#1583

  Рет қаралды 5,750

De Nieuwe Wereld TV

De Nieuwe Wereld TV

17 күн бұрын

Jurgen Tiekstra in gesprek met milieu-advocaat Valentijn Wösten over het stikstofprobleem, de beperkingen van de techniek en respect voor plant en dier. "We hebben de morele plicht Nederland niet als berg staal en beton over te dragen aan de volgende generatie."
Kom op 28 juni naar De Nacht van De Nieuwe Wereld. Bestel je kaarten hier: dnw.eventgoose.com/
Bronnen en links bij deze uitzending:
Wösten juridisch advies: w-ja.nl/
--
Steun De Nieuwe Wereld. Word patroon op petjeaf.com/denieuwewereld of doneer op NL61 RABO 0357 5828 61 t.n.v. Stichting De Nieuwe Wereld.
Alvast bedankt.
--
De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van filosoof Ad Verbrugge in samenwerking met anchors Jelle van Baardewijk en Marlies Dekkers.
De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met de Filosofische School Nederland.
Onze website: denieuwewereld.tv/
DNW heeft ook een Substack. Meld je hier aan: denieuwewereld.substack.com/

Пікірлер: 134
@DeNieuweWereldTV
@DeNieuweWereldTV 16 күн бұрын
Welkom in de commentaarsectie. Voor bronnen en links, zie de beschrijving onder de video. ⚠OPGELET: Het is weer zover! Aanstaande vrijdag 28 juni, de Vierde Nacht van De Nieuwe Wereld. Koop uw kaarten op dnw.eventgoose.com. 🧢Word patroon op petjeaf.com/denieuwewereld
@yourchoice9361
@yourchoice9361 15 күн бұрын
Ik kijk uit naar uitzendingen met de frontman (of vrouw uiteraard) van Kick out Zwarte Piet, Antifa, Hamas, BLM, Regenboogclub, Bill Gates, Harari, etc. Uiteraard ook iemand, Borrel of zo, die de hoge democratische waarden van de EU uiteen zet. U begrijpt me: de ultra extremistische linkse apocalyptische front gutmensen. Heel goed voor de meningsvorming en het debat om dit niet in msm gehoorde geluid eens te horen.
@judithvanbokhoven2695
@judithvanbokhoven2695 15 күн бұрын
In evenwicht? Ik geloof niet dat milieubewegingen zich houden aan evenwicht. Ze slaan wat mij betreft iets te vaak door naar het extreme.
@jedadruled984
@jedadruled984 15 күн бұрын
Ik noem dit de econazis De terrreur van de bureaucratie .
@hirdooooo
@hirdooooo 15 күн бұрын
Ironisch. Het Nederlandse landbouwbeleid is namelijk sterk beïnvloed door de nazistische mythologie rondom "boerendom als levensbron". De Nederlandse Staat heeft notabene na de oorlog nog een eugenetisch project opgetuigd voor Flevoland: lees "om de kwaliteit van het nageslacht". Overigens werd de vorming van deze polder in de decennia daarvoor bejubeld in de Germanische Leithefte, de periodiek voor SS officieren.
@jedadruled984
@jedadruled984 15 күн бұрын
@@hirdooooo Flevoland eugenetisch project ? Ik ben boer geweest in O Flevo, bioboer, maar wist niet van dat eugenetische project. Ik dacht dat men nooit weer honger wilde na de hongerwinter in de oorlog. Kun je wat meer over dat eugenetische project vertellen ?
@hirdooooo
@hirdooooo 15 күн бұрын
​​@@jedadruled984 Zoals gezegd, er is een boek over. Jan Noordman - Om de kwaliteit van het nageslacht: eugenetica in Nederland, 1900-1950. Het hele concept van Flevo, als een soort nieuw thuis voor "elite boeren", was doorspekt van rudimentaire nazi-ideologie. Voel je gevleid. P.S. Er was alleen honger in West-Nederland. De hele propaganda van Mansholt sloeg nergens op. Overigens zou Nederland anno 2024 nog steeds voedseltekorten kennen in grote crisis: we overproduceren vlees en zuivel, maar zijn verre van zelfvoorzienend.
@jancrul6115
@jancrul6115 15 күн бұрын
Ophouden met subsidie aan al die groepjes
@RonVanHeeswijk
@RonVanHeeswijk 15 күн бұрын
Afgehaakt! Wat een kwatsverhaal!
@ThijsB-se5ir
@ThijsB-se5ir 15 күн бұрын
Als deze man nou gepassioneerd was over migratie (terugdringen) dan hadden we er tenminste wat aan.
@jellesnietes2887
@jellesnietes2887 15 күн бұрын
Mooi dat je dit punt maakt. De prognoses zijn dat er door klimaatverandering nog veel meer vluchtelingenstromen zullen ontstaan wanneer de plek waar men oorspronkelijk woonde niet meer in te leven valt. Wat dat betreft kunnen klimaatmaatregelen en de wens tot minder migratie geen grotere vrienden zijn.
@HubertLR
@HubertLR 14 күн бұрын
​​@@jellesnietes2887De huidige immigratie heeft helemaal niets met klimaatverandering te maken en iedereen weet ondertussen dat die "prognoses" op totaal discutabele modellen berusten. Weet u wel, die modellen die door "98% van de wetenschappers" onderschreven worden.
@beakuijs7280
@beakuijs7280 15 күн бұрын
Eenzijdig verhaal. Bij dit soort onderwerpen ook een tegen geluid aan tafel uitnodigen. Dit voegt zo niets toe in mijn optiek.
@sdfghjkertyuiofghjk
@sdfghjkertyuiofghjk 15 күн бұрын
dat tegengeluid hoort eigenlijk al de gesprekspartner te zijn, die de gast van repliek voorziet. De host vandaag is journalist, dat verklaart misschien waarom hij alleen maar eenzijdig het verhaal aanhoort van deze man..
@your9nemesis
@your9nemesis 15 күн бұрын
Ik snap je punt, maar behalve beide kanten van een discussie, of experts en onderzoekers met kennis van zaken of relevante onderzoek resultaten zijn ook betrokkenen het ondervragen waard. Maar zelfs al zijn het mensen met rond uit en linkse ideologie (voor de gemak zou ik ze snel woke nomen), mogen best een plek krijgen hun visie uit te leggen waar er ook een paar kritische vragen terug worden gesteld. Ideaal gezien komen wij net als zei beter achter elkaars visie, in het slechte geval herken je hun niet onderbouwde retoriek.
@noliverslol387
@noliverslol387 15 күн бұрын
Ik ben het ten zeerste eens met Valentijn dat boeren niet de natuur ‘de schuld’ moeten geven. Aan de andere kant, een boer die ik ken zegt komt met de volgende redenen om zich te keren tegen de overheidsregels: Een boer kreeg voorheen toestemming (van de overheid) en leningen (soms zelfs als voorwaarde voor bijvoorbeeld dierenwelzijn te waarborgen ) om behoorlijk uit te breiden. Of denk aan gegeven PAS vergunningen die niet meer gelden Schiphol en industrie hoeven daarnaast niet aan drastische stikstofverlagingen te doen. Deze boer wil blijven boeren en heeft veel gedoe en slecht beleid van de overheid moeten verduren. die overheid is ook degene die de natuurrichtlijnen en wetten handhaaft, dus daar keren de boeren zich dan ook ‘automatisch’ tegen, en zo helaas ook tegen de natuur.. want de boer blijven boeren, jammere is dat het een enorme natuurverontreiniger is, en daar moet je inderdaad je verantwoordelijkheid voor kunnen nemen. Natuurpoblemen ontkennen valt daar niet onder.
@noliverslol387
@noliverslol387 15 күн бұрын
Valt me helaas op dat de interviewer niet doorvraagt op HOE VAlentijn het stikstifprobleem ziet worden opgelost, WAAROM het probleem bij de supermarkten ligt en HOE juridisch en realistisch de boeren (deels) kunnen blijven boeren. Wellicht voor een nieuwe aflevering ?
@blender1188
@blender1188 15 күн бұрын
Welk stikstofprobleem?
@your9nemesis
@your9nemesis 15 күн бұрын
@@blender1188 Klopt welk stikstofprobleem, stikstof is enkel voedsel welke omgezet moet worden na een variant waar een plant wat mee kan... Misschien kunnen we wat met die CO2 veroorzakende bacteriën in de maag van een koe? Maar niet te hard zeggen dat er geen probleem is, het microbiome in BV de bodem is er erg slecht aan toe. Hierdoor worden grondstoffen slechter omgezet in de voeding voor een plant. Doordat deze ook niet diep de bodem intrekt houd het land ook minder water vast. Men gebruikt liever glyfosaat wat enkel door GMO's wordt verdragen dan dat men om de natuur geeft.
@j.w.tiekstra8463
@j.w.tiekstra8463 15 күн бұрын
@@blender1188 Flauw. Kom eens wat inhoudelijker voor de dag.
@perrysatnarain8055
@perrysatnarain8055 14 күн бұрын
Dan wordt het duidelijk dat er een bureaucratisch systeem is dat gaat over de kwaliteit en kwantiteit van het voedsel dat gedicteerd wordt door daar waar het echte geld zit.
@MartinMourik-rc2zr
@MartinMourik-rc2zr 14 күн бұрын
Ik zie de waarde van het uitnodigen van deze urenschrijver. Wel een beetje jammer dat de intervieuwer geen enkele kritische vraag stelt over de validiteit van dat zogenaamde 'probleem' waarmee Valentijn Wösten zijn salaris verdient.
@RossoV2
@RossoV2 15 күн бұрын
29:18 Boeren eten droog brood van een gouden bord. De boeren zijn op papier 'zo rijk geworden', omdat de grond steeds schaarser wordt. Dit is het perspectief. Deze gast draait het precies om.
@hirdooooo
@hirdooooo 15 күн бұрын
56% van de Nederlandse aerealen zijn bestemd voor landbouw, nitwit. Over gronddruk gesproken. En wat staat er? Engels gras en monoculturen maïs. Groene woestijnen.
@Willems378
@Willems378 14 күн бұрын
Ik was ook verbaast door die commentaar. Je mag echt niet onderschatten wat ze allemaal moeten doen en hoe ze rondkomen. En als ze echt het probleem zijn dan was dit probleem tijdens de corona periode ook heel fel aanwezig en toen was de luchtkwaliteit op dat vlak nog nooit zo laag. De boeren zijn gewoon blijven doorwerken. Dus denk eens na.
@AndreVanHal
@AndreVanHal 14 күн бұрын
Valentijn geeft aan waar de schoen wringt. Openbaar bestuur faalt. De rechter moet het bestuur op hun verantwoordelijkheid duiden.
@dvanleuverden
@dvanleuverden 15 күн бұрын
Het is mij iets teveel uitstorten van zijn visie op het geheel, in plaats van een nuttige dialoog over oorsprong en oplossing. Prima dat hij deze kijk heeft, maar de onderbouwing is slecht. Zo onderbouwt hij niet waarom volgens hem de meeste veehouders miljonair zijn en waar dat dan in zit. Zit dat in bedrijfsmatige assets? Want ik geloof er niets van dat deze mensen een beetje op hun gat zitten de miljonair uit te hangen terwijl de dieren slecht behandeld worden. Dat is wel de karikatuur die Valentijn er van maakt (zonder dat hardop te zeggen).
@MrNomyar
@MrNomyar 15 күн бұрын
"Gelijk speelveld" voor bedrijven. Kan MOB dan niet beter op Europees niveau procedures aanspannen, zodat ik alle Europese landen het niveau stijgt. In de tussentijd kan de Nederlandse boerenstand zich aanpassen in aan gepaste maatregelen. De huidige stikstof en co2 regels zijn niet consistent. Goed met jevomgeving omgaan is een prima uitgangspunt. Regeltjes toepassen omdat de regeltjes er zijn is iets heel anders. Zorg eerst dat de regels hout snijden en niet compleet anders zijn zodra je de grens passeert. Voorbeelden te over
@yourchoice9361
@yourchoice9361 15 күн бұрын
Ik heb m’n gal gespuwd in andere posts, maar: randstad is randstad. Hoe kan in een stad natuur bestaan? Hoe ga je om met emissies en luchtkwaliteit in een stad als ware het natuurgebied? Etc. Hoe scoort Singapore op deze facetten? Het probleem van NL is dat NL geen fundamentele keuzes durft te maken. Dit is het enige dat ik met de gast deel.
@your9nemesis
@your9nemesis 15 күн бұрын
Ja ik dacht ook a, in den haag? daar weet men niet eens wat natuur is! Maar het werkt gewoon veel te goed wanneer je iets aanpakt wat een beetje op het probleem lijkt. De eisen zijn ook gebaseerd op het eindresultaat. (een X% wat overblijft.)
@perrysatnarain8055
@perrysatnarain8055 14 күн бұрын
Natuur is overal. Het mooiste aan natuur is dat natuur adaptief is en altijd zoekt naar balans. Dus zelfs in de stad bestaat een ecologisch evenwicht.
@yourchoice9361
@yourchoice9361 14 күн бұрын
@@perrysatnarain8055 Dus je bent t niet eens met de berichtgeving bij o.m. de nos dat in tijden van droogte de natuur bewatert moet worden? Of dat reeën etc situationeel afgeschoten moeten worden. Ik meen dat men de natuur de natuur moet laten. Natuurbescherming op enge schalies prima, maar op bredere schaal anti natuur.
@jordyvervloed7744
@jordyvervloed7744 15 күн бұрын
Dit klinkt wel een beetje als een jurist die graag meer uurtjes zou willen schrijven. Probeer kalm te blijven tijdens een gesprek; hoog, hoger, hoogste toon voegt weinig tot niets toe aan de discussie. Het aanhalen van dhr. de Groot vertelt mij overigens veel over de spreker's positie. Alhoewel dit ook erg voelbaar was aan zijn argumenten; een erg emotioneel geladen verhaal, verheven stemmen en foutieve referenties. Sinds wanneer zijn de meeste boeren milionairs? Ga je nou hun leningen / waarde van grond verrekenen als inzetbaar vermogen? Naar mijn weet mag je die vergelijking niet doortrekken. Dit snijdt financieel geen hout. Je probeert boeren op deze manier wel in een heel kwaad daglicht te stellen.
@jellesnietes2887
@jellesnietes2887 15 күн бұрын
Dit zijn gewoon cijfers van het CBS. Om van een argument te stellen dat deze op emotie gestoeld is door te verwijzen naar het 'hogere stemgeluid' van de spreker vind ik bijzonder ironisch. In principe heb je in al je zinnen hier zelf geen enkel inhoudelijk argument gevoerd.
@alexdenhartog3741
@alexdenhartog3741 15 күн бұрын
Wösten zegt dat rechtszaken de publieke discussie op gang moeten brengen. Rechtszaken zetten de boel op slot ! Er ligt dan een uitspraak waar iedereen zich aan moet houden en dan is er geen plaats meer voor discussie.
@MartinMourik-rc2zr
@MartinMourik-rc2zr 14 күн бұрын
De gehoorzamers zijn zo omdat ze gefaciliteerd worden door ambtenaren.
@HansFrancken1961
@HansFrancken1961 15 күн бұрын
Sorry (not sorry) , ik haak af . Geen enkele kritische vraag . Geen weerwoord, niets.
@AABoyer
@AABoyer 15 күн бұрын
Een meneer met oogkleppen interviewen. Briljante zet. Geeft de regelzucht onzin goed weer. Zulke meneren kunnen we missen als kiespijn.
@perrysatnarain8055
@perrysatnarain8055 14 күн бұрын
Hij zegt; Minder staarten, minder regels. 😂 Het wordt nooooit minder. Het worden enkel andere repressieve regels.
@KleermakerBespokeTailor
@KleermakerBespokeTailor 15 күн бұрын
Meneer Wösten, wat een leuke verrassing u hier tegen te komen!👍 Mvg Aravinda Rodenburg
@WekkelEkkel
@WekkelEkkel 13 күн бұрын
Leuk om het verhaal van de kant van MOB te horen. Ik zou graag nog eens horen hoe MOB denkt over de tot nu toe gebruikte methoden om stikstof te meten. Voldoen deze en zo nee, hoe moet/kan het anders? Naast de rol van de boeren, hoe moet het met de industrie? En zijn we politiek bereid om geen huizen meer te bouwen als een zelf opgelegde stikstof norm daartoe noopt? De Habitat richtlijn noemt stikstof niet. Dat schept ruimte om zelf in Nederland invulling te geven aan het stikstof debat. En welke lessen kunnen wij trekken uit de omgang met stikstof in buurlanden? Misschien ook aardig om het gesprek met een tweede, goed ingevoerde persoon erbij te voeren om die onderwerpen van beide kanten te belichten. Laatste punt: er is de afgelopen 40 jaar enorm veel bereikt in NL op het gebied van milieu. Waarom niet op die lijn doorgaan - verbeteren waar het realistisch kan - en niet in een onuitvoerbare ideologie belanden met bijbehorende tweespalt?
@esterspitz
@esterspitz 15 күн бұрын
Dank!
@theflint7405
@theflint7405 15 күн бұрын
Afgemeld
@ThijsB-se5ir
@ThijsB-se5ir 15 күн бұрын
De eerste 8 minuten; overal mee oneens. Dames en heren; dit is nou een wappie ;)
@willemdejong2235
@willemdejong2235 14 күн бұрын
Wat grappig! Ik kom net terug van een poosje verblijf Zweden. Opvallend dat ze daar helemaal geen Stikstof probleem hebben. Veel Nederlanders ontmoet daar en vooral enkele tevreden boeren met hele grote hopen mest klaar liggend op het land om verspreid te worden. Niet Stikstof is al 60 jaar een probleem, maar mensen als deze man. Bezeten van een waanidee.
@janvanveen7331
@janvanveen7331 13 күн бұрын
Ik woon al jaren in Zweden hier hebben we idd geen stilstofprobleem, omdat hier slechts 10 milj.mensen wonen op een oppervlakte van12xNederland,appels met peren vergelijken dus…
@willemdejong2235
@willemdejong2235 13 күн бұрын
@@janvanveen7331 stikstof kent geen landsgrenzen. Het zijn de mensen die verschillen.
@willemdejong2235
@willemdejong2235 14 күн бұрын
Valentijn, je voelt aan als mijn gevangenbewaarder. Dat heb ik in mijn zeer werkzame leven niet verdiend. Zelfs nu als 85 jarige niet. Blijft vreemd dat er in de EU zoveel verschillen zijn.
@willemdejong2235
@willemdejong2235 14 күн бұрын
Vooral de vele Nederlanders daar doen flink hun best met houtstook. Ook ons familiehuis daar ja!
@moniqueharinck436
@moniqueharinck436 14 күн бұрын
Niet slecht eens de andere kant te horen, maar nodig Sieta van Keimpema uit als tegen geluid. Dan was het een super interessant gesprek geworden.
@Willems378
@Willems378 14 күн бұрын
Zelf kan ik een heel groot deel snappen dat men die manier van denken wenst te gebruiken... Er is een overschot aan vlees maar er is al jaren een economie die daarop loopt. Dit zorgt er ook voor dat de regering belastingen kan innen en geld verdienen aan die hele export economie. Zelf ben ik van mening dat als men op deze manier wenst te werken men ook moet rekening houden dat andere landen deze manier van denken kunnen opnemen... Als China beslist we hebben te veel uitstoot dus we halveren de export wat gebeurd er dan met de producten die allemaal daar vandaan komen. Of als men dan beslist we gaan dit maar verschuiven naar een ander land in Europa geef je deze de kans om dit ook terug uit te voeren.. Zouden we dan niet beter ook teruggaan naar meer lokaal alles te houden?
@perrysatnarain8055
@perrysatnarain8055 14 күн бұрын
Eigenlijk zeg je dat we weer souverein en zelfvoorzienend moeten zijn. Weet wat je gaat stemmen op 6 juni.
@johanspek120
@johanspek120 15 күн бұрын
Agrarisch Industrieel Complex
@blender1188
@blender1188 15 күн бұрын
Niks mis mee. Heerlijk.
@VincentHondius
@VincentHondius 15 күн бұрын
Deze man leeft niet in de realiteit. Nederland produceert het meest efficiënt van alle landen ter wereld. Als we hier ophouden te boeren dan zal dat voor voedseltekorten zorgen, en als die worden opgevangen, voor grotere hoeveelheden uitstoot dan voorheen
@hirdooooo
@hirdooooo 15 күн бұрын
Mythologie. Veel plezier met het eten van insecten die gevoerd zijn met zwaar vervuilde reststromen (o.a. slachtafval en mest, met antibiotica-, pesticide-, vaccin-, en andere schadelijke restanten, zoals cadmium). Dat is namelijk de volgende logische stap in "de meeste efficiënte" landbouw.
@VincentHondius
@VincentHondius 15 күн бұрын
@@hirdooooo Dat komt door de constante druk vanuit de overheid. Door regulering en geldcreatie wordt normale productie te duur of zelfs verboden. Je snapt zelf ook dat mensen geen insecten kopen tenzij ze niet anders kunnen. In een vrije markt zouden die producten falen
@hirdooooo
@hirdooooo 14 күн бұрын
@@VincentHondius Geen enkele markt is "vrij". Alles is zwaar gereguleerd. Punt is: efficiënt geproduceerd zegt niets over kwaliteit. Feitelijk zijn insecten, in verschillende opzichten, heel efficiënt. Who cares? Nederland produceert een excess aan vlees en zuivel, efficiënt of niet. Het is excessief en bovendien op zwaar industriële wijze geproduceerd: dat is efficiënt maar niet gezond (en ook niet goed voor milieu, natuur, dier én mens).
@VincentHondius
@VincentHondius 14 күн бұрын
@@hirdooooo nee inderdaad we leven in een overgereguleerd land dat niet vrij is. Nederland produceert geen excessen. Alles wordt verkocht en geconsumeerd. Is er meer vraag, meer productie. Minder vraag? Minder productie. Bovendien zijn boeren niet gebaat bij het verwaarlozen van de grond die vaak al eeuwen in de familie zit. Het is de overheid die door onder andere monetair beleid ervoor zorgt dat er steeds meer centralisatie komt binnen de sector, ten koste van de kleinere traditionele boeren
@jan-de-buurman
@jan-de-buurman 15 күн бұрын
Leuk hesprek met deze gast die klinkt als een lid van de commissie Muntendam, die 7 feb 1977 werd opgeheven.
@willemdejong2235
@willemdejong2235 14 күн бұрын
Valentijn je mag een weekje wonen in mijn Zweden. Dan genees je van je Stikstifitis.
@janwie3467
@janwie3467 14 күн бұрын
Helemaal eens met deze man. Dit kanaal gaat over bewustwording dus ook over hoe we met de natuur en de aarde in zijn geheel omgaan. We moeten naar biologische landbouw dan worden de problemen waar we nu mee zitten opgelost.
@edwinschaap5532
@edwinschaap5532 15 күн бұрын
Valentijn zal wel blij zijn met de PVV want het essentiële probleem wat zijdelings even op tafel kwam is natuurlijk dat het land overvol is (net als de hele wereld). Daardoor moeten we veel voedsel produceren, meer huizen bouwen, meer wegen aanleggen, wind windmolens bouwen, enz. Klimaat en milieu problemen zijn veel beter te beheersen als de bevolking weer zou krimpen. Ik neem aan dat Valentijn zelf zo verstanding is geweest om geen kinderen te nemen en dus geen onderdeel van het probleem is.
@sdfghjkertyuiofghjk
@sdfghjkertyuiofghjk 15 күн бұрын
we produceren helemaal niet voor het binnenland maar grotendeels voor de export. Het is echt onzin te zeggen dat de migratie de bio-industrie veroorzaakt.
@sdfghjkertyuiofghjk
@sdfghjkertyuiofghjk 15 күн бұрын
Je pleit voor bevolkingskrimp maar dat zou alleen maar problemen opleveren omdat we meer ouderen dan jongeren hebben in Nederland en de geboortes minder en minder worden. We krijgen dan een gigantisch deflationair probleem als je op krimp in gaat zetten, dat verwoest de hele economie.
@edwinschaap5532
@edwinschaap5532 15 күн бұрын
@@sdfghjkertyuiofghjk De export is voor het grootste deel naar onze directe buurlanden. En er wordt altijd vergeten om te vermelden dat we nog meer importeren dan exporteren. Verschillende landen zijn nu eenmaal gespecialiseerd in bepaalde producten. En dat komt natuurlijk door o.a. klimaat en grondsoorten in een land.
@GeenCent
@GeenCent 15 күн бұрын
Grappig, altijd loopt men te klagen dat we exporteren, maar nooit dat we kiwi's, mandarijnen, sinasappels, citroenen, avacado's, soja, etc importeren. En die milieufanaten eten maat wat graag tropisch fruit als veganisten. Als wij geen vlees produeren, dan halen we het uit Noord- en Zuid-Amerika of Oekraïne. Dan kunnen ze wel zeggen dat ze een probleem opgelost hebben hoewel dat natuurlijk een probleem verergeren is door naar zulke landen te verplaatsen. Mawr dat is niet erg bij links. Dat zag je met de biomassa.
@caskraker
@caskraker 15 күн бұрын
@@edwinschaap5532Tja, je begrijpt dus niet dat jouw stelling “daarom moeten we veel voedsel produceren” dus niet juist is, zoals de tegenreactie aantoont. Het is overigens onzin dat wij meer importeren dan exporteren, maar dat doet er dus niet eens toe. Je kletst uit je nek. Zeker boer?
@rijntje73
@rijntje73 15 күн бұрын
Deze man spreekt en klinkt precies als Rob Jansen, de voetbal zaakwaarnemer.
@esterspitz
@esterspitz 15 күн бұрын
Waren er maar meer van dit soort mensen op de wereld
@blender1188
@blender1188 14 күн бұрын
Minder. Wat mij betreft.
@esterspitz
@esterspitz 13 күн бұрын
@@blender1188 gezellig
@Oopkaponk
@Oopkaponk 15 күн бұрын
Deze stikstofwaanzinnige heeft voor elke oplossing een probleem .
@evelineypma-luttik1516
@evelineypma-luttik1516 15 күн бұрын
Het is een verschrikking om aan te horen... Ipv zich druk te maken over serieuze vernietiging die wordt veroorzaakt door de klimaattransitie en digitalisering maakt deze man zich druk om meststoffen ten behoeve van de natuur dat is wat hij wil verminderen. Hij gaat de natuur redden door te zorgen dat zij eerst wordt vernietigd 🤦🏻‍♀️ Het is de wereld op zn kop.
@theflint7405
@theflint7405 15 күн бұрын
Flauw weer een reactie verwijderd, kennelijk mogen de gasten ons wel uitmaken voor alles wat slecht is, maar mag je niet teveel commemtaar op hen leveren.
@esterspitz
@esterspitz 15 күн бұрын
Ik lees dat vaak. Weet je het zeker? Ik denk dat ook wel eens maar dan moet ik de comments opnieuw laden en staat m'n reactie er toch
@GeenCent
@GeenCent 15 күн бұрын
Ik zie ook maar een reactie van u, dus blijkbaar verwijderd.
@your9nemesis
@your9nemesis 15 күн бұрын
Klopt ik heb er ook 1 waar ik mijn twijfels uitspreek. Tevens een stuk of 8 onderbouwingen gegeven en niets op de man gespeeld. Ik heb het idee dat ze liever hebben dat je iemand uitscheld maar een onderbouwing dat kan toch echt niet.
@your9nemesis
@your9nemesis 15 күн бұрын
@@GeenCentIdd je moet echt op een ander niet ingelogd apparaat gaan kijken.
@GeenCent
@GeenCent 15 күн бұрын
@@your9nemesis Maakt niets uit, ik zie maar 1 reactie van theflint. Dus DNW heeft de rest verwijderd. Ben benieuwd wat hij te zeggen had voor hen om het te verwijderen
@marjanpostma1970
@marjanpostma1970 15 күн бұрын
Dit lijkt mij een goede minister van landbouw. Goed gesprek met goede vragen wat mij betreft.
@nhts90
@nhts90 15 күн бұрын
Wösten bekijkt alles vanuit een juridisch kader en heeft daarin ook een verdienmodel gevonden. De natuur valt niet om, de natuur evolueert. Jurgen heeft helaas te weinig bagage om meneer Wösten weerwoord te kunnen geven. Nodig Jan Cees Vogelaar eens uit. Die zit in dit land als 1 van de beste in de materie.
@blender1188
@blender1188 15 күн бұрын
Nee.
@GeenCent
@GeenCent 15 күн бұрын
Absoluut niet die man is nog erger dan Tjeerd Grootje van D66. Dan zijn alle boeren echt weg uit Nederland.
@your9nemesis
@your9nemesis 15 күн бұрын
Idd, elders krijgt zo'n persoon enkel lof... Helaas is die ideologische stroming nog wel een stukje weg van serieuze kritiek.
@MartinMourik-rc2zr
@MartinMourik-rc2zr 14 күн бұрын
Behalve dan dat er geen stikstofprobleem is.
Cat story: from hate to love! 😻 #cat #cute #kitten
00:40
Stocat
Рет қаралды 12 МЛН
"Jullie lijden aan een GEESTESZIEKTE!" Baudet (FVD) in debat over de EU
5:48
Forum voor Democratie
Рет қаралды 49 М.