No video

Body Balance Bench - Banca Posturala

  Рет қаралды 231

Physio Sport Therapy Academy

Physio Sport Therapy Academy

10 ай бұрын

Body Balance Bench - Banca Posturala, este un instrument pentru reechilibrarea posturală, care permite restabilirea stării de bine a spatelui și a tuturor structurilor osoase și musculare prin intermediul unor exerciții specifice efectuate într-o poziție corectă.
Este singurul instrument capabil să reechilibreze postura cu simplitate și într-un timp foarte scurt, acționând asupra globalității lanțurilor musculare. Banca Posturală poate restabili libertatea și starea de bine a întregului corp prin alungarea musculaturii globale dezechilibrate, adică o alungare musculară realizată într-o poziție corectă. Acest lucru împiedică corpul să efectueze "compensări", adică acele mecanisme antalgice pe care corpul nostru le pune în aplicare pentru a scăpa de tensiuni, dureri sau simple disconforturi, pe care le consideră nedorite sau contrare supraviețuirii sale normale.
Una dintre problemele cele mai comune este retracția musculară, o condiție cauzată de fibrotizarea conectorilor interni ai mușchilor, dar reversibilă pasiv prin tratamente specifice pe banca posturală sau masaje.
Mușchii retractori dezechilibrează atât segmentul corporal primar afectat, cât și alte zone "aparent" îndepărtate, dar care suferă secundar de această condiție.
Pentru a da un exemplu simplu, o retracție a musculaturii lombare și a psoasului iliac, în special când este asociată cu o slăbiciune a musculaturii posterioare a coapsei și a abdomenului, poate determina cu ușurință o rotație excesivă anterioară cronică a pelvisului.
Mici traume sau contracturi aparent nesemnificative, aparent rezolvate, pot provoca în schimb durere și ulterior hipomobilitate. Reacția organismului este logică, respectiv aceea de a compensa schimbând postura și întărind alte zone pentru a descărca cele dureroase. Rezultatul pe termen lung este, aproape întotdeauna, o suprasolicitare cu inflamație a zonelor suprarecrutate.
Instabilitatea sau o durere aparent imperceptibilă la o picior poate determina persoana să își încarce complet greutatea corporală pe celălalt picior atunci când este în picioare, ceea ce apasă inevitabil asupra articulațiilor, ligamentelor, meniscului etc.
Cu Banca Posturală, respectând acest principiu cauză-efect, nu se solicită direct zona dureroasă care, în general, dacă nu este vorba de traume directe, este deja o zonă stresată (hipercinetică).
Ulterior, pot fi interesante și utile tehnicile de decontractare a diafragmei, care, datorită numeroaselor sale inserții, poziției sale centrale în corp și importanței sale funcționale, poate duce la diverse probleme afectând chiar organele interne, dacă este compromisă.
Cum se lucrează cu Banca Posturală? Acesta poate fi articulat în diferite moduri, în funcție de nevoi specifice, cu durată variabilă.
Principalele modalități sunt următoarele:
1. Cu terapeutul personal: o ședință de lucru cu un tehnician care va evalua postura clientului, efectuând o discuție separată. Acesta va propune un antrenament cu exerciții specifice, orientate spre îmbunătățirea problemelor identificate (potrivit pentru toți utilizatorii cu sau fără probleme care doresc un antrenament personalizat pentru cazul lor specific);
2. Cu antrenorul personal: se organizează grupuri mici (de la 2 la 4 persoane maximum), în care se vor efectua exerciții pe banca posturală în două moduri: o parte în funcție de diferitele nevoi ale utilizatorilor, iar o altă parte va consta în exerciții standard pentru reechilibrarea posturală. În prealabil, se va realiza o analiză posturală rapidă pentru a evalua eventualele probleme posturale evidente (potrivit pentru utilizatorii cu probleme ușoare sau care au rezolvat deja probleme specifice în câteva ședințe personale);
3. Cu grupul Băncii Posturale: se organizează grupuri de la 7/8 persoane până la aproximativ 20, în care se vor efectua exerciții standard pentru reechilibrarea posturală (potrivit pentru persoanele sănătoase care s-au supus deja unor ședințe personale sau de coaching și doresc să mențină în timp rezultatele obținute).
Beneficii Cine poate beneficia de la Băncii Posturale?
1. Persoanele afectate de lombalgie, dureri cervicale, contracturi la nivelul umerilor, dureri articulare, pubalgii etc.;
2. Persoanele care doresc să-și reabiliteze musculatura după un traumatism;
3. Persoanele care doresc să-și reechilibreze propria postură;
4. Sportivii din orice disciplină care doresc să-și îmbunătățească performanța sportivă;
5. Persoanele care întâmpină dificultăți în relaxare și doresc să-și elibereze tensiunile și bagajul emoțional.
Puteți afla mai multe despre utilizarea băncii posturale și a tipurilor de exerciții potrivite fiecărui caz în parte în cadrul cursului Reechilibrarea Catenelor Miofasciale impreuna cu D.O. Alessandro Urbani.
www.physio.ro/...

Пікірлер
3 Exercitii pentru Durerea de Spate! Stretching! Alin Burileanu
7:28
Alin Burileanu
Рет қаралды 77 М.
Gimnastica pentru cei peste 50 de ani
3:46
Laurus Medical - hemoroizi, varice, colonoscopie
Рет қаралды 130 М.
Look at two different videos 😁 @karina-kola
00:11
Andrey Grechka
Рет қаралды 13 МЛН
Пройди игру и получи 5 чупа-чупсов (2024)
00:49
Екатерина Ковалева
Рет қаралды 1,5 МЛН
لااا! هذه البرتقالة مزعجة جدًا #قصير
00:15
One More Arabic
Рет қаралды 51 МЛН
O hulesc neoprotestanții pe Maica Domnului? Despre hule și alte minciuni
15:32
Masterul in Posturologie Clinica - ultimele 2 locuri in grupa din Bucuresti
3:36
Physio Sport Therapy Academy
Рет қаралды 137
These hip openers make your hip much more mobile.
21:54
Liebscher & Bracht | Die Schmerzspezialisten
Рет қаралды 188 М.
4 exercises that one should be able to do even at an advanced age (Can you do them all?)
14:41
Liebscher & Bracht | Die Schmerzspezialisten
Рет қаралды 752 М.
FPS Eye Training Warmup (HIGH FPS)
8:30
ottr
Рет қаралды 2,3 МЛН
Cel mai bun exercițiu pentru durerile cervicale
9:50
HOME KINETO
Рет қаралды 112 М.
Look at two different videos 😁 @karina-kola
00:11
Andrey Grechka
Рет қаралды 13 МЛН