Premium Katıl Üyelerine Özeldir. İndirme Linki : Topluluk Sekmesinden . 125 numaradır. Katıl üyesi olduğunuzda linkler size gözükecektir.
Пікірлер: 29
3 жыл бұрын
Teşekkürler Hocam bilgi için 🙂
@KutmanKAPLAN3 жыл бұрын
Teşekkür ederim ismail bey :)
@pantalonem2 ай бұрын
Selamlar kutman bey konunun üzerinden baya bir süre geçmiş ama şunu sormak istiyorum.burada yapmis olduğunuz hesap su anlama gelirmi? 40 lik borudan 0.07 barda 12 m3 su gecer, bu borudan 50 m3 gecirmek icin ise basinc 1.22 bar olmasi gerekir. Asil sorum su olacak. 5 mt yüksekliğinde ki bir çelik su tankının tabanindaki 110 mm lik çıkışından saatte kac ton su alabiliriz? Bunu formülize edebilirmisiniz?
@KutmanKAPLAN2 ай бұрын
@@pantalonem ilerleyen zamanlarda kafa yormam gerek
@pantalonemАй бұрын
@@KutmanKAPLAN hocam vakit ayıramadınız mı hala?
@KutmanKAPLANАй бұрын
@@pantalonem hayır hoacam
@MuhammetÇelik-b3t Жыл бұрын
Merhaba, Denklemden yola çıkarsak şu çok net görülüyor: Çap büyürse akma basıncı düşüyor. Debi artarsa akma basıncı yükseliyor. Yoğunluk artaysa akma basıncı da yükseliyor. Bunun nedenlerini düşündüm. Çapla ilişkisine pek akıl yürütemedim. Ancak debiyi anlayabiliyorum. Bir noktada ne kadar yüksek debi istenirse o kadar da yüksek basınç gerekir. Yoğunluk da anlaşılır, yoğunluk viskositeyle ilişkili. Aslında Kutman Hocam, bunların nedenlerini detaylıca anlatabileceğinizi bir açıklama yapabilirseniz sevinirim.
@KutmanKAPLAN Жыл бұрын
hocam boru ucunda musluk düşünmedik . bu hesaplar boruya göre çap küçülür ise aynı debi daha hızlı çıkması gerekir . akma basıncı = çarpma basıncı . musluk olsaydı akma basıncı eşit olur.
@zaferaydan66152 ай бұрын
İyi günler 100 tonluk havuz dan 600 metre aşağiya 110 luk boru ile Toki evleri ne su verdik fakat çok yüksek basınç oluştu boruları patlatıyor basıncı düşürmek için kaçlık boru ile düzenli basınca düşünebiliriz dönerseniz memnun olurum iyi günler
@KutmanKAPLAN2 ай бұрын
kot farkı nedir ?
@durantunca3 жыл бұрын
Ne merak etsem cevap sende, üstelik sunumunda da belirgin ilerlemeler var.
@KutmanKAPLAN3 жыл бұрын
Teşekkür ederim duran hocam :)
@suleymanyigit92873 жыл бұрын
selamlar akma basinci formülündeki kuvvet = yogunlukxv2xA nerden geliyor biraz daha acabilirmisiniz başında 1/2 olması gerekmezmiydi teşekkürler ..
@KutmanKAPLAN3 жыл бұрын
Merhaba Süleyman bey . F=V2 .q.a sadeleştirilmiş hali.
@ardaizzet5 Жыл бұрын
@@KutmanKAPLAN Selam, formulu hangı konu baslıgı altında veya nerden aldınız cunku ben bulamadım
@KutmanKAPLAN Жыл бұрын
@@ardaizzet5 F=V^.A.q Nevton temel bilgi Buradan basıncı cekecegız. Ne kadar basıt bir bilgi olsada mantığını guzel anlatan olmayınca malesef gec ogrenıyoruz.
@senolkara9998 Жыл бұрын
Hocam merhaba bilinen bir ezber . Hız arttıkça basınç azalır. Ama burda durum tam ters oluyor. Açıklayabilir misiniz . Yani boru içindeki sistem basincı ile akma basinci farklı şeyler mi
@KutmanKAPLAN Жыл бұрын
Basınç azalır. basınç kaybı artar. bizim hesapladığımız basınç kaybıdır.
@mustafacark6141 Жыл бұрын
Hocam merhaba,akma basıncı ile hız ters orantılıdır.Sizin en son işlemde çıkarttıığınız "basınç-hız" denklemine göre doğru orantılı olarak çıkıyor.Bi hata olabilir mi?
@KutmanKAPLAN Жыл бұрын
hız arttıkça akma basıncı artar. akma basıncı çarpma basıncı. tabiki bu hız nozul ucu için geçerli.
@@mustafacark6141 hidroforda kabul yapılıyor sabit. ama aynısı .
@mustafacark6141 Жыл бұрын
@@KutmanKAPLAN akma basıncı, borunun son ucundaki sıvı basıncı değil ozmn ?
@KutmanKAPLAN Жыл бұрын
Çarpma basıncı . Sistem basıncı degil. Kısaca suyun akabilmesi için en son kalan güç . Bilmiyorum kavrayamadiniz galiba .
@vjofyn34963 жыл бұрын
yoğunluk=d harfi ile gosterilmez mi? g=gravity=yer cekimi'dir
@KutmanKAPLAN3 жыл бұрын
Sembolü ρ
@vjofyn34963 жыл бұрын
@@KutmanKAPLAN onu biliyorum efenim. ben yoğunluktan bahsediyorum siz videoda yoğunluğa g yazmışsınız. Ben de "yoğunluk d harfiyle gösterilir" diyorum.
@KutmanKAPLAN3 жыл бұрын
@@vjofyn3496 g değil o yaptığım ters g gibi oda yoğunluğa kuyruk atmışız . Sorun yok birdahaki çekimlere daha belirgin yaparız .
@ismailustunkaya95282 жыл бұрын
g değil ro ile göstermiş d ile de gösterebilirsiniz.