Hocam doktorluk mesleğinin hakkını fazlasıyla veriyorsunuz. Sizin gibi insanların olduğunu bilmek çok güzel bir his.
@bahadircolak3 жыл бұрын
İşte "şucu bucu" olmayan ve bir idealizm gözlüğüyle değil bilimin ışığıyle bakan mükemmel bir bilim insanı... Çok yaşayın hocam
@RationalistEngineering5 жыл бұрын
Hocam ülkemizeki ekonomik krizden bence çoğu insan semi vejeteryan zaten...
@yaseminozer41424 жыл бұрын
Bu analiz hakkaten dogru
@RationalistEngineering4 жыл бұрын
@@yaseminozer4142 TEşekkürler
@gamze22234 жыл бұрын
Aynen
@cansuokuyan9454 жыл бұрын
Vegan ya da vejeteryan tercihler ile ilgili değişik ve kısa bir video buldum; video altına da tartışma ortamı yaratmışlar bir bakın derim, Sisyphos TV de "ÜSTÜN BİRİNİN SİZİ ÖLDÜRMESİNE ONAY VERİR MİYDİNİZ?" isimli video.
@incelkeys66304 жыл бұрын
@@Jakuzii sağlıklı mı, herkes hastaneden çıkmıyor be
@ShiprimTube Жыл бұрын
Vejetaryenliğin en büyük dezavantajını ben söyleyeyim: Sosyal olarak eziklenme. Et yemenin "erkeklik"le bağdaştırıldığı böyle bir toplumda bence iyi iş çıkarıyoruz. Konuya bunca bilimsel yaklaşım içinse teşekkür ediyorum hocam.
@missuzu35864 ай бұрын
Ay evet ne yazık ki var öyle bir algı. Ben vejetaryen oldum ama kadınım o yüzden çevre hiç üstüme gelmedi ama keşke erkeklerin de üstüne gelmeseler :(
@n.t.18543 жыл бұрын
39 yaşındayım, son 5 yıldır vejeteryanim ama dengeli beslenmeye çalışıyorum. Cok sağlıklıyım, daha gecen ay kan degerlerim için tahlil yaptırdım. Doktorum protein, b vitaminleri ,diger vitaminler ,kolesterol, seker, hepsinin mükemmel olduğunu söyledi. Ama tabii baklagillere ve kuruyemise ağırlık veriyorum. Herkese vejetertan beslenmeyi ve aralıklı orucu yasam tarzi edinmeyi tavsiye ederim .
@nil35673 жыл бұрын
Ben 1,5 yıldır etik veganım ve kan değerlerim çok iyi karaciğer yağlanmam vardı çok azaldı,reglim ağrısız olmaya başladı,grip olmuyorum ayrıca ruhsal olarak da çok mutluyum (2005liyim)
@mustafacelik95093 жыл бұрын
afferin sana 40 abonen var bende oldum
@lokmanklcdaroglu7993 жыл бұрын
İmkan varken et yemeyenin aklından şüphe etmek lazım
@alperencolay97613 жыл бұрын
2005 lisin profil fotona baktim 1985'li gibisin, arasira et balik ve yumurta ye. Ot yemekten dolayı yaşlanmışsın
@lokmanklcdaroglu7993 жыл бұрын
@@alperencolay9761 canan hocamızın dediği gibi Tahıl Beyinli bunlar Pek düşünmezler
@mehmetakifbayraktutan42813 жыл бұрын
Bundan daha iyi nasıl olur? 🌞 #GelecekVegan 🌱
@yavuz32113 жыл бұрын
Süt videonuzu da izledim, size tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bir vegan olarak Türkiye gibi bir ülkede yanlış anlaşılıyoruz. Söylediklerinize eklemek istediklerim; B12'yi bakteriler üretir ve genel olarak toprakta bulunan bir vitamindir. Modern dünyamızdaki su ve gıda temizleme yöntemlerinden dolayı ne hayvanların ne de insanların alabildiği bir vitamin. B12'i hayvanlar üretmiyorlar, biz ürettiğimiz hayvanlara takviye olarak veriyoruz. Bu nedenle omnivorlar b12'i indirect olarak takviyelerle alırken biz direkt olarak takviye alıyoruz. Omega-3'e gelirsek, bitkilerde sadece ALA bulunmakta. Hayvanlar ALA tüketip bunu DHA'ya çevirirler. İnsanlar et ve özellikle balık tükettiğinde DHA'yı direkt alırlar. Biz veganlar yüksek miktarda ALA alıp bunu DHA kendimiz çevirmek zorunda kalıyoruz. Bu noktada en önemli gıdalar; keten ve chia gibi tohumlar, ceviz, ve belli yosunlardır. Veganlık özel dikkat ve çaba gerektirse de, gerekli tüm besinler bitkilerde bulunduğu için mümkündür. İnsanları bu konuda aydınlatmanız hem ombivor kalmak isteyen hem de veganlığı merak edebilcek insanlar için çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Elinize sağlık.
@Iyiniyetli3.kisi063 жыл бұрын
Yavuz bey size katılıyorum korkarak girmiştim videoya anlattıkları müthiş, şunu da fark ettim ki et yemeden olurmuyacılar bu video altında yokçok yerinde bilgilendirme yapılmış, vegan oldugum için hakaret dahi işitmişliğim oldugu için su dönemde böyle video müthiş güzel hissettirdi
@hakanul2765 Жыл бұрын
Balıklar da bildiğim kadarıyla EPA ve DHA'yı aslında kendileri üretmiyorlar, yedikleri alglerden alıyorlar. 😆 Ülkemizde henüz fazla olmasa da dünyada ağır metal kirliliğinden korunmak amacıyla bile alg takviyesi kullanan kişiler var. Kaldı ki bunlar laboratuvarda hücrelerden de üretiliyor. Gıda endüstrisinin aşamayacağı beslenme hedefi yok. :)
@duruerver6682 Жыл бұрын
@yavuz3211 +yavuz3211 merhaba b12 topraktan nasıl elde ediliyor? ne ekmemiz lazım organik tarımla yetişen sebze meyvede b12 varmıdır
@annadoroo3 жыл бұрын
Ağzınıza sağlık hocam "grip" olsam bile tiroit ameliyatı olsam bile vejeteryan olmama bağlayan bütün aileme bu videoyu gönderiyorum. Böyle açıklık getirip kendi yaşam tarzınızı açıkladığınız için teşekkür ederim. 😊🤗
@artuksaltuk27223 жыл бұрын
Hocanın söyledikleri yanlış demiyorum ama bunların aksini söyleyen başka bir doktoru da dinlersen ona da hak verirsin. Daha detaylı araştırma yapmanı öneririm. Veganlar sağlıklı bir şekilde yaşamaz diye bir şey yok. Ama olay insanın fiziksel yapısı ve doğası.
@skos12343 жыл бұрын
Oha kurbandami kesmiycen
@ezgigiray28983 жыл бұрын
@@artuksaltuk2722 kız kim bilir kaç yıldır vejeteryanlık yapıyor ona mı oğreticen ya
@artuksaltuk27223 жыл бұрын
@@ezgigiray2898 beni veya kızı tanıyor musun ?
@meandmyself36572 жыл бұрын
@@skos1234 kesmek zorunda mı
@nilgunserefoglu32445 жыл бұрын
Her hekimin her söylediği bana her zaman mantıklı gelmezken, sizin tüm söyledikleriniz o kadar mantıklı geliyorki , Saygıdeğer Hocam yürekten teşekkürler💕
@birnazhan40125 жыл бұрын
Büyü gibi dimi: )) bende de öyle tüm tabularimi yikti doktorumuz: )
@serdarsarsilmaz3 жыл бұрын
Banada oyle geliyor cesitli kiyaslamalarimda bunu hakli cikariyor adam harbiden biliyor isi
@talia07345 жыл бұрын
Yavuz hocam videolarınız sayesinde güvenmekten vazgeçmeye başladığımız, saygıdan neredeyse hiç pay almamış, para düşkünü modern Türk doktoru tiplemesinin izlenimini yıkıyoruz. Sağlıklı olmanın ve sağlık konularının entelektüel ve eğlenceli bir tarafı olduğunu sizinle pekiştiriyorum. Teşekkürler :)
@bellumomnium15 жыл бұрын
Veganım. B12 ve demir eksikliğim yok :) Orta yoğunlukta egzersizler yapıyorum. Yeterince bakliyat, (mercimek, nohut,fasulye)tohum,(keten tohumu, çiya, haşhaş) yosun(spiriluna) ve C vitaminini beraber almazsam serum demirim biraz düşüyor o kadar. B12 takviyesi kullanıyorum. Zaten yediğiniz et, süt, yumurta gibi besinlerin içerisinde de B12 bulunmasının sebebi, hayvanların B12 takviyeli yemlerle beslenmesi ya da iğnelenmesidir.( köyde, doğada otlatılarak beslenen hayvanlardan bahsetmiyorum. Kasaba gittiğinizde aldığınız , markete gidip aldığınız et, süt, tavuktan bahsediyorum) İnsanların bilinç düzeyi arttıkça, geleceğin beslenme şeklinin bu olacağını düşünüyorum. Bilgiler için teşekkürler.
@cananaltinay-ocek10495 жыл бұрын
Kesinlikle katılıyorum. Sadece bilinç düzeyinin artmasi da yetmiyor yalniz, biraz daha acik fikirli olmasi gerekiyor insanların. Vegan besleniyorum dedigimde insanlarin "aaaaa ama en azindan peynir yogurt yemen lazim olmaz öyle" demeleri beni benden aliyor. "olmaz öyle" takıntısı çok enteresan insanların. :)
@leathiumymemes67655 жыл бұрын
Canan ALTINAY süt ürünü yersin bu arada
@pulsar81805 жыл бұрын
B.12 vitamini hayvansal degilmi?
@canncanzz10824 жыл бұрын
b12 takviyesi nasıl alıyorsun, markette satılan badem sütlerinde b12 vitamini oluyormuş o şekildemi alıyorsun beni bilgilendirir misin, Ben o sütlerden almayı düşünmüyorum hem pahalı, Fındık sütü kendim evde yaparım Ondada b12 vitamini olurmu hiç bir Fikrim yok, Bilgilendirir misin ? takviye olarak çok para gidecekse, hiç bulaşmam, sadece soya protein tozuna Harcama yaparım. eğer doğal b12 alma imkanı yoksa Kahvaltıda yumurta tüketirim vejeteryan olurum ama doğal yoldan b12 alma imkanım varsa vegan olabilirim lütfen cevap yaz :)
@vetkadifela49494 жыл бұрын
Selam vegandaş💜🌱
@fluorite91974 жыл бұрын
O kadar güzel bi dille anlatmış ki hayran kaldım. Okullarda öğretmenimiz olun doktor bey akşama kadar sizi dinleyelim sonsuz saygı duydum valla :)
@KAYI-BOYU2 жыл бұрын
Dedem hergun et yer ve yaşı 83 yaşında sağlığı yerinde elhamdülillah.. Bence bu zamanda insanların hastalığın en büyük sorunu"STRES,HAVA KIRLILGI,PAKET GIDALAR (ŞEKER)"
@ankarayaz66175 жыл бұрын
Teşekkür ederiz hocam.
@mustafacak66293 жыл бұрын
Bir hekim olarak(iç hastalıkları ve gastroenteroloji) çok teşekkür ederim söylediğiniz gibi çoğu insan semi vejateryen olabilir.Türk toplumunda et.süt,yumurtanın ihtiyaçtan öte alışkanlık olduğunu düşünüyorum(bildiğiniz ilk insanlar avcı ve toplayıcı göçebe topluluklarıydı.at besleyenler at eti,deve besleyenler deve eti,koyun besleyenler koyun eti,deniz kenarında ve göl kenarında yaşayanlar ise balık tükettiler.çünkü sebze ve tahil,meyva gibi ürünler yerleşik toplumların yapabileceği şeylerdi.şimdi ise büyük sermaye gurupları et,süt yumurta üretenlerin arkalarındadır.hele işlenmiş et ürünleri daha bir felakettir.diğer işlenmiş gıdalar gibi.Mesela benim büyüdüğüm Gaziantepte baklava ve kadayif yemek ihtiyaç değil bir zevk ve alışkanlıktır.çünkü besin değeri sıfırdır.et ihtiyacı ise bayramdan bayrama ve kavurma stoku ile çözülürdü.kışları sert ve uzun sürdüğü için sebze üretimi ve tüketimi azdı.,yalnız hasta olmak istemeyen insanlar,uzun yaşamak isteyenler,kalp hastaları,şeker hastaları,hipertansiyon hastaları,obezler ve kilo kontrolu yapanlar veğan olabilir.bende o hastalara tavsiye ediyorum,veğanların bir eksikleri demir ve B12dir onlar ise hapla temin edilebilir.bu kadar kusur kadı kızında da bulunabilir.çünkü saydığım diğer hastalar çok daha fazla ilaç kullanıyorlar.Tekrar teşekkür ediyorum.bilimsel bir video yapmışsınız kesinlikle medyatik değil
3 жыл бұрын
Siz"in gibi düşünen hekimlerin sayılarının çoğalmasını diliyorum. Çok teşekkür ederim, bir vegan olarak Siz'e🙏🏻 Geçenlerde gittiğim bir iç hastalıkları uzmanından kan tahlili rica ettim ve vegan olduğumu d ve b vitamini değerlerimin de kontrol edilmesini rica ettim. Tercihime saygı duyduğunu ancak yanlış beslendiğimi söyledi. Insanın peoteini sadece etten ve hayvansal ürünlerden alabileceğini belirtti. Sonra tahlil sonuçlarımı görünce oldukça şaşırdı tabi. Gerek kolestrol ve gerekse b ve d vitamini değerlerim gayet iyiydi😊🙏🏻
@mustafacak66293 жыл бұрын
@ veğan olmak bana da zor geliyor.Ama veğan olanları da takdir ediyorum.Dr. yavuz bey gibi semi vejeteryelik bana göre.bir de akdeniz diyetini beyeniyorum ve hastalarıma tavsiye ediyorum..ovo lakto veşeteryan+ haftada 1-2 balık.
3 жыл бұрын
@@mustafacak6629 olsun. En azından veganlığa ve vejetaryenliğe sıcak bakıyor ve kısmen uyguluyorsunuz. Daha da önemlisi mesleğiniz gereği size inanan ve güvenen insanlara doğru bilgi verip, yönlendirebiliyorsunuz. Bu dahi büyük ve önemli bir hizmettir🙏🏻❤
@bilgeakar25163 жыл бұрын
@@mustafacak6629 aslında inanın bakış açınızı değiştirmeniz yeterli. ben 3 ay önce hayvansal her şey tüketen biriydim asla vazgeçemezdim fakat araştırdıktan sonra ve bilincine vardıktan sonra. eti ölü hayvan bedeninin bir parçası olarak görüyosunuz yani gerçek haliyle, sütün buzağı büyütme salgısı olduğu ve bize zararlı olduğunu, yumurtanın tavuğun regli olduğu, döllenmemiş atık maddeyi bile yemek olarak görmek çılgınlık gibi geliyor. lütfen olanları gerçekliğiyle görün, sonrası çok kolay. kzbin.info/www/bejne/kGTYaJuOpbSga5o
@mustafacak66293 жыл бұрын
@@bilgeakar2516 Bu söylediklerinize katılıyorum .Ama Yavuz hocada veğan olamıyor.herkesin bir kapasitesi var.mesela baklava ve cola vücuda hiçbir faydası olmayan ve beş para etmeyen üstelik zararlı maddeler.bunlara elimi vurmuyorum.ama misafirlikte zor durumlara düşüyoruz.ikram edilen herşey zararlı.bize misafir geldiği zamanda onların sevebileceği şeyler ikram etmek istiyoruz.pastadan,kurabiyeden meyvaya dönemedik henüz.bende Yavuz hoca gibi yapıyorum.daha doğrusu ancak o kadar yapabiliyorum.hayvansal gıdalar bağımlılık yapıyor.veğanlık birazda yalnız yaşamak demek.zaten çok bilenler hep yalnız.
@mayflower74394 жыл бұрын
İşinizi ,gücünüzü bırakıp, bizim için bu videoları çekip, bilginizi paylaşıyorsunuz. Çok teşekkürler🙏🙏🙏
@hayatmavisi70414 жыл бұрын
Vejetaryen lik bir surec bence bi anda gecilmiyor ama surece yayildiginda geciliyor.Ben de et yemedigim gunlerde sanki daha mutlu oluyorum gibi fark ettim.İnsan vicdanen de hayvan yemeyince rahat uyuyor.Bunun boyle bi tarafi da var.
@liebermann34873 жыл бұрын
3-4 gün et yedim bir gıdım vicdan azabı çekmedim.
@nurdan22803 жыл бұрын
@@liebermann3487 o kadar gereksiz bi detay vermişsin ki ne desem bilemedim
@erhansar55813 жыл бұрын
@@nurdan2280 Et yemek insanın doğasında var bak tavuğu alacan kare doğrican şise takacan sonra sumakli soğan marul domates lavasi kizartacan lap lap yicen yaglaru kollarina akacak yalicaksin kollarini ayrani ceken höpşürtt küçük ağaç yiciler sizi
@nurdan22803 жыл бұрын
@@erhansar5581 nerenin cahilisin sen acaba:) hayvanların sırf senin şişine kebap olması için ızdırap çekmesi, civcivlerin rahat rahat bahçelerde gezememesi ve bir a4 kağıdı kadar yerde yaşaması çok üzücü. fakat sen lezzetli bir şey yediğini sanarken hamurdan farksız antibiyotikli, ilaçlı tavukları löp löp götürürken sağlığından olduğunun da farkında değilsin. doğanın ilahi adaleti olsa gerek:)
@erhansar55813 жыл бұрын
@@nurdan2280 Yok aslında kasap dışında köy tavuğuda yiyorum hemde ilaçsız yemli yazında ava gidiyoruz tavşan keklik geyik ne çıkarsa yiyoruz inan bana çok lezzetli av eti
@hariyaa.30815 жыл бұрын
Süper Kisa ve öz anlatim Cok tesekkürler.
@tunarmammadli59364 жыл бұрын
Ben veganim hic bir eksikligim yok omega 3 u cevizden aliyorum, b12kini yosunlardan demiri de bakliyatlardan ve anemim falan yok! Kan degerlerim de her zaman normal.🌱
@tunarmammadli59364 жыл бұрын
@@nezihemuhittinintorunu7326 tabi ki de kullaniyorum ama daha yeni bulunan duckweed (water lentils) adli bi bitkide yeterince bioaktiv b12 bulunmakta! Plantbasednews ve diger resmi vegan sayfalari da paylasildi. Yani artik kimse veganliga natural olmayan diet deyemez!
@optimus62363 жыл бұрын
Hangi nedenden dolayı vejetaryan oldunuz?
@itotallyagree80313 жыл бұрын
Salaksın ki
@Anonim-nv2eq3 жыл бұрын
İnsanların kararlarına saygı duyun bende 3 yıldır vejeteryanım ve gayette sağlıklıyım hatta artık daha fazla enerjiğim ve hiçbir sağlık problemim yok
@Viuuuuu_uu3 жыл бұрын
@@itotallyagree8031 ne alaka
@faraday_13 жыл бұрын
Dünyayı iki şey kurtaracak. 1- Vegan Beslenme 2- Minimalizm
@brrrrr83193 жыл бұрын
@@elestirensincap1481 1.madde için söylüyorum, biraz araştırın be kardeşim. Yok öyle bir şey
@brrrrr83193 жыл бұрын
@@elestirensincap1481 et de pahalı, şu an her şey pahalı türkiyede. Bunun vegan beslenmeyle alakası yok. Zaten şu an “istemeden vegan/vej olduk” diye dalga geçiyorlar et aşıkları. Yumurta da pahali süt de pahalı yani. Bizim ülkenin sıkıntısı o da
@cryforthemoon96173 жыл бұрын
@@elestirensincap1481 evde sütümü yoğurdumu yapabiliyorum bir süte 50 tl vermek zorunda değiliz. Tereyağ olmuş 100 lira kıyma olmuş 50 lira . Bir tane vegan yoğurt (ihtiyacın yok ona da) almak mı pahalı geliyor
@lane488773 жыл бұрын
3- Marksizm
@Musabors252 жыл бұрын
@@cryforthemoon9617 Aynen kanka ya ekonomi baya iyi.
@Fedoremelianenko00qqq5 жыл бұрын
Konuyu irdelemeniz mantıklı cevaplar vermeniz ve gercekten fayda amaci ile hareket ettiğiniz icin ayrica teşekkür ederim.
@ahmetcevik921110 ай бұрын
Yazdığım makale için çok faydalı oldu,dopldolu bir video olmuş.
@zeynepkokboyun-mrszey-15765 жыл бұрын
33 yaşındayım, çocukluğumdan beri vejetaryenim. Küçükken de annem zorla yedirirdi zaten ve o zorlamalar sonucu tiksinmeyle vücudum ürtiker bile dökmüş🤭Çocukları zorlamayalım demek için yazıyorum bu yorumu☺️Birde tesettürlü olduğum halde ne d vitamini eksikliği çektim ne de kansızlık.Bakliyat ağırlıklı beslenerekte gayet sağlıklı olmak mümkün, değerli bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz hocam🌸
3 жыл бұрын
Kutluyorum Siz'i 😊🙏🏻
@bakneogrendim53427 ай бұрын
Evdeki yemek değişimi için sizi tebrik ederim. Ben 8 yıldır vegan yaşıyorum. Her yıl genel kontrollerimi yaptırıyorum. Sorun yok ve kendimi gayet iyi hissediyorum. Bir gün gelecek ve yeni nesiller şunu diyecek: "Nasıl yani bizim büyük anne ve babalarımın hayvanları kesip yiyorlar mıymış!!??
@polat913 жыл бұрын
Allah Size Uzun Ömürler Versin Hocam 🙏👏🇹🇷👍
@arzupolat36605 жыл бұрын
Hocam iyi ki varsiniz 😊
@emreekinci86344 жыл бұрын
Arzu 🙋🏻♂️🌹
@bars53164 жыл бұрын
@@emreekinci8634 🐃👊👌👍
@emreekinci86344 жыл бұрын
@@bars5316 🐗👋
@dearyful3 жыл бұрын
Sekiz yıldır et yemeyen biri olarak korkarak izledim ve vejeteryan diyet hurafelerinden bir başkası diye korktum. Ancak çok makul bir sunum olmuş. Teşekkürler
@dearyful3 жыл бұрын
@@tylerdurdenhere sevgili kardeşim, diyetisyen ya da Dr değilim. Bu şekilde beslenmeye başladığımda biraz okuyarak düzgün beslenmeye çalıştım. Baklagil ve tohumları, fıstık tarzı çerezleri tüketmeye gayret ediyorum. Netflixte bir belgesel var. Dünyada fitness, body building gibi kuvvet gerektiren sporları icra edenlerin vegan diyete geçtiğini anlatıyor. Arny (Terminator) de bunlardan birisi hatta. Süt ürünleri bile tuketmiyorlar. İnternette, KZbin'da benim verebikecegimden daha güvenilir bilgiye ulaşabilirsin diye düşünüyorum
@dearyful3 жыл бұрын
@@tylerdurdenhere belgeselin adını buldum: Game changers
@dearyful3 жыл бұрын
@Pargalı Arif sana pek yaramamış ama
@Viuuuuu_uu3 жыл бұрын
@Pargalı Arif hiçbir vejeteryan yada veganın yorumunun altına et hakkında mis falan yazmanız hoş değil insanlar bundan hoşlanmıyor .
@hasansabbah86413 жыл бұрын
Seralarda yetişmiş çeri domatesi Antalya domatesi patlıcan falan çekti canım ohh tarım sektörü çok temiz misss.
@forbeterlife5 жыл бұрын
Hocam diğer videolar gibi bu da oldukça aytınlatıcı. Çok teşekkür ederiz.
@dogalozgurtarim5 жыл бұрын
Hocam muhteşem bir anlatım. Videoyu da çok güzel ayarlamışsınız.. Emeğinize gönlünüze kalbinize sağlık..
@kemalerturk48914 жыл бұрын
İyi de ben bisiklet sporcusuyum. Bir günde 305km pedal çevirdiğim oldu. Burada kaybolan kas ve kemik dokusunu kemiğiyle ve kendi yağında haşlanmış bir et yemeği yemeden nasıl tamamlayabilirim. Ayrıca sporcular için hayvansal protein çok önemli. Tabi ki bitkisel protein de çok önemli fakat yüksek performans gerektiren ultramaraton gibi etkinliklerde hayvansal protein (Ve bunun yanında hayvansal yağlar ve kalojenler vs) alınmazsa vücutta geri dönüşü olmayan çöküşler olabilir. Kolesterol konusuna gelince zaten sağlıklı bir insanın ve özellikle sporcuların kolesterolünün (HDL'den bahsediyorum) yüksek olması gerekir; HDL düşerse hastalıklar başlar.
@fidansgrli3243 жыл бұрын
Sizin gibi tecrübeli bir doktorun bu kadar açık görüşlü olması beni mutlu etdi. Genelde (kendi tecrübelerime dayanıyorum) yeni nesil doktorlar bunu desteklerken, daha yaşı büyük hekimlerden hep çok radikal tepkiler gördüm. Artık bu benim hasta olarak doktoru değerlendirme kriterim oldu. Niyeyse genelde daha torbayla ilaç yazmaya meyilli, bir sonuç vermeyen tedaviler yapan doktorlar daha radikal oluyor, hatta bir doktora yakışmayacak şekilde "ölürsün" filan diyenler bile oldu 😃 Halbuki ben et yemesem de proteinli/karbohidratlı/yağlı dengeyi koruyarak besleniyorum 🤦🏻♀️😃 Mesleğini kullanarak "ben biliyorum bu işi, öleceksincilik" taslayıp, takviyelerini alan, beslenmesine, hayat tarzına özen gösteren insanlara zorbalık yapan "doktorlar"ın olduğu yerde sizin gibi insanların olması müthiş 💚
@volkantas64563 жыл бұрын
O kadar konuştu ama tek bilimsel kanıt göstermedi ve sen buna inandım mi et yemek gerçekten gerekliymiş bunu anladım adam ağzıyla söylüyor et yemeyen bazı insanlarda bazı hastalıklar gözükebilir diye ama et yiyen birinde asla bir hastalık olmaz et yemeye dayalı
@dilat.86743 жыл бұрын
@@volkantas6456 gut başta olmak üzere dolaylı olarak pek çok hastalık et ağırlıklı beslenmek sebebiyle görülür. Ayrıca videoya makale fotoğrafları eklenmiş durumda nasıl bilimsel kanıt göstermediğini iddia edebiliyorsunuz?
@volkantas64563 жыл бұрын
@@dilat.8674 et ağırlıklı adı üstünde sadece etle beslenmek tabikide hastalığa neden olur sadece bitki ağırlıklı beslenmekte hastalıklara neden olur az et çok sebze meyve ideal olandır ama et vazgeçilmezdir
@Viuuuuu_uu3 жыл бұрын
@@volkantas6456 et yiyen birinde asla hastalık olmaz derken? Birsürü bilimsek kanıt var vejeteryanlığın sağlıklı olduğu yönünde tabiki sağlıklı olmadığı yönünde de kanıtlar var fakat hiçbir şey kesin değil
@Viuuuuu_uu3 жыл бұрын
@@volkantas6456 et hiçbir zaman vazgeçilmez olmadı herkes kendi kafasında vazgeçilmez yaptı et i . Et yemiyorum ölmedim ve et yemeyenlerin sağlığı sizi ne ilgilendirir ki
@aliyapici46314 жыл бұрын
Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederiz hocam. Sayenizde aydınlanıyoruz.
@haddock_764 жыл бұрын
3 yıldır vejetaryen besleniyorum. öncesinde nezle, grip, farenjit, bademcik iltihabı vs den başımı kaldıramazdım. Son 3 yılda burnum 1 kere bile akmadı, rutin kontroller dışında doktora uğramadım. aşırı dikkatli bir beslenme tarzım da yok. sigara ve alkol de tüketiyorum. sadece eti keserek bu denli bir değişim yaşadım. herkese etsiz bir yaşam tavsiye ediyorum.
@ezgiyarenkarademir2 жыл бұрын
Çok faydalıydı, bilgileriniz paylaştığınız için çok teşekkürler...
@MünasibHüseynov13 жыл бұрын
bugünden sonra Vegeteryan oldum
@asenaatik76345 ай бұрын
Ben 5 yıl sonra denk geldim bu videoya ama muhteşem bilgilendirici bi video olmuş elinize sağlık 🙏🏻
@Ela__00.14 жыл бұрын
Hocam et endüstrisinin vahşeti beni uyandırdı. Hayvanları, canlıları seven, zarar veremeyen biriyim üstelik. Günümüz etlerinin faydalı bile olmayacağını idrak ederek hiçbir et yenilmeyen bi vejeteryanlığı seçtim. Burda hayvansal ürünleri çok sık olmamakla birlikte tüketiyorum. Süt peynir evde yapmış olsam da yoğurt ta sütten geliyor yine aynı endüstriyi destekliyor, veganlık kolay değil ve oda başka bir endüstriyi tetikliyo gibi sağlıklıda olmalı, dün markette vegan köfte gördüm hoşlanmadım. Ne yapmalı? Bununla ilgili bi video yaparmısınız.
@jeysinnedeysin23745 жыл бұрын
birbirine zıt ne kadar bilimsel çalısma var be kardesim. kafam bi tuhaf oldu
@alimonte99474 жыл бұрын
amcamız 60 yaşına gelmiş bu saate kadar kahvaltıyı pastırmayla başlatıp akşamı bifteğin yanında kan kırmızısı şarapla kapatmış, şimdi bakmış yaşlandım metabolizmam bu gücü tüketemiyor, ekonomik mod'a geçmiş kendi açısından doğru olanı yapmış, 60 yıl domuz gibi beslendim demiyor da 3 yıldır et yemiom neden yemediğimi izah edeyim diyor. :D kendi canı sabah akşam cızbız istiyor bu video ile kendi nefsini yumuşatıyor işte.
@user-pm8qb5dh9l4 жыл бұрын
@@alimonte9947 BOŞ YAPMA git veganlıkla ilgili belgesel izle belki anlarsın ne kadar sağlıklı olduğunu
@alimonte99474 жыл бұрын
@@user-pm8qb5dh9l Boş yapma :) çok entelektüel araştırmacı bir kisiligin varmış :)
@insan57114 жыл бұрын
Yakında veganlığı destekleyen makaleler daha da artabilir. Çünkü belli bir zümre insanları sentetik proteine alıştırmak istiyor. Böylece ülkeler enerjiye daha bağımlı hale gelecek, gelişmemiş ülkeler daha zor gelişecek ve sömürü daha kolay hale gelecek. Bunu yapabilecek konumdalar çünkü füzyon enerjisi gibi projelerle enerji alanında büyük gelişmeler gösterildi. İleride kademeli olarak yeni enerji kaynaklarına geçiş yaparken veganlığı yavaş yavaş yaymaya çalışırlarsa şaşmam.
@jeysinnedeysin23744 жыл бұрын
@@insan5711 Vegan diyet sağlıklı ama.. Sentetik almak zorunda değiliz
@irfankeskin96883 жыл бұрын
Verdiğiniz bu değerli bilgiler için, ne kadar teşekkür etsek azdır üstadım! :)
@alison65463 жыл бұрын
hocam çok tatlı anlattınız gururlandım ve sonda eşimle somi vejetaryeniz diyince o kadar mutlu oldum ki
@asmobrat3 жыл бұрын
Etin pahalı olması nedeniyle zaten tüketemezken oldu olacak vejeteryan olma kararı aldım... En azından hayvanlara yarasın... Yaklaşık iki aydır da hiç et yemiyorum iyi gidiyor böyle...
@Senjumarux3 жыл бұрын
suçuk sosis salam felan yemiyor musun yada hamburger felan kebab iskender lahmacun ben vejeteryan olmak çok isterdim ama asla yapamam
@ecelumy3 жыл бұрын
@@Senjumarux vejeteryan oldufuna gore yemiyo iste cok zor bi sey degil kendi keyfin icin hayvanlarin oldurulmesine destek mi olucaksin
@rocknrollneverdies99973 жыл бұрын
@@Senjumarux Hepsinin vegan alternatifi var yediğin şeyleri bırakmak zorunda değilsin ☺️
@rocknrollneverdies99973 жыл бұрын
@@elestirensincap1481 İnsanlar otçul ve meyvecil bir türdür. Dolayısıyla et yememize sağlık açısından bir gereksinimimiz yoktur. Evet ette bize enerji veren besinler var ama etten aldığımız bu ağır enerjiyi uyuyarak geri vermek zorundayız. Ayrıca bilim insanları işlenmiş ve pişmiş etin kansorejen olduğu konusunda hemfikir. Süt ve süt ürünlerine gelirsek sağlık açısından anne sütünü bıraktıktan sonra sağlıklı olmak veya gelişebilmek için başka bir tür hayvanın dişisinin sütüne ihtiyaç duyan insandan başka canlı gördünüz mü? Evet aynı ette olduğu gibi sütte de vücudumuz için gerekli besinler var. Siz bir kedinin maymunun kaplanın sütünü içiyor musunuz? İçmiyorsunuz. Peki neden keçinin koyunun ineğin sütünü içiyorsunuz? Bunun tek bir sebebi var. Zamanında bu hayvanlar evcilleştirildi. At eşek de evcilleştirildi ama onların sütünü içmiyoruz değil mi? Çünkü bu hayvanlar binek hayvan olarak evcilleştirildi. İnek koyun keçi ise etinden sütünden yününden yararlanmak için evcilleştirildi. Et yememiz süt ve süt ürünleri kullanmamız bize eski atalarımızdan kalmış birer ağız tadı sadece. Sağlık için onlara gerek duymuyoruz. Zaten başta ağaç dallarında gezinen bir tür için bu pekte mümkün değil ☺️
@kirlibotlar2 жыл бұрын
Gerçek bir Türk Hekimi. Ağzınıza sağlık.
@ramazankara34693 жыл бұрын
Hocam videolarınız keyifli olmakla birlikte çokta bilgilendirici. Hepimize sağlıkla geçen ömürler dilerim
@ayseakay7772 жыл бұрын
11 yıldır veganım, çok sağlıklıyım, keşke çok daha önce vegan olsaydım diyorum.. 💚💚💚💚💚💚💚💚
@itsallaboutresults3 жыл бұрын
Değerli hocam akdeniz mutfağı konusunda çok haklısınız. Biz Akdenizliler büyük bir çoğunlukla sebze tüketiriz. Hatta çoğu yemeğe et konulduğunu istanbul a geldiğimde gördüm diyebilirim. Nerdeyse her yemeğin içerisine et koymaları çok garibime gitmişti :) Halbuki biz bayramlarda veya çok nadir aile buluşmalarında piknikte mangal filan yaparak yeriz.
@uniquetraveller013 жыл бұрын
Bu tamamen benim kişisel fikrim lütfen kimse rahatsızlık duymasın, herkesin kendi tercihi elbette. Bence kişinin kendini ben vejeteryanim ben şöyleyim ben böyleyim demesi çok gereksiz. Kişiye kendini bir kalıba bir sınırlamaya sokması gibi. Her şeyden ölçülü miktarda almak en iyisi, ben mesela 2 haftada bir kere anca et yerim canım da öyle çekmez deli gibi. Sebze, bakliyat temelli bir beslenme, kış boyunca toplam 2-3 kere balık o da fırında pişmiş olarak. Kahvaltıda yumurta peynir zeytin domates. Mevsimine uygun meyvelerden ara ara tadımlık. Tatlı canım çekerse dışarıdan almam evde sağolsun annem yapar, kremşanti,krema falan kullanmayiz. Sütlü tatlı temelli arada şerbetli. Yani insanın doğal akışına göre olmalı. Hiçbir şeye düşman veya müptela olunmamali diye düşünüyorum. Herkese sağlıklı günler dilerim, saygılar..
@medinekose21405 жыл бұрын
Biz yıllardır ailecek yeşillik yiyoruz, belki çocukluğumdan beri bu böyle, yeşilligi etten daha fazla seviyoruz Ara sırada balık yiyoruz, ama sazan baliginda omega 3 varmi onu bilmiyorum, somon balığı, yiyoruz bazende ama en çok sevdiğim sazan, ailecek hepimiz zayıf insanlarız, saglik sorunumuz yok, sadece biraz anemi var, kansızlık olduğunu söyledi doktor, Tesekkurler açıklamaaniz için iyi çalışmalar 🙏
@saniyeatas87192 жыл бұрын
Bilgilerinizden çok yararlanıyorum , emeğinize sağlık teşekkürler .
@nilayaydin98485 жыл бұрын
Hocam Buğday çimi yetiştiriyorum suyunu özel çim sıkma makinasında sıkıyorum derin dondurucuya buzluklar ile 30 mg lık donduruyorum her gün 30 mg içiyorum bütün B vitaminlerim demir folik acit yüksek C vitaminimi karşılamış oluyorum Beş senedir et yemiyorum et yememeyi birden bire değil yavaş yavaş azaltarak bıraktım sebebi ise Hayvanları nasıl yetiştirdikleri vurdukları hormon iğneleri ve Antibiotikleri ve yaşadıkları ortamda stres hormonuda etlerine karıştığını belgesellerde seyrettim Bir kitapta şu satırlar yazıyordu Et intikamını alır
@aysegulkorkmaz90444 жыл бұрын
Tebrik ederim sizi
@tunay.10504 жыл бұрын
Bu kadar zorlamana gerek yok çerez tipi (özellikle ceviz ve kaju) yada haftada 1 2 kere nohut yada kuru fasulye de yersen çoğu ihtiyacın karsilar
@NM-wn2sw4 жыл бұрын
😲😲
@huseyinelbey67704 жыл бұрын
yanlış anlamayın bunu sadece bir öneri olarak söyleyeceğim eğer sadece hayvanların kötü şartlarda yetiştirilmesi ve kesilmesinden dolayı vejetaryansanız kurban bayramında özellikle küçükbaş hayvanları alıp bir kasap tutarak düzgün bir şekilde kestirebilirsiniz.küçükbaş hayvanlar yıl boyu yayılmak zorundadır (karlı aylar hariç) çünkü böylece daha ucuza gelir üretici için. derin dondurucuda 1 yıl boyunca depolayabilirsiniz.bu sayede eğer müslümansanız hem kurban ibadetinizi yerine getirmiş olursunuz hem de içiniz rahat bir şekilde yiyebilirsiniz. ayrıca eğer anadoluda bir köye giderseniz bu anlattıklarınızın aslında olmadığını görürsünüz.
@nilayaydin98484 жыл бұрын
@@huseyinelbey6770 keşke bir köyümüz olsa maalesef yok Büyük şehirlerde büyüdüm Vegeteryan iki sebepten oldum Hayvanlara vurulan Hormon ve antibiotik ve stres ortamda yaşamaları stres hormonu salgılamaları diğer neden Hayvanlara karşı çok duyarlı oluşum ,Her canlının ölümden korktuğuna inanıyorum Corona bulaşacak ve öleceğiz diye ne kadar korktuk ,Evlere kapandık ,Bunaldık hayvanlarda kapalı yerlerde depresyona giriyorlar ,Kara sineği,sivri sineği bile öldürmüyorum ,Kurban bayramında hiç tanımadığım insanlara para yardımında bulunuyorum Nasıl seviniyorlar ve benim için dua ettiklerini yakın çevremden duyuyorum Ben Allahın her yardımı gördüğüne duyduğuna inanıyorum bu benim inancım başka inançlara da Saygı duyuyorum ,Emek verip yazdığınız için çok teşekkür ederim Almanyadan Saygılar
@electroumit Жыл бұрын
Bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
@ambarvaliaa3 жыл бұрын
Bende vejeteryanım toplumda değişik bir protein baskısı var proteini nasıl alıcaz demir seviyem düşer b12 alamam diye düşünmeyin boyle birsey yok yeterince araştırdığınızda doğada hepsinin mevcut olduğunu göreceksiniz et yediğim zamanlarda resmen kendime işkence etmişim o hazımsızlık et yediğimde gelen ağırlık hiçbiri yok şimdi et yiyen arkadaşlarımdan daha sağlıklı ve güçlüyüm 🌱💚
@ismetinonununsoltasag13703 жыл бұрын
Vücut geliştirme yapıyorum proteinimi almam için günde 1 kilo yeşil mercimek yemem lazım 🤣
@ambarvaliaa3 жыл бұрын
@@ismetinonununsoltasag1370 O zaman bitkisel protein tozlarının varlığından haberdar değilsin demek
@ismetinonununsoltasag13703 жыл бұрын
İrem Cebeci Cihana değişmem Triple Whoper’ı 🥩 🍔
@ambarvaliaa3 жыл бұрын
@@ismetinonununsoltasag1370 Madem böyle düşünüyorsunuz neden gelip yorum yapıyosunuz bunun altına kalıplaşmış düşüncelere sahip araştırmaktan uzak bir bireysin ayrıca saygısızsında
@ismetinonununsoltasag13703 жыл бұрын
İrem Cebeci saygısızca ne dedim ki bayan teessüf ederim
@Lion521586 ай бұрын
Canım,değerli,bilgi dolu,güzel kalpli hocam.Bu ölüm beni o kadar sarstı ki😢İyi ki vardınız,iyi ki geçtiniz bu dünyadan😔🥲
@okuyorumbuyuyorum24045 жыл бұрын
Hocam çok teşekkürler.Sanırım çocukluk ve gençlik dönemlerini atlattıktan sonra esnek vejetaryanlığa geçmek en iyisi.Bir de kendi aile yaşantınızda da yaptıklarınızı paylaşmanız çok güzel.Emeğinize sağlık. Hocam sizden nodüler(solit kistik) guatr ile ilgili video beklemekteyim.Ameliyat dışında yani troid hormonunu almak dışında tedavi yöntemlerini araştırmaktayım.Hocam Güneydoğu Anadolu bölgesinde bu problem o kadar fazla ki!Umarım bize bu konuda yardımcı olabilirsiniz.Kaleme kitaba değen ellerinizden öpüyorum.
@okuyorumbuyuyorum24045 жыл бұрын
@MERCY Merak ve Empati Sanırım buradaki yokluktan bihabersiniz.
@cerencerenova59545 жыл бұрын
Yorumlara bakın ya, zerre bilinsel bir yorum yok. İçlerinden geçeni yorum diye yazmışlar. Güneydoğu anadoluda deniz olmadığından dolayısıyla iyot eksikliği bulunduğundan troid rahatsızlıkları daha yoğun görülebiliyor. Sebep iyot dengesizliği
@cerencerenova59545 жыл бұрын
MERCY Merak ve Empati ne alaka ya, kafadan uyduruyorsunuz ,yazdıklarınızda ne bir bilimsel mantık var ne de gerçeklik. Eğitim almadan , hastalıkların sebebinin ne olduğunu bilmeden yorum yapmak da bi türkiye vatandaşlarına mahsus
@KANALKAPANDI5 жыл бұрын
tavuk,et kebap,lahmacun,sucuk,sosis siz nasıl yiyemiyorsunuz bunları ben yemesem ölürüm bir kere deneyin efsane bir şey
@KANALKAPANDI5 жыл бұрын
Sağlıklı değil. Çünkü ette protein vardır O protein size çok iyi şeyler verir. Türkiye gibi bir ülkede kurban bayramının olduğu yerde vejeteryan olmak hmm cahillik Allah günah dememiş bir şey dememiş Allah zaten senin yemen için yaratmış o varlığı
@ganimecicek5 жыл бұрын
Dilinize sağlık.Vejeteryanım, elimden geldiğince vegan beslenmeye çalışıyorum.Daha dingin bir ruh hali içindeyim.Belki vicdan rahatlığı da olabilir 🙆
@KANALKAPANDI5 жыл бұрын
Sağlıklı değil. Çünkü ette protein vardır O protein size çok iyi şeyler verir. Türkiye gibi bir ülkede kurban bayramının olduğu yerde vejeteryan olmak hmm cahillik Allah günah dememiş bir şey dememiş Allah zaten senin yemen için yaratmış o varlığı
@KANALKAPANDI5 жыл бұрын
tavuk,et kebap,lahmacun,sucuk,sosis siz nasıl yiyemiyorsunuz bunları ben yemesem ölürüm bir kere deneyin efsane bir şey
@KANALKAPANDI5 жыл бұрын
döner
@ganimecicek5 жыл бұрын
@@KANALKAPANDI Sizin yemeden duramamanız et yemenin iyi veya.vazgeçilmez olduğunu göstermez.Üstelik bereketli topraklarda yaşıyoruz, hayvanın boğazına bıçak vurmaya gerek bırakmayacak kadar çok çeşitli gıdalar.var.
@maho4735 жыл бұрын
@@ganimecicek hayvansal gıdada bulananan hayvansal proteini almadan istediğin kadar gıda olsun vücud işleyişini düzgün döndüremez
@elifveske12404 жыл бұрын
çok beğendim videoyu açık ve güzel anlatılmış
@ozlemce76724 жыл бұрын
Hocam Sizi nasıl keşfettim bilmiyorum ama çok bilgili bir doktorsunuz.. Sayenizde çok bilgileniyoruz.. İyi ki varsınız.. ❤️🙏
herkesin özgür olduğu, acının ve ölümün sona erdiği bir dünya hayal ediyorum. vegan olmanız dileğiyle...
@vetkadifela49494 жыл бұрын
💘🐾
@erolesmer50884 жыл бұрын
İmkansız çünkü hiç bir hayvan birbirini öldürmezse yaşayamaz senin dediğin hayal
@skinslilith65424 жыл бұрын
@@erolesmer5088 üretim olmazsa tüketim olmaz
@skinslilith65424 жыл бұрын
@@koltigin4097 barbarlık da burada başlıyor . Çocuğunu öldürmeyi düşünen bir insana hayvan sevgisi aşılanmaz.
@Ccekral48814 жыл бұрын
@@skinslilith6542 Tabiat da hayvanlar zaten birbirin yiyor dünya güzel bir yer deyil ihtiyaç duyduğumuz oksijen bile bir zamanlar dünya da hayatı sonlandırıyordu.
@Oranda9134 ай бұрын
Ayyy canim hocam benim çok güzel anlatmissiniz akliniza dilinize yüreğinize sağlıkkk maşallah 🥰🧿🧿
@forever_vegan14623 жыл бұрын
2:10 en doğru soz 🌱🌱🌱
@pc-ry6yx3 жыл бұрын
hocam eğer aklıma sağlık ile birşey takılırsa ilk size geliyorum sizin bilgileriniz en doğru olanlar size çok güveniyorum her konuda bilginiz var güzel videolarınız için teşekkürler sağlıcakla kalın
@lucyengel58115 жыл бұрын
Ben de vejetaryenim. 35 yıldır et yemiyorum, ama daha önce de çok zor yerdim. Yiyemezdim.
Sağlıklı değil. Çünkü ette protein vardır O protein size çok iyi şeyler verir. Türkiye gibi bir ülkede kurban bayramının olduğu yerde vejeteryan olmak hmm cahillik Allah günah dememiş bir şey dememiş Allah zaten senin yemen için yaratmış o varlığı
@KANALKAPANDI5 жыл бұрын
et kesin ye herkes yiyor neden bir şey yok bunda
@KANALKAPANDI5 жыл бұрын
tavuk,et kebap,lahmacun,sucuk,sosis siz nasıl yiyemiyorsunuz bunları ben yemesem ölürüm bir kere deneyin efsane bir şey
@KANALKAPANDI5 жыл бұрын
döner
3 жыл бұрын
Araştırmalara göre iki taraftanda yeterince alıcaksın Bi tarafı tamamen bırakmak sağlıklı değil. Sebze ağırlık olarak beslenmek ve yeterince de hayvansal besin alınması en doğrusu.
@mehmetkarakus25333 жыл бұрын
Bende öyle yapıyorum çok fazla sebze ot yeşillik var düzenli beslenirim kolestrolumda gayet iyi 6 yumurta 600 gram tavuk yememe rağmen hayvansal yağ ise yarı yarıya tek endişe tavukların yetistirilmesi
@sinnuri3 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/aIm7pHipjdJropY
@forever_vegan14623 жыл бұрын
1:55 hocam koyunu gayet net özetlemiş 🌱🌱🌱
@ferican55565 жыл бұрын
Değerli hocam, 1 haftadır tüketmediğim süt ve süt ürünlerini rahatlıkla alabilirim diye çok mutlu oldum... çok teşekkür ederim... ailenizle sağlıklı,mutlu uzun ömürler dilerim... saygılar...
@Justanotherbirdd3 жыл бұрын
Videoyu x2 yaparsanız 5 dakikada sağlık oluyor
@sadiyebasylmaz6832 Жыл бұрын
Vaiz çok değerli vaktinizi biçimde sağlıklı olabilmemiz için hibe ediyorsunuz çok mitesekkirim hocam❤
@ispanyolcaderslerim4 жыл бұрын
Hocam tahıllar ağırlıklı olarak var vegan, vejetaryen beslenmede. Değinmemişsiniz ama tahıllarda yüksek protein, vitamin ve antioksidanlar var. Öte yandan et yiyen pek çok insan B12 vitaminini takviye olarak alıyor. Bu konudaki küresel araştırmaların yetersiz olduğunu düşünüyorum. Yediğimiz etler, sağlıklı beslenen, serbest dolaşım yapan hayvanların etleri ise B12 alıyoruz. Iki kapan arasına kıstırılmış hayvana yine içine takviye olarak katkı edilmiş mamalar veriliyor. Bu durumda endüstriyel gıdadan B12 alıyor muyuz gerçekten? Aldığımız B12 o hayvanın yaşam şartları ve yediğimiz gıdanın paketlenme final aşamasına kadar gördüğü işlemlerle acaba kalabiliyor mu etin içerisinde. Yeterli araştırma yok, sadece hayvan endüstrisi isyan etmesin diye tıp sektörü ve hükümetler üzerinde baskı var. Hekimler özgür kalabilse, ilk onlar çağrı yapar (yapmalıdır) artık bu endüstriye hizmet etmeyin ve biz de etmeyelim diye... Selam ederim Hocam.
3 жыл бұрын
Bravo peynir hariç bir vegan olarak kutluyorum sizi 🙏🏻👍✌
@ahmetberkkucuk35203 жыл бұрын
Onu bunu bilmem, sırf sizin bu vegan muhabbettinden, köyde kuzularını otlatan olaylardan bir haber masum amcaya zarar gelirse işte o zaman beni kimse susturamaz.
@Viuuuuu_uu3 жыл бұрын
@@ahmetberkkucuk3520 o masum dediğin amcanın otlattığı koyunlar ölürken acı çekiyor ya işte bunu biliyoruz ve biz susmiycağız
@ahmetberkkucuk35203 жыл бұрын
@@Viuuuuu_uu lan o koyunlar mutlu lan halinden. Sen hiç gidip gördün mü köyde yayılan koyunları. Dağ taş geziyor hayati boyunca hep sürüsünün yanında esas onların doğasını kabul etmeyip evde süs olarak koyun besleyenler koyuna zarar veriyor. Hayatının sonunda can vermeyecek de nolucak sanki. Doğadan anlamayan insan topluluğusunuz veganlar.
@Viuuuuu_uu3 жыл бұрын
@@ahmetberkkucuk3520 sana hakaret etmedim sana canisin demedim ama sen şak diye "doğadan anlamıyorsunuz"diyebildin ben o koyunun orda mutlu olmadığını söylemedim tabiki dağda gezerken mutlu koyun ama sonra kesilmesi mutluluk mu? onların zaten doğal yaşam alanı dağlar hiçbir vegan eve koyun alıp eve kapatmıyor biz hayvanları korumak istiyoruz. Olayı çarpıtma
@wwte15724 жыл бұрын
Çok güzel konuşuyosunuz ve daha çok izleyesim geliyo
@selverfigen5 жыл бұрын
Hocam çok güzel anlatıyorsunuz 🙏🏻 Kendi beslenme tarzınızdan bahsettiğiniz kısma bayıldım 😊
@ayse6545 жыл бұрын
İlk kez gördüm bu kanalı , harikasınız, tebrik ederim iyiki varsın. Çok güzel ve besleyici bir kanal
@leventbayindir713 жыл бұрын
Hocam merhaba, kızım yaklaşık 4 yıldır vegan, ama B12 sıkıntısı olur demiştiniz, tahlilde B12 fazlalığı çıktı. İstisna diyebilir miyiz? Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler.
@emirdinc58253 жыл бұрын
Gerçekten çok güzel, açıklayıcı ve bilgilendirici bir video olmuş elinize sağlık
@incelkeys66304 жыл бұрын
Hocam yanlız en çok vejetaryen nüfus Hindistan'da ve genç ölümlerin en çok yaşandığı ülkelerden birisi ve ortalama yaşam ömürleri oldukça kısa (64yıl) . Yine Hindistanda en çok ölüm sebebi yetersiz beslenme. Vejetaryenlerde felç geçirme oranının yüksek olduğuna dair bir araştırma okumuştum. Birde hocam madem tahıllı beslenme , karbonhidrat ağırlıklı beslenme bu kadar sağlıklı, et yemek bu kadar kötü, eskiden yaşayan insanlar günümüzdekilere oranla daha çok et tükettikleri halde daha sağlıklılarken, günümüzdeki insanlar şeker tansiyon jkaraciğer problemlerinden muzdaripler? Sorun sanki ette değilde daha çok karbonhidrat ağırlıklı beslenmede gibi sanki , ne dersiniz ?
Muhteşemsiniz hocam. KZbin camiasındaki değerli kanallardansınız. 🙏🏻
@RatshiazTzuirzm4 жыл бұрын
videonuz çok güzel ve açıklayıcı olmuş. özellikle memeli hayvanları zaman zaman doğadan kopuk yetiştirip yemenin gerçekten zalimlik olduğunu düşünüyorum. vejeteryanlığın arefesindeyim, benim açımdan oldukça faydalı oldu.
@aliuzun69822 жыл бұрын
Vejeteryan oldunuz mu?
@RatshiazTzuirzm2 жыл бұрын
yorumu yazmanız ile kendi beslenme değişikliği sürecimin başlangıcına dönmüş oldum. sorunun cevabı ise; direk olarak, kısmi vegan oldum. bazen zorunlu olarak ev dışında etsiz ve hayvansal ürünsüz gıda bulamadığım durumlarda taviz veriyorum. bir ürünün vegan alternatifi yoksa mecbur onu alıyorum. yarın her ürün daha kolay ulaşılır olursa tamamen vegan ürünleri tercih ederim. kararı vermemde dr. suat erus'un videoları ve yazıları da destekleyici oldu. bol çeşitli bakliyatlı ve sebzeli bir beslenmeyi tercih ediyorum. şimdilik durum bu.
@zeynbliyeva4304 жыл бұрын
Bilgiləriniz üçün təşəkkürlər💜
@vasifsafarov17473 жыл бұрын
mende olmaq istiyirem ee vegeteryan))
@murathanakordeon5 жыл бұрын
Çok iyisiniz hocam saygılar :))
@cokanyildirim5 жыл бұрын
Hocam "çatal bıçaktan üstündür" isimli belgeseli izlediniz mi? Netflix'te mevcut, söyledikelerinizi de destekler biçimde ciddi çalışmaları anlatıyor..
@maysamirzayewa16614 жыл бұрын
"Eartling" ve "what the health" izledikten sonra vejetaryan oldum
@senaozduygu4 жыл бұрын
@@maysamirzayewa1661 Eğer hayvanların katledilmesini ve kullanılmasına karşı çıkmak için vejetaryen olduysan malesef çözüm vejetaryen olmak değil, vegan olmalısın.
@maysashohradova22884 жыл бұрын
@@senaozduygu aydınlandım şu an saol
@talha6153 жыл бұрын
Canlıların öldürülmesine karşı olduğunuz için neden vejeteryan olursunuz ki bitkiler de canlı değil mi
@btyzck3 жыл бұрын
@@talha615 bitkilerin sinir sistemleri olmadığı için hisleri yoktur. Dolayısıyla da bitkiler katledilemez.
@muratdogukanoruc90213 жыл бұрын
Emeğinize sağlık hocam, faydalı bilgiler verdiniz. İyi çalışmalar diliyorum.
@yagmurkaradeniz27993 жыл бұрын
Yaklaşık iki aydır vejetaryenim ve çok sağlıklı ve mutlu hissediyorum. Hiçbir hayvana zarar vermeden beslenmek çok güzel. Evet vitamin eksikliği olabiliyor fakat takviye alıyorum ☺️🌻☺️
@acayipanaristbuyucumsuerge16943 жыл бұрын
vitamin zaten bitkilerden alınır.
@yagmurkaradeniz27993 жыл бұрын
@@acayipanaristbuyucumsuerge1694 evet haklısınız çoğu kuru baklagiller ve sebzelerde bulunur fakat b vitamini yetersiz kalabiliyor ayrıca e ve k vitaminleri çoğu sebzede bulunmakla beraber balıklarda, sakatarlarda da bulunmakta. Bir diyetisyen yardımıyla devam etmekte fayda var.
@sabirrehimov61703 жыл бұрын
👍👏👏Ağlımda qalan heç birşey qalmadı . Çox təşəkkür edirəm. Var olun. 🌿❤
@normanosborn61153 жыл бұрын
Hocam benim dedem kahvaltıda et yer. Tarlada işler 90 yaşında ve hala sağlıklı. Bu sağlık mevzusu tamamen yaşam tarzı ile ilgili. Sigara içmeyen alkol almayan düzenli uykusu olup stresten uzak duran insan en az 70-80 yıl sağlıklı yaşıyor.
@enestt3 жыл бұрын
Uzun yıllar sigara kullanıp bahsettiğiniz yaşlara kadar sağlık sorunu yaşamadan yaşayanlar da var, bu örnek nasıl sigaranın zararsız olduğu anlamına gelmiyorsa verdiğiniz örnek de hayvansalların insan vücuduna zararsız olduğu anlamına gelmiyor.
@beratalc55593 жыл бұрын
@@enestt Video oldukça eksik bilgi içeriyor. Japonlar 90'lı yıllarda bütün beslenme içeriklerini araştırdılar ve deniz ağırlıklı beslenmenin insanın top noktasına ulaştırdığını gördüler. Balık inanılmaz faydalı bir besin. Gerektiğinde kırmızı etteki aminoasit alımı da benzer şekilde olumlu. Bilim kısaca diyor ki bitkisel ağırlıklı beslenirken ayda bir kırmızı et haftada bir balık mutlaka tüket.
@volkantas64563 жыл бұрын
Kardeş sen bunlara ne bakıyorsun bize et yemeyin diye önüne iki üç adam atarlar arkada etin babasını götürürler et sağlıksız bir şey olsa dinimiz haram ederdi vejeteryanlari destekleyenler bak tosun gibidirler et kalmaz korkusuyla sana bana et yedirmemeye çalışırlar
@kymalpide59013 жыл бұрын
Biz de kahvaltılarda et tüketiyoruz
@talialee63643 жыл бұрын
@@volkantas6456 sen salaksın🤣😂
@ozguralic5 жыл бұрын
Yavuz bey az önce ssizi tesadüfen izledim ve çok güven verdiniz. Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
@sahide66424 жыл бұрын
Artık et yiyesim gelmiyo ama arada yiyeceğim sanırım.Kendim et almam et yemeği yapmam ama yapıldıysa yerim artık
@Renola013 жыл бұрын
zaten kesilmiş et adamlar sen alırken çoktan kesilmiş oluyor boş duyarın bir anlamı yok dünyadaki herkes vegan olursa dünyaya daha büyük sıkıntılar çıkar
@aysunbat27513 жыл бұрын
flexitaryan olduğumu öğrendim. etten iğreniyorum, nadiren yemeye çalışıyorum. kasaptan et alırken kıyma makinesinin sesinden çok etkilenmiştim. ayrıca pişirdiğim bir şeyin üzerinde kan görmek, onun önceden yaşadığını hayal etmek tuhaf hissettiriyor. sütten de iğreniyorum. peyniri azalttım. ama yoğurdu seviyorum. her gün mümkün olduğunca kuruyemiş yiyorum. zaten çok güzel bakliyat ve sebze yemekleri var. ülkemizde et yemek zevkten çok zenginlik olarak görülüyor. bu yüzden misafire veya eşime et pişiriyorum sadece. amacım uzun yaşamak değil de midem bulanmadan yemek yemek. yoksa et yemeyerek dünyayı kurtaracak halimiz yok maalesef. et tüketim çılgınlıklarından biri sadece.
@atesacar34215 жыл бұрын
24 yildir vegetaryanim cok da memnunum
@alor28425 жыл бұрын
umarım yakında vegan olursunuz
@toprakaydn89253 жыл бұрын
@@alor2842 salak
@alor28423 жыл бұрын
@@toprakaydn8925 ok
@kkas45153 жыл бұрын
@@alor2842 vejeteryanlik veganliktan daha saglikli
@bekirgencturk7017 Жыл бұрын
Teşekkürler hocam emeğinize sağlık
@av.semihatik89045 жыл бұрын
Hocam çok balık ve deniz mahsulleri seviyorum. Haftanın 3-4 günü balık yiyorum. Eti haftada bir tüketiyorum. Onun dışında proteinimi bakliyatlardan sağlıyorum.
@ersenarda37435 жыл бұрын
Valla zaten almis oluyorsun proteini 3 4 kez balik 1 kez et daha bakliyata gerek yok bence :)
@simay45814 жыл бұрын
Hafta zaten 7 gün değil mi kral?
@damlayucel40154 жыл бұрын
Balik ta kalmadi ki denizde.somon var
@bulentbeyhan83494 жыл бұрын
@@damlayucel4015 daha güzel işte somon çok lezzetli
@piyanistmetinCA4 жыл бұрын
Norvectemi yasiyon gardas?
@nevzatozdem7883 жыл бұрын
Faydalı bilgileriniz için çok teşekkür ederim. çalışmalarınızda kolaylık ve başarılar dilerim. 🙂👍
@vetkadifela49494 жыл бұрын
Veganlık sandığınız kadar zor bir şey değil.Bir sürü tarifler var.Hayvanlar çevre ve kendimiz için en iyisi bu🐶
@baharpolat40464 жыл бұрын
Seyahat eden biri icin zor maalesef
@vetkadifela49494 жыл бұрын
@Big Chungus @Big Chungus Tanıdığım ve takip ettiğim bir sürü vegan sporcu var. Yeterli ve dengeli beslendiğinde bunun başalırabileceğini biliyorum. Dr.Suat Erus ,Kevser Başkara gibi insanların hesaplarına bakabilirsiniz.Ağırsağlamın bu konudaki videosuna da bakabilirsiniz ki bu kişi vegan değil.Iyi günlerr
@nurullahgozel9993 жыл бұрын
Türkiyedeki en büyük sorun karbonhidratlar un, pilavlar vs e tadıda güzel olunca obez olmamız normal bir durum. E sporda yapmayınca karbonhidratı yakmaktan yağlara sıra gelmiyor.
@tezerbiz4 жыл бұрын
23 yıldır Peskatarian'mışım :)))
@severussnape89924 жыл бұрын
çok çok güzel bir video olmuş hocam her açıdan, teşekkürler. 🙏
@efecan50795 жыл бұрын
Teşekkürler
4 жыл бұрын
Hoca'm dilinize, aklınıza sağlık. Ben veganim çok mutlu ve sağlıklıyım ve herşeyden önemlisi huzurluyum. B12 takviyesi alıyorum, omega 3 için de yine takviye kullanıyorum. Değerlerim gayet iyi.
3 жыл бұрын
@Umut Umut hayır aksine. Enerjim arttı. Artık daha az yoruluyorum. 3. Yılın içindeyim. 3 yıl daha yaşlanmış olduğum halde daha enerjik hissediyorum. Spor salonunda yaşımdan beklenmedik ağırlık antremanları yapıp, grup derslerinde yarı yaşımdakilerden daha uzun ve yoğun çalışabiliyorum. Bu arada yaşım 52 :)
3 жыл бұрын
@Umut Umut the game changers belgeselini youtubedan bulup mutlaka seyret. Vegan/Vejetaryen sporcular hakkında bir belgesel. Başarılar diliyorum genç arkadaşım 🙏🏻
@tubaakyol62915 жыл бұрын
🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 çok çok faydalı bir çalışma olmuş. Emeğinize sağlık hocam. Sağlıkla uzun yıllar yaşamanızı diliyorum ki sizin tarafınızdan aydınlanmaya devam edelim 😀
@nazmiyeyagci5 жыл бұрын
Bu konudaki videonuz için özellikle teşekkür ederim. Çevremde tepkisel veganla ve kebapseverlerin tartışmalarına sıkça şahit oluyordum. Her iki tarafta da haklılık gördüğüm için mutedil bir yol izlemekteydim. Bilimsel araştırmalara dayanarak açıkladığınız için bizim için çok kıymetli bilgilerdi. Sanırım ben de kendim için semi-vejeteryan diyebilirim.