İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük katliamlarının müsebbibi olmasına karşın özgürlük ve bağımsızlık demesi, geçmişten günümüze her türlü ayrımcılığı yapmasına rağmen eşitlik demesi ve bunun gibi pek çok ikilem en iyi fransaya yakışırdı. Açılış törenindeki başlıklar gereksiz fazlaydı "İKİYÜZLÜLÜK" tek başına yeterli olurdu aslında.
@UnnnamedbabankaplumbagadedennАй бұрын
Kör Kore kör demesi meselesi anladiniz siz, belkide şansı oldugu zaman baska bir toplumu somurmeyen her hangi bir toplum olmamisdir dunya tarihinde. Ama bu 90 iqla bu dinamigi yargilamakda burdan hassasiyyet kasmakta cok alakasiz bir sey.
@hakanberdogus4 ай бұрын
Göbeklitepeden bugüne kadar tüm inançların sembolleri ve medeniyetlerin sergilendiği, finalinde de cumhuriyetin vurgulandığı bir açılış bize yakışabilir.
@ataberk84 ай бұрын
Bencede... belki tarihi ipek yolu bir fikir olabilir... Asya ve Avrupa arasındaki barış elçisi konseptinde.
@mimoso_77734 ай бұрын
Evet, kesinlikle çok iyi olurdu.
@tahayucel25624 ай бұрын
Kesinlikle biz gelmiş geçmiş tüm inançlara hatta inançsızlıklara saygı duyuyoruz mesajı!
@cyberianify4 ай бұрын
evet ama böyle olmayacak çünkü Türkiye demokratik bir ülke değil ve herşeyden öte günübirlik siyasi menfaatlere dayalı bir ülke rejimidir. Onu tamda birilerinin istediği şekilde yapıp biz buyuz masalını bize yedirmeye çalışacaklardır. Umarım sadece burada kalır ve daha da politik bir gösteri alanına dönmez. Maalesef umutlu değilim ama fikir harika
@ilgazmore4 ай бұрын
fikir çok iyi ama maliyet açısından göbeklitepeye cıvarına yapılmış bir olimpiyat stadyumu (bunun dışında şartları sağlamak için mesela oteller, komplexler yapılması gerekiyor) mali açıdan çok çok zorlayacaktır. Hazır istanbulda bir stad varken ve ulaşım olarak da daha kolayken Göbeklitepe düşük bir seçenek. Mesela şu anda çin olimpiyatlarındaki stadyum bakımsızlıktan dökülüyor veya yunanistandaki komplexler kullanılmıyor. Ama benim fikrimi sorarsak göbeklitepeden hititlere oradan ege uygarlıklarına devamında türklerin gelişiyle beraber cumhuriyetin kuruluşunu etrafında tüm azınlıkları da kucaklayan bir ülke olduğumuzu belirten bir açılış... Hem de Göbeklitepede hayal gibi bir şey İnşallah bir gün gerçekleşir keşke. Ben de çok isterim.
@resulekremkaya57724 ай бұрын
Yerelleşmeden, globalleşemezsiniz cümlesi üzerine aklıma Nuri Bilge Ceylan geldi, bildiğiniz gibi Nuri Bilge Ceylan dünya çapında bilinen birisi ama filmlerini Türkiye'de çekiyor, hatta daha da yerelleşiyor ve genellikle filmlerinin çekimini babasının memleketi olan Çanakkale bölgesinde yapıyor, sanırım bu yerelleşmeden, globalleşemezsiniz cümlesini en güzel özetleyen bir olay.
@enginuluhan10434 ай бұрын
Türkiye sanırım 1996 yılında Habitat Toplantısına ev sahipliği yapmıştı. Lütfi Kırdar da çok başarılı bir gösteriyle açılışı yapılmış ve uluslar arası övgü almıştı. Dilara'nın yaptığı yorum sayesinde benimde bakış açım değişti. bunun yanında pekin olimpiyatlarının gösterisiyle karşılaştırma yapanları da her zaman yadırgadım. yine de eşitlik temasını çok basit şekilde işlediklerini de belirtmemde gerekir.
@rifkicelik32394 ай бұрын
Evet,televizyonda rekam vardı,700 milyon Hintli İstanbul'a geliyor diye.
@gözdelili4 ай бұрын
Olimpiyat ateşinde pişen döner 🔥
@nergizmelikzade86734 ай бұрын
🤣😂😅
@mehmetgokcekoyun4 ай бұрын
Atatürk Olimpiyat Stadının ortasında dönen dev bir tavuk döner ve ellerinde olimpiyat ateşiyle koşarak gelip döneri pişirmeye başlayan sporcular 😅
@nergizmelikzade86734 ай бұрын
Döner’i de Nejat İşler yesin, yerken “Ben buyum, kızım!” desin😆
@gulaslan79544 ай бұрын
@@gözdelili tavuk döner, malum ekonomik durumlar
@ataberk84 ай бұрын
Kendinizi tavuk döner olarak tanımlamanız ilginç :) umarım projeyi daha vizyonlu birileri yönetir...
@uygarbaksi4 ай бұрын
Aşık Veysel'in "Bu alemi gören sensin" şiirinden esinlenmek, Yaşar Kemal'in İnce Memed'inin emperyalizme ve yoksulluğa açtığı savaşa vurgu yapmak, Aşık Mahsuni'nin "Halim yaman böyle" eserini Fazıl Say'a düzenletip seremoniye ses vermek gibi fikirler güzel olabilirdi. Bir arada yaşayan, farklı dinlere mensup insanların gösterilmesi de önemli olur diye düşünüyorum. Uçsuz bir tarihin içinde, modern dünya ile birlikte yaşadığımızı da dünyaya göstermeliyiz...
@sahsenemadhamconova26674 ай бұрын
Elmas sömürgesiyle ekonomiyi ayakta tutmanın sanatsal yansımasını da göstermemişler ama
@aliveli-ky6ut4 ай бұрын
❤
@berivanmesken4 ай бұрын
5:47 deki tabloya bakacak olursak, Fransa özgür bir ülke değil. Özgür olabilmek için başkalarına da karışılmaması gerekir bence. Fransa'nın yüzyıllardır yaptığı sömürgeler apaçık ortada. Kendilerine heterojen diyebilirler, farklı da diyebilirler, eşit de diyebilirler ama "özgür" asla ama asla diyemezler.
@berivanmesken4 ай бұрын
Yine sizin de dediğiniz gibi türbanlı olanları olimpiyatlardan men ettiler. Kesinlikle özgür bir ülke değil.
@alevyildiz82954 ай бұрын
Yorumunuza katılıyorum. Ancak bence eşit de diyemezler ☺ Müslümanlara ve sömürdükleri ülke vatandaşlarına karşı tavırlarına bakılacak olursa....
@Derya905304 ай бұрын
@@alevyildiz8295Müslümanlar hak ediyor!
@flos79964 ай бұрын
Kesinlikle, zaten hiçbir kendine özgür, demokratik bilmem ne diyen toplumlar, sonuç itibariyle gerçekten böyle değiller, her toplum ve devlet sadece kendi düşüncelerini diretiyor, bazıları siyasi şekilde çaktırmadan, bazıları zorlayarak, kendi fikirlerine saygı duyulmasını bekleyen biri, başka bir insanın inancında, onun kutsal saydığı bir şeyi böyle aşağılayamaz! O görselde artık her şey bitmişti, kendileri kendilerine ters düşüyorlar üstüne haklı olduklarını savunuyorlar, çok tutarsız ve ben merkezci olduklarını gördük, çıkıpta özgürlükten ve her fikire saygıdan konuşamazlar bundan sonra
@anodos_4 ай бұрын
E bueadaki olay zaten herçekten öyle olup olmamaları değil ki videoda d abundna bahsedildi zaten
@ytustatistics4 ай бұрын
Harikasınız... Bu kadar tartışmalı ve güncel bir konuya, kendi perspektifinizden bam teline dokunarak, bir de kendimizle iliskilendirerek muthis yaklaşmissiniz.
@TheZontellektuel4 ай бұрын
pooouuuahahahahhahahah salakmisin ulan ülkem bu tip insanimsilarla doldu yazik
@SevketHozer4 ай бұрын
Afrikalı çocukları Aylık 5 dolara ,Altın madenlerinde çalıștırıp sömüren Fransadanmı bahsediyoruz.?
@esraatbasi55984 ай бұрын
@@SevketHozer çok haklısınız, laf salatalığına gerek yok aslında her şey ortada, sapıkça yapılmış bir gösteri olimpiyatla kesinlikle yakından ilgisi yok...
@kuirfendi4 ай бұрын
@@esraatbasi5598 sapıklık nerede tam olarak
@karleyus4 ай бұрын
@@esraatbasi5598 sapıklık yok.
@egemendogan84314 ай бұрын
Dediklerine katılmayabilirsiniz ama 10 dakikalık videodan bunu mu anladınız@@esraatbasi5598
@elektronikbilimi66204 ай бұрын
@@kuirfendi Gosteride adamin dalgası gözüküyor bariz bir sekilde. İşlerine gelince cocuk haklari diye çığırtkanlik yaparlar ama çoluk çocuğun onunde boyle gosteriler yapıyorlar
@ThoughtArtist4 ай бұрын
Ben boyle bir kreasyon hazirlasam once “Ipek Yolu” konsepti ile baslar, felsefi ve mitolojik karakterlerle gecmise ayna tutarken gunumuzdeki ve gelecekteki bazi degerleri on plana cikarirdim. Elbette bunu tek sahneye koymak ne kadar kolay olurdu ancak Bogazici koprusunun bir ayagi gecmise bir ayagi gelecege kurulmus bir konsept yaratirdim.
@mirror70824 ай бұрын
@@ThoughtArtist Türkiye'nin bunlarla alakası..?
@ello0olle4 ай бұрын
Harika bir tahayyül bu da
@birgezenbirdeokuyanbilir94194 ай бұрын
Yaz bunu ziya bize sıra gelirse fikir olur
@Ahmet-xe8is4 ай бұрын
Sezen aksu şarkısında bu durumdan çok güzel bahsediyor "Ah içimizde ne aç hevesler/ Arada hicaz arada caz nefesler" İki tarafın da olumlu yönlerini almak kulağa hoş geliyor bence olmalıdır da ama Türkler olarak binlerce yıldır varlığımızı sürdürüyoruz ve kendi bireysel değerlerimiz de var. Misafir perverlik, yardım severlik, yemek yemeği çok sevmemiz, savaşçı bi toplum olmamız gibi bunlar bizim kendi değerlerimizdir. Hiç yaratıcı değil diyebilirsiniz ama özgürlük düşüncesi de tek bi topluma ait değil sonuç olarak
@gulnursonmez95394 ай бұрын
Yorumunuzu okumadan benzer bir öneri sunmuşum... :)
@kutsal_lebowski4 ай бұрын
Türkiye bence hem kültürel gelenekçiliğini hem yenilikçiliğini ve bağımsızlığını vurgulamalı
@emrahp814 ай бұрын
Türkiye için verilmiş bir cevap var aslında: Habitat II açılışı. Kayıtlarını bulmak zor ama izlerseniz 2002 öncesinde uzlaşılmış bir ulusal değerler spektrumunun varlığına tanık olursunuz.
@alicancnar72774 ай бұрын
@@emrahp81 İnternet'e video olarak bulamadım maalesef. Linki var mı
@berilkarabulut43034 ай бұрын
@@emrahp81 nereden izleyebiliriz acaba
@sirriege87114 ай бұрын
Yorumlarınız her zaman zihin açıcı. Teşekkürler!👍🙏
@erkanmalay77864 ай бұрын
Aslında ufak bir örneğini bulabilirsiniz. 2005 de İzmir'de yapılan UNIVERSIADE oyunları açılışı.
@muratdersders87694 ай бұрын
Bence bizim ülkemizdeki açılış daha toplumsal olur. İnsanların bir arada olduğunu ve sanki bir ramazan reklamlarında gördüğümüz aileler geliyor benim aklıma. Ama bence bizim ülke yapsa yapsa osmanlıyı, padişahları ve onların kudretini falan yapar çünkü bizim ülkemiz "gücü" çok önemsiyor.
@mimoso_77734 ай бұрын
Çok doğru. Önemsemek ne kelime... Tapıyor maalesef.
@ozlemozturk85264 ай бұрын
Güç de değil ki, malesef içi boş bir gösteriş çılgınlığı hakim son dönemde.. gerçekten güç sahibi olanın başkalarına eyvallahi olmaz, tam bağımsız olur.. merkez bankası boş olmaz mesela.. bizdeki sadece gösteriş..
@denizozmen48404 ай бұрын
O güç olmasaydı şuan bu topraklar olmayacaktı. Ülkemizin en önemli sorunu cehalet. Tarih bilmemek
@celalselim67174 ай бұрын
Bu coğrafyada yaşayıp gücü önemsememek mantıksız. Güçsüzsen yok olursun bkz. Irak, Gazze, Suriye vb.
@Vehopep4 ай бұрын
Yemek halk oyunları gibi kültürlerimizin yanında kesinlikle bugünün BUGÜN olmasını sağlayacak cumhuriyet ve kurtuluş savaşı vurgulanabilir emperyalizme karşıcılığımız gibi unsurlar oldukça değerli bizler için.
@berkyolacan4 ай бұрын
Şu an din üzerinden Arap emperyalizmi içindeyiz. Karşı olduğumuz düşüncesine kapılmak büyük yanılgı.
@ataberk84 ай бұрын
Bütün dünyanın katılacağı bir aktivitede savaş vs. göstermek yine bizim aşırılığımızı temsil etmekten başka bir işe yaramaz... Ufakta olsa işlenebilir ama abartıya kaçarsa oraya gelen insanların kalbini acıtmaktan başka bir işe yaramaz, ülkemizde iyi bir vakit mi geçirmelerini istiyoruz, yoksa kinlenerek dönmelerini mi.... asıl soru bu.
@clab56424 ай бұрын
İşgalci milletler sence bundan rahatsız olmaz mı?
@Vehopep4 ай бұрын
@@clab5642 olsunlar
@kayafener90134 ай бұрын
Emperyalizme karşı savaşan sonra Rusya ile birlik olurdu nato ile değil.
@turkanyucel31114 ай бұрын
Bizde bağımsızlık vurgusu olur. Özgürlük olmaz. Eşitlik doğu toplumlarında talep edilmez. Evrensel pek birşey çıkmaz. Kültürel öğeler zengin. Cevap vermesi zor ...
@ekinderenfb4 ай бұрын
evet en basit anlamda kadın erkek eşitliği bile sağlanamıyor bağnaz erkek kitleleri yüzünden
@sevimekmekci9154 ай бұрын
11:42 Sürealizmi müthiş anlatan Hacıvat ve Karagözün maketini avrupayı asyaya bağlayan boğaz köprüsüne büyük maketini inşa ederdim ... boğazda gece ışıklandırmasıyla dev gösteriyle , Hacıvat ( cin kurnaz birazda şeytan batıya bakar halde ,Karagöz ise alçak gönüllü sürekli soruna çözüm olmaya çalışan ne kadar çok sevgi dolu oldukça kolay kandırılan karagözü doğuya baktırdım :)) Gündüz ise İstanbulun yedi tepesine büyük ocaklar kurardım ,ocaklardaki tasarım ve aşçıların kostümlerini Pirireisin o dönemindeki kendi kültürümüzün gemici denizci kostümlerini hazırlardım giydirdim ,ocaklarda pişen aşure tatlısını konuklara dağıtır ,rıhtımda bekleyen nuhun gemisine yüklemeyi gösteri halinde sunardım ... Boğazdan yani köprünün altından geçen zamanın tasvirini ışıklarla denizin suyun harektini ,bu çağın insanındaki mekansızsızlığını insana ayna tutacak şekilde yansıtırdım ...
@ello0olle4 ай бұрын
Muhteşem bir tasarım
@aybukedilek46024 ай бұрын
Hacivat ve karagöz tasviri tam tersi olmayacak mı ya ben mi yanlış biliyorum?🧐
@gamzenurkalay86584 ай бұрын
Fırsatçı bir esnaf koca yürekli bir asker ordusu aynı zamanda yoga ve matcha yapan Kadıköy Suadiyeli iyi bir alegori olurdu.
@nysman4 ай бұрын
LGBT konuları hayatta doğal bir şekilde var olmalı dayatma ile değil. Her dayatma bir tür faşizmdir.
@berkyolacan4 ай бұрын
@@nysman nasıl bir dayatma acaba? Görünür olmamaları gerektiğini söylerken dayatmış olmuyor musunuz? Görünür oldukları herhangi bir alan sizin için tehdit zaten. Bu da faşizm.
@SM_adventure4 ай бұрын
Simdi tabi belki uzun yazmak istemediniz fakat lutfen argumanlarinizi aciniz. Nerede bir dayatma gordunuz, 60 dkik acilisin 5 dk si lgbt uyelerine ayrildi diye dayatildi mi bize. Bu kanali takip ediorsaniz belli bir entellektuel seviyeye sahipsinizdir diye dusunuyorum ve cevap bekliyorum
@denizthedoraizleyicisi4 ай бұрын
@missin2000ssu noktsyi anlamıyorsunuz, özgürlüğe dair bir ifadede sizin temsilinize lüzum yok, cishetero bireyler cishetero kimliklerinden mütevellit anti özgürlükçü hareketlerden zarar gormuyorlar. lakin böyle bir ifadede lgbti bireylerin temmsili bu ifade için oldukça yerinde ve önemli, bu insanlarin sadece var olma ve kendilerini cisheterolarin ettiği gibi ifade etmeleri özgürlüğe işaret ediyor. Şayet sizde hetero oldugunuz için ozhurluklerin kisitlansaydi ya da esitimiz gibi muamele goremeseydiniz sizin temsiliniz de özgürlüğe işaret ederdi.
@denizthedoraizleyicisi4 ай бұрын
@missin2000sdeğil, şunu anlamamakta israrcisiniz, sizin buna benzer özgürlüğe dair bir ifadede temsilinize lüzum yok, çünkü siz cishetero kimliklerinizden mütevellit olumsuz anlamda bir ayrımcılığa ve zarara ugramiyorsunuz kitleler olarak. bu noktada lgbt bireylerin temsili özgürlüğe hakikaten işaret ediyor. eğer sizin de kimliğiniz, sizin digerlerinin eşiti olarak goeulmemenizi sağlasaydi, kendinizi ifade etmenizi ve hatta varlığınizi tehdit etseydi sizin temsiliniz de böyle bir ozgueluk ifadesi için anlamlı olurdu, lakin durum bu değil.
@denizthedoraizleyicisi4 ай бұрын
@missin2000sdeğil, şunu anlamamakta israrcisiniz, sizin buna benzer özgürlüğe dair bir ifadede temsilinize lüzum yok, çünkü siz cishetero kimliklerinizden mütevellit ayristirilip zarara ugramiyorsunuz kitlelerce. bu noktada lgbt bireylerin temsili özgürlüğe hakikaten işaret ediyor. eğer sizin de kimliğiniz, sizin digerlerinin eşiti olarak goeulmemenizi sağlasaydi, kendinizi ifade etmenizi ve hatta varlığınizi tehdit etseydi sizin temsiliniz de böyle bir ozgueluk ifadesi için anlamlı olurdu, lakin durum bu değil.
@salihasut47104 ай бұрын
"biz buyuz" demek bir tercih Çinin ve Fransanın yaptığı gibi. "biz buyuz" derken aslında "biz bu değiliz ama bizi böyle görün zira olmak istediğimiz budur" demektir. "this is france" demek aslında bizi böyle görün demektir. imaj ve gerçekliğin uyumu fransa kadar uyumsuz olmamıştı. bize gelince söylemek istemiyorum ehline ayandır
@talhamecid4 ай бұрын
Kendini beğenmek kişinin kendisinin gerçekte olmadığı ama olmayı istediği bir halde olduğunu sanmasıdır. Bilge Galen Fransa'yı tanımlıyor resmen.
@ello0olle4 ай бұрын
Nasıl olmak istiyoruz ve aslında neyiz?
@nazimm19024 ай бұрын
Paris Olimpiyat açılışındaki bir bölümde; kütüphanede rengarenk giyinmiş bir kadın ve iki erkeğin bakışmalar ve kitap isimleriyle anlaşmaları, gayet samimi şekilde yakınlaşmaları, sonunda bir binadaki daireye girip kameraya karşı kapıyı kapatmaları ve tüm bunlar olurken TRT spikerinin yorum yapmaya ara vermesi çok şekerdi 😄
@kayafener90134 ай бұрын
Programı kapattı trt, imamın tv'si o.
@Flynetcan4 ай бұрын
Türkiye'de yapılsa nasıl yapılır bilmem ama Fransa'da yapılanın aynısının yapılması pek mümkün değil.
@sentinelx44 ай бұрын
Bir musluman olarak Isa ve havarilere yapilan bu saygisizligi kiniyorum.
@seljuk113 ай бұрын
aferin :)
@nicola387464 ай бұрын
*Ülkemiz için önce güzel doğa harika bir vatan ama devamında kolay ölümler (deprem sel sokak ortasında elektrik çarparak ölüm, maganda kursunuyla ölen çocuklar..)Varlık içinde yokluk..Sonunda da this is Turkey🇹🇷🇹🇷🇹🇷*
@Flynetcan4 ай бұрын
👍
@astrophysicist22343 ай бұрын
Olası bir Türkiye olimpiyatında bence bu topraklarda doğmuş ve yıkılmış tüm devletlerin gösterildiği, çok kültürlülüğün ve kardeşliğin anlatıldığı bir açılış yapılabilir.
@ethemyldrm74864 ай бұрын
Fransa da bu değil, birilerinin olmak istediği ve bazılarına dayatılan şey budur. Dayatmayan da yoktur.
@wakandish3 ай бұрын
Yardımseverlik ve sıcakkanlılık anlatılsın isterdim. Çünkü aslında Türkiye Vatandaşları böyledir. Politize edilerek bu değerlerini ne kadar kaybetmiş olsak da aslında biz buyuz.
@KaanCaglar-pl2gb4 ай бұрын
Mükemmel hayran kaldım videoya
@ozguracar98413 ай бұрын
Ne anlatıyor ne anladın nesine hayran kaldın bi cevap versene üstü çok kapalı havada kalan cümleler korkusundan kelimelerini seçerek konuşuyor aslindavideodaki kızda tam bit lgbt yandaşı ama tepkilerden korktuğu için anlamını bilr bilmediği kelimelerle cahil kesime bak ne kadar kültürlüyüm algısı yaratıyor allahasen 9.20 de ne diyot bu kız (GUIR) neymiş veya ne gerek var her turkce cümlenin içinde gereksiz ingilizce kelime gereksinimine böyle yapınca çokmu havalı gözükecek 😊
@kanlay77204 ай бұрын
Bence bizi tanımlayan en iyi müzik türlerinden biri de anadolu rock olurdu:)
@gokhanmurat3964 ай бұрын
Fransa gibi cesur olabilsek İstiklal Marşı'nı Bülent Ersoy söylerdi. Celali isyanlarını ve Köroğlu Destanı'nı sahnelerdik. Vogue dansı eşliğinde performans gösteren Kerimcan Durmaz'a mehter takımı eşlik ederdi. Ayrıca bir Kürt, bir Ermeni, bir de Suriyeli sanatçı ana dillerinde şarkı seslendirirdi. Ertesi gün iç savaş çıkar ülke yirmiye bölünürdü. Hahah
@kayafener90134 ай бұрын
Çok iyi özet.
@emirertas21344 ай бұрын
Suriyeyi kaniksadik bir de
@toxichuman2084 ай бұрын
Niye ermeni ve suriyeli. Suriyeliler bu ülkenin bir unsuru değil. Ermeni desen hepi topu 120 bin kişi. Ermenilerden çok daha fala sayıda ve ülkeye etkisi çok daha fazla olan bir çok etnik grup var.
@serapolmezsenel14294 ай бұрын
Çok iyi
@ilgazmore4 ай бұрын
Kerimcan Durmazdan sonrası bozdu
@sinematik1654 ай бұрын
Toplumun icinde kim varsa ne varsa temsil edilmiş. Super bence. Fransa biz buyuz kabul edin ya da etmeyin dedi.
@fakatsuzanbu44944 ай бұрын
Fransızlarin bile "Biz bu değiliz, bize bunu dayatamazsinız " diye eleştirmesi dışında sorun yok tabi.
@Vefedoggan4 ай бұрын
@@fakatsuzanbu4494 Evet ama bu belirli kesim tarafından yapılmıştır. Fransa'da da beyaz ırkçıları ve dinciler var, unutmayın.
@fakatsuzanbu44944 ай бұрын
@@Vefedoggan her eleştiren dinci ya da ırkçı değil. Turkiyede de bu böyle. Orda yapılan şey eşitlik savunuculuğu falan değil, açıkça cinsiyetsizlik dayatması. Zaten tüm sosyal medya ergenleri ve çocukları hedef alan cinsiyetsizlik dayatma içerikleriyle dolu. Bu durum artık kör göze parmak gibi batan rahatsız edici bir durum. Eşcinsellik doğal bir durumdur fakat bu cinsiyetsizlik dayatması doğal değildir. Bunu eleştirmek için dinci olmaya gerek yok. Seküler kesim de nihayet eleştirmeye başladı bunları. Bana masum görünmüyor tüm bu şeyler.
@TheAsianswer4 ай бұрын
@@Vefedoggan + ve Fransa değerlerini korumak için insanlar birleşerek gene kaybettirdiler bu gerici kitleye. Tabi kendimizi yoruyoruz Le Penci bir ıkçıya, Trumpçı bir MAGAcıya eşitlik ilkesini anlatmak kadar zor Türkiye'deki ilkel kitleye anlatmak bunları. Fransa da bir gün Türkiye gibi gerici bir iktidar altında kalacak muhtemel, ama Türkiye'de tam ders çıkarma yetisi olmayan düz ot bir Kanzi tayfa var o yüzden bu kafayla Afganistan olur Türkiye. Fransa ders çıkartır gerekirse bir devrim daha yapar.
@TheAsianswer4 ай бұрын
@@Vefedoggan ++ ve Fransa değerlerini korumak için insanlar birleşerek gene kaybettirdiler bu gerici kitleye. Tabi kendimizi yoruyoruz Le Penci bir ırkçıya, Trumpcı bir MAGAcıya eşitlik ilkesini anlatmak kadar zor Türkiye'deki ilkel kitleye anlatmak bunları. Fransa da bir gün Türkiye gibi gerici bir iktidar altında kalacak muhtemel, ama Türkiye'de tam ders çıkarma yetisi olmayan düz ot bir Kanzi tayfa var o yüzden bu kafayla Afganistan olur Türkiye. Fransa ders çıkartır gerekirse bir devrim daha yapar.
@aysenur70443 ай бұрын
"ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol"
@pusat784 ай бұрын
Sorunuzu şöyle cevaplayayım; genelde ülkelerin başkenti olimpiyatlara ev sahipliği yapar ama bizim ülkemizde en büyük şehri olan istanbul da yapılıyor yani hayatımızın her alanında doğu- batıı yani ikililik var
@ireminthesky4 ай бұрын
Ankara’da olsun ❤
@tugbaydin4 ай бұрын
Fransa'nın açılış seremonisini izlediğimde acaba bizim ülkemizde olsa nasıl olurdu diye hayal etmiştim istemsiz, yalnız değilmişim :) açılışı beğenmeyenler olmuş ben ufak tefek fiziki sorunlar dışında mesajlarını iletme özgürlüklerini çok takdir ettim. Pratikte özgürlük ve eşitlik gibi kavramları ne kadar uyguluyor oldukları tartışılır ama dünyada artan radikal sağa karşı ötekileri gösterebilmek bence müthişti.. bizim ülkemizde nasıl olurdu sorusuna gelince..hala düşünüyorum cevabı bulduğumda yazacağım:D
@fahrettinkarayurt61484 ай бұрын
Hanımefendi nedir acaba aşırı sağ aileyi korumak mıdır, vatanını işgal eden milyonlara ses çıkarmak mıdır, doğanın istemediği ve verimsizliğe yol açan bir çıktının yani eşcinselliğin yere göğe sığdırılamaması mıdır ki ben eşcinsellerin özgürce yaşamasını istiyorum ama nedir bu zoraki temsil nedir bu göze sokma ve nedir bu yeni normal yapma ihtiyacı lütfen biraz akıllı olunuz bu bahsettiğiniz düşünce biçimi dünyaya büyük zararlar verecek küçük çocukların rızalarının ciddiye alınıp cinsiyet değiştirmelerinin zorla sağlanmasından tutun aile ülke millet gibi bizi bir arada tutan kurumlara düşmandır bu ideoloji. Telakkilerinizi gözden geçirmenizi diliyorum eşcinselliğin normalleşmesinden ötürü mahva uğrayan spartiatesleri incelemenizi öneririm.
@ahmetdagdelen61804 ай бұрын
öteki kim?
@kayafener90134 ай бұрын
İyi ifâde ettin. Cidden Fransa özgürlükçü. Dünyayi değiştiren bir ülke ve hep böyle olacak.
@Flynetcan4 ай бұрын
Bizim ülkemizde bu şekilde yapılamazdı. Bence temel sorun da tam bu.
@ylmazozkalayc1204 ай бұрын
Boşuna düşünme bu kafayla bize olimpiyat falan vermezler paristen sonraki üç olimpiyatın yeri şimdiden belirlendi.Fransa dünya ya yeni mesajını verdi ve yeni bir devrimin ateşini yaktı bence.. Bu da tabii savaşlar kapıda demektir umarım olmaz.
@elvan_g.o.3 ай бұрын
Öyle sorunca gözümün önünde ilk canlanan şey 2025 kişilik mehteran takımı oldu 😅
@betulekinkoc4 ай бұрын
❤❤ seninle gurur duyuyorum. Bilgilerinle yorumlarınla ses tonunla mantığın ile.. umarım senin gibi kadınlar coğalır.. umarım.. ve arkada ki tüm kitapların listesini öğrenmek istedim. Böyle bir videon ya da önerin var mı?
@pumkinchan4 ай бұрын
Ben Türkiye'de olmasını katiyen istemezdim seremoni müslümanlık adı altında korkunç bir imaj yaratıp asıl bizi asla yansıtamazdı. Fransa'nın yaptığı şeyi tebrik ediyorum yobaz toplumların pratiklerini alt üst etti. Queer/lgbt bireyler yüzyıllar önce de vardı ve sanatı domine eden hatrı sayılır bir kısmıydı ben bu izlediğimiz şeye hem farklılıklar bütünü hem de öze dönüş diyorum.
@الغريب-ن1ن4 ай бұрын
Fransa'nınki sadece şekilcilik, senin de kafandaki Türkiye imajı taklitçilik olurdu Çünkü macron biz buyuz dedi Fransızlar bile ona katılmazken hayır biz bu değiliz derken senin kafandaki Türkiye öyle mi oluyor Olimpiyatlar olsaydı tabii ki 1000 yıllık Türkiye'nin değerlerini temsil edecek şekilde olurdu selçuklu'dan beylikler döneminden Osmanlı'dan cumhuriyet'e kadar çeşitli dönemlerde temel değerlerin doğrultusunda doğuda ve batıda bütün ülkelerden farklı olarak gelişen bir Türkiye var Fransızlar kendi tarihsel süreçlerinde belirli aşamaları geçerek bugüne geldi Sen onları televizyonda izleyip onların yaptığını yaparak onlar olamazsın sen olursan da ülkenin insanlarından soyutlanır ve köklerine yabancılaşır değerlerini ve tarihini hor görmeye başlayacaksın. Türkiye Batı ile doğunun suni olmayan tamamıyla Özgün bir sentezi Dilara hanım da bunu vurguladı. Pek çok Fransız olimpiyat açılışını Fransız değerlerine aykırı olduğunu ve onları temsil etmediğini söylüyor oysa macron Fransa bu diyor bu gerçekten çok ilginç Bu onların kendi içindeki bir tartışma bizim ise sadece ders çıkarmamız gerekiyor. Bilimsel gelişmeler nerede olursa olsun taklit edilmesi gereken şeylerdir ancak o bilimi yapanların yaşam tarzları onlara özgüdür. Toplumların dünya görüşleri uzun süreçler sonucu oturur.
@Ketusket4 ай бұрын
o sırada platon şölende sokratese aşkısı ilan eden alkibiades
@Emrecaliskan354 ай бұрын
@@pumkinchan Sonuna kadar katılıyorum yazdıklarınıza.
@الغريب-ن1ن4 ай бұрын
@@pumkinchan Fransa'nınki sadece şekilcilik, senin de kafandaki Türkiye imajı taklitçilik olurdu Çünkü macron biz buyuz dedi Fransızlar bile ona katılmazken hayır biz bu değiliz derken senin kafandaki Türkiye öyle mi oluyor Olimpiyatlar olsaydı tabii ki 1000 yıllık Türkiye'nin değerlerini temsil edecek şekilde olurdu selçuklu'dan beylikler döneminden Osmanlı'dan cumhuriyet'e kadar çeşitli dönemlerde temel değerlerin doğrultusunda doğuda ve batıda bütün ülkelerden farklı olarak gelişen bir Türkiye var Fransızlar kendi tarihsel süreçlerinde belirli aşamaları geçerek bugüne geldi Sen onları televizyonda izleyip onların yaptığını yaparak onlar olamazsın sen olursan da ülkenin insanlarından soyutlanır ve köklerine yabancılaşır değerlerini ve tarihini hor görmeye başlayacaksın. Türkiye Batı ile doğunun suni olmayan tamamıyla Özgün bir sentezi Dilara hanım da bunu vurguladı. Pek çok Fransız olimpiyat açılışını Fransız değerlerine aykırı olduğunu ve onları temsil etmediğini söylüyor oysa macron Fransa bu diyor bu gerçekten çok ilginç Bu onların kendi içindeki bir tartışma bizim ise sadece ders çıkarmamız gerekiyor. Bilimsel gelişmeler nerede olursa olsun taklit edilmesi gereken şeylerdir ancak o bilimi yapanların yaşam tarzları onlara özgüdür. Toplumların dünya görüşleri uzun süreçler sonucu oturur.
@yunusemregokal2484 ай бұрын
Bütün gösteriyi izlemedim yanlışım varsa düzelt ama gördüğüm kadarıyla gösteri o kadar lgbt üzerine yoğunlaşmış ki sanki fransada herkes lgbt'den ibaret gibi gösterilmiş ve insanlar bence haklı olarak buna tepki gösteriyorlar. Elbette toplumdaki farklılıklar üzerine bir çalışma hoş ama artık o kadar kör göze parmak ve bu konu üzerine yoğunlaşmış ki toplumdaki ortalama hetero bir insan kendini bu gösteride göremiyor bu da haliyle bu şekilde olan insanları hoşnutsuz kılıyor yani verdiğin örnekteki gibi Türkiye'deki bir gösteride sadece din veyahut osmanlı üzerinden gitmek ne kadar yanlış ise sadece lgbt üzerinden gitmek de yanlış
@symnylmz004 ай бұрын
Biz başta aynı olmadığımızı kabul etmeliyiz. Biz aynılığa sonradan dahil olduk. Sadece tarihini hatırla. Aynılığın içindeki farklılığa ihtiyaç olmaz o zaman ya da kendini kanıtlamana çünkü yaptıklarınla kendini kanıtlamana gerek kalmaz sadece bakarsınki insanlar senin peşine takılmış senin gibi olmaya çalışıyor. Aynı geçmişte Avrupanın Osmanlı insanına özenerek onun gibi giyinmeye, davranmaya başladığı gibi ve şuanda insanımızın batıya özenmesi gibi. Burada bir fark var ki o da batıya benzemek bizden çok şey götürürken onların doğuya benzemesi onlara birçok şey katmıştır.
@Aeo12913 ай бұрын
bu soruyu bir erken seçim olur mu olmaz mı ona göre cevaplamak lazım sanırım :) Ben tarihten elbette ki ilham alırdım ve yer verirdim ama Fransa gibi en çok bugünü ve gerçeği anlatabilmeyi dilerdim (Fransa'da ki gösterilere bayıldığımdan değil bazılarından rahatsız oldum hatta). Bir yandan da bu yorumu yazarken başımızdaki kendi istedikleri dışındaki her şeyi suç sayan insanlar olmaza bu coğrafyanın kültür ve diğer özelliklerine dair ne kadar şahane anlatılar çıkardı diye düşünüyorum.
@a7aty4 ай бұрын
"toplumların kimliği tepeden inmeci bir şekilde tayin edilebilecek bir şey değil" kimse değinmemiş ancak hem anlattıklarının hem de türkiyenin özeti bir cümle olmuş.❤
@fatihaygoren61474 ай бұрын
Bir toplumun biz buyuz deme şekli bu kadar tartışma yaratmamalı aksine bizde buyuz diyebilecek bir fikirsel perspektif sunabilmeliyiz.
@babiblio46994 ай бұрын
Yani hayatında ömründe 2-3 Fransız arkadaşı olan için tartışma yaratacak hiçbir şey yok aslında, Fransızlar böyleler çünkü, olmadıkları hiçbir şeyi göstermediler.
@onurozgelen82164 ай бұрын
çok güzel bir yerden yaklaşmışsınız konuya
@yaseminu69344 ай бұрын
Çok keyifli bir videoydu. Çok teşekkürler.❤
@esmasnl4 ай бұрын
Hocam bu görüntülerin Açlık Oyunları'na benzemesi üzerine de bişeyler söyleyebilir misin? Bunun felsefik ve sosyolojik bi bağlantısı gerçekten var mı bilmek ve rahatlamak istiyorum
@kayafener90134 ай бұрын
Açlık oyunlarında buna benzer şeyler sadece tersi yönde kısıtlama şeklinde ve ekonomik boyutta verilmişti ki o film geleceğin küresel dünyasını anlatıyor ve benzerliği bu olimpiyatların onda biri bile etmez.
@iceonthedune4 ай бұрын
Evet arabali sahne ne kadar da hatırlatıyor, elestiren bir çok kanal mahserin dört atlisindan biri olduğunu ve hatta teknoloji temsil ettiğini söylüyor
@nisatuncerrr47154 ай бұрын
Videolarınıza bayılıyorum. Elinize sağlık ❤
@suhra90324 ай бұрын
Hoşgörü demek istiyorum ama diyemiyorum.
@filadam75784 ай бұрын
Hocam video için teşekktürler. Olimpiyat açılışında t*ssaklarını gösteren bireyin neyi temsil ettiği hakkında video çeker misiniz.
@ASTRO_GEN4 ай бұрын
Halil İbrahim Sofrası ile. Tüm dinler, inançlar bu sofrada toplanarak.
@ello0olle4 ай бұрын
Harika🎉
@bikörse_ikice4 ай бұрын
Ben bi cok insanın aksine bizim böyle bir organizasyonu muhteşem hazirlayacagimiza yönelik. Cok çok kendi içimizde yeriz birbirimizi ama tüm dünyaya gösteri nedir öğretiriz
@sadrick16394 ай бұрын
1:15 birleşik gırallık yüz gülümsetti
@pelindilaracolak4 ай бұрын
Dün çektiğim üçüncü videoydu, öyle kötü ve zor bir kayıttı ki kurguda zor topladım doğrusu :) Konuşmaya halim kalmadı artık…
@seherkaya56493 ай бұрын
Sizi ilk defa izliyorum güzel içerik teşekkürler. Barış Özcan'ın kadın versiyonu var şuan karşımda. Sunum şekli, beden dili vs :)
@suphiyalman77424 ай бұрын
en belirgin farkımız kültürel zenginliğimiz sanıyorum ve bu kültürel zenginlik bir sentez olmanın çok ötesinde bana göre; her ne kadar çok uzun yıllardır, politika aracılığıyla, biz bu kültürel çokluğu aza indirmeye çaba göstersek de...
@nergizmelikzade86734 ай бұрын
Bizde bazı turizm şirketleri reklam videolarında yapmaya çalışıyorlar bunu. Güzel konu olmuş, teşekkürler video için🌷💕🌸
@mustafacetinozman63974 ай бұрын
Seni dinlemek huzur veriyor huzur 🙏🧿⚘❤⚘🧿🌞🦅
@gulgibi91344 ай бұрын
Ben kültürel veya doğal miraslardan öte milletimizin yardımseverliği ve merhameti üzerine bir konsept oluşturdum bence bizi en iyi tanımlayan şeyler bunlar
@ahmeteminmasar38304 ай бұрын
Türkiye'de olimpiyat açılışı İstanbul boğazında köprüleri kullanarak Dünya barışının simgesi, kıtaları ve kültürleri birbirine bağlayan birleştiren barıştıran köprü Türkiye imajı yaratılabilir. Zaten bizi tüm dünyadan ayıran da gerçekten herşey ile bir fusion olmamız.
@ttiger92524 ай бұрын
Pelin Hanım videonuzu soluksuz izledim.. Çok güzel bir noktadan çok doğru bir şekilde baktığınızı düşünüyorum. Sorduğunuz soruya ne yazık ki bir cevabım yok ve sizin sorduğunuz 'farklılık' bağlamında bir cevabım olur mu? ondan da emin değilim. Kendinize çok iyi bakın 🍀
4 ай бұрын
Türkiye'yi yabancı ülkelerde sorduğumuz zaman genellikle "misafirperverlik" ve "çokluluk" öne çıkıyor. Bu yüzden İstanbul'da yapılası bir olimpiyat açılışında misafirperverliğimizi ve çookluluğumuzu vurgulamamız gerekir. Örneğin Yerde kocaman bir LED ekranının büyük bir yer sofrası/sini ve bu sofrada ülkemizin her bir tarafından gelen sporcuların getirdiği spor ekipmanının birleşerek oluşturduğu bir ziyafet.
@antisemi4 ай бұрын
Komplo diye küçümsediğin şeyler teker twker başımıza geliyor
@sumeyrab38444 ай бұрын
Seni her izledigimde videonun sonuna dogru her seferinde "felsefe yapma bacim" diyorum
@egecanpolat93594 ай бұрын
Dilara’cım yıllar içinde kendi felsefeni çok daha etkileyici bir şekilde oluşturuyorsun, seni çok takdir ve tebrik ediyorum. İstanbul’da yapılacak olası olimpiyatların açılışı Türkiye’de maalesef iktidarda kimin olduğuna bağlı olarak farklı değerleri yansıtacaktır. Şimdiki iktidarın sahneye kimleri çıkaracağını az çok tahmin ediyoruz. Benim içinse Türkiye’nin sergileyeceği değerler uygarlığın başlangıcından beri bu topraklara yansıttığımız hoşgörü ve giderek zorbanın karşısında mazlumun yanında olmaktır. Anadolu’nun uygarlığın en eski medeniyetlerine evsahipliği yapmasının verdiği güçle birlikte Fatih’in ve onun neslinin Osmanlı topraklarındaki din ve kültürlere olan hoşgörüsü ve Atatürk’ün kurtuluş savaşı ve devrimleriyle sadece Anadolu’ya değil, emperyalizme karşı tüm mazlum milletlere liderlik ve ilham kaynağı olması Türkiye’nin evrensel anlamını oluşturur.
@jasmin_istanbullife4 ай бұрын
👍🏻Gerçekten çok harikasiniz!!!
@edanurisenc91353 ай бұрын
İstanbul olimpiyatlarında ortaya karışık bir şey hayal ediyorum 😅❤
@mehmetcil4 ай бұрын
Abla bugunki ALES paragrafları gibi konuştun çok yoruldum 😣
@erkansahin69144 ай бұрын
"Lirik tarih gösterisi" Yekta (Kara) Hanımın işi. Bu aklıma geldi. Çok çarpıcıydi.
@burcinfalay95014 ай бұрын
Müsaadeniz ile sorunuz değil videonun hatırlattıkları ile ilgili yorum yapmak istiyorum. Yerelden, evrensele geçişin en büyük örneği Dostoyevski dir bence. Rusçadaki ‘Rus ruhu’ sözünü ilk kullanandır diye biliyorum. O kadar çok Rus karakterinden ve özelliklerinden bahseder ki, tabii överek, Rus milliyetçisi diye de itham edilir. Ama bu yereli çok güzel anlatır ve sonuçta insan ruhunu ve özelliklerini en iyi anlatan yazarlardan birisi olarak görülür. BURÇİN FALAY
@kriptokazan14 ай бұрын
İyi ki varsın varsınız sizin gibi kanallar çoğalıyor. Gençlik için umutsunuz.
@feyzakoroglu97503 ай бұрын
bence bu kadar kapsayici bir kültürümüz olmasi bizi ayirt edici unsur olarak gosterilebilir.
@atakansoyalp86424 ай бұрын
Biz buyuz diyebileceğimiz evrensel bir söylem bulamadım
@ataberk84 ай бұрын
O senin yeersizliğin bence... o kadar çok evrensel başarılarımız var ama 55 yıldır araplara tapmaktan, kendi tarihimizi unuttuk.
@orhanbasriinceler88544 ай бұрын
Bu ne tatlı videoydu böyle :))
@m.a.ceylan4 ай бұрын
De Gaul, Napolyon mezarında ters döndü.
@ozzyyalcin4 ай бұрын
Dünyada Kediler, köpekler birleşip İstanbul'a gidelim derlermiş. Kesinlikle hayvan sevgimiz ve beraber yaşama isteğimiz vurgulanmalı. Tabii en önemli vurgu laiklik olmalı
@clab56424 ай бұрын
Bizim milletimiz hakkında bildiğim tek bir şey varsa, o da çok yardımsever olmamız ve zor günlerde dayanışmayı bilmemiz. Milletimizin her kesiminde bunu fark ettim, fakirlere, yetimlere, hastalara ve ihtiyar insanlara karşı çok hassas bir tutumumuz var. Avrupada buna çok rastlamadım.
@elitacilan8914 ай бұрын
Çeşitli devletlere ev sahiplği yapmış zengin ülkemizin kültürel miraslarının, coğrafi ve bitkisel çeşitliliğinin ön planda olmasını isterdim. Türkülerin hem türkü hem caz biçiminde söylendiği, hem folklorik hem modern dansların edilmesini isterdim. 23 nisan ve 19 mayıs gibi çocukların ve gençlerin ön planda olmasını isterdim. Yurtta barış dünyada barış denmesini isterdim.
@bthnnsrkkk88524 ай бұрын
Çok güzel bir soru ve aynı zamanda gerçekten de zor cevaplaması. Bu arada yorumlardaki bazı insanlar... Ah ah, bu insanlara dünyanın yandığı koskocaman bir portre göstersen, bu portrenin içinde yanan insanlar ve binalar olsa ama portrenin yalnızca küçük bir köşesinde lgbt bayrağı olsa, bu insanlar dünyanın yandığını unutur ve tüm nefretlerini o bayrağa yöneltir.
@ISIKErol4 ай бұрын
Ne olduğumuz ile yansıtmak istediğimiz arasında dağlar kadar fark olacağı için ; bence hiç girişmeyelim bu işe biz Türkiye olarak😊
@celalettinbilgin21494 ай бұрын
Kalite düşmüş yerde sürünmeye muhtaç bir hal var.
@berkyolacan4 ай бұрын
Başlangıçta padişah ve sultanların görkemli yaşantılarını konu alıp, sonrasında Atatürk inkılaplarının halkın üzerindeki zamanla gelişim evrelerini gösteren, sonunda modern bir Türkiye’nin gösterildiği bir etkinlik olabilirdi.
@zeynepbayraktar47184 ай бұрын
@@berkyolacan Cok guzel cevap.. biz buyuz.. Icimizde tarikatcilar olsun ,sistemi kafalarina gore kullanan hukumetler olmasi onemli degil.. Zor olan birsey yok.
@siracussuruc4 ай бұрын
Ev sahibi Türkiye olursa eğer bizi diğer toplumlardan ayıran en keskin özelliğimiz merhamet ve vicdan ahlaki değerlerimiz ve köklü geçmişimiz bu toplumun özü sandığınız kadar zor değil ..
@Boorock704 ай бұрын
Keşke yorumları hiç okumasaydım... Hala bi umudum olurdu bu toplum için ama artık YOK ! 🙄 Video efsane bi yaklaşımla vurucu soruyu sordu. Ve öyle kaldık, işte !
@Vefedoggan4 ай бұрын
Aynı deneyimleri yaşadım. Bu ülke için fazla iyimser düşünüyoruz...
@belginyazicioglu90534 ай бұрын
Katılıyorum...Oh iyi ki gelmiyor diye sevindim...
@kayafener90134 ай бұрын
Bizi toplumdan mı sayıyorsun?
@emirhanc103 ай бұрын
Bizim dünyanın merkezinde olduğumuz kıtalar arası yegane geçiş olduğumuzu çok iyi imgelemiz gerekir.
@Caesare92234 ай бұрын
Şiddet, adaletsizlik, sömürü.
@tugbainan51804 ай бұрын
Fazıl Say,Tan Sağtürk,Tarkan,Sertap Erener, Anadolu Ateşi,sadece bunlar geliyor aklıma. Ama bunarla bile müthiş gösteri olur. Bir de Herşeyden pasta yapan bir kadın var (Tuğba Geçgil) ,o da süper fikir olurdu. Ve Türk dizilerinin sevilen oyuncuları gösteride yer alabilirdi. Bizi dünyaya tanıtan en önemli unsurlar bunlar bence. Tabi ki tarihi kültürel değerlerimiz de vurgulanmalı. Bence tutucu bakılmazsa ülkemiz cok güzel tören yapabilir. Bir de kedilerimiz var😻
@zeynepdiril60684 ай бұрын
Sentez, tr kendi potansiyelinde ilerleseydi arada kalmanın vermiş oldugu benzeme cabası yerine sentez ile içinde barındırdıgı tüm medeniyetlerin özüyle sentez ve alan açan hali ön planda olsaydı insanın yolculugunu anlatan bir ülke olabilirdi
@volkanarcher284 ай бұрын
İnsanları sadecee ikiye ayırın. 1- Empati sahibi vicdanlılar. 2- Bencil, bağnaz vicdansızlar. Gerisi teferruat.
@RositaKastro4 ай бұрын
İzmir marşıyla gelip Mehter marşıyla dönmek😅
@CengizUlusoylu4 ай бұрын
Obez isa ve siyahi havariyi absürt bulan benmiyim
@husampehlivan89254 ай бұрын
Blrde kgbtq+ larda vardı 😅
@githayoga4 ай бұрын
evet sizsiniz! Eminim sevgi kaynağı İsa bu gün gelse yanına obez bir kadın, trans bir birey, siyah bir erkek ya da kadın alırdı! yani ezilenleri, alay edilenleri, tecavüz edilenleri, ırk ayrımına uğrayanları yanına alırdı diye düşünüyorum...
@Ketusket4 ай бұрын
evet
@moroRomantico4 ай бұрын
Absürt değil bakış açısı. Obez bir İsa günümüz dünyasının tipik tüketicisinin doyumsuzluğunu simgeliyor. Zenci havari ise sportif yetenekleri ile egemen ülke vatandaşı olan arkadaş. Elbette şuan uydurdum fakat umarım hepimiz insanız demek adına yapılmamıştır. Ben şahsen aklımla alay edilmesinden hoşlanmam.
@yncr18034 ай бұрын
@@husampehlivan8925Hüsam bey siz neden bu kadar rahatsız oldunuz?
@sevibozoglu59704 ай бұрын
Biz'i tanımlamak artık zorlaştı...
@cesurismayilli9774 ай бұрын
Azderbaycanı neden söylemediniz bizim olinpiat açılışımızda efsaneydi bu kadar kıskanc olmayın....
@dedo20024 ай бұрын
Türkiye kimliğinin tarifi ; Salatamix
@anteros41244 ай бұрын
türk kültürünü 3 sacayağı üzerinde lanse ederdim: düşüncesizlik, biat, uyanıklık.
@fahrettinkarayurt61484 ай бұрын
@@anteros4124 hayır güzel kardeşim Türklük bu bahsettiğin değerler üzerine kurulmuş olsaydı onun tezahürü bağımsızlık dirlik ve gelişme olmazdı Türklük aleyhine konuşma niyetindeyseniz onu bir ülkü olarak değerlendirin ve o ülküye uygun olan eylemlerin ve kişilerin bizi bir zamanlar muhasır medeniyetlerden bile daha ileri uygulamalara götürdüğünü unutmayın şu anda koskoca bir Anadolu'da Türk yoktur Türk diye bir ırk yok ya da siz faşistsiniz kötüsünüz furyası dönüyor farkında mısın bu bahsettiğin vasıflar Türklükten uzaklaştığımız için çıkıyor ortaya
@DisiKurtTurk4 ай бұрын
Türkiye'nin tarihine bağlı, özünü benimseyen, gelenekçi, milliyetçi ve bölünemez olduğunu anlatmasını isterdim
@DisiKurtTurk4 ай бұрын
Obada kurulmuş çadırdan çıkan yiğit bir alple başlayıp cumhuriyetin yetiştirdiği bir bilim insanıyla biten gösteri.
@AyseNihanAydin4 ай бұрын
Olimpiyatlar İstanbul’da /Türkiye’de olsa (geçmişte Eurovision’dan yola çıkarak) Anadolu kültürününün farklı medeniyetler üzerine inşa edilen ve Cumhuriyetle taçlandırıldığı bir medeniyet zenginliği teması olurdu muhtemelen. Semazenler, Hz Yunus Emre’den yola çıkarak tasavvufi İslam perspektifinden insancıl anlayış, hoşgörü, sevgi kavramlarına vurgu olabilirdi. Özetle Kültürel zenginliğe ev sahipliği yapan Anadolu topraklarında yaşıyor olma gururu ön plana çıkardı. Kronolojik olarak Türk Devletlerinin geçişine de değinilirdi. Yani “Asya’dan Batı’ya göç eden silsilenin Anadolu’daki inşası” şeklinde evrilen Türk devletleri…
@husampehlivan89254 ай бұрын
Olimpiyat cok masrafli getirisinden cok goturusu var 😅
@ualbas4 ай бұрын
Doğu ve batı sentezinin kapsamının geniş olduğunu, genişledikçe de ister istemez farkı yitirdiğini söylüyorsunuz fakat ben öyle düşünmüyorum. Evet bizim için doğal bir fenomen fakat sizin de belirttiğiniz gibi doğal olan bir fenomenden - bariz coğrafi konumdan - doğan bir sentezin bütün insanlık için geçerli olabilecek kavramların belirli ülkeler tarafından öne çıkarılması konusunda aşağı kalır yanının olmadığını (yanlış anlamayın, bunu iddia ettiğinizi söylemiyorum), hatta kaçınılmaz olarak sentez sahibi olmanın asıl farkı yaratacağını düşünüyorum. Yani Fransa özgürlüğüyle ön plana çıkarken bu batıdaki diğer ülkeler için geçerli değil gibi bir şey söyleyemeyiz. Öte yandan sentez konusunda direkt olarak coğrafi etki söz konusu. Bu diğer ülkelerin sahip olabileceği bir şey değil. İki ayrı uç noktadan (batı ve doğu) bahsederken neden ikisinin birleştiği yeri flu bir alan olarak görelim ki? Uçlarda olmayan, ortada olan bir noktayız.
@isagurler87044 ай бұрын
Lütfen queer sanat üzerine video çek
@bilalhaliloglu53344 ай бұрын
Bence devasa bir gösteriyle fatihin istanbula gelişini ve buna sevinen halkını ifade eden, finalde yurtda barış dünyada barış diye Atamıza atıfda bulunmasını isterdim
@madagascar_bird2984 ай бұрын
Her farklı kültürü bir sayıya benzetiyorum ben. Hepsi rakamlardan oluşuyor yani onu oluşturan özleri bir (kültürde bu öz insan) ama hepsi farklı sayılar ve bu anlamda da birbirlerinden farklılar. Hiçbir sayı diğerinden (matematiksel anlamda olmayacak şekilde) büyük ya da küçük değil.