Çok güzel bir program olmuş, çok teşekkür ederiz. Bu kadar güzel ve net bilgileri togg dahi açıklamadı malesef siz çok net açıkladınız ve insanların içini rahatlatıyorsunuz sağolun
@caglarsahin6405 Жыл бұрын
Bu konu ne kadar sıfır araç alıcılarını ilgilendirmiş gibi dursada aslında ikinci elin en önemli konularında biri. Sıfır alıcılardan daha çok ikinci araç alıcıları için çok önemli.
@Motorradfahrer82 Жыл бұрын
Garantisi bitmis elektrik araç almam şahsen. Belki Tesla alınabilir. Bu işin profesörü ama diğerlerine güven olmaz dun bir bugün iki yaptıkları araçlar
@caglarsahin6405 Жыл бұрын
@@Motorradfahrer82 şuan sana hak veriyorum daha yeni elektrikli otomobillere geçiş aşamasındayız. Yeni yeni yan sanayisi oluşmaya başlıyor. Yan sanayisi oturana kadar ikinci eli almak pek mantıklı olmayabilir.
@bekirsahin98039 ай бұрын
Dinleyince bütün belirsizlikler kayboldu çok tessekkür ederim
@omerdag8355 Жыл бұрын
Bir teknoloji programında akıllı yol projelerinden bahsediliyordu. Belirli güzergahlar üzerinde, yolun en sağında düşük bir süratte belli bir km de bataryanın bir kısmını temassız sekilde doldurduğundan bahsediyordu. Bugünkü telefonlarda temassız şarj mantığını yola uygulamak yani. Tam temassız mı ya da yarı temaslı mı( elektrikli trenlerdekine benzer veya minik bir tekerli aksam yola temas eder) olur onu teknolojinin gelişimi, maliyetler gösterir. Aslında çok mantıklı bir sistem; yol kenarlarında petrol istasyonları veya tesisler nasıl yer alıyorsa, bir şirket de yolun atıyorum 5-10 km sini bu şekilde dizayn edip kullanıma sunar. F1 yarışlarındaki Pit stop bölümü gibi tâli bir kenar yol minik bir gişe tamamdır. Düşük km hızla 30 dakikalık şarj hem yolundan geri kalmıyorsun hem şarja devam ediyorsun. yakında bagaja konacak yedek -powerbank misali- şarj üniteleri de çıkar. Bir zamanlar herkes elinde powerbankla geziyordu. arabalarda neden olmasın. Uzun yol kitleri falan satılır yakında :)
@omerdag8355 Жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/r5i1dH2KeZh8r80
@mehmet.f10 ай бұрын
Keşke olumsuz taraflarını da değindeydiniz. Yine de güzel bir sunum olmuş. Teşekkürler.
@Bayadam34710 Жыл бұрын
İyi günler dilerim Bu günün şartlarında en iyi elektrikli araç testi yapmanızı bekliyoruz
@muharremkula1967 Жыл бұрын
Çok faydalı bir video olmuş. Emeğinize sağlık. Bu arada togg araç fabrikasının yanına çok büyük bir batarya fabrikası da kuruluyor.
@zafergurkanl38 ай бұрын
Evet, hocamızın kolu ve eliyle, dili aynı ritmde hareket ederek, muratyigitt arkadaşın uhrevi bir sohbet tesbitini güçlendiriyor.
Güzel detaylı video olmuş. Bayarya işi uzun vadeli kullananlarda daha net anlaşılacaktır
@rrssff209 Жыл бұрын
Benden,size ;BRRRAAVO!. Elektrikli traktör ve tır sektörleri ve teknolojisi üzerine bir içerikte yapar mısınız.
@mahircamalov7529 Жыл бұрын
Çox gözəl video Allah razı olsun.
@ilkanakten Жыл бұрын
Telefondaki batarya kimyasal olarak bire bir aynı batarya. Uydurmayın. Hepsinde belli kimyasal formül var. en yüksek enerji verimliliği olan Li-NMC ve NCA formülleri kullanılıyor. Arabadakiler de aynı. Hepsinin de şarj hızına ve şarj miktarına bağlı olarak benzer ömrü var. Arabada da telefonda da standart ömür 500 çevrim. 20-80 arasında yavaş şarj ederseniz 1000'e kadar çıkıyor. Sürekli 0-100, hızlı şarj ederseniz 200 cycle'a kadar düşer. Dolayısıyla şu an bir BEV araba aldığınızda sürekli AVM'de, benzin istasyonunda vs hızlı şarj ederseniz, 500km menzili olan bir araç 100.000km'ye ulaştığında pilinin kapasitesi %80-85'e kadar düşecek. O yüzden bu teknolojiye geçmeden önce sitelerde, sokaklarda AC şarj cihazlarına ihtiyaç var. Otomotiv firmasının arge'sinde BEV araç projesi yapıyorum. Sizi inandırma zorunluluğum yok ama bunun gibi fazla optimistik video çok göreceksiniz. Fakat işin gerçeği öyle değil. LFP gibi ömrü 3000-5000 çevrim olan bir teknoloji gelmeden ve düzgün batarya bir geri dönüştürme çıkmadan bu iş bu kadar desteklenmemeli. Dünyanın kaynaklarını israf ediyoruz.
@omeryuksek5254 Жыл бұрын
Aklı başında gerçekleri söyleyen en mantıklı yorum. Tebrik ederim. Bu bev araçlar alınır , nasıl kullanılır. Çarşı pazar aracı olarak veya hafta sonu gezmeleri veya günlük 50-70 km. İşler için olur. Yani aylık en fazla 1000-1500 civarı km. Yapıyorsanız olur. Yok ben bunu şirkete alayım sabah-aksam koştursun, rent a car oto kiralama veya ticari takside kullanayim derseniz ömrü en fazla 3 yıl olur. Dediğiniz gibi lityum ion piller ortalama 500 cycle ( doldur-bosalt ) ömrü vardır . Cep telefonuda aynı, laptop bilg. aynı, şarjli el ve ev aletlerine aynı bev otolarda aynı. Sonra kapasite düşmeye ve batarya kullanım süreleri düşmeye başlar ve çöp olur. Bence batarya teknolojisi nükleer pillere doğru evrilmesi gerekir. Ancak maaliyet ne olur , riskleri ne olur oraları bilemem.. nükleerden kastım uranyumdan ziyade toryum olmalı. Gerçi daha santrali üretilmedi ya. ( Çin bu konuda bayağı bir yol katetti. )
@mertesme82717 ай бұрын
Hocam Agras T40 tarımsal ilaçlama dronesi kullanıyorum. Üretici 1000 cycle garanti veriyor. 12 dakikada doldurup 6 dakikda pili bitiyorum. Gün içinde belki bir pili 4 kez 10-100 oranında şarj ediyorum. Üretici 1000 dolum garanti verirken sizin 500 cycle demeniz biraz garip geldi. Bence 1000-1500 cycle çok rahat görürler
@oguzcanveelifcan77712 ай бұрын
bunları yazmaktan beni kurtardın kral.böyle cahilce video çeken çok kişi var .
@oguzcanveelifcan77712 ай бұрын
@@omeryuksek5254 söylediğiz işlerde liepo4 bataryalı araçlar verimli şekilde kullanılır.kendimde aktif kullanIyorum
@oguzcanveelifcan77712 ай бұрын
@@mertesme8271 800. cycleda 12 dk alırsan o zaman gel bu yorumu yap. birde batarya türü nedir ?
@ahmetgucluer7842 Жыл бұрын
Benim düşüncelerime paralel akıcı bir anlatım olmuş Teşekkürler.
@ibrahimunlu5600 Жыл бұрын
En çok merak edilen konuydu bu. Çok iyi bir yayın oldu.Teşekkürler.
@dolubatarya Жыл бұрын
Biz teşekkür ederiz sağolun :)
@ozgunbayrak3981 Жыл бұрын
cep telefonunun yenisi çıkınca ucuzlamıyor, pillerin de yenisi çıktıkça daha pahalı olacaktır. daha iyi kaliteli demek daha pahalı demektir.
@umutsr.7436 Жыл бұрын
1 yıl içerisinde elektirikli bir araç almayı hedefleyen biri olarak ufkumu genişlettiniz, teşekkürler. Son zamanlarda oturduğum mahallede tek tükte olsa elektirikli araç görmeye başladım, 10 yıl içerisinde bu oran %50 Yi geçecektir. Bir husus hakkında da program yapar mısınız? İçten yanmalı araçların ileriki yıllarda elektirikliye çevrilebilirliği ilgili. ABD de evwest diye bir şirket içten yanmalı araçlar için Elektirik motoru ve bataryaları satıyor ve eski ikonik araçları elektirikliye çevirmeye yarayacak paket halinde kitleri var. Bu kitler diğer araçlara da uygulanabiliyor. Bir zaman sonra LPG dönüşüm istasyonları gibi elektirikli dönüşüm istasyonları da kurulacaktır. Onca içten yanmalı aracın çöp olma ihtimali de ortadan kalkar.
@brkkrkmz93446 ай бұрын
Türkiye gibi ülkelerde hiçbir araç çöp olmaz. Anadolu un kırsallarında hala 70 80 li model reno lar kullanıyor. 90 lı yılların 30 yaşında broadway ları kullanılıyor. 70 80 90 model traktörler ile çiftçiler hala tarım yapıyor. İş makineleri, kamyonlar tırlar otobüsler içten yanmalı olarak daha en az 10 yıl daha devam eder. İçten yanmalı araçların tamamen ortadan kalkmasına senin de benim de ömrüz yetmez. Kaba taslak araştırmalarım karşısında dünyada şuan satılan araçların yüzde 5 i elektirikli. Ayrıca yer yüzünde 1.4 milyar adet otomobil olduğu düşünülmekte. Ve elektirikli araç sayısı sadece 20 milyon civarı. Bu sayılar da yüzde 1.5 gibi bişey. Yani şuan dünyada 200 araçtan 3 tanesi elektirikli. Bu farkın kapanması 50 yılı geçer.
@muhendisChe Жыл бұрын
Şu an elektrikli otolarda lityum türevi bataryalar kullanılıyor ve Dünyada lityum rezervleri kısıtlı, bu nedenle batarya fiyatları söylenmiş olduğu gibi çok aşağılara düşmez, düşmeyecektir.
@orhanokay18 күн бұрын
Stellantis Grubu bir aracım var. 3 aydır kullanıyorum. 15.000 bakımına gittim. Pil sağlığı %92 dediler. iPhone'un pil sağlığı bile bu kadar hızlı erimiyor. Evden AC şarj ediyorum sadece.
@AvukatMustafa Жыл бұрын
Faydalı bir program olmuş. Teşekkür ediyorum
@mesutcan76 Жыл бұрын
Çok bilgilendirici bir videoydu. Teşekkürler
@mustafaozsoy1919 Жыл бұрын
Gerçekten bilenlerin, bilimsel verilere dayanarak konuşması çok daha güzel oluyor. 40-50 yıl batarya kapasitesi garantili elektrikli araçlar elbette satış sorunu yaşamayacaktır. Yüreğinize, canınıza sağlık. Çok teşekkürler.
@muratyigitt10 ай бұрын
Arkadaşlar çok naif konuşmuşlar. Orucun faziletleri konulu bir dini sohbet dinlemiş gibi hissettim. Emeğinize sağlık. 🙂🙂🙂
@akMuratNET Жыл бұрын
14:51 Hızlı Şarjın Araç Bataryasına Etkisi istediğin kadar iklimlendir hızlı şarj bataryayı öldürür, bataryanın çekirdeğini soğutamazsın.
@dolubatarya Жыл бұрын
Batarya hücrelerinin üç yüzeyine temas eden gelişmiş termal yönetim sistemleri kullanılıyor artık. Batarya çekirdeği derken neden bahsettiğiniz anlamadım fakat hücrelerin soğutulması konusunda her yıl daha verimli sistemler ortaya çıkıyor. Şu anda bahsettiğiniz termal yönetime rağmen hızlı şarj bataryayı öldürür bilgisini destekleyecek bir araştırma yok açıkçası.
@akMuratNET Жыл бұрын
@@dolubatarya İçeriğindeki kimyasal maddeyi kastediyorum, soğutmayla biryere kadar ömür uzatılabilir, gerçekten uzun ömürlü batarya için, soğutma teklojisi değil, daha uzun ömürlü batarya materyali kullanılmalı. lto bataryalar daha uzun ömürlü deniyor ama şarj hızı nasıl bilmiyorum.
@halisbilgi8310 Жыл бұрын
Arkadaş konuyu mükemmel izah etti teşekkür ederim
@erolcuneyt123811 ай бұрын
GÜZEL OLMUŞ ELİNE SAĞLIK ❤❤❤❤❤
@paramedicemrah6 ай бұрын
4 5 yildir ayni telefonu kullanıyorum. 112 de çalıştığım için jarza tak vaka cikti jarzdan cikar tak cikar günde 2 3 defa jarz görür. Nobetci olmadığınlmda gun boyu jarzim da yetiyor.365×5 den ortalama 1500 gunde 4500 5000 defa jarz görmüştür. Ben oyle cok kullanılmayacak bi sorun daha yaşamadım.
@keremacikgoz9317 Жыл бұрын
çok güzel bir video olmuş.tebrikler. benim de merak ettiğim konular Togg üzerine. Togg hakkında merak edilen soruları bir togg yetkilisi ile yapıp yayınlarsanız çok sevinirim. 1-Batarya teknolojisi nedir? 2-En son teknoloji midir? 3-Togg aracı Değişen batarya teknolojisine uyum sağlayabilecek bir tasarımda mı üretilmekte? 4-Batarya garanti süresi, Batarya km garantisi? 5-Batarya arızası durumunda onarımı mı yapılacak yoksa tüm batarya mı değiştirilecek? 6-Bugün için Togg batarya değişim maliyeti? 7-Togg un batarya tedarikçisi Farasis şirketinin Togga ürettiği batarya için verdiği teminatlar nedir? bataryayı üreten elin oğlu sonuçta, 2gün sonra honda gibi fabrikayı kapatıp giderse bataryayı kim üretecek? 8-Togg un sıcak - soğuk ilkim koşulları için bataryayı koruyucu teknolojisi nedir? 9-Aracını açık alana park eden kişilerin soğuk kış geceleri sonrası sabah batarya gücünde düşme olur mu? 10-Yaz sıcağında açık alanda bekleyen Togg batarya gücünde düşme yaşanabilir mi? 11-Nemli bölgelerde Togg olumsuz etkilenir mi? 12-Togg da kullanılan elk motor teknolojisi nedir?Dünyada hangi teknolojiler kullanılıyor? motor teknolojisinin ve gücünün şuan piyasadaki rakiplerine göre üstünlükleri, dezavantajlı durumları nelerdir? 13-Kasko şirketleri aracın hangi arızalarını ya da parçalarını kasko dışı tutacak? 14-Yedek parça maliyetleri? 15-Servis ağı ne kadar sürede kurulacak? 16-Aracın rutin bakımı nedir, kaç km ya da süre? 17-servis bakım ücreti nedir? Togg'un tüm teknik özelliklerinin topluma anlatılıp akıllarda soru kalmazsa gönül rahatlığı halkımız alır diye düşünyorum.Hatta Togg kampüsü sadece yurtiçi talebi bile karşılayamaz diye düşünüyorum. Ben ve çevremdeki herkesin hayali yerli ve milli aracımız Togg'u gönül rahatlığıyla kullanabilmek. Bıktık artık eloğlunun araçlarını kullanmaktan...
@dolubatarya Жыл бұрын
Kerem hocam çok güzel sorular :) bunun için ayrı bir video çekip hazırlayabiliriz. Bizim özellikle Farasis ilr alakalı araştırmalarımız oldu bunu da içerisine katarak bir video yapabiliriz.
@ercnyalcin Жыл бұрын
Servis için Bosch Car Service ile anlaşılmış.
@oy6168 Жыл бұрын
Çok güzel sohbetti , bravo!
@harunucak3287 Жыл бұрын
Emeğine yüreğine sağlık gardasim kolay gelsin yapanların ellerine emeğine sağlık 😂🎉😢😮
@musayldz24 Жыл бұрын
Ağzınız Emeğinize Sağlık Çok net ve çok güzel Anlatmışsiniz sounakadar zevkle izledim videoyu sizin bu anlatımınızdan sonra söylenecek tek şey belkide 10 veye 15 sene sonra Elektirikli Araçlar için getir eskiyi görür yeniyi gibi bir kampanyada başlatabilirler tıpkı Akıllı Telefonlarda olduğu gibi nedersiniz sizce güzel olmazmi Bu güzel video için tekrar teşekkürler iyi Çalışmalar.🤗👍🏻
@muratkapan11598 ай бұрын
Eskiye para vermiyorlar ki eski buzdolabını 500 liraya sayıyor sıfır buzdolabı 40 bin TL 😁
@its_me_nash Жыл бұрын
aydinlatici oldu tesekkurler.
@bestof180811 ай бұрын
beyler temelden batarya nasıl calısır çeşitleri nelerdir ve elektrikli aracların calısma prensibi hakkında bir video cekebilir misiniz
@yilmazkosen4950 Жыл бұрын
8 yıllık çok ünlü bir arabanın batarsı bozuluyor ve değiştirme ücreti bir kaç ay önce 18 bin euro istenildi .
@mustafamadi7012 Жыл бұрын
Bataryalarin geridonusumu olacak mı?yoksa yeni bir atık sorunuyla karşılaşacaksınız?
@yasinuyar7173 Жыл бұрын
Hocam sizlerden beklediğimiz bir yayın var. Şu anda max. 500 km range ile satilan , reelde 350 km yapan araçlar dolu. 2 sene sonra batarya teknolojisi ile daha yüksek menzil ve fiyat uygunluğu sağlandığında bizler aldığımız araçları nasıl 2. Elde satabileceğiz?
@emrekaraarslan36912 ай бұрын
Bataryayı değiştirirsin.
@coskun3735 Жыл бұрын
Sektör standardı silindirik piller olmuşken togg da prizmatik piller kullanılmasının bir dezavantajı var mı diye merak ediyorum. Bir de farasis üretimi pilleri kullanan başka marka-model araçlar hakkında kullanım verilerine ulaşıp bir video yapsanız çok faydalı olur aslında.
@thedarkknight18 Жыл бұрын
Togg alanların elinde çok fena patlayacak. 300 bin liraya batarya masrafı. Alırım benzinli araç misler gibi. Koy kenara yıllarca dursun bişey olmaz. Marşa bastığın anda çalışır. Bunların ne olacağı belli değil.
@niyazibabac3914 Жыл бұрын
@@thedarkknight18 bütün video dan bunu mu anladın yazık
@bulentdilekoglu2908 Жыл бұрын
@@thedarkknight18 Batarya sorunu tam olarak halledilmediği için piyasaya çıkışına daha 10 yıl var. Batarya masrafı yani komple değişimi çok daha fazla. Üst model TOGG da 9000 tane pil var. Bu pilin bir tanesi ( Li-İon 18650 İNR 2600mAh ) perakende satışı 100TL.Yani 9000 x 100TL = 900.000 TL Ömrü yaklaşık 4 yıl. Her yıl kapasitesi toplam aldığı yol ve beygir gücü ( Elektrikli araç için kW )azalır.
@niyazibabac3914 Жыл бұрын
@@bulentdilekoglu2908 kardeş araba da torba piller var yuvarlak bil yok pilin değeri 200000 tl
@fatihdegirmenci4771 Жыл бұрын
@@niyazibabac3914 la bırak su cahili görmemişki pilleri sallıyor işte
@ugurcandar5855 Жыл бұрын
Ben rusyada yaşıyorum ve burası biraz soğuk bu bataryayı ne kadar etkiler kışın - 30 laarı görüyoruz
@kerem_altun732 Жыл бұрын
Söylediğiniz batarya maliyeti, Avrupa gibi ülkeler için geçerli neden ? Türkiye de para değeri sürekli düştüğü için mesela 5 sene sonra batarya değiştiren bir kişi aldığı aracın iki katı maliyeti ile hatta 3 katı maliyetle karşılaşabilir!
@irfangggggАй бұрын
teşekkürler, patlama konusu doğrumudur?
@psifoot Жыл бұрын
Çok güzel bilgiler tşk ederiz.Bize bir elektrikli aracın pili motoru şasisi olarak ağırlık detaylarını verebilirmisimiz.Tesla olabilir togg olabilir.
@hakanpoyraz755711 ай бұрын
hernekadar akülü arabalar ilkbakışta mantıklı görünsede sıvo yakıtlılara göre yakıt parasını (akü) baştan peşin peşin veriyorsun.
@ismailalaca Жыл бұрын
Pil pahali uzun suredir kullaniyorum 2012 de alinan aracinnbataryasi 2017 de degisti simdi ise %70 yeni batarya 750bin tl. Karar szin. Hele dc sarj ediyorsaniz 10sene zor gider
@banzarexi8 ай бұрын
Gerçekten o kadar pahalı mı. Hangi aracı kullanıyorsunuz 2012 den beri ?
@ismailalaca8 ай бұрын
@@banzarexi fluence z.e
@ismailalaca8 ай бұрын
@@banzarexi ve zoe
@banzarexi8 ай бұрын
O halde pek tavsiye etmiyorsunuz elektrikli ?
@ismailalaca8 ай бұрын
@@banzarexi kendi psrasini coktan cikardi hurdaya gitse zarar degil ama aracneden hurdaya gitsin ki
@necatahmed7893 Жыл бұрын
Animasyonlar çok güzel, bayıldım aynı gerçek gibi Animasyonlar yerli mi
@halit1919 Жыл бұрын
bataryanın ağırlığı hariç herşeyi anlattınız internette ağırlığı hakkında bakarken size denk geldim ondada bilgi yok şunu buldum TOGG Ağırlık 200 kWh batarya yaklaşık 500 kg 400 kWh batarya yaklaşık 800 kg 600 kWh batarya yaklaşık 1200 kg
11 күн бұрын
Siz de rast gelmişsinizdir, şöyle bir mevzu var: Elektrikli araçların minimum 3 yılı, min 5 yılı daha var gelişmesi açısından, şimdi alınmaz vs... Bunu diyenlerin kastettikleri şeyin pil teknolojisi olduğunu düşünür ve varsayarsak şunu sormak istiyorum, yeni pil teknolojileri, kw oranları vs değişik bataryalar barındıran araçlar piyasaya çıktığında mevcut elektrikli aracımızda yeni teknoloji içeren batarya değişimi yapmak mümkün olacak mı? Motor vs değiştirmeye gerek kalmadan sadece yeni tip bataryayı değiştirmek yeterli olursa ki mantıklı olan bu, bu insanlar sizce hangi sebepten ötürü beklemek lazım geldiğini söylüyor? Ve sizin bu konudaki düşünceniz nedir? Şimdiden teşekkür ederim. Şimdiden teşekkür ederim.
@uğurrr_76 Жыл бұрын
Yaşım 36, bunun 16 senesini sizin için çocukluk, cahillik falan dedim geçtim. Geriye kaldı bilinçli bir birey olarak geçirdiğim 20 sene. Ve ben 20 senedir Türkiye'de fiyatı artış göstermiş ve satılan herhangi bir şeyin hatta sakızın bile fiyatının düştüğünü, yapılan zammın ve fiyat artışının geriye doğru çekildiğini asla ama asla görmedim, bilmiyorum ve şahit olmadım !!! Elektrikli araç alacak insanlar bu değerli ve çok önemli ayrıntı ve gerçeği göz önünde bulundursunlar bence...
@ozgunbayrak3981 Жыл бұрын
yeni piller hem çok daha pahalı olacak hem de eskiler çok daha pahalı olacak. çünkü şuan hem eskiler pahalı hem de yeniler pahalı. 2008 model arabamın farı bozuldu. hem eskisi hem yenisi 10kat olmuş. araba alıyosan bir depoya bütün yedekleri stoklamak lazım
@uğurrr_76 Жыл бұрын
@@ozgunbayrak3981 bey, gerçekten çok haklı olduğunuzu her ikimizde biliyoruz mâlesef. Türkiye'de abartısız her şeyin fiyatı 10 ve üzeri katı şeklinde artmış/zamlanmış durumda. İnsanlar temel ihtiyaçlarını dâhi karşılayamıyorlar ve bu insanların yüzde oranı hemen hemen %70'den fazla ! Fakat tüm bunlara rağmen Türk milletinin içinde hâlâ mevcut hükümete destek ve oy veren bilinçsiz bir güruh var inanabiliyor musunuz Özgün bey? Aslında söylenecek çok ama çok fazla şey var fakat hem burası yeri değil, hemde canınızı daha fazla sıkmak, moralinizi daha fazla bozmak istemiyorum... Dilerim inşaAllah bu seçimde başımızdaki bu hükümet gider ve yerine artık bu kötüye gidişi durduracak liyakatli bir hükümet gelir. Rab'bim bu milleti hidâyet eylesin inşaAllah.. Beğenmediğimiz dinsiz, gavur, kafir dediğimiz Avrupa milletlerine bakın birde bizim Türk milletinin hâline bakın; gerçekten düşündükçe ağlamak istiyorum ! 50 yıl Almanya'da yaşamış bir insan diyor ki, "50 yıldır Almanya'dayım bir kez olsun yolsuzluk, rüşvet, torpil, adam kayırmaca, siyasette hırsızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik, sağlık sisteminde veya yargı sisteminde, ekonomi sisteminde sorun skkıntı görmedim..." diyor... Soruyorum, bizim Türk milleti neden böyle değil? Herşeyi 10 katı fazlasına alan bir millet, Devlet Yönetim Sistemi çökmüş ve çöktüğü açıkça ortaya çıkmış ve anlaşılmış olan bir yönetim sistemine sahip olduğu hâlde, nasıl oluyorda tüm olanları sorgulamıyor, düşünmüyor, tepki vermiyor ve en kötüsüde herşeyi normalleştirebiliyor?.. Allah günah yazmasın ama artık isyanın eşiğine geldim yani Özgün bey, uzattığım için özür dilerim ayrıca kusura bakmayın lütfen... Hoşçakalın, Allah'a emanet olunuz. ..
@doga901514 күн бұрын
ticaretle uğraşan biriyim yeni araba alırsam kesinlikle elektrikli ticari araçları değerlendiricem
@celldumansdgaraj6822 Жыл бұрын
Yorumlara katılmanın mümkün olmadığı bir nokta var; Kapasite azalma hızının azalacağı. Ne kadar çok şarj-deşarj ederseniz yani cycle yaparsa pil o derece eskiyor. Yıllara göre hiçbirşey ölümsüz değil kullanmasanız da eskiyor. Cycle , yani şarj döngüsü en çok eskiten parametre olsun. Aracı aldınız. ilk zamanlar 500km'de bir şarj ediyorsunuz. Sonra 450 km'de bir. Araç 150000km'de 400km'de bir şarj ediyorsunuz. Araç 290000km'de 350km'de bir şarj ediyorsunuz, şarj etme sıklığınız artıyor, batarya ömrünü bitirme hızınız artıyor, AZALMAZ. Araç 400000km'de 300km'de bir şarja düştük. Araç 500000km'de 250km artık menzilimiz. Araç 580000km'de. takribi 700bin km'de artık o kadar çok şarja taktığımız için cycle sayısı da hızla artıyor ve hızla batarya ölüyor ve artık şarj tutmaz hale geliyor. Tesla, Togg, BMs tarzı 400 500km menzilli araçların batarya ömrü 2020 2022 'li yılların teknoloji ise 500-600bin km'dir. 750bin km'deki bu tip araçların menzili artık 30-40 km olur ki şarj ederken harcanan elektrik kWh ve haliyle para değişmiyor. Artık benzinli araçtan pahalıya seyahat etmeye başladığını noktada değiştirmeniz gerekir. Tahminen 2 yıl sonraki araçlarda bu menzil ve km batarya ömrü %20 30 artmış olabilir. Teknoloji ilerlediğinde 1; 1,5 milyon km hedef olduğunu videoda belirttiniz zaten. Bu sayıya ulaşmak 10 yılı alacatır. Ekonomi ve çevrecilik konusunda, sürekli filtre, yağ buji enjektör, baskı balata vb ömürlü parçaları hesap edersek, üstüne benzin/km fiyatı, elektrik/km fiyatının 4-5 katını da katarsak elbette daha çevreci ve işletme maliyeti ucuz. batarya teknooojisinde ilerleme yadsınamaz. İlk nesil Z.E. leaf 150bin km'lerde bataryanın menzil kaybı %30 40larda idi. Günümüzde menzili az 200km'li şehir içi elektriklilerde bu oran %20'lerde. 400 500 km menzilli araçlarda %10'larda. Elektrik motoru teknolojisi var bir de, her ne kadar gelişse de elektrikli motorların ömrü de sonsuz değil. Gösteri amaçlı sürekli dip gaz yapan tesla'larda 300 400bin km en fazla motoru kucağınıza alırsınız. sakin kullanımda da tahminim 800bin km'ler. Buna dair bir istatistik yok oluşturmak için de ne yazık ki en az 5 seneye ihtiyaç olacak ki 2018 model bir araç milyon km'lere ulaşsın. Elektrikli motor "rektefiye" diyebileceğimiz işlem, sargı ve mıknatıs değişimi ama emin olun içten yanmalı motordan basit bir işçilik mainası ile yapılacaktır ama ya yapılamadığı durumda, yeni bir motor da otomobil fiyatının yine %20 25'i olacak.
@tuncertug946311 ай бұрын
Batarya upgrade yapılabilir mi; yani daha üst versşyonla değişim olurmu
@zafersahin3254 Жыл бұрын
Öncelikle çok güzel bir video olmuş Elektrikli araçlarda batarya dışında en çok arıza problem nerede oluyor
@dolubatarya Жыл бұрын
Teşekkürler sağolun. Elektronik arızaları sık görülüyor. Bir de ağır modellerde ön takımda bazen hızlı eskime meydana gelip parça değişimi gerekebiliyor.
@alidogan9994 Жыл бұрын
SÜPER... Emeğinize Sağlık
@DenizTunaliАй бұрын
Bende 2021 Zoe var 110 bin km deyim son servis raporum da batarya verimi %96 , bataryam NMC 52kw ,LFP batarya olmamasına rağmen böyle giderse verim %70 e düşene kadar 700-800 bine kadar aracı kullanabileceği mi öngörüyorum. Ayrıca batarya geri dönüşümü %98 olan bir parça o yüzden 8-10 yıl sonra çöpe gitmeyecek yine bir bataryaya dönüşecek. Bataryalar lityumdan sodyuma geçtikçe daha da güvenli ucuz ve uzun ömürlü olacak. Ben memnunum elektrikli araba almaktan çekinmeyin ,sadece yakıtta değil aynı zamanda serviste de tasarruflu, 110 binde sadece Lastik değiştirdim arabanın diğer tüm parçaları orijinal ve sapasağlam.
@HakanSerdaroglu-qv8xl7 ай бұрын
Elektrikli araçlar halen ekonomik olmaktan uzak söyleki 200bin km yapsaniz elde edeceginiz maliyet avantajı benzinliye göre kabaca (3.2₺-0.3₺)×200000= 540bin₺ lik bir maliyet avantajı ortaya çıkar en iyi kullanım koşullarında bu rakamlar da bataryanın değişim.maliyetine hemen hemen eşit yani km başına 2 2.5 tl aralığında amortisman maliyeti var dolayısıyla ekonomiklilik açısından çok ekonomik denemez benzinli arac trendinin biteceğini söylemek zor batarya maliyeti en önemli konu
@TT.TANYEL Жыл бұрын
Harika bilgiler Çok teşekkürler
@coskunorsizmir Жыл бұрын
Elektrikli araçlarla ilgili asıl sorun, menzil ve batarya dolum süresi. Bunları konuşmanızı rica ederim.
@HalilibrahimPasali Жыл бұрын
Togg ta ısı pompası yok bu Togg un batarya ömrünü kısaltmaz mı
@paulbreit8316 Жыл бұрын
Secimden Sonra görecegiz
@ayhanaygun8294 Жыл бұрын
Emeğinize sağlık 👏
@AB-si2si Жыл бұрын
8 yılda %20 ye varan menzil azalması oluyor da... peki 80 kw lik batarya 8 yıl sonra yine aynı kw ile mi doluyor yoksa onda da kayıp oluyor mu? birim km/kw değişiyor mu değişmiyor mu ?
@hakanbektas922 Жыл бұрын
10 yıl 15 yıl kullanmayı boşverelim diyelim ilk kullanıcıyım ve 4 sene sonra sattım diyelim. Benden sonra bu aracı alacak kişiyi batarya konusunda nasıl ikna edeceğiz. Malum biz Türkiye de 2. El araba kullanırız ve hali hazırda 17 senelik aracı kullanmak zorunda kalıyoruz
@bedirkose70208 ай бұрын
Abi dsg şanzıman nasıl tutuluyorsa bu da aynı olur sen tatlı canını üzme
@emrekaraarslan36912 ай бұрын
Ekspertiz gelir kardeş. Gidersin tahmini bilgi alırsın bence
@denizkn4 ай бұрын
10:25 söyle söyliyim geçen MG luxury için gittim özellikle batayasını sordum 8 . yılda zayıflarsa (çünkü aşağı yukarı ömrü bu ) inanın bizde bir sey d,yem,yoruz şuan ble diyor satış temsilcisi , nasıl ve kime güvenip alacağız bir bunu , cevap verin yani buna da ??
@cahitoztufekci8837 Жыл бұрын
Teşekkürler......biraz daha sadeleştirerek anlatım beklerim....insanların zamanları çok değerli....
@Mesut_DURMUS Жыл бұрын
Hele şükür bence elektrikli araçlardaki en önemli konu ele alınmış bir video... Bunu karşılaştığım hemen her videoda yazdım; bu araçlar ileride 2., 3. sahiplerinin elinde bu batarya bittiğinde ne olacak?.. Malum bu bataryanın fiyatı aracın fiyatının %60'ı!..
@SekerBabo Жыл бұрын
batarya her türlü 3-4 yıl sonra performansının yarısını kaybediyor elektrikli aracın 2. eli alınmaz alınacaksa, batarya durumu göz önünde tutulup fiyat çok makulse alınabilir
@SekerBabo Жыл бұрын
bide ben alacak olsam ver 1 gün test ederim full sarjda kaç km yapıyor buna kesinlikle bakar insanlar alırken. Kimse satıcının şu kadar km gidiyor lafına, yada panelden gösterilen tahmini menzil km verisine güvenmek istemez
@baris613 күн бұрын
Isı pompası olan bir araçta yoldan gelip AC şarja takmak batarya için kötü mü olur yada videoyu yanlış anlamadıysam Aracın bataryası soğukken mi şarj etmek lazım
@berhansaygnoz1126 Жыл бұрын
Bizi tek düşündüren astronomik şarj maliyetleri, daha yolun başında bu kadar yüksek ücretler akıl alır gibi değil true go şarj istasyonları %100 yenilenebilir enerji kaynağı kullanıyormuş böyle olduğu halde 8 tl 1 kW ücreti neredeyse, böyle bir hizmet bedeli böyle bir kar marjı var mı ya, elektrikli arabaları ülkemizde tercih edecek kitle %50 oranında yakıt maliyet avantaji için edecek
@dergici7431 Жыл бұрын
Icten yanmali araclar ne olacak cop mu yoksa elektrikliye mi donusecek?
@hcy932 ай бұрын
peki şu anda nmc batarya üretiliyor togglarda 10 yıl sonra da nmc batarya olacak mı? yoksa o batarya eskide kaldı üretmiyoruz artık diyip silip atacaklar mı? veya nmc yerine o zamanın güncel bataryasını takabilecekler mi
@ibrahimcapar3957 Жыл бұрын
İzlediğim üçüncü videonuz. İlk 10 dakikada sabırla ne söylemek istediğinizi sabırla bekliyorum. Ancak 10 dakikada söyleyeceğinizi 20-25 dakikaya uzatıyorsunuz ve sıkıca oluyor
@erhanseven3265 Жыл бұрын
Hocam daica spring içinde geçerlimi bu? Onun batarya teknolojisinin bir eksiği varmı yoksa gelişmişmi?
@huseyinalakus74202 ай бұрын
merhaba elektrikli arac almak istiyorum ,MG ZS EV ile KIA NIRO EV arasında kaldım , bu iki aracın batarya türünü öğrenmek için sizden yardım istiyorum, bu iki aracın bayarya türü nedir, karot malzemesi nedir, birde bu iki aracı % 100 şarj etmek zararlı mıdır
@mukerremgundogan7733 Жыл бұрын
Öncelikle emeğinize sağlık.Teşekkür ediyorum.Bilgilendirici video olmuş.Elektrikli araçlar için anlattığınız bu durum Hybrid araçların bataryaları içinde aynı mıdır ? Cevaplarsanız faydalanacak çok insan olacaktır.Teşekkürler.
@dolubatarya Жыл бұрын
Teşekkürler Mükerrem Bey. Hibrit araç bataryalarında farklı hücreler kullanılabiliyor. Hibrit sistemdeki problem şarj döngüsünün fazla olması. Küçük bir batarya var orada ve sistem sürekli şarj-deşarj halinde. Batarya ömrü daha kısa olur ancak aracın çalışmasını etkilemez tabi.
@dodgedemonsrtx8 ай бұрын
@@dolubataryahibrit otomobillerde karbon fiber batarya kullansak daha iyi olmaz mıydı?
@huseyinaksoy8025 Жыл бұрын
Arkadaşlar aracı aldık 350 km gidiyor uzun yolda bir sürü sorun var ekranda orda burda biraz bekleyin hemen almayın
@ferdimor720 Жыл бұрын
Benim dinlediğim İngiltere'de elektrikli araçların fiyatı yılda %46 ABD dede 3 yılda fiyatları yarı yarıya düşüyormuş illede vardır bunlardada derin sebepler.. ülkemizde en az 10-15 yıl elektrikli araçların 2 el i kolay kolay olmaz diye düşünüyorum.
@fatihacikgoz19797 ай бұрын
Nmc batarya sahip araçlar ilerde lfp batarya ile değiştirilir mi Yani alt sistemleri aynı mi oluyor onun yerine öbürünü koysak sistem yine çalişır mi
@emremkem1 Жыл бұрын
benim aracım citroen e c4. benim bataryam hangi tip bilgilendirirseniz sevinirim. evde normal prizle yapıyorum sabaha kadar yuzde 100 oluyor. yuzde 100 yapmamalımıyım
@fatihturgut897710 ай бұрын
Bataryalar genelde 8 yıl veya 100 bin km hangisi dolarsa garanti altında. Verim Yüzde 80in altına düşerse ucretsiz değişim yapıyorlar. O yüzden pil maliyetini dert etmeyin. 8 yıl sonunda çöp mü olacak hayır. 8. Yılında bizim insanımız onu ne yapar eder yuzde 80 altına indirir ücretsiz değiştirir garantili bi şekilde satar😃 alıcı da gönül rahatlıgıyla alır! Elektrkli aracın en büyük olumsuz yanı menzil. En büyük olumlu yanı da 10 kat ucuza gezmek. Burada devreye sahsi ihtiyaclar giriyor. Örnegin benim günlük işim geregi 170 km git gel yapıyorum. Buda bana evden sarjla mazotlu aracımla 500 tlye mal olacakken 50 tlye mal oluyor. Sahsen aylık 13 14 bin tl kârım oluyorki evimin kirası 15.000₺. Mazotlu aracımı satıp değerinde elektrkli alarak evimin kirasını çıkarmış gibi oluyorum. Evet aracım senede 60.000 km yol yaparak değer kaybına ugrasada bana yıllık getirisi 150-180.000₺ buda senede normal kabul edilen 15bin kilometredeki araç ile 60 bindeki aracın arasındaki bana göre değer kaybını absorbe etmiş olacak. Seneye aracımı satar daha uzun menzilli az km bir araca geçerim konu kapanır benim icin. Ötesi berisi ilerisi umrumda olmaz. 60 bine gelene kadar 4 kere bakıma girer 2 kere bakata değiştirir yakıtlı araç. Elektrklide iki güncelleme bir iki filtre değiştirir yoluna devam edersin. Oda istersen. Normalde bakım 2 yılda bir veya 25 bin km de bir. Tavsiyem batarya konusunu cok kafaya takmadan ihtiyac halinde size uyan bir aracı seçip yolunuza devam edin..
@banzarexi8 ай бұрын
Verim yüzde 80 nin altına düşerse ücretsiz değişim mi oluyormuş. Gerçekten mi ?
@MegaReplica7 ай бұрын
Selamlar togg için menüde şarz istasyonundan alınacak amper değiştirilmesi mümkün peki burda en sağlıklısı kac A olmali
@beytibilgec3235 Жыл бұрын
Tesekkur ederiz
@ayyldzteams9 ай бұрын
Batarya yerine Hidrojen kullanan araçlar üzerinde çalışıyor dünyada bazı firmalar, bizim de bir an önce oraya evrilmemiz lazım. Çok daha ekonomik ve çok daha çevreci olduğu söyleniyor.
@dodgedemonsrtx8 ай бұрын
Ekonomik ve çevreci değil.
@serefyldrr6926 Жыл бұрын
Benzinli araçları lpg ye dönüştürdüğümüzgibi dizel ve benzinli araçları bataryaya dönüştürebilecekmiyiz
@Mlab923 Жыл бұрын
Eskiyen batarylari gunes enerjisi depolamakta kullanilar bilir yuzde 60 bile olsa bayagi enerji yapar
@Doremi-d9l Жыл бұрын
Renault Twizy ‘nin Batarya ömrü ne kadar bilginiz varmı
@fatihdegirmenci4771 Жыл бұрын
bence bataryya menzillerini çok artıracaklarına 1dk ful şarj olan 200,300km giden hafif piller yapsınlar yollara da 10km lik msaflerde kablosuz sarj otobanı yapsınlar ne zamanımız kaybolsun ne batarya ile ugrasalım 🙂
@omeryuksek5254 Жыл бұрын
Eğer lityum bataryaları 1 dk. da ful şarj edersen bir yıl sonra batarya sorunun kalmaz çünkü çöp olur. Hızlı şarj 0-100 ful doluluk ömrünü kısaltır. Yavaş şarj ikiye katlar. Aynı şey cep tel ve lityumla çalışan tüm elektrikler için geçerlidir.
@omeryuksek5254 Жыл бұрын
Eğer lityum bataryaları 1 dk. da ful şarj edersen bir yıl sonra batarya sorunun kalmaz çünkü çöp olur. Hızlı şarj 0-100 ful doluluk ömrünü kısaltır. Yavaş şarj ikiye katlar. Aynı şey cep tel ve lityumla çalışan tüm elektrikler için geçerlidir.
@aahmett Жыл бұрын
Hemen yaparlar o dedigin yolu hemen
@ferhatdurgut132411 ай бұрын
Her şeye bi fikriniz var mk koskoca tog ceosu dusunemıyo bunları
@mutziak45208 ай бұрын
Türkiye iq ortalamsi daha iyi anlatamazdin gardas😂
@MustafaBey87 Жыл бұрын
Burda aklıma takılan tek bir mesele var. Batarya maliyetleri artık eskisi kadar düşmüyor. 700lerden 200lere hızlı indi 200lerden 150lere daha yavaş indi sanırım. Bundan sonra ancak malzeme bileşenleri vs değiştirilerek maliyetler düşürülebilir diye düşünüyorum.
@dolubatarya Жыл бұрын
2025 hedefi 100 dolar civarı. Dediğiniz gibi ivme düşüyor ama 2030'a kadar 75 dolar altı gsyrt mümkün görünüyor
@irfandavarci2819 Жыл бұрын
100 dolar seviyesinin daha da altına düşeceğini sanmıyorum. 100 dolar çok iyi bir rakam
@caglarsahin6405 Жыл бұрын
@@dolubatarya enflasyonun da hesaba katılmış hali mi bu?
@emrebayrakc3535 Жыл бұрын
500 km menzili olan bir araçta kaç adet kullanılıyor bu 150 dolarlık bataryalardan?
@irfandavarci2819 Жыл бұрын
@@emrebayrakc3535 150 dolar olan 1 kw lık bataryanın maliyeti. Kaç kw batarya kullanıyorsa 150 dolar ile çarpman lazım
@eytv0907 Жыл бұрын
Teşekkürler 🙋♂️
@sonsuzevren61 Жыл бұрын
. Elektrikli arabaya tüp takılırmı hocam ?
@dolubatarya Жыл бұрын
Hidrojen tüpü takıyorlar neden olmasın :)
@fazlaydn2451 Жыл бұрын
Bütün hesapları küresel para birimi olan dolar üzerinden yapıyorsunuz, buda demek oluyor ki ülkemizdeki döviz kuru yüksekliği eşittir üretim ve tüketim maliyeti, umarız iyi ekonomi yönetimi ile döviz kurları düşer ve satış fiyatlarına yansır. Beklentiler daha olumsuz olsada Çin ve Rusya nın dolar hegemonyasından kurtulma mücadelesi bir umut ışığı vaad ediyor, tabi yine ülkemizin ekonomi politikaları bu sürece katkı sağlamalı. Teşekkürler.
@kenanmahmut4145 Жыл бұрын
Her ne kadar teori olarak elektrikli araba avantajlı olsa da, ben genelde güvenmiyorum.
@Servetgurbuzmap Жыл бұрын
Çok teşekkürler
@ednanaloglu6368 Жыл бұрын
Almanyada E- araba aküaüne kanunca 8 sene garanti yada 160000 km ye kadar, bazı firmalar 10 seneye kadar garanti veriyorlar, Almanyada 5-6 yaşında E- arabası almaya korkuyorlar olanda satamıyor, misal yeni akkü Tesla S için 25000 € ( 540000 TL ) Model 3 için 23000 € ( 500000 TL ) en fazla 500 le 1000 arası doldurabiliyorsun, bunu hesaba koymak gerkiyor.
@mehmetbostan363 Жыл бұрын
Unutmayın arkadaşlar günlük 5 kişilik bir aile günlük 15 kw civarında elektrik enerjisi kullanıyor olası bir felakette eğer bu araçların bataryalarına zarar gelmezse full şarj ile yaklaşık 5.5 gün enerjinin var demektir tabi olası durumları ön görüp tasarruflu kullanırsanız belki de 1 aylık bir enerji hakkı verebilir size kamp vs gittiğiniz vereceği rahatlıkları söylemiyorum bile
@dolubatarya Жыл бұрын
Kesinlikle. Afet anında enerji kaynağı olarak kullanımı noktasında Japonya'da örnek alınabilecek güzel çalışmalar da yapılıyor. Enerjinin taşınabilirliğini artıracak, elektrik erişimini bambaşka bir noktaya taşıyacak bir devrim aslında elektrifikasyon.
@mehmetbostan363 Жыл бұрын
@@dolubatarya katılıyorum ama 2 problem vardı birincisi aracın şarjı bitince bu araç konteynır gibi kalır orada bir yerden 10 litre elektrik alayım diyemeyiz ikinci olarak bazı binaları araçlar tutmuştu binalar araçların üzerine devrilmişti bir patlama olursa insanlar zehirlenip ölür mü onu da bilemedim.
@erdogansanem Жыл бұрын
eski bir makine mühendisi olarak diyorum ki,bu elektrikli otoların 4-5 yıl içindeki yakıt ve bakım maliyetleri muhtemelen yeni model bir benzinli araçtan fazla olacaktır.. ayrıca toplan karbıondioksit emisyonuna da neredeyse hiç katkısı olmayacak..taa ki şehir merkezlerindeki insanlar biraz daha temiz hava koklayacaklar.. hepsi bu... ( satın alışta ödenen fazla bedelin yıllar içindeki faizini de hesaplayın tabii) bunların şarj larında kullanılan elektrik yenilenebilir enerji olmadığı sürece fazladan CO2 veya radyasyon (atom santrali)demektir... ayrıca bu elektriklerin çevirme ve naklindeki kayıplar da epey tutacaktır.. bütün bunların fizibilitelerinin yapılması lazım aslında...
@fatihaksu56 Жыл бұрын
eski bir makin mühendisi olduğunuzu kanıtladınız, yeni makina mühendisleri bu sorunları çözeli çok oldu, otomobil sektöründe eski çağ kapandı yeni çağ başladı, fosil yakıt die birşey olmayacak
@dodgedemonsrtx8 ай бұрын
@@fatihaksu56hastır oradan
@emrekaraarslan36912 ай бұрын
Benzin biterse ne olacak. Hazıra dağ dayanmaz.
@enginarcan6293 Жыл бұрын
Bence 10 yila yakin diger araçlardan motorlar sokulup batarya takilacak.Sadece tog değil dünyada yeni elektrikli araç teknolojosi. 1000km üstüne çikildiği zamanda düşünürüm...Belki ilerde bu teknoloji Grafen teknolojosi iyileştirilip olursa çok muntazam olur. Bu benim görüşum.
Togg da ISI POMPASI YOK Artı Gerçek Anlamda Halkımıza ÖTV KDV MTV Elektrik,li Araç Teşvikleri Hiç Yapılmadı. Türkiye. Halkımız Bu Kötü Sömürüyü Hiç Hak Etmiyor Güzel Yaşamak Her Kezin Hakkı....... ❤❤❤❤🌹💓🌹❤❤❤
@yasarspr1393 Жыл бұрын
fosil yakitli ikinci el fahis fiyatlari dusururmu acaba
@yalcnicoz7070 Жыл бұрын
Video için teşekkürler. Nissan Qashqai e-Power türü hibrit araçlarda çok küçük piller kullanılıyor, dolayısıyla da normal bir elektrikli araç günde 1 kez şarj edilirken hibrit araç pilleri sürekli şarj ediliyor. Bildiğim kadarıyla da normal şartlarda pillerde ömrü belirleyen en önemli etken şarj sayısı. Bu durumda bu hibrit araç pillerinin ömrü ne kadar olabilir, değiştirme maliyetleri ne olur?
@yasincakal4128 Жыл бұрын
Merak ediyorum elektrikli otomobil son 1 ayda bayilerde satışı arttı mı azaldı mı
@dergici7431 Жыл бұрын
Gunsel elektrikli araci da inceleyebilir misiniz?
@kralking35636 ай бұрын
Merak ettiğim konu şu, meslek liselerinde elektrikli araba tamiri yapan bolum var mi . Gerekli ustalar yetişiyor mu merak konusu