Δρ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ: ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ ΝΗΣΤΕΙΑ

  Рет қаралды 58,895

FOCUS FITNESS RADIO

FOCUS FITNESS RADIO

Жыл бұрын

Ο Δημήτρης Κουρέτας είναι καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών - Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
bio.uth.gr/professors/koureta...
Ιδρυτής, Επιστημονικός Υπεύθυνος της εταιρίας FoodOxys τεχνοβλαστός (spin-off) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
www.foodoxys.com
Βιογραφικά στοιχεία:
Ο Δημήτριος Κουρέτας γεννήθηκε στα Προσφυγικά της Πάτρας το 1962.
Σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη συνέχεια έλαβε το διδακτορικό του στη Βιοχημεία από το Χημικό Τμήμα του Α.Π.Θ. Από το 1990 έως το 1992 εργάστηκε ως Ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard της Βοστώνης (ΗΠΑ).
Σήμερα είναι Καθηγητής Φυσιολογίας Zωικών Oργανισμών-Τοξικολογίας και διευθυντής του ομώνυμου εργαστηρίου στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα έγκεινται στον τομέα της μελέτης των μηχανισμών αλληλεπιδράσεων διατροφικών στοιχείων με τον οργανισμό σε μοριακό επίπεδο, ειδικά σε περιπτώσεις άσκησης. Έχει συνυπογράψει πάνω από 240 άρθρα δημοσιευμένα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Οι δημοσιεύσεις του έχουν αναφερθεί πάνω από 11.000 φορές και ο «δείκτης h» του είναι 61.
Έχει διατελέσει εμπειρογνώμονας στην ΕΕ στην τεχνολογική πλατφόρμα ‘Foodforlife’ τις περιόδους 2007-2013 και 2014-2020. Είναι Associate Editor στο περιοδικό διατροφικής τοξικολογίας Food and Chemical Toxicology και Academic Editor στα περιοδικά Oxidative Medicine and Cellular Longevity και Antioxidants.
Η δουλειά του στην καινοτομία των τροφίμων έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Το 2013-2014 ήταν αναπληρωτής Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από το 2018 μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων της Commission για χημικές και διατροφικές κρίσεις (risk assessment of chemical threats).
Από τον Ιανουάριο του 2019 είναι μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Επιστημών.
Συγγραφέας βιβλίων :
1. Διαλειμματική νηστεία και αποφυγή νόσων.
2. Η επιλογή της χρυσής τομής, Κείμενα για τα μεταλλαγμένα, τη βιοτεχνολογία και την κοινωνία.
3. Τρώμε και ομορφαίνουμε, Πολύτιμα μυστικά της υγείας μας, κρυμμένα στην ελληνική κουζίνα.
4. Πώς να κρυφτείς απ' τα παιδιά.
Ακολουθήστε τον του Κ. Κουρετα :
/ dimitris.kouretas.3
Ακολουθήστε μας στο :
profile.php?...
&
the.fitcasts?ig...
#dimitriskouretas #diatrofi #healthandfitness

Пікірлер: 61
@Thivanikolas
@Thivanikolas Жыл бұрын
16 - 8 είναι εύκολο, δεν πεινάς αν το τελευταίο γεύμα έχει πρωτεΐνη Καλό είναι να βάλετε το 16ωρο στο διάστημα που συμπεριλαμβάνει ύπνο. Έτσι είναι πιο εύκολο Το κάνω και αισθάνομαι άλλος άνθρωπος.
@andromachistampoulidou4045
@andromachistampoulidou4045 4 ай бұрын
❤❤❤
@sofialuetzenkirchen8450
@sofialuetzenkirchen8450 3 ай бұрын
Και εγώ αυτό κάνω εδώ και 5 χρόνια, με καθημερινό βάδισμα δεν πρόκειται νά το αλλάξω, αισθάνομαι τέλεια!
@elvishiekios8826
@elvishiekios8826 11 ай бұрын
Θερμα συγχαρητηρια στον καθηγητη Κο Κουρετα που δημιουργησε εταιρειες αξιολογησης τροφίμων στο Πανεπιστημιο με μετοχους τους φοιτητες για αξιοποιηση των γνωσεων τους στην Αγορα!ΑΞΙΟΣ!
@user-xo4qs4xj7l
@user-xo4qs4xj7l 5 ай бұрын
😢Όλα είναι στο μυαλό μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μιλάω εγώ, πολυπαθουσα και της ομοταξιας γιογιό!!!!!
@user-qz4cq1cb4w
@user-qz4cq1cb4w Жыл бұрын
Καντε μια προσπάθεια και για 2ο επεισοδιο!!👏
@user-wp8bu7vr4y
@user-wp8bu7vr4y 10 ай бұрын
ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΞΟΧΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ
@zannanikou1376
@zannanikou1376 6 ай бұрын
Όλα καλά κύριε Κουφέτα Πες ότι σας ακούμε και φτάνουμε τα 90 Ξέρετε δεν θα έχουμε γύρω μας τον άνδρα μας την αδελφή μας τις φίλες μπορεί και κάποιο παιδί Λέω λοιπόν πως έτσι και αλλιώς τα γεράματα έχουν μοναξιά Σκέφτηκε λοιπόν 95 χρόνων άνθρωπος να γηροκομειται από εγγόνια και δυσεγγονα Όλα με μέτρο Η ποιότητα νομίζω πως είναι το ζητούμενο Καλημέρα σας Με μεγάλη εκτίμηση στον λόγο και στο έργο σας
@paolageorgiadou8561
@paolageorgiadou8561 Жыл бұрын
Συγχαρητήρια, πολύ ωραία η συνέντευξη με τον εξαιρετικό κ Κουρετα και μπράβο σας που του δίνατε χρόνο να αναπτύξει τις απαντήσεις του!
@user-it1mz8zd3u
@user-it1mz8zd3u 5 ай бұрын
Πολύ καλός επιστήμονας κ αληθινός άνθρωπος!Μακάρι στην ζωή μας όλοι μας να μπορούσαμε να συναντηθούμε με τέτοιους ανθρώπους!Καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα κ.Κουρετα!
@giakoud
@giakoud Жыл бұрын
Ακολουθώ πρόγραμμα προπόνησης για μαραθώνιο... Έτσι ξεκίνησα με ένα πρωτόκολλο 14/10 με αρκετή προσοχή στο τι τρώω αλλά και με λίγο ανοχή λόγω προπόνησης... Παω καλά νομίζω
@popibousouni6309
@popibousouni6309 Жыл бұрын
Υπέροχες πληροφορίες ευχαριστούμε 🙏❤
@Koukourouou
@Koukourouou 10 ай бұрын
στο 11¨40 καταπληκτική πρόβλεψη για τις πλημμύρες!
@e.kalliontzaki9438
@e.kalliontzaki9438 11 ай бұрын
Εξαιρετικός ο κύριος Κουρετα ευχαριστώ πάρα πολυ
@user-lq7ef5pr1p
@user-lq7ef5pr1p Жыл бұрын
Απλά καταπληκτικός!!!!!
@wood18net
@wood18net Жыл бұрын
FOVERO kouretas ti foverh skepsh ! bravo paidia gia to video
@johnhalk1304
@johnhalk1304 10 ай бұрын
Μπορεί να εφαρμοστεί απο διαβητικούς;
@user-oz9sq4hy9i
@user-oz9sq4hy9i 11 ай бұрын
Ευχαριστώ πολύ!
@user-jg8fx7cy2c
@user-jg8fx7cy2c 9 ай бұрын
Γεια σας κύριε κουφέτα τιμή μας που σας έχουμε
@user-si1ui7fv2l
@user-si1ui7fv2l Жыл бұрын
Η διαλειμματική νηστεία 16 8 Στην διάρκεια των 8 ωρών τρώμε ότι θέλουμε; Γιατί την έκανα και αντί να χάσω έβαλα κιλά. Τι φταίει; Τουλάχιστον δεν έμεινα εκεί.αλλα έβαλα
@poweredbyfocusfitness
@poweredbyfocusfitness Жыл бұрын
Πιθανών η θερμιδική πρόσληψη να ήταν μεγαλύτερη από όσο χρειαζόταν.
@angelinakisv
@angelinakisv Жыл бұрын
Παρακολουθήστε στο 35:50 και εξης τις ομπρέλες τροφίμων που πρέπει να καταναλώνετε!
@georgiabetchava2324
@georgiabetchava2324 10 ай бұрын
Ποσο χρήσιμος άνθρωπος όσο για τις πλημμύρες κ τα φωτοβολταϊκά πόσο δίκαιο έχει!!!
@user-ss3zc8ud8e
@user-ss3zc8ud8e 5 ай бұрын
Ενδιαφέρουσα η συζήτηση, αν και δεν υπήρχε γυναικεία συμμετοχή, τολμώντας να αναφέρω ότι και στην διατροφή πάλι η παιδεία είναι ο βασικότερος παράγοντας του ανθρώπου.. Εκτός από αυτό που προ αναφέρατε, ως προς τις εταιρείες και τα συμφέροντα που εμποδίζουν την επιχειρηματική εξέλιξη, στην Ελλάδα παρατηρούμε ότι το θέμα παιδείας είναι ο βασικότερος παράγοντας της εξέλιξης γενικότερα, οπότε όση στήριξη και να δοθεί στον επιχειρηματικό τομέα ακόμα και στη νεώτερη γενιά των επιχειρηματιών, παρατηρούμε η ελλειπή παιδεία και εμπειρία δημιουργεί δύσπιστους αναποφάσιστους και καχύποπτους επιχειρηματίες, από τη στιγμή που δεν εκπαιδεύτηκαν να βασίζονται στην επιτυχία μιας έντιμης επιχειρηματικότητας, δεν βίωσαν και δεν απόκτησαν την αυτοπεποίθηση μέσα από την ομαδικότητα ως προς την οργάνωση, οπότε είναι φυσική συνέπεια να υστερούν αρχικά ως προς το επικοινωνιακό θέμα της οργάνωσης, και κατά δεύτερον την αποφασιστικότητα ως προς την ανάληψης ευθύνης στο διοικητικό κομμάτι του επιχειρηματικού εγχειρήματος..💙🇬🇷🇪🇺
@ViviBou
@ViviBou 10 ай бұрын
Ξεκίνησα κι εγώ διάλειμματικη νηστεία τα πήγαινα πολύ καλά δεν πεινούσα όλα οκ, τη 10η μετά όμως ξεκίνησαν οι ενοχλήσεις στο στομάχι λόγω γαστριτιδας, και έτσι σταμάτησα από τους πόνους.
@gcatechis
@gcatechis Жыл бұрын
Συγνώμη αλλά το 16-8 δεν έχει τίποτα το διαλειμματικό.. αυτό θα έπρεπε να το κάνετε ούτως ή άλλως! Για αποτελέσματα διαλειμματικής νηστείας πρέπει να το σπρώξετε περισσότερο! Και γενικότερα στην Ελλάδα τρώτε πάρα πολύ αργά βραδινό..
@user-uu4ge8uy8i
@user-uu4ge8uy8i Жыл бұрын
Δεν μπορώ να αμφισβητήσω σε καμία περίπτωση τον κ. Κουρετα για για το 16-8 γιατί είναι ένας επιστήμονας ο οποίος δεν λέει κάτι τυχαία. Αυτό το οποίο λες έχει κάποια βάση?
@matina79
@matina79 Жыл бұрын
ξέρω άτομο που απο τα 18 ως τα 48 είναι στα ίδια κιλά . Πάντα έλεγα πως έχει καλό dna.Όχι τρώει μόνο μια φορά την μέρα, στις 7 το απόγευμα, κανονικό γευμα, ποτέ πρωινό, ποτέ δε λιγουρευεται γλυκο.
@dalia2122
@dalia2122 10 ай бұрын
Μια χαρά διελειμματικό είναι το πλάνο 16:8. Η αυτοφαγία ξεκινάει και πριν τις 16 ώρες. Ούτε είναι απαραίτητο να κάνεις διαλειμματική κάθε μέρα της εβδομάδας. Ο μεταβολισμός αδρανεί αν δεν το σπας. Επίσης είναι τελείως διαφορετικές οι ανάγκες ανδρών και γυναικών, εξαρτάται από τη φυσική δραστηριότητα του καθενός, το σημείο εκκίνησης κ.ο.κ. Ακόμη και 12 ώρες να απέχει κανείς από το φαγητό (που οι πιο πολλοί στην Ελλάδα δεν το κάνουν), έχει σημαντικά οφέλη.
@mavridisnikolaos461
@mavridisnikolaos461 10 ай бұрын
Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και ασχολίες δεν είναι ίδιες. Παίζει ρόλο και η ομάδα αίματος ή θέληση του ατόμου τα προσωπικά προβλήματα και ιδιωτικά. Πρέπει να τρώμε με μέτρο Αριστοτέλης και όταν πεινάμε Σωκράτης. Ο καθένας Πρέπει να βρει τον ρυθμό του σώματος του. Δοκίμασα πολλές πρακτικές
@user-ob7sk2jw3k
@user-ob7sk2jw3k Жыл бұрын
οκ
@nzikas13
@nzikas13 Жыл бұрын
Μπορείτε να ρωτήσετε τον Κο Κουρετα εάν η 16-8 είναι κάτι το οποίο μπορεί να το κρατήσει πέρα από τις 8 εβδομάδες πχ για ένα εξάμηνο, χρόνο η για χρόνια η θα έχει αρνητικές συνέπειες όπως να καταστρέψει τον μεταβολισμό του κλπ
@user-uu4ge8uy8i
@user-uu4ge8uy8i Жыл бұрын
Σύμφωνα με τον ίδιο μπορείς να ακολουθείς το συγκεκριμένο μοτίβο για πάντα. Να είναι αυτός ο τρόπος ο οποίος ζεις. Φυσικά για να πας στο 16-8 θέλει μια προετοιμασία.
@nzikas13
@nzikas13 Жыл бұрын
@@user-uu4ge8uy8i σε ευχαριστώ πολύ. Το ξεκίνησα ήδη, οι πρώτες ημέρες είναι λίγο δύσκολες αλλά συνηθίζεις
@user-uu4ge8uy8i
@user-uu4ge8uy8i Жыл бұрын
Πραγματικά στις πρώτες μέρες βγαίνουν όλα τα νεύρα 😂. Απλά καλό θα είναι να ξεκινάς με 12-12 μετά με 14-10 και να καταλήγεις 16-8 μετά από καιρό. Και όταν δεις μια μέρα ότι δεν σου βγαίνει μπορείς να πας στο 14-10. Φυσικά όπως λέμε μέσα παίζει ρολο η ποιότητα τροφών κτλ.
@user-ot1dt8rt9p
@user-ot1dt8rt9p Жыл бұрын
το έχω εφαρμόσει εδώ και τριάμισι χρόνια περίπου, 16/8 συστηματικά, έχω χάσει 25 κιλά κάπου στο εξάμηνο και δεν έχω πάρει μέχρι στιγμής ούτε γραμμάριο, στις οκτώ ώρες της μέρας τρώω ότι θελήσω χωρίς κανένα περιορισμό στη ποσότητα !
@eirinimavroudi841
@eirinimavroudi841 Жыл бұрын
Και βέβαια μπορείς εφορου ζωής. Αν το εφαρμόσεις το 16ωρο νύχτα, τις 8 9 ώρες φυσιολογικά κοιμάσαι εκτός αν συνηθίζεις στις 3 το ξημέρωμα να σηκώνεσαι να τρως Και είναι και κάτι που το ωράριο το ρυθμίζεις οπότε εσύ σε εξυπηρετει
@lenif1655
@lenif1655 Жыл бұрын
Αυτού του είδους η διατροφή ενδείκνυται για όσους έχουν αυτοανοσα;
@poweredbyfocusfitness
@poweredbyfocusfitness Жыл бұрын
θα σας προτείναμε να έρθετε σε επικοινωνία με την εταιρία www.foodoxys.com ώστε να πάρετε ίσως την απάντηση που θα θέλατε πριν κάνετε την όποια προσπάθεια. Ευχαριστούμε
@mitsozz
@mitsozz 6 ай бұрын
Εκτιμω και θαυμαζω τον κ. Κουρετα και το εργο του, αλλα δε νομιζω οτι αρμοζει ο χλευασμος σε οσους επιλεγουν διατροφη χωρις κρεας. Επισης ειναι διαφορετικο το αν η κρεατοφαγια ειναι συμβατη με το ανθρωπινο ειδος με το αν μπορει να αποδειξει καποιος οτι ειναι ανθυγιεινη μια μη κρεατοφαγικη διατροφη. Ακομη οι κυνοδοντες που εχει ο ανθρωπος εξελικτικα εχουν μικρυνει και δεν χρησιμοποιουνται πια για τον αρχικο τους ρολο, εκτος αν, δεν ξερω, σκιζουν σαρκες οι ομιλητες στο βιντεο, ετσι για να προβοκαρω κι εγω. Δεν ειναι δηλαδη επιχειρημα η υπαρξη κυνοδοντων για την διατροφη που επιλεγουμε. Και φρονιμιτες ως κανονικα δοντια ειχαμε καποτε και τωρα σε πολλους δε χωρανε στο σαγονι μας ή δεν τους εχουμε καν. Και... ουρα ειχαμε καποτε, μηπως καποιοι την αναπολουν κι αυτη;
@poweredbyfocusfitness
@poweredbyfocusfitness 6 ай бұрын
Εκτιμούμε την θετική σας άποψη για το έργο του κ. Κουρέτα. Συμφωνούμε ότι ο χιουμοριστικός τόνος μπορεί να είναι ερμηνευτικός, αλλά η συζήτηση γύρω από τη διατροφή είναι σημαντική και πολυδιάστατη. Η επιλογή μεταξύ κρεατοφαγικής και μη κρεατοφαγικής διατροφής είναι προσωπική και περιλαμβάνει πολλές παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένων των πεποιθήσεων, της υγείας και του περιβάλλοντος. Οι κυνόδοντες αποτελούν ενδιαφέρον ζωολογικό θέμα, αλλά η ύπαρξή τους ίσως είναι αποφασιστική για τη διατροφική μας επιλογή. Επίσης, οι εξελικτικές αλλαγές στα σαρκοφάγα δόντια μας αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες μας ως είδους. Σας ευχαριστούμε για τη σκέψη σας για τους φρονιμίτες και την ουρά. Η εξέλιξη των ειδών είναι σύνθετη, και η διατροφική μας προσαρμογή συνεχίζεται. Η ανοικτή συζήτηση για τις διαφορετικές διατροφικές επιλογές είναι πάντα ενδιαφέρουσα και σημαντική.
@mitsozz
@mitsozz 6 ай бұрын
​@@poweredbyfocusfitness καλωσορίζω την πρώτη απάντηση που συναντώ με χρήση a.i.! Όπως αναμενόταν, κενή περιεχομένου :)
@poweredbyfocusfitness
@poweredbyfocusfitness 6 ай бұрын
@@mitsozz 😂
@gianniskechagias8850
@gianniskechagias8850 Жыл бұрын
Απο 6 μ.μ μεχρι 10 π.μ. διαλειματικη..16..8....
@user-uu4ge8uy8i
@user-uu4ge8uy8i Жыл бұрын
και 14-10 μπορεί να γίνει και 12-12 ανάλογα σε τι θέση είσαι. 'Όπως αναφέρει ο κ. Κουρετας πρέπει να γίνει κάποια προετοιμασία όποτε ξεκινάει κάποιος 12-12 πάει 14-10 και καταλήγει 16-8
@erevos76
@erevos76 Жыл бұрын
ρε αρχοντα εχω ολα τα βιβλια του ηλια πετρου σαν ευαγγελιο
39kgのガリガリが踊る絵文字ダンス/39kg boney emoji dance#dance #ダンス #にんげんっていいな
00:16
💀Skeleton Ninja🥷【にんげんっていいなチャンネル】
Рет қаралды 8 МЛН
DAD LEFT HIS OLD SOCKS ON THE COUCH…😱😂
00:24
JULI_PROETO
Рет қаралды 16 МЛН
Я обещал подарить ему самокат!
01:00
Vlad Samokatchik
Рет қаралды 6 МЛН
Опасность фирменной зарядки Apple
00:57
SuperCrastan
Рет қаралды 10 МЛН
Κετογονική Δίαιτα | Efi Koloverou Dietitian
16:30
Efi Koloverou Dietitian
Рет қаралды 102 М.
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ - ΤΟ «ΧΡΥΣΑΦΙ» ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ
1:11:57
Αντιθέσεις στην ΚΡΗΤΗ TV
Рет қаралды 33 М.
Βιοχημεία και «Διαλειμματική» Νηστεία
1:15:44
Αντιθέσεις στην ΚΡΗΤΗ TV
Рет қаралды 341 М.
UFC 304 : Эдвардс VS Мухаммад
2:27
Setanta Sports UFC
Рет қаралды 205 М.
Tournament of Celebrities. Who do you think won? 🥵🫣🏆
0:43
Max VS Football
Рет қаралды 7 МЛН