@@riina.2375joo oli vika koe ennnen kesälomaa nii ope oli tehny vähä helpomman kokeen
@roosaa33373 жыл бұрын
Kiitos! Todella suuri apu oli tästä
@nanau15783 жыл бұрын
Kiitos tosi paljon! Kertaan amkn pääsykoetta varten niin nää videot on vaan paras tapa samalla tehä laskuja, kun voi kuunnella sit vastauksen jos ei muuten ymmärrä.
@matikkavideot3 жыл бұрын
Kiva, että sinäkin hyödyt!
@reiska95764 жыл бұрын
15:19 kohdassa -2 + (--3) on -5 eikä -6 :)
@ssulstagram3 жыл бұрын
KIITOS !!! RAKASTAN SUA!!! OOT ENKELI !!!!
@noorasalman48555 жыл бұрын
44.50 kohdassa , eikö kulman pistäisi olla 2 astetta? Eli miten se voi olla 4 astetta? Kiitos avusta: )
@matikkavideot5 жыл бұрын
Kiitos kommentistasi! Kyllä todellakin, pitäisi olla 2 astetta, koska alkuperäinen nelikulmio, jossa 4 asteen kulma on, puolitetaan. Minulle välillä sattuu ja tapahtuu, pahoittelut virheestä. Hyvä, että olet tarkkana ja kyseenalaistat sen, mitä väitetään.
@LauriVehkaoja3 жыл бұрын
Mikä matemaattinen perustelu sille on, että kahdesta pisteestä kumpi tahansa voi olla (x1, y1) tai (x2, y2) ja vastaus on aina oikein?
@matikkavideot3 жыл бұрын
Tarkoitat ilmeisesti noin kohdan 11:00 janan pituuden laskemista. No mietitäänpä ihan järjellä. Jos mennään pisteestä (x1, y1) pisteeseen (x2, y2) niin matkan täytyy olla täsmälleen sama kuin matka pisteestä (x2, y2) pisteeseen (x1, y1). Täsmällinen matemaattinen perustelu on taas se, että kaavaan laitetaan (x1-x2) ja tämä korotetaan toiseen. Jos siihen laitetaan tämän sijasta (x2-x1) toiseen, tulee sama luku vastaukseksi, koska x1-x2 on luvun x2-x1 vastaluku. Siis jos x2-x1 on esim. 3, on x1-x2 -3, ja kumman tahansa kun näistä kahdesta korottaa toiseen, vastaukseksi tulee 9. Sama juttu toteutuu y-koordinaattien kanssa. Silloin on ihan sama, kummin päin nämä kaksi lukuparia laittaa kaavaan. Itse asiassa jopa ykkösten ja kakkosten sekoittaminen keskenään ei haittaa lainkaan, kunhan toisessa on x-koordinaatit keskenään ja toisessa y-koordinaatit keskenään. Virallisesti kaavassa lasketaan pisteiden x1 ja x2 välistä etäisyyttä, joka olisi itseisarvo x2-x1, mutta koska nämä joka tapauksessa korotetaan toiseen, on sen itseisarvon laskeminen täysin turhaa. Siksi itseisarvo on kaavasta sievennetty pois ja tilalle on vaihdettu sulut. Varsinainen kaava on johdettu pythagoraan lauseen avulla, ja sen pystyy johtamaan itsekin kohtuullisen helposti, jos ymmärrystä vain piisaa. Kiitos haasteesta!