Mulțumiri domnului profesor pentru efortul de a ne informa, GRATIS! 🙏
@cristianvlad916 Жыл бұрын
Dacă intram puțin in paleoclimatologie , peste 70% din ultimii 10000 ani a fost m ai cald decit astăzi , și asta in contextul in care CO2 iul asta despre care face atita tam tam , era in cantitate m ai mică ! Dar așa este in știință , unul aruncă la intimplate o gogoașă îndulcită cu sensuri logice , iar alții 1000 se chinuie să i dezlege Semnificația ! Recomand să ascultăm vocea altei categorii de oameni de știință! In domenii complexe cum este climatologia , exactitatea este inutilă!
@nicneagu7393 Жыл бұрын
Mulțumim!
@DanCristi-fv9rb Жыл бұрын
Multumim pentru sustinere
@_vremea Жыл бұрын
Felicitări pentru abordare.
@mihaiconstantinescu5030 Жыл бұрын
Mulțumim ptr. informațiile dvs.!
@dorelvlaicu98959 ай бұрын
Așa suntem noi ne speriem din orice,decind este pamintul au avut loc multe fenomene climatice care au dus la extincția multor animale și chiar al unor populații.
@anaconda4484 Жыл бұрын
Domnule Presura, sunteti un pedagog de exceptie, va multumim!
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
D-le Presură, predicțiile pe care vă bazați depind 100% de corectitudinea modelelor pe care se bazează aceste predicții. Cum, când și de cine au fost validate acele modele? Care au fost rezultatele validării? Ce probabilități au fost asociate acelor modele? 100%? 80%? 20%? Același întrebări pentru prezicerile pentru România. Fără a ști toate aceste, doar ne jucăm de-a știința.
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
@@wisequigon > cauta documentele de cercetare si vei afla singur, Nu, nu ai înțeles. Dl. Presură a făcut acest clip bazându-se pe previziunile modelelor climatice. Eu l-am întrebat de validarea lor : cine, când, cum etc. EU nu am de căutat justificări pentru afirmațiile făcute de DÂNSUL. Eu am de adus justificări numai pentru afirmațiile făcute DE MINE. Așa funcționează lucrurile, și nu altfel !
@trinitron40237 Жыл бұрын
Predictiile oamenilor de stiinta ii pun pe acestia la acelasi nivel cu baba Vanga. In 70 se prezicea ca vine era glaciara...
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
@@wisequigon > ok, înțeleg, vrei informatii mai detaliate, mai complete și cu bibliografie, Nu, n-ai înțeles. EU nu vreau informații, eu aș fi vrut să știu daca Presură s-a interesat în prealabil în ce măsură au fost validate/verificate modelele *pe care se bazează EL,* și cu ce rezultate.
@xo1312ox Жыл бұрын
H. D. Hartman a fost de curând in biblioteca Academiei si a vazut pe prima pagina a unui ziar din anul 1942-46 grade in Câmpia Română si 1944 a fost la fel de cald, de câtiva ani arde Grecia in fiecare vară, surpriză focurile au fost puse de piromani - Trageti singuri concluziile. Sa nu mai reamintesc ca toate studiile vin din USA😂.
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
@@xo1312ox > H. D. Hartman a fost de curând in biblioteca Academiei si a vazut pe prima pagina a unui ziar din anul 1942-46 grade in Câmpia Română si 1944 a fost la fel de cald Temperaturile punctuale (într-un anumit punct, la un anumit moment) NU dovedesc sau infirmă nimic cu privire la schimbarea climei. > de câtiva ani arde Grecia in fiecare vară, surpriză focurile au fost puse de piromani Aşa este, Google confirmă că principala cauză a incendiilor din Grecia din acest an şi din anii precedenţi este umană, fie din neglijență, fie din intenție. > Trageti singuri concluziile. Sa nu mai reamintesc ca toate studiile vin din USA Care sunt concluziile pe care le trageţi DV. ?
@BiGP__ Жыл бұрын
Domnul Presura, cel mai cool astrofizician de pe meleagurile noastre si de asemenea foarte imparțial! Va multumim pentru munca depusa și sinceritate dvs.. Într-o lume cu asa mult fakenews/ clickbait și conspirații la tot coltul, fiți un Presura ❤
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
> Domnul Presura, cel mai cool astrofizician ... Nu știu dacă dl. Presură este astrofizician de profesie.
@cristianvlad916 Жыл бұрын
Dacă intram puțin in paleoclimatologie , peste 70% din ultimii 10000 ani a fost m ai cald decit astăzi , și asta in contextul in care CO2 iul asta despre care face atita tam tam , era in cantitate m ai mică ! Dar așa este in știință , unul aruncă la intimplate o gogoașă îndulcită cu sensuri logice , iar alții 1000 se chinuie să i dezlege Semnificația ! Nu este domeniul domnului Presură tematica dezbătută !
@BiGP__ Жыл бұрын
@@cristianvlad916 o dai din cola în fanta.. Las-o așa!
@cristianvlad916 Жыл бұрын
@@BiGP__ Răspunsul meu are și rolul de a vă lărgi spațiul sugestiei ! Profitați de el !
@faptdivers6890 Жыл бұрын
Ei bine, dom' profesor are dreptate, e bine să nu mai fim anonimi și să fim cât se poate de obiectivi. Prietenii imi spun Mitică și sunt de fel din Făurei de Brăila. Am studiat câteva zile și într-o facultate de Fizică cu mulți ani în urmă. Pe atunci era o modă de a cauta răspunsuri la problemele climatice, am spus-o colegilor și profesorilor de atunci, explicații ,,științifice, sunt de toate felurile, numai pe cele adevărate comunitatea științifică le ignoră. Știința pe atunci insemna tot ceea ce se repeta și se putea măsura. Restul era altceva, acum restul a devenit știință si știința a devenit restul.
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
> Am studiat câteva zile și într-o facultate de Fizică Câteva ZILE ??? > explicații ,,științifice" sunt de toate felurile, numai [că] pe cele adevărate comunitatea științifică le ignoră Da, într-adevăr, câteva zile 😁
@cristianvlad916 Жыл бұрын
Dacă intram puțin in paleoclimatologie , peste 70% din ultimii 10000 ani a fost m ai cald decit astăzi , și asta in contextul in care CO2 iul asta despre care face atita tam tam , era in cantitate m ai mică ! Dar așa este in știință , unul aruncă la intimplate o gogoașă îndulcită cu sensuri logice , iar alții 1000 se chinuie să i dezlege Semnificația ! Recomand să ascultăm vocea altei categorii de oameni de știința ! In domenii complexe , exactitatea este inutilă!
@cristianvlad916 Жыл бұрын
Dacă intram puțin in paleoclimatologie , peste 70% din ultimii 10000 ani a fost m ai cald decit astăzi , și asta in contextul in care CO2 iul asta despre care face atita tam tam , era in cantitate m ai mică ! Dar așa este in știință , unul aruncă la intimplate o gogoașă îndulcită cu sensuri logice , iar alții 1000 se chinuie să i dezlege Semnificația ! Recomand să ascultăm vocea altei categorii de oameni de știință! In domenii complexe cum este climatologia , exactitatea este inutilă!
@cristio8010 Жыл бұрын
Multumim pentru video!
@TheJoeBlack Жыл бұрын
Despre climă, ca tot este la modă. Trebuie alimentate mesajele subliminale. Am crezut ca in sfârșit am găsit ceva la care poti sa te uiți cu drag pe KZbin. Probabil noile clipuri vor fi despre eficienta mașinilor electrice.
@presura Жыл бұрын
Va fi despre stratul de ozon.
@Lazar1Cristian Жыл бұрын
Interesant!❤️
@Luyvld Жыл бұрын
Nu e interesat... sunt doar chestii la care te pregătește mental... la armele climatice la care ei lucrează ca și experient... daca nu le iese da vina pe natură... spala creierul dar mie nu.prea le merge...
@cornelo9118 Жыл бұрын
Dacă conținutul de CO2 din atmosferă este de aprox. 0,04%, care ar fi limita cea mai de jos pentru a nu se obține efectul invers, de răcire a planetei? Plantele nu folosesc CO2 pentru fotosinteză? Soluții de micșorare a cantității de CO2 ar putea fi: - să nu mai ardem combustibili fosili - mai greu, dar cu timpul poate; - să nu mai ardem gazul (unii o fac de pomană) - puțin probabil; - să nu mai ardem nimic în general - exclus; - să oprim producția industrială - ne întoarcem în Evul mediu - să nu mai tăiem pădurile - ce bine ar fi, cel puțin într-un ritm mai redus și reîmpăduriri. - să respirăm mai puțin - asta este soluția ideală, ce atâta jogging :). O să ne dea cotă de respirație și o să ne pună și taxe, dacă mai întreținem și niște animale, am sfeclit-o. Ce Dumnezeu vreți să trăiți veșnic!?! Până și mama Terra va murii odată. Soarele și Oxigenul ne țin în viață, dar totodată ne și omoară.
@Kamikaze-pe4bh Жыл бұрын
vezi filmul Expresul Zapezii
@marianioneanu1584 Жыл бұрын
Asistăm în ultima perioadă la cum sunt adoptate tot felul de restricții și limitări la nivelul U.E. pentru reducerea poluării.În condițiile în care populația U.E. reprezintă maximum 10% din populația mondială,iar în restul lumii,vezi țări din Asia,America de Sud,Africa,aceste limitări și restricții sunt inexistente,noi,europenii,ce "gheșeft" facem?Europa are altă atmosferă față de restul lumii?Sau "batem șaua ca să priceapă iapa", în sensul că poate,poate ce se întâmplă la nivel european să fie adoptat și în restul lumii?Am mari dubii că se va întâmpla așa ceva!
@Kamikaze-pe4bh Жыл бұрын
@@marianioneanu1584 de acord dar schimbarea la energia verde ar aduce un avantaj strategic enorm europei deoarece europa nu are nicaieri rezerve enorme de petrol sau gaze destul cat sa sustina intreaga europa si sa nu fim nevoiti sa fim sclavii lui sua sau rusia pentru energie. O alternative buna dar nepopulara sunt reactoarele nucleare
@cornelo9118 Жыл бұрын
@@marianioneanu1584 De acord cu această opinie. Pe când statele puternic industrializate poluau la greu și exploatau resursele statelor din regiunile menționate, îi dureau la bască de poluare, de mediu în general. Acum când și statele, foste colonii, cu economii emergente, vor să se dezvolte, li „se bagă pe gât” problema climatică. Au tras frâna de mână cu pandemia, acum urmează clima. Terra a avut atâtea schimbări climatice și va avea cu sau fără activitate umană, cu sau fără existența speciei umane. Facem parte dintr-un sistem solar, care la rândul lui face parte dintr-un sistem galactic. Navigăm prin univers (cu viteze pentru care nu știu pe ce perioadă s-ar suspenda permisul) și inevitabil ne confruntăm cu diferite stări, probleme la care, deocamdată asistăm, nu am găsit soluții.
@marianioneanu1584 Жыл бұрын
@@cornelo9118 Da,foarte corect ceea ce spuneți.
@anaoprisoi5514 Жыл бұрын
Ne oferiti o informatie foarte documentata!Respect!siMultumim!🤗
@cristianvlad916 Жыл бұрын
Nicidecum nu este m ai cald de la vara la vara ! Cei de la INMH ar face bine sa informeze pe ce fond de advectie de mase de aer au loc valorile termice ridicate ! Dar răspunsul îl dau aici - întotdeauna valorile termice ridicate vin in tandem cu seceta , pe fondul advecției maselor de aer saharian ! Urmăritorii acestui canal , sa nu uite ca Europa se afla in coasta Desertului Sahara ! De la sfirsitul perioadei glaciare Wiurm , zona climatică tropical uscata s a extins ! Cea m ai rapida rata de extindere a fost in perioada de după construirea piramidelor de la Gizeh, unde in urma cu 4000 ani era zona climatică mediteraneana, nu tropical uscata ca in prezent .Deci o extindere rapida între acum 3500 și 2500 ani! Ultima mare agresiune Sahariana in Europa a fost între anii 900 și 1400, cind era m ai cald și m ai secetos decit astăzi ! Obiectiv vorbind , nu avem cum sa cunoaștem valoarea termică globală , nici măcar cu o precizie de un grad , deoarece valoarea termică globală nu este o medie a valorilor înregistrate la stațiile meteo , ci este o medie ponderata in care se i a in calcul și suprafața ocupată de masele de aer care au un anumit interval al valorilor termice ! Ori suprafața ocupată este doar o inducție speculativa ! Deci acel un grad despre care vorbiți , îl puteți șterge cu buretele ! In rest despre viitor -sunt doar modele climatice , și ele tot speculative !
@adrianpopescu9680 Жыл бұрын
4 , stai jos
@martinel80 Жыл бұрын
Cine finanțează studiile acestea ? Dumneavoastră garantați pentru ce spuneți ? Care ar fi scenariul pentru a încetini sau chiar stopa creșterea temperaturii și schimbarea ?
@dodiloi Жыл бұрын
Singura cale sa opresti procesul in acest moment ar fi ca toata omenirea sa aiba aceeasi gandire modesta si 1 miliard de oameni sa foe sacrificati. Nu exista rezolvare deocamdata. Oamenii sunt lacomi si chiar daca nu am fi, suntem prea multi sa nu poluam pentru hrana.
@martinel80 Жыл бұрын
@@dodiloi te pui tu primul pe listă? Și de ce doar 1 miliard, să fie mai mulți, așa îmi rămâne porție mai mare .
@adrianpopescu9680 Жыл бұрын
@@dodiloi gresit , exista solutii pentru hrana daca se vrea....se poate sustine populatia din acest punct de vedere, problema e la consumul in excess de multe alte lucruri...
@filipart828 Жыл бұрын
Excelent 👏
@petterweinberg Жыл бұрын
Cu tot respectul domnule profesor, dar ceva nu înțeleg. Spuneți că din 1901 și până în 2020 temperatura a avut o creștere medie de 1grad, iar în sudul țării, începând cu 1961 și până în 2020, a fost chiar mai mare, de circa 2-3 grade. În continuare, afirmați că din cauza arderilor combustibililor fosili, în viitor, până în 2100, aceste valori se vor tripla. Domnule profesor, când au avut lor arderi ale celor mai mari cantități de combustibili fosili, înainte de 1989 când aveam o industrie puternică cu mii de fabrici în care lucrau mii și zeci de mii de muncitori și existau zeci de mine din care se extăgea 24 din 24 mii de tone de cărbune, sau acum când fabricile au dispărut deja de multă vreme, iar minele au fost de mult închise și chiar desfiițate? Dacă în acele vremuri, temperatura a crescut în medie cu 1grad, iar în sudul țării cu 2-3 grade, acum când nu mai există fabrici și nici mine, arderile combustibililor fosili (probabil, nici 0,1% din ce exista odată), va duce la triplarea valorilor? Dacă Fizica este o știință a experimentelor, în care apare mereu ceva nou, Matematica este o știință exactă care niciodată nu greșește. Acei specialiști de care amintiți, ce formule da calcul au folosit? Mi-ar pare extrem de rău dacă deveniți vocea "știm noi cui".
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
POATE că concluzia la care vreți să ajungeți este adevărată, însă raționamentul este greșit.
@becausecontextmatters5260 Жыл бұрын
CO2ul nu tine cont de liniile desenate pe harta de oameni, tu nu intelegi ca asta e o problema globala iar industria "puternica" dinainte de '89 este irelevanta
@presura Жыл бұрын
nu putem reduce variatia temperaturii din Romania doar la ce se intampla in Romania. Am spus in video ca este o probema globala. Adica CO2 se imprastie peste tot, si vine si de la altii, e si o animatie in video
@florinnastasa5506 Жыл бұрын
Exista o explicatie simpla. Concentratia de CO2. Sa explic simplu. Ai un vas cu 5 L apa curata (atmosfera). Pui in ea zilnic cerneala (CO2). La inceput, concentratia va fi scazuta. De la un moment dat, insa, tot adaugand cerneala, vei observa ca se schimba tot mai mult culoarea. Practic, dupa un anumit procent, schimbarile vor fi mult mai vizibile. Tot CO2- ul trimis in aer de acum incolo se ADAUGA la cel deja existent (care e mare). Pune in calcul defrisarile masive, peste tot in lume - ai mult mai putine paduri care sa fixeze CO2-ul, deci acesta sta in continuare in atmosfera. Cresterea accelerata a temperaturilor apare de la efectul de sera; practic soarele incalzeste solul iar acea caldura nu se mai ridica...sta acolo. Asta inseamna mai putini curenti de aer, mai putine precipitatii, caldura si umezeala raman in zona solului. De asta si noptile sunt toride. In Moldova, anul asta a fost cel mai cald pe care mi-l amintesc (si am aproape juma` de secol). Iulie - toata luna au fost temperaturi de 35-38 grade ziua, furtuna in aproape fiecare seara, 20-24 grade noptile. August - 37-40 grade ziua, 24+ grade noaptea, toata luna ! Doar 2 ploi in August. Si in astea 2 luni o umezeala mare ce a facut respiratia/transpiratia dificila....
@petterweinberg Жыл бұрын
@@wisequigon - Revedeți! Chiar de la început, domnul Presură se referă la România, spunând " haideți să vedem ce ne așteaptă pe noi, românii..."
@skyline9486 Жыл бұрын
ne explicați și nouă care este fenomenul/procesul prin care se produce caldura globală din cauza poluării/gazelor ?
@pavelvasilache6111 Жыл бұрын
iti zic eu asa pe scurt, chestiile alea din aer, poluarea ia si ea caldura de la soare si apoi o radiaza spre noi. ( si spre exterior )
@skyline9486 Жыл бұрын
@@wisequigon tot tu zici ca e mai complicată treaba tot tu zici ca ne explică ca la proști...tocmai de aceea am întrebat , găsești multă teorie , dar teoria nu e întotdeauna valabilă...poate foarte ușor a fi doar o explicație imaginară fără nici un fundament sau probă reală...
@sebastianstoica578 Жыл бұрын
Soarele nu incalzeste atmosfera direct, ci incalzeste pamantul care mai apoi radiaza caldura in atmosfera. De aceea cu cat cresti in altitudine, cu atat scade temperatura. Gazele, pe care incercam sa le evitam, creeaza ca un fel de patura care nu mai permite caldurii sa scape din atmosfera.
@christians8199 Жыл бұрын
În România vara este cald şi iarna este frig . Aşa a lăsat bunul Dumnezeu să fie !!! Am văzut cum stau lucrurile cu ""oamenii de ştiință "" şi cu ""specialişti"" în pandemie !!!
@mary8813 Жыл бұрын
❤❤❤
@MagdalenaStoinoiu5 ай бұрын
Vara asta a atins maxim până în 43°😫😫😫😫
@zenadrian4678 Жыл бұрын
Vorbim la iarnă ! 😂
@studiocl2414 Жыл бұрын
Pai daca acum e temperat continental .. mai tarziu cum o sa fie ?
@cyobytm Жыл бұрын
sunt curios care zone din romania sunt cel mai putin afectate de incalzirea globala
@IvanKalamazoo55 Жыл бұрын
Că au loc anumite modificări în circulația curenților atmosferici, cu influență directă asupra climei de pe glob este perfect credibil. De-a lungul istoriei Pământului, au existat atât intervale calde, cât și ere glaciare (apropo, noi acum ne aflăm într-o perioadă moderat de caldă din cadrul erei glaciare cuaternare care a început acum 2.6 milioane de ani). Că aceste schimbări climatice sunt influențate major de activitățile umane (emisii de CO2 prin arderea combustibililor fosili, ferme de animale, cultivarea intensivă a terenurilor agricole) este o exagerare grosolană, o deformare a adevărului și o mascaradă politizată promovată de grupurile de interese globaliste.
@presura Жыл бұрын
Schimbarile climatice s-au produs in mod natural in decursul unor perioade mari de timp de ordinul zecilor si chiar sutelor de mi de ani. Acest lucru se poate vedea in carotele de gheata extrase din ghetarii Groenlandei si cei din Antarctica ce au o vechime considerabila. Daca nu acceptam dovezile stiintifice concludente... nu mai este nimic de spus. Ce vedem acum? Incepand cu era industriala schimbarile sunt extrem de rapide ca dupa un cataclism.
@deden638 Жыл бұрын
Ce spuneti ca au existat si inainte perioade mai calde si mai reci este adevarat. Dar ele s-au manifestat treptat pe perioade foarte lungi de timp. Iar natura avea timp sa se adapteze. Ce oamenii de stiinta observa acum este ca clima s-a schimbat intr-un interval mic de timp (max. 100 de ani) in comparatie cu celelalte perioade si coincide cu perioada de dupa revolutia industriala.
@IvanKalamazoo55 Жыл бұрын
@@deden638 1 grad Celsius în ultimii 200 de ani e așa de mult oare? Și nu sunt dovezi concludente că această încălzire de 1 grad se datorează emisiilor de CO2 cauzate de activitățile umane. Iar acele modele climatice care arată că până în 2050 temperatura medie în România va crește cu 4 grade (!!) sunt în cel mai bun caz hârtie de aprins focul. Apropo, în anii '70 se vorbea de o nouă "eră glaciară" și nimic din ce se prognoza atunci nu s-a adeverit.
@deden638 Жыл бұрын
@@IvanKalamazoo55 1. Dovezi sunt multe ca emisiile de CO2 au efect de sera. Asta nu mai trebuie demonstrat. 2. Stiinta si cercetarea nu au detinut niciodata adevaruri absolute si din aceasta cauza se bazeaza pe multiple cercetari, demonstratii si larg consens. 3. Despre era glaciara din anii '70, a fost o teorie care a necesitat mai multa cercetare. Cercetarea porneste de la niste teorii mai mult sau mai putin plauzibile care necesita demonstratii. In anii 2010 cand am citit eu ultima oara despre posibilul inceput al unei ere glaciare se vorbea ca peste ea se suprapune incalzirea datorita efectelor de sera. Revenind, o racire sau incalzire globala naturala se intampla in zeci de mii de ani (fapt deja demonstrat prin studii pedologice/de sol). 4. Eu, ca simplu om, imi dau seama ca este o diferenta foarte mare de cum erau iarna si vara acum 20 - 30 ani si cum sunt acum.
@gigimimi9596 Жыл бұрын
Cum ati spus si dvs: schimbari climatice au fost cu zeci de mii poate sute de mii de ani inainte dovada fiind calotele glaciare. Ma gandesc ca aceste schimbari mentionate au fost ca rezultat al activitatii dinozaurilor: ardeau padurile ca sa se incalzeasca, rafinau petrolul si il ardeau navele spatiale pe care le foloseau ca si mijloc de deplasare din A in B, sa nu mai amintesc de metanul degajat de stramosul vacii de astazi. Concluzia mea este ca Planeta urmeaza un ciclu natural care nu este influentat de activitatile organismelor vii care traiesc pe ea.
@ioma6 Жыл бұрын
Mare noroc pe noi ca mai avem si romani educati si inteligenti.❤❤❤ Mai grav cu politicienii corupti si needucati, care azi tin temporal friiele natiei !!!!😢😢😢
@wDani_ Жыл бұрын
Multumim
@RazvanInsane Жыл бұрын
Poti sa faci un episod despre constanta structuri fine
@mariantudorache8211 Жыл бұрын
mersi
@mariuspetrero-nl2584 Жыл бұрын
Talent nativ de a explica.....
@Luyvld Жыл бұрын
Ce explica ca nu înțeleg ce vor sa mintă? Spălătorii ăștia de creier 🧠... clima o fac ei cu aparatura care noi prostimea cum cred ei nu avem acces...
@adisas8959 Жыл бұрын
copiii din minele din africa ne transmit salutari.
@ileanavasilescu895 Жыл бұрын
Interesante predicții bazate pe date studiate și verificate științific !👍♥️Vă mulțumesc !👏🌹👏Felicitări !💖 🥇💎🎩
@faptdivers6890 Жыл бұрын
Cineva spunea de tornade, grindină și accentuez inundații. Cine este interesat să meargă in zonele montane și să observe ce a mai rămas din pădurile pe care țara noastră le-a avut acum 10-20 de ani in urmă. Trebuie să fim obiectivi
@iulianpartenie6260 Жыл бұрын
Ce parere aveti despre chemtrails?
@faptdivers6890 Жыл бұрын
Sunt pentru a umbri și răcori atmosfera........
@iulianpartenie6260 Жыл бұрын
😄😄😄@@faptdivers6890
@iulianpartenie6260 Жыл бұрын
😄😄😄@@faptdivers6890
@neytiritetskahamoatite7688 Жыл бұрын
9:00 Reforestarea si reshertificarea terenurilor dezgolite, pana cand procentul de paduri pe suprafetele insamantabile de pe terra vor trece de 55%, ideal peste 60% !!! Astfel asiguram tamponul de CO2 necesar ! Concomitent cu reducerea emisilor pentru a grabi stabilizarea climaterica !!!
@dennythescar80s8 Жыл бұрын
O sa ne topim ca inghetata la soare. Dumnezeu stie ce o sa fie in jur de 100 de ani de acum inainte.
@gabrielc6252 Жыл бұрын
0:01 nu e adevarat. Verile 2017-2020 au fost fost printre cele mai blande din istorie, cu temperaturile maxime in Buucresti abia ajungand la 35 de grade. Este o alternanta la cativa ani
@ionutcalancea8479 Жыл бұрын
Capitalismul afectează schimbarea climei?
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
Da, dar și permite găsirea și remedierea eventualelor consecințe negative ale creșterii activităților umane
@cirdanfromlorien Жыл бұрын
@@alexleibovici4834ce boală ai?
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
@@cirdanfromlorien > ce boală ai? Apropo de ce?
@starlord2917 Жыл бұрын
Foarte frumos si elocvent explicat, ca la copii. Insa ce nu inteleg eu de ce "incalzirea globala" are o prioritate mai mare decat poluarea pamantului. De ce nu se discuta mai mult despre asta? Mi se pare ca poluarea poate fi controlata mai bine decat "incalzirea globala". Un termen ca si "terorismul" care poate fi interpretat in orice fel si atrtibuit oricui. Eu cred ca atentia autoritatilor si al youtuberilor ar trebui sa fie si spre lucruri de care am uitat (sau nu mai vrem) sa vorbim. Poluarea. Nu mai exista poluare?
@presura Жыл бұрын
Incalzirea globala este o consecinta directa a poluarii datorate arderii combustibililor fosili. In videourile urmatoare vom vorbi despre acest lucru, ce ati vazut este un prim episod dintr-o serie care se va intinde pana la sfarsitul anului.
@starlord2917 Жыл бұрын
@@presuraPoluare nu cred ca inseamna doar cea atmosferica. Este si cea a apei si cea a solului. Pe astea cum le facem cunoscute? Tot vorbim de incalzire globala si responsabilitatea noastra, a celor mici. Cu taxe de carbon, incuiat in casa si alte restrictii cu care ne-am "obisnuit" in pandemie. Pe cand vorbim de pesticide, glyphosati folositi in agricultura, detergenti, mancare modificata genetic, calitatea apei si a solului, chimicale de tipul PFA, PFO si BPA folosite peste tot in industrie, chimicale care nu se degradeaza niciodata si sunt toxice si cate si mai cate... dar fereasca sfantul sa creasca temperatura cu 0.9 grade ca deja tot mapamondul ia foc. Sper sa nu va suparati pe mine dar va respect prea mult sa nu spun si lucrurile astea. Sunt lucruri mult mai importante de care ar trebui sa stim si sa le discutam. Dar nu poti sa impui unei multinationale cu miliarde de dolari la dispozitie sa gaseasca solutii eficiente si nepoluante pentru planeta. Ca doar singurul scop al unei entitati comerciale este sa faca bani, din pacate cu orice pret. E mai usor sa iei de la ala mic si sa dai la ala mare si nu invers. Si deci tot noi trebuie sa prevenim aceasta "incalzire" stand in frig, cumparand eoliene, panouri si masini electrice. Masini electrice care luate in ansamblu sunt mai poluante decat cele normale si costa si de 2-3 ori mai mult. Mie mi se pare ca toata aceasta aura in jurul incalzirii globale este doar o afacere din care nu noi vom iesi mai bogati. SI ganditi-va ca "vestul" reprezinta circa cateva procente din tot mapamondul asta care polueaza cu fosili. Ce facem cu restul? In fine, am aberat destul. Nu mi-o luati in nume de rau ca nu am nimic cu dvs., din contra va apreciez. Dar sa va vad si pe dvs. cu aceeasi placa pe care o canta toti ca asa s-a dat ordin sau ca face vizualizari, parca nu mi-a picat bine.
@adrianpopescu9680 Жыл бұрын
@@starlord2917 dupa cum a spus si d-ul profesor , incalzirea globala e o consecinta a poluarii , inclusiv a apei si solului nu doar a aerului. Solul are o mare capacitate de a stoca carbon dar din pacate se folosesc pesticide si tot felul de substante ajungand sa fie desertificate suprafete tot mai mari de la an la an . Si da, aici iti dau dreptate , responsabilitatea ce mai mare o au guvernele si companiile mari, dar asta nu inseamna ca nu putem face si noi ce putem...In ce priveste mancarea modificate genetic nu vad nici o problema , asta va fi o solutie pe viitor, nu inteleg de unde frica asta la oameni cand aud ''modificat genetic''. Din pacate tarile cele mai dezvoltate(SUA,CHINA,Rusia,India,vestul Europei) au contribuit cel mai mult la emisiile de carbon (s-au folosit cel mai mult de combustibili fosili) si paradoxal vor suferi cel mai putin de pe urma incalzirii golbale, exact invers tarile sarace nu au poluat si vor avea cel mai mult de suferit( Africa,America de sud) sau emisfera nordica vs cea sudica.
@StopMusicChannel03 Жыл бұрын
Cristian Presura- meteorolog
@georgerrs007 Жыл бұрын
Nu știu ce văd cercetătorii aia acolo dar eu văd la mine in curte…anul trecut a secat o fântâna și secată a rămas așa ca bine nu ne o fi
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
> in curte…anul trecut a secat o fântâna Și s-a determinat care a fost cauza?
@emilpredescu4276 Жыл бұрын
O solutie buna este sigura : punerea in siguranta a lacurilor de acumulare existente , alte lacuri pe toate raurile tarii ,toate fiind exploatate stiintific ca un sistem national integrat ,in corelare cu un sistem national de itigatii . Altfel va fi un sistem national de vaiete si acuzatii fara tost ! Sa ne dea Dzeu mintes cea buna si folositoare ! Se poate face binele tarii !
@Mizil-oj7ow Жыл бұрын
Fratemiu muri cu cuvintele Binele tarii pe buze.era beat si a spart aprozarul la revolutie.acu avem pensie de urmas,scutire impozit,social,1 hectar pamant si eu va scriu de la socola la dezalcolizare
@AlinToma-n3l Жыл бұрын
De ce se spune ca viteza luminii este cea mai mare din univers, dacă viteza de expansiune a universului este mai mare?
@baurdica Жыл бұрын
Intotdeauna content de calitate obiectiv si la obiect Mare om, mare caracter Sunt mandru de dvs
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
> Sunt mandru de dvs Ce merit aveți? Sunteți unul din profesorii dlui Presură, unul din părinți?
@faptdivers6890 Жыл бұрын
Cineva vorbea de CO2. Ei bine cititi și pe acestea, nu îmi aparțin dar le gândesc la fel... ... Sa mai intram un pic in lumea minunata a chimiei organice : CO2+H2O ----> C6H12O6 + O2 (*) C6H12O6=glucoza Aceasta este ecuatia fotosintezei. De ce este importanta ? Pentru ca avem imbecili, si nu putini, care considera CO2 poluant. Le atrag atentia ca daca CO2 este zero, O2-oxigenul devine zero, glucoza (esentiala pentru plante) nu mai apare, plantele vor disparea, animalele de asemenea. Nivelul de CO2, minimum minimorum, este de 150 ppm. (parti per milion). Mai jos de atat viata dispare. Nivelul de CO2 actual este 400ppm Nivelul optim ar fi de 1000-1600 ppm (1000 ppm se foloseste in sere pentru cresterea recoltei). Daca faci respiratie artificiala cuiva, sarutul vietii , 40000 (patruzeci de mii) ppm.Toxicitatea apare pe la 60 000. Unii, tot imbecili, ar putea spune: vezi ca CO2 poate fi toxic si de aia... Pe aceia ii rog sa imi dea exemplu de ceva care nu omoara daca este prea mult si inainte de a raspunde sa caute doza letala a substantei respective. Indicatie: oxigenul daca are presiune partiala prea mare atunci devine toxic deci ar trebui declarat poluant? O saptamana placuta in natura verde, asigurata de CO2. 🌺 Robert Imberger - Studiu de fizică nucleară și termohidraulică la Universitatea Technică din Aachen: Duminica trecută am fost la o piață săptămânală locală. A existat un stand al partidului Verzilor pe tema „Protecția climei”. Am fost abordat de un membru al partidului VERDE ca un „trecător” despre problema CO2 din lumea noastră. M-am gândit în sinea mea... tocmai ai ajuns la persoana potrivită. Întrebarea mea către reprezentantul climatului (aproximativ 28-30 de ani vârstă): „Cât de mare este conținutul de CO2 în aer ???” Răspunsul lui: „Mare !!! Foarte mare !!! Spre foarte foarte mare !!!" Eu: „Cât de mare ???” - „Ce procent ???” El: „Nu știu!” Aha, credeam... un adevărat cunoscător !!! Așa că am tot întrebat: „Ce mai este în aer?” El: "Oxigen !!!" Eu: „Corect !!! Şi ce procent ??? „Nu știu !!!” a fost răspunsul lui. I-am explicat că probabil este în jur de 21%. I s-a părut plauzibil. Continui: "Ce alte gaze mai sunt in aer ???" clătinare din cap…. Ridică din umeri... Eu: „Gaze nobile !!! Argon, Xenon, Neon, Krypton...!!! Ai auzit vreodată ??? Dar ele reprezintă doar puțin sub un procent în total!” Uimire gânditoare. am repetat ultima intrebare... Din nou (acum enervat) ridică din umeri și ochii peste cap... Eu: "Ai auzit vreodată de azot ???" „Oh, da, corect... azot !!! Da, avem și asta în aer!” Eu si ??? Câte procente ???" El: Ridică din umeri din nou. Am simțit că s-a săturat de mine. Dar nu m-am dat bătut şi i-am explicat că era cam 78%. Flyer-ele de propagandă pe care le ținea în mâna stângă se scufundau din ce în ce mai jos. El, după o aritmetică mentală rapidă (a simțit undeva pe la 60%): „Asta nu se poate, nu te cred, că atunci nu ar mai rămâne nimic pentru CO2-ul lor de LA PARTIDUL VERDE ŞI NU PREA MAI RĂMÂNE NIMIC PENTRU PROPAGANDA LOR FALSĂ DE SALVAT CLIMA !!!” Eu: „Exact !!! Ai dreptate !!! Cel putin aproape !!! Pentru că există doar 0,038% CO2 în aerul pe care îl respirăm ! Pur și simplu nu m-a crezut și m-a părăsit. ------------------- Dacă doriți să calculați mai departe: Avem 0,038% CO2 în aer. Natura însăși produce aproximativ 96% din aceasta. Restul, adică 4%, ființa umană. Adică 4% din 0,038%, adică 0,00152%. Ponderea Germaniei în aceasta este de 3,1%. Astfel, Germania influențează cu 0,0004712% producerea de CO2 în aer !!!! ____________ Și apropo - dacă nu ați înțeles încă - CO2 este elementul de creștere pentru natura noastră. Serele de exemplu sunt furnizate suplimentar cu CO2 - pentru creșterea rapidă şi abundendă a plantelor. _________ Adnotare: Merită să-l dai mai departe. Și mai bine - copiați și imprimați. Și poate chiar să o menționați „prietenilor” sau „familiei”. Poate va ajută la destuparea minților spălate de propaganda politică cu încălzirea globală din cauza CO2-ului ...
@becausecontextmatters5260 Жыл бұрын
Ce e mai probabil, ca majoritatea populatiei, inclusiv oameni de stiinta, biologi, etc au uitat ca plantele folosesc CO2? sau ca ei stiu ceva ce nu stii tu?
@presura Жыл бұрын
nu ei, politicienii. Desigur, CO2 ne ajuta, ca si apa. Dar orice e prea mult, strica la un moment dat, chiar si apa.
@adrianpopescu9680 Жыл бұрын
nu zis nimeni ca CO2 e toxic, e vorba de echilibrul Oxigen versus gazele cu efect de sera (CO2, metan, etc). Nici daca ai Oxigen prea mult nu e bine
@capturazilei Жыл бұрын
0:04 Domnu Cristian, dar cine sunt acești specialiști? Dacă nici dumneavoastră, profesor fiind, nu știți să citați...
@presura Жыл бұрын
Aveti dreptate, voi pune link la articol in descriere.
@faptdivers6890 Жыл бұрын
Cineva spunea că nu mai este apă în fântâni.... Așa este pânza freatica a coborât mult sau nu mai există. Institutul de geodezie a forat pe toată suprafața țării la cererea omv. La fiecare foraj pânza freatica din zona forată a fost afectată. Trebuie să fim obiectivi
@TeodorCovrig Жыл бұрын
Chiar vă rugăm să încercați să explicați in multe episoade cât mai detaliat încotro ne îndreptăm cu încălzirea noastră globală, căci există totuși unii care mai cred că asemenea temperaturi existau și acum un secol...
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
@@JANINE-D > ăștia care ... nu caută adevărul Noroc cu cei care caută adevărul şi fericesc norodul cu teoriile conspirative legate de HAARP și de dârele chimice...😁
@sarpili9304 Жыл бұрын
Pai e adevarat.Existau aceste temperaturi si acum un secol
@TeodorCovrig Жыл бұрын
@@sarpili9304 😄 ziceam că mai există de-alde tine și spre regret, există mulți, dar că anume și din cauza că sunt tot mai mulți oameni pe glob tot crește temperatura globală, prea puțini înțeleg 😄
@sarpili9304 Жыл бұрын
@@TeodorCovrig Păi temperatura medie de atunci e absolut normal ca nu mai e aceeasi ca cea de acum,dar au existat multe momente in omenire in care au fost mai mari decat acum,informeaza-te intelectual ce se crede tare pe internet,care nu face parte din "ăștia"
@sarpili9304 Жыл бұрын
Au fost atatia ani acum un secol,in Romania in care au fost temperaturi de 45 de grade domnule inteligent
@razvanmarcu3640 Жыл бұрын
Frumos
@bedestefan4162 Жыл бұрын
Nu știu dacă citiți comentariile, dar sincer cam tristă treaba cu încălzirea globală. Cum credeți dvs. că am putea noi rezolva să nu se accentueze problema? Eu cel mai supărat sunt pe produsele din ziua de azi, oricât plătesc... nu sunt fiabile, dacă se strică și ai garanție în general nu repară ci îți dau în schimb un alt produs nou. Sudăm bateriile care se pot schimba, lasă ingineria hai să facem bănuții și alte probleme pe care n-are rost să le scriu... e și legat de consumerism, dar nici socialismul (100% sigur) nu este o soluție care va rezolva problema asta. Vom vedea și vom trăi =))
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
@@JANINE-D > ... păcălicii globalisti ... Combate bine d-na Jeanine😁
@Mill....19656 ай бұрын
Bună.Sunt sigur de încălzirea globală.Și cu măsurătorile ce au fost.Anul care l-am trăit din plin 2000,sezonul primăvară-vară-toamnă a fost nemaipomenit și pentru ziua de azi.O secetă că nu a ieșit nic iarbă,nici grâu,nici porumb,doar unii pomi au rodit ceva....Mai în urmă,1946-47 în Moldova de ce nu vorbiți de acel an?cred că nici frunzele la arbori nu au ieșit .62 de grade la umbră....Dar au mai fost și alții de atunci.Un lucru văd sigur:meteorologii nu prea le nimeresc nici cu 7 zile înainte pe o arie respectivă.Darmite peste 10-20-30-5- ș.a.m.d. ani ce vor urma.e aiurea....
@George25600 Жыл бұрын
🙏💙
@simipoena2094 Жыл бұрын
La caldura mare vaporizarea este mai mare . Unde dispare aceasta vaporizare de nu ne ploua ?
@SPONGE_BOB_2022 Жыл бұрын
Bineînțeles că apa se învârte în cerc ca și mai înainte ( ciclul apei in natură). Numai că atunci când ritmul ăsta de vaporizare deversare e prea rapid , consecința e că nu mai plouă ușurel pe peste tot, ci își dă drumul la greci_ de ii omoară pe ăia, și aici ne usucă , iar pe urmă invers .
@Simionus Жыл бұрын
Domnule Presura,va rugam nu ne mai aburiti!
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
Aveţi obiecții concrete?
@martinel80 Жыл бұрын
@@alexleibovici4834 sunt vreo 1600 de oameni de știință, printre care și cu premiul Nobel care au semnat pentru a dezminți amenințarea cu încălzirea globală sau schimbul climatic. Nu știu ce vârstă ai, la început erau cu era glacială , pe urma au venit găurile in ozon, acum cu astea....
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
@@martinel80 Deci NU aveți obiecții concrete. Asta e tot ce am vrut să știu PS: adevărul nu se stabilește numărând cine ce crede.
@martinel80 Жыл бұрын
@@alexleibovici4834văd că nu pot pune link la pagina unde am găsit informația, poți căuta. Nici domnul profesor nu oferă informații concrete, el vorbește de un simulator. De multe ori la meteo nu se potrivește și e pentru ziua următoare, sau pentru câteva zile și tot pe programe care simulează se bazează.
@presura Жыл бұрын
Găurile in ozon au fost o amenintare serioasa. Din fericire atunci s-au putut lua masuri eficiente.
@leoconstantin784 Жыл бұрын
Domnule Cristian, dar despre oameni, despre oameni, nimic? Noi cu noi si intre noi, nimic? Sa lasam planeta si animalele, astea sunt elemente care ne depasesc intelegerea. Ele se vor adapta la tot, asta este universul, perfect. Noi! Asta e jocul. Planeta asta, daca ar avea nevoie de ajutor, daca, poate fi salvata de catre om. Dar care om? Omul egoist sau un om schimbat? In 2023, inca ne jucam de-a poc poc in Ukranina, jocuri de putere, de influenta, oameni in suferinta, Africa, etc., in timp ce ni se spune ”masina electrica e viitorul sau sa folosim o eoliana”. Deci, tot spre consumatorism. Cat despre stiinta, credeam ca pamantul e plat, apoi ca atomul e cel mai si tot asa mai departe. ROMANIA SE TOPESTE. In suedia nu a fost prea vara, poate vine o vara mai lunga.
@dariusgame77 Жыл бұрын
am vrut pe mesenger sa va spun care sunt explicatiile care circula pe net ca o sa murim de caldura
@presura Жыл бұрын
nu stiu daca am vazut mesajul, incercati mesaj la pagina de facebook si la profil, sper sa intre
@alxo911 Жыл бұрын
Hai ca vara asta a fost mai rece, iunie si iulie chiar nu a fost caniculă.
@andreimurariu253 Жыл бұрын
Păi normal la cat se asfaltează sa crească temperatura ... dar asta nu mai ia nimeni in seamă
@ileanavasilescu895 Жыл бұрын
👌💎👌
@raulrobotin4793 Жыл бұрын
😊
@adrianpopescu9680 Жыл бұрын
cei mai multi dintre habauci/conspirationisti nu fac diferenta intre vreme si clima, mai puneti mana si informati-va si apoi dati-va cu parerea
@liviugiurgiu9010 Жыл бұрын
Câte minciuni . Când eram mic era mult mai cald .ne scăldat la noi în râu de munte apa era calda dar acum e rece nu te poți scalda . Mergeam la câmp și era foarte cald . Când Ștefan cel Mare s-a bătut cu turcii cronicarul spune era o iarnă goală . Și bunici spun ca era cald demult și mergeau cu căruță în alt sat după apă .și nu aveau iarbă la vaci .
@cristianrusu2529 Жыл бұрын
Apreciem ca demonstrati in timp real efectul Dunning-Kruger. Multumim!
@liviugiurgiu9010 Жыл бұрын
Demult ori un om simplu e mai deștept ca și cei învățați.
@XFreeStyle1 Жыл бұрын
@@liviugiurgiu9010 exact ce a spus si @cristianrusu2529
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
@@liviugiurgiu9010 > Demult ori un om simplu e mai deștept ca și cei învățați. Vremea și clima nu sunt același lucru. Clima nu se schimbă în câțiva zeci de ani.
@mihairotaru8359 Жыл бұрын
@@liviugiurgiu9010 si tu ai dreptul sa votezi si sa respiri. Superb!
@galinateslev8204 Жыл бұрын
Cristian❤
@ancavoineseanu6496 Жыл бұрын
😢
@balanv6866 Жыл бұрын
Depinde la care cercetători te uiți
@presura Жыл бұрын
pai la majoritatea celor care se ocupa de clima
@martinel80 Жыл бұрын
Depinde cine finanțează !!!
@nichitasorin-ovidiu9628 Жыл бұрын
Merge PROPAGANDA !!! Ati crescut in comunism si nu ati învațat nimic... BRAVO !!! Susțineti in continuare TAXA FINANCIARA pe AER...
@nichitasorin-ovidiu9628 Жыл бұрын
lacuna in comentar este ca '' încălzirea globala'' apartine de o afacere de bilioane de dolari ( und crezi ca sunt Big Five, BlackRock etc. investiti ??? BINGO! in afacerea cu '' încălzirea globala'' Ce iti spune numele Klaus Schwab ?? dar programul "Great Reset" de la WEF??) DESCHIDE OCHII si gandeste-te la imnul national al Romaniei
@nichitasorin-ovidiu9628 Жыл бұрын
... și încă ceva, opinia larg răspândită conform căreia există o corelație între temperatura Pământului și concentrația de CO2 din atmosferă se bazează pe modele și nu pe măsurători reale. Sper ca sti ce este un Model... ( Schemă teoretică elaborată în diferite științe pentru a reprezenta elementele fundamentale ale unuia sau mai multor fenomene sau lucruri.)
@becausecontextmatters5260 Жыл бұрын
@@nichitasorin-ovidiu9628 Temperaturile au fost masurate, concentratia de CO2 din atmosfera a fost masurata, corelatia a fost facuta IN URMA masuratorilor
@nichitasorin-ovidiu9628 Жыл бұрын
de ce nu vrei sa intelegi ca este vorba decat de BANI !!! de bilioane de dolari.... Totata planeta Pamant produce actual 37,1 Miliarde de tone CO2. Avem pe tot globul pamantesc 3000 de miliarde de copaci. Un copac absoarbe 10 kg de CO2. Resulta ca 30 de miliarde de CO2 sunt absorbiti, mai raman 7,1 miliarde de CO2. DAR mai aven si oceanele care absorb anulal 26,1 miliarde co2. Deci avem 37,1 - 30 - 26,1 = -19 miliarde tone co2. Vezi ce bine functioneaza modelul pe care nici nu il cunosti? Tu chiar crezi ca Mos Craciun exista???? @@becausecontextmatters5260
@cezarstehan5952 Жыл бұрын
Puteți sa prezentați și scenariile mai pozitive
@cezarstehan5952 Жыл бұрын
@@wisequigon Nu merită să ne pierdem speranța
@stelianroibu1006 Жыл бұрын
De când mă știu vara e cald iarna e frig mai lăsați propaganda că nu va mai crede nimeni.
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
Este vorba dacă este MAI cald sau MAI frig ca altădată.
@becausecontextmatters5260 Жыл бұрын
@@alexleibovici4834 Oamenii astia inteleg doar doua temperaturi: cald si frig. Ei nu stiu cum functioneaza un termometru sau ce reprezinta numerele alea dar sunt absolut convinsi ca nu exista incalzire globala.
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
@@becausecontextmatters5260 > dar sunt absolut convinsi ca nu exista incalzire globala. Sau că există
@danbudis8962 Жыл бұрын
Ce oameni buni tre sa fie aia care au rabdare sa dea raspunsuri de bun simt la toti cocalarii.
@danbudis8962 Жыл бұрын
Scuzati cuvantul bun simt.🤪
@sarpili9304 Жыл бұрын
Cica se va tripla,acum ca Romania a inchis aproape toate minele de carbuni si a vandut toata industria.Romania are una din cele mai verzi economii DIN LUME
@BogdanDragoi-gt5tg Жыл бұрын
Exact despre ce vorbim? Acum 10 ani erau 45-48 de grade… acum nu mai atinge 40
@BogdanDragoi-gt5tg Жыл бұрын
Unde e încălzirea aia globală?
@zenadrian4678 Жыл бұрын
🤣🤣🤣 dacă tai copacii care umbresc solul / răcesc evident că temperatura crește !
@bunilastelian Жыл бұрын
Soarele e in maximul ciclului solar. Sa te vad in 2028 ce vei mai zice... 😂
@FarcasIoan-wz3gy Жыл бұрын
DAR PROGRAMUL HAARP CUM RĂMÂNE IE SECRET DE STAT .
@gigimimi9596 Жыл бұрын
Toti asa-zisi "experti" sunt vanduti intereselor ocultei mondiale. Cu tot respectul pt doamna Bojariu pt varsta domniei sale dar ar trebui sa reconsidere
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
> Toti asa-zisi "experti" sunt vanduti intereselor ocultei mondiale. 🤣🤣🤣
@presura Жыл бұрын
Da, desigur, spuneti asta despre doamna Bojariu, despre care gasiti informatie [e internet, dar ce putem spune noi despre dumneavoastra, care stati in spatele unui nume anonim? "Ce va recomanda" vorba filmului, pentru a va asculta cu seriozitate parerea?
@gigimimi9596 Жыл бұрын
@@presura nu puteți spune nimic. E doar parerea mea. Ca e buna sau rea o puteti lua in considerare sau nu.
@grecuby Жыл бұрын
Vara asta a fost cea mai racoroasa din ultimii ani, cel putin in Dolj. Se exagereaza mult treaba asta cu temperaturile. Am o statie meteo in curte si nu am avut mai mult de 33 grade toata vara in Craiova in timp ce la stiri s-a facut mare caz despre cat de cald e. Imi amintesc veri acum mai bine de 10-15 ani cand efectiv muream de cald noaptea. Chill out people.
@raduangelo88 Жыл бұрын
Nu mai abera!
@petterweinberg Жыл бұрын
@@raduangelo88- Aberezi tu. Verifică temperaturile din toată Europa și vei vedea care au fost temperaturile reale. E doar la un click distanță. Noi am avut în iulie multe dimineți cu 8-10 grade și dupăamiezi cu 24 de grade. Doar la inceputul lunii iulie au fost câteva zile cu temperaturi de 36-38 de grade și la sfârșitul lunii august au fost temperaturi de 30-32 de grade. La peste 2000 de metri, în Alpi, a nins în iulie. Sigur vei spune că e normal. Nu, nu este normal să ningă în iulie nici măcar în Alpi, la peste 2000 de metri. Doar neuronul tău se află în încălzire globală. Ține-l la gheață.
@grecuby Жыл бұрын
@@petterweinberg La final de iulie duduiau stirile despre temperaturi ce nu s-au mai vazut de sute de ani cand brusc intr-o noapte am avut in sud 16 grade. Timp de 2 saptamani incalzirea globala a fost pusa pe pauza. Cum s-a incalzit putin, cum au reluat programul de spalare de creiere. Ne racim gura de pomana, lumea se informeaza de la TV si absolut nimeni nu pune la indoiala ce se "vomita" acolo.
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
@@JANINE-D > Oile înghit tot rahatul GLOBALIST [...] Da, nu toți sunt ca dv., să verifice toate cele pe care le aud înainte de a le înghiți...😁 Inclusiv teoriile conspirative legate de HAARP și de dârele chimice...😁
@becausecontextmatters5260 Жыл бұрын
"Imi amintesc eu ca mai demult era mai cald" Gata m-ai convins :))
@alinana2042 Жыл бұрын
În 2022 sa votat la Davos războiul climatic
@martinel80 Жыл бұрын
Sigur că da, j*god** cu haine de moraliști , cu avioane private, spun la restul să meargă cu bicicleta. Antentie că o să crească nivelul marii, și ei cumpără case la malul mării.... Ipocriți
@faptdivers6890 Жыл бұрын
Cine doreste poate merge la ocean sau la mare si sa vadă cu ochii lui cu câti metri a crescut nivelul apelor, evident din topirea ghețarilor cum susțin unii oameni din una din cele două științe.
@ulisev2 Жыл бұрын
Opriti Petrolul! si extrageti CO2 ul din atmosfera! ...altfel ne prajim cu totii...
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
> Opriti Petrolul! Dacă se opreşte petrolul acuma, dăm de dracu. > extrageti CO2 ul din atmosfera! Cu ce energie? Fotovoltaică şi eoliană, care sunt eminamente intermitente? Poate cu nucleară, dar pe asta n-o acceptă lobby-ul ecologist. > altfel ne prajim cu totii... Nu ne prăjim cu toții, numai păcătoșii care, se știe, ajung în Iad😁
@GheorgheVasile-p1q Жыл бұрын
Green colonialism 🤑🤯🥱
@sdvio Жыл бұрын
Mda .....
@ioncapraru9917 Жыл бұрын
Toți aberați cu încălzirea globală
@mateicostel4697 Жыл бұрын
Toți vb de poluare dar de orașe cu mult asfalt ce degajă căldură tot timpul asta nu este o problema. Acum 60ani nu erau orașe mari cu mult asfalt.
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
Ce propuneţi?
@fhshsjx Жыл бұрын
Sunt 16 grade afara, despre ce caldura vorbiti? E frig de imediat dam drumu la incalzire
@presura Жыл бұрын
Nu trebuie sa facem referire doar la ce se intampla azi... problemele sunt mai ample si necesita constientizare pe masura.
@Helsing639 Жыл бұрын
gogosi de buftea!
@doomedwojak420 Жыл бұрын
*NASA LUCREAZA LA MOTORUL WARP*
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
Finanțată de oculta mondială. Sau masonică.😁
@doomedwojak420 Жыл бұрын
Puneam si link dar dispare comentariu
@doomedwojak420 Жыл бұрын
@@alexleibovici4834nu stiu, totusi cam totul e finantat de masoni, ca daca nu ar exista masoni am muri de foame cu hotii nostri😂😅...inca eram in epoca de piatra fara masoni!
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
@@doomedwojak420 > Puneam si link dar dispare comentariu Așa este pe YT. Nu poți să pui un link (decât dacă este spre KZbin), dar există soluții alternative.
@cristim2569 Жыл бұрын
nu e de la vara la vara mai cald!
@iulian-casianmerce4122 Жыл бұрын
Corect.. de la vara la vara e „mult mai cald“
@raducubejinaru8267 Жыл бұрын
Nu uitați Dumnezeu le controlează toate nu va mai alarmați atit
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
> Dumnezeu le controlează toate 🤣🤣🤣
@becausecontextmatters5260 Жыл бұрын
Asa e, inclusiv exploziile de statii GPL
@FLORIN5116 Жыл бұрын
@@wisequigon👍 Clima şi evoluţia nu este în credinţă ..Poate nici nu există cel de sus .
@AbcdefGhejk-yk3cg Жыл бұрын
Pana la urma stiinta se adevereste cu religia . Va fi ploaie de foc. Ploaia de foc fiind canicula.
@alexleibovici4834 Жыл бұрын
> Pana la urma stiinta se adevereste cu religia De fapt se încearcă inversul - confirmarea religiei prin știință. Asta pentru că prestigiul științei a crescut, iar al religiei este demult în scădere
@nicolaemarian7009 Жыл бұрын
..."Romanii de azi, cenusa ...de maine"...Crezi ca acest subiect "ii framanta" pe romani, cand 80% din ei au trecut prin viata ..."fiind morti"?...Cum va fi vremea peste 100 de ani, nu stim...se fac prorociri, pareri, ipoteze, ...si atat !...Cine spune ca stie cum va fi vremea peste 100 de ani, arata cat este de tampit...Ce nu intelegeti, tolomacilor?....
@presura Жыл бұрын
"prorocire" a facut si maxwell, si Hertz, si newton, si unde ca nu a fost gresit!
@na3634-x7x Жыл бұрын
La cat se polueaza in Ucraina nu va asteptati la clima buna