Cu ce poti termoizola fundatia, soclul si placa de pe sol? Termoizolatii corecte si gresite!

  Рет қаралды 8,317

Enciclopedia Constructiilor

Enciclopedia Constructiilor

Ай бұрын

- Servicii de proiectare, constructii si consultanta: premiumhouse.md/
Cu părere de rău încă există ”meseriași” care termoizolează fundațiile cu polistiren expandat EPS sau alte materiale ce NU au ce căuta acolo!!! În acest video o sa va informez rapid cum poți și singur să vezi care materiale sunt potrivite și care nu pentru a le folosi la termoizolarea elevației / pereților fundației, talpa de beton, sub placa de beton de pe sol.
- Fii parte în Comunitatea noastra: kzbin.info... (subscribe)
- Facebook: / enciclopediaconstructi...
- Website: enciclopediaconstructiilor.com/
- Sustine proiectul pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc.
- Email: enciclopediaconstructiilor@gmail.com
Multumesc de vizionare, va doresc o zi frumoasa!
Copyright © 2024 Begu Valentin. Toate drepturile rezervate.

Пікірлер: 41
@Mihai-yd8sn
@Mihai-yd8sn Ай бұрын
❤❤❤❤❤❤
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor Ай бұрын
Danke!
@Ana-db4st
@Ana-db4st Ай бұрын
Mersi
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor Ай бұрын
Cu drag!
@stefanr.3495
@stefanr.3495 13 күн бұрын
Multumim de informatie! Legat de termoizolare, ce parere ai despre felul in care se construiesc casel ein UK? Cu boltari, vata minerala si apoi un rand de caramida? Ma gandesc ca n-re rost sa pui caramida (cu o mare capacitate termica) la exterior si apoi sa o izolezi cu vata de restul casei.
@cristian-dorinciucu4340
@cristian-dorinciucu4340 Ай бұрын
Salut Valentin! O curiozitate am, la casa ta pasiva, incepand de la ce adancime ai placat cu polistiren extrudat? Concret, cati cm ai in pamant si cat deasupra?
@costin808
@costin808 Ай бұрын
cum poti face ruperea puntii termice intre placa si caramida? citisem pe siteuri din vest ca e bun perinsul. Si practic extrudatul din casa se conecteaza cu vata bazaltica din exterior prin acest perinsul si asigura izolatie continua. Insa perinsulul este extraordinar de scump. Cu ce poate fi inlocuit?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor Ай бұрын
Cel mai simplu si uzual pentru noi, e BCA-ul! Ridici cota 0.000 cu 250-300 mm peste placa de beton in care sa vii cu 150-200 mm de XPS + sapa + finisaje, iar peretii incep cu BCA, si poftim )))
@adrianionescu9180
@adrianionescu9180 Ай бұрын
Multumesc, dar de ce nu ai spus si tu la sfarsitul clipului ce preferi sa folosesti?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor Ай бұрын
Cu drag! Deoarece nu doresc sa influentez oamenii cu alegerile personale, consider mai corect sa informez, decat sa dictez.
@victorturcanu8516
@victorturcanu8516 Ай бұрын
Salut Valentine! Dă-mi te rog frumos un sfat! Când am construit casa nu am hidro-termoizolat casa la fundație. Știi prea bine cum se făcea înainte (dar de fapt mulți practică și acum), am pus piatră și turnat beton printre ea (“buto-beton”) în șanțurile fundației. Acum aș vrea să execut acele lucrări de hidro-termoizolație dar aș întâmpina o problemă din cauza formei neregulate a fundației, deoarece ea la turnare a luat forma șanțului. Ți-aș fi ff recunoscător dacă mi-ai da un răspuns sau poate faci un video pe tema asta.?!? Cred că pe mulți i-ai ajuta cu răspunsul! Îți mulțumesc anticipat! 🤝
@napoleono16
@napoleono16 Ай бұрын
La ce adancime e fundatia? Ai probleme cu apa care se ridica prin capilaritate?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor Ай бұрын
Salut, in mod corect, se sapa imprejurul fundatiei, se spala bine fundatia cu un aparat cu jet de apa sub presiune, apoi se indreapta fundatia cu o tencuiala pe baza de ciment cu plasa VR (in RO i se zice plasa de buzau) 4x4 mm ochiuri de 10 cm. In tencuiala se pot include aditivi de impermeabilizare. Ulterior se vine cu hidroizolatia, termoizolatia, membrana cu crampoane si se pune pamantul inapoi. Hidroizolatia trebuie sa inceapa in punctul cel mai de jos a fundatiei / talpei, termoizolatia minim ar fi de dorit sa inceapa sub adancimea de inghet, de circa 1 m adancime.
@victorturcanu8516
@victorturcanu8516 Ай бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor, mulțumesc frumos pentru răspuns! 😉Mult succes în tot ceea ce faci, că faci bine! 👌
@victorturcanu8516
@victorturcanu8516 Ай бұрын
@@napoleono16 variază între 80-120cm. Da, apar un fel de săruri prin pereți, acolo unde e mai în față fundația si unde e mai multă umezeală în sol.
@VASILEFELICIANArmas
@VASILEFELICIANArmas Ай бұрын
​​@@victorturcanu8516sarea de care vorbesti probabil nici nu are legatura cu fundatia sunt eflorescente care rezulta dupa uscarea peretelui acolo unde a fost o umezeala excesiva (probabil a plouat mult peste ziduri in timp ce ati construit)
@macoveialex6823
@macoveialex6823 Ай бұрын
Ce parere ai despre fundatiile tip placa radier general groase cu izolatie sub ele? Nu sunt mai bune decat izolarea la interior? Placa de beton in acest caz ar fi total decuplata de pamant si ar fi ca o masa termica. Vezi pe youtube Proiectul Casa Magica, PASSIVE HOUSE Ep.3
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor Ай бұрын
In zona noastra seismica (Romania, Moldova), o placa radier este prea scumpa in comparatie cu orice alta solutie de fundatie, implica mii de euro in plus pentru nimic in plus. Structural ea trebuie sa fie groasa de la 30-40 cm in sus (in dependenta de datele geologice si ingineresti a fiecarui proiect), si se alege doar in cazuri exceptionale! Plus, in zona noastra seismica foarte greu gasesti ingineri care sa semneze un proiect cu orice fel de XPS sub fundatie. La fel, trebuie sa o faci minim sub adancimea de inghet, deci bani la propriu ingropati in pamant pentru nimic (daca nu e cazul). In rest, poti rupe orice punte termice a peretilor mult mai simplu si mai ieftin, caci in rest poti termoizola peste placa de beton. Legat de video recomandat: a fost o discutie aprinsa pe un grup privat al specialistilor de case pasive la care am participat si eu si multi ingineri. In concluzie: casele date se fac dupa tehnologie, rupi puntea termica la fundatie, insa pentru Romania NU ASA SE FACE O FUNDATIE! Ei cica au gasit inginer care permite, insa au sarit altii 10 in comentarii cu tot felul de intrebari si indignari. Talpa fundatiei trebuie sa stea MINIM sub adancimea de inghet, minim 10-20 cm in sol portant, fundatia trebuie sa stea INCASTRATA in pamant, nu deasupra lui, iar orice punte termica se diminueaza foarte usor cu alte solutii mult mai ieftine. Iar cand calculezi o casa pasiva si faci raportul in "ce castigi cu asa fundatie" vs "costuri" vs "pierderi de caldura eliminate", vezi ca nu iesi deloc rentabil, deloc! Parerea mea: e o idee de business bine promovata, insa cam neadecvata si cu multe manipulari a clientilor. Apropo despre casele cu asa sistem o sa iasa 2 video-uri anul acesta, acel despre dezavantaje o sa fie o lovitura sub centura pentru aceasta tehnologie, o sa vin cu tot felul de dovezi si argumente care o sa taie pofta oricui de asa case.
@macoveialex6823
@macoveialex6823 Ай бұрын
@EnciclopediaConstructiilor Mulțumesc mult ca te-ai uitat si astept video despre aceste fundatii si sisteme constructive. Nu sunt inginer doar viitor beneficiar si mi sa vandut ideea lor, ma gandeam ca xpsul rezistent la compresiune ar rezista mai bine sub un radier unde fortele de apasare ale cladirii sunt distribuite pe o suprafata mai mare catre sol iar problema cu adancimea de inghet nu eram sigur daca se mai aplica sau nu in acest caz cand fundatie e decuplata termic de sol. (Am vazut un sistem similar cu radier cu tuburi pentru aer cald într-o tara rece, pe munte, unde solul era inghetat tot timpul anului la o adancime mare). Totuși decuplarea casei de sol cu doar izolatie si pietris dedesupt in zonele seismice probabil nu e o idee buna. Sunt foarte curior daca primesc certificare de casa pasiva. O alta intrebare pentru tine referitor la sistemul lor, într-un alt video au izolat mansarda cu 20 de cm de polistiren grafitat in loc de astereala si cu spuma poliuretanica intre capriori, din cele zise de ei vor veni si cu bariera de vapori la interior si la exterior sapca si contrasipca prinsa prin izolatie in capriori si tabla peste. Ce parere ai de aceste straturi?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor Ай бұрын
Nu am o parere buna atunci cand o mansarda pe structura din lemn e termoizolata cu materiale care ard sau intretin arderea. E adevarat ca exista spuma cu aditivi, eps-ul grafitat nu arde daca flacara este luata, insa oricum sunt materiale ce fac parte din euroclasa E ca reactie la foc, deci nu au ce cauta acolo. Sistemul e omologat ca tehnologie "cu care poti avea o casa pasiva", insa ca sa o certifici ca o casa pasiva, cam nu conteaza sistemul, caci oricum ai de realizat toti pasii si calculele ca si la orice casa de la bun inceput si pana la testele finale de certificare.
@luk5827
@luk5827 Ай бұрын
“ placing the insulation over the RC slab on the ground leads to details with smaller thermal bridges. “ Termoizolatia montata peste placa fundatiei va avea o punte termica mai mica , decat montata sub placa fundatiei . Ti-am trimis dovada pe mail , cu studiul care atesta lucru asta . Restu’ e cancan .
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor Ай бұрын
Stim lucrul dat deja de cativa ani dupa un studiu român prezentat la o Conferinta internationala de case pasive. De atunci proiectam preponderent doar cu termoizolatie peste placa de beton. Doar in anumite cazuri (sunt si exceptii), venim cu 5 cm de exmplu si sub placa, insa cel mai gros tot e peste beton. Merci de info!
@luk5827
@luk5827 Ай бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Doar la noi ( Romania si Republica Moldova ) se pune termoizolatia sub placa fundatiei . Nu inteleg de ce se insista pe metoda asta , mai ales ca necesarul termic ii mai mare asa . 4kwh/m2an fata de 15kwh/m2an reprezinta 26% , ceea ce ii enorm de mult la o Casa Pasiva , doar din cauza ca nu se monteaza corect termoizolatia . Fiecare face ce vrea , dar daca tot urmarim eficienta energetica , sa facem ceva cu cap , nu doar asa sa ne aflam in treaba .
@raducumilea-is2yi
@raducumilea-is2yi Ай бұрын
​@@luk5827 depinde ce folosești pentru încălzirea spațiului respectiv! Daca ai calorifere sau încălzire in pardoseala. Aici vine diferenta. Daca încălzești placa de beton care mai târziu iti va radia inapoi caldura, ori nu o încălzești si vei avea frig cand sunt oprite caloriferele. In cazul in care folosesti calorifere, nu mai ai o termomasă încălzită care sa iti radieze caldura din pamânt, respectiv placa de beton...care a fost încălzită de către încălzirea in pardoseala. Cand vei folosi corect încălzirea in pardoseala, atunci vei avea confort chiar si cand instalația de caldura este oprita. Dar romanul isi pune polistiren sub placa, ca mai apoi sa puna calorifere si sa dardaie, indiferent ca da sau nu drumul la incalzire. Eficienta slabă. Pui sub/deasupra, trebuie sa ai in calcul inerția termica ori lipsa ei. In lipsa, vei folosi mai mult timp (mai multe luni caloriferele) incalzirea chiar daca pe minim...si vei consuma mai mult. Romanul este chitros, ori nu stie sa construiască. Asadar...fiecare isi alege cum vrea sa izoleze ... Ideal este peste placă, si apoi sapa cu incalzire in pardoseala... Ori încălzești placa din sol. Solul tot inapoi iti va radia in timp căldura. Dar daca pui calorifere, nu se va încălzi solul si nici nu va radia caldura. Solul are o inertie termica, pe care trebuie sa o folosim. De exterior trebuie sa ne izolam bine. De ex. Perimetral la fundatia ce da in exterior. Solul nu se va raci asa repede sub casa si nici vara nu se va încălzi. In rest, te folosesti de sol, ca de o termomasa. Cine stie sa se foloseasca de ea bine, cine nu, dardaie 🤣
@raducumilea-is2yi
@raducumilea-is2yi Ай бұрын
​@@luk5827romanul pune polistirenul sub placa ca vezi doamne asa nu va avea umiditate in casa* pe principiul asta merge Împreună cu toate miturile... Ca vezi doamne polistirenul pus pe mamaligi are o camera de aer in plus care "izoleaza" chetie aberanta chiar... Nea Dorel loveste dinou! Construit dupa ureche. Sub placa trebuie folie de plastic, respectiv impermeabilizat betonul. Si la revedere. Apoi polistiren...si incalzirea in pardoseala ideal.
@luk5827
@luk5827 Ай бұрын
@@EnciclopediaConstructiilor Si daca stii ca izolatia nu se pune sub placa fundatiei , de ce mai promovezi asta ? De ce nu le atragi atentia la oameni ca termoizolatia se pune peste placa fundatiei ? La casa ta ai pus izolatia de 25cm XPS peste placa fundatiei . Ar trebui sa le explici la oameni ca asa ii corect cum ai facut tu . Si nu cum ii invata arhitectii pe oameni , ca termoizolatia se pune sub placa fundatiei . Fiindca asa ii gresit !
@ovbaliban1116
@ovbaliban1116 24 күн бұрын
era fain sa scrii pe video numele la fiecare termoizolatie, gen ai zis cherangit?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 23 күн бұрын
merci de sugestie, pe viitor probabil vom scri si denumirile. E cheramzit.
Dezavantajele acoperiselor din tabla prefaltuita si tabla click
13:16
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 2,5 М.
#122 Spacluirea si hidroizolarea soclului. Obligatoriu! #BeguHouse #PassiveHouse
21:19
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 160 М.
WHO DO I LOVE MOST?
00:22
dednahype
Рет қаралды 23 МЛН
MEU IRMÃO FICOU FAMOSO
00:52
Matheus Kriwat
Рет қаралды 30 МЛН
Termoizolarea corecta a acoperiselor plate cu grinzile intoarse
12:30
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 2,1 М.
Cat dureaza constructia unei case de la 0 la 100% ? Impartit pe etape!
14:02
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 6 М.
Cum TERMOIZOLĂM CORECT casele de zidărie și BCA?
21:47
Marius Soflete
Рет қаралды 19 М.
Cum etansam corect ferestrele!?!
7:29
Pro Ferestre
Рет қаралды 19 М.
De ce nu recomand pereti dubli / tripli cu termoizolatie in mijloc!
12:17
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 9 М.
Termoizolatiile corecte si gresite pentru fatada casei
12:14
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 4,9 М.
De ce sa faci grinzile intoarse la ultimul nivel?! Sfaturi din santier!
9:30
Enciclopedia Constructiilor
Рет қаралды 14 М.
Casă Pasivă vs. Casă nZEB - Diferențe și asemănări
14:33
Marius Soflete
Рет қаралды 9 М.
WHO DO I LOVE MOST?
00:22
dednahype
Рет қаралды 23 МЛН