója a biztosítékot. Kommenteltem is a videó alá, pedig ritkán szoktam. Még hogy igás szamár, ugyan már. Ez egy kényelmes luxus limuzin. Kinyújtom benne 185 cm-e a lábam basszus a vezető ülésben és még akkor is elférnek mögöttem. Minden földi jó szolgáltatás benne van és Sport módban letépi a fejed gyorsulásnál. Nem egy 1000 lóerős Teslával kell összemérni ennyi. Persze pályán 130-nál már csak sport módban érdemes vele emberkedni valóban, de ezt nem tartós magas autópályatempóra találták ki. 120 km/h-ig érdemes szerintem tartósan elmenni vele, gyorsabban megfőzünk benne mindent nyáron. 165 km/h a végsebesség, tehát a 2/3 terhelés 110 km/h, az még jó, de e felet szerintem már nem tesz jót a járgánynak még ha úgy is tűnik, hogy bírja. Sajnos sokan mennek vele 150 km/h-val is, ám ilyenkor kb. 10.000-et fordul a villanymotor vagy még annál is többet. Az osztómű csapágyainak sem tesz jót a magas tempó.
@Vahur10
@Vahur10 3 жыл бұрын
@@nepazarolj Nekem is ilyen ioniq28 van 2017-es 98000km-el. Mindennel egyetértek amit írtál és amit a videóban állítottál, azért is tettem fel a kérdést mert nem értettem miért nevezi gyengének. De én nem vezettem még semmilyen más villanyautót és ezért nincs összehasonlítási alapom.
@GyulaSzuts
@GyulaSzuts 3 жыл бұрын
De most akkor a Suzuki a feleségedé?
@nepazarolj
@nepazarolj 3 жыл бұрын
Eddig is az övé volt, csak én használtam. :-)
@flyboxable
@flyboxable 3 жыл бұрын
reklámfilben te hangod volt?
@janosando6041
@janosando6041 3 жыл бұрын
De ilyen autó nincs is! Ilyen autó nem is létezik hogy Hyundai Loniq!
Running With Bigger And Bigger Feastables
00:17
MrBeast
Рет қаралды 155 МЛН
Parenting hacks and gadgets against mosquitoes 🦟👶
00:21
Let's GLOW!
Рет қаралды 13 МЛН
New Tesla Model 3 Performance v Hyundai IONIQ 5 N: DRAG RACE
11:26
Ioniq 28 - Hatótávon kívüli tervezés
21:50
Rékási Gábor
Рет қаралды 671
Teardown of the INFAMOUS Hyundai Ioniq ICCU
24:53
Ed's Garage
Рет қаралды 17 М.
Hyundai Ioniq - A legjobb elektromos autó?
18:35
Andras Horvath
Рет қаралды 234 М.
1571. Hyundai Ioniq 28 kWh ⚡⛽ fogyasztás télen, autópálya tempomat 100 km/h GPS szerint. 🚘
13:45
1874. Hyundai Ioniq hasznos információk, tippek-trükkük, típusbetegségek. ⚡🚘
34:27
Lukács László - Az élet iskolája
Рет қаралды 8 М.
Ioniq 28 - Töltéstervezés a gyakorlatban avagy töltőkalandok
16:43
Running With Bigger And Bigger Feastables
00:17
MrBeast
Рет қаралды 155 МЛН