Apropo, ar fi util când faceți referire la video-uri anterioare să le puneți în descriere la videoul actual. Merci!
@salcudeanantonio1365Ай бұрын
Mulțumim mult pentru acest video!!! ❤️❤️❤️
@EnciclopediaConstructiilorАй бұрын
Cu placere!
@eugen-mАй бұрын
Multumim si noi pentru materialul prezentat.
@EnciclopediaConstructiilorАй бұрын
Cu drag!
@alexandruabagiu363119 күн бұрын
👍👍👍👍
@57skiesАй бұрын
daca se poate citeva intrebari Valentin. 1) De obicei, unghiul la etrieri (aici e vorba de "rectangular stirrups") are in jur de 135 grade conform normelor, in video se vad unele unde acesta nu este respectat, sau e ceva normal totusi? 2) aceste bare, cam pe aici : kzbin.info/www/bejne/bn2Wpoqjj5iBr9E&start=406 nu trebuie si ele prinse cu sirma arsa la imbinari? mersi!
@EnciclopediaConstructiilorАй бұрын
Salut, dap armarea nu e gata inca, nici eu cand controlez alte santiere nu zic nimic pana nu zic baietii ca sunt gata de beton, abia atunci vezi daca s-a scapat sau nu. Etrierii se indoaie la masa prezentata la inceputul video si doar se pun la talpa, parca s-au indoiat corect, unde anume nu s-a respectat (la ce minut de exemplu)?
@GeorgePantel84Ай бұрын
2:33 Nu stiu ce proiectant aveti, da mi se pare cam putin fi12, cele din colturi ar fi trebuit sa fie mai groase. 6:35 Cred ca trebuie sa va cautati alt proiectant de rezistenta. Nu ai voie sa ai discontinuitati in armare, mai ales la colturi. Trebuie sa ai o suprapunere pe o lungime cuprinsa intre 40 si 60 de diametre. La ce ati facut acolo suprapunerea este doar sarma aceea cu care ati legat barele intre ele.
@EnciclopediaConstructiilor28 күн бұрын
Tehnic: 1) Conform normativului nostru atat pe zidarie, cat si fundatii si structura de beton, pentru fundatii in zonele seismice de 7-8 grade, se alege armatura de 10-12 mm la talpa fundatiei, pentru 9 grade de 14 mm. 2) Pentru tipul de fundatii, chiar sunt exemple in normative, se alege anume asa armare. Ca sa nu mai vorbim ca structural, avem peretii armati si inca grinda sus, ce armare mai vrei cand toata structura e atat de armata? 3) Armarea fundatiei la colturi poate fi facuta in mai multe metode, fie cum e desenat, fie cu bare drepte si altele suplimentare indoiate. 4) Nicaieri in normativ nu scrie ca barele de colt trebuie sa fie mai groase. Asta e prostie. 5) Desenul arata cu claritate cum si cate bare sunt si cum se indoaie. Daca ar fi duse lana la capat, suprapunerea nu s-ar vedea pe desen atat de clar. Deja pe santier toti dirigintii scriu ca suprapunerea implica bare de armatura una lipita de alta. De la mine: 1) E casa doar parter, nu bloc de locuit. 2) Indoietura in jos a fost aprobata de inginer, ratiunea este de a avea talpa acoperita cu armatura si la colturi intre nivelul de sus si jos. 3) Proiectul e conform normativelor din Moldova. Dvs sigur nu sunteti inginer din Republica Moldova, ori nu era sa scriti asa prostii. 4) Am vazut multe proiecte de rezistenta in Romania unde indeobste se armeaza talpa fundatiei cu 8 bare de 8 mm sau indeobste doar 4 bare jos de 10 mm... 5) Suprapunerea tine de bara langa bara, sarma deja le leaga. Sa zici ca suprapunerea e doar la sarma, e ipocrizie. Dupa logica data, eu tot pot zice ca chiar daca indoi barele si vii cu suprapunere cu cealalta bara, ai suprapunerea doar la sarma, ceea ce evident nu e corect. 6) Noi nu avem doar un singur inginer. In lantul de proiectare, pe langa inginer mai este un Inginer-Sef si un verificator de proiecte, deci 3 persoane care se uita pe proiect, si ce sa vezi: totul e corect. Multumim de interventie, insa data viitoare cand veniti cu critica de genul dat, veniti si cu articol/punct din normativ, o sa apreciem mai mult interventia dvs, altfel pare ca va da-ti mare specialist cand defapt o da-ti in bara!
@georgebarbu8003Ай бұрын
M-ar ajutat o parere din partea ta.Vreau sa imi fac o casa cu demisol.Crezi ca o hidroizolare buna a demisolului ma va ferii de infiltratiile de apa? Vecinii care au pivnite langa au spus ca uneori iese apa.O sa pun pret mult pe hidroizolare sa fie facuta bine,alaturi de polistiren extrudat pus,dar as vrea sa stiu si parerea cuiva care are mai multa experienta.Daca cumva undeva imi va scapa un por neizolat,pe acolo voi avea infiltratii mari de apa? Sau o sa fie putin incat sa nu afecteze.
@solaris3627Ай бұрын
Comandați beton aditivat.
@georgebarbu8003Ай бұрын
@@solaris3627 și asta va prevenii infiltrațiile? Chiar îmi doresc să pot face demisol dar mă îngrijorează apa
@EnciclopediaConstructiilorАй бұрын
Noi cand avem la proiectare o astfel de sarcina, mai intai analizam zona, panta, solul, cum se scurg apele, daca vecinii au beciuri si au apa, apoi alegem o solutie constructiva, si apoi una de hidroizolare, desigur pe langa solutiile de drenaj. Aici e un complex de solutii, doar facand o hidroizolare, nu mereu ajuta.
@solaris3627Ай бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Astăzi aveți de făcut un lucru foarte important pt. viitorul R. Moldova în ce privește integrarea în U.E.!
@georgebarbu8003Ай бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor ați putea să îmi spuneți câteva din soluțiile pe care dumneavoastră le folosiți de-obicei ca să îi propun proiectantului să vedem care e cea mai potrivită în cazul meu?