HOW DO YOU TRAIN BEST AS A CYCLIST ?! | Tietema Cycling Academy

  Рет қаралды 136,638

Unibet Tietema Rockets

Unibet Tietema Rockets

Күн бұрын

Пікірлер: 122
@pacollumbien
@pacollumbien 3 жыл бұрын
Jullie beste en meest nuttige explainer video tot nu toe! Hartelijk bedankt!
@LovdB
@LovdB 3 жыл бұрын
Nu hebben jullie als echte profs de luxe van een lab met wetenschappers die de perfecte tests hebben om jullie hartslag zones en omslag punten te bepalen, maar hoe zou je als amateur liefhebber nu zelf kunnen achterhalen waar ongeveer je omslag punten en HR zones zitten? Wel echt een super informatieve video, goeie uitleg van Laurens, die mogen jullie vaker uitnodigen!
@rocketscycling
@rocketscycling 3 жыл бұрын
Komt zeker nog een video over!!
@LovdB
@LovdB 3 жыл бұрын
@@rocketscycling Top, ben erg benieuwd!
@jellesnoek3343
@jellesnoek3343 3 жыл бұрын
Check de app fondo
@sjaapio
@sjaapio 3 жыл бұрын
Of vraag een fysio voor een inspanningstest, zij hebben als het goed is ook deze kennis gehad in hun opleiding. Daaruit kan je de zones goed geschat uitrekenen door middel van een steep ram test of een astrand test.
@maartenjas9014
@maartenjas9014 3 жыл бұрын
Dit zou je zelf evt in de sportschool kunnen testen, anaerobe drempel wil niks anders zeggen dat je op een punt komt dat je hart en longen niet meer voldoende zuurstof kunnen leveren aan je spieren waardoor de gaswisseling niet meer goed verloopt. Dit is ook het punt waarbij je verzuring in je benen krijgt door een te hoog gehalte van CO2 in het bloed. De makkelijkste manier om dit ongeveer te berekenen is om op de hometrainer of de tax te stappen, omdat je hier makkelijker zelf de wattages kan instellen. En dan beginnen met 100 watt warmfietsen en vervolgens elke 5 minuten 20 watt te verhogen. Dit doe je omdat elke keer als jij verhoogd je lichaam moet aanpassen aan de verhoging. En dan komt het makkelijkste, je weet wanneer je de anaerobe drempel hebt bereikt als je na die 5 minuten buiten adem bent. Dit omdat dus je gaswisseling niet meer goed verloopt en je te weinig zuurstof binnen krijgt. Hiermee Zit je dus ongeveer op de 70% van je maximale hartslag. Als je dan je zones wil berekenen moet je ff op google kijken tot wat voor percentages staan voor de verschillende Zones. Wil je een simpele manier gebruiken kan je op google zoeken naar de formule van Karvonen. Hiermee kan je ook je hartslagzonen berekenen, maar dit is heel algemeen. Hoop dat ik je hiermee heb kunnen helpen.
@JaapW
@JaapW 3 жыл бұрын
Klasse video met geweldige uitleg van Laurens Kapelle. Inderdaad, nog nooit zo’n heldere uitleg gezien over het belang van het trainen van beide ‘motoren’ 👍
@1201rippens
@1201rippens 3 жыл бұрын
Echt top video met goede uitleg. Doorgestuurd aan mijn studenten voor trainingskunde. Zijn bezig met een trainingschema maken en dit is top uitgelegd. Bedankt
@FRPsvennie
@FRPsvennie 3 жыл бұрын
Toffe video, heb veel geleerd ga het toebrengen in mij wieler kunsten
@nvlw63
@nvlw63 Жыл бұрын
Interessant onderwerp. Duidelijk uitgelegd 👍🏻Wat ik in deze uitleg alleen nog mis is dat je de zone 2 training aaneengesloten moet doen en de bovendrempel niet moet overschrijden. Doe je dat wel dan train je niet meer de mitochondrieën optimaal en blijf je een tijd in het 'grijze gebied' hangen. Verder kun je aan het einde van een zone 2 training gerust een blokje zone 5 doen. Niet te lang en niet vaker dan 2 keer per week tot het gaatje gaan.
@mrynslijk
@mrynslijk 3 жыл бұрын
Top video jongens! Zeer interessant, goed uitgelegd en voor elke fietser heel goed om te weten. Volgende video over de hartslag zones en hoe je dat punt kan berekenen?
@simongovaerts176
@simongovaerts176 3 жыл бұрын
Heb super veel geleerd! Super dat jullie zo’n video’s maken! Veel succes
@im-a-trailblazer
@im-a-trailblazer Жыл бұрын
Dit is echt een top uitleg van aeroob vs anaeroob
@maartenandries2576
@maartenandries2576 3 жыл бұрын
Had to learn this as a football coach.. great resume! Crystal clear and to the point. Kudos 😃
@dibranmulder
@dibranmulder 3 жыл бұрын
Goed verhaal, alleen in Nederland zijn de meeste amateurwedstrijden op Basis, Sportklasse of Amateur niveau criteriums. Bij criteriums heb je veel minder effect van het peloton en zie je praktisch dat het vanaf de start op een lint wordt getrokken. Omdat het parcours vaak super bochtig is kan je je niet verstoppen en zit je praktisch altijd in je Anaerobe systeem te trappen. Soms zijn er ook wedstrijden die een Omloop zijn of heel soms zelfs een Klassieker. Omlopen hebben vaak een parcourslengte van ~5-10km en daar heb je al veel meer voordeel van het peloton.
@41raymond41
@41raymond41 3 жыл бұрын
Er zijn ook heel veel wedstrijden op clubparcours waar je je prima kan verschuilen, het lijkt mij voor iedereen sowieso verstandig om daar mee te beginnen ipv een criterium. Die zijn wel 3x zo zwaar. In spreek uit ervaring 🤣
@jfneve
@jfneve Жыл бұрын
Beste Laurens, lactaat hoef je niet te bufferen want het is geen zuur. daarnaast doet het ook geen pijn. waar je wel last van hebt zijn de H+ ionen die gevormd worden tijdens de anaerobe verbranding. H+ is zuur dus die wil je bufferen, lactaat is een goed brandstof voor je spieren, hart hersenen ed. lactaat is zelf een buffer.
@jeffhijlkema
@jeffhijlkema 3 жыл бұрын
Inspirerende, no-nonsens uitleg, heerlijk!
@helmondr
@helmondr 2 жыл бұрын
Hele goede uitleg!
@nielsvanlieshout7018
@nielsvanlieshout7018 3 жыл бұрын
Kijk Bas genieten van de vragen die Josse en Devin stellen. genieten mannen, goed bezig!
@ArmandLandman
@ArmandLandman 3 жыл бұрын
Super uitleg! Bedankt! Ook fijn om uit te leggen als je wordt ingehaald: ik ben mijn aerobe motor aan het trainen...
@maartenandries2576
@maartenandries2576 3 жыл бұрын
Haha goeike 😁
@ytwos1
@ytwos1 3 жыл бұрын
Ik roep juist altijd als ik een betere renner hijgend en zwetend in weet te halen anaeroob FTW yo!
@yarovanc2186
@yarovanc2186 2 жыл бұрын
Fantastisch uitgelegd!
@leonklomp5489
@leonklomp5489 3 жыл бұрын
Tof! Maar hoe zitten nu die 5 zones precies rond die drempel? 1 zit vlak voor eerste drempel, 2 erna begrijp ik maar waar zitten dan 3, 4 en 5 want mijn Garmin geeft die zones wel mooi aan maar nu weet ik nog niet of ik nog wel in 3 en 4 mag rijden (ik vrees dat het wel heel langzaam wordt voor mij als ik alleen 1 en 2 doe...)
@EsthervandeLogt
@EsthervandeLogt 3 жыл бұрын
Ik kreeg ook wel eens als tip dat je harder vooruit gaat als je traint op hogere snelheid dan op lagere snelheid (bij dezelfde inspanning) dus dat trainen in een groep bijvoorbeeld daardoor efficiënter is dan als je alleen zou gaan.
@zaahierstanley955
@zaahierstanley955 11 ай бұрын
What is generally considered a good split for road cyclists between riding easy and doing intervals on a 5 zone model... 1. Call perhaps zone 1 and 2 in terms of percentage of a full week or month 2. Would tempo training or training at around 80% to 85% count as endurance and what are the benefits of that based on a percentage of ftp for those who don't have access to lactate testing and have a power meter 3. Is polarized training valid or is perimedial model better for road cyclist
@alwinloedeman4106
@alwinloedeman4106 3 жыл бұрын
Leuke video's jongens ga zoo door
@mkamkamalksdfm
@mkamkamalksdfm 3 жыл бұрын
Super informatief, bedankt!
@MrRAW1968
@MrRAW1968 3 жыл бұрын
Herkenbaar, ben zelf ook meer de sprinter en train dus eigenlijk altijd te hard. Door Corona lukt dat nu niet en moet ik dus rustig aan doen en dat is dus eigenlijk prima om de aërobe motor te trainen.
@Swinkels88
@Swinkels88 3 жыл бұрын
Super informatief heren! Keep it coming!👌🏻👊🏻
@agnesrosalinde
@agnesrosalinde 3 жыл бұрын
Bas veel betekenend naar Josss kijken bent u die laatste opmerking.
@cyclingheart2463
@cyclingheart2463 3 жыл бұрын
Dit is echt interessant om te weten! TOP VIDEO!
@willvanbrink9258
@willvanbrink9258 3 жыл бұрын
Ga eens mee met een duurtraining van een uurtje of vier in het gezelschap van ervaren wielrenners. Handjes op het stuur, beetje babbelen, zolang je dat nog kunt zit je in de goede zone, bakje onderweg en vooral het gemiddelde vergeten. Zo werkt in principe bij elke duursport.
@robinvanasten4425
@robinvanasten4425 3 жыл бұрын
Super video!
@sanderbijloos1259
@sanderbijloos1259 3 жыл бұрын
Heel interessant ga het ook toepassen
@J54556
@J54556 2 жыл бұрын
Lijkt me ook erg interessant om een video te zien over voorkomen en behandelen van blessures. Heb op dit moment een erg pijnlijke knie blesure.
@kristelvanabswoude4720
@kristelvanabswoude4720 3 жыл бұрын
Ik fiets zelf ook en heb ook ambitie om sportarts te worden, dus wat mij betreft een super interessante video!
@g.j.7777
@g.j.7777 3 жыл бұрын
Super leerzaam! Bedankt !
@keesbaars1713
@keesbaars1713 3 жыл бұрын
Helder ☺️ bedankt mannen👌🏼
@pdef5527
@pdef5527 3 жыл бұрын
Super vette video van een expert - en goede vragen
@CyclingPerformanceManagement
@CyclingPerformanceManagement 2 жыл бұрын
4:20 "bij bepaald wattage elke keer dezelfde hartslag", dat is dus de GROOTSTE ONZIN. Wattage is de variabele die je verhoogt door training. HR de constante. Na 4 weken IC ivm corona trap je nog maar 150W bij THR, na maanden trainen wsl 300W
@rebinu
@rebinu Жыл бұрын
HR is geen constante, erg afhankelijk van temperatuur en moeheid
@CyclingPerformanceManagement
@CyclingPerformanceManagement Жыл бұрын
@@rebinu #BS HR is the most constant measurable factor (after lactate levels) kzbin.info/www/bejne/hKSrpKSMgbqqmZo and fatigue is nr1 indicator for adapting training effort
@roy229
@roy229 3 жыл бұрын
Mooie simpele uitleg. Top👍
@Jerraleon
@Jerraleon 3 жыл бұрын
Is het krijgen van kramp in de benen (na 2/2,5 uur hard knallen) dan ook direct uit te leggen als het constant te veel de anaerobe motor gebruiken? Met andere woorden zo ver de verzuring inrijden dat de kramp ontstaat?
@lucasvandevosse1752
@lucasvandevosse1752 3 жыл бұрын
Te weining drinken/strekken of een tekort aan magnesium. Daar kan je magnesiumtabletten voor nemen, dat heeft voor mij ook geholpen met mijn wedstrijden
@ytwos1
@ytwos1 3 жыл бұрын
Ik zou zeggen ja, en magnesium heeft mij nog nooit geholpen, zelfs niet in combinatie met die andere tablet (even vergeten). Bij fietsen krijg ik niet zo snel kramp, maar bij Tennis nog altijd wel.
@Jerraleon
@Jerraleon 3 жыл бұрын
@@ytwos1 ​ @LucasVandevosse Thanks voor jullie reactie. Ik vroeg dit aangezien ik nu een jaar aan het fietsen ben ongeveer 3x per week. De informatie in deze video was mij nog geheel onbekend, dus ik vermoed dat ik zelden de aerobe motor heb aangepakt en altijd minimaal over mijn 2e zone heen heb zitten te fietsen. Voeding en drinken heb ik uitvoerig uitgezocht en doe dit zoals het wordt voorgeschreven. Ik ga de magnesium proberen, maar vooral ook leren beheersen en zo nu en dan eens wat meer vogeltjes kijken hahaha!
@Jannesjeboy
@Jannesjeboy 3 жыл бұрын
Ik heb het gevonden hoor mannen!
@rubenlateur8512
@rubenlateur8512 3 жыл бұрын
Zou het ook een goed idee zijn om tijdens één rit zowel de anaerobe als de aerobe motor te trainen? Dus gewoon rustig tempo fietsen in D1 of D2 en af en toe een tussensprintje van 20-30 seconden of zelfs meer? Ik doe dit soms op de bruggen of oplopende stukjes omdat ik denk dat mijn lichaam meer variatie wil. 1,5 of 2 uur aan een stuk rustig tempo fietsen, ik zou denken dat als je dan toch op de fiets zit, beter gelijk wat cardio kan meepikken en de grenzen van je beenspieren kan opzoeken dan in plaats van uw hartslag nooit boven 125 te laten gaan?
@Jeromeke7
@Jeromeke7 3 жыл бұрын
Top video! Duidelijke uitleg en echt veel handige tips! Alleen hoelang moet een d1/d2 training duren om effectief te zijn? Met name in de winter is 2 uur + op de tacx niet echt ideaal na een werkdag..
@andrescycling3546
@andrescycling3546 3 жыл бұрын
Goeie vraag
@driemaalsmedes
@driemaalsmedes 3 жыл бұрын
D1/D2 ritjes kunnen ook 1 tot 2 uur zijn. Echter raden de meeste trainers wel aan om minimaal één keer per week een langere rit (4-5 uur) te maken omdat je van langere ritten voordelen kunt krijgen die je van kortere ritten niet krijgt.
@Koen030NL
@Koen030NL 3 жыл бұрын
@@driemaalsmedes een rit van 4-5 uur is wel echt lang voor een sport die je doet voor het plezier vind ik. Maar straks met lekker weer kun je in het weekend vroeg uit de veren en dan 75-100 km fietsen, dat is prima te doen.
@driemaalsmedes
@driemaalsmedes 3 жыл бұрын
@@Koen030NL Dat klopt zeker. Hangt maar net af van welke ambities je hebt. Als je op wegwedstrijden van 4 uur focust is 4 tot 5 uur minimaal één keer per week wel nodig. Maar als je enkel op criteriums focust is 3 uur ook genoeg.
@Koen030NL
@Koen030NL 3 жыл бұрын
@@driemaalsmedes Klopt wat je zegt, het is maar net waar je voor traint. Als je zoals ik een beetje fitter wilt worden en voor jezelf prestaties wilt verbeteren is 5 uur alleen in het zadel wel echt pittig. Als je competitief wil fietsen zal het wellicht nodig zijn. Daarnaast helpt het ook als je het met een clubje doet.
@matsuflex87
@matsuflex87 3 жыл бұрын
Echt heel leerzaam.. 😁 hier heb ik wel wat aan als beginneling 😊
@axelr8764
@axelr8764 3 жыл бұрын
Goeie video, heel leerzaam!
@TheHans1302
@TheHans1302 3 жыл бұрын
Interessante video boys! Ik moet meer vogels gaan tellen denk ik... Video over het exact bepalen van hartslagzones lijkt me nog een mooie aanvulling!
@Koen030NL
@Koen030NL 3 жыл бұрын
Sport horloges geven dit vaak ook aan. Natuurlijk niet zo exact als na een inspanningstest die deze jongens hebben gedaan. Mijn Garmin forerunner245 laat precies zien met welke hartslag ik in welke zone zit.
@3eHelftUitgespeeld
@3eHelftUitgespeeld 3 жыл бұрын
@@Koen030NL Dan heb je je eigen zones ingevuld of er wordt gebruik gemaakt van de standaardzones. Waarschijnlijk komen die niet zo goed overeen. Ik heb een Garmin920 en die hartslagzones begonnen al bij 105, terwijl ik met hardlopen met zone1 op 135-155 zit.
@carlabos7563
@carlabos7563 3 жыл бұрын
Sportmedische keuring kan zowel op (je eigen) fiets als op de loopband, vaak wordt dit eens per 2 jaar vergoed uit je basis zorgverzekering! Aanrader!
@K78-v1n
@K78-v1n 3 жыл бұрын
Uitstekende uitleg!
@nickvledder
@nickvledder 3 жыл бұрын
Dit aspect (langzamer trainen dan je kunt) wordt vermoedelijk enorm onderschat. Inclusief door mijzelf, maar verstand komt met de jaren. Het vergt namelijk ook wel iets als je ingehaald wordt tijdens zo’n langzame training. Intussen heb ik daar lak aan en denk ik aan mijn eigen gezondheid. Relatief langzaam fietsen, focus op fietstechniek doet bij mij echt wonderen.
@rebinu
@rebinu Жыл бұрын
Als je het goed doet wordt je helemaal niet meer ingehaald 👍🏼
@J54556
@J54556 3 жыл бұрын
Dat te snel willen Fietsen en alleen maar naar gemiddelde snelheid kijken kan ik me als tourder stiekem wel in vinden 😅 dit jaar voor het eerst een hartslagmeter aangeschaft en met geschatte hartslag zones geprobeerd meer duurtrainingen te doen.
@noudsmeenge30
@noudsmeenge30 3 жыл бұрын
Thxx boys💪🏽 🔥
@rubenbrakenhoff7975
@rubenbrakenhoff7975 3 жыл бұрын
Zijn de hartslagzone’s die Strava weergeeft (gebaseerd op je max hartslag), een betrouwbare weergave van je D1,2,3,4,5 zone’s? ( ik rij met een Garmin en hartslagband)
@ArnHub
@ArnHub 3 жыл бұрын
Goeie vraag, ik zat met hetzelfde. Ik moet dus vaker in zone 1 en 2 fietsen.
@driemaalsmedes
@driemaalsmedes 3 жыл бұрын
Ja deze strava hartslagzones zijn een redelijk goede indicatie om mee te beginnen.
@rocketscycling
@rocketscycling 3 жыл бұрын
Dit kan per persoon erg verschillen, bij de een is het een goede indicatie en hij de ander komt het nieteens in de buurt. Je kan er aan het begin wel mee trainen maar staat je er absoluut niet blind op.
@rocketscycling
@rocketscycling 3 жыл бұрын
Er komt in de toekomst nog een video aan over hoe je je hartslagzones zelf het beste bepaald.
@rubenbrakenhoff7975
@rubenbrakenhoff7975 3 жыл бұрын
@@rocketscycling oké top, dankjewel
@rindabenschop1347
@rindabenschop1347 3 жыл бұрын
Zeg mensen je kan ook je longen trainen, zelf heb ik astma en vooral in dit seizoen komt het nogal vaak voor dat ik benauwd wordt het enige dat ik nu doe is dan rustig door blijven trappen en accepteren dat mijn tempo omlaag gaat. Hoe train je je longen? (Ik fiets eigenlijk altijd met een open mond )
@thomasderuijter
@thomasderuijter 3 жыл бұрын
Grappig, juist door je mond dicht te houden, en door je neus te ademen! Vergt bij inspanning enige gewenning, zal in het begin ongemakkelijk zijn en uiteraard vanaf zeg een hartslag 135 zul je heus je mond moeten gebruiken maar het werkt. Sowieso is je mond om te eten, je neus om te ademen. In èn uit. Lees het boek ‘Zuurstofwinst’, vooral als je astma hebt. Succes!
@jeroenarets9873
@jeroenarets9873 3 жыл бұрын
Even een vraag. Om je aerobe drempel te verbeteren moet je dus voor een langere tijd op een lagere intensiteit (snelheid) fietsen. Maakt het dan nog verschil of ik met een laag verzet en dus een hoger beentempo langzaam fiets of dat ik met een zwaarder verzet en een lager beentempo dit doe? #dtv #tietemacyclingteam
@lxufazetrap1670
@lxufazetrap1670 3 жыл бұрын
Goede en leuke info
@svenpoelmans3688
@svenpoelmans3688 3 жыл бұрын
Zalig dat jullie dit delen met ons, toppers
@mathiaslimbourg4856
@mathiaslimbourg4856 3 жыл бұрын
Dank u!
@Koen030NL
@Koen030NL 3 жыл бұрын
Leuke video heren! Erg duidelijke uitleg van de expert, hier heb ik wat aan. Toch maar wat langere rustige ritten inbouwen en niet die 30 gemiddeld najagen :P.
@rikcuijpers5206
@rikcuijpers5206 3 жыл бұрын
Klinkt me bekend in de oren :P
@MsPietpaaltjes
@MsPietpaaltjes 3 жыл бұрын
Als je wat meer traint voelt 30 gemiddeld ook rustig aan
@mikevanwarmerdam3148
@mikevanwarmerdam3148 3 жыл бұрын
Weer wat geleerd! Toppers
@ytwos1
@ytwos1 3 жыл бұрын
Maar hoe ver/lang moet je dan gaan rijden voor een goede aërobe training? Is 2 uur genoeg. Welke hartslag zou dat ongeveer maximaal moeten zijn, de mijne komt nog maar tot 186 (42 jaar oud). Ik heb het wel eens gedaan in het verleden 3/4 uur rijden, 23 gemiddeld of zo, ik had niet het gevoel dat ik er beter/sneller van werd. 40 redden jullie makkelijk. Gister nog 36 wieltje zuigen bij maar 2, en er riant achter, niet band op band. Easy en ik ben echt niet fit. Het wordt pas kut bij kopwerk of als je achterop zit (steeds sprinten).
@rocketscycling
@rocketscycling 3 жыл бұрын
Dit verschilt vooral per persoon. Voor een beginner kan een duurtraining al 60 minuten zijn, maar voor een gevorderde amateur is dit natuurlijk een stuk langer. Vooral een kwestie van goed naar je lichaam luisteren en goed aanvoelen waar jij het beste van wordt.
@Charles-dm
@Charles-dm 3 жыл бұрын
Leuke video ! Zou het niet beter zijn om videos te verspreiden over de week? in plaats van 2 dezelfde dag? groetjes xx
@rocketscycling
@rocketscycling 3 жыл бұрын
Mooi verlengstuk op de hoofdvideo en iets meer de diepte in voor de wielerliefhebbers
@elisafernandesbarbosa3079
@elisafernandesbarbosa3079 3 жыл бұрын
@@rocketscycling Ik denk dat jullie fans addicted zijn....
@rocketscycling
@rocketscycling 3 жыл бұрын
Hee! We proberen altijd op/rond de dag van de aflevering op het Tour de Tietema kanaal video's te plaatsen die daarmee te maken hebben. En op de donderdag een extra video. Dit keer zijn het er toevallig wat meer😅
@djeluca
@djeluca 3 жыл бұрын
Vraagje, naast het wielrennen ben ik ook bezig met hardlopen. Ik merk echter dat ik daarin niet zo snel progressie boek. Geldt het hele verhaal met de twee hartmotoren ook voor hardlopers? En kun je die op dezelfde manier trainen? (joggen voor aeroob en interval voor anaeroob)
@rocketscycling
@rocketscycling 3 жыл бұрын
Absoluut! Dit geldt zeker niet alleen voor wielrenner maar ook voor bijvoorbeeld hardlopen 💪🏻
@terrytheas
@terrytheas 3 жыл бұрын
Wat zijn de hartslagen in zone D1 en D2 gemiddeld? Ga zo door verder!
@rocketscycling
@rocketscycling 3 жыл бұрын
Dit verschilt per persoon. Het is aan te raden om een ftp test te doen om je hartslagzones te kunnen bepalen.
@jouniairplanevideos
@jouniairplanevideos 3 жыл бұрын
klinkt misschien heel raar, maar ik fietste met een maat eerst een hard tempo (vrij rustig voor mijn doen) en op de terugweg volle gas. ging harder terwijl ik niet de laatste versnelling op mijn buitenblad reed
@Dirk406
@Dirk406 3 жыл бұрын
Hartslag is slechts een indicatie, het echte trainen moet je doen op vermogen! Je hartslag is sterk afhankelijk van verschillende factoren zoals vermoeidheid, warmte, stress, ... Je kan via je hartslag dus perfect zien of je vermoeid of fris bent, want na een paar dagen rust ben je fris en krijg je je hartslag makkelijk de hoogte in
@jackmulder3038
@jackmulder3038 3 жыл бұрын
hoe weet je dan wat die grens is zonder dat je direct een sporttest in papendal moet gaan doen?
@rocketscycling
@rocketscycling 3 жыл бұрын
Je kan voor jezelf een 20min ftp test doen met een hartslag band of wattage meter. Hieruit kan je je zones bepalen. Komt ook nog een video over in the future!
@sebastiaanvankouwen8500
@sebastiaanvankouwen8500 3 жыл бұрын
mooi stukje. Klinkt zo tegenstrijdig, maar moet dan toch maar ff wat rustiger gaan fietsen
@vincentvangenechten9353
@vincentvangenechten9353 3 жыл бұрын
Wat ik me afvraag: wat is "rustig fietsen" oftewel "vogeltjes kijken"? Ik merk dat dit bij mij soms 28,5km/u is en soms 30km/u. Dat is het moeilijke.
@Jan-df7dl
@Jan-df7dl 3 жыл бұрын
Rustig fietsen zou zijn als je in staat bent om nog een gesprek te voeren.
@mattievlaar6659
@mattievlaar6659 3 жыл бұрын
Naar snelheid kijken heeft niet zo veel zin. Die is namelijk afhankelijk van tal van factoren (meewind, tegenwind, hoogtemeters, luchtdruk etc.). Op de site van de KNWU wordt een simpele en m.i. handige vuistregel genoemd: kijk of je nog enigszins makkelijk met gesloten mond door je neus kunt ademen. Oké, het is niet super precies, maar het geeft je wel een aardig idee of je te hard gaat! Waarschijnlijk komt dat ook in de buurt van 'een gesprek voeren' onderweg.
@nickweessies1336
@nickweessies1336 3 жыл бұрын
Hele toffe video! Vraag; wanneer je meer in D1 en D2 gaat trainen, neemt dan op op een gegeven moment je hartslag verder af wanneer je dezelfde inspanning levert in D1 of D2? Of verschuif je de grens naar je D3 zone?
@seesharp81321
@seesharp81321 3 жыл бұрын
Je hartslag wordt lager bij gelijkblijvende wattage. De zones verschuiven naar naar rechts, dit is het gevolg van de opschuivende drempels. Als je een powermeter hebt dan is het beter om op vermogen te trainen dan hartslag aangezien hartslag wat minder betrouwbaar is.
@brightonplays8546
@brightonplays8546 3 жыл бұрын
Alsk de fysiotrainer moet geloven moet ik rustiger rijden 😜😂
@MagisterSpectaculi
@MagisterSpectaculi 3 жыл бұрын
Why does this guy look like Ollie‘s dutch twin brother?
@emielroyale1856
@emielroyale1856 3 жыл бұрын
Kaasje
@swish3627
@swish3627 Жыл бұрын
Anderhalf uur? Haal de 5 kilometer niet eens 🤣🤣
@pieterjongepier6923
@pieterjongepier6923 3 жыл бұрын
misschien ben je ook gewoon een noob als je boven hr 150 uitkomt in een rondje 30 per uur op t vlakke, lol.
@robbertmellendijk
@robbertmellendijk 3 жыл бұрын
Verklaar je nader?
@rebinu
@rebinu Жыл бұрын
Eens 😎
@benvdp4084
@benvdp4084 Жыл бұрын
Super video!
QUICK WAYS TO IMPROVE FITNESS FOR CYCLISTS | Tietema Cycling Academy
5:43
Unibet Tietema Rockets
Рет қаралды 53 М.
Hoe kan je sneller fietsen zonder harder te trappen?
16:05
Universiteit van Vlaanderen
Рет қаралды 21 М.
Каха и дочка
00:28
К-Media
Рет қаралды 3,4 МЛН
黑天使被操控了#short #angel #clown
00:40
Super Beauty team
Рет қаралды 61 МЛН
RIDING WITHOUT PAINS, THIS IS HOW YOU DO THAT | Tietema Cycling Academy
8:48
Unibet Tietema Rockets
Рет қаралды 69 М.
Why Riding Slower Makes You Faster: The Secrets Of Zone 2 Training
21:19
Global Cycling Network
Рет қаралды 1,1 МЛН
❤️ Ride in peace, Rogantino | Simone Roganti (2003-2024)
7:49
Unibet Tietema Rockets
Рет қаралды 40 М.
6 Beginner Strength Training Exercises For Cyclists
9:10
Global Cycling Network
Рет қаралды 822 М.
How To Improve Endurance On The Bike Without Doing Long Rides
7:08
GCN Training
Рет қаралды 760 М.
Is Your Saddle too far Forward OR Back? (HOW to Set Saddle Fore-Aft)
12:22