#1582

  Рет қаралды 12,858

De Nieuwe Wereld TV

De Nieuwe Wereld TV

Күн бұрын

Jasper van Dijk in gesprek met Jan Pronk over de studentenacties, Gaza, Oekraïne en samenwerking op links. "Als je moet kiezen, kies dan eerst voor democratie en daarna voor socialisme."
Kom op 28 juni naar De Nacht van De Nieuwe Wereld. Bestel je kaarten hier: dnw.eventgoose.com/
Bronnen en links bij deze uitzending:
- 'Kijk niet weg, in gesprek met Jan Pronk', het boek van Ellen Mangnus: lemniscaat.nl/boeken/kijk-nie...
- De persoonlijke site van Jan Pronk: www.janpronk.nl/
- The Rights Forum, waar Jan Pronk lid van is: rightsforum.org/
--
Steun De Nieuwe Wereld. Word patroon op petjeaf.com/denieuwewereld of doneer op NL61 RABO 0357 5828 61 t.n.v. Stichting De Nieuwe Wereld.
Alvast bedankt.
--
0:00 Introductie
1:04 Meedemonstreren ja, stenen gooien nee
4:40 Israël en Palestina: terug naar het recht, terug naar de VN
16:13 Rusland en Oekraïne: een nieuwe internationale veiligheidsstructuur
29:28 De afwezige vredesbeweging en de herbewapening van Europa
35:36 NAVO-lidmaatschap voor Oekraïne en de multipolaire wereldorde
43:03 De formatie en de opkomst van "antidemocratisch rechts"
52:20 Omtzigt als waarborg voor de rechtsstaat?
58:40 Vanwaar de opkomst van nationalisme?
1:02:57 Waarom is links zo klein geworden?
1:07:49 Kijk niet weg
--
De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van filosoof Ad Verbrugge in samenwerking met anchors Jelle van Baardewijk en Marlies Dekkers.
De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met de Filosofische School Nederland.
Onze website: denieuwewereld.tv/
DNW heeft ook een Substack. Meld je hier aan: denieuwewereld.substack.com/

Пікірлер: 418
@DeNieuweWereldTV
@DeNieuweWereldTV 15 күн бұрын
Welkom in de commentaarsectie. Voor bronnen en links, zie de beschrijving onder de video. ⚠OPGELET: Het is weer zover! Aanstaande vrijdag 28 juni, de Vierde Nacht van De Nieuwe Wereld. Koop uw kaarten op dnw.eventgoose.com. 🧢Word patroon op petjeaf.com/denieuwewereld
@theflint7405
@theflint7405 15 күн бұрын
Blijf vooral zulke mensen uitnodigen die miljoenen mensen voor rechtextremisten uitmaken(nazi's), dan zakken jullie vanzelf weer onder de 100.000.
@marcelgerritsen4253
@marcelgerritsen4253 15 күн бұрын
Pronk ziet een opkomst van 'ondemocratisch' rechts, maar heeft geen flauw benul waar dat nou toch vandaan komt. Dan heeft verder luisteren naar dit gesprek niet zoveel zin.
@theflint7405
@theflint7405 15 күн бұрын
Inderdaad, bij elitair links (de meeste linkse politici komen uit de betere milieu's) iw geen voeling met de gewoon man en vrouw. Pronk woont ook ver van de wijken waar geen Nederlands meer worst gesproken, waar vrouwen worden na geroepen en lastiggevallen worden, waar Joden niet over straat kunnen en waar migranten jongeren massaal met messen lopen te slingeren. En dan het feit dwt wij 15 jaar op een huurhuis moeten wachten, terwijl vluchtelingen er een binnen het jawr krijgen, zonder ooit eem dag gewerkt te hebben. Ik vind hem ook naïef over Israel en Gaza. Als de Palestijnen hun kinderen opvoeden dat de Joden honden zijn en het grootste doel in het leven is sterven terwijk je de Zionistej vermoord, dan zal er echt nooit vrede komen. Net of de nazi's voor rede vatbaar waren? Mensen die zo esn diepe haat hehben richting Joden, die win je niet snek over. Daarmee zeg ik niet dat Israel geen fouten maakt.
@theflint7405
@theflint7405 15 күн бұрын
Zou dat komen door ondemocratische houding van links en middenpartijen, door het volk te negeren? Hij maakt miljoenen mensen uit voor rechtsexremisten, ofwel nazi's.
@ivarbrouwers8285
@ivarbrouwers8285 15 күн бұрын
Dat komt omdat die rooie rakkers in de seventies het land volledig kapot hebben gestaakt!​ Maak-industrie is de kurk waar iedere gezonde samenleving op drijft. In de UK volledig de nek omgedraaid. Theepauze was belangrijker dan een goede industrie in stand houden. @@foppo101
@larsO204
@larsO204 15 күн бұрын
Zeg dan gelijk dat je niet openstaat voor andermans mening, jammer
@RPFLucroe
@RPFLucroe 15 күн бұрын
Wat had je gedacht, deze man is linkse elite ten voeten uit. Aan het eind zegt ie dan ook dat het sentiment dat bij deze kiezers leeft niet belangrijk is en is aangepraat.
@DKlompsma
@DKlompsma 14 күн бұрын
Ik was op zoek naar de afstandsbediening om weg te zappen, maar realiseerde me opeens dat het De Nieuwe Wereld ook weer was, op KZbin. Ik ben begonnen DNWTV te kijken omdat ik dat knijterlinkse 'wij van wc eend adviseren wc eend' goed zat ben. Nu zit ik naar hetzelfde te kijken als waar ik van weggevlucht was. Ondermaats! Daarnaast: de jaren '60 en '70 zijn echt al een tijdje voorbij, hoor.
@ToxicCheese_NL
@ToxicCheese_NL 13 күн бұрын
Inderdaad weinig verbindend vanuit links, maar zichzelf op de borst kloppen hoe goed ze het voor anderen weten en bepalen. Daar hebben we de NPO toch al voor?
@saintinel
@saintinel 15 күн бұрын
De oorlog en geloofwaardigheid was niet verloren in Gaza... het was al verloren in Servië, Irak, Afghanistan, Libië, Syrië etc En dan ook nog eens Kosovo als voorbeeld durven noemen?!? Als je Kosovo als voorbeeld geeft, dan zouden we ook naar de bevolking in de Dombas, Luhansk en de Krim moeten luisteren. Maar ja, weer eens een ouderwets staaltje selectieve verontwaardiging van deze heren...
@theflint7405
@theflint7405 15 күн бұрын
Inderdaad! Het westen met hun zogenaamde morele suprioriteit in het westen, dachten we ons overal mee moesten bemoeien. We bleken helemaal niet moreel suprier, maar een stel grore hypocrieten die landen platbombardeerden met miljoenen doden tot gevolg, omdat zij zogenaamd de goeden waren en daarbij alles geoorloofd was. Rusland dacht, als zij het mogen, waarom wij dan niet? Of misschien dacht hij wel 'met al die Amerikaanse basissen om heel Rusland heen, is de kans groot dat ik slachtoffer wordt van de volgende 'regime change'?
@Maarttttt
@Maarttttt 14 күн бұрын
Ik ben het met je eens, maar ben nog op zoek naar een constructieve manier om dit over te brengen waarbij je niet direct wordt uitgemaakt voor Ruslandpropagandist. Het is zodanig op de spits gedreven, dat je in de woorden van Bush jr. "ofwel vóór of tégen ons bent".
@saintinel
@saintinel 13 күн бұрын
@@Maarttttt Ik ben die fase inmiddels voorbij. Mensen die zich daaraan schuldig maken, zijn vaak zeer slecht geïnformeerd (dus lui) of begrijpen het gewoon niet (dus dom). Voor beide categorieën zou ik überhaupt geen moeite meer doen. Mijn advies: Richt je op kwaliteit in plaats van kwantiteit in je nabije omgeving. ;)
@jonaswhale6451
@jonaswhale6451 13 күн бұрын
@@saintinel Naiviteit is een keuze in deze tijden , er is zoveel nieuws te vinden maar mensenklampen zich vast aan de dagelijkse waan van de dag die de NPO dagelijks verspreid word . Naiviteit en arrogantie gaan hand in hand tenonder .
@peterjdereus2179
@peterjdereus2179 15 күн бұрын
Linkse politici, zoals Jasper van Dijk, hebben moeite met zelfkritiek en het kritisch evalueren van de eigen politieke achtergrond. Dit maakt de heer Van Dijk een ongeloofwaardige persoon om linkse politici te interviewen.
@yourchoice9361
@yourchoice9361 14 күн бұрын
Hebben moeite met… is een understatement.
@sparky60ful
@sparky60ful 13 күн бұрын
VVDers ook niet. En Wilders? Dacht het ook niet.
@yourchoice9361
@yourchoice9361 13 күн бұрын
@@sparky60ful Correct. Reflectie is iets dat politici in ieder geval niet (willen) praktiseren en hun trouwe achterbannen overigens ook niet.
@jaanjaan1953
@jaanjaan1953 15 күн бұрын
"grenzen veranderen doe je nooit eenzijdig en nooit met geweld," ha, ha, zoals in Joegoslavië
@WhiteRvssian2023
@WhiteRvssian2023 14 күн бұрын
Er is nooit een grens veranderd zonder geweld. Hij begint echt seniel te worden. Al zuipend en smijtend met Nederlands belastinggeld in Afrika kleine meisjes neukend, helpt niet mee aan het krijgen van legitimiteit.
@marinoni8864
@marinoni8864 15 күн бұрын
Vanaf 20:00 min - lastig te verdragen dat Pronk kennelijk niet meeweegt * de Maidancoup * de Minsk akkoorden * de onderhandelingen van april 2022/die werden getorpedeerd door Boris Johnson. Etc etc Hoe kán dit bij DNW?
@RPFLucroe
@RPFLucroe 15 күн бұрын
Tunnelvisie
@AsklepiosvanApollo
@AsklepiosvanApollo 14 күн бұрын
Misschien hebben ze een nieuwe sponsor.
@cphvanschelven5807
@cphvanschelven5807 14 күн бұрын
Eensch, erg onvolledig en daarom karikaturaal.
@aadvandermeijde8943
@aadvandermeijde8943 14 күн бұрын
Echt stuitend. Stapels bewijzen die er zijn dat een neutraal Oekraïne niet werd getolereerd en dat er een coup is gepleegd en wereldvrede bewust is verstoord. Zoals het memo nyet means nyet uit 2008, het telefoongesprek Neuland,/pyatt, de uitlatingen van Merkel mbt Minsk. De biolabs aan de grens van Rusland, de CIA basissen enz enz enz. Hoe kan je zo selectief zijn??? Zo moeilijk is het toch niet. Zijn de heren tegen oorlog of alleen tegen oorlog als het hen in politieke smaak uitkomt? Die gelegenheid argumenten en stuitende hypocrisie is precies wat er mis is met het bestuur... Amerika zou dergelijk gedrag terecht ook niet aan haar grens bij Mexico accepteren en zien als bedreigend. Jasper is politicus en mi daarmee totaal ongeschikt als interviewer bij DNW. Een voorbeeld van het waarom(!) van de gezagscrisis....
@hanvroman
@hanvroman 10 күн бұрын
Al de grote kantelpunten van die oorlog verzwegen en geminacht, dan zoek je het conflict, dan ben je geen vredesduif maar een oorlogs hitser, ookJan Pronk
@behappybevegan
@behappybevegan 15 күн бұрын
Kan niet geloven dat ik ooit pvda heb gestemd. Nooit meer.
@yourchoice9361
@yourchoice9361 14 күн бұрын
Voordat ik mocht stemmen had ik Joop den Uyl meegemaakt. Dus idd, nooit links kunnen stemmen.
@salihbegovic
@salihbegovic 14 күн бұрын
iedereen die voor deze partij stemt is stemrecht niet waard, dus niet volwassen.
@xfKYZacTri
@xfKYZacTri 13 күн бұрын
Alsof er ook maar 1 partij is die momenteel wel het stemmen waard is. Wat mij betreft hebben ze het allemaal bij het verkeerde eind. En belangrijker dan dat... zijn ze allemaal veel te veel bezig met individuele posities van individuele mensen op specifieke rollen binnen de politiek. Wie waar zit en waarom. Terwijl dat helemaal de meest belangrijke factor zou moeten zijn. De mensen, de stemgerechtigden zijn wie het meest belangrijk zijn. Maar... alle politieke partijen en alle politici zijn dat volslagen uit het oog verloren. Allemaal. Is werkelijk momenteel geen enkele uitzondering op. Ze zijn allemaal alleen maar met zichzelf bezig.
@mariadamen7886
@mariadamen7886 13 күн бұрын
@@salihbegovic Deel van het in stand houden van een democratie is dat iedereen recht heeft op een eigen mening. Jij zegt dat iedereen moet denken zoals jij en dus glijdt het land af richting een dictatuur. Gelukkig denkt niet heel Nederland zoals jij.
@behappybevegan
@behappybevegan 15 күн бұрын
Hoe durven mensen te stemmen op een partij die mij niet aanstaat. Dat is ondemocratisch.
@yourchoice9361
@yourchoice9361 14 күн бұрын
Jan begrijpt niet dat ook een dictatuur democratisch gelegitimeerd kan zijn. Rutte praktiseert dat met brede steun al jaren.
@hanvroman
@hanvroman 14 күн бұрын
Hij en zijn partij PvdA zijn juist verantwoordelijk voor alles wat er nu mis is in Nederland en Europa, en zo kinderlijk naïef is Jan Pronk nog steeds..
@BelgianCongo
@BelgianCongo 15 күн бұрын
Jan pronk leeft in het verleden.
@tempest-tom9180
@tempest-tom9180 15 күн бұрын
Wist niet wat ik moest commenteren, maar dit is wel een mooie 👌
@CONAN1952
@CONAN1952 15 күн бұрын
De ironie van jouw naam met deze comment ontgaat hopelijk niemand
@marcozegikniet9301
@marcozegikniet9301 15 күн бұрын
In het verleden was ook alles beter !
@theflint7405
@theflint7405 15 күн бұрын
Inderdaad
@BelgianCongo
@BelgianCongo 14 күн бұрын
@@CONAN1952 Mijn kanaal gaat over de geschiedenis van Belgisch Congo, Ik leef niet in Belgisch Congo.
@Albert-qg6jk
@Albert-qg6jk 15 күн бұрын
De Nieuwe Wereld begin steeds meer af te glijden naar de Oude Wereld.
@wart85
@wart85 14 күн бұрын
Dan zit je hier kennelijk niet op een goede plek. Binnen DNW tref je een keur aan van verdiepende gesprekken vanuit verschillende invalshoeken en vanuit verschillende persoonlijke visies. Ik ervaar DNW als het meest onderscheidende platform in de categorie "Maatschappelijke thema's", waarbij verschillen van mening kunnen aanzetten tot het bijstellen van het eigen standpunt.
@GableVision
@GableVision 13 күн бұрын
Dat is globalisering & internationaal socialisme hè. Gelijktrekken. Nivelleren. Het schuldgevoel van de koloniaal, weg met ons, doet zijn werk. Toch mooi om mee te maken. Of je bent bij het begin, maar dat duurt erg lang, of je bent bij het overlijden, en dat gaat een stuk sneller.
@xfKYZacTri
@xfKYZacTri 13 күн бұрын
Dat is ook niet zo heel vreemd. Als je namelijk dieper graaft in de menselijke historie kun je dit patroon meer terug zien. De mens herhaalt zetten. Speelt iedere keer hetzelfde spel, bij wijze van spreken. Zonder uitzondering. Het enige dat constant verandert is onze technologie. Maar, de menselijke samenleving... is al in honderden, zo niet duizenden jaren, nooit uniek geweest. Alle onderwerpen die momenteel worden besproken, alle verschuivingen die we momenteel zien... hebben we allemaal al eerder gezien. Zonder uitzondering. Zelfs het klimaat is niets nieuws. Daar hadden we het in de jaren 70 al over. Mensen vergeten dat voor het gemak maar... dat maakt de waarheid er niet minder op. Dus, alles is gewoon eigenlijk een eindeloze herhaling van zetten. En aan de hand daarvan kun je dus ook, in grote lijnen in ieder geval, de toekomst voorspellen. En die voorspelt weinig goeds. Er gaat gewoon nooit een utopie van komen, wat je persoonlijke visie op een utopie ook zou zijn. Het gaat ongebreidelde chaos blijven. Tot ons uiteindelijk uitsterven. Hetgeen ook volslagen onvermijdelijk is.
@RS-vu3df
@RS-vu3df 15 күн бұрын
Oef, dit trek ik niet zo best. Waar moet ik beginnen, dat grijs gedraaide "niet democratische partijen", we hebben een democratie. En als er dan iets besloten wordt dat niet in jouw straatje past, dan is het nog democratisch besloten. En als je dan zo bang bent dat er een partij 76 zetels krijgt, begin dan eindelijk eens op te komen voor de mensen die je wil vertegenwoordigen. En Jasper, je mag echt een stuk verder gaan dan het begin van een kritische vraag te stellen.
@michelvoortman4725
@michelvoortman4725 14 күн бұрын
Misschien nog even afblussen met een interview van Syp Wynia met Charles Groenhuijsen?
@charleydumerniet3394
@charleydumerniet3394 14 күн бұрын
Bv pvv heeft geen leden...
@youpvanligten5788
@youpvanligten5788 14 күн бұрын
Geen denker van de toekomst wat mij betreft.. Jan slaat het verlies van een gemeenschapsgevoel dat heerst onder velen Nederlanders plat tot een simpel "angst voor de ander". Bovendien lijkt het mij wat kort door de bocht om de ruk naar rechts enkel op te vatten als een reactie op migratie.. De frustratie zit veel dieper. Maar ach, er zijn belangrijkere dingen volgens Jan. Lekker boeiend een gemeenschap.
@chriskappert1365
@chriskappert1365 14 күн бұрын
Volgens mensen als Jan Pronk is Nederland van iedereen , behalve de Nederlanders ......😮
@ypedejong2140
@ypedejong2140 15 күн бұрын
Pronk en Van Dijk denken nog steeds innde oude termen van links en rechts. Maar die zijn achterhaald.
@Ghandi12
@Ghandi12 14 күн бұрын
Totaal mee eens.
@hennyheikens8637
@hennyheikens8637 14 күн бұрын
klopt. Hij noemt conservatief-rechts en progressief-links. Terwijl de tegenstellingen eerder globalisering versus decentralisatie zijn. Of technocratie versus menselijkheid.
@michelvoortman4725
@michelvoortman4725 14 күн бұрын
Of pro-establishment vs anti-establishment. Zie je Trump of Wilders als het probleem of als een symptoom van onderliggende problemen?
@Ghandi12
@Ghandi12 14 күн бұрын
@@hennyheikens8637 Misschien onder de dinosaurussen in onze westen. De trein is al vertrokken. Wanneer Europa zich niet van de ketenen van washington kan bevrijden zie ik een sombere toekomst voor onze volgende generatie.
@margreetdoodeman1441
@margreetdoodeman1441 14 күн бұрын
De somewheres en de anywheres. Weet niet meer van wie die term is, sluit aan bij het globalisme. Een kleine groep heeft daar baat bij en daar wordt in de EU van alles voor opgetuigd qua maatregelen want het moet voor hun zonder rompslomp mogelijk zijn overal je geld te kunnen verdienen. De meerderheid is plaatsgebonden en heeft niets aan deze ontwikkeling, in tegendeel.
@antonlap1966
@antonlap1966 15 күн бұрын
Het s jammer dat de nieuwe wereld mensen als Jan Pronk uitnodiging. Hij is mede verantwoordelijk voor de puinhopen in Nederland.
@sallux5574
@sallux5574 14 күн бұрын
Ben het eens met de meeste commenters hier dat Pronk leeft in het verleden, maar jouw punt kan ik niet in mee gaan. Leef jij soms ook in het verleden? Als iemand autentiek en oprecht iets wil toevoegen aan het maatschappelijk debat zouden we daar toch gewoon ruimte voor moeten geven?
@AsklepiosvanApollo
@AsklepiosvanApollo 14 күн бұрын
Groen Links gehad, daarna SP, nu PvdA... ...tel je even mee?
@HeisaTV
@HeisaTV 14 күн бұрын
Goed dat DNW meerdere standpunten en onderwerpen laat passeren. Jasper is linksig, Martijntje lijkt een Hamasaanhanger…. Voor ieder wat wils.
@yourchoice9361
@yourchoice9361 14 күн бұрын
Jan zegt best zinnige dingen (veel zinniger dan ik vanuit mainstream hoor) over Gaza en Oekraïne. Maar binnenlands valt ie inderdaad terug in het polariserende (rechts is fout en slecht, links is eerlijk en goed)Joop den Uyl denken.
@hennyheikens8637
@hennyheikens8637 14 күн бұрын
@@yourchoice9361 Ook over Oekraïne is hij niet helder. Vorig jaar had hij een veel duidelijker standpunt in een podcast met Jacob de Jonge van The Hague Peace Projects. Toen was ik onder de indruk van zijn verhaal. Nu niet.
@GeenCent
@GeenCent 15 күн бұрын
Wat voegt van Dijk toe aan DNW? Precies hetzelfde geluid als op de NPO.
@theflint7405
@theflint7405 15 күн бұрын
Inderdaad, dat demoniseren kunnen die elitaire linksen als de besten. Iedereen is een rechtsextremist ofwel nazi in hun ogen.
@christjan284
@christjan284 14 күн бұрын
Zijn we niet als bevolking de laatste decennia geindoctrineerd om Rusland als grote vijand te zien? 30:22
@arieh6368
@arieh6368 15 күн бұрын
Een kneiterlinks onderonsje😗😗😗😗😗😗
@larsO204
@larsO204 15 күн бұрын
Mag wel eens
@edwinschaap5532
@edwinschaap5532 14 күн бұрын
@@larsO204 Daar zijn bij de NPO 3 kanalen voor gereserveerd.
@larsO204
@larsO204 14 күн бұрын
@@edwinschaap5532 dan snap je De Nieuwe Wereld niet
@diogenes2590
@diogenes2590 14 күн бұрын
@@edwinschaap5532 Heel NPO, en alle andere grote media.
@rensvandenbulck
@rensvandenbulck 14 күн бұрын
Als jullie Oekraïne als souvereine staat willen beschermen, waarom negereren jullie dan de Maidan staatsgreep van 2014? Sindsdien is Oekraïne geen soevereine staat meer, maar een vazalstaat van de VS.
@gyuribiacsics4705
@gyuribiacsics4705 14 күн бұрын
Ik ben teleurgesteld dat deze vraag niet is gesteld. Waarom viel Rusland Oekraïne binnen. Een oorlog heeft twee kanten. En het is onzin dat Rusland landjepik wil. Rusland heeft genoeg land. Als je niet begrijpt waar dit conflict over gaat wat heeft dit gesprek dan nog voor nut.
@rensvandenbulck
@rensvandenbulck 14 күн бұрын
@@gyuribiacsics4705 Jasper negeert deze vraag consequent. Het is allemaal de schuld van Rusland en wij moeten vrede en democratie brengen. Waar hadden we dat eerder gehoord?
@addhoc256
@addhoc256 14 күн бұрын
Ja Jasper zei dat de Ukraine oorlog sinds 2 jaar bezig is..... dat klopt zowieso niet.
@addhoc256
@addhoc256 14 күн бұрын
@@gyuribiacsics4705 ja de krim en oosterse provincie zijn sinds de nieuwe regering bij Rusland gegaan. Democratisch. In de Krim waren verkiezingen en van 1 provincie waren de provinciale staten al Russisch dus die zijn gewoon na verkiezingen niet meegegaan in nieuwe land omdat ze bij afscheiding zich verzekerd voelden van Russische backup. Er was zelfs een hele docu op nl tv destijds: beide kanten geïnterviewd zijn dit wel echte verkiezingen: ja de Krim verkiezingen waren goedgekeurd door VN waarnemers. Toen heeft ukraine het water naar de Krim afgesloten. Toen bouwde Rusland een brug en voerde Russisch drinkwater in. Iedereen haalde Toen opgelucht adem; ok Rusland pikt het, ze werken er omheen. Wat er daarna gebeurde wat de uiteindelijke inval provoceerde nadat er eerst toch een soort vreedzame afscheiding had plaatsgevonden weet ik niet. Maar toen wilde Rusland Marienpol en als ze die stad krijgen tekenen ze de vrede. Engeland wilde dat niet. Zelenski ging er eerst mee akkoord maar onder druk van navo toen weer niet. Om dan nog met vlaggen te zwaaien qua zelfbeschikkingsrecht ?: als ze geschikt hadden had iedereen gekregen wat hij wilde. Ukraine wilde eerst juist af van de Russisch sprekende gebieden. De hele Russische mariene militaire vloot lag daar al sinds lange tijd: die kon nergens anders heen ze hebben geen andere haven.
@jonaswhale6451
@jonaswhale6451 13 күн бұрын
Net als Nederland , de grootste Vazallen staat !
@jancrul6115
@jancrul6115 15 күн бұрын
De vrouw van Arafat heeft een riant leven van de steun aan de palestijnen, dankzij mensen als Pronk.
@theflint7405
@theflint7405 15 күн бұрын
Pronk leeft zelf ook riant en noemt iedereen die dat niet kan en de gevolgen van massamigratie moeten dragen (enorm lange wachttijden voor huurhuizen, buren die verrekken om Nederlands te leren, geweld in de wijk, enz) rechtsextremisten.
@huibgeertsema6195
@huibgeertsema6195 14 күн бұрын
Nog geen 2,50 minuut geluisterd en klaar. Ik waardeer DNW voor de vele fantastische gesprekken en onderwerpen, maar de linkse verhaaltjes voegen niets toe aan het ruime aanbod in de andere media. Ook Martijntje Smits, wat een drama als je die op X tegenkomt. Het doet ontzettend veel af vd kwaliteit v DNW.
@ThijsB-se5ir
@ThijsB-se5ir 15 күн бұрын
Tjonge, wordt wel steeds lastiger om naar Jan en Jasper te luisteren zeg. Zo vooringenomen en in een mega - bubbel orerend. PVV heeft wat mij betreft 37 zetels te weinig. Super democratisch door het volk (demos) gekozen.
@Pico.Ficino9432
@Pico.Ficino9432 14 күн бұрын
"Poetin is een gevaar ook voor de eigen bevolking". Poetin heeft zijn eigen bevolking gered uit de graaiende klauwen van westerse en Russische oligarchen!
@ToxicCheese_NL
@ToxicCheese_NL 14 күн бұрын
Jan Pronk is zelf inconsequent. Hij zegt dat we niet in ern bubbel moeten leven maar verplaatst zich niet in een PVV-stemmer. Verder stelt hij Wilders gelijk aan hamas, maar wil wel met hamas praten, maar niet met Wilders. Erg vreemd voor iemand die zegt verbindend te zijn.
@tycondero1647
@tycondero1647 14 күн бұрын
Scherp opgemerkt.
@hanvroman
@hanvroman 15 күн бұрын
Jan Pronk blijft een wereld vreemde fantast..
@gff.yu.
@gff.yu. 14 күн бұрын
Ik moet heel erg aan de Wereldwinkel denken als ik hem hoor. Bestaat die eigenlijk nog?
@mdmmalou
@mdmmalou 14 күн бұрын
​@@gff.yu.Ja, die bestaat nog.
@ErikAart-xi7wb
@ErikAart-xi7wb 13 күн бұрын
@@gff.yu. ik zie hem in zo'n winkel, zittend op een stoel. Orerend en belerend, als de keizer zonder kleren. Kinderen die in het voorbij gaan langs hem lopen, zonder hem aan te kijken.
@fokkos2442
@fokkos2442 15 күн бұрын
Geen enkele kritische vraag van de interviewer. Echt slecht dit. Wij van Communisme adviseren Communisme.
@GeenCent
@GeenCent 15 күн бұрын
En ook vind hij het prima dat hij mensen als ik rechts extremist noemt. Links interviewt links. Net of ik naar Op1 zit te kijken nee dank u
@RopekingRopethemall
@RopekingRopethemall 15 күн бұрын
Hey pronk wij gaan voor de PVV de pvda de A staat voor arrogantie
@marcozegikniet9301
@marcozegikniet9301 15 күн бұрын
A staat voor allochtoon !
@janbroekema
@janbroekema 15 күн бұрын
Pvv= lekkere 1mans partij.
@josvandevijver8338
@josvandevijver8338 15 күн бұрын
Etnische zuivering zomaar onweersproken voorbij laten gaan. DWN redactie dat kan toch niet!!!!
@mvv329
@mvv329 15 күн бұрын
Mee eens ..
@jellesnietes2887
@jellesnietes2887 15 күн бұрын
Zo'n beetje alles wat gezegd wordt op DNW gaat onweersproken voorbij, ik verbaas mij dan ook over uw verbazing.
@josvandevijver8338
@josvandevijver8338 15 күн бұрын
@@jellesnietes2887 dat klopt niet
@rensvandenbulck
@rensvandenbulck 14 күн бұрын
Dát is inderdaad een primeur.
@jellesnietes2887
@jellesnietes2887 14 күн бұрын
@@josvandevijver8338 Dat klopt wel, omdat in dit format vaak mensen met elkaar praten die het voornamelijk eens zijn met elkaar.
@josvandevijver8338
@josvandevijver8338 15 күн бұрын
Gaat DNW ook een radicaal rechtse interviewer uitnodigen in haar vaste team om weer evenwicht terug te krijgen?
@CONAN1952
@CONAN1952 15 күн бұрын
Als je Jasper radicaal vindt heb ik een leuke verassing voor je Jos
@harrybongers8668
@harrybongers8668 15 күн бұрын
Ik had het net zelf willen opschrijven. Helemaal mee eens dus.
@edwinschaap5532
@edwinschaap5532 14 күн бұрын
@@CONAN1952 Ja, Jasper is zeker radicaal. Dat er nog velen zijn die hem links inhalen zegt veel over die mensen.
@yourchoice9361
@yourchoice9361 14 күн бұрын
Ik verwacht Baudet of Ralf Dekker binnenkort.
@dm4life90
@dm4life90 14 күн бұрын
Ik hoop het, wel erg veel radicaal links op deze vroege morgen. Het moet wel in balans blijven.
@orlandofurioso357
@orlandofurioso357 14 күн бұрын
Ik ben het geheel oneens met die twee motieven van Jasper (14e minuut). De agressie is vanit het westen gekomen. Jasper weet er niets van of doet of hij er niets van weet.
@Albert-qg6jk
@Albert-qg6jk 15 күн бұрын
Ik heb vroeger ook veel geleerd van meneer de Uil. Oogjes toe en snaveltjes dicht! Slaap Lekker!
@AsklepiosvanApollo
@AsklepiosvanApollo 14 күн бұрын
Snaveltjes toe
@marjoleinkemper
@marjoleinkemper 14 күн бұрын
🤣🤣
@petervandartelen
@petervandartelen 15 күн бұрын
“Het Westen”… De hedendaagse geopolitiek gaat wel verder dan “Het Westen”.
@mauricevanstraaten6447
@mauricevanstraaten6447 15 күн бұрын
Kunnen jullie eens Andreas Kinnegin uitnodigen?
@BlijvenDenken
@BlijvenDenken 15 күн бұрын
Eindelijk een redelijk geluid in het Oekraïne conflict. Aandacht voor beide zijden is nodig! Zoals hij zegt: ga weer onderhandelen.
@user-hh3vd8th3y
@user-hh3vd8th3y 15 күн бұрын
Volgens mij doet Ad niet anders, belichten van beide kanten.
@steefv2695
@steefv2695 14 күн бұрын
​@@user-hh3vd8th3y En de nadruk op onderhandelen.
@lied1484
@lied1484 15 күн бұрын
De kijker wordt op het eind gevraagd eens anders te denken en uit de bubbel te stappen, terwijl...... Welnu, vul dat zelf maar in.
@theflint7405
@theflint7405 15 күн бұрын
Inderdaad en hij zegt dat die rechtsextremistische partijen de democratie niet wensen te accepteren en zegt dan vervolgens dat hij tegen de verkiezingsuitslag in over links zou gaan regeren als het aan hem ligt, met PvdA, GL, D66, CU en SP. Je weet wel die partijen die massaal verloren hebben. Hij wenst zelf de verkiezingsuitslag en dus de democratie te accepteren, die goede man is het spoor bijster. Hij zou precies dat doen, waar hij anderen van beschuldigd. En vind het ook prima dat massa-migratie doorgaat, want 100'en jaren geleden hebben Nederlanders wat uit Afrika en Azië gehaald. Zucht.....
@h.p6642
@h.p6642 14 күн бұрын
Ik heb PVV gestemd, maar ik vind het goed dat Pronk in dit programma is. Anders krijgen wij het zelfde als de NPO links ,rechts deugd niet.
@esterspitz
@esterspitz 14 күн бұрын
agreed
@fredbreedland5913
@fredbreedland5913 14 күн бұрын
DNW beweegt een kant op die niet de mijne is en dat vind ik jammer. Ik kijk steeds minder.
@mariadamen7886
@mariadamen7886 13 күн бұрын
dus je blijft in je bubbel?
@christjan284
@christjan284 14 күн бұрын
Wat voor besluiten worden er nu ondemocratisch niet allemaal doorgedrukt door een demissionair kabinet. Recentelijk de pandemiewet 58:35
@pipodeschoen8308
@pipodeschoen8308 15 күн бұрын
"Goaltjes scoren voor open doel door Jan Pronk"Ik heb even de titel aangepast.
@JaapLont-le6sc
@JaapLont-le6sc 14 күн бұрын
Ja, Rusland moet ook volgens Pronk onder VS dominantie worden gebracht.
@AsklepiosvanApollo
@AsklepiosvanApollo 14 күн бұрын
Er komen plotseling allerlei politiek getinte mensen. Tot zover: 1) Groen Links 2) SP 3) PvdA .... En als mensen dan zeggen, "ik kijk de NPO wel," zijn jullie gepiekeerd.
@diogenes2590
@diogenes2590 14 күн бұрын
Het is linkse infiltratie. Ik heb het meegemaakt in een Filosofisch Cafe. Prachtige socratische gesprekken, Open geest. Echte filosofische onderwerpen. Toen kwam er een soort communist in het bestuur. Weg filosofie. Allemaal linkse onderwerpen. Woke. Zelfhaat. -- Het is een sekte, dat Links. Een destructieve sekte.
@BBennie444
@BBennie444 15 күн бұрын
Even wat feedback voor de editor, let erop dat je render frame rate gelijk staat aan de frame rate van het beeld materiaal. Dit klopt nu namelijk niet wat zorgt voor de streepjes wanneer je iets ziet bewegen :)
@morskisrle
@morskisrle 15 күн бұрын
Er zijn vele facetten die zeggen "er wordt meer aan anderen gedacht dan aan zichzelf". Bijvoorbeeld lgbt narratief in Servie subsidiëren via de locale ambassade ipv voedselbanken helpen.
@theflint7405
@theflint7405 15 күн бұрын
De COC krijgt ook 10 miljoen voor lessen op scholen, terwijl de meeste scholieren nog niet eens meer normaal kunnen lezen en schrijven.
@morskisrle
@morskisrle 14 күн бұрын
@@theflint7405 Haha bizar. Ik moet er zo vaak om lachen hoeveel voorbeelden er zijn die krankzinnigheid uitstralen en toch zeer veel mensen slikken dat in. Vaak denk ik aan dat gezegde "je krijgt wat je toestaat" die illustreert dat de zelf dit bs accepteert.
@ernstoud
@ernstoud 15 күн бұрын
Rond 02:00 gaat het al over dat de politie schuld heeft. Weg ben ik.
@RopekingRopethemall
@RopekingRopethemall 15 күн бұрын
Jep
@theflint7405
@theflint7405 15 күн бұрын
Inderdaad zelfde linkse elitaire prietpraat, van mensen die in grote koopwoning ergens achterwonen, gaan het pleps vertellen dat zij rechtsextremisten zijn omdat zij PVV, BBB, FvD gestemd hebben. Ik ben ook afgehaakt, ik laat me niet voor een verrekte nazi uitmaken(rechtsextremist is een nazivergelijking), als ik dat wil luister ik wel naar de VARA.
@ErikAart-xi7wb
@ErikAart-xi7wb 13 күн бұрын
de politie...? de politie heeft tot taak in ondergeschiktheid aan het bevoegd "gezag" en in overeenstemming met de geldende rechtsregels te zorgen voor de daadwerkelijke handhaving van de rechtsorde. In deze dus vanuit dat "gezag", in opdracht en verantwoordelijkheid van of namens deze, de burgemeester en/of de politiek.
@aadbreddels1358
@aadbreddels1358 14 күн бұрын
Emigranten een verrijking? Hoe lang geleden hoorde ik dat.....40 jaar geleden? Ik weet het niet meer.
@RonVanHeeswijk
@RonVanHeeswijk 14 күн бұрын
Jan Pronk weet het weer beter, maar ook nooit foutloos geweest! Met z’n PvdA gelul!
@orlandofurioso357
@orlandofurioso357 14 күн бұрын
35ste minuut: hier zegt Pronk eindelijk iets zinnigs. Nee, Oekraïne moet ook geen lid worden van de E.U. Kortom, dit gesprek leidt nergens toe. Onzin.
@ellystienen1862
@ellystienen1862 14 күн бұрын
Wat ik mis is het zoeken van verbinding met de Nederlanders die kiezen voor een ander beleid. Ook hier weer de nadruk op de tekortkomingen van de persoon Wilders. Mij lijkt dat meneer zich daar gigantisch tegenspreekt. Wel mooi hoe hij vertelt over denken in termen van vrede ipv in termen van oorlog. Maar ook hier weer een Zwarte Piet (Poetin), waar geen verbinding mee gezocht wordt. Kortom een politicus pur sang.
@azijnseikert1918
@azijnseikert1918 15 күн бұрын
Mooi. Een gesprek met Jan Pronk die ons het enorme succes van ontwikkelingswerk gaat uitleggen. Kom er maar in Jan.
@ruudstienissen6979
@ruudstienissen6979 14 күн бұрын
Ik ben opgehouden met luisteren. De man hangt samen van tegenstellingen: ‘de schuld van het westen’ en dan ‘wie zijn wij in Nederland’. En nog kwalijker is dat meneer wel in kan zien dat de culturen/samenlevingen van Israël en Palestina te veel verschillen om in een staat te passen. Maar voor Nederland moet en zal het multi cultureel zijn. Daar is Pronk altijd al een groot voorstander van geweest. En dat multi culti niet uit wil en de oorzaak is van ‘radicaal’ rechts wil hij niet inzien. Mij doet het verdriet dat mijn partij kapot gaat van wokeisme en het cultuur marxisme: men komt niet verder dan de wereld bekijken uit de lens: onderdrukkers vs onderdrukten. Uit dit gesprek blijkt het weer: het is altijd de schuld van het westen en wij moeten openstaan voor alles, ook culturen die zo duidelijk anti liberaal zijn
@ruudstienissen6979
@ruudstienissen6979 9 күн бұрын
Trouwens ophouden met luisteren doe ik vrijwel nooit. Wil altijd leren van iedereen. Maar dit trok ik niet meer.
@VonsWanderingMind
@VonsWanderingMind 15 күн бұрын
Er is gèèn etnische zuivering aan de gang in Palestina. Jammer om zo'n standpunt zonder onafhankelijke verificatie te deponeren. Ik kijk dit dan ook niet af. Jammer!
@dnaindex
@dnaindex 15 күн бұрын
"gèèn etnische zuivering aan de gang in Palestina" Oh Yvonne zegt dat dus zal het wel zo zijn. Je spreekt jezelf tegen in een zin.
@user-rs7op8kl6s
@user-rs7op8kl6s 15 күн бұрын
Wat noemt uw het Dan wat er gebeurt in Palestina
@marcozegikniet9301
@marcozegikniet9301 15 күн бұрын
Meesten noemen het genocide wat daar gebeurd !
@VonsWanderingMind
@VonsWanderingMind 15 күн бұрын
@@user-rs7op8kl6s Nee, U draait het om. Komt U maar met onafhankelijk,geverifieerd bewijs dat daar een etnische zuivering plaats vind. Toon het aan
@user-ch3ck7ir7c
@user-ch3ck7ir7c 15 күн бұрын
😂😂😂😂😂😂 ben je nou echt zo blind? Er wordt door Israëlische politici openlijk gesproken over het verdelen van Palestijnen over de wereld en gaza jn te nemen. Het liefst zou israel willen dat miljoenen Palestijnen de grens over gaan bij Egypte om ze te verbieden terug te keren. En niet te vergeten alle genocidale retoriek, waaronder verwijzingen naar Amalek, inclusief Netanyahu die hiernaar heeft gerefereerd. Ben je de type persoon die achteraf zegt:"Wir habe es nicht gewusst".
@arthurbraun6535
@arthurbraun6535 14 күн бұрын
Nee dank u
@kotepita1
@kotepita1 11 күн бұрын
Niet te geloven hoe oppervlakkig dit gesprek is. Voor wie is dit bedoeld? Groep 8 van de basisschool?
@eminentorganklausschulze3413
@eminentorganklausschulze3413 15 күн бұрын
Ik heb van die Jan Pronk nog een brief liggen uit 1999 omtrent schone en goedkope energie. Hij zei in andere woorden 'zoek het lekker zelf maar uit'. In 2001 had Rigid Airship Design interesse in verdere ontwikkeling maar ze gingen failliet.
@milanmarinkovic3016
@milanmarinkovic3016 15 күн бұрын
Links is klein geworden omdat ze hun achterban hadden verraaden. En tijdens heele Corona fiasco gewoon mee gegaan met valse narratief. Aan meest balzaal mensen rechten vergeten, goede aartsen wilde uit beroep gooien, geforceerd experimentele gentherapie op bevolking...... Mijn vertrouwen hebben ze verloren.
@henk6522
@henk6522 15 күн бұрын
Dat was omdat de man aan het roer R.J.Doorn was. De banken vertrouwde hem niet…
@GeenCent
@GeenCent 15 күн бұрын
Ik kende iemand die hem rondreedt. Hij denkt er niet met plezier aan terug,
@robertdebeer3251
@robertdebeer3251 14 күн бұрын
www.sdnl.nl/pronk.htm
@yourchoice9361
@yourchoice9361 14 күн бұрын
Welke middenklasse Jan? Die wordt massaal geslacht! Drie modale inkomens nodig om een huis te kopen….. Jan, Jan, Jan. Volgt u de ontwikkelingen in de samenleving nog? En Jasper, waarom zo slaafs luisteren?
@cphvanschelven5807
@cphvanschelven5807 14 күн бұрын
Bij vlagen heel wijs, bij vlagen zo los van wat er werkelijk gaande is. Fijn om de geest aan te scherpen dus.
@janvanrooij6178
@janvanrooij6178 13 күн бұрын
Links klein? Maar niet in de media.
@upwk7
@upwk7 15 күн бұрын
Jan Pronk altijd maar 1 ding zijn eigen morele zuiverheid
@metalfinch4929
@metalfinch4929 13 күн бұрын
Prima om verschillende geluiden te laten horen maar Jan Pronk is me echt een brug te ver. Heeft veel betekent voor NL, maar wel in negatieve zin.
@eelcosterringa1374
@eelcosterringa1374 15 күн бұрын
2 staten gaat niet. Daarvoor meerdere kansen geweest. Zelfs de plo en Hamas zijn niet op 1 lijn te krijgen. 3 staten oplossing? Gazastrook terug naar Egypte. Wesrbank terug naar Jordanië.
@HubertLR
@HubertLR 15 күн бұрын
Gaza terug naar Egypte ? Egypte houdt niet voor niets de grens met Gaza hermetisch gesloten. Die hebben ook geen zin in de terroristische Palestijnen.
@WhiteRvssian2023
@WhiteRvssian2023 14 күн бұрын
Jordanie wil die militante palestijnen ook niet.
@leleleleon
@leleleleon 14 күн бұрын
Wijze oude woorden maar relevant voor deze tijd. Het toenemende fenomeen van uitsluiting en ontmenselijking aankaarten zou voor mij op 1 moeten staan.
@MrEW1985
@MrEW1985 14 күн бұрын
Dit gesprek bevestigt maar weer waarom links in absolute aantallen kleiner is geworden. Ik proef nog de ideeënwereld van de jaren 90 in zijn woorden terwijl we in 2024 leven.
@didisi007
@didisi007 14 күн бұрын
Dank Jasper en Jan - leuk gesprek al deel ik de analyse naar de politiek maatschappelijke oplossingen niet.
@randeraad
@randeraad 10 күн бұрын
Ik had me verheugd op Pronk, maar toen hij na twee minuten al zei: De uni had al eerder in gesprek gemoeten ben ik afgehaakt.
@gff.yu.
@gff.yu. 14 күн бұрын
"Binnen paars hebben we op een fantastische manier samengewerkt met [...] " Dat zou een mooie oplossing zijn, opnieuw paars beleid, dan kunnen we eindelijk eens over dat gezeur wat we sinds Fortuyn horen, heen stappen. Ik ben eerlijk gezegd blij dat meneer Pronk niet meer actief is in de politiek want hij lijkt weinig gevoel te hebben voor wat er nu aan de hand is; read the room, zou ik zeggen. Bedankt voor het gesprek, goed om hier ook eens wat mainstreamgeluid te horen.
@NielsKuipers-pe9dz
@NielsKuipers-pe9dz 14 күн бұрын
Onwetend plus onwetend is nog steeds onwetend
@camillawilliams3954
@camillawilliams3954 13 күн бұрын
Idealisten zoals Pronk zijn als kinderboekschrijvers: hun verhalen zijn mooi, maar onrealistisch. Daarnaast dromen idealisten van een betere wereld; realisten zijn wakker.
@Remmelzwaalnu
@Remmelzwaalnu 14 күн бұрын
Ik heb mijzelf, naar aanleiding van jullie feedback op de reacties, ertoe gezet om toch dit gesprek te beluisteren. Helaas vind ik de kwaliteit van het gesprek teleurstellend. Beide heren zitten teveel op één golflengte en Jasper komt niet tot echte kritische vragen. De 'kritische' vragen die hij - voor de vorm - vraagt, zijn niet echt kritisch en dat laat hij ook duidelijk doorklinken. Hij doet het om dat het 'moet'. Het is vooral een zichzelf bevestigend gesprek. Jasper komt ook niet tot een kritische reflectie van het vorige linkse kabinet. Wat zij met corona hebben uitgespookt en nu nog steeds doen, vind ik ondemocratisch. Ik heb het geprobeerd, ben weer teleurgesteld en ik ga de volgende keer niet maar naar Jasper luisteren. Geef mij maar Ad, Jelle en Marlies!
@rubevanpoelgeest
@rubevanpoelgeest 11 күн бұрын
Blijkbaar ben ik terecht gekomen in een bubbel van negatieve meningen over met name Pronk. Ik heb wederom genoten van de wijze man Pronk. Fantastisch hoe hij naar de wereldproblemen kijkt en dat analyseert in historisch perspectief. En oplossingsrichtingen aanreikt. En Jan lokt hem goed uit zijn tent. Dank en ga zo door met uitnodigen van dit soort coryfeeen. Ik heb er van genoten en veel geleerd!!!!!
@ankewyseikenaar9056
@ankewyseikenaar9056 14 күн бұрын
Mooi gesprek, dank daarvoor. Door te kijken en te luisteren naar een ander, doe je al veel met verbinding. Ik zie jou. Ubuntu.
@michieleldering5307
@michieleldering5307 14 күн бұрын
Ik had de heer pronk vroeger best hoog zitten... Was het niet altijd of zelfs vaak niet met hem eens maar hij handelde duidelijk naar een bepaalde overtuiging. Dit interview (als je dat zo kan benoemen) maakt duidelijk dat zelfreflextie en doe zoals je preekt niet bepaald voorkomen... Vooral met hamas gaan praten en democratisch gekozen partijen op voor hand uitsluiten... Het is duidelijk dat hij niet in een bubbel zit maar een ei. Jasper is ook geen onderdeel van mijn politieke meningsvorming maar kon hem wel waarderen... In deze uitzending blijkt zelfreflextie ook niet een grote deugd van hem te zijn, jammer Schrijnend dat de heer pronk totaal niet snapt wat veel mensen er toe beweegt om op partijen als bijvoorbeeld de PVV te stemmen. Ze weg zetten als enkel rasist is niet alleen dom maar bijzonder kortzichtig en maakt meer dan duidelijk waarom 'links' totaal geen aansluiting meer heeft wat er leeft onder een groeiende groep mensen.
@AABoyer
@AABoyer 15 күн бұрын
Jullie spreken als wensdenkende zachte heelmeesters. Dit is niet op te lossen anders dan Palestijnse gebieden opheffen en onderverdelen bij Egypte en Jordanië en daarmee ook de Palestijnse vluchtelingen status opheffen graag.
@yourchoice9361
@yourchoice9361 14 күн бұрын
Zowel Israël en de Palestijnen wensen geen vrede of wapenstilstand. Hebben ze nog nooit gewild.
@--jan--
@--jan-- 12 күн бұрын
Waarom stelt hij zich niet de vraag WAAROM zoveel Nederlanders op protest partijen hebben gestemd? Of dat nu PVV. BBB of NSC is.
@baskleinendorst
@baskleinendorst 13 күн бұрын
Goed gesprek. Bedankt. Pronk een baken van sociale strijd en helderheid! De reaguurders van dit kanaal worden wild van zoveel nuance….
@petermanschot8948
@petermanschot8948 14 күн бұрын
Deze man mist zoals heel links de clou. Links lost geen problemen op maar dekt die toe.
@wimvanbeek6413
@wimvanbeek6413 15 күн бұрын
Joop den Uyl zou rechts zijn (voor de arbeider)
@mdmmalou
@mdmmalou 14 күн бұрын
Toen er nog geen internet was en de PvdA nog bestond (haha) had ik een zwak voor Jan Pronk. En dat is dan mijn mening, mocht dit jullie een bal interesseren. 😄
@zonnekoning100
@zonnekoning100 14 күн бұрын
Jan Pronk is de tijdgeest kwijt,heeft het maar over Joop ,de man is echt de weg kwijt.
@aquarius42
@aquarius42 15 күн бұрын
Het interview van Jan Pronk in de Andere krant was wel redelijk.
@theflint7405
@theflint7405 15 күн бұрын
Dit is alles behalve redelijk. Hij maakt miljoenen mensen uit voor rechtsextrsmisten en zegt dat zij de democratie niet wensen te accepteren, waarna hij zelf de verkiezingsuitslag aan de kant wilt schuiven en over links zou reageren, dus partijen die dik hebben verloren.
@blender1188
@blender1188 15 күн бұрын
Jan Pronk 🤣
@obrys5494
@obrys5494 13 күн бұрын
21:37 de enige partij de escaleert is Rusland zelf, je kan geen oorlog winnen door alleen defensieve acties
@worldcitizen5175
@worldcitizen5175 2 күн бұрын
Ach het zou een aardige en zeker een behulpzame buurman kunnen zijn, die Pronk, laten we dat voorop stellen. We hoeven het zeker niet met alles eens te zijn en al helemaal niet met de PvdA. Maar een goede buur is altijd beter dan een verre vriend. Dus laten we eerlijk zijn, deze man heeft wel zijn hart op de juiste plek. Dat kan je helaas moeilijk zeggen van een pvv'er.
@makerseindhoven5237
@makerseindhoven5237 13 күн бұрын
Van Dijk gaat stelselmatig voorbij aan veel teveel prangende zaken. Interviews met Van Dijk zappen we steeds vaker naar weg. Van Baardewijk is zeer vooruitgegaan en Ad begrijpt het wel gelukkig bijna helemaal.
@RopethemalIVRopemaxing
@RopethemalIVRopemaxing 10 күн бұрын
6 juni Europese Unie verkiezingen stem PVV
@gertjanvanrooij7017
@gertjanvanrooij7017 13 күн бұрын
er zijn al twee staten....Israel en Jordanië. Een specifieke Palestijnse staat heeft nooit bestaan maar is bedacht en eindeloos gepromoot door Arafat.
@eddiesimone3568
@eddiesimone3568 14 күн бұрын
Op zichzelf heb ik totaal geen probleem met "linkse" mensen, dan wel politici. Maar hoewel ik Jasper van Dijk een vlot formulerende, sympathiek overkomende kerel vind, is de kritische noot in dit gesprek vér te zoeken. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat de heren het elkaar niet al te moeilijk willen maken. En Jasper, nog ff over de VN: misschien staat er in de statuten wel dat men voor ontwapening is, maar de grote baas van de VN, het valt niet te ontkennen dat we het dan over de USA hebben, overigens ook de initiatiefnemer van de VN, heeft heel andere belangen, namelijk wapens verkopen. En als er geen oorlogen zijn, ligt het Amerikaanse militair-industriële complex compleet op zijn gat. Maar goed, dit is niks nieuws en van Jan Pronk verwachtte ik sowieso niet veel beter.
@W.REnkelaar
@W.REnkelaar 12 күн бұрын
Iemand die honger heeft moet je niet steeds voeden, maar leren vissen.......
@AddieClemens-hz5xj
@AddieClemens-hz5xj 13 күн бұрын
Men kan de reactie van Israël op de slachtpartij can Hamas op 7 oktober toch niet 1 op 1 vergelijken met de inval van Rusland in oekraine hoezeer ik ook hoop op een snel staakt het vuren.
@pagmw
@pagmw 14 күн бұрын
Zo'n beetje tot aan de 2 minutengrens kon ik het volhouden en toen merkte ik het al weer, hij deugt niet ook al vindt hij zichzelf een deuger. Ik kon het interview niet verder uitkijken, een schlemiel is het.....ik heb me er toe moeten zetten en ik heb het geprobeerd, ik heb de man een eerlijke kans gegeven terug te mogen treden in mijn gedachtegoed, maar nee hij maakt er geen deel van uit, een grotere tegenstelling kan haast niet. Ik snap ook niet wat hij in de Nieuwe Wereld doet, hij heeft zijn hele leven al alles door de verkeerde bril bekeken en heeft ook nooit opengestaan voor andere meningen, altijd alleen maar overtuigd van zijn eigen gelijk. Een foute man.
@devos3354
@devos3354 14 күн бұрын
Hoe kun je het (Pronk) over z.g. "niet democratische partijen" hebben in een democratisch land. Dan is of het land geen democratie of de partijen zijn democratisch.
@projectb3117
@projectb3117 12 күн бұрын
Achterhaalde theorie wat die man vertelt. Klinkt mooi en deugdzaam…in theorie.
@petervandenengel1208
@petervandenengel1208 14 күн бұрын
32:25 Het is er per definitie de hoofd oorzaak van dat Europa, of zoals Duitsland bijv. geen eigen beslissing durft te nemen. Omdat men geen eigen leger heeft om dit te bekrachtigen. Rechtsstaten (natiestaten) denken blijkbaar altijd in de eerste plaats aan hoe ze wat ze vastgesteld hebben kunnen bekrachtigen. Dat moet in laatste instantie altijd met geweld gedaan kunnen worden. Oftewel, het gaat niet om het gelijk/ maar om de procedure. Dit legt de zwakte bloot in het denken van politici. Omdat die ALLEMAAL in procedures denken. "Zo en zo gaan we dit uitvoeren." Nooit WAAROM het uitgevoerd wordt en of het uberhaupt wel zo uitgevoerd zou moeten worden. Men denkt rechtlijnig door in wat uitgevoerd kan worden. Niet Waarom. Omdat waarom op nietsdoen of op zwakte lijkt? Iedere politicus heeft de schurft aan machteloos zijn. Omdat dit hem in de ogen van het publiek doet falen. Terwijl hij nooit vanuit de ogen van het publiek waarneemt. Wat nooit zo denkt als hij wil geloven dat ze denkt. * De paradox is dat een politicus zelfs bij een proteststem al denkt dat zijn hele positie verloren is. Waardoor de eerste klager als minderheid de sterkste in het hele land wordt... Oftewel, ook de NGO. Wat daar een samenvatting van is.
@marinoni8864
@marinoni8864 14 күн бұрын
55:40 - citaat Pronk: “…zo vorm je massa, zodat men niet meer om je heen kan”. Huh? 😳🤔 Dat is toch juist wat Wílders gedaan heeft? Inmiddels bijna 1/3 van de zetels. Wát gebeurt er als NL zo’n grote groep stelselmatig negeert. Apart zet? Is dát wat Pronk wil?
@bramvanhirtum
@bramvanhirtum 13 күн бұрын
Overigens vind ik de stijl van Jasper erg goed en ‘open’ De antwoorden én stellingen van dhr. Pronk in het geheel niet.
@Richard2XL
@Richard2XL 14 күн бұрын
Jan Pronk, oude wijn in nieuwe zakken!
@rwinnubst2811
@rwinnubst2811 14 күн бұрын
Back2the70s
@petervandenengel1208
@petervandenengel1208 14 күн бұрын
45:49 Wallonie is het enige land wat steun trekt van Vlaanderen. Dus daar zullen ze niet tegen zichzelf stemmen 😮😮😮😮
@joanneswyckmans5921
@joanneswyckmans5921 14 күн бұрын
Ik zie, mensen denk alleen aan zichzelf. Wie is anders die democratie?
@hjakroon123
@hjakroon123 12 күн бұрын
Sinterklaas Pronk leeft in Zwitserland. Niet in de Kinkerstraat.
Super sport🤯
00:15
Lexa_Merin
Рет қаралды 19 МЛН
Did you find it?! 🤔✨✍️ #funnyart
00:11
Artistomg
Рет қаралды 119 МЛН
顔面水槽がブサイク過ぎるwwwww
00:58
はじめしゃちょー(hajime)
Рет қаралды 123 МЛН
Super sport🤯
00:15
Lexa_Merin
Рет қаралды 19 МЛН