Vreau sa văd câte un video pentru fiecare componenta a mașini ! esti bun !
@vladtamasila1440p6 жыл бұрын
Pe mine ma uimește răbdarea și înțelegerea pe care o ai.Tu si Radu cred ca sunteti cei mai zâmbești oameni din Cavaleria.ro.....glumeam ...toi sunteti buni si zâmbareti.Succes si numai bine..
@florianrazvan47775 жыл бұрын
Simplu si eficient pentru toata lumea. Bine!
@alexandrualex14156 жыл бұрын
Mersi domnule Seba! Chiar așteptam un clip de genul 😀😚
@mpt4tion5 жыл бұрын
sunt destule...e plin youtubu-ul de ani de zile
@vladuzz76 жыл бұрын
suuper, daca ai putea sa faci pentru majoritatea componentelor ar fi tare(cele mai importante)
@vladuzz73 жыл бұрын
@@hughidris4096 are you ok guys?
@cristiandomsanul9636 жыл бұрын
Cel mai bun canal din Romania +George Buhnici ;) Cei mai tari!!
@nicolascheivanleca80316 жыл бұрын
Așteptam de mult acest clip, mulțumesc pentru informații!:))
@razergamyng30616 жыл бұрын
Ai 11 ani si vrei sa-ti iei bolid de asteptai acest clip ?
@MiKE036 жыл бұрын
2:56 probabil ca nu o sa le mai vedem :) autoturismele electrice imping destul de mult catre viitor :)
@marianpantaia70484 жыл бұрын
Esti super imi place cea ce faci :) imi doresc sa devin mecanic sa pot sa imi prepare singur masina poti face mai multe videouri ?
@steriadi6 жыл бұрын
Foarte fain, poate reusesti sa ne faci cateva tutoriale despre f1, motoare, sisteme de franare, aerodinamica, anvelope, etc
@andreicroitoru38745 жыл бұрын
Interesant video ,bravo m am abonat ,am dat si pe clopotel.👏
@raresapavaloaie4946 жыл бұрын
Foarte tare episodul continiati sunteti tari!!!
@jipaandrei6 жыл бұрын
Bravo baiete, abia te astept cu posturi
@JohnSalchichon956 жыл бұрын
BRAVO . PERFECTA EXPLICATIE CUM A PROTEJA TURBO 100%
@ovidiu2463 жыл бұрын
deci daca accelerez blana la low end se strica turbo, ai?
@JohnSalchichon953 жыл бұрын
@@ovidiu246 sufera internele la motor
@ovidiu2463 жыл бұрын
@@JohnSalchichon95 aia da. dar turbina n are greturi. despre ea vorbeam :) ms
@mihaistan18096 жыл бұрын
Salut! Ati putea face un video sau o serie in care sa testati diferite produse de intretinere si cosmetica auto? Mi s-ar fi parut util sa stim un top al produselor disponibile la noi in tara (sampon auto, ceara, odorizante, etc.). De la produse la preturi accesibile pana la cele de top. Mersi si o zi buna!
@iuriepetrov9806 жыл бұрын
Apreciez cum ați explicat ! Un motor care la construite nu a fost prevazut sa lucreze cu turbosuflanta, ar rezista dacă i-ai instala pe urma una, sau nu?
@ovidiu2463 жыл бұрын
daca e masina fabricata inainte de 2005 ai sanse mari sa reziste! :)
@michaeljonathanscurtu96506 жыл бұрын
Faceți un videoclip in care să arătați cum funcționează Supercharger
@mpt4tion5 жыл бұрын
exista 3 feluri pt supra-alimentare : 1.turbo-compresorul sau turbina 2.volumetricul 3.superchargerul Toate 3 fac acelasi lucru dar in mod diferit. 1.Turbina este actionata de gaze care invart cele 2 ventole,energia cinetica a gazelor este transformata in energie mecanica,dar au un turbo-lag adica are o pauza de raspuns intre pedala de acceleratie si intrarea in functiune a turbinei,in unele cazuri aceasta problema a fost rezolvata. 2.Volumetricul este actionat mecanic cu ajutorul unei curele legata de arborele motor,carcasa nu este o conchilie cum este turbina dar este o cutie dreptunghiulara,in loc de cele 2 ventole are 2 spirale gen 2 burghie actionate in mod direct de curea,care aspira si comprima aerul si il trimit mai departe. 3.Supercharger-ul este uniunea unui turbo cu un volumetric,adica este pus in functiune de o curea care inloc sa invarte direct cele 2 spirale din volumetric invarte niste pinioane care la randul lor invart axul pe care este ventola din conchilia turbinei...sper sa-ti fi fost de ajutor si sper ca am explicat destul de ok.
@AutoRamiVlogMusic6 жыл бұрын
Am Bmw 320d e46 din 2000!! Astept de 2 ani un video ca asta!!
@crzds81966 жыл бұрын
Super ,Seba
@alexpetrut093 жыл бұрын
din ce playlist este acest video?
@dariuspop64776 жыл бұрын
Seba ,vorbeste te rog intr-un alt episod despre timoneria cutiilor de ziteze manuala si ce trebuie sa faci cu ea in timp pentru a schimba vitezele lin .Vreau sa stiu neaparat treaba asta ,fiindca am si eu problema asta la masina mea si ma apuca pandaliile cand stiu ca pornesc la drum si imi intra greu in viteza ,in special a doua viteza .
@abcd...75476 жыл бұрын
Banii proveniti din youtube adsense retrași prin western union trebuie declarati la stat daca vin din Irlanda?
@constantinamariei96555 жыл бұрын
Sal.cum iti explici la masinile cu start stop dupa vreo 2 ore de mers se opreste mototul daca nu o dezactivezi ?e normal??
@alexandrualex25366 жыл бұрын
ar fi super daca ati face si pt ambreiaj. . cum sa avem grija de el mai mult
@mpt4tion5 жыл бұрын
sa apesi pedala cat mai Putin posibil adica doar atat cat este necesar si sa eviti "drifturi si plecari cu derapare" si in rest nu ai ce sa-i faci
@jeanvaljean1475Ай бұрын
Deci cat timp aștept pana să opresc motorul când e încins?
@wyly136 жыл бұрын
Filmati si rendati pe 18.5/9... ca daca dam pe "Ecran Marit", se pierd din informatii! Multumesc frumos! #SamsungLegion!
@ovidiu2463 жыл бұрын
Ia ti un Mi 11 ca sa vezi mai bine :P
@vamfim1993226 жыл бұрын
Turbina e piesa aia care iti da gaura in buget ca ai ales diesel de "jermania" tractor tdi. Prefer oricand benzina aspirat de la 1.8
@ionelraal5 жыл бұрын
Si eu am ales motorul pe benzina.
@florinflorin92415 жыл бұрын
Cea mai buna alegere
@cosmarurifericite88155 жыл бұрын
Dar 1.8 t benzina ?
@marcelrogozeanu19276 жыл бұрын
Bună seara, as avea și eu o întrebare: care este diferența dintre o turbina și un compresor? Mulțumesc anticipat.
@CavaleriaRo6 жыл бұрын
Salut. Cred că ți-am răspuns și pe facebook, dar îți scriu și aici: Compresorul este acționat mecanic, fiind legat cu o curea de fuliile motorului, în linie cu alternatorul și alte asemenea. Între timp, turbosuflanta (turbina) este angrenată de gazele arse de motor pe măsură ce acestea trec prin galeria de evacuare. Sper că te-am lămurit.
@geogeorge45696 жыл бұрын
Iar la compresor pierzi ceva putere, este mai fiabil deoarece ai putere cand vrei dar nu iti da toata puterea lui pierzand undeva 20%.
@SnowWow5 жыл бұрын
Compresorul este condus de o curea conectata la motor si turbina este condusa de gazele produse de motor
@LIVIU_ALEXANDRU Жыл бұрын
Salut, vrei sa facem un site-magazin despre turbosuflante. Fratele meu mai mic are experienta în domeniu auto.
@basileok22224 жыл бұрын
Rostul turbinei este acelasi ca si al EGRului: consum de combustibil = bani pentru petrolisti si pentru bugetul de stat.Turbina intra in functiune cand turezi motorul si implicit atunci cand mergi cu viteza si ECU da semnal ca are nevoie de aer suplimentar.Am vazut ca la masina de curse prezentata in generic turbina era montata pe capota ca sa preia direct aerul cu presiunea formata prin inaintarea masinii.La masinile ciumpalacilor platitori de taxe si impozite se putea monta o priza de aer pe capota care sa fie comandata tot de ECU, si aerul rece din fata masinii ar fi intrat cu presiune, prin filtru de aer, direct in galeria de admisie.In acest mod se elimina turbina care costa, se elimina culerul care costa, si aerul ar fi intrat mult mai rece in cilindri, intr-o cantitate cel putin egala cu cea datorata turbinei.In plus, gazele de eshapament intampina rezistenta la iesirea din cilindri atunci cand intalnesc turbina, si orice obturare a galeriei de evacuare duce la scaderea puterii motorului si a cresterii consumului.Daca sporul de putere obtinut cu turbina este suficient, atunci se va simti un surplus de putere cu o turbina buna, pentru ca scaderea puterii datorata obturarii galeriei de evacuare nu este foarte mare.Daca se folosea doar priza directa de aer, atunci puterea consumata pentru evacuarea gazelor prin turbina s-ar fi adaugat la puterea motorului nu s-ar fi scazut.Dar lucrurile simple nu aduc venituri.Oricum, motoarele cu ardere interna sunt depasite moral de 50 de ani, dar s-au inventat tot felul de smecherii precum aceste inutilitati ca turbina, EGR-ul, etc, ca sa dea impresia ca motoarele au evoluat. In realitate sunt ca niste babe de 140 de ani care au facut operatii estetice, injectii cu Botox, etc, dar tin sicriul in debara si au cavoul pregatit.
@paulikjustme14 жыл бұрын
Tu de unde ai iesit cu asta? :)))))) vezi ca unii pe aici nu stiu cum functioneaza un motor si te cred :)))
@ovidiu2463 жыл бұрын
Pe jumatate ai dreptate daca te referi la plasticele de dupa 2005! depinde de alti si factori. Pe scurt, rostul turbinei e pentru distractie:)
@madalincontras72113 жыл бұрын
Dacă îmi pun o turbina gtr 300de cai putere pe motor de 2.0 binzina funtioneaza
@angelaelizabetfodor89164 жыл бұрын
Multumesc Ewanghelina Elisabeth Engyi
@bogdanmanea34916 жыл бұрын
Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta, daca fac decarbonizare la masina, se simte diferenta? Masina nu are probleme am 200000 km, dar tot vad pe net, si voiam sa va intreb, va multumesc, o zii buna, Va urmaresc din Bayern
@olvian16 жыл бұрын
Iti scriu din Franta unde ascult Duminica dimineata o emisiune cu sfaturi auto : dupa un expert auto nu e bine sa faci decarbonizare la motor pentru ca se oxideaza injectorii !!! Nu e sfatul meu ci ceea ce am auzit.
@ionutgalatanu94916 жыл бұрын
Recomandare motorul cat mai simplu e cel mai fiabil,adica fara turbina fara pompa de injectie ,adica un motor pe benzina aspirat ai mari sanse sa iti ramana fidel
@guzuniacob29596 жыл бұрын
Ai dreptate
@florianrazvan47775 жыл бұрын
da
@cosmarurifericite88155 жыл бұрын
1.8 t benzina ce crezi ?
@vladmoraru93843 жыл бұрын
Cum ajunge uleiul In turbina?
@ziggsbombardierul91546 жыл бұрын
vr si eu camasa precum a ta, de unde ai luat o ?
@Rechitzeanu176 жыл бұрын
Am văzut/auzit și-n alte părți că normal ar fi să nu oprești imediat mașina după un drum mai lung (pentru a lăsa timp turbinei să se răcească). Da' cred că trebuia să facă ceva în privința asta producătorii. Și aici mă refer la sistemul "start/stop" care se activează imediat când s-a oprit roata. Ce fac, repornesc motorul după ce acesta s-a oprit și mai las să meargă încă un minut? :) Nu prea are sens...
@CavaleriaRo6 жыл бұрын
Nu este vorba neapărat despre un drum mai lung, ci despre o călătorie care a implicat rularea cu viteză mare sau cu accelerații puternice. Orice turbosuflantă este răcită cu ulei, unele sunt răcite și cu apă, dar problema care apare este că uleiul care circulă prin aceasta își pierde proprietățile în timp dacă încingi turbina și nu îi dai ocazia să revină la o temperatură mai rezonabilă după ce ai condus într-un mod mai dinamic. Degradarea uleiului poate duce la numeroase alte probleme, de unde și sugestia să conduci temperat câteva minute, respectiv câțiva kilometri după ce ai condus sportiv, sau să aștepți aproximativ 30 de secunde cu motorul pornit înainte să-l oprești dacă nu ai posibilitatea să abordezi prima soluție. Sper că am clarificat acum și acest aspect. Mulțumim pentru întrebare!
@CavaleriaRo6 жыл бұрын
Dar încă există posibilitatea ca uleiul să pătrundă în partea de compresor a turbosuflantei și să ajungă apoi în admisie, dar asta doar dacă piesa este destul de uzată sau dacă îi neglijezi întreținerea.
@ovidiu2463 жыл бұрын
S a inventat turbo timer ul. Poti DIY acasa frumusel. Intr o ora n ai ce face! Despre functia "start stop" nu are rost...
@serhansali6 жыл бұрын
Vad că ști multe și despre mașinării militare ,o sa faci video uri vbind de tancuri uri ,mașini si alte mașini de război ,as vrea sa faci despre tr85
@CavaleriaRo6 жыл бұрын
Dacă mai avem ocazia să participăm la evenimente de profil, mergem cu plăcere!
@laurentiu.panait25366 жыл бұрын
Ma bate un gand sa-mi pun turbina pe buggy. Are motor de matiz 800cc mpi. Pareri ?
@adytzastefan12 жыл бұрын
La ce turatie a propulsorului intra turbina in funcțiune??
@alexandruduna96662 жыл бұрын
Turbina intră în sarcină la orice turație. De la +2000 ture folosește aer proaspăt (automat crește puterea), iar la turațiile sub 2000 folosește gazele arse
@WsSCaTaLYn6 жыл бұрын
si turbina hybrida cum merge?
@CavaleriaRo6 жыл бұрын
Turbosuflantele hibrid sunt un produs oferit de anumite companii de tuning. Se referă la împerecherea unor componente de la o anumită turbosuflantă cu piese custom sau cu elemente de la un model diferit de turbosuflantă pentru a obține performanțe superioare formulei inițiale, dar într-o configurație diferită de ceea ce oferă fabricile care furnizează aceste produse.
@ovidiu2463 жыл бұрын
@@CavaleriaRo adeca echivalentul unui 3L V6 aspirat.
@CoajaCristiandance6 жыл бұрын
bun video
@bogdanmanea34916 жыл бұрын
sunt satul de ele, lucrez in fabrica in Germania. numai dastea fac. turbine si multe chestii pentru masini
@andronecosmin8526 жыл бұрын
Salut cum pot sa vorbesc cu tine ?
@hazajoke51135 жыл бұрын
Mai e Seba in Cavaleria?
@soundstherapy2856 жыл бұрын
Petre 1000€? Sau începând de la suma de 1000? 😁
@mpt4tion5 жыл бұрын
asta pt ca sunt HOTI...gen cu 350 euro poti sa o repari pe a ta si este exact acelasi lucru cu una noua... pratic se curata toata conchilia si se schimba mecanismul din interior adica axul si cele 2 ventole schimbi si supapa wastegate..am faut asta de 2 ori pe tubocompresoare garett(bine nu eu ci specialisti intrucat trebuie reglat wastegate-ul cu un turborail)
@ciprian-andreigherghinoiu6 жыл бұрын
Ce cauți tu pe KZbin?
@ovidiu2463 жыл бұрын
:)
@hereaioan33796 жыл бұрын
Eu vreau sa o schimb dar nu am 500 euro de cheltuit acum...ei masina nu o fortez merg si destul de putin cu ea dar cu prima ocazie cand o sa am 500 euro economisiti o voi schimba categoric..eu la masina asta m-am gravità cand am cumparat-o deja am schimbat la ea discuri placute frana 2 amortizoare,schimbat si un injector si fulie motor ...deja am bagat 1000 euro in uktimele 3 luni...turbina la cum mi-au explicate mie 2 mecanico are joc intra aer si nah..nu e urgenta speram sa fie totul bine ..cel mai probabil in Toamna am sa o schimb:) Am vazut pe AliExpress turbina la 250-300 euro...oare e riscant sa o comanda de acolo?ma gandesc ca sunt bmw-uri si in china si precum alte multe lucruri costa mai putin acolo....
@olvian16 жыл бұрын
nu stiu cati km ai cu masina dar e normal ca unele piese sa se defecteze.Injectorii normal spre 110 -120 000km se schimba , ambreiaj etc etc Un sfat : nu schimba nimic atat timp cat ordinatorul de bord nu ti indica o defectiune , nu te lua dupa toti mecaniicii care ti dau sfaturi din ochi ...
@claudiuclaudiu75755 жыл бұрын
Tocmai imi schimb urechile si timpanu
@nominal75726 жыл бұрын
tocmai azi ce am schimbat turbina =))
@missionnad16 жыл бұрын
Cati km are masina si ce marca ?
@ionut.6664 жыл бұрын
nu ne pasa
@cristiannegritas34546 жыл бұрын
Am o întrebare poate mă poate ajuta cineva. Am o Kia Sorento 2007 125 Kw 170 cp. Am o problemă în timp ce mașina se află în mișcare la un moment dat nu se mai accelerează ( nu mai are putere) opresc motorul îl pornesc și funcționrază din nou pt. 300;400 de Km. Am fost la mai multe ateliere nu gasesc nimic. Dacă mă poate ajuta cineva vă mulțumesc mult.
@ciprian-andreigherghinoiu6 жыл бұрын
Tu de unde ai mai apărut?
@cristianstefanm64784 жыл бұрын
Cred ca era "antrenata de gazele motorului", nu "angreata"..
@dcdavid66256 жыл бұрын
Salut 👋
@cedric65454 жыл бұрын
Salut, In cazul in care conduci mai sportiv, este ok daca motorul se opreste singur la semafor? De cand ti am vazut clipul, recunosc ca dezactivez functia de start-stop pentru a mi proteja turbina, si nu stiu daca este ok.
@ovidiu2463 жыл бұрын
Nu stiu ce masina detii, am testat noul Focus -ST Line si ca la majoritatea plasticelor din aceste vremuri, ai cele 3 moduri de condus sau "engine mapping" eco, normal si sport. La ST Line si cred ca nu numai, doar cand soferul selecteaza modul eco se activeaza functia stupida start stop. La altele, chiar daca esti in modul eco si daca ECU sesizeaza nevoia de sarcina maxima din partea utilizatorului, acesta din urma va ignora modul eco si va trece pe modul sport temporar. Noroc!
@bogdan2256 жыл бұрын
Mhh donuts media romania
@valentinlucian78544 жыл бұрын
Toți v-ați născut atotștiutori! Cat un pic din de toate și nu înțelegi nimic! Canalul asta e un talmes balmes! Eu zic sa ii lăsați pe cei care știu cu adevărat mecanica sa prezinte astfel de lucruri care pe voi nu va caracterizează! Rămâneți la prezentarea de telefoane și laptopuri ca acolo măcar mai știți cate ceva! Nici măcar prezentarea la un autoturism nu-l faceți cum trebuie, ce sa mai zic de componente ale unui motor clasic sau cu turbina...
@Cristi100776 жыл бұрын
astea chiar sunt clipuri interesante, nu alea cu ce fel de shaorma sa mananci -_-
@IPR6 жыл бұрын
Ai zis doua prostii mari cat capul tau , la 2:23 rotorul turbina (circuitul de gaze arse) nu trimite aerul in camera de combustie ci catre circuitul de evacuare si tratament post-combustie. A doua mare prostie - cea mai mare parte a turbosuflantelor de pe piata nu sunt cu geometrie variabila ci sunt cu supapa "Waste Gate"?. De ce? Pentru ca pana acum doar motoarele diesel de peste 130-140CP veneau echipate cu turbosuflante cu geometrie variabila. Cu o singura exceptie, inca nu exista producatori de volum cu motoare cu benzina echipate cu turbo cu geometrie variabila. Explicatia tehnica te lasi sa o cauti. Exceptie este VW , care este pioner cu motorul 1.5TSI primul motor cu aprindere prin scantele (benzina) de volum care vine echipat cu turbosuflata cu geometrie variabila.
@IDunique-v7z6 жыл бұрын
Ai impresia ca stie despre ce vorbeste? Citeste de pe o foaie si cam aia e.
@CavaleriaRo6 жыл бұрын
Salut. În încercarea de a simplifica explicațiile pe care le oferim aici, m-am referit la partea rece a turbosuflantei cu termenul de turbină, de unde și confuzia aparentă. Explicația cu geometria variabilă era și ea necesară deoarece mulți au probleme cu acest sistem și merita explicat, pe când defecțiunile la wastegate sunt mai rare și nu necesită o explicație detaliată. Ia în considerare faptul că aceste materiale sunt făcute pentru a explica anumite componente și fenomene unui public cât mai larg, care ar putea să nu fie format din ingineri, olimpici la fizică și așa mai departe. Dacă primeai explicația de mai sus și aveai 14 ani, să zicem, cred că îți era suficientă. O zi bună și mulțumim pentru comentariu.
@IDunique-v7z6 жыл бұрын
Cavaleria.ro no worries, lucrati mai atent la content.
@DoubleCGamesStudios6 жыл бұрын
Cavaleria.ro Nu e nevoie sa fii inginer sau olimpic ca sa intelegi cum functioneaza unele lucruri, trebuie doar buna vointa. Fizica si mecanica (si nu numai) trebuie explicate cu corectitudine, chiar daca poate par "complicate", altfel risti, prin incercarea de a simplifica, sa le strici sensul sau sa transmiti o informatie eronata. Un copil de 14 ani care s-ar uita la un video de acest tip de buna voie sunt sigur ca ar prinde ceva chiar cu informatii mai detaliate si specifice.
@gabriels8864 жыл бұрын
de la telefoane la turbine xD
@claudiustefan17414 жыл бұрын
💀💀💀
@nimeni66945 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/n4i9oHuejJyNecU în link am pus cum face masina mea dintr-o data a început azi și bănuiesc ca e turbina
@andreic65046 жыл бұрын
1
@enicaeduard4 жыл бұрын
Mai bine îmi iau un golf 1.6 fsi
@AlfaRumeno6 жыл бұрын
Daca îmi permiți, intercoolerul este de obicei poziționat intre 2 turbine legate în serie. Ceea ce ai prezentat tu este mai degrabă un after-cooler
@ovidiu2463 жыл бұрын
in general intercoolerul ar trebui sa fie dupa turbina.
@DumitruAndreiSorin5 жыл бұрын
Turbina se foloseste pentru producerea curentului electric
@zaineabogdan91415 жыл бұрын
sututututuuu
@geanitsucuneli47913 жыл бұрын
Turbina unui motor Mercedes in 6 L ,care are 500 CP si functioneaza pe un Tractor (TIR) ajunge ,sa coste peste $9500 ,aici la noi in USA.Soferii profesionisti ,nici nu vrea sa auda ,de aceste gunoaie ,facute de Benz.
@sebilevinschi54136 жыл бұрын
vorbiti depespre masini mai vechi si puternice (sleepers) cele pe care este ´´usor´´ de lurat si cu rezultate excelente cu bani putini
@ovidiu2463 жыл бұрын
Nu exista bani putini pentru rezultate decente si motor fiabil.
@AdrianFlorentin20186 жыл бұрын
Explica ma si pentru ce este arborele cotit, biela, supape, distributia, punctul distributiei, daca tot faci youtube despre componentele masinilor. Lasa-ti-va de meserie daca doar citeste de pe o foaie. Am un sfat. Prostii aia cu media de 5-6 in examen, au ajuns mecanici auto iar cei cu media de 9 si 10, au ajuns la facultate dar ghici ce, CEI DE SUS SE INTORC LA CEI DE JOS SA REPARE MASINA.