2024 m. „Škoda Kodiaq“ testas: brandesnis, bet ar geresnis už ankstesnį (vienas pigesnių 7vietų SUV)

  Рет қаралды 4,835

MOTORAI

MOTORAI

Күн бұрын

2016 metais pasirodęs „Škoda Kodiaq“ iškart tapo mano favoritu, tačiau šiemet pristatytai antros kartos versijai radau kur kas daugiau priekaištų.
Ir ne dėl to, kad beveik prieš dešimtmetį žolė buvo žalesnė, tačiau tuomet renkant geriausią Lietuvos automobilį, neabejojau jo sėkme - erdvus, septynis žmones galintis vežti SUV su „Volkswagen“ technologijomis ir sumaniais čekiškais sprendimais už įperkamą kainą atrodė idealus automobilis praktiškas mašinas vertinantiems tautiečiams (tuometinę savo apžvalgą pavadinau „Lietuvišku standartu“, ją rasite internete).
Tačiau tuomet balsai lėmė, kad geriausiu tapo mažesnis, bet žvitresnis bendraplatformis „Seat Ateca“. Na, o „Škoda Kodiaq“ geriausiu pripažino ne tik kolegos Latvijoje, bet ir lenkai, čekai - iš viso jis pelnė daugiau kaip 40 tarptautinių apdovanojimų ir įvertinimų už puikias ir visapusiškas savybes.
Kad modelis vykęs, patvirtino ir pardavimai - erdvus ir, svarbiausia, įperkamas didelis SUV sulaukė milžiniško populiarumo. Mūsų šalyje jis kasmet yra vienas daugiausiai parduodamų SUV, o rinkoje bene vienintelis jo konkurentas, vertinant dydį ir kainą („Škoda Kodiaq“ kainuoja nuo 35 290 eurų, „Sixt Leasing“ (bit.ly/3XzocMH) automobilių veiklos nuomos kaina yra nuo 570 eurų), yra „Nissan X-Trail“ ( • 2023 Nissan X-Trail te... . Pavyzdžiui, korėjietiški „Hyundai Santa Fe“ ( • 2021 Hyundai Santa Fe ... ) ir „Kia Sorento“ ( • Naujo KIA Sorento testas ) yra gerokai brangesni.
2016 metais bandant naują „Kodiaq“, maloniai džiugino ir kokybiška apdaila, kuri atrodė geriau nei bendraplatformio „Volkswagen Tiguan“. O kad kokybė ilgaamžė, patvirtino ir naudoto automobilio testas ( • Naudotas Škoda Kodiaq ... ) - nors tai priklauso ir nuo to kaip prižiūrima mašina, ji tikrai atrodė tarsi ką tik išriedėjusi iš salono.
O kaip gi antros kartos „Škoda Kodiaq“? Jis pagamintas naudojant atnaujintą modulinę „MQB Evo“ platformą, šiek tiek ūgtelėjo, turi dar talpesnę bagažinę ir, žinoma, tokį patį įspūdingai erdvų saloną, kuris gali būti ir septynvietis. Tiesa, nors šiek tiek padaugėjo vietos virš trečios sėdynių eilės, visgi „Kodiaq“ geriau vertinti kaip erdvų penkiavietį automobilį. O dar atsirado pažangesnė multimedijos sistema su dirbtinio intelekto „ChatGPT“ asistentu - technologijų gerbėjams tikrai patiks.
Nuo šiol šiam modeliui pirmą kartą siūlomi ir efektingi bei efektyvūs „Matrix LED“ žibintai, pirmą kartą galimas projekcinis ekranas, belaidžiu būdu vienu metu galima įkrauti du telefonus, buvo patobulinti reguliuojamo standumo amortizatoriai - geras automobilis tapo dar pažangesnis ir tobulesnis. Bet ar geresnis?
Toks klausimas kilo matant, kad bagažinėje nebeliko išimamo šviestuvo-prožektoriaus, kabliukai pirkiniams dabar tik atlenkiami, bet nepastumiami, priekinė dėtuvė nepadengta minkštu audiniu, neliko vairuotojo pokalbio su gale sėdinčiais keleiviais įrangos - visą tai turėjo (ar galėjo būti papildomai užsakyta) jo pirmtakas, tad akivaizdu, kad kai kur buvo sutaupyta. Lygiai taip pat kaip ir ne viskas puiku su surinkimu - pavyzdžiui, viršutinės dėtuvės taip ir neatidariau, nors tiesiog reikėjo stipriau truktelėti. Nesolidu.
Variklių ir transmisijų skyriuje didelių naujienų nėra, išskyrus tai, kad pavarų perjungimo svirtelė atsidūrė prie vairo - akivaizdi užuomina į elektromobilius, nors negaliu pasakyti, kad sprendimas patogus (ypatingai po multimedijos ekranu atsiradus daugiafunkciniams valdikliams, kuriuos sukioti būtų patogiau, padėjus ranką ant anksčiau čia buvusios svirties). O dar nuo šiol „Kodiaq“ galimas ir kaip iš tinklo įkraunamas hibridas, kuriuo žadama, kad vien tik elektra bus galima nuvažiuoti daugiau kaip 100 kilometrų - šį modelį išbandysiu atskirai.
Visi varikliai - tiek 1,5 ir 2 l TSI benzininiai motorai, tiek ir 2 l TDI dyzeliniai - komplektuojami su automatine septynių pavarų DSG transmisija, galingesnės versijos galimos su visais varančiaisiais ratais. Visa tai buvo ir ankstesniame modelyje, tad akivaizdu, kad koncernui reikia pažangesnių taupių įprastų hibridinių pavarų. Pavyzdžiui, tokių kokias siūlo „Toyota“, „Renault“ ar „Hyundai“ su „Kia“ - panašu, kad elektromobilumui buksuojant, hibridai bus dar gana ilgai aktualūs.
Daugiau apie antros kartos „Škoda Kodiaq“ žiūrėkite vaizdo medžiagoje.

Пікірлер: 29
@arvydasr.z.5410
@arvydasr.z.5410 Күн бұрын
Šiap tai "daug auto" už tiek pinigų, vertas dėmesio. Prajuokino tik Laura prabilusi vyrišku balsu ..... Kaip šiuolaikiška 😊
@grybautojai
@grybautojai Күн бұрын
Jaučiasi iš video, kad jums nelabai šita škoda patiko 🙂 Ką labiausiai visi vertino senajame modelyje? Vietos buvimą ir dyzelinių variklių patikimumą bei ekonomiškumą. Sukant kilometražą tas svarbiausia mano nuomone 🙂
@motorai7838
@motorai7838 Күн бұрын
Tikrai, neišeina slėpti kai automobilis nelabai džiugina. Žinoma, viskas kontekste vertinant su ankstesniu modeliu - dabartinis yra su daug technologijų, bet pasigedau surinkimo solidumo, taip pat mano minėtų kai kurių tik Škoda modeliams būdingų detalių. Bet kaip ne kaip, už tokią kainą nelabai daugiau ir yra pasirinkimo - video dar nepaminėjau, kad tarp konkurentų būtų ir Nissan X-Trail :)
@aldra744
@aldra744 Күн бұрын
geras pastebėjimas, juk tai tik Skoda, tad už 40 k kažko daugiau tikėtis prie šių dienų realiju vargu ar galima, tad vertinant "kiek" automobilio ir koks standartinės įrangos paketas gaunamas už tokius pinigus, su Kodiaq bus sunku kažkam galinėtis
@zydrunasnormaliai6997
@zydrunasnormaliai6997 Күн бұрын
@@motorai7838 Tai kuris auto geriausias tamstos nuomone šiame segmente? Kuris auto geresnis pasirinkimas tamstos nuomone už Kodiaq?
@FF-xv9oq
@FF-xv9oq 18 сағат бұрын
​@@motorai7838x trail atrodo puikiai, bet tie varikliai yra tragedija ilaglaike prasme.
@FF-xv9oq
@FF-xv9oq 18 сағат бұрын
40 yra dideli pinigai, manau verciau pilniausios komplektacijos 140 kw tsi 2 l variklis. Jis naujame modelyje tik kitais metais bus, o ir senesnio reikia paieskoti su tokiu (sportline daugiausia versijoje). 1.5 tik ramiam vaziavimui be emocijos.
@MM-mz9yy
@MM-mz9yy Күн бұрын
👍
@Mindaugas1978
@Mindaugas1978 Күн бұрын
Cancel cancel .... gerai nuskambėjo :) Ar nevertėjo "I'll kill you" atsakyti? :)
@motorai7838
@motorai7838 Күн бұрын
Mano anglų kalba tikrai nėra sklandi, bet kai paprašiau išsakyti nuomonę apie "Lithuanian basketball team", kažkodėl pradėjo pasakoti apie "Peter MacDonald football coach" :)
@miciusbmw
@miciusbmw Күн бұрын
🇱🇹🇱🇹🤝🇺🇦🇺🇦
@ramunasokackas2197
@ramunasokackas2197 Күн бұрын
Priekinės lempos tikros lempos 😅
@mindaugaskuncaitis2909
@mindaugaskuncaitis2909 Күн бұрын
Toks savotiškas testas 😂😂😂 benzino sąnaudos bus minimum 12ltr nebent vaziuoti tik 90km/h užmiestyje tai gausis 9ltr
@FF-xv9oq
@FF-xv9oq 18 сағат бұрын
Nebus tiek, su senesniu patikrinta. Bus 10 kazkur mieste, o vidurkis apie 8.
@BARAKO_KATINAS
@BARAKO_KATINAS Күн бұрын
Pritariu išsakytoms mintims. Gaila, kad neturi normalios hibridinės pavaros.
@Froggerballer
@Froggerballer Күн бұрын
domina renault austral e-tech
@motorai7838
@motorai7838 Күн бұрын
Čia yra įprastos Renault Austral versijos apžvalga, e-tech pavara veikia tikrai taupiai, ypatingai mieste: kzbin.info/www/bejne/rYCwl4mDh9CAqdU
@raimudas
@raimudas Күн бұрын
Matosi operatorius be patirties…
@motorai7838
@motorai7838 Күн бұрын
Ačiū už komentarą - jei kada turėsiu operatorių, perduosiu, kad jo filmuotas vaizdas būtų geresnis nei filmuojant save su lazda :)
@aldra744
@aldra744 Күн бұрын
vaizdo kokybės trūksta, bet be pagalbos iš šono, o tik su lazda kažko labai daugiau nenuveiksi, visvien labai šaunu, kad yra auto apžvalgininkų tokių kaip Motorai tokioje seklioje lietuvakalbiu rinkoje, sėkmės apžvalgose, o papildomos rankos atsiras ir kokybė manau gerės su laikų ir prenumeratoriu skaičiumi :)
@motorai7838
@motorai7838 Күн бұрын
@@aldra744 Ačiū!
@gintautaskanonas997
@gintautaskanonas997 Күн бұрын
Geriau premium klase už tokius pinigus pvz X5 53 4.8 Litro
@aldra744
@aldra744 Күн бұрын
roasteris:) negendantis BMW, ne BMW, taip kaip Mersas be rūdžių ne Mersas
Bentley Flying Spur: įspūdingas auto, bet padarėme klaidą
31:02
Gazas Dugnas TV
Рет қаралды 8 М.
when you have plan B 😂
00:11
Andrey Grechka
Рет қаралды 62 МЛН
An Unknown Ending💪
00:49
ISSEI / いっせい
Рет қаралды 48 МЛН
Magic or …? 😱 reveal video on profile 🫢
00:14
Andrey Grechka
Рет қаралды 86 МЛН
SCHOOLBOY. Мама флексит 🫣👩🏻
00:41
⚡️КАН АНДРЕЙ⚡️
Рет қаралды 7 МЛН
The 2024 Skoda Kodiaq is a bargain, but only if...
12:45
CarGurus UK
Рет қаралды 7 М.
Armėnija. Jerevanas. Atgal į Sovietų Sąjungą!? (1)
31:58
Priklausomas nuo vitamino D
Рет қаралды 4,6 М.
Kelionė į Afganistaną. Persekiojamas Talibano. Kabulo karinis orouostas
31:00
Journey Lt - Egzotiniai Keliai
Рет қаралды 60 М.
NEW Skoda Kodiaq review - best 7-seat SUV? | What Car?
16:55
What Car?
Рет қаралды 91 М.
Ko tikėtis iš penktosios kartos Kia Sportage?
18:20
Autoplius.lt
Рет қаралды 7 М.
when you have plan B 😂
00:11
Andrey Grechka
Рет қаралды 62 МЛН