Termoizolatiile corecte si gresite pentru fatada casei

  Рет қаралды 4,917

Enciclopedia Constructiilor

Enciclopedia Constructiilor

3 ай бұрын

- Servicii de proiectare, constructii si consultanta: premiumhouse.md/
Pe piata exista zeci de materiale de termoizolatie, toate au caracteristici diferite si ne ofera poprietati si rezultate diferite. Oare care dintre acestea sunt cele mai potrivite pentru izolatia peretilor exteriori? In video oferim un raspuns clar ce materiale de termoizolare sunt bune pentru fatade tencuite si fatade ventilate.
- Fii parte în Comunitatea noastra: kzbin.info... (subscribe)
- Facebook: / enciclopediaconstructi...
- Website: enciclopediaconstructiilor.com/
- Sustine proiectul pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc.
- Email: enciclopediaconstructiilor@gmail.com
Multumesc de vizionare, va doresc o zi frumoasa!
Copyright © 2024 Begu Valentin. Toate drepturile rezervate.

Пікірлер: 35
@glmlaurentiu
@glmlaurentiu 3 ай бұрын
Am izolat cu vata bazaltica Rokwool de 15cm peste BCA si, de doua ierni, sunt fericitul platitor al unei facturi de 400 - 600 lei pentru gazul consumat (nu numai pentru incalzire ci si pentru apa calda menajera) in lunile de iarna, la o casa de aprox. 150mp, pe doua etaje, cu 2 bai si 7 persoane. Temperatura constanta a fost de 21-22 grade Celsius. Domnul Begu a jucat un rol important in informarea corecta in acest domeniu foarte important al izolarii unei case. Multumesc!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Ma bucur ca sfaturile oferite pe acest canal imbunatatesc calitatea vietii si a locuintelor!!! La acoperis, fundatie si placa pe sol cum ati izolat?
@glmlaurentiu
@glmlaurentiu 3 ай бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Casa am cumparat-o deja construita si finisata, destul de bine lucrata. Dar fara izolatie si fara instalatia de incalzire. Firma de la care am cumparat-o a refacut acoperisul si a izolat podul cu materiale bune. A pus si tocarie termopan de calitate. La parter am hidroizolat cu o folie (direct peste gresia existenta - asa am cumparat casa) peste care am adaugat polistiren expandat de 8cm si densitate 200, peste care a venit polistirenul de 2,5 pe care s-au pus tevile pentru încălzirea in pardoseala, șapa semiumeda de ~6-7cm si o folie cu orificii, subtire, sub parchetul de 8mm. M-a ajutat inaltimea initiala a parterului - asa a fost construita casa - de aprox 2,95m. La etaj am pus calorifere, podul fiind deja foarte bine izolat. Adaug faptul ca toate ferestrele si usile exterioare (doua) sunt de calitate foarte buna, cu 3 foi de geam. La izolatie am folosit si acele profile cu plasa care se pun la imbinarea tocariei exterioare a ferestrelor si usilor cu zidul. Casa pastreaza foarte bine caldura, am verificat cu un termometru cu laser pentru suprafete si, pe ziduri, podea si tavan, temperatura este mai mica doar cu 0,5-1,5 grade fata de cea indicata de termostat si de termometrele din camere. Centrala pe gaz o setez sa incalzeasca agentul termic doar la 30-35 de grade, doar 8-10 ore pe zi, porneste chiar mai putin, in functie de temperatura de afara, atat in pardoseala cat si in calorifere. Obtin o temperatura constanta de 21-22 grade si umiditate intre 50-60%, rar peste 60, pana spre 65. Pe luna ianuarie am platit 598lei gazul metan, in februarie 425lei. Soclul nu este izolat inca. Am in plan sa-l izolez cu extrudat de minim 6cm. Casa se comporta foarte bine dpdv termic.
@salcudeanantonio1365
@salcudeanantonio1365 3 ай бұрын
Mulțumim mult pentru acest video!!!❤❤❤
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Cu drag!
@RaulAsociatia-ov8fq
@RaulAsociatia-ov8fq 3 ай бұрын
Okkkk, foarte multe informații. Nu sunt cunoscator in construcții, plănuiesc sa imi ridic casa . Iar in acest videoclip am vazut multe materiale de izolatie si foarte bine explicate. Mulțumesc frumos pentru videoclipurile foarte bine structurate . 🎉
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Pentru fiecare material de termoizolare prezentat, avem video-uri detaliate pe canal cu avantaje si dezavantaje.
@cristiduf
@cristiduf 2 ай бұрын
Salutare! Am nevoie de un sfat, va rog. Urmeaza sa finalizez o constructie mica din lemn. Constructia va avea rol de depozitare si foarte rar va fi locuita pentru perioade scurte. Structura din lemn, iar exterior inchis cu OSB 3 de 12mm. Gandul initial era sa protejez OSB-ul de intemperiile exterioare placand cu polistiren de 5-10cm, dar majoritatea nu recomanda polistirenul din cauza permeabilitatii mici la vapori. Urmatoarea varianta, ar fi vata minerala bazaltica, dar cu un cost/mp de 3-5 ori mai mare. Exista vreo cale de mijloc daca vorbim din punct de vedere al costurilor? Nu ma intereseaza termoizolarea ci doar protejarea structurii externe. Multumesc frumos!
@salcudeanantonio1365
@salcudeanantonio1365 3 ай бұрын
Domnule inginer Îmi aduc aminte clipul cu experimentul, în care ați demonstrat că folia reflexivă izolează, aproximativ la fel cu 10 cm de vată minerală. Ce părere aveți despre a pune două folii reflexive una peste cealaltă? izolează cât 20 de cm de vată?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Acel experiment demonstra influenta radiatiei, mai putin a conductivitatii si convectiei, ori cum nu am dori, daca vorbim de conductivitatea termica, nu are cum o folie sa substituie 10 cm de vata. Sa folosesti 2 folii, ca si conductivitate termica, nu face nici cat 2-3 cm de vata, deci ideea cu 2 folii nu e buna deloc.
@MirEnergy
@MirEnergy 3 ай бұрын
Salut ,ce părere ai de spuma de sticlă, plăci, pentru termoizolare interioară/ exterioară ? Mulțumesc anticipat.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Salut, am facut despre asa material deja 3 video-uri www.youtube.com/@EnciclopediaConstructiilor/search?query=spuma%20de%20sticla
@75duku
@75duku 3 ай бұрын
Salutare, despre tencuiala decorativă când ? Care este compatibila cu sistemul de izolare
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Salut, merci de sugestie. Totusi asa cum am mai spus in trecut in alte video-uri, NU alegeti materialul de izolare singular, ci mergeti pe SISTEME. Producatorii seriosi ofera sistemul integral incepand cu amorsa, masa de spaclu/adeziv, decorativa, izolarea unde toate se combina perfect.
@Migudin
@Migudin 3 ай бұрын
Ce părere aveți despre stratificatia la o casă pe structură metalică ( vată bazaltică 15 cm,DHF 15 mm,în interiorul structuri 15 cm de celuloză,OSB 12 mm barieră de vapori sd 150 Rothoblas,spațiu tehnic 3 cm caroiaj pt rigips și 2 straturi de gips carton!
@andreipanfil-hm1hx
@andreipanfil-hm1hx 2 ай бұрын
Buna!Ce parere aveti despre izolatie cu lana de lemn ?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 ай бұрын
Buna ziua, in loc sa scrieti acelasi comentariu la 6-7 video-uri diferite, ati fi putut sa cautati pe acest canal daca avem un asemenea video. In playlistul dat avem toate materialele izolatoare analizate kzbin.info/www/bejne/n4DHk4Ctetd9oK8&ab_channel=EnciclopediaConstructiilor
@PassiveHouse-Nzeb
@PassiveHouse-Nzeb 3 ай бұрын
Salut! Sunt designer de case pasive si expert în fatade ventilate. Se poate izola și cu panouri PHENOLIC. Singurul care este acceptat din toate punctele de vedere menționate de tine sunt cele de la Kingspan Kooltherm K7,K15 și alte varietăți de la același producător. În România sau R.Moldova nu se comercializează aceste produse probabil din cauza prețului de peste 50£ mp pentru grosimi de 15cm. De asemenea vreau sa menționez ca are coeficientul lambda de 0.018W/mk cea ce este cu mult peste orice alta izolatie termica.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Salut, sunt si ele o solutie, in romana i se zice spuma fenolica, iar Pehnolic e brandul celor d ela Kingspan, in lume sunt si alti producatori. Cam concureaza cu placile PIR, ele au cam 0.019 W/mK, si nu, nu sunt ele cele mai performante. Am vorbit in trecut de minim 2 alte izolatii mai performante - panouri vidate www.youtube.com/@EnciclopediaConstructiilor/search?query=panouri%20vidate si aerogelul www.youtube.com/@EnciclopediaConstructiilor/search?query=aerogel
@Ibasibaw
@Ibasibaw 3 ай бұрын
Ce parere aveti despre ytong clima+ ? Fără termoizolatie?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Salut, despre placile minerale (inclusiv Ytong clima+ care pana ieri era Ytong Multipor) am vorbit in 2 video-uri in trecut www.youtube.com/@EnciclopediaConstructiilor/search?query=placi%20minerale
@Ibasibaw
@Ibasibaw 3 ай бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor multumesc mult! Am urmărit videoclipurile dumneavoastră, eu ma refer la ytong a+ / clima+ de 50 fara izolatie suplimentara - izolatie multipor doar pe grinzi si stalpi
@alecsandruolaru7517
@alecsandruolaru7517 3 ай бұрын
Am un supsol canstruit si doresc să-l amenajez in loc de joaca pentru nepoti. Va rog daca puteti să-mi spuneti si mie cum poate fi amenazeaza.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Sapati imprejurul fundatiei, termoizolati-l cu 15-20 cm de polistiren XPS (de exemplu), hidroizolati bine, puneti pamant inapoi si faceti trotuar si/sau drenaj imprejur. La interior duceti retelele, ventilatie, folositi tencuieli rezistente la apa (ca si alte materiale), faceti sistem de incalzire si have fun!
@ud6385
@ud6385 3 ай бұрын
cum se comporta zidaria din BCA (permeabila la vapori) cu izolatia din polistiren (impermeabila/foarte putin permeabila la vapori) la casa pasiva? nu exista riscul aparitiei condensului in spatele termoizolatiei? multumesc
@Valentin863
@Valentin863 3 ай бұрын
Mi se pare că răspunsul este in întrebarea care ați dat-o...
@raduovidiu2925
@raduovidiu2925 3 ай бұрын
Valentin nu a tinut cont de ce spune in video lui despre vapori si si-a izolat casa cu polistiren. A spus ca nu va avea vapori /umiditate pentru ca va avea sistem de ventilatie. Aici nu imi e clar. Pe considerentu lui, daca avem sistem de ventilatie, de ce mai conteaza cu ce izolam?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Permeabilitatea BCA-ului e undeva 5/10, permeabilitatea polistirenului expandat (depinde de care) e cam intre 10-50, deci polistirenul e permeabil, insa mai putin. Nu e adevarat ca EPS-ul e impermeabil sau foarte putin permeabil, impermeabil era daca coeficientul dat era cu sutele sau miile ))) Deci, ca sa nu ai probleme cu umiditatea, trebuie sa nu lasi punctul de roua nicaieri in zidarie sau intre zidarie si izolatie, apoi sa nu ai punti termice, apoi sa il montezi corect ca sa elimini riscul de condens interstitial, sa ai o grosime de macar vreo 15 cm, si desigur sa ai si ventilatie. Nu ma repet, insa am explicat cate ceva in mai multe video-uri, cum ar fi: - kzbin.info/www/bejne/hJC3f5-ebdGjf6c - kzbin.info/www/bejne/hn68qHVoopyInKM - kzbin.info/www/bejne/mKDGfoSjqb1lodk Nu am facut nicaieri altfel decat am vorbit anterior in video-uri, daca cineva are dubii la interpretarea informatiei, il ajut cu drag sa inteleaga care puzzle ii lipseste din informatia ce o proceseaza )))
@cristiserpent3277
@cristiserpent3277 3 ай бұрын
La o fatada izolata cu polistiren de 5 cm, merge pusa alta izolație peste ea?
@larry214u
@larry214u 3 ай бұрын
Salutare, sunt ai eu interesat de aceeasi treaba , 5 cm de polistiren, armatura cu plasa si atat( fara decorativa inca). Se pot adauga alti 10-15 de izolatie apoi plasa si decorativa? Daca da ce fel de izolatie?(zidarie din caramida cu goluri)
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Salut, da insa doar daca: nu exista mucegai, igrasie, daca nu exista condens interstitial, daca nu exista urme de umezeala si probleme cu capilaritatea, daca fatada actuala poate sustine alti minim 10 cm de izolatie deasupra (dibluire si adeziv), daca fatada actuala a fost pusa corect, nu pe mamaligi etc etc etc. Nu stiu ce buget aveti, insa la 5 cm doar, eu as scoate fatada actuala si izola cu minim 15-20 cm din nou, facut ca la carte.
@larry214u
@larry214u 3 ай бұрын
Multumesc de raspuns, nu sunt probleme de umezeala sau igrasie, nu stiu insa toate dedesubturile caci abia am achiziționat casa… o sa iau in seama si posibilitatea inlocuirii actualei izolatii…keep up the good work
@raduovidiu2925
@raduovidiu2925 3 ай бұрын
Sa nu folosim pir ca nu e permeabil dar sa folosim polistiren care nici el nu e permeabil...
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 ай бұрын
Depinde de care polistiren. Acel expandat EPS are o permeabilitate la vapori cam de 20-50, PIR-ul poate avea mult mai mult. A nu fi permeabil, inseamna sa ai valorile date cu SUTELE sau cu MIILE, cum e bitumul, foliile de aluminiu bariere de vapori etc. Mai informati-va!
@raduovidiu2925
@raduovidiu2925 3 ай бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor in video despre permeabilitatea spuneati ca se recomanda vata bazaltica la blocurile ceramice si nu polistiren.
De ce nu recomand pereti dubli / tripli cu termoizolatie in mijloc!
12:17
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 9 М.
6 Reguli de AUR la termoizolarea casei
19:27
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 256 М.
We Got Expelled From Scholl After This...
00:10
Jojo Sim
Рет қаралды 71 МЛН
ROCK PAPER SCISSOR! (55 MLN SUBS!) feat @PANDAGIRLOFFICIAL #shorts
00:31
10 avantaje ale acoperiselor din tabla prefaltuita si tabla click
9:50
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 2,7 М.
Spuma poliuretanica celula inchisa vs deschisa. Tot ce trebuie sa stii
17:19
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 12 М.
Cum TERMOIZOLĂM CORECT casele de zidărie și BCA?
21:47
Marius Soflete
Рет қаралды 19 М.
Montarea termosistemului cu vată bazaltică
6:33
Academia de Constructii
Рет қаралды 1,1 МЛН
The advantages of sawdust and logs thermal insulation
12:43
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 7 М.
How you can calculate the thickness of the insulation required for your home
22:49
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 157 М.
#160 Montarea termosistemului cu polistiren grafitat #passivehouse
14:40
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 109 М.
We Got Expelled From Scholl After This...
00:10
Jojo Sim
Рет қаралды 71 МЛН