Fantastisch! Rekenmodellen vh RIVM die weer eens niet kloppen. Waar heb ik dat toch eerder gehoord 😎
@basvlot2 жыл бұрын
Dat zijn we toch al twee jaar gewend! Met Corona zaten ze er af en toe een factor 2300!! naast! Prutsers!
@KeesLambregtse2 жыл бұрын
De rekenmodellen kloppen in grote lijn wel. Zie ook het gesprek met Irene. Maar het blijven modellen die je niet zomaar als uitkomst voor individuele situatie kunt nemen.
@richheart18372 жыл бұрын
Ja, van mijn persoon tijdens mijn persco op 20 feb 2020...
@richheart18372 жыл бұрын
@@KeesLambregtse exact. Initiële doorrekening van beleidsdoelstellingen is toegestaan en valide. Individuele toetsing van vergunningverlening absoluut NIET! Daarom naar de rechter!
@dutchchessbetterthancheese12392 жыл бұрын
Een rekenmodel klopt per definitie niet, je probeert ermee simplistisch de werkelijkheid te benaderen
@lbit94462 жыл бұрын
Na het kijken van deze video heb ik eindelijk een voldaan gevoel van ECHTE wetenschappelijke informatie Dank jullie wel 🙏
@PieterJanNotebaart2 жыл бұрын
Buitengewoon goede content. Het is een waar genoegen om hier kennis van te mogen nemen.
@fire4food62 жыл бұрын
Heel interessant gesprek en metingen vervalsen want zo noem ik dat aanpassen blijkt schering en inslag. Als men maar bekomt wat men wil bekomen
@karinnaus20152 жыл бұрын
Bijzonder gesprek dank hiervoor beide heren.De natuur is zo sterk en herstel zichzelf ook steeds weer Hoop dat ze in den Haag eens wakker worden.
@kootnooi12 жыл бұрын
Welnee. Merendeel insecten en vlinders is al verdwenen. Natuur heeft kans te herstellen als je stopt met de depositie.
@teunhoogeveen68332 жыл бұрын
Intressant intervieuw. Meer discussie in de wetenschap hard nodig
@jan42holland2 жыл бұрын
Een aantal dagen geleden heb ik deze bijdrage bekeken. Daarbij kwam ook aan de orde dat voor de voorstanders van de stikstof beperking (36 wetenschappers & de heer de Groot) alles duidelijk is d.w.z. een aantal boeren moet weg. Alsof de kwantiteit van de wetenschappers bepaalt wat juist is. Nu volgde ik vandaag de parlementaire enquête over de aardgaswinning. Destijds had het KNMI, TNO en de NAM vastgesteld dat de maximum magnitude 3,9 zou kunnen zijn. Vrijwel iedere betrokken instantie legde zich daarbij neer behalve de heer Roest. Zoals dat dan gaat werd hij min of meer weggehoond vanwege wat hij had onderzocht n.l. dat de magnitude groter zou kunnen zijn. Na vervolgonderzoek bleek dat de heer Roest gelijk had.Ik zie hier een duidelijk parallel in met het hele stikstof verhaal. Ook zie ik steeds meer dat wetenschappers met een afwijkende mening (ook op Universiteiten) geïntimideerd / genegeerd worden.
@honderib2 жыл бұрын
Top, informatief en relevant. Erg benieuwd of je een tegenstander mee om tafel krijgt, zou super zijn,
@HansPaulification2 жыл бұрын
Stem de coalitie partijen weg in maart 2023. Maak ze vleugellam in de 1e kamer en de provincies!
@rvangaal78592 жыл бұрын
Welke verkiezingen !!??
@pat73592 жыл бұрын
Ben benieuwd naar reactie rivm ronde tafel gesprek hier met Han . Ik denk , to much to loose voor ze .Echter. Wordt vervolgd . Met Han ...😁
@nekske12 жыл бұрын
Concluderend,er word gerommeld met modellen,net zoals met alle andere modellen.
@elisabethdejong41102 жыл бұрын
Hoop zo dat dit gaat lukken mat Han Lindeboom
@samteawater74442 жыл бұрын
Interessant gesprek, dank weer! Wat ik mis in de info is wat er nu daadwerkelijk in de bodem gemeten wordt, en of er cumulatieve effecten zijn. In het algemeen mis ik informatie over wat de stikstofoxiden doen, en ik hoop van harte dat het rivm eens open wordt over hun metingen, methoden, modellen en analyses. Het is een rijksinstituut, de gegevens zouden toch in principe openbaar toegankelijk moeten zijn?
@dirkdaniels57462 жыл бұрын
KZbin eens op Peter Vanhoof Bodemdeskundige
@samteawater74442 жыл бұрын
@@dirkdaniels5746 Bijzondere man, dank voor de tip!!
@ifravandersteen4172 жыл бұрын
Alleen de intro gehoord. Wat een zegen dat we alternatieve media hebben. Beide kanten komen zo aan het licht. Jammer dat met mijn belasting geld alleen een kant belicht wordt.
@mamalada32962 жыл бұрын
Is Remkes al ingelicht...? Meer onderzoek nodig voordat er " schuldigen" aangewezen worden.
@Hippiehansie2 жыл бұрын
Dat stikstof een probleem is dat zal inderdaad een feit zijn ! Maar hier zit vanuit de politiek meer achter ! Want wereldwijd wordt de agrarische sector gedecimeerd.
@kootnooi12 жыл бұрын
Natuur is gedecimeerd.
@corinedegroot14412 жыл бұрын
Fijn dat deze problematiek besproken wordt!! heel helder gesprek! Benieuwd naar vervolg! Bedankt de Nieuwe Wereld!
@ShutterGuts2 жыл бұрын
Ik hoor alleen maar dat stikstof een probleem is maar waarom het een probleem is hoor ik nu nooit. Voor wie, voor wat, waarom? Er is een probleem hoezo is er een probleem? Wat zijn dan de mogelijke consequenties en staan die in verhouding tot de mogelijke consequenties van het te voeren beleid?
@yessyloos2 жыл бұрын
Stikstof is ook niet het probleem, de overheid wil de grond hebben van de boeren, daarom is vermindering van stikstof ook geen optie voor de overheid
@asdkfljlksdafuioasdf2 жыл бұрын
Want de overheid wilt waardeloze grond in het midden van Friesland hebben? Je hebt werkelijk geen idee waar je het over hebt.
@ShutterGuts2 жыл бұрын
@@asdkfljlksdafuioasdf Waardeloze grond? `deze opmerking is zo kortzichtig. Ten eerste geen grond is waardeloos en al helemaal geen vruchtbare grond. Waar ga je eten verbouwen als je geen grond hebt?
@MarcoStarink2 жыл бұрын
@@asdkfljlksdafuioasdf domme opmerking! Huisvestingsplannen De Jonge gemist?!?
@Hippiehansie2 жыл бұрын
@@asdkfljlksdafuioasdf nee jij wel blijkt maar weer 🤣🤣🤣
@asdkfljlksdafuioasdf2 жыл бұрын
@@ShutterGutshet gaat over de grond van veeboeren. Wtf heeft de overheid aan grasvelden in the middle of nowhere? Helemaal niks.
@v7erik12 жыл бұрын
dank wederom. hebben jullie van Jippe Hogeveen gehoord? over hoe de wind tegenwoordig waait? ook boeiend! ook een teken aan de wand dat wij eigenlijk nog maar weinig echt weten over de samenhang der dingen.
@ydavanwonderen2 жыл бұрын
Geo engineering is het grote probleem😪😪😭 chemtrails en HAARP.
@v7erik12 жыл бұрын
@@ydavanwonderen jottum... wat te denken over micro-plastics pfas en meer van die onnatuurlijkheden die op celniveau mee spelen... maar dit zijn nog allemaal menselijke invloeden... maar denk bij klimaatverandering gewoon eens aan natuurlijke factoren zoals de verschuiving van de magnetische polen, het afnemen van het aardmagnetisch veld, kosmische inwerkingen op bepaalde plaatsen en momenten tijdens de miljoenen jaren durende reis van ons zonnestelsel rondom het centrum van de Melkweg, etc.wat weten we nu uiteindelijk echt over de totale samenhang van de evolutie? wat we wel echt weten is dat Antartica ooit prachtig subtropisch groen was ... en de Sahara overigens ook?!? dus wat is er nieuw aan klimaatverandering?
@g.a.vanamstel15202 жыл бұрын
Een lager stikstof gehalte leidt ertoe, dat er geen land meer onteigend kan worden, die ze voor de bouw van huizen nodig hebben.
@dirkdaniels57462 жыл бұрын
Dansen met Janssen
@scepticobserver68792 жыл бұрын
@Me Me Er moeten 1 miljoen woningen bijgebouwd worden volgens uw held de Jonge, dus wat kletst u zelf?
@andromeda6502 жыл бұрын
Het probleem is dat er een probleem van gemaakt wordt en een doekje voor het bloeden om mensen hun vrijheid en iegenhied af te nemen.
@RANHEN12 жыл бұрын
O jee dit past niet in het verhaal van het RIVM en WEF. Jammer joh.
@RANHEN12 жыл бұрын
@Me Me Is je baas nu boos dat ik dat gezegd heb?
@pieterdercksen72252 жыл бұрын
Hier wordt goed gewerkt.
@janverschuren5932 жыл бұрын
als ammoniak ook van vogels komt ( wat ook heel logisch is) dan moet daar voor de boeren ook een aftrek komen gezien het feit dat vogels ( ganzen etc) veel bij boerderijen zitten
@milarosebrockovich80422 жыл бұрын
Misschien zeg ik nu iets heel doms...dus vergeef me.. Maar even inhaken op de bramenstruiken die een soort van filteren. Wat nou als we boerderijen omringen met bramenstruiken? Of denk ik dan veel te simpel 🤔
@martendewind2 жыл бұрын
Interessant! Als ik het allemaal goed begrijp zou het dus praktisch mogelijk moeten zijn om stikstof afvang buffers te creëren. Dat lijkt me een heel vruchtbare denkrichting. Een korte google zoektocht levert een rapport op uit het jaar 2000. Stikstofverwijdering in bufferzones. Dat gaat dan over het voorkomen van belasting met stikstof van het oppervlakte water, maar die problematiek hangt samen met de huidige discussie over stikstofreductie.
@richheart18372 жыл бұрын
Hydrologische beinvloedingszones ja... Heb ik in 1999 gedaan voor Prov. Overijssel.
@martendewind2 жыл бұрын
@@richheart1837 Wat leuk! Denkt u dat dit soort ideeën een bijdrage zouden kunnen leveren aan het oplossen van de huidige stikstofproblematiek?
@hansmeissner18892 жыл бұрын
Helder verhaal. We leerden dat deskundigheid bepaald niet hetzelfde is als wijsheid. Deskundigheid betreft vorming van kennis en het hebben ervan, ofwel het zo verstandig mogelijk beschrijven van een aspect van een onderdeel van de werkelijkheid, maar dat kan dan dus nog altijd zeer veel verstandiger. Maar dan wijsheid: inpassen van de kennis in de alledaagse werkelijkheid, met heel erg veel meer aspecten en heel veel meer onderdelen. Laten we elkaar deskundigheid maar vooral ook wijsheid toewensen... .
@Tubemanjac2 жыл бұрын
RIVM en rekenmodellen is kennelijk op meerdere fronten een problematische combi, afgezien van transparantie.
@KeesLambregtse2 жыл бұрын
De rekenmodellen zijn niet het probleem. Het gaat om de toepassing. Anders gezegd, de ‘kaart’ is niet het gebied maar kan wel helpen de weg te vinden.
@g.j.vrijmoeth85862 жыл бұрын
Er is helemaal geen stikstofprobleem. Het is gecreeerd.
@Philippe_Gruijthuijzen2 жыл бұрын
Heeft u deze video bekeken? Lindeboom erkent dat er te veel stikstof is in het milieu. Verder stelt hij dat stikstof op termijn 50 procent moet verminderen. Kortom, Lindeboom erkent het stikstofprobleem, hij is kritisch omtrent het stikstofbeleid.
@ceesvb2 жыл бұрын
@Z O '..zijn meesters..' Je bedoelt: zijn omgeving?;
@janbuc2 жыл бұрын
@@Philippe_Gruijthuijzen IK mis de vraag...wat als we nu helemaal niets doen. Wat gebeurt er dan? Hier en daar wat brandnetels en bramen?
@Chrisvlvp2 жыл бұрын
Lindeboom stelt dat er een stikstofprobleem is maar licht dit helaas niet toe. Ad vraagt niet om een toelichting van deze stelling. Dit is een gemis waardoor deze reactie. Jammer.
@Philippe_Gruijthuijzen2 жыл бұрын
@@janbuc Voor een leek was deze video wel moeilijk te begrijpen, denk ik. In deze video heeft Lindeboom meerdere keren 'PH-waarde' genoemd. Een hoge PH-waarde geeft aan dat het zuur is. Bij overmesting kan de PH-waarde stijgen naar 9 (ter referentie: ph-waarde van urine is 8, dus 9 gaat over hoge concentraties van overbemesting). Een hoge ph-waarde leidt tot onvruchtbare grond, irritatie en zelfs ziekte. Kortom, de PH-waarde discussie omtrent (over)bemesting in Nederland zou veel breder en dieper behandeld moeten worden in een toekomstige video. Dit is wat het stikstofbeleid probeert te voorkomen: Dat de grond zo verzuurt is dan mensen, planten en dieren ziek worden en er is geen weg terug. Nog tientallen jaren niks doen, en hele gebieden kunnen onbewoonbaar worden.
@manuelhermans35772 жыл бұрын
Komt er ook een vervolg gesprek waarin wordt uitgelegd waarom stikstof een probleem is? Wie vinden dat en op welke plekken is het een probleem? En wie hebben er belang bij om dit toevallig nu als crisis te bestempelen?
@mamalada32962 жыл бұрын
Het ging toch om de instandhouding van de arme gebieden en niet de rijke ( bossen dus) . Ik snap dus niet dat het zou gaan om bosrijke natuur gebieden.
@wilmapetersen69782 жыл бұрын
Als de brandnetels en de bramen de stikstof weg vangen laat de natuur dat dus het gewoon doen. Dat is echt natuur. En werk aan de vervuiling die juist echt een probleem is zoals medicijnen, hormonen, straling, pesticiden en toxische stoffen vanuit de pharmaceutische industrie, nanodeeltjes door extra verbranding door motoren en industrie etc
@kootnooi12 жыл бұрын
Als je een bos in brand steekt laat de natuur dat ook doen. Als je een heidegebied omspit laat de natuur dat ook doen.
@zoranana58102 жыл бұрын
Op 42:10 het RIVM doet onderzoek naar of de metingen aan de kust wel kloppen tgv zoutafzetting e.d., hoezo is daar niet vooraf aangedacht?
@kevinkaptein65792 жыл бұрын
2.07 ....ik ben r al klaar mee...r is geen stikstof probleem...ja op papier ja
@bfiftytwo11552 жыл бұрын
En wederom blijkt het RIVM een activistische club. Met hun manier van meten stuur je de resultaten.
@399Nathy2 жыл бұрын
over brandnetels en bramen langs de bosrand ed. Dan ligt dit vaak aan een verharde weg. En voor wegdekking, dan zal men eens moeten kijken welke bouwgrond hiervoor is gebruikt. Er is daar meer sprake van verstoorde grond. En er wordt wat grond, gemengd met industreel grond, gesleept in Nederland.
@h.11352 жыл бұрын
Wat gebeurt er als we al het stikstof weten uit te bannen? Ontstaat er dan een paradijselijke toestand?
@kootnooi12 жыл бұрын
Tot een niveau dat de natuur weer hersteld zou mooi zijn. Ik afgelopen kwart eeuw 75 % insecten verdwenen in NL maar ook Duitsland
@ramonstam90492 жыл бұрын
Duidelijk
@hollandverzuipt83632 жыл бұрын
Waar eindigt het riool van de Texelaar ?
@tisMartijn2 жыл бұрын
Jan Willem Erisman is al bij jullie geweest;)
@myriamvandevelde53682 жыл бұрын
waarom laat u hem niet uitspreken over juridische uitspraak dat is daar de basis of hebben jullie daar schrik van dat zijn toch ook rapporten van wetenschappers?
@ceestimmers2433 Жыл бұрын
Hoogopgeleiden en politici in tunnelvisie kost de maatschappij miljoenen. Leren luisteren inderdaad !
@irenevandermarel40792 жыл бұрын
Han gaat er wel in mee dat de ammoniak neerslaat op korte afstand, binnen een kilometer. Het model modelleert het over vele kilometers, 25 km was een grens waar het model mee rekende. Deze kritiek valt nu weg, maar Han staat daar volgens mij wel achter. Han gaat er niet in mee dat ammoniak voor 90% opstijgt, en dan in hogere luchtlagen verspreid, en dat het dan met regen (natte depositie) weer neerslaat. Om die reden is overal in Nederland de natte depositie ongeveer 10 kg/ha/jr. Dat is dus los van lokale puntbronnen. Het verspreid in hogere luchtlagen, en komt op die manier met de regen naar beneden. Dit is Lantinga/Sommer en de UvA is er mee bezig, maar die wachten nog op een peer revieuw. Han gaat er ook niet in mee dat maar 10 % verwaait als droge depositie in de omgeving. Hij gaat dus mee in die afstand binnen een kilometer, maar verschilt van inzicht over hoeveelheid die naast de puntbron neerslaat, en of het natte of droge depositie is. Volgens hem komt alles in de buurt van de puntbron, net als bij een pingwing colonie, met de regen omlaag. Als het regent, neemt de regen alle ammoniak uit de lucht mee naar beneden. Of het slaat neer in de dauw, als planten nat zijn. Hij relateert dit aan brandnetels die je benedenwinds van puntbronnen vindt. Het zou fijn zijn als een wetenschapper die specifiek iets kan zeggen over ammoniak in hogere luchtlagen, en ammoniak in regenwater, hier iets over zei in het publieke debat. Rabbinge heeft ook kritiek geuit op de afstand. Dit artikel in Vork legt ook het verhaal over de hogere luchtlagen uit: www.vork.org/nieuws/groot-deel-ammoniak-verdwijnt-direct-in-hogere-luchtlaag/ En in Melkvee magazine, zelfde artikel: www.melkvee.nl/artikel/520067-groot-deel-nh3-verdwijnt-direct-in-hogere-luchtlaag/#:~:text=Wereldwijd%20is%20er%20onafhankelijk%20van,van%20droge%20ammoniakdepositie%20op%20natuurgebieden. De discussie is al heel oud, goed als we het hier eens over hebben.
@arthurbraun65352 жыл бұрын
Bramen zijn een goede voeding bron ga Bramen kweken naast de boerderij.
@hollandverzuipt83632 жыл бұрын
Mooi gesprek. Maar Texel komt door de stoomboot van de Sint .uh de pont
@huusvader2 жыл бұрын
Altijd goede content. Jammer dat jullie voor Rumble als 2e platform hebben gekozen. Peter Thiel, beursgang... Daar draait t ook om t geld.
@Tubemanjac2 жыл бұрын
Noem mij een beter platform waarbij het niet om geld draait, kapitaal is in deze sector een randvoorwaarde om schaalgrootte te bereiken.
@mezzo49202 жыл бұрын
In elk geval liegen ze niet voor geld.
@wimschermerhorn77732 жыл бұрын
Ofwel het RIVM doet aan motivated reasoning.
@ydavanwonderen2 жыл бұрын
Er is een heel groot geo engeneering probleem😥😪😭
@turienlammers17392 жыл бұрын
De Wilde Weit (Melampyrum arvense) staat op de rode lijst van uitstervende planten in Nederland groeit in mijn achtertuin.
@mamalada32962 жыл бұрын
Dus...het zijn niet de koeien maar de bijtelling. Op zoek naar iets wat er niet is.....Kan je nog lang naar zoeken...
@marielouisepoland8501 Жыл бұрын
Alles elektrisch 😂😂😂😂 ons elektriciteitsnetwerk kan dat helemaal niet aan. Plus de vervuiling door delven van kobalt,lithium etc. Plus we weten helemaal niet wat we met de zonnepanelen en batterijen aan moeten wanneer ze Op zijn/ de levensduur op is. Sterk vervuilende troep!
@timearth52872 жыл бұрын
Hoe is het mogelijk dat die Paternotte hem weg durft te zetten vanwege zijn leeftijd . De man is in tegenstelling tot de alarmisten wel nuchter en wijs en zoekt in redelijkheid naar realistische oplossingen !
@karelmeijer23302 жыл бұрын
Wij hebben geen Sahara maar wel zand uit die Sahara! Dus kunnen de hoeveelheid uit grotere landen ook vliegen zodoende komen grotere hoeveelheden aan stikstof uit het buitenland op ons landschap!
@petervandenengel12082 жыл бұрын
Uiteraard is het zo dat juist grote organisaties het meest van hun inkomen afhankelijk worden (van hun gelijk dus, want daar worden ze voor betaald) en de grootse kans hebben om echokamers te worden, van volgers. Ergo, ze zijn het slechtst in staat om fouten toe te geven (terwijl wetenschap als leerproces op het kunnen maken van fouten gebaseerd is), waardoor "het model" contraproductief is. De stelling dat een minderheid iets anders vindt (alsof wetenschap gelijk aan democratie zou zijn :-))))) is wederom een heel voorspelbaar afweermechanisme. Wat precies hetzelfde probleem nogmaals benadrukt. Er zou dus een veel onafhankelijkere positie voor wetenschap moeten ontstaan - en men moet van de titel dictatuur af (professor, doctor etc.) omdat het over de inhoud hoort te gaan.
@edinvanhamburg2 жыл бұрын
De hamvraag is niet beantwoord: waarom is het een probleem?
@kootnooi12 жыл бұрын
Omdat de natuur al tientallen jaren vernield wordt. De grond, water, lanten, insecten, vlinders hebben daar lat van.
@edinvanhamburg2 жыл бұрын
@@kootnooi1 heb je het aan de grond, water, insecten en vlinders gevraagd dan?
@dv72812 жыл бұрын
Ad praat te veel zelf... Laat die man het aub uitleggen!
@ErikYkema2 жыл бұрын
Ad spreekt iets harder, omdat Texel ver weg is... :)
@dirkdaniels57462 жыл бұрын
De menselijke toevoeging van CO2 in de atmosfeer = 15 ppm. Dwz op een miljoen balletjes zitten er 15 van menselijke oorsprong
@fietsvriend2 жыл бұрын
Er moet wat mij betreft een nationaal monument komen voor de Egyptenaren en Algerijnen die het gasbuisstelsel hebben aangelegd, waarom de dijkbouwers wel en zij niet?
@maartenvanhoorn39882 жыл бұрын
Meneer Lindeboom ('stikstof-expert') moet maar eens in de wetenschappelijke literatuur duiken. Dan zal hij moeten beamen dat er wel degelijk ammonia uit zee komt, en wel in de vorm van ammoniumsulfaat. Dat is idd. geen ammoniak, en in zoverre heeft hij wel gelijk. Ach ja, een beetje sjoemelen met fysisch-chemische principes hoort er gewoon bij in het moderne wetenschapsbedrijf.
@blender11882 жыл бұрын
Die vorige stikstof pipo die hier te zien was wordt betaald door WNF. Had destijds wel vermeld mogen worden.
@DCRlive2 жыл бұрын
geen satellieten maar NOAA weather balloons.....NOAA National Oceanic and Atmospheric Administration...Twice a day, every day of the year, weather balloons are released simultaneously from almost 900 locations worldwide!
@wimhoogstad77292 жыл бұрын
Dit is denk ik reden om het beleid radicaal te herzien
@blackmagic38072 жыл бұрын
Waarom nodig je emeritus hoogleraar Kees de Lange niet uit. Die vindt namelijk heel wat anders. Graag hoor ik beide kampen.
@wimpiegogo Жыл бұрын
Er is geen klimaatprobleem maar een milieuprobleem waarvan de grootste vervuilers in Den Haag zitten. Met name het kabinet en de kartelpartijen🤣
@comtaar22452 жыл бұрын
Zijn het niet ‘marconipinguins’, niet ‘macaroni’?
@Pienterr2 жыл бұрын
Volgens google/wiki niet.
@DrOtto-sx7cp2 жыл бұрын
... gewoon wat puimsteen verpulveren ... werkt zelfs als je het in zee strooit.
@ellisdewal2 жыл бұрын
Klimaatprobleem? Moeten we de komende 10 jaar flink mee aan de gang?
@seesharp813212 жыл бұрын
Consensus? Is dat niet pseudo-wetenschap. Hoe kan er nu consensus zijn in wetenschap. Consensus riekt naar dogma... Ik ben blij dat deze meneer de tijd krijgt om zijn hypothese te brengen, al is het maar op een relatief klein platform.
@hollandverzuipt83632 жыл бұрын
Meet een bramenstruik zijn stikstof uitstoot
@Blisssc2 жыл бұрын
CO2 is geen probleem Han. Zie Happer. kzbin.info/www/bejne/d6XFipegibyBeas
@bekpamper73762 жыл бұрын
Allemaal minder scheten laten. Je partner in bed zal je er ook nog eens dankbaar voor zijn. Minder stikstof en minder frustratie.
@benzonex2 жыл бұрын
De reïncarnatie van Peter R. De Vries?...
@Bingowings112 жыл бұрын
Waardeloos gesprek.stikstof is juist goed voor de natuur .De natuur wil groots worden.bomen tot 50 meter hoog .
@lhanemaaijer34252 жыл бұрын
Deze Han geeft wel een zeer eenzijdige benadering van het probleem, heeft het ook niet over ammoniak dat tot zeer schadelijke fijnstof verdampt, juist in de meest stikstof rijke gebieden van Nederland, zijn dan ook tijdens de eerste Corona-Golf, ontzettend veel ouderen overleden. Dus in de gebieden met veel snelwegen en dierhouderijen, was het het ergste. Ja na een jaar of tachtig daar geleefd te hebben, is er van de normale werking van je longen niet veel meer van over. Heus het RIVM levert op dit stikstof gebied een heel behoorlijke prestatie. En hebben ook inzichtelijk gemaakt dat de gemiddelde leeftijd in die stikstof gebieden knap lager is, maar ook dat astma in die gebieden schrikbarend veel voorkomt.
@jankoning10412 жыл бұрын
‘Deze Han” is wel Professor in deze materie en als het RIVM stikstof uit zee meetelt die er niet is, (waar wel ingrijpend beleid op gevoerd gaat worden)vind ik dat geen behoorlijke prestatie maar een wanprestatie. En wat de coronagolf betreft zou ik wel eens willen weten waar nu de enorme oversterfte vandaar komt.
@ellystienen18622 жыл бұрын
@Me Me Staat RIVM open voor discussie? Nog weinig van gemerkt.
@jankoning10412 жыл бұрын
@Me Me wat ik ervan begrepen heb houdt juist de rivm de deur gesloten. Ze zijn ook niet bereid om cijfers en achtergrondinformatie te geven dat was bij Corona ook al zo.
@jankoning10412 жыл бұрын
@Me Me wat een analyse, hier ga ik maar niet op in. Het hele verhaal van de overheid heeft geen enkele onderbouwing. En als ik vragen stel omdat schijnbaar de hele boerensector uitgeroeid moet worden word ik weggezet als wappie en wantrouwend. Maar dit is tegenwoordig het motto : u mag een mening hebben, maar onze mening is de zuivere mening. Ik noem dat dictatuur.
@lhanemaaijer34252 жыл бұрын
@@jankoning1041 Stikstof uit zee, kan natuurlijk wel, aangezien er veel drukke scheepvaartroutes langs ons land gaan. Maar ook afvalwater wat direct onder de kust in zee terecht komt, kan best ook iets aan meetbare resultaten geven. Maar ben met u eens, dit moet eerst veel beter onderzocht worden.
@eminentorganklausschulze34132 жыл бұрын
Een link voor de liefhebbers van satelliet data enzo: youtube.com watch?v=KKrMjabbne4