Bilime inanmak değil de bilime güvenmek diyelim ona. Ben hiçbir şeye inanmayan bir adamım ama bilime güveniyorum çünkü bilim insanlık olarak işimize yarıyor ve gerçeğe ulaşmamızı sağlayan tek araç.
@atheoss2 жыл бұрын
Bizim gibi arkadaşların wp grubu falan var mı biliyor musun ?
@muradnnolaki67882 жыл бұрын
Hiçbir şeye inanmayan canlı yoktur. Mesela Lavosier kanunuyla hiçbir şeyin yoktan var olmayacağını düşünürsün ama evrenin bir hiçlikten çıktığına inanırsın. evrim ile maymundan geldiğimize, tanrının olmadığına dair her şey inançtır. Doğru bilgi doğru inanç demektir.
@Yaggmurcakir2 жыл бұрын
11:04 Richard Dawkins'in Gökkuşağını Çözmek adlı kitabını okumanızı öneririm. Araştırma,bilim ve tutkuyu iyi ele almış bir kitap bence. Ayrıca kendi çıkarımlarımla nasıl araştırmada bulunacağım ve konulara farklı açılardan nasıl bakacağıma dair ipucuları verdi. Muazzam konulara değinmişsiniz, teşekkür ederim videoların sıklığı da bizi mutlu etti :) 🤍
@BirZamanlarYoutubeda2 жыл бұрын
elinize sağlık hocam sanırım hem size hem bize çok güzel kafa dağıtma oluyor bu sohbetler
@jacoanimalskingdom23402 жыл бұрын
Hocam kitaplık turu videosu gelecek videoda gelsin.
@obi-wankenobi79002 жыл бұрын
Etti üç video, bu hafta kaliteli geçiyor demiştim artık superior kaliteli oldu...
@mahmutmehmet45602 жыл бұрын
Kerem Bey, edebiyatla ve felsefeyle aranız nasıl? Sevdiğiniz felsefe ve edebiyat yapılarından da bahseder misiniz? Veya mümkünse kütüphanenizde bir gezi yapar mısınız?
@ozgurdemircioglu74332 жыл бұрын
Kerem bey güzel bir videoydu teşekkür ederim. Acaba simülasyon teorisi hakkında bir video yapabilirmisiniz?
@orijinalaytmatyenicerisi2 жыл бұрын
Uww mükemmel 👌
@erginayaslan9462 жыл бұрын
Hocam ışığın küresel modeli olabilir mi , dalga ve tanecik modeli yanısıra.
@muratdirim97772 жыл бұрын
Arkadan insanların geçmesi, oyun oynaması... Yaşamın devam ederken bu bilimsel verilerin paylaşılması...
@mrkaleli79122 жыл бұрын
hocam sizce en etkin 5 bilim insanı kimdir tarihte
@batuhanakbuga58322 жыл бұрын
Newton,Faraday,Maxwell,Einstein,Tesla
@arduh2 жыл бұрын
Hepsi mi fizikçi arkadaş araya bir Darwin sıkıştırsaydın
@hilalsahin26242 жыл бұрын
Hocam belki alanınız dışı ama otizmli bir oğlum var. Onun beyin potansiyelini geliştirmek için neler yapmalıyım. Önerebileceğiniz egzersizler var mı? Teşekkürler.
@denizbabur9922 жыл бұрын
Bilimsel varsayımın doğruluğu kabul edilir. Taki başka bir varsayım doğru kabul edilene dek. İnanç değil kabuldür. İnanç şahsidir, fakat bilim kollektiftir. Yani ben böyle inanmak istediğim için atom vardır değil, bilim adamı deneyle atomun var olduğunu varsayan sonuçlar elde ettiği için atomun var olduğunu kabul ediyorum gibi.
@arshiaso2 жыл бұрын
Hocam hafta sonları sizinle karşılaşmak için moda sahilinde yürüyüşe çıkıyorum ama daha sizi göremedim 😅
@friedrichfermi65592 жыл бұрын
tenis oynayan çocuğu görürsen bil ki orada. Her videoda arkada oluyor o çocuk :D
@kagannasuhbeyoglu2 жыл бұрын
👍
@gevezedahii28492 жыл бұрын
Merhaba hocam, kanalınızı Boğaziçi semineri videonuzdan beri takip ediyorum. Fakat daha önce hiç soru sormadım zira biraz hobi gibi takip ediyordum. Eskiden mühendislik üzerine öğrenim görüyordum daha sonra bırakıp başka alana geçtim. Şimdi tekrar düşünüyorum ama 26 yaşında geç mi olur? Tekrar mühendislikten mi devam etsem daha iyi olur? Bölümden mi devam etsem daha iyi olur? En son astrokimya, moleküler spektroskopi, NMR spektroskopisi ve fizikokimya gibi nicem kimyası üzerine yoğunlaşmak için dersler almıştım. Böyle biraz avam bir soru gibi oldu ama birkaç şey okuduktan sonra belki bir motivasyon bekliyorumdur, bilemiyorum.
@bottomofmole2 жыл бұрын
Hocam bir sıralar diyalektik ve materyalizmden bahsedebilir misiniz? Diyalektik materyalizmin varoluşçuluğa dair atfedilmiş yergileri var. Fakat ben hiçbirini yanlışlayamıyorum.
@kaanakyuz45892 жыл бұрын
Fransada ortaokul 1. sınıfta evrim anlatılıyor ve gel gelelim türkiyede 12. sınıf öğrencisiyim bulundugum şehrin en iyi okullarından sayılabilecek bir okulda 12. sınıflara giren fizik öğretmeni bile derste bazı konularda islam ile dini birleştirip dine göre anlatıyor.. cok acı
@orkun722 жыл бұрын
bilim felsefesi çapı dar geliyorr yor yor, olsun; evde annemizin yaptığı pattis kızartması daha sağlıklı değil mi? değil diyenlere 20 yıl sonra bi daha sorcammm..... herkes otursun dinlesin arkadaşlar
@haruntopkek2 жыл бұрын
Hocam eleştiri istiyorum demiştiniz de, "muğlak" kelimesini yanlış telaffuz etmişsiniz :)
@onurkoc54592 жыл бұрын
varyant charles darwının terımıyle baslangıc turudur ve bırey olmayandır saygılar
@Zeynepatmaca532 жыл бұрын
Arkadaşlar konuyla alakası yok ama ben artık bıktım. Ciddi anlamda psikolojim bozuldu. Düşünün videonun altında dert yanıyorum. Hocam bu ülkeye dair hiç umudum kalmadı ne olacak böyle. Sokağa çıkmaya korkar olduk. İçimden hiç bir şey yapmak gelmiyor. Kitap okumak bile istemiyorum ki öğretmenim.Hocam bize bir yol gösterin düzelecek miyiz. Bu ülkede bilime saygı duyulacak mi herkesin düşüncesini ifade edebileceği günler gelecek mi.
@Zeynepatmaca532 жыл бұрын
@@33MRX33 umudum kalmadı
@karker72 жыл бұрын
Bu ülkede bilime saygı duyulmayacak ve herkes düşüncesini ifade edemeyecek
@arduh2 жыл бұрын
Hocam, Hemingway yazmış, Dünya iyi bir yer ve uğruna savaşmaya değer, diye. Ben ikinci kısmına katılıyorum. Geceleri insan uyuyamıyor dünyadaki acının, adaletsizliğin sebebini düşündükçe. Bu kadar uykusuzluk üzerine insan biraz anlam yaratmak istiyor kendine. Acı ve uykusuzluğun iyi yanı bu, üzerine anlam yaratabiliyorsun. Ben de Seven'dan bir alıntı ile kendi dilimin dönmediği bir şekilde anlattım anlamımı, dünya kötü bir yer olsa da, gene de uğruna savaşmak. Bence tüm bu bilim karşıtlığına karşın bilim uğruna savaşmak yapılabilecek güzel şeylerden biri. Umarım cahilce konuşmamışımdır. İyi günler.
@Zeynepatmaca532 жыл бұрын
@@arduh yani mücadele edelim diyorsunuz. Umutsuzluğa kapılmak yok. İnadına karanlığa bir mum yakalım.