Show insanı olmadığı bir yazar. bir düşünür olduğu o kadar belliki. İyiki var. Her zaman ki gibi ufkumu açtı ve aydınlattı.
@a.s.6850 Жыл бұрын
O nasıl tatlı bir bitiş:) kimbilir neler hissediyordu?... Kendisini kisa bir süredir takip ediyorum. Çabasını takdir ediyorum. Bir videosunda uzun yillar depresyon geçirdiğinden söz ediyordu. Maria Balter örneğini anımsatıyor bana. Kendisini iyileştirebilen karakterler hayranlık uyandırıcı. Nihan Kaya' nın ve onun gibi dikkate aldığım bir kaç psikoterapistin tavsiye kitaplarını sindire sindire okuyorum. Özellikle beni Alice Miller'la buluşturduğu için kendisine minnet borcum var. Felsefe yüksek lisans öğrencisi olmama rağmen eş zamanlı olarak hatta neredeyse daha fazla psikoloji okuması yapıyorum. Bu tarz içerikli toplantilar izliyorum. Galiba iyileşiyorum. Kendimi doğru bir şekilde yapılandırma yolculuğuma ışık tutan tüm yazar, düşünür ve bilim insanlarına teşekkür ederim. İyi ki hayattasınız... En iyi dileklerimle.
@canan795411 ай бұрын
Ne mutlu size. Ne iyi bir okursunuz. Tebrikler…
@Dery-m1m5 жыл бұрын
Yapmak istediğin, değiştirmeye çalıştığın her şeyle, bu dünyada bir Nihan KAYA olmasıyla gurur duyuyorum.
@eraytanrver9622 жыл бұрын
Defalarca, dönüp durup izlenip anlaşılası bir ufuk açıcı bakış açısı.
@emrecevik093 ай бұрын
Bir kaç yıldır düzenli takip ettiğim birisi ve bu videosuna yeni denk geldim. Çok seviyorum kendisini. Konuşmasının sonu beni niyeyse huzunlendirdi sanki Nihan hanım pek dikkatli dinlenilmemiş gibi hissettim. Nihan Hanım hayatımda dikey kapılar açan biri benim icin.
@fahrettinerdem46704 жыл бұрын
Türkiye'nin gerçek yazarlarından, birikimi, kalemi ve görüşleriyle mümtaz bir insan; Nihan Ka.
@marciagarquez55084 жыл бұрын
"Kendi kendimize adapte olduğumuz sürece dünyaya adapte olabiliyoruz"
@berkcanturk83065 жыл бұрын
Sizin gibi düşünce insanları ile toplum düze çıkacaktır.
@asumana34835 жыл бұрын
Sen mükemmel bir detaysın Nihan Kaya. Eğitimlerin, kitapların ve kişiliğin benim için hep farkındalıklara kapı araladı🤗
@Aranzahas2 жыл бұрын
Şunu söyleyip durmayın ya. Sen mükemmel bir detaysin kadsr uyduruk bir söylem yok. Biraz yaratıcı olun.
@neslihanelitok265 жыл бұрын
Anlattıklarınız bende inanılmaz bir dikey etkisi yaratıyor Nihan hanım... duruyorum ve soluksuz dinliyorum sizi 🙏🏼
@ersinaybars44973 жыл бұрын
Sayın Nihan Hanım. Hayat değil, gündelik hayat kimsenin yazmasını istemez. Çünkü gündelik hayat tüm koşullanmalarımızın tuzaklarla dolu alanıdır. Bu yüzden yaratıcılığa ve yazmaya karşıdır.
@bircancelikulucay586517 күн бұрын
Yatay herkesin yaşadığı ve yaşamak sandığı,dikey yaşamak sanılanın neden yaşanamamış olduğunu anlatır.Bazı konular dikeydir ve bu sebeple yatay olarak anlatabilmek zordur veya anlaşılamaması dikey olarak bakamamakla alakalı olabilir.İnsan kendi dikeyine bir sanat eseri yaratırcasına inebilirse yaratıcı olur ve bu sayede yatay cezbediciliğini kaybeder.Bu kayıp sadece kavuşum anını yaratır,yatayın muazzamlığından hiç bir şey eksilmez ancak muazzamlığına şölen yaşatır.
@pozitifivme96593 күн бұрын
Sözleriniz çok hoş.. Sizin bu dikey noktasına ulaşamasam da, konuşma hakkında, yatay eleştirel bir katkı da bulunayım. Bence yanılgısını doğru anlatamamış.. Son sözlerde ki bir metin örneğinden bahsedeyim. Bir metnin (bu şiir olabilir) varlığı eser sahibinin yatay ilerleyişi değil, dikey noktasında meydana gelir. Bu metin ile karşılaşacak olanlar, yatay seyir de olacağı için, bu eser okunduğunda, dikey noktasına ulaşılması zor olacaktır. Çünkü en dik noktasında metnin yazarı vardır. Metinler ile karşılaşacak olanlar yatay seyrinden biraz yükseğe çıkmış olabilir fakat, yazarın ulaştığı noktaya ulaşamaz. Ne zaman bu dikey noktaya ulaşabilir.. Bence ulaşamaz. Ancak bu metin ile karşılaşanlar, farklı bir metin yazacak olursa, işte o zaman kendi dikey noktalarını oluşturmuş olurlar. Bu bir resim için de geçerlidir. Müze de bir resmin önünde durmak kişinin dikey noktası değildir. Ressamın dikey noktasını seyirdir. Resimden bir şey anlamak konusuna değinmiyorum, çünkü "bir resmin önünde durup ne kadar etkilenmiş gibi yapayım, yoksa beni sanattan anlamaz biri zannedebilirler" diye bir psikolojiye bürünme ihtimali de olabilir. (Ki bence sanat severlikte oldukça büyük bir kitle bu durum da) Bir resmin dikey noktası, ressamın farkkndalığında olabilir. Yatay seyirde olan o resmin dikey noktasına ulaşabilmesi için farklı bir eser ortaya koyması gerekir. Seyir de olanların muhtemelen çoğu bu durumda değil. Ama istisnalar olabilir. Tüm bunlardan öte asıl eleştirim şöyle.. Sanat denilen kavram, kişilerin ortaya koyduğu kendine has eserler de, bizzat kendi gerçekliklerini yansıtması veya gerçekliğe nasıl bir katkı sunabilirim iç güdüsüdür. Yani sanat, eser sahiplerinin varlığa katkıları demektir. O eserlere bakmak veya dizeler de vakit harcamak sanat ile alakadar olmak değil, aksine gerçeklikten bir kaçıştır. Kendine has bir şey ortaya koymak bir sanattır. Fakat tek bir şart ile; sadece kendisi için yapmalıdır. Bu nedenle "duygu durumun yansıması" olarak nitelemeler olur. Fakat bu benim sanatım diyerek "halka arzetmek" sanat değildir. Gerçekliğinden kaçmak ve bu kaçışa eşlik edenler de, kendi gerçekliğinden uzaklaşmak için taktir edilecek arayışlar içerisindedir. Kısaca Sanat, topluma hitap ediyorsa, sanat değil aslın da bir kaçıştır. Peki bu kaçış nerede başlıyor. Çok bilindik bir yanıtı var. İçeriden dışarıya yönelik bir kaçıştır. Yani insanın kendisi ile istemediği yüzleşmeyi, sanat adı ile örtme çabasıdır. Bu nedenle, gerçek sanatçılar kendileriyle baş başadır. Her sokağa girmiş olan bilindik sanat kavramı, sanat değildir. Gerçelikten uzaklaşmak isteyen, gerçeklikle yüzleşmek istemeyenlere yönelik bir kaçış tabelasıdır.
@zeynepyepyep7295 жыл бұрын
Dikey: dikine çıkmak değil de derine inmek dalmak yoğunlaşmak gibi off en sevdiğim ❤️
@sinemturan72495 жыл бұрын
Böyle içimde/gönlümde zonklayan, derinden hissettiğim ama kelimelere dökmekte zorlandığım bir takım hisler vardı da şimdi vücud buldu, canlandı gibi hissediyorum. Eksik olmayasınız....
@EsmaOzdemir-tq1vh10 ай бұрын
Senin anlatma anlaşılma gayretini sevdim Anlaşıldığına dair muhatabının gözünde yakalayacağın bir emareyi dikkatle takip edişini Pır pır endişeni yanlış anlaşılmaktan Ürküşünü kendini anlatamamaktan Ve ben seni sen olduğun için öyle kendin öyle nihan olma çabanı sevdim 👏👏👏
@aymelekvatandas82238 ай бұрын
❤
@ersinaybars44973 жыл бұрын
Sayın Nihan Hanım. Cezaine’ın ağaçlarının derinlere inmiş kendi kökleri ile bağları, Rollo May gibi derinlik psikolojisi bir analiste kendisinin derinliklerdeki kökleri ile kurması gereken bağlarını hatırlatıyor. Rollo May bu yüzden çok etkileniyor. Ağacın varlığında kendinde uyanışa açılıyor. İşte burada yataydan dikeye ama yukarı değil derinliklerimize inen dikeye açılıyoruz. Sayın nihan hanım sizi bir umut olarak görüyorum.
@nurgulorhan77213 жыл бұрын
Zihnimin ve kalbimin vücut bulmuş halisiniz. ❤️🌹
@s.zeyneplulec37913 жыл бұрын
Kapanisi cok sevdim. Cat diye nefes alip veriyor o heyecani duyuyorsun cok dogal :) (Konusmayi da sevdim tabii ama zaten sevecegimi bekliyordum kapanisi beklemiyordum cok guzel :)
@akkurtakkurt79984 жыл бұрын
Bu aralar ilgimi çeken bir yazar ama iyi ki bu konuşma ile kendisine denk gelmemişim. Anlamakta çok zorlandığım bir konuşmaydı.
@bengisusens3 ай бұрын
Hayranıyım (bunu duymaktan utanacak olsa da)… 😊❤🌺
@MehmetTam-b1v10 ай бұрын
Herkes güzelliğin farkında çünkü iyiyi örten kibir yok kendinin en saf halinde katıksız sözler var kötüden uzak bu yüzden önce kalbe sonra zihne temas ediyor sözcükleri
@bengisusens3 ай бұрын
Konuşma boyunca tek bir kere bile EEEEE demedi 😻🧿😻🧿👊🏻 @nihankaya
@EmineÇettinkaya Жыл бұрын
Seni gördüm, Nihan.
@marciagarquez55084 жыл бұрын
Ses tonu... 😍😍😍😍
@a.bilgedemir50185 жыл бұрын
harika...
@marciagarquez55084 жыл бұрын
Çok tesadüfi bir şekilde tanıdım kendisini, şimdi bir kitabını okuyorum, konuşması da harikaydı 👏👏
@StreamingStronghold4 жыл бұрын
Hocam hic susmayin nolur!
@raskolnikov45174 жыл бұрын
Güzeldi👌
@dilekuyan99992 жыл бұрын
Nihan Hanım hep bu hayat sadece geçim mücadelesi günlük sorumluluklarım ve de çocuk yetiştirmem den ibaret olmamalı diye düşünürdüm.. eksiklik hep hissediyorum bu da dikey çizgide olmamam bunu anladım şimdi.. ama ben çocuğu dikey cizgim olarak göremiyorum.. sizin diğer tüm videolarınızı da takip ediyorum .. çocuğum için gerekli şeyleri yapıyor olsam da benim bireysel kendi hayatımda eksiklik hissediyorum çünkü onun için yaptığım herseyin ona faydası olacak onun hayatına benim değil böyle düşünüyorum..
@fad32bb49 Жыл бұрын
Siz bireysel gelismekten yanasiniz. Toplumsal gelisme yanlisi olsaniz oyle dusunmezsiniz. Ornegin cocugunuzla her gun kisa ingilizce cizgi filmler izleseniz bu sizin de ingilizcenizi grlistirir. Ya da beraber spor yapsaniz, enstrüman calmayi ogrenseniz.
@gamzekurt6284 Жыл бұрын
bakmak, yatay eksen; görmek, dikey eksen.
@Seldaik1234 ай бұрын
❤
@kamilmingu97674 жыл бұрын
Bir kitabını inceledim (iyi aile yoktur), sorun yoğun olarak negatife odaklanması, karşısındakinin de sürekli acı içinde olduğunu varsayması. Dolayısı ile benimle temas kuramadı. Bu demek değil ki o acıları bilmiyorum, ancak bu derece yoğun damıtılmış acıyı sunması bana hitap edemedi. Optimizmin de uç noktası aynen bu şekilde sıkıntılı, arada dengede durmak zannımca önemli olan.
@elifsanl51632 жыл бұрын
Aslında dengeyi anneliğe genel bakışta arayabiliriz. Etrafımıza baktığımızda hep dünyaya bir bebek getirmenin mutlu karelerini ve cefakar anne söylemlerini görüyoruz. Nihan Kaya gibi olumsuz yönleri de anlatan hatta yüzümüze vuran biriyle az da olsa denge sağlanıyor gibi geliyor bana da.
@zeyneponderin5 жыл бұрын
Yatay/dikey tasvirinizi bir edebiyat metni ya da sanat eseri üzerinden değil de, ilgi alanım teoloji olduğu için biraz da, kutsal metinler üzerinden düşündüm, yanlış bir uyarlama olduysa uyarın lütfen. Bu dünyaya ait bir dil ile yazılmış metinler olması açısından yatayken, muhataplarının kalben ve zihnen anlama yetilerinin değişkenliğine göre de bir dikeyliği söz konusu olabilir (mi?) Anlayışın yüzeysel mi yoksa derinlemesine mi olduğu ve kavrayışta derinleşildikçe metnin dikey farkındalığının artması ile kutsal oluşun mutlak idraki, nirvana gibi. Perspektif için çok teşekkürler ☺️
@serceskywalker5 жыл бұрын
MÜKEMMEL KADIN.
@iremkocer5 жыл бұрын
💛
@golgelersehri627 ай бұрын
Keşke bu video ile tanımasaydım. Nefesi kontrol edemediği ve mikrofonla çok fazla hissettirdiği konuşmasının önüne geçmesi bi yana , anlatım ve örneklerinden yatay eksen daha netken dikey eksen çok bulanık kalıyor. Heyecan veya aynı anda herşeyi anlatma arzusu belki bu süreci yaşattı …
@fatossayan42234 жыл бұрын
En iyi kitabı hangisi acaba Öneri
@koinoyokan94304 жыл бұрын
İyi Aile Yoktur, Gizli Özne, İyi Toplum Yoktur
@yusufalicansz17934 жыл бұрын
bence her kitabı okunmaya değer
@burakgunn2 жыл бұрын
Kitapları gerçekten çok kaliteli bir yazar. Severek ve heyecanla takip ediyorum. Ancak kendisini konuşarak yeteri kadar ifade edebildiğini düşünmüyorum. Konu çok dağılıyor ve anlam bütünlüğünü kaybediyor. Sevgilerle.
@mlktrn6304 Жыл бұрын
Bence kafası okdr dolu söylemek anlatmak istediği okdr şey var ki sürekli atlayarak konusuyor gibi .. biraz da hızlı konuşunca takip etmesi zor oluyor.. devrik konusuyor biraz da onun etkisi sanırım..
@esensan43696 ай бұрын
Dikey aşağı doğru derinleşmek mi, yukarı doğru yükselmek mi?
@aeberna-714 жыл бұрын
Bitirmeye varmamisken bitirmek durumunda yarim kaldigindaki mahcubiyeti beni uzdu. Keske sonunu toparlamasına imkan olsaydı.
@sevgiozdemir57363 жыл бұрын
Ay yatay dikey, yatay dikey, baydım
@meryemguney84394 жыл бұрын
Anlamayanlar için yatay gerçeklik objektif olan, dikey gerçeklik subjektif olan denebilir bence.
@ferdinkaya65633 жыл бұрын
Sağol ben de diyom ne diyo yatay dikey yatay dikey bir şey anlamadim şimdi tekrar dinlemem lazim anlamak için hatta bir sözlük almak lazim çoğu şeyi anlamadım benim anlamadığim bu insanlar yazar oluyorda ilimleri yetmiyormu ki konuşsunda herkes anlasın türkiye toplumunun ben dahil inan yuzde sekseni bu konuşmadan bir şey anlamaz .belki de herkese hitap etmek istemiyordur bilemem
@Solitude5072 жыл бұрын
Yorumlara bakıyorum da, herkes yatay ve dikey kelimelerinden başka bi anlam çıkarmış. Nihan hanım keşke en baştan bu kelimelerin tanımını yapsaydı da izleyiciler Kur'an'ı anlamaya çalışan araplar gibi 73 fırkaya bölünmeseydi :l
@galaksilerarasndakiboslugu81382 жыл бұрын
Nihan Ablamız burada gerçekliğin iki boyutundan bahsetmiş.1görebildiğimiz somut boyutu 2.göremediğimiz,anlamdırabildiğimiz soyut boyutu.Bunu yatay ve dikey olarak adlandırmış.Yani farklı bi isimlendirme o kadar.Hayatın bizi istememesinden bahsetmiş.Yani anlattıkları arasında bi ilişki kuramadım.dikey yatayla hayatın yazmamızı istememesi ne alaka.Sonunu da pek bağlayamamış.Ama cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. Ayrıca sistemin yeni bir sey istememesine yani hayatın çocugu istememesi ve buna rağmen doğması görüşüne katılmıyorum.Keşke sanat yaratıcılık felsefe kadar dinimizi de araştırsaydı.Bu dünys insan için yaratıldı.Evet elbette zorluklar var.Ama hayattaki bu zorluklar istenmediğimiz anlamına gelmiyor.Bebek zorluklara rağmen doğar evet.Ama kişi hayatı kabul ederse hayat da onu kabul eder.Doğan Cüceloglu hocamızın da dediği gibi hayat bi güreş deil bir danstır.
@Aranzahas2 жыл бұрын
Senin dinin herkesin dini değil ve tek gerçeklik değil. İnsanların inançlarına saygılı olmayı öğrenin.
@galaksilerarasndakiboslugu81382 жыл бұрын
@@Aranzahas İnancına bi sey demedim.Sadece bi araştırsaymış ifadesini kullandım.Çünkü ben biraz arastırdıgımda Dünyanın insan icin yaratıldıgı ifadesini bulmustum ve bu bana çok anlamlı gelmişti.Orda da bu ifadeyi belirtmek istedim.Kotü bi amacım yoktu.
@damnnn. Жыл бұрын
"Keşke sanat yaratıcılık felsefe kadar dinimizi de araştırsaydı.Bu dünys insan için yaratıldı." dünya insan için mi yaratıldı ahahaha, bu sözcüklerle daha manasız bir tümce türetilemez. Mars kimin için yaratıldı peki? ya da diğer milyonlarca galaksi ya da insan olmadan önce kimin için yaratılmıştı bu uçsuz bucaksız evren? İnsandan sonra kimin için var olacak?
@galaksilerarasndakiboslugu8138 Жыл бұрын
@@damnnn. Bu dünya insan icin yaratıldı ama bu sadece insanlar icin yaratıldı anlamina gelmez.Bircok göremedigimiz varlık da mevcut.
@aysenehir19523 жыл бұрын
Hep bordo giyiyor nedeni ne ola??
@elif-vc3qw2 жыл бұрын
Yatay dikey diye beyin yakmak yerine yatay icin yuzeysel dikey icin derinlikli ifsdesini kullansaydiniz keske..yani yuzeysellik ve derinlik bu kadar .
@Solitude5072 жыл бұрын
Keşke yatay ve dikeyin ne olduğunu anlayabilsem
@cag6622 жыл бұрын
İzlediğim en kötü Tedx. yatay dikey yatay dikey yatay dikey hiçbir şey katmıyor insana
@haluktopaloglu39372 жыл бұрын
Yazarımız kendisine bir dünya yaratmış, bize bunu anlatıyor. Önerileri ne olabilir? Sanırım kendisi de tam bilmiyor…
@mlktrn6304 Жыл бұрын
Paylaşımlarını incelerseniz yarattığı dünyayı değil yaşadığı dünyayı ve aynı şeylerin yaşanmaması için çözüm önerilerini görebilirsiniz..
@aliyealis94563 жыл бұрын
İzlediğim en boş Ted konuşması. En boş... Herkesin bildiği şeyleri süsleyip hatta absürtleştirip anlatıyor. Amaç kitabını tanıtmak. 1.75 te izledim. Zor tahammül ettim. Sabrıma tecavüz etti
3 жыл бұрын
Daha iyi ve lise öğrencisi için daha anlamlı bir konu seçebilirdi Sevgili Nihan Kaya. Dinleyicilerin (anlamlandırmaya çalışıp) boş boş baktığına yemin edebilirim 🤦♀️ TEDx modundan uzak kalmış.
@ilmkorkmaz60844 жыл бұрын
Tam olarak ne dediğini hakikaten anlayamadım,planlanmış bir söyleşi kapanış çok kötü, ilginç ve anlamsız
@anodos_4 жыл бұрын
Lise olduğu için 15 dakikada bitirmesi gerekti sanırım
@ulashanoglu95644 жыл бұрын
Yatay olarak bahsettiği maddalerle var olan fiziki dünyadan bahsediyor. Sabah kalkman, işe gitmen , yolda yürümen, su içmen dalda kuş veya yaprak görmen yani aklına gelebilecek maddi her şey. Dikey ise duygu dünyasıdır. Yatay dikeyi etkiler. Örneğin kafe de oturken duyduğun bir şarkı sizi küçüklğünüzde yaşadığınız bir anıya getirebilir o anki duyguları yaşarsın ama aslında o anı geçmiştedir. Garsonun sesi ile irkilip kendine gelmen yatay içinde dikeyi yaşamaktır. İki hayatta iç içedir. İnsanoğlu genelde anlamdırdığı şeyleri resmeder.
@akkurtakkurt79984 жыл бұрын
@@ulashanoglu9564 hocam senin tanımın daha iyi oldu🙏🏼
@asumanozdemir87192 жыл бұрын
Yatay dikey baydın inan islam bana daha güzel anlatıyor dinleyemiycem
@aliyealis94563 жыл бұрын
1.21 e kadar izleyin. Gerisi ilkokul ayarı saçmalamalar. Yani 1.21 e kadar olan kısım ile alakasız. Konu başlığı ile de alakasız. Dikey akış, yatay akış. Eee ne alaka? Kel alaka... Bir de sanata bağlamış. Tam kel alaka. Ne dediğini kendi de bilmiyor. Konuda bütünlük yok. Anlattıkları arasında bağlantı yok. Dikey akışın tanımı havada... Günlük hayat,ya da bebeğin elini yakıp acı çekmesi ( ikisi arasında ne alaka ise 🤣🤣🤣) yatay akışken dikey akışın ne halt olduğu tam belli değil. Tamam komik de olsa yatay akışın absürt bir tanımını yaptın da dikey akışın laf salatasız tanımı nedir? Yatay akışın sanata doğru evrilmesine mi deniyor? ( Haydi benden sana bir güzellik. Böyle tanımla da kurtar bari paçayı). Peki böyleyse bundan bize ne? Günlük hayata, kişisel gelişime, dünyaya, bilime katkısı ne? Oluşturduğun tanımları netleştirmek işin bence. Sonra belki buradan yola çıkarak bir felsefe üretilebilir küçük bir ihtimalle...
@haamush3 жыл бұрын
Bunun derine söylediklerini anlayabilecek donanıma sahip olmadığınızı belirtmeniz daha nazik olurdu bence. Nihan Kaya ortalamanın çok üstünde bir entelektüel, kolay anlasilamamasini yadirgamiyorum. Ama eleştirirken fikirlerin değil kişiliğe saldırının seçilmesini doğru bulmuyorum. Hocayı kendi hesaplarından, kitaplarından tanisaydiniz, insan yanlarını bütün yönleriyle ortaya koyabilmesindeki cesaretine, naifligine saygı duyar ve bu kadar acımasız olmazdınız. Ve hepimiz kadar "insan" olan Nihan'ı çok severdiniz. Evet, konu seçimi ve sunumu değil lise öğrencisi, edebiyat fakültesi öğrencilerine bile ağır gelebilir, çünkü okuma, düşünme, anlama seviyemiz ortada. Ama bir iki "düşünür" öğrencinin bile farkindaligina katkıda bulunduysa bir kârdır. Böyle böyle gelisecegiz, zihnimize yeni pencereler açılacak ve oralardan geçip kendi ufkumuza ulaşacağız. Bir gün mutlaka..
@neslihanustunbas3 жыл бұрын
@@haamush çok güzel açıklamışsınız. Kişiliğe saldırmayı iyi biliyoruz da ben anlamadım diyemeyecek kadar alınganız ve kırılganız.
@MehmetTam-b1v10 ай бұрын
Herkes güzelliğin farkında çünkü iyiyi örten kibir yok kendinin en saf halinde katıksız sözler var kötüden uzak bu yüzden önce kalbe sonra zihne temas ediyor sözcükleri
@MehmetTam-b1v10 ай бұрын
Herkes güzelliğin farkında çünkü iyiyi örten kibir yok kendinin en saf halinde katıksız sözler var kötüden uzak bu yüzden önce kalbe sonra zihne temas ediyor sözcükleri