2023 Tesla Model Y range test at 140 kph on the highway

  Рет қаралды 7,827

Supercharged BG

Supercharged BG

4 ай бұрын

Welcome to the first ever in the world range test of EVs with 140kph on the highway! In contrast with the state of our highways, Bulgaria is among the few countries in the world with the highest allowed highway speed!
You, the viewers of Supercharged BG decided that the speed at which I'm going to test the range of EVs in Bulgaria will be 140kph.
I believe that the only way to be sure of the range is to test it empirically! Of course the range depends on many many factors but people do believe this is the most important thing about electric cars so I'll do it!
The Supercharged table with range test results of cars doing 140kph on the highway you can find here: bitly.ws/WCrZ
--------------------------------
► Like our page on FB here: / superchargedbg
► Tesla Referral: ts.la/vassily31306
► TeslaFI Referral: www.teslafi.com/signup.php?re...
► Support the channel here: mercury.streamelements.com/ti...
--------------------------------
#tesla #modely #range140kph

Пікірлер: 81
@georgi_dimitrov_dimitrov
@georgi_dimitrov_dimitrov 4 ай бұрын
Браво много смело видео, аз лично не бих рискувал в тези атмосферни условия да карам със 140 кm/h по нашата ,, прекрасна" магистрала. Като цяло и аз очаквах от лонг рейнжа да мине около 300 км, но може би това е заради лошото време и ще е интересно (аз мисля и полезно) ако този трип се направи и в топло време (около 20 градуса и сух асвалт) и да видим ще има ли съществена разлика. Иначе видеото е супер, изгледах го с голям интерес и очаквам следващите.
@superchargedBG
@superchargedBG 4 ай бұрын
Да, със сигурност ще имаш 300 км тогава. При моята кола разликата между топло и студено време с постоянна скорост е между 20-25%.
@shifterme
@shifterme 4 ай бұрын
Ще има разлика поне 25%. При 20 градуса пробега е около 350км с тази скорост.
@boni1970
@boni1970 4 ай бұрын
Похарчва си на студено и мокро. Замислих се, че ти всъщност не затвори цикъла до началната точка. А тея последните 25км, които ти трябваха, за да стигнеш изходната точка и да затвориш цикъла, са предимно спускане. И ако можеше теста да ги включва, вероятно разходът щеше да падне още малко за пълния маршрут, предлолагам на около 25квч/100. Също така ми е странно, че по каталог батерията е 75квч използваеми, 78 номинал. А по това, което видях ти излиза 63квч с 11% остатък или общо около 70.
@superchargedBG
@superchargedBG 4 ай бұрын
Да, вероятно е софтуерно променено. Факт е, че процентите след като обърнах, почнаха да падат много различно от преценката на колата преди обръщане.
@StefanHPetkov
@StefanHPetkov 4 ай бұрын
Интересно...аз очаквах да направи поне 300км. Model Y RWD постига сходен рейндж със скорост 120км/ч и то в по-лоши атмосферни условия. Тотално не виждам смисъл в лонг рейндж-а при допълнителна цена от 8 хил евро
@superchargedBG
@superchargedBG 4 ай бұрын
Принципно ще ги направи при по-добри атмосферни условия.
@KamenMarkov
@KamenMarkov 4 ай бұрын
Разликата между 110-120 и 130-140 при студено време (по-гъст въздух) е огромна, особено при Y, който е висок и дебел. При 3ката също я има, но е значително по-малка. Иначе смисъл от LR очевидно има, доста по-бърза е, има два мотора и е значително по-добра в снега, по-добър реген в студено време / батерия, и все пак 17квч отгоре през първите 3-4 години (след което разликата в цикличната деградация ще постопи разликата). Но дали това струва 8к евро или близо 20% отгоре.... според мен също не.
@Vvvvvvvvvvvvvvvvb
@Vvvvvvvvvvvvvvvvb 4 ай бұрын
Браво
@georgiyonevski3894
@georgiyonevski3894 4 ай бұрын
Колкото и да съм фен на електричките, към момента за мен не са равностойни на ДВГ. В конкретния случай ако сте цялото семейство , с багаж, подгреви и т.н. картинката става още по-зле. Отделно тези километри са на изцеждане , като скоростта се намаля , не се поддържа. И накрая никой не зарежда до 100% на път , тоест излиза я минеш 150-200км я не и после 30-40 мин АКО е свободен чарджъра , АКО е достатъчно бърз, АКО не дойде друг да разделите ток, а деградацията не я коментираме…..за сравнение ДВГ - рейндж 600-800км , зареждане 3-5 мин ГАРАНТИРАНО. Не знам кога ще видим тези цифри при И ВИ-тата.
@boni1970
@boni1970 4 ай бұрын
Всъщност за външен зрител на теория е така, но на практика за БГ няма особена разлика дали караш ДВГ или тази. Моята е доста по-стара на 10г, зарежда по-бавно и реално не виждам нещо да ме бави. Без зареждане пролет - лято - есен си минава 300-350 км с остатък. Човек в ежедневието не кара постоянно по 300-400км. Винаги е заредена в гаража и като тръгна да кажем до Пловдив, Банско, Плевен, Велинград и т.н.въобще не я мисля. До Свиленград, Русе, Кавала, Солун също стигам без да зареждам. До Бургас ми трябват 15мин зареждане по пътя. Зимата реално стигам без зареждане до всички зимни курорти, до летните зимата не ходя. Изобщо много рядко ми се налага някъде да спирам за зареждане, зареждам или в къщи или на крайната дестинация в хотела. ... Чарджърите по магистралите са на всяка бензиностанция, вече има по няколко колонки, не съм чакал никога друга кола. Има ауточардж, не ходя и на каси....
@yd7014
@yd7014 3 ай бұрын
Вчера направих пътуване семейно (с две малки деца) Сф-Плд-Сф. Заредих в Плд като стигнахме за 16 мин и после на Ихтиман на връщане за Сф за 10 мин. Общ дневен пробег 380 км. Автомобилът е BMW i3 94 ah. Къде е драмата? П.С при такъв пробег няма как да не спреш за тоалетна с деца, пък дори и за нас :) П.С 1 - имам и бензинов авенсис Т27 , който вече карам само в чужбина на дълги семейни пътувания, но не бих се разделил с него.
@boni1970
@boni1970 3 ай бұрын
@@yd7014 И то с автомобил с малката батерия....
@M-TRON
@M-TRON 3 ай бұрын
Ако е велика дума, ама цапа гащи. Гарантирани са няколко бона гориво годишно, сервизите и консумативите не ги коментираме, нито синя зона, камо ли течове и димляци. Работи с дни за резервоар, свидят му се 15 мин. зарядна пауза - всичко е в главата, не в колата. Обиколил съм 20 пъти БГ със Зое 40, дето няма дори CCS. Сега колите му коли (250 кВт DC, 20 магистрално зимата), станциите му станции (150-350), мрежите му мрежи (Megalan Charge, Eldrive, Elfinity, Fines и т.н.) всичко е не 6, а 6+
@deyannikolov6146
@deyannikolov6146 3 ай бұрын
Не е така, човече. Сметни само ако се наложи някакъв ремонт по това двг...изгорял си! Аз внасям чат пат двг-та, ми то все има нещо за правене. Майсторите се взеха вече за английската кралица, а цените на горивата хич не са за ларж...по новите електрички си минават доста километри и се зареждат бързо.
@user-sp9zs9fi4v
@user-sp9zs9fi4v 4 ай бұрын
Поздравления за клипа! Много е полезен! Това твоята Тесла ли е? Ако не е как в менюто горе е твоето име? Чисто любопитство, че един приятел доста се разправяше с прехвъелянето на собствеността..
@superchargedBG
@superchargedBG 3 ай бұрын
Благодаря! Не е моя, просто има опция да споделяш автомобил от акаунт в акаунт и си влизаш с твоя профил после :). Даже ако е еднаква кола ти настройва настройките според тези, които са в твоята кола ;)
@user-sp9zs9fi4v
@user-sp9zs9fi4v 3 ай бұрын
Мега яко! Продължавай с добрата работа! @@superchargedBG
@FalioV
@FalioV 3 ай бұрын
Не бих казал, че това са добри резултати, но явно са реални такива. При температура по-ниска от тази и при използването на повечете функции от колата и при средна скорот 120 км/ч ще ти е трудно да изминеш 250 км според мен. Това е доста не практично, колкото и ефтино да е не е практично със сигурност. При нужда от едно пътуване от 500 км, ще трябва да зареждаш 2 пъти и то до 100%. Добър тест според мен, страхотно видео! :)
@superchargedBG
@superchargedBG 3 ай бұрын
Благодаря! Със 120 км/м и при по-хладно ще минеш спокойно 250 км.
@user-zh8lg1ot6i
@user-zh8lg1ot6i 2 ай бұрын
И много интересни как на всички тестове в колата е само шофьора! За тези коли има значение и допълнителния товар.напълни колата с 4ма възрастни средно всеки по 100 кила , напълни и в багажника сумати глупости ( напр.пояси , играчки на децята все едно от София отиваш на море ) карай на климатик щото вие топло на всички ( или както казахме е лято и отиваш на море ) , карай със 120км/ч и тогава да си говорим за реален пробег
@superchargedBG
@superchargedBG 2 ай бұрын
Ти верно ли смяташ, че 400 кг в колата от пътници е средно тегло?!?! :) Аз сам представлявам средното тегло на мъж и една по-слабичка жена, бе пич! Теглото при електричките е мноооого по-надолу във виновниците за разхода като процент. В този клип сме двама, което е равно на тричленно семейство с едно дете. Освен ако не си някакъв пътуващ цирк, едва ли нон-стоп караш натоварен с цялото семейство, нали?
@n1xan
@n1xan 3 ай бұрын
Доста се надявах теста да е двупосочно до Бургас - Все още тая надежда че ще успее да стигне до там тъй като има повече спускане, и на връщане с една спирка за зареждане. В малко по-топло време разбира се.
@superchargedBG
@superchargedBG 3 ай бұрын
Със сигурност ще можеш да стигнеш до Бургас без зареждане. Просто една идея по-бавно каране и да не е възможно най-гадното време :)
@StefanHPetkov
@StefanHPetkov 4 ай бұрын
А тази кола сравнително нова ли е т.е. батерията добре калибрирана ли е вече, че ми се губят около 5 от 75-те квтч използваем капацитет на батерията? 268км със средна консумация 26.1 = ±70
@superchargedBG
@superchargedBG 4 ай бұрын
Колата е чисто нова, на под 5к км беше ако помня правилно. При тази сметка (добавяне на 10% накрая) винаги има някаква грешка, но не вярвам да е чак 7-8%. Това, което е сигурно е, че 90% ми взеха толкова батерия, както е в теста.
@KamenMarkov
@KamenMarkov 4 ай бұрын
Той я зареди до 100%, това трябва да е калибрирало батерията. Иначе тук се губят термални загуби от 1-3 квч и динамичния буфер, който колата си увеличава, при студено време и когато консумацията е доста по-висока от очакваната.
@MrKriss4an
@MrKriss4an 4 ай бұрын
Поздравления за видеото, но помисли за аудио нивата, защото е мега дразнещо с тези аудио буустове.
@superchargedBG
@superchargedBG 4 ай бұрын
Благодаря! Къде чуваш бууст освен в началото на логото? Аз го смесвам на слушалки специално за целта, повярвай ми самото видео е изравнено! Ако говориш за рекламите от ютюб - там нямам контрол.
@stilyankolarov2741
@stilyankolarov2741 3 ай бұрын
Здравей. Моля те сподели си опита от теслата ти rwd lfp тъй като в момента съм пред голяма дилема дали да си взема model y long range или model y rwd доволен ли си цялостно и имал ли си проблеми при мокро и сняг? Като цяло дай си личният съвет към мен Благодаря!
@superchargedBG
@superchargedBG 3 ай бұрын
Здрасти! Никога не съм имал проблем със задното освен в една супер дълбока кал на баир. Принципно, ако взимаш У аз лично бих предпочел AWD, защото се предполага, че ще тегля нещо или ще минавам поне лек офроуд (много лек). Ако това не ти се налага - задното е достатъчно.
@stilyankolarov2741
@stilyankolarov2741 3 ай бұрын
@@superchargedBG Много благодаря за отговора. Няма да тегля нищо и не влизам никога офроуд. И нещото което ме тегли към RWD е LFP батерията. Пътувам веднъж на 2 месеца разстояние от 300 км 130 на двулентов и 170 магистрала ако карам на двулентовия със 100 да кажем а на магистралата със 120-130 независимо дали е студено или топло дали ще успявам да пристигна без да се налага да зареждам?
@superchargedBG
@superchargedBG 3 ай бұрын
300 км би следвало да минеш лятно време без никакъв проблем. Зимно време на У разхода се качва със сигурност, защото е по-висока и има по-голямо челно съпротивление. В най-лошите условия може да се наложи да заредиш за 10 мин максимум (или може да коригираш малко скоростта ако видиш, че намалява батерията).
@ryankov
@ryankov 3 ай бұрын
Разочароващо малък пробег в реални условия, честно казано. Как да мина на електричка и да махна дизела, като с него минавам 1000 км+ с един резервоар със 140 км/ч , пълня догоре за 3 минути никога не ми се налага да чакам по бензиностанции?
@superchargedBG
@superchargedBG 3 ай бұрын
Няма лошо, не е задължително всички да карат на ток (засега) :). Човек си преценява дали ще кара 1000+ километра всяка седмица (ако е снабдител електричката не е за него....). Ако караш 1000+ километра 2-3 пъти в година си струва отвсякъде да изчакаш 1-2 часа зареждане за тези пътувания.
@KamenMarkov
@KamenMarkov 4 ай бұрын
22 в Тесла са си 22, колата не се успокоява докато не ги направи, ако ще и 30 градуса да духат от въздуховодите. Аз постоянно стоя на 19 зимата, иначе трябва да се събличам по тениска.
@superchargedBG
@superchargedBG 4 ай бұрын
Може, при други коли 22 е клинч! :)
@kkoychevthevillan
@kkoychevthevillan 4 ай бұрын
А аз на 20.5 умирам от жега, ама трябва на жените да им е комфортно 😏😂
@SuperTramp4223
@SuperTramp4223 4 ай бұрын
Добре, 34мин заряд + колко време чакане на тругите Тесли да заредят и освободят зарядното? Това е безбожно висене...
@paco9713
@paco9713 4 ай бұрын
Докато е безплатно, така ще бъде. Много отдавна спрях да ходя там.
@superchargedBG
@superchargedBG 4 ай бұрын
Да, това е безумно, което се случва на суперчарджъра! Ако зареждаш на друго място няма чакане, тогава си остава само чакането за самото зареждане. Друга е темата, че има буквално няколко зарядни, които могат да дадат такава мощност на зареждане, която може да поеме в началото Модел У.
@SuperTramp4223
@SuperTramp4223 3 ай бұрын
@@superchargedBG Да, това е другия проблем. Ако беше като в Америка, да имаш пълна мрежа от бързи зарядни, е друга бира. Там, буквално имат и бързо зарядно в Аляска. Абе, ще се доразвият нещата, макар, че и колите на водород са доста обещаващи. Ще видим.
@vladislavstoynev1540
@vladislavstoynev1540 4 ай бұрын
С молба да добавяте една девета, а не една десета за пробега. Всичко друго е супер.
@superchargedBG
@superchargedBG 3 ай бұрын
Пич, знаеш ли как работят процентите и математиката? 90% са 90 от 100 (про цент). Колко остават ако от 100 извадиш 90? 10, а не 11.11 (което е една девета).
@vladislavstoynev1540
@vladislavstoynev1540 3 ай бұрын
@@superchargedBG Не знам как работят, аз сам от техникум за вършил. Ако една кола изминава 100 км с една батерия, на 90 процента колко ще ти показва изминато?
@superchargedBG
@superchargedBG 3 ай бұрын
10 км, разбира се! Защото 10% от 100 км са 10 км. Кой техникум си завършил и колко имаш по математика? :)
@vladislavstoynev1540
@vladislavstoynev1540 3 ай бұрын
@@superchargedBG Майко, мила
@superchargedBG
@superchargedBG 3 ай бұрын
Другото нещо е да седнеш малко да изучиш правопис. Между "майко" и "мила" няма запетая! ;)
@k1bernet1c
@k1bernet1c 4 ай бұрын
Защо не си пускате ръчно подгряване на батериата преди зареждане
@paco9713
@paco9713 4 ай бұрын
Няма опция, освен ако не дадеш на навигацията, че отиваш на СЧ. Но дори тогава, при нисък заряд на батерията няма да се включи подгревът, тъй като теслата преценява, че няма достатъчно Кв в батерията за подгрев
@superchargedBG
@superchargedBG 4 ай бұрын
Не е възможно на Тесла без копчетата на S3XY buttons - тук нямаше тази кола.
@k1bernet1c
@k1bernet1c 4 ай бұрын
Има го в менюто, даже и ENHANCE със секси бутоните го имат като опция да го пуснеш
@kocetoracing
@kocetoracing 4 ай бұрын
От 353 км по каталог, да дава 244км, много зле!!!
@superchargedBG
@superchargedBG 3 ай бұрын
270 са с цяла батерия, но по каталог никой не смята със 140 км/ч
@Miroslav_Krastev
@Miroslav_Krastev 4 ай бұрын
Long range с LFP батерия заредена до 80% , не е ли като standart range с обикновенна батерия заредена до 100% ? Малко ми се обезсмисля думата long range ако се зарежда само до 80,да кажем 85% ! По-добре standart range да си я зареждаш до 100 и да минаваш толкова ,колкото ще мине Long range ,зареден до 80,85% , дори и цената ще е по-ниска...! При тези условия и тази температура рейнджа горе - долу е ок, но можеше и повече ! Все пак това е от 100% ,а ако спазваме препоръките на TESLA ,вероятно пробегът ще е прекалено малко!
@KamenMarkov
@KamenMarkov 4 ай бұрын
Long Range не са с LFP батерия, а NMC. Standard Range e с LFP. Препоръките на Тесла за NCM са да не я държиш заредена над 80% дълго време, няма проблем да заредиш до 100% и да тръгнеш на път веднага, както направи Васко. На дълъг път (1000км и нагоре) също няма голямо значение това с тези 80%, защото за най-бързото придвижване е оптимално да ги зареждаш между 10% и 40-50%, тъй като в тази част на кривата зареждането е най-бързо.
@Vvvvvvvvvvvvvvvvb
@Vvvvvvvvvvvvvvvvb 4 ай бұрын
Има и други предимства Лонг рейнджа дори и при еднакъв пробег а това е скороста на зареждане . По голямата батерия се зарежда по бързо от 20-80% от колкото Стандарта.
@KamenMarkov
@KamenMarkov 4 ай бұрын
@@Vvvvvvvvvvvvvvvvb Това с новата BYD Blade батерия в Y RWD не е вярно, тя има по висок среден C Rate и до 80%, и до 100%.
@Vvvvvvvvvvvvvvvvb
@Vvvvvvvvvvvvvvvvb 4 ай бұрын
@@KamenMarkov ако зареждам Х киловати които се вместват в 20 -80 и зареждам същите киловати Х н брой в батерия с по малък капацитет където тези Х на брой киловати са от 10-100 процента то тези Х на брой киловати ще влязат в първата по голямата батерия по бързо. Този ефект се използва при Лонг рейнджа също така и при Lusid и това е е смисъла макар и при еднакъв пробег . Така престоя би бил по кратък и от там придвижването по бързо.
@M-TRON
@M-TRON 3 ай бұрын
Дори е задължително NMC-тата периодично да се зареждат до 100%, което балансира клетките и ги държи в добро здраве. С годините се оказа, че хората с проблемни батерии почти никога не са ги пълнили над 80. Самият Мъск беше туитнал, че заряд до 95% не е проблем, стига да се кара след това, не да се остави да стои.
@user-wb4hj6km8e
@user-wb4hj6km8e 4 ай бұрын
Не знам колко е ок да се ползва много тая печка за топки (подгрева на седалката) хахаха....На мен лично след 20мин ми става мега некомфортно...П.п Това с градусите в различните коли и аз съм го забелязал...В Тойота Корола 2016 на 22градуса измирам от студ, а във Форд Мондео мк4 на 22 градуса си е жега....И двата са бензинови.....Еба ли го от къде идва тая разлика хахах :D
@StefanHPetkov
@StefanHPetkov 4 ай бұрын
В Теслата имаш АУТО опция и автоматично се пуска/спира и сама регулира температурата на подгрева, включително и на волана. Общо взето е екстра, без която не бих си купил кола, въпрос на предпочитание. В БМВ-то можех да си регулирам подгрева м/у седалката и гърба, което много ми лиспва, но пък Теслата подгрява гърба на задните седалки, а БМВ-то само на г*за :)
@superchargedBG
@superchargedBG 4 ай бұрын
Да, има разлика в много коли! Подгрева на седалката го ползвам основно като влизам в колата и още ми е студено (особено ако съм забравил да я подгрея предварително). Не е полезно за мъже принципно да се прекалява.
@YoanArnaudov
@YoanArnaudov 4 ай бұрын
Ето това е една отнпричините поряди която не бих си купил електрическа кола, 250км пробег е прекалено малко.
@user-wb4hj6km8e
@user-wb4hj6km8e 4 ай бұрын
И мен от една страна това ме спира...Има няколко електрчики, които минават спокойно по 400км ама цената им е към 180 000лв+.... За в града иначе не виждам по-добро от електричката...
@StefanHPetkov
@StefanHPetkov 4 ай бұрын
Да, зависи какви са ти нуждите и определено има момент на нагаждане. Да кажем, че в по-добро време ще направи 300 или ако не караш със 140, а 130. Освен това, 1 спиране за 20мин зареждане и тоалетна почти винаги се случва така или иначе т.е. до 600км дистанция с ел. кола е почти същото като с ДВГ. Това на практика е цяла Б-я, Халкидики, Белград, Букурещ и т.н. без да тежи (ако си базиран в София)
@YoanArnaudov
@YoanArnaudov 4 ай бұрын
@@StefanHPetkov сигурно е така, но това за мен е downgrade, а не upgrade. Това че трябва да спирам по-често или да се съобразявам с чарджъри и рейндж е минус. Какво повече получавам от електрическата кола от погледа на човек, който използва колата по предназначение - транспорт от едно място до друго?
@user-fp2fv4qy3q
@user-fp2fv4qy3q 4 ай бұрын
А огромна част от бг шофьорите карат на газ , за да е еФтинко , а пробега им е колкото на електричка , и времето за зареждане пак е толкова 😂. Това не им пречи да “хранят” електричките , щото нямали пробег 😅
@YoanArnaudov
@YoanArnaudov 4 ай бұрын
@@user-fp2fv4qy3q огромна част от тесладжийте пък се редят на безплатното на перадайс.. то там са битки за места, скандали..
2023 Tesla Model Y review & test drive
31:06
Supercharged BG
Рет қаралды 8 М.
Bro be careful where you drop the ball  #learnfromkhaby  #comedy
00:19
Khaby. Lame
Рет қаралды 45 МЛН
Joven bailarín noquea a ladrón de un golpe #nmas #shorts
00:17
格斗裁判暴力执法!#fighting #shorts
00:15
武林之巅
Рет қаралды 90 МЛН
Шокирующая Речь Выпускника 😳📽️@CarrolltonTexas
00:43
Глеб Рандалайнен
Рет қаралды 9 МЛН
Как можем да поръчаме TESLA?
30:55
Car life by Dani
Рет қаралды 26 М.
Българин изобрети S3XY бутони за TESLA!
42:29
Supercharged BG
Рет қаралды 8 М.
Купих си 2020 BMW i3 за ревю и тест драйв!
34:10
Tesla Black Sea Challenge! Как се стига до морето?
41:17
2024 Tesla Model 3 Highland review & test drive! ENG SUBs
40:12
Supercharged BG
Рет қаралды 7 М.
Aston Martin  AMB 001 - moto James Bond #aleksey_mercedes
1:00
ALEKSEY MERCEDES
Рет қаралды 812 М.
Melih Taşçı Motosikleti Kaçırmaya Çalışırken Yakalanıyor #shorts
0:39