No video

2016 MODEL RENAULT TALİSMAN'A (KONSOLU SÖKMEDEN) CARPLAY UYUMLU R-LİNK 2 CİHAZI MONTE ETMEK

  Рет қаралды 3,902

Hakan Heh

Hakan Heh

Күн бұрын

Değerli kardeşim Bora'nın 2016 model Renault Talisman aracının carplay uyumlu olmayan R-LİNK 2 Ana Cihazını, araçta Carplay kullanabilmesi maksadıyla fabrikasyon olarak 9.0.33.436 yazılım versiyonu yüklü olan yani ve orijinal R-LINK 2 Ana Cihazı ile değiştirip, ilk aktivasyonunu yaptık. Söküm ve montaj esnasında arabanın göğüs/ön konsol kısmını sökmeden yaptık.
Yaptık diyorum, çünkü Bora montaj esnasında bana çok yardımcı oldu. Kendisine teşekkür ederim.
Ana cihaz ile birlikte usb parçasını da değiştirdik. Çünkü 2016 model ve orijinalinde V2 yazılıma sahip Renault araçlarda USB Parçası da uyumlu değil.Usb parçasının Renault Talisman'da nasıl söküldüğünün tarifini video ile kanalımda yapmıştım.
Bora kardeşime hayırlı olsun. Güle güle kullansın.
İyi seyirler.
We replaced the non-carplay compatible R-LINK 2 Main Device of my dear brother Bora's 2016 model year Renault Talisman with the original R-LINK 2 Main Device with the factory version 9.0.33.436 installed in order to use Carplay in the vehicle, and made its first activation. During disassembly and assembly, we did it without disassembling the chest / dashboard part of the car.
I say we did it because Bora helped me a lot during the assembly. Thank you to him.
We also changed the usb part along with the main device. Because the 2016 model year and Renault vehicles with V2 software in the original, the USB part is not compatible either. I made the description of how the USB part was removed in Renault Talisman with a video on my channel.
Good luck to my brother Bora. Have fun using it.
Enjoy watching.

Пікірлер: 147
@BerkaySozuguzel
@BerkaySozuguzel 5 ай бұрын
Hakan Bey Tüm uğraşlarınızı izledim. Çözümleriniz ve yapıcı önerileriniz için sizi kutluyor, kolaylıklar diliyorum.
@HakanHeh
@HakanHeh 5 ай бұрын
Çok teşekkür derim Berkay Bey. Desteğinize teşekkürler.
@balp9650
@balp9650 2 жыл бұрын
Hakan Bey çok teşekkür ederim. Sorunsuz bir şekilde carplay çalışıyor. Araçtaki yaşam standartım yükseldi :)
@HakanHeh
@HakanHeh 2 жыл бұрын
Estağfurullah. Güle güle kullan kardeşim. Beraber, el birliği ile hallettik.
@aliaykt840
@aliaykt840 2 жыл бұрын
Elinize sağlık çok güzel olmuş.
@HakanHeh
@HakanHeh 2 жыл бұрын
Teşekkürler Ali Bey.
@sokrates35
@sokrates35 2 жыл бұрын
Merhaba, elinize sağlık. Yine keyifle izleyeceğim. Maliyeti ne kadar oldu? Videolarınızı izleyerek android auto yu aktif hale getirmiştim. Android telefon kullananlar için bu işlem önemli bir fayda sağlar mı?
@HakanHeh
@HakanHeh 2 жыл бұрын
Merhaba. Teşekkür ederim. Eğer v2 versiyona sahip bir R-Link 2'niz varsa ve servis kabul ederse v7'ye serviste güncelletmenizi öneririm. Öyle yaparsanız Android telefon kullanmaya da devam edecekseniz bu videodaki gibi cihazın değişmesine gerek yok.Ama v2'de android auto çalışmaz.
@minchiuddu
@minchiuddu Жыл бұрын
Merhaba Hakan, ben İtalyanım ve 8.7'' R-link v8 ekranlı 2016 Megane IV Bose Edition'ım var (Rlink'i güncelledim ve Android auto'yu senin sayende etkinleştirdim😂 sen en iyisisin). Android Auto bana göre değilken videonuzdaki Car Play tam ekran neden anlamıyorum. Üstte bir inç ve altta bir inç eksik, tam ekran yapamıyorum. Herhangi bir çözümünüz var mı? Videolarınıza kattığınız tutku ve bağlılık için herkes adına teşekkür ederim. İyi günler Hakan ve tekrar teşekkürler
@HakanHeh
@HakanHeh Жыл бұрын
Merhaba Segio. Güzel yorumların ve kanalıma verdiğin destek için teşekkür ederim. Sanırım bu durum r link 2 ana cihaz ile değil de, 8.7 inch ekran ile alakalı gibi geliyor bana. R link 2 ana cihaz üzerinde ekran parametreleri var. Ama 2018 ve 2019 renault arabalarda kontrol ettiğimde 2016 ile aynı parametrelerin olduğunu gördüm. Bununla birlikte 2019 renault arabalarda aa ve carplay bendekinden daha fazla dolduruyor ekranı.Üzerinde çok çalışmadım ve kafa yormadım. Ama şu an için bir çözüm önerim yok maalesef. Selamlar.
@dawidkopec3045
@dawidkopec3045 Жыл бұрын
Another video from your collection that interested me was the change of the car to a newer one. You can tell me what radio to look for so that there is a CarPlay option and all updates can be installed. I'm having fun with your videos now. Again, you are an expert on this topic. Can you give me some info on what radio to look for? Which model ? What number ? The only thing that scares me is replacing the radio because you have to dismantle half of the car :)
@HakanHeh
@HakanHeh Жыл бұрын
Friend, i do not know the reference number which fits to Espace. Sorry. And i also don't know if you must to dismantle half of the car. I never make such a change on espace.
@dawidkopec3045
@dawidkopec3045 Жыл бұрын
@@HakanHeh Ok - cool, I thought you had some info. But I think Espace V also requires disassembly. I'll think it over
@HakanHeh
@HakanHeh Жыл бұрын
You can change it only with new one. Used ones will be locked when you assemble it to an another car.
@dawidkopec3045
@dawidkopec3045 Жыл бұрын
@@HakanHeh You need to assign a VIN to the radio - this is probably a method to change this device without blocking it
@HakanHeh
@HakanHeh Жыл бұрын
There is a antitheft lock and renault activated when assemble on the car. So no matter you change the vin. It gets the vin from other ecus and check. After checking, locks.
@jsequeira9593
@jsequeira9593 Жыл бұрын
Hello Mr. Hakan, I have seen many of your videos and I really appreciate your work and your help. I also have a 2016 Renault Talisman and unfortunately it has the same version of the main device of your friend Bora, LANR14. That’s why the only alternative I have to be able to use AppleCar Play is to change the main device. Could you please help me, Mr. Hakan? Thank you and continue the good work.
@HakanHeh
@HakanHeh Жыл бұрын
Hello Joao. Yes. You are right. What kind of help do you need?
@jsequeira9593
@jsequeira9593 Жыл бұрын
@@HakanHeh I have to purchase a new main device, which is compatible with AppleCar Play, but it will be necessary to make a series of programming of this new main device to work in my car, right? This is where I need help preparing this new main device. Do you think it's possible to do this? Thanks for your help.
@HakanHeh
@HakanHeh Жыл бұрын
@@jsequeira9593 Where do you live? It is very hard to help and write the programming procedure+parameters one by one.
@jsequeira9593
@jsequeira9593 Жыл бұрын
@@HakanHeh I'm from Portugal. I understand the difficulty of the process, but if you could tell me how I program (for exemple, I don’t know what kind of software or other method to be used to prepare the new main device) the new main device with the parameters of the old main device it would be a great help.
@bru9visk
@bru9visk Жыл бұрын
Mr. Hakan, able to tell you how to activate the obstacle sensors (to enable the operation after reset), and also the megane 4 air controls (the air works but does not turn off) Congratulations on the content. Thanks.
@HakanHeh
@HakanHeh Жыл бұрын
Sorry. I couldn't understand what you need. Did you make sw update? From v2 or v3 to v8 or v9? If so you must go to official garage. It is nearly impossible to revert it back.
@bru9visk
@bru9visk Жыл бұрын
@@HakanHeh my version is v2. I can't maked update for a new version. I believe it is a problem.
@HakanHeh
@HakanHeh Жыл бұрын
So what do you want to know? Your car does not have parking/obstacle sensors and you want to install+activate it? What do you want? Need detail. So write detail.
@bru9visk
@bru9visk Жыл бұрын
@@HakanHeh The problem started like this: I accidentally pressed the VirgMode button and it did the reset. I took the car to a renault dealer to get the settings back they couldn't, they just turned on the display again (and even then the screen was turned horizontally wrongly). I was able to get the screen back to vertical while watching videos, but I noticed that the parking sensor and air conditioning controls are not working. I wanted to see how I activate these functions by Dev mode.
@HakanHeh
@HakanHeh Жыл бұрын
Ok. I unsderstood now. Official garage or special garage who has clip device and program can easily recover you r-link 2 settings. They have to make automatic configuration sequence by using clip device and call parameters from renault.net according to your VIN number. Otherwise you can't reach all setups and write parameters by using developer side. You can also use ddt4all but it is also need much parameter changings. May be a donor car helps you to copy all r-link 2 parameters.
@aytunccumral3256
@aytunccumral3256 2 жыл бұрын
Hakan bey çok başarılı elinize sağlık. Megane 4 hb 2017 küçük ekran r link ekranım var acaba büyük tesla r link ekranı var mıdır acaba takabilir miyiz
@HakanHeh
@HakanHeh 2 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim.Elimde ekran yok.Siz satın alıp getirirseniz programlama ve montajını yapabilirim.
@BerkaySozuguzel
@BerkaySozuguzel 5 ай бұрын
Hakan Bey Sizi epeyce yordum. Kusuruma bakmayın lütfen. Gösterdiğiniz yakın ilgilerinize çok teşekkürler ediyorum. Netice olarak benim aracımı siz kendi aracınız olarak değerlendirdiğinizde nasıl bir güncelleme planlarsınız?Benim için sizin görüşleriniz önemli. Örneğin: Mevcut yazılım güncellenmesi, Navigasyon için her hangi bir güncelleme, Haritalar çok eski.Haritaların güncellenmesi v.b. Sizin önerdiğiniz Android Auto uygulaması için ne yapmamız gerekiyor. Teşekkürler. Sağlıklı günler diliyorum.
@HakanHeh
@HakanHeh 4 ай бұрын
Estağfurullah Berkay Bey. Android auto için bir güncelleme şart. Ama daha önce de yazdığım gibi bu güncelleme işleri risklidir. Android auto'yu tavsiye ederim. Eğer android auto olmasa da olur derseniz, o zaman harita ve skin patch güncellemesi size yeterli olabilir. Ben aracımda tüm güncellemeleri yaptım. Ama sizin nereye kadar güncelleme yaptırmak istediğiniz, yine sizin kararınıza ve alabileceğiniz riske bağlı. Bir de bu güncellemeleri en son versiyona getirmek isterseniz bütçe gerektirir bu işlem. Saygılar.
@erdem1363
@erdem1363 Жыл бұрын
Merhaba Hakan Bey, ben de 2016 talisman var. Ancak Bluetooth bağlantısında sadece rlink yazıyor. Benim arabamda android auto çalışmaz mı? Benim arabama rlink2 yüklenebilir mi? Yazılımı V7 ye yükseltme demişsiniz. Ben V7 ye yükseltebilir miyim? @HakanHeh
@HakanHeh
@HakanHeh Жыл бұрын
Erdem Bey merhaba. Aracınız 2016 olduğuna ve android auto kullanamadığınız için r link 2 versiyonunuz v2 olmalı. V7'ye ancak serviste yükselttirebilirsiniz. Kendiniz ya da servis dışı yükseltme yapabileceğini iddia edenler yaptırırsanız cihazınız çöker.Yenisini taktırmak zorunda kalacaksınız.
@enginsanyer
@enginsanyer 5 ай бұрын
Selamlar. 2016 Talisman aracıma Carplay adaptasyonu yaptırmak istiyorum. Nasıl irtibat kurabilirim, Istanbuldayım ama Kocaeline gelebilirim. Teşekkürler
@HakanHeh
@HakanHeh 5 ай бұрын
Merhaba Engin Bey, e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.
@enginsanyer
@enginsanyer 5 ай бұрын
Teşekkürler Hakan bey, yarın yazacağım. İyi geceler@@HakanHeh
@HakanHeh
@HakanHeh 5 ай бұрын
Rica ederim. Size de iyi geceler.
@BerkaySozuguzel
@BerkaySozuguzel 5 ай бұрын
Hakan Bey 2016 Talismanım için güncellemeler hakkında önerlerinizi rica ediyorum. Kolay gelsin.
@HakanHeh
@HakanHeh 5 ай бұрын
Berkay Bey merhaba. Hangi şehirde ikamet ediyorsunuz? Yardımcı olurum size.
@BerkaySozuguzel
@BerkaySozuguzel 5 ай бұрын
@@HakanHeh Günaydın. Istanbul'da yaşıyorum. İlgilerinize çok teşekkür ediyorum. Ekonomik çözüm önerilerinizi rica ediyorum. Kolay gelsin.
@HakanHeh
@HakanHeh 5 ай бұрын
@@BerkaySozuguzel Berkay ben de Kocaeli'deyim. Aracınıza yazılım anlamında ne yapılabileceğini kendim kontrol edebilirsem ya da siz bana versiyon ve yazılım bilgilerini verebilirseniz yardımcı olabilirim. Tam olarak ne yaptırmak yavda neyi kullanmak istiyorsunuz?
@BerkaySozuguzel
@BerkaySozuguzel 5 ай бұрын
@@HakanHeh İCON 1.6 DCİ 130 EDC
@HakanHeh
@HakanHeh 5 ай бұрын
@@BerkaySozuguzel Berkay Bey r link 2 Sisteminin versiyon, hw gen ve ön yükleme sürümünü kast etmiştim. Güncelleme işi risklidir.Bu işte tecrübeli olan kişiler yaptığında bile risk çok yüksektir. Bu bilgileri verirseniz birşey söyleyebilirim.
@jeanluc1951
@jeanluc1951 2 жыл бұрын
@Hakan Heh Bonjour! as tu déja changer les ampoules de clignotant LED dans les feux arriére? je n'arrive pas a accéder aux ampoule, apparement il faut démonter le feux arriére mais impossible d'y arriver il y'a une astuce?
@HakanHeh
@HakanHeh 2 жыл бұрын
Bonjour. Je pense que ta voiture est le Talisman. Quel est le pack matériel ? Si vous êtes sûr qu'il n'y a pas de LED, il n'y a malheureusement aucun moyen de changer l'ampoule de signalisation sans la retirer.
@jeanluc1951
@jeanluc1951 2 жыл бұрын
@@HakanHeh Bonjour, Oui Talisman de 2019, avec les clignotant et feux stop à LED a l'arriére, mais j'aurais voulu changer les ampoule de clignotant pour que ça éclaire encore plus, j'ai réussit a enlever les feux arriére, mais aucun moyen d'accéder aux ampoules, je pense changer les feux et mettre ceux de la phase 2, peut tu me dire ou est-ce que tu t'es piquer pour faire passer les fils supplémentaire pour les nouveau feux? merci à toi
@HakanHeh
@HakanHeh 2 жыл бұрын
Led lambalara ulaşmanın maalesef bir yolu yok. Siyah arka kaplamayı kesmen gerekiyor. Yeni tip arka lamba için ben kabloları delerek geçirmedim. Kablo şemasını maalesef kimse ile paylaşmıyorum. İyi günler.
@jeanluc1951
@jeanluc1951 2 жыл бұрын
@@HakanHeh méme contre rémuneration? Car j'ai déja les feux de Phase 2, j'attend juste un peut d'infos pour le cablage, ou passer les fils etc.. merci quand méme
@nttnrecords5474
@nttnrecords5474 29 күн бұрын
Hello, so i have an Renault Talisman 2017, if i swap my LANR14 module with an LANR16 will it work without reconfiguration of VIN number
@HakanHeh
@HakanHeh 29 күн бұрын
@@nttnrecords5474 Hello. If you buy a new one, your car's parameters needed to be loaded on new device. Where do you live? May be i can suggest a friend if you kive in France or near France.
@teknomen5997
@teknomen5997 Жыл бұрын
Hakan bey başarılar dilerim. Talisman 2016aracımda küçük ekran R-link2 var acaba büyük ekran Çıkma R- link 2 getirsem takabilirmisiniz?. Birde benim cihazın Telemetrik Kontrol Ünitesini (TCU) renault uydudan devre dışı bırakmış Hava Durumu ve Trafik hizmetleri gibi hizmetler çalışmıyor. Bir çözümü varmı?
@HakanHeh
@HakanHeh Жыл бұрын
Merhaba.Çok teşekkür ederim. Sizde sadece çıkma 8.7 '' ekran var. Değil mi?Hangi şehirdesiniz?
@HakanHeh
@HakanHeh Жыл бұрын
İletişimi devam ettirirseniz, yardımcı olurum. Ama biraz daha detay lazım.
@teknomen5997
@teknomen5997 Жыл бұрын
@@HakanHeh ben Erzurumdayım ankaradan çıkma 8.7'' ekran almayı düşünüyorum. Benim aracımda şu an 7'' küçük ekran R-Link var 2.2.19 yüklü
@HakanHeh
@HakanHeh Жыл бұрын
Anladım. Evet değişim yapılabilir.Ancak kodlama/programlama da yapılması gerekiyor. Direk takınca her özellik çalışmıyor maalesef.
@BerkaySozuguzel
@BerkaySozuguzel 4 ай бұрын
Değerli Kardeşim Hakan Bey Merhaba. İyi Haftalar. İlgilerinize ve önerilerinize çok teşekkür ediyorum. Gerçekleştirmemiz gerekli güncellemeler konusunda tavsiyelerinize uygun olarak neticeye varmak istiyorum. Daha fazla sizi yormak istemiyorum. Netice olarak sizce gerekli ,yeterli güncellemeleri planlamanızı rica ediyorum. Çünkü Sizin olumlu çözüm odaklı emeklerinizi takdirle izlemekteyim. O nedenle en iyi çözümü sizin sağlayacağınızı düşünüyor ve güveniyorum. Bu arada : Önerdiğiniz Android Auto ile nasıl bir değişiklik olabilir. Ayrıca harita ve skin patch güncellenmesinin şart gibi görünüyor. 2016 haritalar oldukça eski Bu uygulama ücretsiz mi? Yapılacak güncellemeler araç sizin !! Karar sizin !! Neticede tabii ki bir bütçe söz konusu olacak ise bu konuda da yardımlarını esirgemeyen Hakan Kardeşimin emekli Berkay Ağabeyini üzmeyecek uygun bir bütçe oluşturacağına inanıyorum. Sağlıklı huzurlu güzellikler dolu hayırlı günler diliyorum.
@HakanHeh
@HakanHeh 4 ай бұрын
Berkay Bey, skin patch ve harita güncellemesi ile alakalı kanalımda çok detaylı ve açıklamalı videolar paylaştım. Onlardaki paylaşımlar ücretsiz. Hatta dosyaları da paylaştım o konularda. Onlarda ücretsiz. O videolardaki tariflere bakarak siz de ücretsiz olarak haritalarınızı güncelleyebilirsiniz. Ama öncelikle 2.2.19.300'e güncellemelisiniz r*-link 2 sürümünüzü. Onun da nasıl yapıldığını kanalımda paylaşmıştım. Benim programım çok dolu maalesef. Bu işleri yapmak ta ciddi zaman alıyor. Bu anlamda zaman ayırmak sizin istediğiniz şartlarda mümkün görünmüyor. Siz kendiniz yapmayı denerseniz, çok daha ekonomik olur sizin açınızdan. Saygılar. İyi akşamlar dilerim.
@BerkaySozuguzel
@BerkaySozuguzel 4 ай бұрын
Hakan Bey Sizin yoğun olmanız kadar doğal birşey olamaz. Yapıcı çozumleriniz herkes tarafından takdir edildiğine candan inanıyorum. Kutluyorum. Ben Sizin emeklerinizi inkar edecek bir kişi değilim. Sanırım yanlış ifade ederek sizi üzmüş oldum. Sizin prensiplerinize uygun olarak düşünmüş olduğunuz bütçeyi paylaşmanızı rica ediyorum. Bu arada öncelikle beni yönlendirdiğiniz r2 sürümü ile harita güncellemelerini benim yapmamı daha sonra diğer güncel ayarların sizin tarafından yapılması uygun olacağı kanısındayım Yoğunluğunuz arasında yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi düşünüyorum. Teşekkürler. İyi Günler
@BerkaySozuguzel
@BerkaySozuguzel 4 ай бұрын
Hakan Bey Uyarınıza çok teşekkür ediyorum. Bugün Renault müşteri hizmetlerini arayarak R Link2 güncellemesinin aracımın bilgilerine ulaşarak e-mail ile güncelleme maili gönderdiler. Sizi bilgilendirmek istedim. Biraz sonra maili açacağım. Daha sonra takip edeceğim aşamalar hakkında uyarınız nedir? İlgilerinize teşekkür ediyorum.
@HakanHeh
@HakanHeh 4 ай бұрын
Estağfurullah Berkay Bey. Bu video ve video hazırlıklarının arkasındaki emeği herkes göremiyor. Bunu fark ettiğiniz için çok teşekkür ederim.Desteğiniz için teşekkürler. Eğer aceleniz yoksa, ücreti mukabili size harita ve diğer hususlarda yardımcı olabilirim.
@HakanHeh
@HakanHeh 4 ай бұрын
Berkay Bey, size muhtemelen 2.2.19.300 yazılımını mail olarak atmışlardır. Güncelleme yaparken motor çalışıyor olsun. Güncelleme yapacağınız usb'den başka bir usb ya da sd kart takılı olmasın. Güncelleme bitene kadar usb'yi çıkarmayın. Arabanın hiç bir kumandasına dokunmayın ve araç park halince olsun.
@alindanielepure6650
@alindanielepure6650 2 жыл бұрын
one question. the 2022 talisman models had full screen cluster display (the screen behind the driving wheel). it is possible to put one on the 2016 model?
@HakanHeh
@HakanHeh 2 жыл бұрын
Hello.Unfortunately.I doesn't work.As additional r link2 also stops to work if you try to change.
@philipmansson
@philipmansson 7 ай бұрын
Hey, I was trying to change my stereo too. I have a Talisman 2016 with HW1.1 and Bose sound package. I got hold of a used HW with factory version 9.0.35.506. This unit came from an espace and I think this is my problem, I get no sound from the speakers. Do you have any idea what to change with dd4all. I don’t think the DEV menu is enough for this operation.
@HakanHeh
@HakanHeh 7 ай бұрын
Hi. It is needed to be made autoconfiguration and may be reprogrammation with your VIN number. This is most basic way. And you may change the values with your old radio if you have all parameters.
@philipmansson
@philipmansson 7 ай бұрын
@@HakanHeh hmm okey, well I still have the old device so I can of course check settings. The new device was not locked to any VIN as far as I understood the seller. But im just trying to understand what settings has to do with the audio.
@orfeuszpawicki3289
@orfeuszpawicki3289 Жыл бұрын
Hi Hakan i have a renault kolos with rlink2 version 3.3, can you tell me how to replace rlink? it's bitter. what's the easiest way to do this?
@HakanHeh
@HakanHeh Жыл бұрын
Hello. There is no easy way to replace r li k 2 radio. You have to dismantle whole dashboard or cut the trims to reach rlink 2 main device.
@theyasin1998
@theyasin1998 2 жыл бұрын
Merhabalar aracım talisman 2018 model yazılım sürümü 7.0.24.126 diğer videolarınızla alakalı bir sorum olacaktı da aracımla uyumlu güncel harita bulamıyorum güncelleme yapamadım yardımcı olabilir misiniz
@HakanHeh
@HakanHeh 2 жыл бұрын
Yasin Bey merhaba. 7.0.24.126 için bir crack dosyası yok maalesef. .13x ve .16x crack dosyaları var.Sanırım önce versiyon güncellemesi yapmak lazım. Siz hiç r-link store'dan yazılım güncellemesi olup olmadığını kontrol ettiniz mi?
@theyasin1998
@theyasin1998 2 жыл бұрын
Merhaba aracı yeni aldım ve bu konuda pek bir bilgim yok maleseef yardımcı olursanız çok sevinirim ne yapmam gerekli acaba
@HakanHeh
@HakanHeh 2 жыл бұрын
Hayırlı olsun. R-Link store üyeliğinin nasıl açılacağını ve de arabada hangi işlemlerin yapılacağını bu videoda paylaşmıştım. Harita gibi yazılımda benzer şekilde indiriliyor.İşinize yarar. Kanalımda bunun gibi birçok video var. Birçok şeyi kendiniz de yapabilirsiniz. kzbin.info/www/bejne/gmXRi4Z4fp58gLs
@theyasin1998
@theyasin1998 2 жыл бұрын
Bugün gizli özellik açan bir firmayla görüştüm bana 7.0.24.126 sürüme uyan harita dosyalarını verdi fakat herhangi bir sorun olursa sorumluluk alamayacağını söylediği için kararı bana bıraktı acaba yüklemeliyim mi bu dosyaları karar veremedim, eğer hata olursa tekrar düzeltebilir miyim ne yapmalıyım
@HakanHeh
@HakanHeh 2 жыл бұрын
Yasin Bey harita işi ile alakalı ben net olarak söyleyebilirim ki sizin versiyonunuza uygun crack ve orjinale dönme dosyası yok. Önce yazılım sürümünüzü en azından 7.0.24.166 yapmak lazım ki sorunsuz bir yükleme olsun.Sizin garantiniz devam ediyor mu? Hangi şehirde yaşıyorsunuz?
@IsmailIsmail-ry1ql
@IsmailIsmail-ry1ql 2 жыл бұрын
Merhabalar. Ben bu parçayı ikinci el getirtebilirim ama kodlama konusu nasıl oluyor hocam? Kendimiz yapabilir miyiz? Yada kime yaptırabiliriz?
@HakanHeh
@HakanHeh 2 жыл бұрын
Merhaba.2. El çalışmaz.Başka bir araca takıldiğında kilitlenir. Kilit herkesin açabileceği cinsten bir koruma değil.Açabilenler de etik nedenlerle bu işi yapmıyorlar zaten. Kodlama işini herkes yapamaz.Ben 2. El cihaza işlem yapmıyoeum mesela.Ama yapanı bulabilirseniz sorun.Benim tanıdıgım,size tavsiye edebileceğim bu işi yapabilecek kimse yok maalesef.
@IsmailIsmail-ry1ql
@IsmailIsmail-ry1ql 2 жыл бұрын
@@HakanHeh Hocam bunlarda şasi kodlama ile olmaz mı? Direk mi kilitleniyor cihaz? Yurt dışından 4bine falan çıkma ünite var. O nedenle soruyorum. İnsignia aracım vardı bundan önce başka aracın ünitesi takıldı şasi kodlandı ve çalıştı.
@HakanHeh
@HakanHeh 2 жыл бұрын
İsmail Bey maalesef bunu taktığınız anda aracın şasi ile farklılığı görüp cihaz kendini kilitleyecek. Renault böyle bir şey yapmış. Bunu açmak için ddt4all, canclip, pyren vb. işe yaramaz maalesef. Serviste kendi şasinize otomatik tanımlama bile yaptırmak isteseniz bunu yapamayacaklardır. Ticari bir karar olabilir. Cihazın dışarıda resetlenmesi gerekir.
@hamitalqassab
@hamitalqassab 2 жыл бұрын
Merhaba hakan bey, Talisman 2018 model aracıma ön tablalar ( salıncak ) ve z rot lazım bana önerebileceğiniz bir internet sitesi var mı güvenilir olan .? yurtdışında olduğum için internetten satın almak istiyorum Türkiyedeki fiyatlar yaşadığım yere göre daha uygun
@HakanHeh
@HakanHeh 2 жыл бұрын
Merhaba.Renault Mais'in kendisinden alabilirsiniz.N11'de yan sanayi olanlar var ama ben şahsen yan sanayi tavsiye etmem.
@hamitalqassab
@hamitalqassab 2 жыл бұрын
@@HakanHeh peki mais’dan almak için illa mais servislerinden gidip mi almam gerekiyor online alma imkanı var mı acaba .? Bilginiz var mı o okunuda .?
@HakanHeh
@HakanHeh 2 жыл бұрын
Şu sitede de orijinal parçalar var. Uluslararası kargo yaparlar mı bilmiyorum. Türkiye'de irtibatınız varsa onlar sizin için alabilirler. www.akbayrenault.com/kategori/renault-yedek-parca
@hamitalqassab
@hamitalqassab 2 жыл бұрын
@@HakanHeh sorulara sıkılmadan cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim hakan bey, verdiğiniz site çok işime yaradı 🙏
@HakanHeh
@HakanHeh 2 жыл бұрын
@@hamitalqassab Rica ederim. İyi günler.
@tjbolat6187
@tjbolat6187 2 жыл бұрын
Hi, does the new unit need to be programmed for the car?
@HakanHeh
@HakanHeh 2 жыл бұрын
Hi.Yes. There are more then 1 way.You can also use canclip and renaut.net to reprog or reconfigure.
@tjbolat6187
@tjbolat6187 2 жыл бұрын
@@HakanHeh thank you. Can you make a video with instructions?
@HakanHeh
@HakanHeh 2 жыл бұрын
@Tj Bolat Sorry. It is a dangerous operation. On the other hand normally i don't do such assemblings and reprogrammings on R-Link 2.
@farisalhassan5596
@farisalhassan5596 2 жыл бұрын
Is there any programming required?
@HakanHeh
@HakanHeh 2 жыл бұрын
Sure.
@OkanMERDEM-zr9pt
@OkanMERDEM-zr9pt 2 жыл бұрын
Maliyet hakkında bilgi almak isterim.
@HakanHeh
@HakanHeh 2 жыл бұрын
Merhaba. Araç nedir Okan Bey?
@consultingsmart7383
@consultingsmart7383 2 жыл бұрын
@hakan heh bey merhaba ben de sormak istemistim. Benimkisi kadjar 2015 model. Android autoyu kendim yaptırmıştım. Peki bu yeni v9 r link cihaz ve vs maliyeti ne kadar?
@HakanHeh
@HakanHeh 2 жыл бұрын
@CONSULTING SMART Merhaba.Ben normalde bu tarz işlemleri yapmıyorum.Bora'nın cihazını bundan 5 ay önce getirtmiştik.O zaman vergi oran ve kanunu ile farkı farklıydı.Fiyatı net olarak söyleyebilmek zor Ama 11-12 bin TL usb sizden olmak kaydı ile yapacak birilerini bulmanız mümkün.
@aliyigit86
@aliyigit86 Жыл бұрын
@@HakanHeh merhaba, bende de Kadjar 2015 var. Yurtdışından akrabamla getirtme şansım var ama uygun ürün kodu nasıl belirleniyor?
@ibrahimt.4184
@ibrahimt.4184 Жыл бұрын
Ayni islem Megane 4 , 2016 model icinde gecerli olurmu?
@HakanHeh
@HakanHeh Жыл бұрын
Evet.Sizin araçta da cihaz ve usb değişimi yapılabilir ve carplay çalıştırılabilir.
@ibrahimt.4184
@ibrahimt.4184 Жыл бұрын
Cok tesekkurler !
@HakanHeh
@HakanHeh Жыл бұрын
@@ibrahimt.4184 Rica ederim.
@ibrahimt.4184
@ibrahimt.4184 Жыл бұрын
@@HakanHeh Merhaba, Ben bu islemleri ikinci el Radio HW. 3.11.4.4 ile yaptim. Normalde cihaz kendini kilitledigi icin bir firmada actirdim ve aracima taktim. Su an carplay sorunsuz calisiyor. Tek bir problem var oda hicbir sekilde ses gelmemesi. Park sensoru dahil , kablo ve bluetooth ile ses calismiyor. Neden calismadigi ile ilgili bir fikriniz var mi?
@HakanHeh
@HakanHeh Жыл бұрын
Merhaba İbrahim Bey. Bunu duyduğuma çok üzüldüm. Sonradan flaşlanan 2. el cihazlarda bu tip durumlar yaşanabiliyor.2i el cihazınıza bu işlemi yapan kişi ile çözüm için konuştunuz mu? Aslında onun bir çözüm getirmesi lazım. Yazılım versiyonu ve önyükleme sürümü nedir?
@theyasin1998
@theyasin1998 2 жыл бұрын
Merhabalar elinize sağlık , size bir sorum olacak da nasıl ulaşabilirm acaba ınstagram adresiniz var mı ? Teşekkürler
@HakanHeh
@HakanHeh 2 жыл бұрын
Yasin Bey merhaba. Buradan sorabilirsiniz. Bilgim dahilinde ise cevaplarım.
@yigithanbozdemir9990
@yigithanbozdemir9990 2 жыл бұрын
hakan bey merhaba bir konuda size danışmam gerekecek bana size ulaşabileceğim instagram veya facebook adı verebilecekmisiniz
@HakanHeh
@HakanHeh 2 жыл бұрын
Merhaba Yiğithan Bey. Buradan sorabilirsiniz.Bilgim dahilinde ise yanıtlarım.
@yigithanbozdemir9990
@yigithanbozdemir9990 2 жыл бұрын
@@HakanHeh NO ELM 327 or OBD link- SX delected on COM port COM 6 diye bir hata alıyorum driver kurmadığımdan sebepmi?
@HakanHeh
@HakanHeh 2 жыл бұрын
Evet. Sorun driver.
@yigithanbozdemir9990
@yigithanbozdemir9990 2 жыл бұрын
@@HakanHeh şuan kurdum ama yine olmadı
@HakanHeh
@HakanHeh 2 жыл бұрын
Cihazın Renault ile uyumlu olduğuna emin misiniz? Benim başka bir videoda paylaştığım driverlar sadece usb kablolu olanlar içindir. Cihazınız kablolu ve renault ile uyumlu olan çipe sahip olansa o videodaki hiçbir ayrıntıyı atlamadan yükleme yaparsanız çalışacaktır. Bluetooth ve ya wifi elm327 ise o zaman cihazınızla uyumlu olan bluetooth ve ya wifi sürücülerini bulup yüklemeniz lazım.
Fortunately, Ultraman protects me  #shorts #ultraman #ultramantiga #liveaction
00:10
Harley Quinn lost the Joker forever!!!#Harley Quinn #joker
00:19
Harley Quinn with the Joker
Рет қаралды 28 МЛН
123 GO! Houseによる偽の舌ドッキリ 😂👅
00:20
123 GO! HOUSE Japanese
Рет қаралды 4,9 МЛН
You've Been Using CarPlay WRONG! - Best Features and Tips
15:32
HotshotTek
Рет қаралды 573 М.
Megane 4 Klima Hatası
2:19
Mehmet Engin Önder
Рет қаралды 93
You don't need air conditioning anymore!
8:29
КУЙ железо
Рет қаралды 829 М.
2023's Top 7 Android Head Units
18:20
Saab Unleashed
Рет қаралды 321 М.
Fortunately, Ultraman protects me  #shorts #ultraman #ultramantiga #liveaction
00:10